Alltså, va?

Vi satt och käkade middag, och så börjar vi prata om Björn Gustafsson (vars medverkan i kvällens Parlamentet JAG MISSADE!!), och mormor sade nånting om att hon enbart skulle kunna tänka sig att se Parlamentet om det var för Björn Gustafsson den äldre, som spelade Alfred i Emil i Lönneberga. Efter lite prat får jag reda på att HAN ÄR MED I JÖNSSONLIGAN?! Kalla mig efter, men jag hade verkligen ingen aning! Alltså är det ju han som är med i Höök också. Oj, vad man kan vara korkad ibland.

Jag har för övrigt hittat en riktig superprodukt för mina läppar! Snokade igenom sovrummet för att kanske hitta nånting att ha på mig, och så hittade jag en liten, söt burk med någon ljusrosa substans inuti. Jag öppnade och möttes av en ljuvlig citrusdoft. Läste lite på förpackningen, och enligt locket så var det en burk läppbalsam jag höll i handen. Så, smått desperat provade jag, och sen dess har jag varit fast! Doftar jättegott och läpparna känns mjukare. Lite, iallafall. Om jag läser rätt så heter märket Grace Cole. Svårt att se vad som står. Liten burk = liten text och det var ingen vidare bra idé att kombinera detta med en snirklig text. Nåja, innehållet är lika bra ändå!

Nu ska jag flytta över lite musik till mp3n, sen ska jag SOVA.
pussciao!

Julmys!

Kom ju på att det är Första Advent idag, hur kunde jag glömma det? Så nu sitter jag här, i lite småpanik, och fixar lite julmusik åt mig själv, för att skapa den där stämningen. Fast okej, inte bara julmusik. Även lite disneyklassiker och Christina Aguilera, både nytt och gammalt material. Snart ska jag ta och lägga mig, så jag är pigg och fräsch imorgon.
pussciao!

Ahjuste ...

Imorgon är det ju december. DECEMBER!! Helt sjukt! Fast sjukt på ett bra sätt, typ. Då är jag ju bara ytterligare en dag närmare våran avresa. Ojoj, vad jag längtar! Ska bli helt obeskrivligt skönt att bara ligga på beachen och steka, bada lite när man känner för det, äta god mat och bara mysa i tre veckor. Och sen att lämna pisskalla sverige skadar ju inte heller direkt. Så det blir nog rätt så underbart, ja. Och sen då man kommer hem på nyårsafton, blir det att sova i hufvudstaden en natt innan man åker hem till Norrland igen. Mami hämtar oss på Kallax, skjutsar hem dom som får plats i våran bil, sen åker vi dirr till Piteå, och då blir det (förhoppningsvis) lite julklappsöppning osv för min del :D så det blir nog nice, ja. Nej, nu ska jag spela lite!
pussciao!

HUVVA

nej, usch, nu börjar One tree hill bara bli läskigt! Har nyss sett avsnitt 5, och jag har pausat typ hela tiden, för att påminna mig själv om att andas. Skitläskigt, ju! Men ändå bra, så det går inte att sluta titta! Snart ska jag spela lite bingolotto åde och sen upp och se parlamentet, BJÖRN GUSTAFSSON, min darling är ju med ikväll! Underbart, ja!

Åh, just det

jag har för övrigt "anlitat" en gästbloggare som kommer att hoppa in åt mig medans jag är borta. Det blir ingen mindre än min lillasyster, Amanda. Jag är givetvis jätteglad att hon ställt upp på detta, men det är ju inte gratis. För mig. Att anlita henne, förstås. Nej, givetvis kommer det att komma en liten "lön" för detta. Hon vet bara inte om det ännu.
pussciao!

åh, vad det är bra!

Sitter och ser One tree hill, fortfarande, och jag kan inte undvika att om och om igen tänka tanken: "åh, vad det här är bra!". Det är inte bara en bra serie för att det inte handlar om det där perfekta, underbara småstadslivet där alla är lyckliga. One tree hill är en serie som tar upp alla sorters problem, verkliga vardagsproblem, som faktiskt drabbar folk. Även om jag djupt inuti mig själv verkligen hoppas att ingen sjuk, psykotisk person skulle få för sig att "ta" någon annans barn .. Usch, jag får rysningar. Så bra är det. Så, missa inte One tree hill, för guds skull! Säsong 6 är så himla bra, mycket bättre än vad man någonsin kunnat tro.

Yes!

Kollade runt lite på YouTube, och vad hittar jag? Avsnitt fyra, säsong 6 av One Tree Hill. Perfekt, det avsnittet har jag inte sett ännu, så det funkade fint! Så medans jag väntar på att det ska ladda färdigt läser jag Twilight, utblandat med Saras blogg och Robins blogg. Men nu ska jag fortsätta titta,
pussciao!

Trevlig kväll, JAO

Drog på hockey igår. Bra match, Luleå vann med 4-3. Ganska kass förstaperiod, men sen blev det bättre! Under andra perioden stod jag, Amanda och hennes kompis Amanda lite längre upp, precis bakom trumman. Då det blev mål blev det totalt kaos. Först bara skrek alla, sedan, sekunden efter, låg vi i en enda stor hög på läktaren. Helt galet, och helt sjukt kul! Efter matchen gick jag och Amanda till Kvantum och shoppade lite gott, köpte paprika, gurka och morötter att dippa, samt dipmix och gräddfil. Sen drog vi hit och bara chillade. Somnade rätt tidigt, inte så långt efter elva. Läste Twilight. Igen. Och nu sitter jag här och dippar paprika. Åh, det är verkligen gott, totalt underskattat! Jag tycker Fresh Island är godast, men smaken varierar ju från person till person. Nu ska jag läsa vidare på Twilight, tänkte jag.
pussciao!

Julklappsöppning

Eftersom jag inte är hemma på julafton, och min syster inte kommer vara här på hennes födelsedag (19e december) så har vi haft lite jul/födelsedagsfirande med fika och lite presentöppnande. Jag fick två böcker; Twilight och Chasing Harry Winston och en tröja från Cubus med trycket "Let it snow", medans min syster fick en ny jacka och en ögonbrynsskugga från Make Up Store. En bra dag. Nej, nu ska vi ta och åka mot luleå,
pussciao!


JAAAAAA, äntligen!

Alltså, jag är verkligen ÖVERLYCKLIG. Satt och kollade på Idol igår, såklart. Hann till Jenny lagomt till att det skulle börja, så det var superbra. Satte oss i soffan typ direkt då vi kom och kollade. Först ut var Johan som körde ... Minns inte vad hans låt hette, men bra var det då inte. Sen var det Alice tur att köra Shackles. Det var bra, men det var inte den edgy Alice som jag hade hoppats få se, och jag blev faktiskt besviken, hade väntat mig mer av henne på den låten. Kevin var ju totalt otrolig igår! Ojoj, alltså, vilken kille! Hans första låt var Higher and higher av Jackie Wilson, och needless to say, så var han skitgrym. Har den där killen ALDRIG en dålig dag? Och till sist var det då Robin med Joyful, joyful. Började väldigt tråkigt, gospelballader hör inte till mina favoriter, men sen small det till, och då blev det genast mycket bättre! Kvällens bästa var helt klart Robin och Kevin, utan tvekan. Sen körde dom en till låt var, och Johan började med Free Falling av Tom Petty. Usch, usch, usch. Det är en av mina absoluta favoritlåtar (fast då är det i John Mayers version, faktiskt) och så kommer han och totalslaktar den. Det roligaste under hans framträdande var tjejen som satt längst fram som freakade ut totalt. Så himla roligt! Höll riktigt på att skratta ihjäl mig i soffan. SÅ bra är han faktiskt inte ... jag skulle snarare grina av vad jag gissar skulle vara det totalt motsatta från vad hon grinade för. Jaja, kul var det iallafall. Sen var det Alice igen, som denna gång framförde Independent Woman av Destiny's Child. Jag är fortfarande riktigt besviken ... Vad har hänt med Alice? Var har den där glöden och passionen tagit vägen? Tyvärr tror jag att det blir hon som får ryka nästa vecka. Om hon inte bättrar sig och blir sådär on fire som hon var då det var rocktema. DÅ kan det bli svårt för pojkarna! Jaja, då kan vi väl lika gärna spola fram till utröstningen, eftersom ord är vid det här laget överflödiga både i Kevin och Robins fall. Måste säga att jag var riktigt nervös denna gång! Som vanligt, visserligen. Men faktiskt LITE mer än vanligt. Att Kevin skulle sitta säkert var ju ingen större överraskning. Alice var - om jag inte minns helt fel - den första fick veta att hon hängde löst, och sen hängde det mellan Robin och Johan. Då var min nervositet som värst, men då Peter Jihde sade "grattis till bilen" då var det ju ganska uppenbart vem det var som gått vidare, för mig veterligen så hade aldrig Johan blivit lovad någon bil, så då kunde jag andas ut av lättnad. Och ännu mer då det blev Johan som åkte ut. Åh, bra kväll!

Sen pratade jag en stund med Marcus innan jag somnade gött. Då jag vaknade käkade jag frukost/lunch och sen har jag duschat och fixat mig lite, och snart ska vi ta och åka till Luleå och gå på hockey. Nice, nice!

pussciao!

HAPP

Detta gick ju fint. Är inne på bilddagboken samtidigt som bloggen ... Alltså, vad har det blivit med bilddagboken på sistone? Det har ju blivit jättesegt och gormigt, inte alls lika smidigt och bra som det var förut. Dåligt, dåligt. Och någon middag har jag inte sett skymten av än så länge. Great, kommer ju typ missa hela Idol. För om mina sölploppar till familjemedlemmar ska äta middag OCH köpa godis osv kommer vi ju aldrig vara framme före åtta. Vi har alltså 40 min på oss, gott folk. Känns ju som att man har tiden på sin sida, verkligen! Nu ska jag gå och gnälla lite på att dom ska skynda sig,
pussciao!

Äntligen framme!

Kom i stort sett nyss till Piteå. Blev lite blåst på pengar. Eller blåst och blåst ... Men då jag klev på bussen till luleå löste jag biljett direkt till piteå, i vanlig ordning. Sen då jag kommer fram så får jag veta att mamma har bilen, så jag har gått typ 20 spänn back eller nåt. Nåja, det löser sig nog. Tydligen blir det inte alls bio/film imorgon, utan hockey istället. Men men, det funkar lika bra! Har faktiskt känt mig rätt hockeysugen på sistone, så jag klagar inte. Så det blir nog fint i vilket fall. Nu sitter jag och väntar på mat, sen blir det typ att dra till Öjebyn åde. Fast först blir det ett snabbt stopp för att shoppa lite gott, SEN blir det Jenny. Bara jag får se mitt Idol så är jag more than pleased. Ikväll då det är Gospeltema och allt, klart man ska kolla då! Speciellt då det bjuds på Shackles, en riktig estetklassiker vid det här laget (fast den slår väl inte Hit the road, Jack, antar jag. Den är kraftigt svårslagen vid det här laget skulle jag tro)

nej, nu ska jag ta och käka middag,
pussciao!

Tönterier

Ja, det är så här man spenderar sina håltimmar: sitta och dega i en liten, sliten datasal med totalt värdelösa datorer. This is how we do, liksom. Och fiket har stängt, och jag är döhungrig. Känns ju riktigt bra, måste jag säga! Veta att man inte kommer få äta på typ flera timmar och håller typ på att svälta ihjäl. Och all min frukt är slut. Känns som att jag kommer vara väldigt grinig där på filmkunskapen ... Fast det är bara en känsla jag får. Hoppas att mamma ringer mig då jag slutat, så kan jag kolla lite mer hur det blir om helgen. Blir väl antingen bio eller att hyra film, antar jag. Men det blir great vilket som, tycker jag! Är dösugen på att se ps I love you, så om det blir att hyra film kommer jag definitivt att se den! Så himla fin film. För mig representerar filmen ödet och att man inte ska ta nånting för givet, inte ditt eget liv och inte någon annans heller. Att man ska ta vara på det man har här och nu, och inte tänka så mycket på vad som händer om en ett år, eller kanske till och med en månad. För hur det än är, ens vardag kan vara hur välplanerad som helst, men ens liv kan sluta när som helst. Så jag tycker att det är en film alla borde se, också för att man kanske inser att livet går vidare utan den man älskar. Och förhoppningsvis ger det också lite insikt åt dem som knappt klarar av att vara utan sin partner  en dag. Föreställ er att ni är i ett förhållande med en kille/tjej som du är "beroende" av, du klarar dig knappt utan personen, och tänk då om personen i fråga helt plötsligt går och dör? Vad gör du då? Så nej, fram med lite självständighet, människor! Bli inte beroende av din partner, för man vet aldrig när saker tar slut, och en vacker dag kanske du står där, antingen att ni helt enkelt beslutar er för att gå skilda vägar eller att din partner dör. Vill du verkligen stå där den dagen och inte veta var du ska ta vägen, vad du ska göra? Nej, jag tänkte väl det. Sen måste man ju såklart få sörja osv, jag menar ju inte att man ska vara stenhård och gå vidare direkt, men man måste väl iallafall förbereda sig för att det värsta kan hända, och helt enkelt inte bli beroende av sin älskade. Nu är jag förvisso singel, så det är kanske svårt att ställa sig in hur jag skulle känna angående detta om jag var i ett förhållande, men i nuläget är mina känslor på det här viset iallafall.

nej, nu ska jag kila och ha filmkunskap!
pussciao!

TIPS, någon?

Jag har hamnat i lite utav en ond cirkel. Jag har i grund och botten blandhy, typ. Eller snarare normal hy med torra partier som har en tendens att bli fet. Så, till en början är det ju ett rent helvete att hitta en hudkräm som funkar på både torr och fet hy, vilket inte är det lättaste. Använder Dramatically Different Moisturizer från Clinique, och även Pure A från Garnier. Men, inget verkar fungera, så jag går runt nu så här i vintertider med ömsom jättetorr hud, ömsom fet hud. Vad gör jag?! Har verkligen no clue vad jag ska göra, och som gymnasiestudent har man ju inte heller världens mest feta plånbok direkt, så alla tips på budgetkrämer som funkar tas emot med glädje!

