tjaaarå Ida!

jag kom just på att jag skulle skriva i idas blogg, haha! typ nästan varje dag, men det har gått typ 1 vecka å 2 dagar. såjaa.. inte så lyckat! men nu skriver jag iallafall. hoppas du har de bra i thhai iaf, mamma sa att någon hade fått magsjuka ;o haha, lyckat! men iallafall, har inte hänt mycket. skolan varje dag nästan, ba softat! sista dagen imorrn. å jag klippte min lugg igår, sen då  jag skulle sminka mig imorse så insåg jag att jag hade klippt av mina ögonfransar!!!!! :o damp jag får.. men jag vet fan inte vad jag ska skriva ;p
men nu orkar jag inte skriva nåmera, för nu ska jag chilla! hehe, å skriver väl igen någon dag.. om de har hänt nå, mjo... men ja, jag fyller fan år imorrn! KÖP EN PRESENT ÅT MIG I THAILAND, OKEJ? bara typ 2 veckor innan ida kommer hem igen. den 3dje januari blire skellllefteå! pusspåluleåhockey,  mobba alla marklund å lundmarks. jag lovar att marcus heter något utav domdäära alternativen i efternamn! haha, sku inte förvåna mig. men ja.. imorrn så kommer brudarna till mig! pussciao,

/ amandalindgren

Åh, detta var ju roligt!

Sitter här kvällen före min semester och skriver på en svenskaberättelse. MYCKET roligt, verkligen! Och att min fantasi är på topp (not) gör ju verkligen saken bättre. Åh, så jävla skit. Ska ringa Marcus så kanske jag får lite bättre idéer, höhö.
ciao!

HEJDÅ SVERIGE!!

Ja, nu är det ju så här att jag har ett flyg att hinna med imorgon. Åker från Luleå kl 07.35 imorgon (vilket betyder att jag måste stiga upp TIDIGT imorgon, men jaja) och flyget från Arlanda går 14.00. Så då blir det buh-bye snö och slask och hello sol och bad! Så ja, det blir nog riktigt nice!

Snart ska jag hjälpa Anna att tvätta ur hennes toning, sen ska jag skriva på lite arbete innan det blir sovdags. Måste stiga upp 05.00 imorgon, så man lär ju vara helt död, men det var inte så noga. Det är ju ett ganska cheap price to pay för tre veckors semester, om man säger så.

Men nej, nu ska jag pysa vidare,
pussciao!

All I want for Christmas is you

Har nyss haft idrott, gud, vad roligt det var! Vi körde nåt som heter ambassaden, och då delas man upp på två lag, och så ska man helt enkelt försöka "bränna" det andra laget med hjälp av en mjuk boll. Hur kul som helst, höll på att skratta ihjäl mig! I vanlig ordning då, alltså.

Imorgon åker jag! Åh, vad jag är taggad! Ja för att åka, alltså. Är lite mindre taggad över att jag måste stiga upp 05.00, det är ju lite mindre kul. Men jaja,
nu är det lunch iallafall!
pussciao!

Good evening, folks!

Har jobbat lite med filmkunskapsläxan, är inte helt klar ännu, men det är inte alls mycket kvar. Men nej, nu ska jag dra mig mot sängen, är så trött så jag dör, typ. TVÅ dagar kvar nu, ojoj! Jag längtar som en tok.

pussciao!

Hallå i stugorna!

Har varit lite "inkognito" i helgen. Var riktigt duktig igår, städade mitt rum, packade och donade. Sen fick jag skjuts av Anna och Krister till luleå, där jag mötte mah sistah. Gick lite på stan med henne innan vi drog till gymnasiebyn och kollade. Kändes lite småtöntigt att åka dit och kolla på estet, vilket var mitt lilla önskemål, då det var Amanda som skulle dit och kolla. Men jaja, det var nice ändå! Sen drog vi till lulsundet och hängde med male i typ hundra år, skrattade på, spelade wii och hade det riktigt trevligt! Sen kom Amandas fader och hämtade oss, drog till stan och hyrde film och köpte godis och sen åkte vi till grillen och handlade lite käk. Sen åt vi, såg film och tokchillade. Efter det drog vi till gården, spelade lite mer wii och hängde runt innan vi drog hem.

