konsert igår

Igår var det då dags för konsert för oss på estetiska programmet. Vi hade ju repat in 6 gospellåtar med ettorna, men för att fylla ut programmet körde vi och treorna några ensemblelåtar från förra året. Min grupp körde St James Infirmary från Jazz- och bluesfestivalen i mars. Mycket folk, nästan fullsatt. Vårat framträdande gick bra, och det gjorde även de andras. Under pausen blev det i stort sett kaos då det skulle organiseras med fika. Dock så var det dom som inte medverkade i ensemblegrupperna som skulle ordna med fikat, så alltså rörde paniken inte mig. Så jag hann med att joina Jossan och Sara på toan och ta mig en liten smygsup ... Den var välbehövd, om man säger så. Dock så påverkades jag mest av sockret i drickan, höhö. Jag var helt speedad efter det. Då jag kom hem fick jag lite mat i mig, och då kunde jag varva ner, så pass att jag blev jättetrött. Nu ska jag till grannen och fika.

Ciao!

första veckan snart över!

Nu har vi snart gått klart första veckan. Måste säga att det känns helt okej. Lite småjobbigt såklart, men är ju helt död på kvällarna, men det är såklart kul också. Det var ju superkul att träffa klassen igen. Måndag och tisdag var rätt segt, men sen har det rullat på rätt bra. Har fått schemat nu, och det ser väldigt ... Tight ut. Fast jag kommer ha sovmorgon minst tre dagar i veckan, det suger ju inte direkt. Men det är långa dagar. Går till fem typ tre dagar i veckan, herregud. Och en fredag. En FREDAG. Hur kasst låter inte det? Och jag har en ny sånglärare. Igen. Jag har under min tid på estet haft tre - TRE - olika sånglärare. Helt galet. De senaste dagarna har vi repat inför gospelkonserten vi ska ha imorgon. Så om någon skulle vara i boden imorgon skulle jag vilja be er att komma till Björknäsgymnasiet kl 19.00 i Björksalen där det kommer att vara konsert med hela estet. Kom dit!

Men nu ska jag ta och dra mig vidare,
Ciao!

första skoldagen avklarad!

GUD SÅ SKÖNT!! Både att vara tillbaka och att första dagen är finished. Grymt mycket att göra, känns det som. Rep som tusan är det då i veckan, tisdag, onsdag torsdag och fredag och sen fredagkväll är det showtime. Gospelkonsert, tusan vad skoj! Pepp är man ju som tusan. Men nu är det sängen för moi, gaaalet trött är jag!

Men jag hoppas ni haft en grym dag, i synnerhet ni som börjar gymnasiet kanske ... Been there, done that, vet ni.

Ciao!

är det inte dags ...

För sveriges mediavärld, och även resten av sveriges befolkning, att äntligen ta och se John Mayer som musiker, istället för Jennifer Love Hewitt/Mandy Moore/Jessica Simpson/Cameron Diaz/Jennifer Anistons föredetta pojkvän? Det börjar bli lite tröttsamt att i varje artikel där hans namn nämns blir han utnämnd som någon utav dessa tjejers fd. pojkvän, istället för hans egentliga yrke: musiker. Faktum är att då man googlar på hans namn är sju eller åtta resultat av typ tio stycken om uppbrottet mellan han och Jennifer Aniston. Jag menar, jag kan väl inte vara hans enda fan i sverige, eller?


näe, om man skulle ta och ...

Dra sig bortåt, va? Bort till vardagsrummet alltså. Ska se lite tv, sen lite massage innan sängen.

Imorgon kommer Sofia och lillbebisen Melker. Can't wait. Och sen skulle det väl bli en liten tur till stan, firra silverpennan, och sen kanske Sara i helgen. Borde nästan göra det. Vara med Sara, alltså. Det var evigheter sen jag var med henne ordentligt, inte sen i Juni då hon fyllde år. I suck. Men nu börjar skolan igen, då lär vi träffas var och varannan dag. Eller okej, typ varje dag, då vi faktiskt går i samma klass.

hudvård

som 17-åring är det tyvärr inte alltför vanligt med flawless hud á la Heidi Klum (eller någon annan gorgeous supermodell). Men, nu har jag hittat något som iallafall hjälper mig en bit på vägen. Öh, ja, alltså den tre-varv-runt-jorden-långa vägen. And even better; det är inte några dyra produkter, minsann. Det är Pure-serien från Garnier; en peeling, en tvättgel och en hudkräm. Jag gillar dessa produkter starkt, de känns bra för min hud, torkar inte ut och gör inte min hud fet heller. Det är ju såklart individuellt detta med hud, men för mig funkar det alldeles utmärkt.


skit

Åh, jag är fortfarande sur över kameran. Det sög. Oc håret är inte fixat ännu. Det fanns inte tid förrän typ idag. Då jag skulle befinna mig hemma, typ 10 mil bort. Behöver jag ens säga att jag inte tog den tiden? Nåja. Men det går nog att rätta till själv. Hoppas jag.

I övrigt har jag bara varit på stan idag, köpt present åt Jens och lagt undan lite smink, det blev en mascara och sminkborttagning som Anna köpte åt mig, och så har jag köpt ansiktskräm och ett cremerouge från Max Factor, I en tjusig, rödhärlig färg. I love it!
Nu har jag en leverans av smörgåstårta att utföra. I spöregnet. Yay! Tur att det bara rör sig om typ 20 meter.
Ciao!

SATAN!

Nu berättade mamma att garantin inte gäller fuktskador. Men åh, dra åt helvete. Nu är jag förbannad. Nu är jag bara inte kameralös, jag lär ju få betala typ en miljon kronor för att kunna få den lagad. Jävla satans skit. Nu ska jag till stan, sen b-town.

Senare i veckan är det tänkt att jag ska träffa Andréas och Sara. Inte samtidigt, men ändå. Det blir nog nice.

Men nu, to the road.

Ciao!

jag blir galeeeeen!

Alltså, på Facebook, varför envisas killar med att klicka "yes" på Are you interested? anonymt? Jag blir helt tokig! Dom har ju varit modiga nog att klicka "yes", varför inte göra det oanonymt? Ugh. Chickens.

Nu: kolla busstider åt Jossan som jag lovade henne, tvätta bort smink, borsta tänderna, ringa Jossan och sen good night.

Och by the way, nästa vecka, alltså den som börjar imorgon, kan det bli lite snålt om inlägg, tyvärr. Kommer att försöka blogga om jag hinner, vilket inte är säkert. Måste passa på att träffa lite av mina kompisar nu innan skolan börjar igen. Men, det betyder ju inte att ni inte kan kommentera, tvärtom! BOMBA mig! Ja, inte bokstavligen med bomber och sånt, men med kommentarer. Jag vill faktiskt ha era åsikter; vad är bra med min blogg? Vad är mindre bra? Något jag behöver lägga till? Något ni vill påpeka? Bara någon liten kommentar så skulle jag bli superglad. Och jag ska försöka att kommentera tillbaka på så många jag kan.

Och, till er som börjar skolan imorgon eller senare den här veckan: lycka till! (och lite "HAHA, in your face, jag börjar nästa måndag!" också. Men bara lite)

Okej, nu börjar jag spåra ut alldeles för mycket.
Godnatt på er!

världens snyggaste män (enligt mig)

Yes, du läste rätt. Jag har alltså tänkt att bjuda på ögongodis. Eller vad som enligt mig är ögongodis. So, drool away. Jag gör det redan. Nästan, iallafall.

Here we go.

Notera att vissa guys finns med på fler bilder. Why? För att det fanns så snygga bilder att det var omöjligt att bara välja en, såklart!