And all that jazz

Har nu haft klassråd och svenska direkt efter det. Klassrådet gick faktiskt - mot förmodan - rätt bra, tyckte det kändes som att vi faktiskt kom fram till nånting, utan att behöva skrika järnet för att höras. Eller okej, någon gång där emellanåt fick någon skrika "tyst!", men annars var läget till stor del under kontroll. Sedan hade vi svenska, där vi såg klart Frankenstein. Den blev faktiskt riktigt bra där efter ett tag, tyckte bara att början var rätt tråkig. Och efter lektionen gick jag, Kalle, Tobbe och några andra och käkade lunch och nu sitter jag här och väntar på att matten ska börja. Var och kollade på ett gäng från Skurups musikhögskola tror jag det var, som hade en jazzkonsert i "gropen". Riktigt skönt att lyssna på, sjukt duktiga musiker + sångerska. Fast jag tror inte jag skulle välja jazz som inriktning om jag skulle gå en musikhögskola, men det är en helcool genre och dom som kan improvisationssola i typ tre minuter förtjänar en stor applåd, verkligen!

Efter matten är det ju då ett hål på 1,5 timme som gäller ... Får se vad jag hittar på. Känner mig sugen på att skriva lite, och jag har ju mitt block i väskan, så det är väl bara att köra på, antar jag. Fast det blir inget musiklyssnande under tiden, oturligt nog. Råkade trampa sönder en utav mina öronproppar igår, så den är helt paj. Åh, skit också, vad ska jag nu göra på bussen? Fast jag har senaste veckorevyn i min påse, och jag tror jag ska slå till på TeenVogue, eller något annat glassigt magasin, då jag kommer till luleå. That might work out quite well! Fast lite surt är det ju att jag måste "mellanlanda" i luleå, tar sån extra tid. Hoppas bara att mamma och Amanda åker med samma buss som jag, så himla tråkigt att åka själv den vägen. Nej, nu ska jag ta och kila, men det lär väl bli ett (eller snarare VÄLDIGT MÅNGA, skulle jag tro) inlägg senare idag.

pussciao!

Dagens låt 28/11

Detta är visserligen en gammal låt, men det är en av mina absoluta favoritlåtar, tycker den är helt fantastisk, trots att den har några år på nacken. Det är iallafall Iris med Goo Goo Dolls som får agera dagens låt idag. Kommentera gärna och säg vad ni tycker! Vad vill du se som dagens låt framöver? Vill du tips mig om någon artist, låt eller något band? Let me know!

It's Friday, I'm in love

Äntligen är det fredaaaag! Om vad som känns som ett halvt sekel åker jag först till Luleå, för att där byta buss och sedan direkt bege sig mot Piteå. Ska bli väldigt skönt, sista gången jag hinner åka dit före Thailand, så helgen ska jag verkligen ta vara på! Idolmys ikväll, imorgon blir det antingen biokväll eller att se film hemma och söndag är det tvkväll, så med andra ord kommer det vara ganska lugnt och skönt i helgen. Men det löser sig säkert,
pussciao!

Non, inte ännu

Blev inte sängen riktigt ännu, fastnade framför Katrins Idol-blogg. Jag vet, har snackat om henne innan, men hon är så himla skön! Frispråkig, rak och orädd. I like it! Och hennes blogg är suberb.

Fast NU: sängen! Ska upp tidigt och duscha, lär ångra mig bittert - imorgon alltså - om jag inte lägger mig nu ...

pussciao!

She's not the brightest bulb in the tanning bed

Håhåjaja. Hade lite rep med tjejerna i klassen inför ett litet luciatåg vi har tänkt att ha på julmarknaden nästa helg, får se om jag hinner vara med då, men jag tänkte att jag är med och repar iallafall. Ja, hursomhelst, medans vi sitter och repar så kommer Göran E in och pratar lite med oss, och luciarocken kommer på tal, och så visar det sig att vi inte kommer få det helt plötsligt ... Jag missar ju luciarocken i vilket fall, men det är ju ändå jävligt dålig stil av lärarna tycker jag. Vi har ju redan blivit av med sagashowen, som alla i våran klass längtat efter sen första dagen i ettan i stort sett, men det blev inte av pga musikalen vi ska ha till våren, men då blev vi - som plåster på såren - lovade en konsert, alltså luciarocken, istället. Men nu blir det inget utav det heller ... Känns riktigt surt just nu. Blir så himla sur bara, att dom håller på att lova oss saker, som sedan inte blir av. Speciellt då det inte är första gången detta händer heller. Det lär ju vara no mercy gentemot lärarna imorgon på klassrådet. Fast med all rätt, kan jag nästan tycka. Åtminstone just nu.

För övrigt är jag riktigt taggad inför idol imorgon. Kollade på idolsidan och det verkar som att jag blivit bönhörd, minsann! ÄNTLIGEN får jag höra gospel i programmet! Och vilka låtar kommer det bjudas på då? Ja, kika här så får ni se:

Johan Palm:
Låt 1: Long train running - Doobie Brothers
Låt 2: Free Falling - Tom Petty
Telefonnummer: 099-414 01
Smsa JOHANP till 72400

Alice Svensson:
Låt 1: Shackles - Mary Mary
Låt 2: Independent woman - Destiny's Child
Telefonnummer: 099-414 02
Smsa ALICES till 72400

Kevin Borg:
Låt 1: higher and higher - Jackie Wilson
Låt 2: the way you make me feel - Michael Jackson
Telefonnummer: 099-414 03
Smsa KEVINB till 72400

Robin Bengtsson:
Låt 1: joyful, joyful - Lauryn Hill
Låt 2: my love is your love - Whitney Houston
Telefonnummer: 099-414 04
Smsa ROBINB till 72400

Jag kommer då minsann rösta på Robin, håller STENHÅRT på grabben nu! Speciellt eftersom han blir en Corvette rikare om han går vidare. OJ, vad nörd jag har blivit, nött hans blogg hela förra helgen, och numera följer jag den så ofta jag kan haha, därför vet jag sånt. Värt att veta, verkligen.

Och nu fick jag skitkasst samvete, typ. Kalle stackaren ligger hemma och är sjuk och så kommer jag och förstör med en massa tråkiga nyheter. Sämst jag är. Nu ska jag gå och lägga mig. Skäms på mig.
pussciao och gonatt!

hejsan hoppsan

Sitter här i soffan och har det mys med Anna. Har precis fikat och nu sitter vi och kollar på andra avenyn. Fast jag tänkte vara duktig och skriva lite på svenskaarbetet så det blir klart någon gång. Men jag lär ju inte hinna bli färdig, så jag ska nog ta och skriva lite för hand och sedan skriva in det på datorn osv. Imorgon åker jag till Piteå. Igen. Var ju först tänkt att jag inte skulle åka dit i helgen, för vi ska typ städa, packa osv, men då bestämde vi oss för att jag hinner åka en helg till, så jag kan vara med dom extra mycket före vi åker. Så imorgon bär det av till riktnummer 0911 igen! Jävligt nice. Så det blir väl idolmys i vanlig ordning. Fredagarna brukar spenderas så. Mycket trevligt. Och förhoppningsvis är Amanda med också, så det lär ju bli lite (läs: MYCKET) flams också.

Helloooo!

Sitter hos grannarna, har hjälpt dom lite med datorn och käkat godmiddag, kokt potatis och stek med sås. Yummie! Nu ska jag hem och städa lite och sedan gotta lite med fika och läsa lite tidningar, VeckoRevyn och VeckansNu! kom idag. Senare ska jag kanske plugga lite inför nationella och kvällen avslutas med ett nytt avsnitt av Grey's Anatomy. Och kanske att jag tittar lite på Mamma Mia!, som jag köpte idag, också. Men jag får se.
Nu ska jag hem och städa,
pussciao!

The wishlist!

hann jag inte göra nu, så den kommer senare! Men jag kan lite kort säga att ett par nya jeans, armband från Thomas Sabo och PENGAR står med på den,
men nu måste jag rusa har svenska typ nu.
pussciao!

Boring

Sitter FORTFARANDE här och väntar på svenskalektionens början. Känns som att tiden aldrig tar slut. Men nu är det "bara" en kvart kvar. Sen att den där kvarten kommer kännas som ett halvt sekel var ju en helt annan historia ... Nu ska jag ta och försöka hitta någon skolkatalog, frågan är bara var ...

pussciao!

ONSDAG

Har än så länge inte haft någon lektion, trots att jag varit här sen typ halv elva. Eller ja, jag skulle ha teater 9:50, men vem försov sig och missade bussen?! Jo, givetvis jag. Kändes ju jävligt bra, men tur att Åsa är så förstående, ingen utskällning eller nånting här inte. Fast det kanske hade behövts idag, kändes väldigt klantigt. Så då jag kom var jag med på dom sista typ 2 minuterna av teaterlektionen, sen gick jag och kollade då några i klassen hade konsert. Dom var riktigt duktiga, men jag hade sett programmet dom körde förut. Fast dom var lite bättre på Sanden, faktiskt. Men det var mycket bra idag också! Snart, om ca 40 minuter, har jag svenska och sen ska jag till Annas jobb en sväng, hämta pengar och sen gå och köpa Mamma Mia. Så det lär ju bli en liten filmkväll tonight. Hoppas jag. Bara det blir före Grey's så är jag nöjd. Håller tummarna att det blir Izzie och Alex ikväll, haha. Nu har jag väntat länge nog! Och på tal om tvserie-par tycker jag att det är på tiden ett Betty och Gio blir ett par i "Ugly Betty", tycker dom skulle vara jättesöta tillsammans! Längtar nästan till nästa avsnitt, för att jag hoppas så mycket på att det blir dom!

ÅH!

Hade jag varit lite rik hade jag gett detta åt mig själv i julklapp DIREKT! Superfint armband från Sophie by Sophie for Childhood, kostar 999 kr, och om man köper det skänker man 100 kr direkt till World Childhood Foundation. Så det blir ju inte bara en julklapp åt sig själv, man gör ju en liten god gärning också.



oj, nu måste jag typ dra, annars blir det no fun för mig!
puss!



Dagens låt 25/11

Denna låt - Poppin' (champagne) med All Time Low - har gått varm hela dagen. Då jag inte spelat den på repeat i mp3n har jag gått runt och sjungit på den, och snart kommer den gå minst lika varm i cd-spelaren. Ja, you get the picture, bra låt helt enkelt! Riktigt skön låt med ett minst lika skönt band, gillar det starkt! Jaja, nu ska jag inte uppehålla er mer, så passa på att njuta!

yess, äntligen!

Nej, jag är inte klar med svenska arbetet. MEN (nu återkommer min inre Tony Irving) jag har iallafall börjat. Damn, I'm good! Nu ska jag bara kirra ett "dagens låt"-inlägg sen ska jag gå och vara lite barnvakt.
pussciao!

TISDAG

hade sovmorgon idag (= UNDERBART), började inte förrän 14.00. Så det var jävligt nice. Trots att jag lade mig rätt tidigt igår, såg typ 20 min av Boston Tea Party, den delen då dom var fulla, sen gick jag och lade mig. Skulle stiga upp åtta i morse, men jag lyckades inte ens vakna av väckarklockan, så jag sov till typ halv tio istället. Jävligt skönt, om inte annat. Mm, Fabian stod nyss bredvid mig. Och vad gör han? Jo, han rapar mig rakt i örat. Mysigt. Och eftersom han åt lasagne till middag luktade det ju VÄLDIGT gott också. Och det vet jag inte pga lukten, jag såg faktiskt då han satt och åt.

Nu håller jag på att skriva på mitt svenska arbete. Faktiskt. Har ÄNTLIGEN kommit igång, känner mig riktigt stolt! Fast den har visserligen blivit framflyttad till v 50, men eftersom jag bara kommer vara där en dag den veckan så är det lika bra att jag börjar nu och lämnar in den före det.

nu ska jag fortsätta skriva,
pussciao!

Jojo ...

Blev för övrigt ett riktigt glöggmys igår! Mormor hade tydligen jättemånga flaskor glögg + en massa påsar med glöggkryddor, så det var bara att glögga järnet! Åkte dock och inhandlade lite pepparkakor, både vanliga och "morfarvänliga", eftersom han är diabetiker och inte får äta vanliga pepparkakor osv. Men det var snabbt gjort, Lundmans, hortlax icabutik (som förövrigt hockeyspelaren Thomas Holmström är delägare i) ligger bara några minuters bilresa bort. Då vi var tillbaka hade mormor fixat färdigt middagen, spaghetti och köttfärssås, så det var bara att sätta sig till bords. Var inte speciellt hungrig, har typ haft noll aptit i flera veckor nu, så jag åt bara en liten portion. Sen återvände jag till mitt kära one tree hill. Ruskigt bra avsnitt, måste jag säga! Såg det som är nästa vecka också, ifall jag skulle åka till Piteå då också, då lär det väl bli att åka där efter middagen, vilket brukar bli runt halv-sextiden = jag missar ALLT bra på tv! What a disaster. Nej, nu tänkte jag faktiskt börja röra på arslet och knalla till stan. Skulle köpa lite mjölk, sen blir det hem dirr, så kanske jag hinner se reprisen av Gossip girl, som jag missade igår pga brist av intresse. Fast nej, det sket ju sig, det har redan visats i 10 min. Men jag lär ju hinna se One tree hill iallafall, så det är ju bra!

För övrigt tänker jag inte missa Boston Tea Party ikväll, för idag sänds det omtalade avsnittet då Filip och Fredrik ska prova på att vara fulla på jobbet. Ska verkligen bli intressant att se ...

Men som sagt, so long!
pussciao!

Dagens låt 24/11

Dagens låt är Cheated on me med Gavin DeGraw, sjukt grym låt. Nu måste jag rusa,
pussciao!


Helloo!

Steg jävlart upp i ottan i morse, kl 6 var jag upp och duschade och började göra mig i ordning. Älskar verkligen känslan av att vara nyduschad. Man känner sig så ren och fräsch, som en helt ny människa! Sedan smorde jag in mig med min darling LDB-lotion innan jag klädde på mig. Käkade frukost med morfar och läste tidningen, en riktig lyxfrukost! Eller ja, för de flesta kanske det inte är lyx att sitta och äta frukost halv sju på morgonen med morfar och läsa tidningen. Men, då kan jag ju säga så här: bara att käka frulla med morfar är ju nåt som inte händer ofta. Snarare typ aldrig. Eftersom han stiger upp 6. Som senast. Och tidningen har vi inte hemma, så att få läsa dagens Pitetidning kändes verkligen lyxigt. Sedan fixade jag och donade lite med allt som skulle med, var alldeles för seg för att orka börja packa igårkväll, trots att jag inte alls hade mycket packning. Sedan var det bara att börja köra mot stan. I natt har det snöat rätt mycket och blåst i massor, så det var typ snö i massor överallt, i synnerhet vid garagedörrarna, då det mest troligt blåst åt det hållet. Morfar släppte av mig på busstationen, och jag sprang till bussen, trots att den inte skulle gå förrän typ 10 min senare. Väl på bussen körde jag hårt med mp3n, den var igång hela resan. Tror jag somnade någon sväng eller två, men det gjorde inte så mycket, det var då förbannat skönt! Lyssnade på lite allt möjligt, men tyckte att jag hörde mest av:
All Time Low - Poppin' (champagne); inte min typ av musik egentligen, men den här låten är så jävla skön! Och videon är så jäkla ball, love it.
Gavin DeGraw - Cheated on me; så SJUKT bra låt, älskar den till månen och tillbaka. Gavin har ju lätt en utav världens skönaste röster, och här kommer den verkligen till sin rätt!
Nickelback - Gotta be somebody; som jag sagt förut, gillar inte alls Nickelback, men den här låten är riktigt grym!
Otis Redding - Sittin' on the dock of the bay; ruskigt bra låt, den som missat den har då missat en riktig pärla till låt!