Idag sov vi till typ elva eller nåt, låg kvar och degade i sängen medans vi kollade på Hogan Knows Best-maraton på MTV. Mycket givande program, verkligen! Sen fick vi ett litet ryck och bestämde oss för att gå ut och gå, så vi ringde och "lånade" en hund, nämligen Amandas pappas kompis hund, Jessie. Skitsöt hund, vet inte vad det är för ras, men det ser ut som en korsning mellan en chihuahua och en schäfer, haha.

Nu ska vi äta lite mat och sen ska jag tillbaka till boden,
pussciao!

Some days I'm a super bitch up to my old tricks

Ja, detta gick ju great! Skulle vara på vårdcentralen och vaccinera mig idag. Och vem försover sig ca 2 timmar denna morgon? Jo, jag, såklart. Känns ju jävligt nice. Måste typ ringa dit och kolla om det är möjligt att jag kommer dit antingen nu efter matten eller på måndag morgon. Känner mig så jävla klantig. Skulle snooza i typ fem min, och råkade ställa larmet på 18.15 istället för 08.15 ... Så ja, man känner sig sådär lagomt obra just nu. Och frulle hanns ju inte med heller, och dagens lunch var ju ingen höjdare direkt. Så jag kommer ju få gå hungrig tills jag kommer till luleå ... Hoppas syrran bjuder på nå gott! Borde nog ringa henne och gnälla lite. På att jag vill ha nånting gott, alltså. Inte för att jag tror att det kommer bli nånting annat, men bara för säkerhetsskull. Imorgon ska jag på Öppet Hus på gymnasiebyn med min syster, så jag ska kika förbi på estet och riktigt syna dom i sömmarna, minsann! Och så ska jag kila förbi och säga hej åt Agnes, sen ska jag gå och shoppa lite fika eller nåt gott och spatsera till Male och hälsa på, stackarn som hoppar fram på kryckor och allt!

Hockey?

Den 9e, nu på tisdag alltså, möter ju Luleå Skellefteå på hemmaplan (ett möte Luleå för övrigt kommer VINNA, hehe), men eftersom jag är borta (I don't mind, though) så kan jag inte gå, så då har jag och mamma pratat om att kanske åka ner till Skeå den 3e Januari istället, så bara för säkerhetsskull har jag bokat tickets, är jättesugen på att åka! Dels för att det är hockey + att det är kul att ha lite omväxling och åka till någon annan arena och kolla än i Coop. Och Björknäshallen räknas inte som omväxling, den är alldeles för risig och tråkig. Huvvaligen. Håller på att smsa med mamma nu, och hon verkar vara ganska med på idén, så det verkar som att jag får se mitt derby. Så nice, JAO. Plus att då lär jag ju träffa Marcus ... Fast så var det visserligen tänkt sist också, och det blev det ju inte så mycket av. Men jaja, det löser sig säkert. Och då är man ju brun och fresh också, nyss hemkommen från Thailand. Så YES, det lär ju bli riktigt nice. Bara luleå vinner, så. Det gick ju så bra sist. Fast gången innan det så vann luleå iallafall, så det går väl jämnt ut, antar jag.

Och nu skickade mamma sms och sade att hon hämtar ut biljetterna imorgon, så det blir hockey den 3e, minsann! Åh, satan, vad nice! Skickade precis sms åt Marcus för att säga att jag kommer, så jag får se om han kommer på matchen eller inte. Men mest troligt ja.


JUST DET!

Fick för övrigt veta igår att min bästa kompis svimmat och slagit i knät så han fått blod i knäet och fått göra en utgjutning, så nu hoppar han runt på kryckor. Stackarn! Ska försöka hälsa på han på lördag, om jag åker till luleå. Längesen jag träffade han iallafall, och det hade varit roligt att träffa han ändå.