 -  -  -
 -  -  -
 -  -  -
 -  -  -
 -  -  -
 -  -  -
 -  -  -
 -  -  -


Bild 1; vem föll inte för Adam Brodys härliga leende och humor i OC?
Bild 2; oj, vilken otur han syns ju inte. Hoppsan, då får vi väl ta en till bild då ...
Bild 3; och här var han visst upp-och-ner, vilken otur.
Bild 4; Ah, vad vore Batman-filmerna utan Christian Bale? Okej, jag har visserligen bara sett en, men ändå.
Bild 5-7; låt mig säga så här; det är då inte för att jag gillar Spindelmannen som jag sett filmerna direkt.
Bild 8; behöver jag ens förklara varför
Ebba, jag och många fler gillar detta talangfulla charmtroll? (som heter Jake Gyllenhaal, ifall ni inte visste det)
Bild 9; ingen - och jag menar verkligen ingen - gör rollen som den tröga, men oh-so-snygga killen som Ashton Kutcher. Och han är grym i A lot like love, som för övrigt är en utav mina favoritfilmer.
Bild 10-11; detta, gott folk, är den simpla anledningen till att jag - ibland - ger mig på att se Jackass.
Bild 12; det är han som, according to moi, gör hela snyggheten i OTH (om man räknar bort de avsnitt där Tyler Hilton gästspelade som Chris Keller)
Bild 13; okej, här kommer en liten utmaning, eller snarare en fråga: vem av OTH-killarna är din favorit; Chad Michael Murray eller James Lafferty?
Bild 14; Japp, här har vi han, killen som skapade major drama mellan Nathan och Haley i One tree hill, han som gjorde ett helt outstanding jobb i sin roll som Elvis Presley (visserligen en ganska liten roll, men still)
Bild 15; r.i.p. Han var alldeles för snygg och talangfull för att dö vid 28 års ålder.
Bild 16; han är egentligen lite ful/snygg, men eftersom han ska vara så fruktansvärt bra (har fortfarande inte sett Försoning, jag skäms!)
Bild 17-18; Anledning 1 till att man ser Gossip Girl in the first place (om man räknar bort själva handlingen, förstås)
Bild 19-20; vad vore Las Vegas utan honom och hans snygga ansikte (för att inte tala om hans oh-so-fine kropp)? Det kan ju inte bara vara jag som är lite små-avis (trots att han är typ dubbelt så gammal som mig) på Fergie?
Bild 21-24; detta är den största anledningen till att jag skäms för att jag, tyvärr, inte ser Heroes. Kollade i början, sen började tv-krockarna droppa in. Top Model, Grey's Anatomy och Heroes samma dag, samma tid? It's not fair!
Bild 25-26; jag vet att det är ett band på bilden, och jag tycker inte att alla i bandet är snygga (eller okej, det gör jag) men nu är det faktiskt Josh som det är fokus på. Och för er Paramore-newbies kan jag säga att det är han i svart längst fram till höger på bild 25 och han i röd tröja på 26.
Bild 27-32; anledning nummer 2 till att man ser Gossip Girl.

There you go, 32 bilder med stark dregelvarning. Nå, vad tycks? Är det någon som saknas? Ska någon bort?
Ge mig era åsikter!


Nu är det hämta in tvätten som står på agendan.

yesyesyes!

Åh, äntligen! Som jag har letat efter Nice, och nu är det ÄNTLIGEN hittat! Och nu snackar jag inte kuststaden i Frankrike, som jag sedan länge kunnat lokalisera hyfsat bra, utan mitt überfina nagellack från Mavala. Seriously, Mavala är bäst. Kostar typ ingenting, och fina, klassiska färger. Ska nog ta och köpa Las Vegas igen till hösten. Köpte ett förut ... I Mars förra året, men jag råkade tvätta flaskan, som låg i fickan på ett par jeans, och då var det bye-bye med det nagellacket ... Sen dess har jag hunnit prova en massa färger; Toulouse, Nice och flera, som jag inte minns namnet på. Men Nice är nog min favorit faktiskt, fruktansvärt fräsch och snygg färg. Måste nog skaffa mig en till flaska senare i höst att ha till thailand. Och någon nice rosa färg. Funderar på att slå till på Niveas Berry gloss tror jag den hette. Eller om det var Lilly gloss? I vilket fall så var det en helt outstanding färg, väldigt knallig. I loved it. Tyvärr tappade jag flaskan i golvet, och det var den flaskan det. Nu har jag iallafall målat ett lager nice, and I was right, den är smashing till solbrun hud. Köpte den redan i Maj, pre-solsäsong, och då var man ju ganska så blek, men nu har jag hunnit få mig lite färg, och ja, knalliga färger gör sig bäst till solbrun hud, så är det bara.

Imorgon är det back to Boden, för övrigt. Vilket jag redan nämnt, inser jag nu. Vi börjar väl glida från Hortlax runt tolvtiden skulle jag tro. Först blir det ett stopp på Puls, sen till Luleå, lämna in min bebis (jag undrar hur länge det kommer att ta?) och plocka upp Amanda (?) och sen bär det av hemåt! Har inte varit hem på en månad, helt sick. Kind of miss it. I veckan måste jag göra lite panikshopping; min mascara är slut och jag behöver ett puder. Eller ska jag ta foundation? Nä, jag kör nog på puder. Fast jag blev himla förtjust i Max Factors cremerouge ... Åh, vad ska jag göra?! Hoppas, hoppas, hoppas att mascaran jag vill ha är billig. Fast then again, mascaran kostar typ en hundring, rouget likaså, och pudret jag kollat in går på typ en 50-lapp. Så jag kör nog på alla tre. Då kommer mitt problem; vilken färg ska jag ta? Får gå och prova imorgon ... Alla är så fina. Gillade dock den körsbärsröda och rosa bäst.

Nu kom jag förresten på en fun idé för bloggen ... exakt vad det är får ni helt enkelt se då det klar. Men förbered er med servetter eller något annat som suger upp vätskor bra ... Okej, det där lät gross. Men det är inte så farligt som man kan tro, lita på mig.

middag!

Åh, mums. Igår fick jag i uppdrag att komma på middagsförslag. Jag är usel på sånt, skitsvårt, verkligen. Tur för mig så var det ingen annan som hade något vettigt förslag heller, så vi åkte till Blå Ängeln och åt. Det var nice, och ofantligt gott. Jag åt en hamburgertallrik. Skulle dock tagit med mig något att ha på axlarna, men jag hittade inte min kofta, så jag körde utan. Det var rätt kallt. Men trevligt ändå.

Och jag hade rätt, håret var längre på ena sidan! Visserligen rör det sig bara om 1,5 cm kanske, men ändå, nog mycket för att jag ska drabbas av panik. Imorgon ska vi dock dit igen för att åtgärda problemet. Sen blir det vidare till Luleå för att fixa min kamera. Eller lämna in den, snarare. Fast det kanske mamma kan göra? Det är ju egentligen ganska onödigt om vi ska åka in i luleå enbart för kameran. Fast then again, Amanda skulle ju komma till mig, så det kanske är lika bra ändå. Nåja, we'll see.

Sitter och kollar på Gossip Girl ... Åh, vad jag älskar den serien, hur bra som helst. Visserligen har jag sett alla avsnitt hundra gånger typ, men dom är bra ändå.

Är någon annan ett fan av serien? Eller har ni någon annan favoritserie? Spill the beans!

fest?

Gissa vem som är något så förbannat festsugen? Jag. Gissa vem som absolut inte har någonstans att festa? Jag. Fast å andra sidan, vem festar på söndagar? Men then again, det är fortfarande sommarlov. För vissa av oss, iallafall. Jag hade visserligen lovat mig själv att inte dricka förrän min 18-årsdag, men just nu känns det som att jag kommer få det svårt att hålla mig. Seriously. Jag kan ju iallafall smaka. Men okej, jag ändrar mitt löfte; jag ska inte bli full, men jag får gärna smaka. That I can do. Det gör jag ju i princip hela tiden, så hur skulle jag inte kunna klara det fram till 26e Januari 2009 (min 18-årsdag)? Plus att jag kommer att missa julshowsefterfesten, tyvärr, men det betyder ju då för mig: no party = ingen risk att bli lite tipsy. Fast då kommer jag ju hem på nyårsafton ... Men efter en 12-timmarsflygning och säkert en helvetes jetlag så lär jag inte vara så sugen på party. Det blir nog bra det här!

Note to self: bara smaka, inget mer!

go Susanna!

Jag vet, jag sade att jag skulle ut och sola. Och det ska jag också, men jag fastnade framför OS. Susanna Kallur skulle ju springa häck, det kan man ju inte missa. Grejade hon det? Klart hon gjorde, hon var bland dom två bästa, och alltså kvalificerad till semifinal. Yes!

Nu: lite brunch och sen ut i solen!

Ciao!

whyyy?

VARFÖR är han så braaaa? James Morrison alltså? Jag dör. Och gissa vem som är mest taggad inför hans albumrelease senare i höst? Förmodligen han själv, men jag kommer strax därefter, minsann! Jag har längtat riktigt ordentligt sen förra albumet. Och det är typ två år sedan. Just nu kollar jag på webisodes på hans youtubesida, och trots att jag knappt förstår vad han säger (med tanke på hans grötigt brittiska accent) så är han grym, både musikaliskt och ... talmässigt (?), han säger så smarta saker. Ja, alltså, det jag faktiskt fattar låter smart. Nu ska jag snart ut och sola tänkte jag, vädret är helt underbart, och jag behöver lite färg på mig.

Ciao!

no need to worry,

verkar det som. Håret var tydligen inte längre på ena sidan, enligt mamma var det bara en synvilla. Vilket gjorde mig ganska lättad. Fast vem skulle inte bli lättad?