HAHAHAHAHAH, sitter och nördar på facebook och så hittar jag en grupp som bara ropade efter att ha mig som medlem: "Vi vill att Idoläcklet Johan Palm emigrerar från Sverige, eller helst dör". Gud, hade lika gärna kunnat vara jag som startat den där gruppen! Okej, det kanske är lite harsh, men bara han åker ut så är jag mer än happy.

Och på tal om Idol så kommer jag titta på Idolspecialen ikväll som handlar om Annas idolresa, I won't miss it!

Hade konsert idag för niorna + elever från skolan idag. Visste sedan tidigare om att vi skulle spela idag, men visste inga tider eller nåt, så jag fick ett sms där runt 9-10-tiden, vi skulle spela 10:45. Tog rätt länge innan jag fattade från vem det var, för det stod bara ett nummer, inget namn. Men jag gissade på Louise, för hon hade fått mitt nummer i fredags på matten. Senare ringde hon upp mig, och då visade sig att det var Louise. Kom dit, soundcheckade och donade lite, sen var det showtime. Idag var det då "back to basics" vad det gäller låtarna, alltså att jag körde waiting och körade på master blaster, i lördags delade Vanessa och Ida V på waiting och Vanessa tog min plats i kören på master. Fick lite småpanik för jag hade inte texten, men jag klarade mig helt utan blackouter, I'm so proud! Nu ska jag ta och kika vad Andréas har för sig, hör han spela i rummet intill.
pussciao!

GLÄDJE!!

Morfar sade nyss åt mig:
"Eftersom du åker bort över jul så måste vi ju passa på att uppvakta dig, och imorgon blir det nog för lite tid på morgonen, så vi får ta det nu istället. God jul."

Och så ger han mig ett kuvert med 1000 kr. Åh, vad rik och glad jag känner mig. Jag vet, pengar ger ingen glädje, men så här i "fattiga tider" - all my money går ju till thailand nu, ska ni veta - blir man banne mig glad av lite pengar. Eller lite och lite ... Men hur som helst, årets första julklapp, och JA, jag är nöjd. Helnöjd!


Hon gör det verkligen inte lätt ...

Åh, såg reklamen för "Leilas jul" alldeles nyss ... Hur ska jag kunna få bort dessa jäkla knubbsälsvalkar om hon fortsätter göra allt detta goda fika och visar det i TV?! Oj, jag får helt enkelt hålla mig i skinnet och helt enkelt INTE titta på Tv4+ på onsdag kl 20.00, annars kommer detta sluta illa ... Ponera nu att jag skulle kolla på programmet. Då skulle jag ju givetvis bli så frestad och inte kunna låta bli att baka det hon gör. Sen letar jag väl fram ännu fler goda recept, bakar, äter och blir JÄTTEFET! Fast å andra sidan då kan jag ju sälja flygbiljetten till thailand och rulla dit istället! Jo tack, det hade ju varit bra. Förutom att jag inte skulle kunna gå själv, utan måste rulla fram hela tiden. Not too good.

Funderar på att slå en pling till Marcus kanske, är nyfiken på hur det gick på hans match idag och om han lyckats bli frisk. Fast först ska jag se om jag hittar nånting gott, blev riktigt sugen på fi ... NEJ! Nu får jag fan ta och skärpa mig. Thailand om 16 dagar OCH JAG ÄR SUGEN PÅ FIKA?! Nej, detta går inte för sig. Hoppas det finns lite goda flingor iallafall. Flingor med mjölk är fruktansvärt gott, nånting som jag unnar mig själv alldeles för sällan. Det hade inte varit dumt nej, inte alls.

One Tree Hill

Den här serien är så förbannat bra, har följt den ända sedan avsnitt ett. Och den blir bara bättre och bättre. Många psykotiska människor har passerat serien igenom. Folk har gift sig, förlovat sig, fått barn, varit med om bilolyckor osv. Serien har allt, helt enkelt. Sitter nu och kollar på avsnitt från säsong 6, och det är så förbannat bra. Sitter just nu och ser tredje avsnittet och jag har tårar i ögonen och en klump i halsen. Så sorgligt, så bra. Seriöst, om ni har missat den här serien, big mistake!

För övrigt hittade jag den ultimata hemsidan: http://www.jacksonbrundage.com. Jackson Brundage är typ världens sötaste 7-åring (okej, näst efter Fabian) som spelar James Lucas Scott, son till Haley och Nathan. Fruktansvärt söt unge!

Nu ska jag fortsätta kolla,
pussciao!


Åh, gotta love it!

Sitter och ser One tree hill, åh, vad det är bra! Älskar det! Så fruktansvärt bra. Och Jamie är ju SÅ SÖT! Om inte det faktum att serien är grym är en anledning bra nog att kolla så är tamigfan den ungen en grym anledning! Nu måste jag återgå till en massa baskethotties,
pussciao!

Bra skit!

Nu då Anna åkte ut ur Idol (jag känner att min blogg genomsyrats av ett litet "Idol-tema" i helgen, men vad fan, skitsamma) är Robin min solklara favorit, och då hittade jag ju en video på YouTube där han och föredetta idoldeltagaren Rasmus Ingdahl sjunger "Sitting on the dock of the bay" av Otis Redding, som är en utav mina absoluta favoritlåtar för tillfället. Så lyssna och njut!


The best, nytt försök

Ja, förra gången blev jag ju avbruten av morfar, då vi skulle och handla, men nu försöker jag igen!

Kalle: eftersom jag känt han längst så känns det mest naturligt att börja med honom. Har känt han sen sexan, då vi började i samma klass. Vi var väl inte sådär jättetighta i början. Å andra sidan har vi aldrig direkt hatat varandra heller. Det har väl snarare varit lite mer utav ett casual "hälsa-på-varandra-om-man-möts-på-stan"-förhållande. Sen hade vi ett litet avbrott, men där någon gång i åttan/nian började vi snacka igen på msn, och då jag skaffade ny mobil och då även nytt nummer så började vi även smsa, och det blev en hel del surr, både på msn och sms. Senare framkom det ju att vi skulle återförenas som klasskamrater (usch, det där lät jättecheesy, men det är ju sant!) då vi både valde estetiska programmet inriktning musik då det var dags att ta sig vidare till gymnasiet. Och på den vägen har det väl varit, antar jag. Kalle är i stort sett ett levande bevis på att man faktiskt kan förändras råmycket på ca 2 år. Han har vuxit om mig (med god marginal, om man uttrycker sig så), fått lite längre hår än vad han hade i sjuan (milt uttryckt) och blivit världens kung på gitarr. Hur fan hände det här?! Det var ju ingen dålig förändring eller nåt, men nog blir man lite förvånad då den lilla, spensliga hockeykille man gått i samma klass som i två år har blivit skitlång och typ bäst på gitarr. Det, mina vänner, är vad jag kallar en extreme makeover.
Tobbe: sedan kommer då Tobbe, eftersom jag har känt han näst längst. Träffade han sommaren före jag skulle börja sexan, tror jag det var, på ett läger i Älvsbyn. Vad jag kan minnas var vi väl inte bästa buddies då, men vi - precis som Kalle och jag - hatade inte varandra direkt. Sedan träffades vi igen sommaren före åttan, återigen på ett läger. Vi spelade kort, och efter lite snack visade det sig att jag skulle börja på den skola han redan gått i ett år. Vet inte riktigt vad som hände där på Sanden, men we've been friends ever since, iallafall!
Sara P: vet inte vad som hände, eller exakt hur det hände, men vi fann varandra riktigt snabbt där i början av ettan iallafall, och vi blev riktigt tighta! Vi var lite som Bill och Bull, bröderna Fluff, B1 och B2 eller hur man nu vill uttrycka det! Sedan har jag fått höra att det lite är min förtjänst att det blev Sara och Emil. Känns ju lite fränt, men jag ska inte ta på mig äran för nånting! Vi är fortfarande väldigt tighta, och pratar om det mesta mellan himmel och jord, skrattar åt lite allt möjligt och bara svamlar på. Vet inte hur jag skulle överleva en mattelektion utan denna tjej, förgyller verkligen lektionen!
Anton: en utav de absolut roligaste människorna jag känner. Finns inte många (eller jo, det gör det faktiskt, om jag tänker efter) som kan få mig att skratta så himla mycket som Anton. Även han är en sån där som är essentiell för att överleva mattelektionen.
Sara S: en av mina kära "medsångerskor" på ensemblelektionerna. Det blir mycket skratt och svammel mellan oss på rep/lektioner, men det gör inte så mycket!
Martin: bra kille, på alla sätt och vis! Tror aldrig jag sett han riktigt arg. Irriterad kanske, men aldrig arg. 
Emil: och lilla Emil då är ju icket att förglömma. Snäll kille. Ja, vet inte riktigt vad jag ska säga. Brukar ha kul tillsammans, that's for sure.

Jaja, till alla er nu då: ni är dom absolut bästa jag känner! Finns inga finare människor än ni. Ni vet verkligen hur ni ska förgylla min dag, vända den sämsta dagen och göra den till den bästa. Då man är ledsen/arg finns ni där för att muntra upp, och förhoppningsvis är ni medvetna om att jag gärna finns där på samma sätt för er. Vi måste hålla ihop, nu, imorgon och mycket längre än så, hoppas jag. Ni utgör de länkar som alltid saknas, som alltid kommer att behövas, i min livskedja. Bara jag har er närvarande på min 18-årsdag (2 månader och 3 dagar kvar nu!) så kommer den dagen bli kung, det är jag övertygad om!

Vad fan?

Nu har min statistikgrej börjat krångla. Skiten syns ju inte!

Och ja, jag nördar fortfarande på idolsidan! Läser för tillfället Robin Bs blogg. Kul kille! Och mucho underhållande blogg. Höll typ på att ramla av stolen då jag såg att hans blogg hade typ 26 sidor medans Annas hade typ 6 sidor. Fast hennes blogg var också bra, missförstå mig inte. Åh, vad det är roligt att läsa bloggar, typ ett av mina största intressen, haha. Skulle kunna roa mig i timmar med detta. Måste hitta någon riktigt rolig, så man kan sitta och bara skratta tills tårarna rinner. Vilket inte alls är svårt att åstadkomma vad det gäller mig. Ni kan ju bara fråga mah friendz hur mycket jag skrattade åt de "Din mamma"-skämt som Ida berättade i fredags ... Sämst humor har jag, men vad fan, det bjuder jag på! Någon måste ju skratta. Ni ska höra hur mycket det skrattas hemma hos oss en vanlig kväll. Jag och Anna har väl ledningen, antar jag. Just att skratta är verkligen mitt lyckopiller i vardagen, eller hur man nu ska uttrycka det. Vad jag skrattar åt varierar ju såklart, det kan vara allt möjligt, både saker som faktiskt är roliga och saker som inte är speciellt roliga i andras ögon. Det är mycket interna skämt i vårat "gäng", vi fattar det roliga medans typ ingen annan gör det, men det gör ingenting. För övrigt är mitt lilla gäng de bästa människor man kan tänka sig! Sara P, Sara S, Anton, Kalle, Martin, Tobbe och Emil. Ja, dom är bäst, helt enkelt.

Jaja, nu ska jag följa med morfar och handla tydligen, så jag får väl berätta om "the best" senare då, antar jag!

Snodde denna ...

Lista från Idolsidan på tv4.se. Ja, som sagt, jag är en nörd! Men den innehöll en hel del bra frågor, som jag tänkte besvara!

Ida Lindgren

Ålder: 17.


Födelsedag/Stjärntecken: 26e Januari, Vattuman


Familj: mamma, lillasyster, plus en hel liten bonusfamilj!


Civilstånd: Singel.


Bor: Boden/Piteå


Uppvuxen i: Piteå, Luleå, Boden (nästan hela "fyrkanten", hehe)


Jag jobbar som/studerar till: estetiska programmet, inriktning musik


Mitt största intresse förutom musik: umgås med vänner, läsa, se film, shoppa, resa osv.


En person som betytt mycket för min musikaliska utveckling: oj, det finns många! Men min sånglärare, Anna till att börja med. Sedan har de tre tjejer - Emma, Josefine och Zandra - som ledde gospelkören jag deltog i förra året gjort oerhört mycket.


Mitt första framträdande: hm. Det måste ha varit under något luciatåg då jag gick lågstadiet.


Ett instrument som jag kan spela: kan plinka lite på gitarr och piano


Ett instrument som jag skulle vilja lära mig spela: Gitarr och piano bättre + trummor.


Min favorit i Idol-juryn: ALLA!


Min favorit bland de tidigare Idol-deltagarna: Anna Bergendahl, Felicia Brännström (??), Måns Zelmerlöw och Amanda Jenssen.


Min favoritartist: oj. Svårt. Finns många. Stevie Wonder, Aretha Franklin, Otis Redding, Gavin DeGraw, James Morrison, Duffy, Amy Winehouse, Michael Bublé, Paramore, Samuel Ljungblahd, John Mayer, Tina Turner, Neverstore, Håkan Hellström, Bon jovi, Tyler Hilton, Maroon 5, 3 doors down, Metallica ... Ja, jag kan fortsätta längre än så här.


Om jag skulle återfödas som en artist skulle jag vara: hmm ... John Mayer.


Den här artisten/skådespelaren skulle spela mig i filmen om mitt liv: Scarlett Johansson.


Världens bästa låt: oavgjort mellan Reason Why av Samuel Ljungblahd, Sitting on the dock of the bay av Otis Redding och Simply the best av Tina Turner.


Den första skiva jag köpte: oj, det måste typ varit Nordman.


Favoritfilm: The Notebook, A walk to remember, ps I love you m fl


En bra bok: Twilight, Stephenie Meyer.


Favoritmat: tacos, fläskfilé, vattenmelon och juice.


Jag klär mig helst i klänning


Favoritfärg: gul


Favoritskämt/historia: Din mamma är så fet att då hon ligger på stranden kommer Greenpeace och försöker knuffa tillbaka henne till havet.