And let december glow feel flames

Ja, det var ett tag sedan jag bloggade .. Eller okej, typ två dagar, blev inget igår. Datorn på skolan vägrade fungera och jag var helt död då jag kom hem. Var jättehungrig, så vi gjorde middag direkt då vi kom hem. Det blev lite plockmat, hade hemmagjort potatismos, julskinka och två supergoda röror, en med räkor och chili och den andra med räkor och cheddarost. MUMS! För övrigt så var mamma hos oss igår, det var nice. Sen då mamma åkte hem så gick jag och Anna ner och hjälpte Jens med datorn innan vi gick hem så jag kunde se Grey's Anatomy. ÅH, vilket bra avsnitt det var igår! Loved it. Sen satt jag och pratade med Anna en stund innan jag gick och lade mig. Smsade med allt och alla innan jag somnade gott.

Imorgon ska jag mest troligt och sova hos systern min, om allt blir som det ska! Blir väl idolmys eller nåt, som vanligt. Eller kanske film. Är sugen på att se Barnhemmet. Eller kanske Ett livsverk, haha. Såg DVDn, som för övrigt är Björn Gustafssons samlingsdvd, på Åhléns igår, och jag höll på att tippa baklänges, typ. Den ultimata 18-årspresenten. Åt mig, alltså. Så om någon skulle råka ha idétorka, ja, då vet ni vad ni kan ge mig!

nu ska jag snart dra mig till stan och åka hem, så jag kan kirra dammsugningen som jag egentligen skulle göra typ i förrgår. Men jaja, bättre sent än aldrig!

pussciao!

åh, man blir ju alldeles tårögd!

Kollade på bilddagboken och så såg jag en grej som Jenny hade skrivit åt mig, blev alldeles tårögd! Så himla fint! Kolla själv vad hon skrev:

Ida Lindgren

Gladare person får man ju verkligen ligga i om man ska hitta. Du är min solstråle i mörktret.
Jag är verkligen glad över att jag har dig som vän. Vi har kännt varandra sen vi var mini små.
Om jag säger så jag minns inte precis första gången vi sågs. Du är sjukt underbar tjejen.
Kommer alltid att finnas här vid din sida om du behöver det. <3


Dagens låt 2/12

Japp, då var det December, vilket betyder ett helt gäng nya låtar! Dagens låt är en cover på låten Can you feel the love tonight från Lejonkungen, denna variant är framförd av Elliot Yamin, och jag gillar den skarpt! Well, duh, annars hade jag ju inte haft den i bloggen, såklart. Just denna variant är en fanvideo med bilder på - som hon uttrycker det - "hot guys". Det är typ högst 4-5 killar med i videon, och säkert 50% av tiden tas upp av David Archuleta. Så låt mig understryka att jag inte delar hennes åsikt om vilka killar som är snygga ... Haha. Men jaja, låten är bra, iallafall!


CONFESSIONS

Snodde denna lilla confessionsgrej från Sara, tänkte jag.

1. Har du någonsin sagt "jag älskar dig" och inte menat det? 
Svar: nej, skulle aldrig säga det såvida jag verkligen, verkligen menade det. Att säga "jag älskar dig" åt någon är starka ord, och då jag gör det vill jag att det ska betyda nånting.
2. Har du någonsin sagt till en kompis att hon ska köpa/använda en tröja som inte satt bra på henne inför en fest bara för att du ska vara snyggare? 
Svar: nej, såklart inte!
3. Har du någonsin kysst en väns pojkvän/flickvän? 
Svar: nej. Det är bara för lågt att göra så.
4. Har du varit otrogen i något av dina förhållanden? 
Svar: Nej.
5. Har du någonsin ljugit om en händelse för att andra ska tycka synd om dig? 
Svar: nej? Varför?
6. Har du någonsin ljugit om en händelse för att andra ska tycka illa om en person du inte tycker om? 
Svar: nej.
7. Finns det någon av din pojkvän/flickväns vänner du inte tycker om?
Svar: eftersom jag inte är i något förhållande just nu så känns det rätt svårt?
8. Har du någonsin kommenterat elakt anonymt på en blogg?
Svar: Nej.
9. Har du någonsin fuskat i skolan?
Svar: Ja. Har någon inte gjort det, eller?
10. Tycker du att du är den snygga i ditt förhållande (eller bland dina vänner om du är singel)?
Svar: hehe, JA. Fast det beror ju på att jag inte har någon att jämföra med, men ändå.
11. Skulle du fortfarande vara tillsammans med din pojkvän/flickvän ifall han/hon gick upp tjugo kilo? 
Svar: still, jag är inte i något förhållande.