Jag vet att jag sade att OS inte riktigt var min grej för någon dag sedan, men jag är nästan villig att ta tillbaka det. Nästan. Igår kollade jag på finalen i dubbel-tennis, spännande! Och sen såg jag ett simlopp med superamerikanen Michael Phelps. Jag har ju hört och läst att killen ska vara helt otrolig. Det var inte förrän jag såg det med egna ögon som det verkligen gick upp för mig: han är helt otrolig. I början av loppet, som var 100 meter fjäril, jag såg gick det rätt dåligt, han låg sjua som sämst. Sen efter vändningen hände det någon, han fick en helt otrolig fart, och vips så låg han tvåa, och jag tror att alla var helt säkra på att det skulle bli hans slutplacering. Yeah, right. I slutspurten öste han på som tusan, och lyckades sträcka ut armarna och helt enkelt ta i kanten före sin motståndare, och så vann han alltså loppet. Det är vad jag kallar kämpaglöd.Även fast han fick en ganska dålig start slutade han inte att ge allt. Underbart. Och tidigare imorse tog han sitt åttonde guld, och blev därmed historisk, som den första att ta så många guld under ett OS.

strandsatt

Japp, det har jag varit sen igår. Tills nu. Eller strandsatt och strandsatt ... Så här var det. Jag befinner mig i en liten by utanför Piteå, vilket egentligen inte har något med saken att göra, men vårat hus ligger bredvid en gigantisk åker. Vilket betyder att det är traktorer färdandes där lite då och då. Och just igår eftermiddag gjordes en besprutning på skörden. Till saken hör att då detta görs har traktorn gigantiska "metallarmar" som sticker ut ca 1,5 meter, och dessa "armar" har på något vis lyckats slå av en stolpe med ledningar för telefoni och bredband. Så jag har alltså varit helt oförmögen att meddela er om hur det gick med min klippning som jag gjorde igår på Puls. Jag gav henne fria händer, och hon frågade om hon fick klippa gradering - alltså kort i nacken och gradvis längre framåt - och jag sade ja. Jag är mycket nöjd med klippningen, fast nu då jag höll på att fixa håret upptäckte jag att ena sidan är typ 2 cm längre. PANIK!! Måste prata med min madre om hur vi kan åtgärda problemet. För nånting måste göras, det ser inte klokt ut. Frisyren är för övrigt väldigt lik den Victoria Beckham har/hade, som på bilden nedan.


nu såg jag dock att hennes hår verkar vara lite längre på ena sidan, men it doesn't help. Jag vill ha det jämnt. Det ser inte klokt ut på mig. Plus att jag har lugg, det har inte hon. Fan. Fast det kanske går att reparera hemma? Kanske inte med kökssaxen, men jag tror vi ska ha en frisörsax någonstans ... Anyways, wish me luck! Och jag lovar, bild kommer, så fort min baby är fixad! Oj, just det, för övrigt köpte jag ett jättesött halsband igår på Guldfynd medans jag väntade på min tid till frissan. Såg att dom hade rea, så jag knallade in, kollade runt lite och hittade ett lite längre halsband i matt guldfärg med en liten uggla som hänge. Jag blev kär. Det hade kostat typ 70 kr, och nu var det 70% rabatt. Jag är inget mattegeni, det kan jag erkänna, men jag är inte dummare än att jag förstår att det inte skulle kosta många kronor. Det gjorde det inte heller. 20,50 fick jag betala för min goding. Sen blev det ett lypsyl också (som alla envisas med att uttala också, medans jag envist säger läppsyl. Det låter bättre. Faktiskt) fast inte original, jag gillar inte lukten, utan lypsyl for kids, som luktar underbart av jordgubb. Och så är förpackningen supersöt dessutom. Nu har jag en minor hair crisis att ta hand om.

klippning!

Har precis kommit hem från stan. Har mest bara gått och kollat, käkat lunch, var förbi på loppmarknad i badhusparken och lite sånt. Och bokat tid för klippning har jag minsann också gjort. Om en och en halv timme är det dags, då ryker håret. Eller ja, inte allt. Men en del iallafall. Bokade tid på Puls inne på Gallerian i piteå. Annars har jag bara köpt hårsnoddar och ett 2-pack linnen från Gina Tricot. Köpte ett tidigare i veckan, i färgen Coral, och jag blev så nöjd att jag köpte ett till, i färgen Soft Honey. Modellen heter Cassie och kostar just nu 49 kr, så är ni på jakt efter sköna, basic bomullslinnen så kan jag rekommendera det här.

Nu ska jag lägga mig i sängen en stund med min bok, lite choklad,varmvattenflaska på magen (mensverken, ni vet) och själklart lite skön musik i lurarna, innan det är dags att bege sig tillbaka till stan igen.

fråga mig inte varför,

men just nu sitter jag och kollar på bröllopsklänningar. Från Vera Wang. Jag är 17 år, vilket betyder att lagligt sett får jag inte gifta mig. Och jag är singel, så även om jag hade haft åldern inne så har jag ändå ingen att gifta mig med. Och right, Vera Wang. Så om jag nu skulle vara över 18 OCH ha the perfect guy så finns det ju inte en chans att jag skulle ha råd med en Vera Wang-klänning. Men, ifall någon generös människa vill köpa min brudklänning då jag väl gifter mig, go ahead. Här är iallafall min drömklänning. Och den kostar mellan $8,000 och $13,000. Ett riktigt kap, alltså. Eh, right. Men kolla på den. Åh.



Åh. Visst är den fantastiskt vacker? Blir nästan sugen på att gifta mig redan nu. Trots att jag inte är gammal nog. Eller att jag har någon att gifta mig. Dock så är väl inte just den här klänningen den mest idealiska med tanke på mitt drömbröllop: jag vill nämligen gifta mig på en strand i något varmt, vackert land. Fast okej, ett strandbröllop á la Jane Nichols och Kevin Doyle i 27 dresses skulle jag inte tacka nej till heller.

Nu: stan och fräscha upp mina slitna toppar. Hallelujah!

joy / confessions pt. 2

Som jag tidigare nämnde vaknade jag 06.15. Och jag vaknade av mensvärk. Underbar start på min första ordentligt lediga dag på ca två veckor. Verkligen. Det var precis vad jag behövde nu. Men så kollade jag in på James Morrisons YouTube-sida. Och vad hittar jag? Musikvideon till You make it real. Åh. All mensvärk var som bortblåst (okej, inte riktigt, men nästan iallafall). Allvarligt, den där grabben (som är äldre än mig, men skitsamma) har överträffat sig själv. Igen. Hur ens det är möjligt, men han har sannerligen lyckats. Och här är beviset. Men nu har jag lite confessions att göra, gott folk!

- Jag är en sann korsordsnörd, älskar att lösa korsord. På ett villkor: att jag klarar av dom. Få saker gör mig mer galen än om jag inte klarar av ett korsord, i synnerhet om det bara är 1-2 rutor kvar. Jag blir tokig. Därför brukar jag oftast lösa korsorden som finns i VeckoRevyn, dom är precis lagomt svåra för mig.
- Jag älskar gospel. Jag är dock inte troende på det planet, så för mig betyder inte texterna alltför mycket. För mig representerar texterna glädje, men jag tror ju inte på det som jag faktiskt sjunger om. Men, det finns inte en bättre känsla än att stå mitt i en kör och sjunga gospel. Man blir inte bara glad själv, utan man förmedlar glädje till publiken, vilket är mitt mål med musiken, att kunna förmedla nånting till publiken, oavsett om det är glädje, sorg, hat, kärlek, bara dom känner nånting.
- Jag har en otrolig scenskräck. Finns få saker som skrämmer mig mer än att framträda inför folk, oavsett om det gäller att sjunga, prata eller vad jag nu ska göra. Det är till och med så att det slår höjd- och fjärilsfobin. Åtminstone nästan. Jag är alltid sjukt nervös innan, skakar, kan inte sitta still, dricker hela tiden (vilket i sin tur leder till att jag springer på toa stup i kvarten) och jag pratar hela tiden. Dock brukar det försvinna så fort jag satt igång, men sekunderna innan, åh, det känns som att jag ska svimma på fläcken.
- Jag äter löjligt dåligt. Vilket kanske är varför jag inte klarar av att se Du är vad du äter, för jag får fruktansvärt dåligt samvete. Okej, jag äter inte på långa vägar så dåligt som deltagarna i programmet, men det är tydligen nog illa för att jag ska få dåligt samvete. Och jag har försökt att bättra mig, tro mig. Men jag lyckas falla tillbaka every time.
- Jag läser/skriver hellre på engelska än svenska. Det gäller både tidningar och böcker. Om läsningen, alltså. Så om jag har goda valmöjligheter köper jag hellre ett utländskt magasin än flera svenska. Och det är faktiskt något jag rekommenderar starkt. De utländska tidningarna innehåller så otroligt mycket mer än de svenska. Visserligen kostar dom det dubbla, men det är värt det. Jag brukar slå till på TeenVogue (ni vet, där Lauren "LC" Conrad gör praktik i serien The Hills), brittiska Glamour eller ElleGirl, som jag tyvärr inte kan hittra någonstans inom sveriges gränser längre. Seventeen har jag också köpt någon gång. Och gällande böckerna har jag inte köpt en bok på svenska på evigheter. Och boken jag betalade åt mamma igår av Mari Jungstedt räknas inte. Jag köper inte böcker/tidningar så ofta jag skulle vilja, så då det väl blir brukar jag unna mig något utländskt istället. Plus att man får lite extra språkkunskaper.