Det finns två typer av människor: Roliga och tråkiga.


Om jag vann en miljon kronor skulle jag: resa, resa, resa! Och skaffa en ny kamera.

Så här ser mitt liv ut om fem år: Då är jag förhoppningsvis i Los Angeles och pluggar på MI (Musicians Institute)
bara för att fortsätta på detta så kan ni väl ställa en fråga, vad som helst?


 



Sicken nörd jag är!

Sitter och gottar på Idolsidan på tv4.se. Läser för tillfället om alla de 16 som tog sig till kvalet. Mycket intressant, måste jag säga! Inte visste jag att Johan Palm studerade på teknikprogrammet ... Visste inte ens att han var gammal nog att gå gymnasiet. Hehe. Men alltså, jag är ju väldigt besviken att ingen går estet! Fast okej, Loulou får ett STORT plus i kanten för att hon pluggar på gospellinjen på Solvik Folkhögskola. Och nästa vecka är det ju gospeltema, på tal om detta. Undrar vilka låtar det kommer bjudas på denna gång ... Är riktigt nyfiken. Förra året var ju första gången - vad jag kan minnas - det var gospeltema i programmet, och då var det - precis som det kommer vara i år - Carola som coachade. Fast jag tycker inte att "Suspicious minds" passade in i gospeltemat. Även om låten är grym och Amanda fullkomligt briljerade med den låten. Hallå, jag vill se lite "äkta" gospel. Eller, "black gospel" som Fredrik Lindqvist, som coachade oss inför våran gospelkonsert tidigare i höst, lärde oss att det hette. Gospel kan tydligen vara vad som helst, country, pop, rock osv. Men det är alltså "black gospel" som vi kallar gospel, då det - oftast iallafall - är en stor kör som sjunger låtar, ofta med en leadsångare. Nej, jag vill se lite Kurt Carr, Greg Kirkland, Kirk Franklin med flera! Fram med "the black gospel" i Idol, säger jag!

Anna Bergendahl

Ja, nu må detta kännas jättetöntigt, att tillägna ett blogginlägg till en nyss utröstad Idoldeltagare. Det skulle jag inte göra om det var för att denna tjej är så förbannat bra.

Att kolla på Idol, inte minst uttagningarna, har blivit lite utav en tradition för mig, gör det varje år, och vanligtvis brukar jag följa veckofinalerna för att jag alltid lyckas få någon favorit: Markus, Måns, Amanda osv ... Listan kan göras lång. Men aldrig, aldrig i hela mitt liv har jag blivit så golvad av en Idolaudition som nu 2008 då 16-åriga Anna Bergendahl sökte till årets upplaga i Karlstad. Jag minns just det avsnittet väldigt väl, precis före pausen sade Peter Jihdes voice-over "häng med efter pausen och se vilken 16-åring som totalt golvar juryn". Pausen gick, och efter bara någon minut kommer det in en tjej, hon presenterar sig och så berättar hon sin ålder: 16, innan hon börjar sjunga. Hon var ju inte fruktansvärt dålig, men dom förväntningar jag byggt upp, eller snarare som Peter Jihde byggt upp åt mig, var långt över hennes prestation, så jag satt verkligen och hoppades innerligt att det inte var hon. Det var det ju inte heller, eftersom hon inte gick vidare. Efter ytterligare några minuter var det dags för ännu en 16-åring att göra ett försök inne hos Laila, Anders and Andreas. Anna Bergendahl. Jag vet inte, men min magkänsla sade åt mig så fort jag såg henne att "där är hon. Det kan inte vara någon annan än henne". Hon stegade in till juryn, gitarren i handen och började sjunga. Då det gäller filmer, tv-serier och till och med verkliga livet är jag relativt lättrörd. Kan sitta och gråta floder till serier som Grey's Anatomy, OC, One tree hill osv, men aldrig har jag blivit så rörd av musik som jag blev av Annas idolaudition. Herregud, det var tårar, floder av tårar till och med, gåshud och hela faderullan. Det var så förbannat bra. Att hon i förrgår blev utröstad ur Idol är för mig ett mysterium, denna unga tjej är fruktansvärt bra, lite utav en Amanda Jenssen version 2.1. Hoppas innerligt att hon får göra nånting eget nu, det är banne mig dags att någon petar ner Amy Diamond från tronen som ung talang (Fast i Amys fall, dra bort talangen från ekvationen så blir det bingo!), och denna någon kan inte vara någon annan än Anna. Så enkelt är det. See for yourself så får ni väl se varför jag och Idoljuryn blev alldeles tagna av denna unga, så talangfulla tjej.

 


Annas slutaudition, och ja, jag gråter floder till denna också. Som sagt, jag är väldigt lättrörd!

300

Japp, då var det här! Pop the champagne, eller hur? Nåja, kanske inte riktigt än, men det känns ändå som att jag vill hoppa runt och tjoa "celebrate good times, c'mon!". Av olika anledningar. Men jag skulle inte vilja påstå att mit 300e blogginlägg är en anledning. Åtminstone inte en övergripande sådan. Vaknade kl ... Jag har faktiskt inte den blekaste om vad klockan var då jag vaknade, för jag hade glömt mobilen inne på toaletten igår, så jag har i stort sett haft noll tidsuppfattning sen jag vaknade. Åtminstone tills jag steg upp och såg att klockan var kvart över tolv. Men då hade jag varit vaken ett bra tag faktiskt, orkade bara inte stiga upp.

Idag är det, som bekant, en alldeles utmärkt tvkväll; one tree hill, gossip girl, ensam mamma söker (ja, jag är faktiskt nyfiken om vilken kille de not-so-much-longer-singelmammorna väljer) och till sist brukar det ju vara någon trevlig film runt nio. Tänkte se Parlamentet, men då såg jag att André Wickström, en komiker jag inte tål, skulle vara med och då orkade jag inte. Så det får vara.

It's getting closer now!

Åh, nu närmar jag mig mitt "jubileumsinlägg" - the big 3-0-0 - med stormsteg, bara ett kvar nu! Detta blir det näst sista. Men nej, jag tänker inte skriva ett sådär i onödan bara, känns lite lame.

Sitter och glor runt på lite bloggar, ska snart ta kila en trappa upp, leta fram någon bra bok/tidning och gosa ner mig i sängen med lite sweet music. Åh, tänka sig att helgen snart är slut ... Känns ju helt galet, och rätt tråkigt. Fast jag har ju ändå fått lite "extrahelg", då det var Öppet hus idag på skolan, där jag egentligen skulle varit, men jag begärde ledigt, och har befunnit mig på riktnumret 0911 sen igår, och kommer mest troligt vara här till på måndag morgon, då hade jag tänkt ta en buss där runt halv åtta eller nåt, åka till luleå, byta buss där (kanske ta samma buss som Kalle, om det nu går att ordna?!) och åka dirr till skolan. Hade varit rätt skönt faktiskt. Då får jag - förhoppningsvis - lite extrasömn, om jag lyckas somna på bussen. Brukar inte ske, men rätt skönt att bara sitta och blunda ett tag. Tar väl med mig lite frulle att äta på bussen isåfall, känns rätt segt att stiga upp och börja äta frukost och hela faderullan om man ska med en buss som går 07.30. Så jag får helt enkelt göra lite mackor och fixa en flaska med juice imorgonkväll, så är det bara att slänga ner i väskan på morgonen, skitsmart ju!

På måndag är det för övrigt konsertdags igen, ska spela för Harads och Brönja tror jag det är ... Eller om det var Harads och Sanden? Nåt utav det var det iallafall. Vet i nuläget inte vilka som kommer spela, om det bara blir vi eller om det blir båda grupperna, vilken tid vi ska spela, vilken tid man ska vara där osv. Jennie skulle skicka ett sms med lite mer information om det, men det har inte dykt upp nånting, så jag antar att dom vet lika lite som jag. Men det löser sig säkert. Fast lite dålig planering är det ju, ganska irriterande att man antingen får veta allt väldigt sent (fick veta om öppet hus tidigiare i veckan, typ i måndags eller tisdags) eller så får man typ inte veta nånting. Vilket är väldigt irriterande. Fruktansvärt irriterande, rent utav.

Nu är det snart dags för avresan mot Thailand, 17 - SJUTTON - dagar kvar nu!! Åh, vad jag längtar! Känns totalt overkligt att vi ska åka, har knappt fattat det ännu. I början av december, runt den femte, ska jag ta spruta nummer två av tre som ingår i Twinrixvaccinet. Och det kan jag ju inte direkt påstå att jag längtar till. Det där med sprutor är ingen höjdare i min bok, men hellre det än att bli sjuk där borta, antar jag.

Jag är fortfarande jättebesviken att det blev Anna som åkte ut i Idol igår ... Känns jättetråkigt, hade varit grymt att se henne i final, antingen mot Robin, Kevin eller Alice. Johan måste ryka, och det är snart. Nästan så att jag håller med Sepidehs syster om att svenska folket inte kan rösta. Fast bara lite. Johan är fortfarande kvar, fattar inte varför, för killen kan inte sjunga. Då hade jag hellre sett att Lars var kvar! Nej, vet ni vad, det här fungerar inte. Johan måste bort. Frågan är hur det ska gå, halva sveriges befolkning - eller ja, alla tjejer på högst 15 bast - älskar ju honom. No good, no good. Sitter och kollar på någon sorts avskedsgrej åt Anna. Blir alldeles tårögd. Gåshud, rösten stockar sig. Ja, you name it. Fint. Men förbannat tråkigt att hon åkte ... Och oj, vad jag tjatar. Men det är faktiskt sant. Nej, nu börjar lilla fröken jag bli trött, time to "hit the sheets", som man brukar uttrycka sig så fint där borta i amerikat. Fast före jag går blev jag väldigt sugen på att kika in på Katrins idolblogg. Fan, skönare människa får man leta efter!

Hårakuten!

Ja, vi har nog haft en x antal hårkriser, minst lika många som det har funnits klädkriser. Men hur löser man dessa hårkriser då? Ja, det ska jag ta och tala om för er!

En bra idé är ju att ha med sig ett litet "kriskit" i väskan. Hårnålar, snoddar, hårspray och eventuellt en mössa/basker är att rekommendera. Det kräver visserligen en väska storlek större, men man förbannar sig ju alltid då man inte har det, så den uppoffringen borde ju vara easy peasy, eller?

För att lösa dessa hårkriser bör man ju utgå från längden på håret, resten spelar inte så stor roll.

Om du har page:
Jag klippte page i våras, och tyvärr var den snygg i typ två dagar, sen blev den bara platt och jävlig. Jag lät den växa ut, blev blond och sen, då det vankades PDOL i somras, hade jag total idétorka. Hade tänkt köra "half up/half down", men det kändes tråkigt, plus att jag ser ut som ett litet barn. Så jag bestämde mig för att spica till den lite, och göra två lite mindre flätor av håret närmast ansiktet (jag tog allt hår mellan kinderna och "baksidan" av öronen) och drog bakåt, fäste med hårnålar och sprayade för att få lite stadga i mitt fjuniga babyhår. Sen tuperades luggen som sedan drogs bakåt och fäste med hårnålar. En riktig succéfrisyr, inget hår som låg och irriterade i ansiktet, och jag fick massor av komplimanger för min fantasifulla (som egentligen inte var så fantasifull om man tänker efter) frisyr och den höll hela natten, trots dans i skumtältet, springade fram och tillbaka igenom stan, trängsel på konserter och till sist mat på ett halvsunkigt snabbmatsställe (ett vanligtvis inte alls sunkigt ställe, men sådär i festivaltider blir det bara ... smutsigt, filthy och fullt av fulla människor. Men trevligt ändå), så det var helt klart lyckat. Var inte rädd för att våga prova nya saker! Ha lite kul med plattången, locktången eller trippeltången och experimentera fram någon snygg frisyr!

Om du har axellångt hår:
Detta är, enligt mig, det mest svårstylade hår, det är för långt för att man ska få "pagevolymen" och för kort för att göra snygga knutar, flätor eller hästsvansar. Jobbigt. Här kommer hårnålarna åter igen in i bilden. Dra bak allt hår och tjorva ihop i något och fäst allt med hårnålar och spraya, spraya, spraya. Åtminstone om du, precis som jag, bestraffats med riktigt babyfjun som aldrig gör som man vill. Sedan är ju trippeltången en riktig hjälte, går att mixtra fram riktigt snygga kreationer. Sedan funkar ju PDOL-frisyren lika bra här. Och att göra inbakad fläta av luggen (något jag - tyvärr - inte kan) är också en riktig hit.

Om du har långt hår:
Åh, vad jag avundas dig som har långt, tjockt hår. En utav de absolut snyggaste frisyrerna - enligt mig - är då man snurrar ihop allt hår i en knut som placeras högt upp på huvudet. Detta är snyggast om håret är lite matt. Inte saltvattenmatt, men inte heller spegelblankt, utan nånting där emellan. Och flätor! En utav mina absoluta favoritfrisyrer, funkar i de flesta tillfällen. Och om du har långt hår kan du ju snabbt snöra ihop en snabb, slarvig fläta som lite nonchalant ligger över axeln.

Bra stylingprodukter:
Sprayvax: lägger sig jämnt och bra, och håret får inte samma klibbiga känsla som av vanligt vax. Passar superbra för uppklippta, lite rockiga frisyrer. Lee Stafford har ett superbra för 80 kr. Köpte mitt för snart två år sedan. Flaskan är inte slut ännu. Snacka om drygt! Och då är flaskan inte ens särskilt stor ...
Torrshampoo: en riktig räddare i nöden, vare sig det är fett hår eller bara platt hår du har för tillfället. Det funkar i båda fallen! Även här finns det en riktig hjälte från Lee Stafford, som även det kostar 80 kr.
Saltvattenspray: funkar bäst på sommaren tycker jag, på vintern ser det bara konstigt och fånigt ut med matt, ruffigt hår, sådär som det blir efter ett bad i havet. Men på sommaren är det typ min bästa vän. Jag brukar spraya det i handdukstorrt hår och sedan blåsa det.
Mousse: funkar superbra, både i vanlig form och sprayform. Då jag klippte graderad page á la Victoria Beckham - före hon skaffade sin superfula pojkfrisyr alltså - var mitt spraymousse från Osis min bästa vän, i stort sett. Håret blir inte alls stelt, utan det får härlig, spänstig volym.
Hårpuder: den här "rubriken" borde snarare lyda Osis Dust it, eftersom det är ... Bäst, helt enkelt. Lite dyrt, 139 pix för en pytteliten burk, men innehållet är helt klart värt det, ett riktigt mirakelpuder! Ett minus är dock att håret känns riktigt äckligt dagen efter. Annars en riktig toppenprodukt.