Rock & roll, honey

Sitter och kollar på KY-utbildningar - igen - och ser Ugly Betty. Damn, it's good! Ingen kontakt med Marcus inte, och nu är jag för lat för att ringa, hehe. Ska snart gå ner till källaren och sitta där, för då ska Anna se Andra avenyn, och det ids jag inte kolla på! Imorgon har jag nationella (PANIK!), och jag är nådigt nervös. Fast det löser sig nog ... Var jättenervös imorse också, och det gick ju ändå bra trots allt! Ingen teaterlektion, så jag får se hur jag roar mig efter provet. Lite kasst att jag bara får sitta 60 minuter medans dom andra får sitta 90 ... Lite orättvist, ja.

Haha, jag och Anna pratar hela tiden om att vi ska bli "lite nyttigare". Sen hon kom hem från jobbet, halv åtta, har vi fikat rostade mackor med räkröra, bullar och nu choklad. Vi är helt otroliga. In a bad way, hehe.

Snart ska jag kila ner och se slutet på Ugly Betty och sen Desperate Housewives, och kanske ringa lite folk, ja. Får se hur det blir.

Nej, nu ska jag kila!
pussciao!

Helluuu

Har nyss varit snäll och massagat Therese medans vi såg på How I met your mother. Åh, vilken bra serie det är! Lyckas alltid missa den, men då jag väl kollar fastnar jag direkt. Ska snart rusa hem och dammsuga, sen ska jag ringa Marcus. Blir tredje gången jag pratar med han idag isf. Eller ja, åtminstone andra. Beror på hur man ser det. Kul var det iallafall, trots att vi båda var lite flamsiga. I vanlig ordning, med andra ord.

Ska också ta och ringa Anna och se om hon är fikasugen, för det är jag! Och det är alltid roligare att fika med någon, känns så löjligt att göra det själv. Men jaja, det löser sig nog!

nåja, nu ska jag rusa och kirra dammsugningen och gotta med lite sweet music i öronen innan det blir telefonsnack för hela slanten!

pussciao!


Pull a breath like another cigarette

Sitter återigen och kollar igenom dessa KY-utbildningar ... Det känns verkligen som att det är nånting för mig. Sen att utbildningen är i Värmland (för Sunne ligger väl i Värmland?) gjorde inte så mycket. Jaja, det löser sig nog!

Skulle egentligen vara hemma och dammsuga typ nu, men först fastnade jag framför TVn och sen gick jag ner hit, och sen har jag bara ... Stannat kvar här, helt enkelt.

HA HA HA

Tack gode gud att dessa datorer inte har några högtalare, så jag slipper lyssna på fanskapet ... MEN, detta är dock fruktansvärt roligt, så TITTA och njut, men håll för guds skull för öronen (ifall ni - i detta fall - är olyckliga och har högtalare), OKEJ?


nej, nu ska jag rusa och se om jag hittar mina kära classmates,
pussciao!