- Sist jag hade min naturliga hårfärg var i sexan. Den naturliga hårfärgen är för övrigt blond. Nu är jag ju blondin igen, men det tog mig nästan fem år att go back.
- Jag brukar köpa kläder från barnavdelningen ibland. Nu talar jag dock om kläder som jag faktiskt kan ha, det är inte så att jag pressar mig in i för små kläder för att kunna skryta om att jag fortfarande kan ha kläder som är för 13-14-åringar. Plus att jag egentligen bara köpt ett plagg - en randig tunika från Lindex - så det är inget jag gör regelbundet heller.
- Min dröm är att flytta utomlands, helst New York eller Sydney och arbeta med något inom journalistik eller musik.
- En av mina största förebilder är Ebba von Sydow, för att hon är en ung tjej med mycket skinn på näsan som får ta emot så otroligt mycket kritik, men ändå lyckas skaka av sig det. Plus att hon har en garderob to die for. Inte för att jag faktiskt sett den, men hon ser alltid helt stunning ut, så man kan ju inte direkt vänta sig något annat av den övriga garderoben. Plus att hon vågar dissa stora trender, även om ALLA har dom. Vilket verkar vara ovanligt i modebranschen ...
- Jag är en riktig sucker för alla kändispar av någon udda anledning; Joel och Nicole, Ashlee och Pete, Heidi och Seal, Emma och Henrik osv.
- Jag gillar att chockera folk. Inte på den nivå att jag går fram till någon random människa på stan och flashar diverse privata kroppsdelar, utan mer i sånt jag gillar, som brukar vara lite oväntat. Seriöst, ni anar inte hur roliga miner de killar jag berättat att jag älskar hockey för, samtidigt som jag varit klädd i klänning, kjol eller nåt typiskt girlie. Fruktansvärt roligt.
- Av någon anledning brukar de filmer som alla filmkritiker hyllar inte falla mig i smaken. Med vissa undantag, förstås. Walk the line är ett lysande exempel på en film som både jag och filmkritikerna älskar. På smällen likaså.
- Fro-Yo (Frozen Yoghurt = frusen yoghurt) är något utav det godaste som finns. Tyvärr är goda sådana svåra att få tag på.
- En av mina favoritsysslor är att sitta och glo på olika webshoppar. Jag köper aldrig nåt, jag älskar bara att kolla. Och ibland visa något jag verkligen gillar på bloggen. Eller för mamma, i hopp om att man kanske får något trevligt i present/julklapp ... Exakt när mamma skulle få för sig att ge mig en Marc Jacobs-klänning eller ett par Seven-jeans vet jag inte, men jag har mina starka aningar att det inte skulle vara någon gång inom en snar framtid. Tyvärr.
- Glass är en riktig guilty pleasure för min del. I synnerhet Ben & Jerry's. Ja, jag hör till den skara idioter som faktiskt har spenderat 50 kronor på en halvliter glass. Å andra sidan, ni som inte smakat, ni idioter som inte lagt ut 50 kr på glass för att ni anser att "det finns glass som är minst lika god som den som kostar tio gånger mindre." Tro mig, det gör det inte. Visst, det finns mycket glass som är god, men ingen slår B&J. Åtminstone inget utav de svenska märkena. Eller okej, Carte D'Or (eller heter dom så?) Rocky Road eller den med Daim är inte dålig. Och inte heller den där Brownie nånting.
- Jag är något utav en reamästare. Eller okej, jag har aldrig lyckats göra något sensationellt fynd egentligen, inte något sånt där klassiskt som man "bara måste ha" enligt alla modebloggar och stora magasin. Däremot lyckas jag ofta hitta saker jag verkligen vill ha på rean. Det var faktiskt ett bra tag sen jag köpte ett plagg själv till fullt pris.

There you go, där var det lite fler intimate details om moi. Är det något som saknas? Var inte rädd för att fråga, det värsta som kan hända är att jag inte svarar, eller hur? Kom igen, show me what you got. Ge mig lite juicy questions!

woho?

Åh, jag som hade längtat så efter sovmorgon. Och så vaknar jag 06.15, alldeles klarvaken och kan inte somna om. Det sög. En snabbkoll på mobilen och så ser jag att Marcus ringt mig inatt. Två gånger. Åh, jag får så dåligt samvete. För en gångs skull önskar jag faktiskt att jag inte haft så bra sömn som jag faktiskt har. Jag vaknar inte av nånting. Nu låter det väl helt underbart, att jag kan sova en hel natt utan att bli väckt. Men det har faktiskt varit värre förut då jag var yngre. Jag fick en Mimmi Pigg-väckarklocka i julklapp ett år, och den lät högt, för att uttrycka mig milt. Vi visste redan att jag sov väldigt bra, nästan för bra, och som ett litet test satte vi väckarklockan kanske 15 centimeter från mitt huvud kvällen innan, den var ställd på halv tio. Jag sov, klockan ringde, ingen reaktion. Och för de som faktiskt hört hur den där jäkla väckarklockan låter är det smått obegripligt hur jag inte kan vakna av den. Det är det för mig också, för den delen.

Jag gjorde två inköp igår. Det blev två böcker. Och bara för att belöna mig själv lite blev det två stycken på engelska. Från Åhléns. Och dom är inte speciellt billiga. 109 kr per bok får man hosta upp. Det blev två stycken av min favorit Meg Cabot, ni vet, hon som skrev En prinsessas dagbok. Fast nu var det inte den jag köpte, utan Queen of babble-böckerna;  Queen of babble och Queen of babble: in the big city. Började med den första boken, såklart. Och nu är den utläst, har redan börjat på den andra. Åh, jag är verkligen usel vad det gäller böcker. Alltså, bra böcker. Visserligen är jag ganska hoppfull, så jag brukar ge böcker en rejäl chans innan jag lägger ifrån den. Uppenbarligen var den här bra, för jag började läsa den, slutade aldrig (eller okej, jag slutade, för jag somnade, men jag började om då jag vaknade igen) och sen var den finished.


För övrigt kan jag ju meddela att min kamera är dead meat. Efter att den fått torka provade jag att starta den. It didn't look good. På skärmen, där min syster borde ha synts om kameran hade funkat för den var riktad mot henne, var det ett enda virrvarr av röd/orange/gult ljus. Förhoppningsvis kan det fixas av Fotouick, där min bebis är inköpt. Lyckligtvis har jag garanti kvar, så no money needs to be spent för min del. Phew. Jag har mina aningar att det skulle kunnat bli en dyr affär. Så på ett sätt var det väl rätt bra då att jag inte haft kameran speciellt länge.

För övrigt tänkte jag bjuda på min Confessions pt. 2 idag. Del ett har jag ju redan gjort, för typ hundra år sedan. Så jag tycker det är dags för en del två nu.


Dagens låt 15/8

John Mayer - Belief

Har dock svårt att välja mellan Liveversionen från Where the light is eller studiovarianten från Continuum. Äh, det blir båda!

YouTubelänk (Where the light is): http://www.youtube.com/watch?v=dZHnVvy_Hxg
YouTubelänk (Continuum): http://www.youtube.com/watch?v=VQu5HQKYUZA

Lyssna, njut och kommentera!
Jag vill höra era åsikter och synpunkter.
Någon artist ni vill tipsa mig om?
Det är bara ni där ute som kan hjälpa mig att bli bättre.

lite snålt va?

Nej, nu tycker jag att ni är lite snåla med kommentarerna, gott folk. Ställ mig mot väggen, fråga nånting, vad är bra? Vad är dåligt? Något jag borde lägga till?

Jag vill ha feedback, gott folk!

yes!

Nu är sverige i guldfinal i dubbel-tennis! Dock så är jag inte intresserad att jag kommer att kolla på det, men det är ju ändå stort, så gratulerar!

Och gissa vad? JAG HAR SLUTAT JOBBA!! Helt sjukt underbart. Ska åka till Åhléns efter maten med min madre och inhandla nånting fint ... Frågan är bara vad? En bok har jag iallafall tänkt köpa, det är redan bestämt. Sen får vi se vad det blir. Känner mig dock lite småsugen på ett nagellack ... Hmmm. Nåja. Men tyvärr kommer jag inte kunna ladda upp några bilder på mina inköp isåfall. Om ni läst mitt blogginlägg från igår så vet ni.

Nu: middag, sen Åhléns och Coop.

So long, sweethearts.

åh!

Läste på Ebbas blogg om en webshop i min smak, nämligen tshirtshopen.se. Många löjligt fina t-shirts. Om jag inte läste helt galet ska dom ha en butik i Göteborg. Om det stämmer ska jag nog ta och beställa en från min kära madre ... Frågan är bara vilken? Har hittat typ 10 som jag gillar. Det är hårt att vara t-shirtjunkie.