Sedan är ju ett bra shampoo och balsam att rekommendera. Jag gillar Tigis produkter, dom är dryga, funkar superbra för mitt hår och så luktar allt så himla gott! Bland budgetprodukterna är Gliss och Herbal Essences mina storfavoriter, funkar lika bra varje gång! Elvital från L´Oréal funkar däremot inte alls för mig, håret blir bara torrt och sprött, ingen hit alls. Men de rosa flaskorna, gloss-nånting, luktar gott, och känns rätt bra för mitt hår.

Grattis till Ashlee och Pete!

I torsdags, om jag inte missminner mig helt, blev Ashlee Simpson och Pete Wentz föräldrar till en liten pojke, som fått namnet Bronx Mowgli Wentz. Japp, ytterligare ett kändisbarn med ett rätt underligt namn. Men på något sätt är det ändå lite charmigt. Och det verkar vara en riktig trend att ha städer/stadsdelar/stater/länder som namn; America, Paris, London, Brooklyn, Texas, Georgia ... Finns säkert någon Havanna där ute också. Frågan är: när kommer Philadelphia, Stockholm eller Barcelona? Only time will tell.

Sitter och kollar på Dansbandskampen med mormor och morfar. Uselt program, verkligen. Men det beror egentligen inte på programidén i sig, utan att det just heter dansbandskampen, alltså, det kretsar runt dansband, en musikgenre som jag verkligen hatar. Men, jag måste ändå säga, Sverige har verkligen ett gäng suveräna tv-profiler! Peter Settman, Doreen Månsson, Jessica Almenäs och Carina Berg är bara några. De två förstnämnda är två riktiga favoriter, Peter för att han är riktigt rolig, och Doreen för att hon är så himla ... Bra, helt enkelt. Och att gå från barnprogram till "vuxenprogram" är ju faktiskt ett rätt stort steg, ett stort steg jag tycker hon klarar av alldeles galant. Jessica är ju ett riktigt proffs, som dessutom var riktigt fint klädd på Fotbollsgalan, och Carina riktigt spottar ur sig saker som blir så roliga. Underbart, helt enkelt. Tycker nästan att Peter och Doreen, eller åtminstone någon utav dom, borde leda melodifestivalen, det tror jag båda skulle klara av superbra!

Kakbak och middag

Mormor frågade mig tidigare idag om jag ville hjälpa till att baka rullrån. Jag svarade ja, det kan ju vara bra att kunna. Det gick några timmar, men sen så ropade morfar på mig, då hade han gjort smeten och satt rånlaggen (?) på spisen. Så han visade lite snabbt hur man gjorde, innan jag fick ta över. Inte speciellt svårt, man fick in det rätta "knycket" ganska snabbt, men en sak är då säker: helvete vad varmt det var! Brände mig ett flertal gånger, och jag tror att jag har en brännblåsa på g. Men skitsamma, det var busenkelt. Under tiden vi gjorde rullrånen och en stund efter det, då middagen fortfarande tillagades, gick brandlarmet sammanlagt tre gånger. Sista gången larmet gick sade mormor "jaja, vi har förstått att du fungerar nu ..."
Nu har jag avklarat lite grejer på min "bak/matlagningslista", kanelbullar, palt, rullrån. Fast jag är långt ifrån färdig. Finns mycket jag vill lära mig, och listan växer och växer hela tiden. Just nu skulle jag inte heller tacka nej till "Piece of cake", Leilas (efternamn tack!) kokbok. Eller bakbok, kanske man ska säga. En riktig drömbok! Och man brukar ju säga att "the way to a man's heart goes through his stomach". Så med andra ord borde jag inte ha några problem alls att skaffa mig en redig karl! Haha


Stackars barn ...

Sitter och läser förra veckans nummer av Klick!, och jag fastnade för en lista. En lista över regler som Guy Ritchie, Madonnas exmake, måste följa då han har deras barn, Lourdes, Rocco och David hos sig. Inget konstigt med det, tänker kanske ni. Jaja, men ta och kolla in listan på de regler som han förväntas följa så får vi se vad ni tycker efteråt ...

1. Barnen får inte läsa tidningar, titta på tv eller dvd.
2. De måste äta makrobiotisk, vegetarisk och organisk mat.
3. Allt vatten, även utblandat med juice, måste vara kabbalah-vatten.
4. Barnen får endast bära kläderna Madonna skickat med.
5. Deras händer ska alltid tvättas med desinfektionsmedel om de är på offentliga platser.
6. Inga leksaker som är spirituellt eller etiskt felaktiga är tillåtna.
7. Guy får inte diskutera separationen med barnen.
8. Madonna måste få prata med pojkarna tre eller fyra gånger per dag på tider som hon bestämmer.
9. Barnen får inte presenteras för några av Guys vänner, speciellt inte de kvinnliga.
10. Guy uppmuntras spendera mycket tid med barnen, så att de inte behöver vara hos hans föräldrar.
11. Barnen får inte fotograferas när de är med Guy. Han måste ordna säkerheten kring det.
12. Guy ska läsa Madonnas sagoböcker "The English Rose" för David vid läggdags.

Okej, kontrollfreak much?! Alltså, jag ser faktiskt inte speciellt mycket skillnad mellan det liv som Guy och Madonnas barn lever och vad heter hon? ... Stephanie, den där österrikiska tjejen som var inlåst i typ åtta år. Och vad är reglerna då dom är hos henne? Nu kan jag ju inte påstå att detta chockerar mig, i mina ögon har Madonna alltid varit något utav ett UFO, och jag är utav den åsikten att hon borde pensionera sig (om man ens gör det i "show business") och dra sig tillbaka. Men alltså ... Nej. Hennes barn måste ju leva ett fruktansvärt tråkigt liv.

Paris, Kate & I

Tidigare i höst lanserades märket (?) Paris, Kate & I på MQ i hela landet. Har bara snabbkikat på kollektionen, som består av klänningar och andra piffiga plagg samt skor och accessoarer, och jag måste säga att jag gillar det. Jag gillar det skarpt! Skorna tillhör favoriterna hos mig. Det är klackar, rosetter, fina färger ... Ja, kort sagt, en riktig dröm! Hade det inte varit för att jag kommer spendera nyårsafton på Sky City på Arlanda så hade jag lätt kunnat spendera nyårskvällen och natten i en Paris, Kate & I-blåsa. Fast då jag fyller 18 kanske? Det är trots allt bara två månader och fyra dagar kvar nu ...

Sitter just nu och gottar med lite Marabou Digestive-choklad med mysig jazz/soul i öronen, det växlar lite mellan Michael Bublé, Aretha Franklin, Stevie Wonder och Four Tops. Snart är det middagsdags, och sen kanske jag tar och tittar på en till film, om jag bara hittar något sevärt. Boxern har gått i strejk där uppe, så typ ingen kanal fungerar, förutom ettan, tvåan, fyran och sexan. Snacka tråkig tv, ja. Men på nåt sätt ska det nog lösa sig!

Tips!

Vi har väl alla (åtminstone vi tjejer) haft det här dilemmat någon gång: man rotar igenom garderoben för 1000e gången, och lyckas ändå inte hitta något att ha på sig. Det är väl inte ett alltför främmande scenario, antar jag? Så, vad gör man? Ja, först är det väl bra att fundera vad som står på planeringen för dagen, eller hur? Det är ju inte det mest kloka beslut att välja en tjusig balklänning i siden som kräver kemtvätt om man ska ut och skogsvandra. Fast det fattar nog alla. Hoppas jag. Men, bara för er tänke jag bjuda på lite tips som kanske gör det lite enklare att piffa till en basic vardagsoutfit.

Utgå från en relativt simpel grund: jeans, vitt linne och en svart, enkel cardigan. (Observera att jag inte utgår från att ni ska ut på skogsvandring)
Outfiten jag utgår ifrån:
Skinny leg jean från J Brand
Short sleeved t-shirt från American Vintage

¾ length sleeve mohair cardigan från Marc Jacobs



Sedan är det bara att börja med detaljarbetet.

Skor?
Sequinned ballerina shoe från Christian Louboutin
Satin ballerina flats från Marc Jacobs
Flat lace sandal från Azzedine Alaia
Suede ankle boots från Fendi
Heart peep toe shoe från Alexander McQueen
Pony skin strappy sandals från Christian Louboutin
Josephine fan-back stiletto från Charlotte Olympia
Ankle shoe with button detail från Christian Louboutin

Väska?
Balloon bag från Marni
Snakeskin fold over clutch från Bottega Veneta
Small satchel bag från Vanessa Bruno
Python satchel bag från Pauric Sweeney
Two-tone crocodile bag från Balenciaga
Stingray accordion bag från Devi Kroell
Python day bag från Chloé
Bag with circle handles från Marni
Patent trapeze bag från Yves Saint Laurent
Small bag with long handles från Chloé
Patent bag with chain link shoulder strap från Lanvin
Lizard skin envelope bag från Zagliani


Övriga accessoarer?

Make-up?
Ja, sminket är minst lika viktigt som detaljerna. Faktum är att sminket är en utav detaljerna. Beroende på outfit och evenemang, givetvis, så kan en make-up få den enklaste outfit att verkligen lysa. Ett rött läppstift, en dutt rouge (inte för mycket, såklart) och lite mascara kan verkligen göra susen. Fast, enligt min åsikt bör man matcha rött läppstift till lite mer "vardagliga" kläder. Faktiskt. Jag menar, hur förutsägbart är inte LBD och rött läppstift? Nej, fram med det rosa i såna fall! Fast, om det nu skulle råka vara en LYD (Little Yellow Dress) då är rött läppstift helt ok. Bara det är rätt nyans, absolut inte för mörkt. Gärna med en svag, mycket subtil dragning åt orange, men det ska inte vara uppenbart orange, utan snarare korallrött, typ. Eller, om man inte riktigt gillar läppstift (jag är en utav dessa, klarar inte av hur det känns på läpparna. Men, det är förbaskat snyggt! Förutsatt att det sitter snyggt och bärs på rätt sätt) så kan man minst lika gärna köra fokus på ögonen. Men, se upp för den klassiska, sotade looken. Åtminstone om du tänkt använda den svart/gråa varianten "för att den passar till allt". Stopp! Sluta! Hallå, tråkigt! säger jag bara. Något utav det snyggaste jag vet är färgade ögonskuggor till en i övrigt subtil make-up. Och med subtil menar jag inte att det ska vara totalt "naket" i resten utav ansiktet, utan att man bara har en vanlig bas med foundation (som visserligen jag inte använder, men skitsamma) och eventuellt lite puder, megalite - knappt att det ska synas - rouge och givetvis, några enkla drag med mascara och ersätt läppglanset med läppbalsam för en svag glans + att det (duh) är bra för your lips. Jag är just nu totalförälskad i lila ögonskuggor. Förutsatt att det är rätt nyans, givetvis. Viva La Diva har en lovely palett med ett gäng totalt underbara ögonskuggor. Och inte bara det, med i paletten är det även rouge och läppglans och några applikatorer, allt detta för 199 pix. Ett solklart kap, i synnerhet med tanke på vilka otroliga ögon du kommer att få. Passa på att exprimentera lite, färgade ögonskuggor är kul! Dock är jag inte överförtjust i rosa, blåa eller röda ögonskuggor. Rosa känns bara så ... Paris Hilton. Blåa känns alldeles för mycket 90-tal för min del och röda ... Kommer aldrig att fungera på ett positivt sätt för dig. Förutom på Halloween, kanske. Gul kan fungera. Faktiskt. Fast den bör innehålla skimmer och inte vara totalt heltäckande. Och att ha en ganska bra grundfärg är att rekommendera.

nej!

Nu har det hänt: Anna Bergendahl - min storfavorit - åkt ut ur Idol! Hur är detta möjligt? Hon var ju helt klart en utav dom bästa igår. Igår borde det stått mellan Johan och Alice. Jag gillar Alice, men tyvärr, igår tyckte jag inte alls att det höll. Fast om det nu hade stått mellan dom så tycker jag faktiskt att Johan borde rykt. Han har i på tok för många veckor varit ... Inte bra, så jag tycker det är verkligen synd att han får stanna kvar. Faktiskt. Anna gjorde ett makalöst framträdande på båda låtarna, så att det blev hon som fick åka - trots att hon lätt var en utav dom bästa igår - är fruktansvärt tråkigt.

Är fortfarande extremt lättad över att det inte var Javier Bardem som spelar Denny i Grey's Anatomy. Eller William (?) i PS. I love you, för den delen. Efter lite efterforskningar har jag insett att dom kanske inte är lika som jag kanske först tyckte. Men lite lika är dom faktiskt. Och om man slår ihop Javier Bardem och "Denny" (minns aldrig hans namn) ... aha, Jeffrey Dean Morgan, så var det ja! Ja, i vilket fall, om man slår ihop Bardem och Morgan så - vips! - så har man George Clooney. Typ.

Och nu vägrar tydligen bilduppladdaren att fungera, så tyvärr kan jag inte bevisa nånting. Nåja, another time, antar jag.

ojojoj

Nej, nu börjar jag bli lite trött. Har fixat lite nya låtar åt mig själv och nu börjar jag komma till den sista låten. Hoppas jag. Den är iallafall "gotta be somebody" eller nånting liknande med Nickelback. Gillar inte dom egentligen, skulle hellre hälla frätande syra i öronen än att behöva pinas igenom "rockstar" igen. Hatar den låten. Men den här är riktigt skön, hörde den på radion idag. Sen försöker jag - av någon underlig anledning - hitta några låtar som hade varit kul att köra då man tar studenten. Vilket inte händer förrän om typ 1,5 år, men ändå. Har bara kommit fram till Simply the best med Tina Turner än så länge, haha, men jag jobbar på det!

åh, mitt liv är räddat!

Satt och bläddrade i Cosmopolitan idag då jag väntade på att få komma in till tandhygienisten, och så var det nånting i stil med "månadens snyggingar" eller nånting liknande. På förstaplatsen låg Javier Bardem. För er som inte visste det är det han som spelar den helcreepy lönnmördaren Anton Chigurh i No Country for old men. På bilden var han dock misstänksamt likt min all-timefavoritgästkaraktär i Grey's Anatomy; Denny. Fick lite smått panik. Tänk OM det hade varit samma person?! Kul att kolla på Grey's, avsnitten där han medverkar alltså, och förknippa den härliga, glada karln med en vidrig lönnmördare. Nej, så det var en enorm lättnad. Faktiskt.

Har nyss sett idol, Anna och Robin var skitbra! Stängde av lagomt till Johans sista framträdande. Vill gärna bespara mina öron det eländet. Oj, vad elak jag är ... hehe.