KY-utbildningar

Sitter och kollar på http://www.kyutbildningar.se för att kanske hitta något intressant ... Har än så länge hittat en utbildning som intresserar mig: Medicinsk fotterapeut. Låter som nånting som skulle kunna passa mig. Hälsoterapeut/instruktör verkar också intressant ... Åh, vad svårt det ska vara att välja! Men vad det än blir så verkar det kräva grundläggande högskolekompetens, vilket, vad jag förstått, är att man läst alla grundämnen A+B samt upp till C i matte och NkB. Jag har klart båda A-kurserna i svenska och engelska, och snart även matte, efter jul påbörjas B-kursen. Så då är det alltså bara NkB och Matte C jag behöver läsa. Så min plan är helt enkelt att jag läser NkB i 3an som planerat och att jag efter studenten jobbar i ett år och samtidigt läser upp Matte C och sen söker till någon utbildning. Låter det som ett bra alternativ? Känns då rätt rimligt, och det kan nog vara rätt skönt att ta en paus från pluggandet, efter 12 år i skolbänken är man - eller åtminstone inte jag - sådär jättesugen att sätta sig ytterligare 1-3 år att plugga, så det känns då som ett bra alternativ. Plus att jag medans jag jobbar hinner få ihop pengar till att ta körkortet + boendet, eftersom i stort sett alla de utbildningar som intresserar mig är mer söderut. De som känns mäst lockande just nu är, som tidigare nämnt, Medicinsk fotterapeututbildningen i Göteborg eller Hälsoterapeut/instruktörutbildningen i Sunne. Så ja, det verkar bli en framtid för mig trots allt! hehe
nu ska jag springa till SYOn, hade jag tänkt, och diskutera detta med henne lite, och se om hon kanske kan hjälpa mig lite!
pussciao!

Join the movement

Klicka på den lilla grejen här nedan och gör det du med!


The best of us can find happiness in misery

Yes, provet är avklarat! Kändes jätteskönt faktiskt, och jag höll mig lugn som en filbunke hela tiden, ingen stress här inte! Var inte alls så svårt som jag hade hoppats, och jag försökte verkligen skriva så mycket jag kunde på varje fråga, så jag hoppas att det gick bra iallafall. Nu sitter jag och skriver lite på svenskan, duktig som jag är! Egentligen skulle vi haft engelska grammatikprov på fredag, men då fick vi välja att göra det nu på fredag eller den 2a februari, och för mig funkade det sistnämnda alternativet alldeles utmärkt, bara en sak mindre att behöva bry sig om före jag åker, helt enkelt. Ska även ta min muntliga bokrecension efter jul. Inte för att det är en särskilt krävande eller svår uppgift, och jag har ju läst boken osv, så jag ser ingen anledning till att det skulle bli några större problem, men då har jag istället sovmorgon till 10.05 på fredag = jag hinner eventuellt åka till erikslund och ta den där jäkla sprutan ... Tror Anna skulle ringa dit idag eller imorgon, så jag får se vilken dag och tid jag åker dit.

För övrigt så är jag pissur på halebop just nu ... Om man fyller på med 200 kr får man ju gratis sms i 30 dagar, och igår fick jag ett refillkort på 200 kr av Anna, jag fyllde på och efter några minuter kom smset "grattis, du smsar nu gratis i hela världen ...". Sen då jag kollade mitt saldo idag, vad står det på? Jo, 165 kr. ETTHUNDRASEXTIOFEM kronor! Och jag har inte ringt EN KOTTE!! Eller jo, jag har ringt Marcus, men han har inte svarat, så det kan ju inte dragit några pengar. Efter lite koll + snabb huvudräkning såg jag att jag skickat 60 sms, och ett sms kostar ju ca 50 öre, alltså har det dragit pengar för alla sms jag skickat! Jävligt dåligt, ska tamigfan ringa och gnälla på halebop senare!

Somewhere over the rainbow.

Yes, jag fortsätter på mitt tema med textrader ur låtar som rubrik, funkar alldeles utmärkt, speciellt eftersom jag är usel på att komma på bra bloggrubriker.