Vilket klädesplagg kan du inte få nog av? Koftor? Jeans? T-shirts, precis som jag? Klänningar?
Kommentera och berätta om just din klädhang-up.

dagens låt 14/8

Är visserligen lite less på denna, men den är som ändå rätt skön, så för er som inte hört den ännu kan jag rekommendera den!

Låten är: Jack McManus - Bang on the piano

Skön pianolirande snubbe med artistvärldens coolaste hår, typ.

Enjoy & kommentera för fasen!

OS, någon?

Alltså, jag vet inte, det här med OS ... Det är bara inte riktigt min grej. På nåt sätt så vill jag ju som se det för att det är så stort men ... nej, det går inte. Fast det kanske beror på att inga av de sporter som intresserar mig finns med? Vinter-OS är nog lite mer min kopp te; hockey och slalom, typ. I love it! Drömmer fortfarande fina drömmar om Tre Kronors toppensäsong 2006 då det togs både OS-guld och VM-guld. Det var stort. Är redan pepp inför OS 2010 (hjälp! Det är ju samma år jag tar studenten, galet!) var det nu kommer att äga rum. Fast okej, om jag nu måste se sommar-OS så vill jag se vilken av Kallur-systrarna som nu deltar, Klüft (om hon ens är med?) och alla längd- och höjdhoppare, det är spännande! I synnerhet höjdhopp, för det är så oförutsägbart. Men jag vill också checka in gymnastiken, såg det unga stjärnskottet Shawn Johnson för drygt en månad sen på The Ellen DeGeneres Show och jag blev galet impad.

Ikväll har jag för övrigt ätit blåbärsgröt för första gången. Jag var ytterst tveksam, både då jag hörde namnet (det låter faktiskt inte speciellt gott, tycker då jag iallafall) och då jag såg konsistensen (för mig som inte äter blodpudding såg det inte speciellt aptitretande ut, då det kort och gott såg ut som söndermald blodpudding) men boy vad jag misstog mig. Det var faktiskt väldigt gott! Det är i princip mannagrynsgröt med blåbär. Underbart.

Nu: ätning av brownie och kladdkaka från Frödinge och tjejsnack med lillasyrran.

För övrigt har jag gjort lite ändringar vad det gäller designen i bloggen. Vad tycker ni?
Kommentera och säg vad ni tycker!

dagen

har ni någon gång sett eran digitalkamera singla ner i toaletten i slow motion? Inte jag heller. Däremot så har jag hört då min kamera gjort det. Fast kanske inte i slow motion dock ... Jag höll på att fixa mitt hår och lyckades tappa hårspraysflaskan som rullade in bakom toalettstolen, så jag böjde mig för att plocka upp den. Då hör jag en smäll och ett plask, kollar ner i toaletten. En rad svordomar som är too nasty to print uppkommer. Där ligger min digitalkamera, min älskade kamera som jag inte ens haft i två månader. Skitkul, verkligen. Eller, jag skrattade faktiskt ganska mycket, för att situationen var så komisk, men det sög ju ändå. Så nu ligger min bebis på en handduk och torkar. Hoppas verkligen att den "överlever" annars blir det väl lagning i typ 100 år. Joy.

Tidigare i veckan berättade jag ju om mitt kjolfynd från Gina Tricot, och bild utlovades. Och här kommer alltså bilden på min nyinköpta älskling.
 -  -  -  -  -

Första bilden är ju kjolen, som ni kanske fattar, sen är det följande:
- Sjal, MQ, 149 kr
- Väska, Vila, 229 kr
- Ringar, Gina Tricot, 15 kr/st på rea
- Parfym, Roxy/Lindex, 195
- Bästkrämen, Nivea/Coop Forum, 18 kr.

Är verkligen supernöjd över alla mina inköp. Kjolen använder jag så ofta jag kan, sjalen likaså. Väskan och niveakrämen är båda trogna följeslagare. Parfymen var jag först lite tveksam till, mest pga märket, då Roxy är ett surfmärke (tror det är Billabongs "lillasyster") så jag hade väntat mig en ganska sportig doft á la Puma. Men den luktar faktiskt betydligt tjejigare än vad man skulle kunna tänka sig utan att bli för söt, en lagom doft helt enkelt. Och ni som aldrig provat Niveakrämen för att ni redan hittat det bästa (brukar oftast vara idomin/försvarets). Då kan jag bara säga till er att ni gått miste om något helt underbart. Visserligen liknar krämens färg idomin, men efter det upphör likeheterna. Medans idomin är fet och tjock är Nivea en mer tunn, lätt kräm, som jag tycker lämpar sig lite mer för allroundsyfte än idomin. Sen att den typ inte kostar nånting förvärrar ju inte det hela direkt. Dock så är den burk jag har nu inköpt på Coop, därav den tråkiga blå burken, men de som finns att köpa på bl. a Lindex har jättesött burklock med härliga bilder á la Nivea. Så det är verkligen något jag rekommenderar starkt!

dagens låt 13/8

Jag fortsätter på Paramore-temat, men med en ny låt.

Idag är det Decoy som står på tapeten (fast okej, jag erkänner, jag har lyssnat på Stop this song liiite mer än Decoy, men shhhh, säg det inte åt någon!)

Idag känner jag mig lite lat, så låten får ni leta fram själva ... ;) om ni också känner er lata, synd för er, ni går miste om en grym låt, tyvärr.

tjohej!

Sitter och skummar igenom lite bloggar. Just nu har jag fastnat på Theréses skönhetsblogg på VeckoRevyn. Det är så roligt att läsa, älskar verkligen att läsa bloggar! Det är nåt jag kan sysselsätta mig med i evigheter, just för att det finns så himla mycket att välja på.

Har tyvärr inte hittat någon bild på kjolen jag införskaffade igår, den finns inte kvar på Ginas hemsida, och min kamera har tagit pension för tillfället. Eller, batterierna har då gjort det, inte kameran. Men jag jobbar på det, jag lovar!

Extremt seg dag på jobbet idag, det ville sig inte alls. Tur att man iallafall hade syster att svamla med, annars vet man aldrig hur det skulle ha gått. Där framåt två-tiden började det regna. Först var det ganska milt duggregn, men det ökade hela tiden, och nu ösregnar det. Kuuul. Det är ju sådär lagomt mysigt att stå i regnet och frysa medans man spikrensar. Hoppas det är lite bättre väder imorgon. Det behöver ju inte vara gassande sol direkt, men regn klarar jag mig gärna utan.

Nu ska jag kika in på dexter och kolla om det står något om första skoldagen!

dagens låt 12/8

Gissa vad? Idag är faktiskt varken John Mayer eller James Morrison artisten som gjort dagens låt. Helt sjukt, jag vet. Idag är det amerikanska punk/rock-bandet Paramore som står för låten som jag helt klart lyssnat på mest idag. Dagens låt heter Stop this song (lovesick melody) och den har gått på repeat hela dagen, helt grym låt.

YouTubelänk: http://www.youtube.com/watch?v=bD2PasIIMYo

Lyssna och njut, kids!

Ciao!


jag tror jag kan dö lycklig nu

Som ni kanske märkt så älskar jag både John Mayer och James Morrison. Satt och surfade runt lite på YouTube. Och vad hittar jag? Ett liveframträdande med båda två tillsammans. Jag trillade nästan av stolen då jag såg det. Seriöst, hur kan det bli bättre? Tyvärr råkade jag klicka bort den länken, men skriv bara "john mayer james morrison under the influence" i sökfältet så ska det nog dyka upp!

dagens låt 11/8

Dagens låt är en ultramegaskön James Morrison-låt (jag vet jag, tjatar om han, men hallå, mannen är ju för bövelen grym! Idag har jag valt Under the influence.

Och för att jag känner mig lite extra snäll idag tänkte jag bjuda på en liveversion, hur bra låter inte det?

YouTubelänk: http://www.youtube.com/watch?v=kcVlt4qZ_hg

Lyssna och njut, kids, för bättre än så här blir det egentligen inte.

Enjoy!

tjipptjipp!

Åh, jag sitter och ser Wild kids på barnkanalen med min 10-åriga kusin. Allvarligt, har ni någon aning om hur bra det programmet är? Helt sanslöst. Barnen är så söta och lillgamla. Nyss pratade två tjejer i programmet om hur det är att vara kär i en av killarna. Svaret? "Det känns så skönt, på nåt sätt. Allt är så bra. Han är så snäll, rolig. Och SNYGG!!" hur kan man inte älska det? Som Robinson, fast mycket roligare!