Nu ska jag fortsätta och gotta med lite nice musik :)

pussciao!

idoltime!

Nu ska jag ta och se idol. Tänkte fixa mig lite musik, men det gick alldeles för segt, så jag orkar inte fixa det nu. Blev jättesugen på julmusik (kanske extra mycket eftersom jag inte kommer fira jul i år. Känns askonstigt), så det håller jag på att fixa ... Och tror ni jag kommer på några konkreta förslag på vad jag verkligen vill ha? Nej, såklart inte!

Så snälla, ge mig tips på bra jullåtar!

åh, skit

Datorn har fått någon knäpp, så den låter sepemycket. Åh, vad jobbigt. Blir typ knäpp. Men, jag kirrar ihop ett litet inlägg iallafall! Nu är tvn på rätt hög volym (morfar kollar = rätt hög volym krävs) så den överröstar datorns enorma oljud. Ibland, iallafall. Ska snart dra mig en trappa upp och se lite idol. Men först tänkte jag firra lite ny music och sedan typ se om jag kan hitta något gött att käka. Är väldigt glassugen ... Och om jag inte missminner mig har jag både lite Ben & Jerry's och Kaktus/limesorbet kvar. Vad fint! Igår pratade jag med Marcus för första gången på typ en vecka. Men för att kompensera alla uteblivna samtal blev det ett långt sådant istället, pratade med han i typ en timme. Fast okej, det var mest hockeysnack sen blev det mest bara svammel, haha. Men så är det om båda är trötta.

spelning på korpenskolan idag!

Steg upp typ 06.15 imorse (stort för att vara jag) och duschade och gjorde mig iordning, sen åt jag frukost och gick till bussen. Skulle vara på korpen åtta, men eftersom jag hade tid hos tandhygienisten 08.10 var jag tvungen att dra dit före. Men det gick snabbt, efter ca 20 minuter var det klart, så med ett blödande, ganska ömt tandkött (är det verkligen nödvändigt att i princip misshandla en med tandtråden?!) gick jag till korpen, soundcheckade och donade. Sen kl 10 var det showtime, elever strömmade in (such a lie, aulan var knappt halvfull) och det var bara att börja. Drog igång med La bamba och sedan fortsatte det med Master blaster, Warwick avenue, purple haze, hero, waiting on the world to change, zombie och sist, men inte minst, shackles. Spelningen gick riktigt snabbt, men tyvärr krånglade ljudet väldigt mycket, först sprakade det i monitorerna, så dom var det bara att stänga av, vilket betydde att vi inte hade någon medhörning whatsoever. Men det fixades till slut, verkade det som. Men sen, då vi körde shackles, slutade en mikrofon att fungera, och det verkade som att den slog ut i stort sett alla mickar, så det var nog inte många utav oss som hördes vidare bra. Men, tydligen gjorde det mindre än vad vi kanske trott, för efteråt kom en lärare eller vad han nu var (som enligt "säkra källor" är en riktig surgubbe) och sade "jag har jobbat här i 12 år, varit på varenda sån här konsert, men det här var ta mig fan den bästa jag varit på!" Så det kände ju helskönt att höra, trots att vi hade problem med the sound. Efteråt gick vi och åt lunch innan vi började plocka bort grejerna. Då allt var undanplockat begav vi oss tillbaka till skolan, för att plocka in allt i björksalen, där det ska spelas på öppet hus imorgon. Jag kommer dock inte att medverka, jag är ledig. Vilket ska bli väldigt skönt, har varit ett par stressiga veckor med mycket att göra i skolan, mycket som pågått hemma + sömnbrist (och med sömnbrist menar jag ej att jag suttit uppe halva natten för att jag velat, utan helt enkelt att jag antingen haft jättesvårt att sova, alternativt att jag vaknat flera nätter i rad, och haft jättesvårt att somna om) så förhoppningsvis får jag en natts oavbruten sömn nu. Man kan ju alltid hoppas, iallafall. Nej, dags för middag, äntligen!

pussciao!

första infokonserten avklarad!

Igår var jag tillsammans med min infogrupp, som förutom mig själv består av Ida V, Emilia, Sara S, Kalle, Dennis, Nikolaj, Andréas, Emma, Vanessa, Jennie D, Emil, Louise, Markus och ... nä, jag tror det var alla. Det var jätteroligt, faktiskt, mycket roligare än väntat. Tog skolbussen så jag var på skolan ca kvart över åtta, redo att börja packa grejer. Sen då det var klart tog vi i gruppen och pallrade oss till Fria Emilia för att börja packa upp allt och ställa iordning så vi kunde börja soundchecka och allt. Jag är inte så jättehaj på vart allt ska sitta osv, så jag överlät det där med att fixa med sånt till dom som faktiskt kan, medans jag, Emma och Vanessa ritade en mycket tjusig bild på whiteboardtavlan som bara ekade tom, såg himla tråkigt ut. Ja, före vi var och piffade till den, iallafall. Sen soundcheckades det i ca 1,5 timme, sen började eleverna droppa in och efter det var det dags att köra, la bamba, master blaster. warwick avenue, purple haze, hero, waiting on the world to change, zombie och sist shackles. Sen gick vi och åt lunch innan vi tog en liten snabbtur till dollarstore innan vi hade svenska!

nu måste jag kila, har sånglektion typ nu,
pussciao!


tuesday

Har nyss haft mattelektion och ett kort rep före det. Behövde köra igenom la bamba, breaken sitter inte riktigt ordentligt. Men det börjar ta sig det här, helt klart. Imorgon smäller det, minsann! Mellan 08.00 och 08.30 ska vi vara samlade på skolan, redo att åka till Fria och köra järnet. Hoppas att det är bra publik dock, på Brönja hade det inte varit någon toppencrowd tydligen. Men ett litet minus får minsann ta och gå ut till grupp två som var och spelade idag på brönja. Vet nu inte exakt vilka som bar tillbaka grejerna till ensemblerummen, men vilka det nu var som gjorde det hade bara lämnat trumsetet som det var, hade knappt packat upp det ur väskorna, än mindre satt ihop det. Visst, om man inte vet var allt ska sitta, men då går man ju och ber om hjälp, man lämnar det ju inte bara på stället och väntar sig att någon annan ska fixa det åt en. Plus att då vi kom och skulle repa fick vi, som inte ens hade varit ute och spelat idag, skit för det av både lärare och elever som skulle ha ensemblelektion. Nej, dålig stil tycker jag!

Blev en rätt tidig kväll igår, var helt väck där efter nio-tiden. Låg och kollade på vänner, sen lite simpsons, men jag somnade mitt i första avsnittet, vaknade ca 21.05, så jag hade visserligen inte sovit speciellt länge, bara 20 min. Hade planerat att se Cityakuten, men jag orkade inte. Satt uppe med Anna och pratade och kollade lite på fotbollsgalan. Sen gick jag och lade mig, somnade typ direkt.

Idag steg jag upp strax efter tio, käkade frulle framför tvn, såg först lite Oprah, och i pausen zappade jag runt lite och fastnade framför "tre döttrar och en mamma", eller "because I said so" som den egentligen heter, som gick på Canal+. Åh, vad jag gillar den filmen! Såg den på samma kanal för några veckor sedan, och boy, vad jag gillar den. Supergullig och charmig film.

Läser på Ebbas blogg att hon varit på förhandsvisningen av Twilight, som har premiär på fredag, och den verkar få ett bra betyg av fröken von Sydow: "Overkligt - javisst, men ändå sitter jag klistrad. Det blir aldrig fjantigt, bara spännande, bra och romantiskt. Se den!"
Har faktiskt planerat att se den, har läst boken, and I loved it, så att se filmen känns nästan självklart. Nej, nu ska jag bege mig till Coop och handla lite, mormor och morfar kommer på besök imorgon, ska äta lite julmat; gröt, mackor med julskinka, glögg och pepparkakor. Yummie!

Ikväll blir det myspys framför tvn, har tänkt att se ugly betty och desperate housewives, sen ska jag lägga mig så jag är pigg och fräsch imorgon då vi åker till Fria. Undrar hur det blir med lunchen? Känns totalt kaos, ingen har fixat det. Åh, jag blir galen. Och jag undrar vad jag ska ha på mig? ... Nåja, det är ett senare problem, I guess.

pussciao!

plugg

sitter i bibblan och gör klart ett arbete i datakunskap. Då det är klart har jag - förhoppningsvis - ett VG. Easy peasy. Och det var bara några små förändringar, så det var inte speciellt farligt.

Är helt väck idag efter helgens rep, plus att vi på idrotten körde värsta hurtbullegrejen, dom hade någon ny dvd med Blossom Tainton; shape up med Blossom eller nånting sånt. Man skulle ha en pilatesboll, en matta och den där dvdn då och utföra diverse övningar. Känns som att jag kommer att ha ont imorgon.

haha, det går ju fint det här!

Sade ju att jag skulle försöka nå 300 inlägg före jag drar till thailand? Ja, det lär ju gå bra, ligger på typ 280 nu, så det känns inte alls omöjligt!

Förresten ...

Så har jag precis kikat på "min" mobil nu. Åh, vad den är fin! Blir att beställa den, är typ jättemycket billigare att beställa den, minst 500 spänn. Längtar riktigt mycket, den här mobilen är ju under all kritik, går ju fan inte. Det är väl ändå inte meningen att ens telefon ska ringa ens kontakter helt automatiskt? Eller att den blandar ihop sms. Helt sick. Men, snart är det ändring på det iallafall. Beställer den nog efter nyår, så det blir nog great. Nej, nu ska jag ta och försöka få tag i Marcus, har inte pratat med grabben på typ en vecka. Vettefan hur det ska gå, men jag lyckas nog!

Nej, nu ska jag bege mig till sängen min, prata med Marcus (kanske), annars blir det väl att nöta finmusiken, hehe.
gonatt,
pussciao!

finfin tv-kväll!

Småtittade på Grey's anatomy medans jag väntade på one tree hill. Såg ju avsnittet redan i onsdags, så jag var inte alltför intresserad av att se reprisen. Men sen blev det ju då dags för kvällens höjdpunkt: one tree hill. Åh, vilket bra avsnitt! Äntligen blev det Lucas och Peyton! Ett riktigt fint avsnitt, måste jag säga. Nu tycker jag bara att dom ska ta och gifta sig någon gång. Och vem överfallde Brooke? Ja, en sak är då säker: Victoria måste då haft ett finger med i spelet. Jag är då nästan säker på det iallafall. Sen blev det Gossip girl, och det var minst lika bra! Det blev Dan och Serena till slut. Ja, igen alltså. Men det var fint. Blev lite spontant tv-mys, hittade lite chips i skafferiet, så jag lindade in mig i en filt och såg på tv och tryckte i mig chips. Jag vet, det är söndag, inga chips och bla bla bla, men jag har faktiskt varit duktig i helgen: har knappt ätit något godis i helgen PLUS att jag promenerat ca 1,5 MIL i helgen, så förtjänar jag inte lite gott? Jag tycker då det iallafall. Nåja, gott var det iallafall. Imorgon blir det en vanlig dag, typ den enda normala den här veckan, tisdag åker grupp 2 ut på infokonsert, onsdag är det våran tur, torsdag är det grupp 2 och fredag är det vi igen. Sen är det också öppet hus på lördag. Får se hur jag gör med den saken, hade gärna åkt till piteå nästa helg, hinner typ inte åka någon annan helg före vi drar till thailand. Så jag ska snicksnacka med min lärare om att kanske få ledigt från lördagen. Hoppas det går. Hade verkligen velat åka till helgen. Känns som att man behöver lite "semester", så himla mycket att göra just nu. Plus att vi har konserter i björksalen nästa vecka plus en massa annat gorm, så jag hade ju gärna varit pigg och fräsch tills dess. Jaja, so long.
pussciao!

Dagens låt 16/11

Yes, det blir en Mayer-låt idag också! Lyssnade på den här mycket på vägen hem, så den kändes passande. Plus att den är riktigt grym! Idag är det Vultures som får agera dagens låt, och den är precis som waiting on the world to change från studioalbumet från 2006, Continuum.
enjoy!


ajaj

Har apont i min vänstra hand, har spelat tamburin idag på repet, måste ha slagit extra hårt mot det där benet vid tummen, för det är där jag har så förbannat ont. Lär nog bli lite blå/svullen imorgon. Är totalt öm. Tur att jag inte är vänsterhänt. Ska gnälla lite på Emil så kanske han spelar tamburin istället. Fast det är ju inte så farligt ändå, blir ju bara två gånger; onsdag och fredag. Plus måndag och onsdag veckan därpå. Men det är rätt lugnt ändå. Nej, nu ska jag ta och dammsuga så jag kan se Grey's sen!
pussciao!

repet gick fint idag också!

Mötte Sara på Coop idag också, handlade lite fika osv till repet innan vi gick till skolan. Emilia var redan där, så vi småsurrade lite innan alla började droppa in. Körde igång nästan direkt med la bamba och fortsatte med programmet precis som det skulle vara. Efter det tog vi en fikapaus, idag stod lingongrova med skinka och hembakade bullar på menyn. Det var mycket trevligt, blev mycket skratt och snack om diverse filmer. Sen satt vi kvar ett tag och chillade innan vi körde alla låtar en gång till, den här gången med allt mellansnack som ska vara mellan alla låtar. Tror detta kan bli riktigt bra, är inte alls orolig.

Nu ska jag dammsuga mitt rum och sen ska jag gå och dö framför tvn, grey's anatomy, one tree hill och gossip girl på tvmenyn ikväll, det blir great. Sen ska jag lägga mig i sängen och dö (igen), känns som att jag behöver sova efter att ha varit i skolan varje dag den här veckan. Tragiskt. Men nåja, man känner sig ambitiös och bra såhär efteråt!

morgondagen

Imorgon är det ju då rep som gäller, i vanlig ordning. Eller vanlig ordning, det är ju inte riktigt sant, men från 12 ska vi repa iallafall, och det lär väl ta en timme eller två, sedan blir det att dra hem, käka middag innan jag parkerar mig själv framför tvn, massa bra imorgon ju! One tree hill och gossip girl är ju, såklart, kvällens höjdpunkt. Hade för övrigt en väldigt givande konversation igår med Sara och Kalle om Gossip girl. Mycket intressant måste jag säga! Haha.

Satt förresten och kikade i en kartbok igår, och då visade Anna hur planet brukar flyga ibland. Kan ju hända att man mellanlandar i Förenta arabamiraten (det ligger där i toppen av afrika, typ) och efter det tar man tydligen världens omväg och åker över ryssland (?!) för att sedan åka till sverige. Mycket märkligt ... Fast jag är inte säker om det var just så. Men som sagt, mycket märkligt. Låter ju totalt ologiskt.