Kom typ nyss till skolan, så jag sitter och väntar på att jag ska börja. Ska egentligen börja 14.00, men eftersom jag ska göra del II av nationella proven i matte idag så tyckte min mattelärare att det var en fullkomligt lysande idé att jag skulle börja 09.00 idag! Tycker inte jag, men jaja, skönt att det blir gjort iallafall. Och imorgon har jag del I, 08.20. Jooooy. Och ja, jag har proven lite omvänt, ifall ni inte märkt det. Det beror helt enkelt på att jag inte hinner göra del II med dom andra, för då är jag UTOMLANDS (hehehe), och då bestämde jag, tillsammans med min lärare, att då gör jag del II idag och del I imorgon, tillsammans med dom andra. Sen att jag är pissigt nervös så jag skulle kunna kräkas, det är en helt annan historia ... Jaja, det löser sig nog!

Steg upp ca 06.45 imorse och duschade och så, sen käkade vi frukost framför TVn, såg julkalendern. Skitmysigt! Verkligen att rekommendera. Ja, om man inte är rädd för att få lite smulor på vardagsrumsgolvet. Men jaja, vi ska iallafall städa där i veckan, så det löser sig nog.

Ikväll blir det chillet framför tvn, Ugly Betty och Desperate Housewives på tv-menyn, och sen ska jag sova, så jag är pigg och fresh till provet imoron.

I helgen ska jag eventuellt till systern min och krascha, så det blir nog jävligt nice, längesen sist var det iallafall! Och det brukar bli väldigt mycket flams och svammel, som vanligt, men that I can do, det är ju vi, liksom. Men det löser sig säkert, höhö.

Nej, nu ska jag springa och leta upp Marita så jag får göra det här provet någon gång ...
wish me luck!
pussciao!

And I'd love to forgive and forget.

Bitar ur låttexter gör sig riktigt bra som bloggrubriker, eller hur? Nog för att det hade varit lite bättre om det också hade passat in i min vardag eller hur man nu ska uttrycka det, men jaja, man kan inte få allt, antar jag. Sitter här och väntar på att mina kära classmates ska återvända från idrotten, dom är på badis och har klädsim. Crap att jag missade det, hade typ varit kul, ja! Men jaja, så äre ibland. Ska snart ta och kicka igång med gemuläxan så den blir gjord, men jag hittar ingen blyertspenna, bara bläck, så himla typiskt ... Och Anette lär väl smälla av snart om jag kommer till ytterligare en lektion med bläckpenna. Nåja, om någon snäll liten typ i min kära klass bara har 0,5-millimetersstift så ska det nog lösa sig finfint!

Igår var det dags att säga hejdå, god jul och gott nytt år åt min kära mormor, då hon skulle gå och lägga sig. Kändes lite konstigt, ja, att säga allt sånt där innan det ens blivit december, men så är det då man ska dra abroad. Jaja, sen gick jag iallafall och lade mig, läste ut Twilight och sen då jag skulle sova, tror ni att jag somnade? Oh, hell no. Och då hade klockan ändå hunnit slå 01.00, och ca 5 timmar senare skulle jag upp ... Somnade dock efter ett tag, och lyckades hålla mig i sovandes tillstånd till 06.10 iallafall. Steg upp, tvättade min höstack till hårboll uppe på huvudet, käkade frulle och gjorde mig i ordning. Morfar skjutsade mig till busstationen.

Mellanstannade i luleå, eftersom direktbussen inte går förrän typ elva eller nåt, så jag köpte tuggummi och en Frida-tidning, mest på skoj, för att jag inte läst den på typ 10000 år. Men det var rätt nice ändå, min big-time crush var med, hehe. James Franco, alltså. Så ja, det var nice. Sen hoppade Kalle - till min stora förvåning - på bussen, så blev lite småprat med han, var ganska trött och tom i skallen, så jag var inte särskilt social, haha. Sen hoppade vi av bussen och mötte Emma, Alex, Emilia, Ange och Lollo så vi gick med dom till badhuset.

Sen efter engelskan drar jag hem typ direkt, hörde en liten fågel viska att Anna köpt refillkort åt mig, hehe. Nej, nu ska jag fortsätta att läsa Chasing Harry Winston, trots att jag inte fick öppna den före den 9e (boken, alltså). Men, så är det då man läser ut Twilight på typ en dag ...
jaja,
pussciao!


RSS 2.0