För övrigt så älskar jag MQ. Hittar alltid något fint där. Kikade nyss in på deras hemsida. Men vad är det här för crap? Ingen webshop?! Och jag som hade tänkt att visa min fina sjal som jag köpte där igår. Men ÅH, nu hittade jag ju nånting annat roligt: kundklubb. Hör bara här:

Som medlem i MQ Kundklubb får du mer än "bara" detta! Varje gång du handlar i någon av våra butiker får du poäng. Poäng som inte bara leder till härliga bonuscheckar utan även fler förmåner! Vad sägs om förtur på rean, gratis upp- och nedläggning av byxor, attraktiva tävlingar, inbjudningar till vip-klubbkvällar och chansen att vinna biljetter till spännande evenemang med några av våra samarbetspartners?
Hur bra låter inte det?! Jag reggar mig dirr, of course. Inte för att jag handlar där speciellt ofta, men nu kanske det blir lite mer. Det känns alltid trevligt att handla på någon butik och langa fram ett klubbkort. Det blir lysande! Men ändå, ingen webshop? Whyyyy? Visserligen har jag inte blivit helt frälst på webshoppar ännu, jag vill helst prova plagget, känna på kvalitet osv. Men dom är väldigt idealiska då man ska visa ett drömplagg eller ett nyinköpt plagg i bloggen, no?

Ikväll är det för övrigt dags för promenaddag nummer två med syster. Vi hade tänkt att bli lite hälsosamma och promenera en liten sträcka varje kväll och cykla till jobbet, om vädret tillåter. Låter inte det som en lysande idé? Får väl bara till att hoppas att vi faktiskt håller fast vi vårat ord och lyckas med det vi tänkt göra. Men om vi lyckas, då är det ju bra!

Försöker logga in på hotmail. Varför går det inte? Jävla skit. Och nu laggade fanskapet ihop. Great, just great.

I'll get back to you då allt funkar, och då mitt humör är lite bättre.


dagens låt 10/8

Dagens låt är en av mina lite äldre favoritlåtar. Eller ja, den är kanske ett år gammal ungefär, men ändå, det är en sjukt bra låt. Och ett sjukt bra band.

Dagens låt är: Paramore - CrushCrushCrush

YouTubelänk: http://www.youtube.com/watch?v=-T7Mc9jFilY

Enjoy!

god morgon!

eller ja, morgon och morgon, snarare lunch. Men för mig, som nyss har vaknat typ, så är det fortfarande morgon. Igår blev det en kvällspromenad runt byn med Amanda. Vi pratade lite mer allvarligt än vad vi brukar, typ om skolan osv. Men det var trevligt. Vi borde egentligen göra sånt oftare än vad vi gör. Sen på tillbakavägen gjorde vi en liten avstickare och gick igenom skogen. Först trodde vi att vi typ gått vilse, men sen hittade vi borden där vi brukar stå vid nyår, eller snarare brukade för nu är det så igenvuxet så man ser inte ett smack, och då var det a piece of cake att hitta hem. Åt en massa blåbär på vägen ner, det var nice. Sen tvättade vi bort sminket och borstade tänderna och låg i sängen och läste en massa dåliga skämt ur en sån där skämtbok. Helt allvarligt, den där boken är typ 5 cm tjock, och skulle man ta alla skämt som faktiskt är bra så skulle alla dom få plats på en sida, typ. Sen smsade Jossan att jag skulle ringa henne, och då körde vi three-way-samtal med Marcus också, det var rätt trevligt. Var dötrött så jag var väl inte så överdrivet social, men det var ganska entertaining att bara lyssna. Sen lade vi på, fast Marcus skulle tydligen ringa upp mig "på fem minuter" så jag låg vaken ett tag. Fem minuter gick, så jag tog för givet att han inte skulle ringa mig nå mer. Men det gjorde han. 02.46, men då sov jag redan gott. Så inga fler nattliga samtal med Marcus för min del. Åtminstone inte i natt. Då jag steg upp, för kanske 40 min sen, berättade mamma att sverige tagit sin första os-medalj, silver i cykling. Det var kul, go sverige!

Nej, nu ska jag försöka att hitta mig nånting drickbart, är extremt törstig.

Update

Jag behöver glass! Halsen gör så ont att jag skulle kunna skjuta mig. Nästan. Men ont gör det.

Nu, glass och På smällen.

So long.


jobbet är över! Eller nästan, iallafall ...

Så, då har jag äntligen jobbat hela min vecka, kvällspasset inkluderat. Gud så underbart skönt. Igårkväll var det ganska lugnt, det kom världens spöregn runt sex-tiden, men sen höll det sig ganska fint resten av kvällen. Barnen var då nöjda och glada, antar jag. Amanda och jag fick hålla i korvgrillningen, men det sög. Kallt, mycket mygg och nu stinker min jacka rök. Jippi. Fast jag tog mig en liten korv och grillade, det var gött. Och käkade en massa godis, så det gjorde det hela lite roligare iallafall. Sen där runt elva åkte jag och mamma till stan och hämtade maten på sunes. Då vi kom tillbaka till stället var man ganska så hungrig. Eller, jag hade varit hungrig typ hela kvällen. Så då jag väl fick i mig mat tog det typ aldrig slut. Hann knappt andas mellan tuggorna. Helt underbart gott var det. Efter maten fick vi våran lön, ca 1200 kr, och sen åkte vi hem.

Idag steg jag upp runt elva, fixade mig lite innan jag och Amanda åkte till stan på lite shoppingtur. Jag köpte en parfym från Roxy, en sjal från MQ och en väska från Vila. Och så hade jag tänkte att köpa en kjol från JC, men småstaden hade stängt, så jag tar det på måndag istället, tror jag!

dagens låt nr 2 8/8

Ja, jag vet att jag redan gjort ett dagens låt-inlägg, men så hittade jag James Morrisons nya låt, You make it real och då tänkte jag att då det är ett lite speciellt datum idag, 08/08/08, så kan jag bjuda på två dagens låt-inlägg.

Så, här är YouTubelänken till You make it real med James Morrison: http://www.youtube.com/watch?v=r419olZeugU

Enjoy!

dagens låt 8/8

Nu då det är fredag måste man ju ha lite mer festlig musik ... Visserligen kanske det inte är någon speciellt festmusik för er, men för mig är det iallafall det.

Så, dagens låt:
David Guetta - love is gone.


sista jobbdagen, äntligen!

Så, då var sista jobbdagen äntligen över. Helt underbart. Nu ska vi snart äta middag, mamma håller på att laga ugnspannkaka, är döhungrig, så det kommer inte sitta helt fel. Sen ska vi till Coop och handla lite gott för ikväll, innan det är tillbaka till stället, för nu ska barnen, eller de som vill, sova över i sin koja. Så vi ska gå runt och se till så att allt fungerar som det ska, och sen då alla gått och lagt sig får vi först mat från Sunes och sen får vi våran lön. Det blir helt perfekt. Sen ska jag kanske upprepa det som blivit lite av en tradition den här veckan; att prata med Josefine och Markus i telefon. Riktigt trevligt, måste jag säga.

lite sånt där tidsfördriv, vaaa?

Början.
Namn: Ida Lindgren
Msn: [email protected]
Lunar: _Ohyes, men det är sällan den används.
Ålder: 17 år
Födelsedatum: 26 Januari 1991
Stjärntecken: Vattuman
Bilddagbok: idaalindgren

Tonåren.
Hur gammal är du: 17
Hur tycker du att du har det hemma: bara fint.
Har du bra självförtroende: helt okej, antar jag.
Kan du lita på dig själv: ja?
Är du nöjd över dina bröst: dom duger, haha.
Är du nöjd över din rumpa: faktiskt ja, haha.
Hur tycker du att ditt liv är: lite för bra, nästan så man skäms.
Har du ett bra liv tycker du: ja? typ samma fråga som ovan.
Vill du ändra på något i ditt liv: inte just nu.
Berätta vad: -
Är du nöjd över din kropp: japp, väldigt.
Något du vill ändra över din kropp: nånting finns det säkert.
Kan du själv säga att du tycker att du är söt: typ inte, det känns så konstigt, haha.

Kärlek.
Har du någon kille: nej
Gillar du någon nu: typ inte
- Som heter: -
Tycker du om när en kille rör vid dig: beror på HUR han rör mig isf, thehe.
Är det okej att en kille gör det: ja, jag antar det.
Måste han fråga innan han gör det: beror väl på vem det är och hur bra jag känner killen. Eller han behöver väl inte fråga direkt
VÅGAR du att han gör det: Ja
Vill du leva tillsammans med någon, eller vill du ha ett singelliv: just nu klarar jag mig fint med singelliv, men i framtiden skulle jag nog föredra att leva med någon. Frågan är bara vem?
Trivs du tillsammans med någon kille: Ja
- Vem: typ alla mina killkompisar?
Gillar du långa eller korta förhållanden mest: långa
Har du haft mer än 5 sexställningar: det du


Vänner.
Har du bra vänner: jag har de bästa man kan ha, så är det.
Du tycker om att vara med dina vänner: klart jag gör.
Har du många vänner: så att jag klarar mig.
Vad heter dina allra bästa vänner: jag har några nära vänner, men inga bästa vänner direkt.
Vad är bäst tycker du, få bra vänner, eller med många som man inte kan lita på till hundra: Få bra vänner

Mogenhet.
Låter du din kille ta på dina bröst, rumpa, könsorgan: Ja
Har många sagt att du är mogen för din ålder: aa
Har många sagt att du ser äldre ut än vad du är: typ inte, haha.
Har du fått bröst: ja
Har du fått höfter: Ja!
Tycker du om att vara på stan eller att vara med kompisar hemma och & leka: beror väl på humör antar jag.
Du älskar att shoppa: JA, alldeles för mycket!