Och idag så vann ju Luleå mot Linköping (serieledare för tillfället), det var ju riktigt nice! Skellefteå förlorade tyvärr inte, men det blev oavgjort iallafall, vilket var bättre än vinst iallafall.

nä, ids inte stanna uppe för att se vilka som åkte ut ur stjärnor på is ... text-tv är så jävla sega på att ladda upp nyheter. Nåväl, godnatt då, kära vänner!

Dagens låt 15/11

Japp, det blir en John Mayer-låt idag också, minsann! Har kört den på repet idag och den har fastnat på hjärnan totalt, plus att den är grym, och det är ju det som är the whole point med den här kategorin, att bjussa på brabra låtar. Så, ja, jag gör ju bara vad jag lovat. I vilket fall så är det Waiting on the world to change, första singeln (tror jag) från hans senaste studioalbum, Continuum, som släpptes 2006. Skitbra låt, och jag tycker faktiskt den är snäppet vassare live än i studioversion, faktiskt. Vilket bara är ett grymt bevis på hur sjukt bra Mayer verkligen är. Det är inte så speciellt många som är bättre live än inspelat. Så det är ju helt great.


Sådärja, enjoy!

gillar henne inte ...

Nejnej, jag gillar inte Sibel, har aldrig gjort det ... Tycker hon är fruktansvärt jobbig och bara ... nej. Ja, det var väl bara det jag skulle säga. höhö

repet gick finfint!

Steg upp tidigt imorse, klockan sju var jag upp och duschade och gjorde mig i ordning. Sen plockade vi upp Emil och Fabbe. Följde med Fabbe på hans hockeyträning, sen gick jag till skolan, innan jag begav mig till skolan. Skulle börja repa kl 12, men jag såg ingen anledning till att åka hem efter träningen, om jag ändå skulle tillbaka till stan sen. Men då jag kom till skolan upptäckte jag att mitt larmkort inte fungerade. Eller snarare, det var nog kortläsaren som inte funkade. Fick lite panik, trodde att den hade pajat ihop totalt. Så jag gick till Coop och väntade på Sara, vi skulle gå och handla lite fika till repet. Medans jag väntade gick jag till biblioteket och läste lite dagstidningar. Mötte upp Sara på Coop, köpte mackor och pålägg innan vi gick till skolan. Samma problem som innan, men efter att ha blåst (!) lite i kortavläsaren så fungerade det finfint, och vi kunde gå in och vänta på resten av gänget. Alla började dyka upp, och då det blev dags att köra igång börjar alla fundera: vem har nyckeln till ensemblerummen? Ingen, visar det sig, och Ida får ringa hennes mamma och be henne komma med nycklarna. Medans vi väntar på nycklarnas ankomst tar vi och fikar lite. Totalt kaos, lite sittplatser, folk överallt, men det var skitkul och riktigt mysigt ändå! Sen körde vi igång, blev en riktig rivstart med la bamba eller vad fasiken den nu heter. Sen körde vi på med master blaster, warwick avenue, zombie och resten av spellistan. Gick lite segt i början, men efter en timme eller så började vi komma igång. Sen blev alla less och lite gnälliga, men där mot slutet var alla riktigt taggade och det börjar bli skitbra det här!

Så vi bestämde oss för att bara köra igenom låtarna en gång eller två imorgon, behövs inte så mycket mer än så. Vi är ju så bra, höhöhö. Men, jag måste ju säga, fanken vad man (= jag) sjunger slut på rösten i shackles, gud, jag trodde jag skulle dö! Jävla demonlåt är vad det är, man blir så glad så man kan liksom inte mesa på, utan det gäller verkligen att kräma på för fullt. Men det är roligt, så det gör inte så mycket. Synd bara att jag hade waiting on the world att köra dirr efter ... Men, det gick fint ändå! Efter repet gick jag och Kalle upp till smörblomman, väntade på hans buss och snackade katter while doing it. Skitkul, haha. Sen gick jag till coop, igen, handlade lite innan jag gick hem. Kände mig riktigt hurtbullig och duktig. Nej, nu ska jag ta och sova, är helt stendöd efter dagens intensiva rep. Men kul vare, som sagt!
pussciao!

Big Comedy 2009

Satt nyss och kikade på ticnets hemsida för att snoka reda på nånting skoj att åka och kika på till våren. Hittade fan ingenting, jävlart bara skit ... Tills jag snubblade över den här godingen: Big Comedy 2009. Ett gäng av sveriges populäraste ståuppare (Björn borträknad, tydligen :() ska ha någon slags show. Kul, kul. Hoppas det blir av! Verkade skitkul iallafall.

Och ja, Anna och Kevin var svinbra, åker någon utav dom ut ikväll så är det ju tamigfan nånting fel på hur sverige röstar ... Hoppas att tjejerna får vara kvar bara.

Nej, nu ska jag ta och läsa lite bloggar,
pussciao!

haha, nåååå

hittade bebisbilder på idoldeltagarna ... Vad söta dom var. Haha, vilken nörd jag är!


YES!!

Som om filmrecensionens betyg inte var nog så fick jag samma betyg på en engelskagrej vi gjort tidigare under hösten, där före halloween då vi skrev en "scary story". Så det sög ju inte alls! Riktigt trevligt. Nej, nu ska jag fortsätta och se Idol, Anna och Kevin står på tur nu. Riktigt bra i övrigt, gillade både Alice och Robin Bs version av "You're the one that I want" och Robin E och Johans version av ... Vad den där låten nu hette. Och jag tror inte jag kommer bli besviken av Anna och Kevin.

nej, det kanske ändå är dags nu

Att börja gå och kirra den där mjölken så man tar sig hem någon gång under detta dygn. Imorgon blir det en relativt lugn dag, förutom att vi ska hålla på och repa och gorma, men det blir nog skitkul! Vi brukar lyckas ha väldigt roligt längs vägen, så det blir nog inte annorlunda den här gången.

Åh, sitter och kikar på Paramore's MySpacesida, bilder från inspelningen av videon till Decode som finns med på soundtracket till Twilight. Måste verkligen höra den låten, har totalt missat den! Oj, nu måste jag rusa,
pussciao!

Och för övrigt ...

Så fick jag tillbaka min filmrecension på No Country for old Men idag. Betyget? Ett MVG- blev det, minsann! Eller okej, det stod faktiskt VG+/MVG-, men det känns helt klart bäst att säga att man fått MVG-, eller hur? Blev svinglad iallafall, värsta humörsboosten. Inte för att jag var på direkt dåligt humör, men vi hade nyss haft engelskalektion, på vilken vi jobbade med ENBART PISSIG GRAMMATIK. Kuuuul. Men sen hittade jag den glada överraskningen i mitt skåp, och då var den som bortblåst. För övrigt tänkte jag pallra mig på en hockeymatch på onsdag. Kanske. Kände mig inte så sugen då jag såg att det inte var Robins lag ... Men jag kanske går ändå. Några från estet skulle tydligen uppträda ... Så det kanske blir att jag går ändå. Plus att jag börjar få lite hockeyabstinens, snart en månad sen sist!

äntligen helg!

nu har filmkunskapen slutat, vilket betyder att skolveckan är slut! Inte för att helgen kommer innebära speciellt mycket vila, både imorgon och på söndag är det repdags. Har än så länge waiting on the world to change, master blaster, zombie, purple haze och shackles. Tror det är alla låtar. Plus att vi ska tydligen vara med på la bamba också, någon låt från typ spanien eller portugal. Men det blir nog jätteroligt, får vi hoppas! Snart ska jag bege mig till stan och handla laktosfri mjölk åt Lillan innan jag åker hem och börjar kocka gomiddagen

Ikväll blir det mys framför Idol och kanske någon film. Har inte hunnit se - eller ens dra bort plasten - från Moulin Rouge.

Fredagen som aldrig tar slut ...

Då var det bara 20 min kvar till dagens - och veckans - sista lektion, filmkunskap. Lite segt att gå från 08.20 till 16.55 varje fredag, ja. Och hungrig är jag också (som vanligt).

GLÄDJE!!

åh, kikade in på John Mayers blogg - vilket jag inte gjort på alldeles för länge, och vad är det första jag ser?!

"I'm working on the next CD, which I'm sure you will immediately hate until you eventually love"

hoppas, hoppas, hoppas den kommer snart! Och jag har väldigt svårt att tro att jag kommer hata den ... Känns typ omöjligt att hata nånting som han gör, går knappt att ogilla nånting som han gjort.

Nåja, nog om det. Nu måste jag gå och ha mattelektion.
pussciao!

Dagens låt 14/11

Dagens låt är - surprise, surprise - en John Mayer-låt. Nu då jag fått veta att folk - eller åtminstone en - uppskattar dessa så ser jag ingen anledning till att sluta. Plus att jag gillar låten, så det är väl det viktigaste.

Dagens låt är iallafall Free Fallin', som är en cover på Tom Petty & the heartbreakers (tror jag det var) låt från typ 80-talet. Denna version är också från live-DVDn Where the light is, so there you go. Enjoy!


Åh, vad jag blir glad!

Så roligt att få kommentarer, I love it. Så keep 'em coming! Hade fått en kommentar på mitt "Dagens låt"-inlägg av Christina som också gillar John Mayer, åh vad kul att få höra att folk gillar samma saker som en själv! Så bara därför - och för att jag lyssnade på låten en massa i morse - så ska jag faktiskt ha en John Mayer-låt som dagens låt.

Blev en riktig myskväll igår, trots att det var förbannat kallt i huset, fick pälsa på oss med tjocksockar, morgonrockar och allt. Först fikade vi då Lillan kom från sin träning, sen kollade vi på Andra Avenyn och till sist Höök, riktigt spännande avsnitt var det igår, som dessutom till stor del utspelades i Boden, så det var ju lite spännande!

Ikväll kör vi på samma tema som igår: myskväll. Ska laga mat tillsammans med Anna och Lillan då jag kommer hem från skolan, fläskfilé med diverse goda tillbehör står på menyn ikväll, mums! Sen blir det mys framför Idol och lite fika till det, de morotsmuffins som blev över från igår. Och så den mjuka pepparkakan som inte heller rördes igårkväll.

Nej, nu ska jag ta och pyssla ihop ett "dagens låt"-inlägg sen ska jag rusa och ha matte.
pussciao!

och till sist ...

Som den sminknörd jag är kan jag ju - lite sent, kanske - berätta att jag älskar lipglossbitch.se. Tokbra blogg proppfull med tips och idéer. Ja, jag gillar den starkt!

Och på tal om thailand ...

Kikade precis på min bloggstatistik, och jag har, sen bloggen startade, gjort 261 inlägg, så jag ska försöka ta mig upp till 300 innan avfärd. Sen ska jag försöka anlita någon att "gästblogga" medans jag är borta, får se hur det blir med det!
men nu ska vi ha lite mysfika, pussciao!

För övrigt ...

Så kommer allt att vara kaos, i stort sett, framför avfärden mot Thailand den 9e December. Då en sak är avklarad så verkar en ny dyka upp ... På mindre än en månad ska jag avverka en svenskainlämning på ca 5 sidor, omprov i matte, prov på statistik i matte, del 1 och 2 av mattenationella, muntlig bokrecension, infokonserter på Korpen och Fria Emilia + extra konserter veckan därpå, spela på öppet hus (?) och ett engelskaprov i grammatik. Och nu har jag säkert glömt nånting, skulle inte alls förvåna mig. Men det ska nog gå bra, trots allt.

Sitter nu och läser Katrin Zytomierskas blogg. Åh, vad hon är skön! Heldiggar henne, verkligen. Rak på sak och vass i käften, det finns alldeles för få sådana bloggar! Oj, vad jag gillar den. Är alldeles lyrisk nu.

Var in på Åhléns idag igen i väntan på bussen, fastnade som längst på skönhetssidan, min favoritavdelning på Åhléns, och åh, vad mycket fint som börjat komma in. Hittade en metallic rosa/lila "bok" med ögonskuggor, rouge och läppglans för 199 kr. Gillade den verkligen, superfina färger (till och med en perfekt lila nyans som jag aldrig tycks hitta någonstans, men nu verkar det som att jag kan sluta leta. Kanske). Så om någon är på jakt efter en bra julklapp till en syster kan jag verkligen rekommendera den, såg jättefint ut. Och så den här mascaran från Maybelline, ni vet den där gula, nya. The Collosal Volume eller nåt sådant. Jag är så fruktansvärt nyfiken ... Funkar den? Är den bra? Googlar på den, och åsikterna verkar vara delade, men ingen har verkat hata den hittills. Men den är helt klart värd att prova, tycker jag! Blir kanske att shoppa på sig före thailand, hoppas jag. Börjar bli lite less på det alldagliga resultatet som Define-a-lash, som jag använder nu, ger. Visst, den är bra, men jag vill ha lite ka-boom-volym, vilket tyvärr define-a-lash inte ger mig.


Snart är det helg!

Helgen närmar sig med stormsteg, minsann! Inte för att helg kommer betyda vila denna vecka, snarare tvärtom! Ska repa både lördag och söndag 12-16. Men det ska ändå bli lite roligt. Hoppas jag. Men det måste ju göras, man vill ju ändå ha framträdanden av hög kvalitet då vi åker till Korpen och Fria Emilia nästa vecka + extrakonserterna veckan därpå, 24e och 26e. Så det är fullt upp, i stort sett. Och inom några veckor ska jag göra både del 1 och del 2 i mattenationella, panik! Och jag som är så dålig på matte ... Fick inte ens godkänt på mitt senaste matteprov, gillar inte alls mina odds. Men det ska nog lösa sig, hoppas jag.

Hade tänkt att gosa ner mig i soffan inlindad i en filt, lite frukt och läsa senaste numret av VeckoRevyn och HäntBild. Sen ikväll ska vi ha lite mysfika med mjuk pepparkaka, morotsmuffins och lite ... Tja, mackor osv. Det är som bäddat för en riktig myskväll, minst sagt. Tyvärr är det bara skit på tv.

Sitter och läser diverse bloggar, både kända och okända. Alltså, det är verkligen underskattat nöje! Kan i stort sett sitta hur länge som helst.

Nej, nu ska jag hämta min ullkofta, håller på att frysa ihjäl, var tar all värme vägen?! Och nu säger Anna "men det är ju riktigt varmt ute!" (inte åt mig, utan åt vem det nu är hon pratar i telefon med)


NK-provet färdigt!

Åh, äntligen har jag gjort färdigt NK-provet, känns jätteskönt! Och det var faktiskt inte så svårt som jag väntat, så det var ju en himla tur. Nu ska jag gå och äta lunch innan jag ska börja dra mig hemåt,
pussciao!