Dagens låt 7/8

Japp, ny dag, ny låt. Och den låt som idag fått lite extra spinn i min mp3-spelar är ...

Gavin DeGraw - Chariot.

YouTubelänk: http://www.youtube.com/watch?v=PXg2s1b1zC4

Hoppas ni gillar dagens låt! Kommentera om ni har något tips på någon artist/band/låt ni tror jag skulle gilla, nya förslag uppskattas alltid!


vilka ska jag köpa?!

Jag hade tänkt köpa mig ett par nya byxor till skolstarten, hade tänkt ett par chinos. Men jag vet inte vilken färg jag vill ha? Svart känns lite tråkigt, har inte hittat några marinblåa + att jag inte äger nåt som passar till det. Såg att det fanns ett par rosa på Gina Tricot, men vad tusan ska man ha till? Tror faktiskt jag lutar mot ett par beiga, men jag är inte säker.

Snälla, hjälp mig, vad tycker ni?

Dagens låt 6/8

Ny dag = ny låt.

Dagens låt är Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg, rätt gammal, men det är en underbar låt.

YouTubelänk: http://www.youtube.com/watch?v=eJ0_2do-Ykk

sådärja, lyssna på låten och njut!

less, less, less

Åh, jag orkar inte jobba nå mer! Och ja jag är medveten om att jag låter som en riktigt bortskämd brat, men seriöst, prova att arbeta på ett läger med att hjälpa gnälliga småbarn att bygga kojor i gassande sol medans du är trött och hungrig. Låter inte så kul, eller hur? Och jag har bara arbetat min andra dag än så länge, det känns ju bra. Fast det är bara två kvar, sen blir det lite lättare iallafall, då vi ska riva kojorna. Då är det iallafall lite mindre barn = mindre spring = mindre skador att ta hand om. Idag har jag exempelvis fått ta hand om en kille som hade fått en bräda i huvudet och börjat blöda. Samt ett x antal stickor.

Nu ska vi snart äta middag, och sen ska jag och Amanda cykla och köpa lite glass att gotta oss med.

dagens låt 5/8

justfan, jag har ju utlovat en dagens låt, så här kommer den!

Tyler Hilton - I'd rather be lonely.

Och i brist på tid och kunskap kan jag tyvärr inte lägga upp YouTube-klippet, så ni får leta upp det idag, tyvärr. Men jag lovar, jag ska lära mig hur man gör!

Hoppas ni gillar den, och droppa gärna en liten kommentar om eran åsikt angående låten, jag tycker den är super!


nej, nu ska jag väl ändå ...

Ta och lägga mig? Trött som tusan, och imorgon är det jobb igen. Känner mig inte alltför peppad, men vad ska man göra åt det? Hoppas det blir lite bättre imorgon iallafall. Första dagen brukar i regel vara värst, så jag hoppas att det är så den här gången också.

Men nej, nu ska jag ta och hoppa i säng.
Gonatt på er!

god morgon!

Japp, då var det dags för första arbetsdagen! Otroligt segt att stiga upp, och kallt var det, dessutom. Men det ska nog gå bra. Hoppas jag.

Ha en bra dag, allesammans!


slut med kalas!

Nu var alltså kalaset slut! Hon fick sina presenter av oss och vi fikade lite smått. Det var rätt nice. Nu har vi precis kommit hem, och kanske blir det en liten runda till kioskpiraten, om vi har tur!

LdB bodylotion

Jag hör till den olyckliga skara som har torr hud. Och jakten på den ultimata hudkrämen tar aldrig slut. Men nu kan jag ha hittat det som är - åtminstone för mig - en vinnare: LdB bodylotion. Den går snabbt in i huden, doftar gott, kostar inte så mycket och den är dryg; alltså typ allt jag kräver av en bodylotion. Köpte min för 32 kr på Coop, och jag är helnöjd! Prova du också, jag lovar att du inte kommer bli missnöjd!


hallå där!

Det blev inget med stan idag med Jenny. Men det kanske blir någon annan dag, vem vet?

Väntar nu på middag och sen ska vi åka på kalas.

yo!

Nu ska jag snart ta och bege mig in i duschen. Ska bara äta lite mer av min älskade Fossil Fuel. Seriöst, då du väl börjat går det inte att sluta. Helt omöjligt. Jag menar, det är choklad och vanilj, hur kan det möjligtvis bli bättre? Och så är det några vansinnigt goda brownie-aktiga bitar lite överallt, hur gorre som helst!

Sen ska jag bara dressa om innan jag ska dra mig in mot stan, ska cykla hade jag tänkt. Känner mig alltid så duktig då jag cyklar, speciellt här, för vill jag ta mig in till stan själv då är cykla egentligen det enda alternativet. Och det är ändå 8 km till stan enkel väg, så man får sig ju lite motion. Dock så är det skönast att cykla själv, har man mamma med sig ska hon alltid vara så hurtig och cykla vansinnigt snabbt så om man var fräsch och snygg då man började cykla kan jag garantera att man inte är det då man väl är inne i stan. Men idag är jag själv, så då kanske jag lyckas med att hålla mig fräsch ända fram. Fast man vet ju aldrig helt säkert.

Dagens låt, 4/8

Så, då var det dags för första Dagens låt-inlägget!
Och dagens låt är:
John Mayer - bold as love

Jag rekommenderar starkt att ni letar fram låten, speciellt versionen från live-dvdn Where the light is, på youtube.
Sökord: john mayer - bold as love where the light is

Om ni kollat in den, ge mig en liten kommentar och säg vad ni tycker!


god morgon!

Ja, jag är medveten om att det börjar närma sig lunchtid för de som arbetar, men för mig, som faktiskt har sommarlov, än så länge? Not so much. Idag ska jag kanske åka och bada med Jenny, och Mari kanske också följer, det blir nog nice! Har faktiskt inte badat sen i början av Juni, skamligt nog.

Vaknade strax efter sex i morse, men jag var inte så sugen på att stiga upp då. Lyckligtvis somnade jag om, och vaknade igen kl åtta, pigg och glad. Okej, nästan iallafall. Men nu har jag hunnit få i mig både frukost och en glass, så nu är jag då pigg. Väntar bara på att Jenny ska höra av sig så man kanske kan ta sig någonstans. Känns visserligen lite luftkallt, men å andra sidan brukar vattnet vara varmare då, så det kanske inte gör så mycket ändå.

Sen idag ska jag på 10-årskalas, min kusin Agnes blir 10 bast idag, så vi ska åka dit med presenter, så det blir nog lite fika eller nåt hos henne.

Och nu idag kommer för övrigt tre nya kategorier i min blogg; tips, dagens låt och recept. Jag är en skönhetsjunkie, älskar att köpa diverse skönhetsprodukter, och det är roligare om produkten är billig. Så i kategorin "tips" kommer ni hitta tips på bra budgetköp! "Dagens låt" behöver man väl inte vara någon hjärnkirurg för att förstå innebörden av, eller? Och knappast "recept" heller, för den delen. Jag älskar att baka och laga mat, så ni kommer hitta lite olika recept där.

Nu måste jag ta och göra något åt mitt hår, det ser för hemskt ut.

Ciao!

ibland är jag bra, minsann!

Ibland (läs: då jag är trött) får jag såna där spontana infall, att jag bara ska göra nånting som jag vanligtvis inte brukar göra. Nu ikväll var ett sådant tillfälle. Vad jag nu gjort vill jag inte gå in på exakt, men jag kan iallafall avslöja att det rörde sig om ett litet avslöjande eller två ... Hehe. Men det känns alltid så skönt efteråt, då man gjort det. Inte direkt en lättnad eller nåt, jag hade lätt kunnat bära på mig det jag berättade för denna lyckligt lottade (?) herre ett par månader till, men nu gjorde jag ett val att berätta det nu istället. Om det var ett dumt beslut eller ej vet jag inte, only time will tell. Eller snarare, only he will tell.

Men vi får se hur det blir med den saken ... Nej, nu ska jag bege mig till sängen, tänkte jag. Uppstigning kl åtta imorgon, utan någon vettig anledning. Woho! Joy!

Men gonatt på er, iallafall!

confessions pt. 1

nu fick jag den strålande idén att jag skulle ha lite confessions! Eller ja, om det är en strålande idé får ni väl avgöra efteråt, men skitsamma, ni kommer ju bli proffs på mig, förfasen!

Så, då var det väl bara att börja ...

- Jag är född i Piteå och delvis uppväxt där, sen blev det Luleå och till sist Boden där jag nu är bosatt, och ska börja mitt andra år på estetiska programmet inriktning musik på björknäsgymnasiet.
- Jag dricker inte kaffe. Har provat flera gånger, men nej, det går helt enkelt inte ner. Och då var det ändå "godis-kaffe", med marabou, daim osv. Funkar inte.
- Och på tal om ovanstående marabou är min absoluta favoritvariant den med daim. Annars funkar den "cleana" också bra.
- Att säga att jag är en allätare vad det gäller musik är verkligen ingen överdrift, jag lyssnar verkligen på allt! Eller okej, även jag har mina limits, dansband, metal och techno brukar inte gå hem hos mig. Men visst, jag är öppen för allt!
- Men vad det gäller musik är jag extremt ombytlig, alltså att jag går igenom en period då jag är typ besatt av en artist/grupp och sen tröttnar jag och movar vidare till nästa. Så har jag alltid funkat, och jag vet inte varför.
- Jag är lite udda vad det gäller vissa saker, till exempelvis så älskar jag att köpa schampoo av någon konstig anledning.
- Jag klipper nästan aldrig samma frisyr som gången innan, för jag blir less väldigt snabbt. Det har hänt de gånger jag klippt page - två gånger, dock inte efter varandra - att jag ångrat mig typ en vecka efter.
- Jag är usel på att spara, och jag förstår verkligen inte var alla mina pengar tar vägen. Men så är det väl alltid, man tycker att man gör små, oväsentliga inköp, och så står man där i slutändan, utan pengar och undrar vad som egentligen hände.
- Jag får dåligt samvete typ jämt, de som känner mig vet. Det är en egenskap jag mer än gärna skulle göra mig av med, för även om det inte är jag som gjort fel får jag ändå dåligt samvete, jag kan inte låta bli. Ibland är det väl bra, för det betyder väl också att bråk där jag själv är inblandad inte varar speciellt länge, eftersom jag drabbas av dåligt samvete och ber om ursäkt så snabbt som möjligt.

Sådär, nu kanske ni blev lite klokare! Eller, klokare tvivlar jag på att ni blivit, men nu vet ni åtminstone lite mer om mig, och snart kommer del två.

Nu ska jag ta och hämta min glass.

Ciao!

tråkigttråkigt!

åh, jag har verkligen inte ett smack att göra. Har lust att ringa någon, men jag har inte lust. Ingen som fångar mitt intresse är online på msn, bdb är tråkigt, pirre likaså. MySpace har jag gett upp hoppet om för längesen. Vet inte om jag ska lägga mig och läsa en bok eller en tidning. Nånting måste jag ju hitta på, blir tokig annars. Fast jag skulle behöva tvätta mitt hår ... Men jag orkar inte, gör det imorgon istället. Nej, jag kör på boken, det blir finfint! Sen kanske jag ringer någon, jag får se ... Nåja, ha en fortsatt trevlig kväll!

Ciao!

jagäruselpåvettigarubriker

Vaknade först runt nio imorse, men jag somnade om, och vaknade igen klockan elva, lite smått panikslagen. Skulle till nolia och se mina kära klasskompisar, eller några åtminstone, uppträda, och dom skulle börja kl 12. Så jag kastade mig in i duschen, klädde på mig och sminkade mig. Kom dit ungefär 10 minuter innan det skulle börja, och det var typ fullt med folk. Dåligt ljud var det också, svårt att höra då det pratades i mikrofonen. Sen kom då kören, körde sitt gig. Efter jag sett dem gick jag bakom scenen för att se om jag skulle se Emma, Maggan eller Julia. Ingen utav dom syntes till, däremot träffade jag Sara en sväng, så det var nice. Sen gick jag och mamma och tog oss en matbit med Jenny, Ann-Marie, Tomas och Erika. Sen gick jag vidare, pratade med Jossie i telefon en stund. Blev less efter ett tag, så jag gick och lämnade munkjackan jag lånat av mamma och knallade till stan. Insåg ju dock halvvägs dit att det är söndag och att allt är stängt. Nåja, gallerian hade iallafall öppet, så jag hade iallafall nånting att göra i väntan på att mormor skulle komma och hämta mig.

Nu har vi precis ätit middag, palt, och ska kanske baka nåt, om jag orkar.

Skriv på!

Jag har länge tänkt skriva på denna namninsamling som VeckoRevyn har mot våldtäkt, men av någon outgrundlig anledning har det inte blivit av. Förrän nu. Gör det du också!

Skriv på här!

Nej, nu ska jag ta och lägga mig. Mp3n är fulladdad, jag har nog en trevlig tidning eller bok där uppe att läsa.

Så, gonatt på er!

Ciao!

hallå där!

Snart ska jag ta och bege mig mellan lakanen med en nice bok och så. Men innan dess ska jag fika lite, vi har ju världens godaste laxröra i kylskåpet. Men nu, innan dess, lite annat.

Jag har hittat typ världens finaste klänning, blev kär typ direkt.



och till det, vad skulle kunna passa bättre än....


ett par röda Louboutinpumps? Nu har jag tyvärr inte $850 på mitt bankkonto, så jag får väl stå över den här gången. Men visst är dom fina?

yeehaw!

Nej, det blev ingen klänning idag. Eller, det hade blivit det om den hade funnits kvar, men nej, det gjorde den inte. Så det blev Ben & Jerry's Fossil Fuel istället. Åh, den är ... Magnifik! Helt underbart god, som typ alla B&J-smaker är. Men den här alltså ... Åh.

Okej, jag ska inte tillägna ett helt inlägg åt en glass. Jag gissar att det får mig att låta som en 400 kilos klump som inte gör något annat än att äta. Vilket är sant. Nästan. Jag äter typ jämt, men jag väger inte 400 kg.

Jaja, nu är jag klar med att skrämma er. Kanske. Hur som helst. Jag fyllde ÄNTLIGEN på mobilen med lite cash idag, skönt som tusan! Tänkte göra det redan förra helgen, men sen så insåg jag att det ändå bara var typ fyra dagar kvar av månaden, vilket betyder buh-bye 49 kr. Så jag väntade tills idag, och nu har jag lite money att ringa för. Och gratis sms, vilket förövrigt den på Halebop som kom på den underbara idén borde geniförklaras eller helgonförklaras. Nånting utav det.

Och tillbaka till glassen lite snabbt, jag måste springa och hämta den. Börjar få lite abstinensbesvär, ni vet, kallsvettningar, darrar osv. Okej, inte direkt, men vem vet, det kan hända.

Ciao!

hallå där!

Nej, det blev tyvärr ingen klänning igår. Då jag väl kom till stan hade allt stängt för nästan två timmar sedan. Men det gjorde inte så mycket, jag hade rätt trevligt ändå. Träffade Jossie som planerat, innan hon skulle med bussen till luleå. Sen promenerade jag runt i stan innan mamma hämtade mig och så åkte vi hem. Har dock kanske planer på att slå till på klänningen idag, om jag hinner. Den var så fin! Och 49 kr, det är ju ingenting. Så vi får se hur det blir. Imorgon är det Nolia på agendan, ska se klasskompisarna uppträda. Eller, inte alla klasskompisar, men de fyra som var med iallafall. I körslaget, alltså. Så förhoppningsvis hinner jag träffa dem efter eller innan deras uppträdande.

Men, nu ska jag kila,
Ciao!

tråktråktråk

åh, jag vet verkligen inte vad jag ska göra! Har hur jäkla tråkigt som helst. Funderar på att cykla in till stan. Såg en tjusig klänning på Gina Tricot som jag hade velat ta med mig hem. Och så är väl Jossie kvar i stan, så då kan jag lika gärna träffa henne i samma veva. Låter som en trevlig plan, om inte annat! Hmm. Får se vad jag gör. Annars ser jag väl Juno eller 27 dresses för typ tusende gången, haha. Men nej, jag lutar faktiskt åt klänningen. Hur jag gör meddelar jag senare, just nu har jag ingen aning. Men blir det nu min klänning så kanske ni får se en liten bild senare ...

Ciao!

mamma mia, vilken bra film!

Var på bio igår med mamma, vi var och såg Mamma mia. Åh, vilken bra film! Sen då jag kom hem såg jag ytterligare en bra film: Juno. Åh, jag säger bara, ni som inte sett den, vilken underbart bra film ni missat! Jag älskar den totalt, hur bra som helst. Ellen Page är verkligen makalös i rollen som 16-åriga Juno MacGuff, som för övrigt är typ det coolaste filmnamnet ever. Om jag någon gång blir värsta megakändisen så kommer jag lätt ha Juno MacGuff som incheckningsnamn på hotell. Jag menar, LITE coolt låter det väl ändå? Fast okej, man kanske måste se filmen för att egentligen förstå storheten med det namnet. Men jag lovar se den, och ni fattar.

Men, nu ska jag dra mig vidare på nya äventyr!


Pheheh, okej, inte direkt. Mitt liv är inte direkt överfullt av äventyr.

Men okej, jag ska ut och försöka hitta mig lite äventyr, vad säger ni om det?

Tänkte väl det.
Ciao!

RSS 2.0