Sunrise, sunsrise

Blev en helmysig kväll framför Grey's Anatomy med Therese. Riktigt bra avsnitt! Verkar till och med som att det kanske blir Izzie och Alex snart ... Hoppas, hoppas, hoppas! Går verkligen och håller tummarna för dom! Efter det kollade jag lite på Världens härligaste män. Alltså, Ann Söderlund (?), som leder programmet, är ju tokhärlig! Love her. Riktigt kul program, fast jag orkade inte se hela, var alldeles för trött för det.

I natt har det snöat lite, så då jag steg upp var det ett tunt, tunt snötäcke på marken. Not much, men ändå, det är SNÖ! Bara för någon dag sedan höll vi på att beklaga oss över att det inte var någon snö ute, trots att det är november. Men det kanske blir ändring på det nu ... Hoppas!

Nu ska jag ta och bege mig till duschen så jag kan dra mig till skolan senare, NK-prov idag. Känner mig inte alls taggad, usch. Sen ska jag till Fria Emilia och fixa så att vi får äta lunch där nästa vecka så vi slipper gå tillbaka till skolan och äta. Inte för att det är särskilt långt dit, men det är ju ändå omständigt. Men det löser sig nog!

Oj, klockan var visst mer än vad jag trodde. Dags att rusa till duschen.
pussciao!


Waiting on the world to change

Nej, nu ska jag ta och ha lite mys med mörk choklad, en bra bok och lite mysig musik. Fast jag är inte säker var jag ska få tag på den mysiga musiken, glömde kvar min mp3-spelare på laddning i skolan. Great.

Sitter och äter någon helunderlig godis. Ser lite ut som ett läppstift till formen, smakar körsbär och är typ stenhårt, då man ska bita sönder det så känns det som att tänderna typ går sönder. Jaja, nu ska jag glo lite på dumburken, tänkte jag, och sen ska jag SOVA, det behövs verkligen, har varit en mycket lång dag, måste jag säga.

pussciao!

You broke the chains now I can lift my hands

Har precis skrivit klart en kort sammanfattning av det som kommer på NK-provet imorgon. Sitter nu och "vilar" huvudet lite från allt plugg, övar på min stämma till shackles, en gospellåt för er som inte visste det, som vi ska ha med på våra infokonserter som drar igång nästa vecka. Lite tungt med allt som ska göras innan dess, men det ska bli skönt att göra bort det. Har haft lite småproblem med shackles tidigare idag. Har sjungit den flera gånger förut, så texten är inga problem, men jag har alltid sjungit överstämman, alltså melodistämman, och nu har jag "hoppat ner" till mellanstämman, så det var lite problematiskt där i början att inte hänga med melodistämman, men nu börjar den sitta som en smäck! Men vi kommer ju repa den till helgen, så jag är inte alls orolig, den sitter snart där den ska.

Huvudet har varit tungt som en betongklump i stort sett hela dagen. Eller ja, jag var pigg och kry i början av repet, började 10 imorse. Teatern utgick idag så att vi skulle få extratid att repa, så utöver ensemblelektionen hade vi alltså ett tvåtimmars pass teaterlektion att använda oss, vilket kändes väldigt användbart! Började med zombie eller purple haze, tror jag. Fick till och med ett litet "jobb" - om än ett tillfälligt sådant - på zombie; jag skulle dra i en liten "spak" som sitter på en utav trummorna (efter lite research verkar det vara en virveltrumma). Ifall ni hört zombie (med the cranberries) så vet ni kanske att det är ett "svagt" trumparti med typ hi-hat och sånt, och då används inte virveln och pga hög volym runtomkring från bas, gitarr osv så "vibrerar" det i trumman, vilket ger ett smått irriterande ljud. Nånting sånt. Måste dock få understryka att jag inte kan ett smack om trummor, så detta är alltså bara rena chansningar. Sen kördes Master blaster igenom lite snabbt med blåset innan vi drog igång shackles för att sedan avsluta med la bamba tror jag den hette, innan vi gick och hade scmu. Så det känns som att vi ändå varit relativt produktiva idag.


Zombie

Sitter och ska precis börja plugga NK, har prov imorgon. Tänkte samtidigt lyssna på Zombie med The Cranberries, som vi spelar på ensemblen just nu, och så får jag leta med ljus och lykta efter "rätt" version, och allt jag hittar är helkonstiga technoremixer eller karaokeversioner. Usch, vad irriterande.

Just keeps getting better

Onsdag idag, och onsdag = rep. Fast vanligtvis är det bara ca 1,5 timmes rep, men nu kommer vi använda teatertiden, ordinarie tiden och scmutiden till att repa. Känner mig inte alls peppad. Plus att vi ska repa till helgen också. Vilket påminner mig, måste börja planera fikat med Sara, eftersom vi har hand om det tillsammans. Men det lär vi nog lösa utan större problem, skulle jag tro.

Det blev inget Desperate housewives för min del igår. Fastnade framför hockeyn, Djurgården-Modo, istället. Great match, verkligen! Och skönt för Djurgården att få vinna, dom har ju förlorat fyra eller fem matcher efter varandra, så dom förtjänade absolut en vinst! Och extra kul för Wasslau (stavning?) som fick hålla nollan, 7-0 blev slutresultatet.

Steg upp cirkus åtta i morse, käkade frukost, kräm och lappbröd som blev kvar från igår, innan jag gjorde mig iordning. Slängde ihop håret i två risiga flätor, ser ut som en kille just nu. Ja, förutom flätorna då, men om man bortser från dom skulle jag lätt kunna misstas för en Isak eller nåt.

Nej, nu är det dags att ta och printa ut min text till Waiting on the world och sen sparka igång med att repa!
pussciao!

Better in time

Åh, nu börjar ju Ugly Betty, great! Såg reprisen i söndags. Varför har jag missat det?! Synd och skam, det är vad det är ... Nåja, dags att pallra sig till tvn då, antar jag.

sen dirr efter blir det Desperate, helt underbart.

För övrigt så hade tydligen Marcus ringt mig där runt halv fyra, och märkte jag det? Nej. Gick det att ringa upp han sen då? Nej. Jävla skit. Smsade upp mina sista 50 öre åt han, och han har inte ringt upp. Förbannat också.

What if leaving was a loving thing?

Blev en 40-minuters promenad med Lillan och Therese. Jätteskönt, behövde verkligen komma ut och rensa skallen. Börjar bli till en riktigt bra vana det här, känns det som! Eller ja, det är visserligen bara andra dagen jag tar en liten promenad, men det är ju ett steg i rätt riktning. Nu ska vi ta och fika och sen ha lite tvmys, Ugly betty och Desperate Housewives på tablån ikväll. Kan ju inte bli annat än perfekt.

jaha...

Det blev ju mycket till pluggande det här. Datorn hänger sig typ stup i kvarten (hahahahha. Dålig humor jag har. Men det lät lite roligt. Faktiskt). Den visar banne mig no mercy. Så det där med att plugga ... Blev det ingenting av. Sitter och dreglar framför H&Ms webshop istället ... Åh, gud vad sämst jag är, egentligen. Ska egentligen sitta och plugga svenska - och helst lite NK också - och så gör jag det här.

Men nu ska jag, Therese och Lillan ut och gå. Åh, det börjar bli en fin rutin det här! Det gillar vi!

middag och plugg

Kom hem för lite mindre än en timme sedan. Småtittade lite på tv innan Therese sade att det var middag. Hemkokt kräm och nybakade lappbröd (för er som inte visste det är lappbröd en slags mjukkaka som tillagas i t ex stekpanna. Kan ju även gissa mig till att dom görs över öppen eld, fast på en sån där svart sak som man sätter över elden, minns inte namnet på den). Fruktansvärt gott. Hemmalagat är bäst. Speciellt då Therese gör det, kan man ju tycka. Jaja, gott var det iallafall! Känner mig alldeles degig i magen av allt bröd, så himla ... Mums så jag vet inte vad.

Sitter och pluggar lite svenska tänkte jag, insåg ju (dumt nog) att vi hade instuderingsfrågor till idag. Och vad tror ni sker? MIN SVENSKABOK FÖRSVINNER!! Snacka olägligt. Eller ja, det är väl aldrig lägligt för en svenskabok - eller någon annan skolbok för den delen - att försvinna, men att den ta mig fan ska göra det precis då man behöver den som mest, det måste ju ta alla priser som finns.

Har fått lite problem på sistone. Min höft har krånglat nu i några veckor, den har en tendens att låsa sig med lite jämna mellanrum, och nu har även handleden joinat in på det där. Ja, inte att den låser sig alltså, men att den börjat krångla. Great. Verkligen.

dreggelvarning!

Då jag strosade på Kicks gick jag och dreglade över den här yummie annonsen. Mums.
Give me for Christmas? Och då menar jag han, inte parfymen.


Och nu fick jag tydligen med tjejannonsen också, men fokusera på den nedersta, så fattar ni nog!
Men NU ska jag dra. Faktiskt. Ska hem och få i mig lite middag, hade jag tänkt.
pussciao!

äntligen slut!

Har haft mattelektion för en stund sedan. Gick väl ... Helt okej. Kändes rätt segt där i början, tog ett tag innan jag kom igång, men där på slutet blev jag riktigt arbetsam. Eller ja, jag fick typ 2-3 tal gjorda, men för att vara mig på en mattelektion så är det arbetsamt, tro mig!

Fick lite "inspiration" av Emma, min kära klasskompis, då jag läste hennes blogg, och tänkte helt enkelt ta och klottra ner en liten lista på saker som jag gillar/ogillar.

- jag avskyr verkligen doften av rosor. Alltså inte enbart "vanliga", levande rosor utan även - och kanske först och främst - den artificiella doften. Blir alldeles yr och illamående.
- Däremot älskar jag en hel del andra dofter. Kokos och vanilj är två riktiga favoriter! I synnerhet den första. Jag förknippar kokosdoft, precis som säkert många andra också gör, med Hawaiian tropic, och alla vet ju att hawaiian tropic = utlandssemester!
- Och på tal om utlandssemester: jag klarar verkligen inte av att sova på flygplan. Det går bara inte. Lyckas i stort sett aldrig somna i sittandes ställning, jag måste ligga ner. Med en filt/täcke över mig, annars börjar jag frysa, och då går det verkligen inte att somna.
- Nånting som gör mig helt galen är då folk smackar jättehögt eller tuggar med öppen mun. Det är ta mig fan det värsta jag vet. Och om det är någon jag känner, spelar ingen roll hur väl jag känner personen i fråga, som gör något utav det, dom lär ju få veta det. Att det driver mig till vansinne, alltså.
- Jag älskar att baka, det är så fruktansvärt roligt! Just nu drömmer jag om Leila, ni vet hon som bakar i både Tv4 och Tv4+, hennes kokbok, "Piece of kake". Kikade igenom den snabbt, och oj, vilken drömbok. Kunde riktigt känna hur man gick upp i vikt bara av att läsa recepten.
- Klarar inte av skräckfilm. Jag med min usla uppsättning nerver blir helt (vad många nog skulle kalla) knäpp, sitter mestadels och gömmer mig under en filt/bakom någon stackare, skriker vid minsta lilla (och då menar jag pyttelilla) händelse. Tragiskt, verkligen. Jag håller mig till drama och komedi, tack!

Ja, och mer än så här hann jag tydligen inte, måste kila nu!
pussciao!

tog mig en liten tur på stan

tog mig en tur på stan efter lunchen, men jag köpte ingenting. På Åhléns har alla presentförpackningar, ni vet såna där som brukar komma vid jultider, börjat komma. Älskar att gå och titta på såna där. Min absolut favorit var nog kanske en presentförpackning från Escada med fyra minivarianter av ett urval av Escadas parfymer som lanserats under 2008. Jättesöta flaskor, blev typ kär. Men det känns lite väl saftigt att betala 299 kr för fyra yttepytteflaskor.

   

men en fin present helt klart, så om någon skulle känna sig sugen på att köpa den åt mig, be my guest. Det har

usch

Åh, tråkig dag. Ska ta och pallra mig till matsalen och få i mig lite lunch, är helt starved! Sen tror jag att jag drar mig in mot stan och kollar runt lite, mest bara för att fördriva tiden. Borde plugga lite också, men jag orkar inte just nu ... Åh, vad har hänt med min motivation? Var har den tagit vägen?

Detta gick ju inte alltför bra ...

Terminsuppspelningen avklarad, och jag kan ju inte direkt påstå att jag är nöjd med min egen insats. Var alldeles skakig i kroppen, rösten höll inte alls och ... Ja, det kändes inte alls bra, helt enkelt.

Åh, vet fan inte vad jag ska göra nu. Sjukt uttråkad. Funderar på att gå till stan efter lunch och bara knalla runt lite. Är jättesugen på nånting, men jag vet fan inte på vad. Inte choklad eller nå godis iallafall. Ovanligt för att vara mig, haha, men jag är faktiskt inte det.

Bajs vilken tråkig dag det här är! Typ hundra år tills matten börjar, typ ingen ur "gänget" är här så jag har ingen att hänga med heller. Och så är jag förbannat hungrig, dessutom. Joy.

Ikväll blir det myskväll framför tvn, både ugly betty och desperate housewives ikväll, great! Fast jag borde plugga också ... Det tar jag nog och gör före programmen, blir så seg i skallen sådär på kvällen så att plugga då är ju inte ens värt.

Terminsuppspelning om ...

Cirkuys 55 minuter. Åh, jag dör. Hatar att bli så här nervös, it ain't fun! Och idag fyller Kalle år, minsann! 17 bast blir han idag, så grattis åt han. Inte för att jag väntar mig att han läser min blogg på en daglig basis, men skitsamma.

Nu måste jag rusa och värma upp, ska köra igång på typ 35 min.
pussciao!

promenad och NK-plugg!

tog mig faktiskt i kragen och fick lite NK-plugg gjort före promenaden med Moa. Det var härligt! Eller ja, inte att plugga, men att promenera iallafall. Längesen man träffade Moa, så vi hade mycket att snacka om. Trevligt värre.

Nu har mitt öra svällt upp till någon underlig form (?!) och jag vettefan varför. Nu ska jag fika!
pussciao!


äntligen!

Nu är mitt idrottsarbete klart! Jätteskönt att kunna stryka ytterligare en sak från den lista som verkar vara typ en mil lång. Imorgon blir det terminsuppspelning (jag är nervös!) och matte. Plus ett ca 4,5 timmars hål däremellan. Vad ska jag göra då?! Kommer ju dö av uttråkning. Fast det skulle ju visserligen vara ett great tillfälle att plugga lite NK ... Jaa, det kanske jag gör. Köper mig lite choklad i fiket och sätter mig bekvämt i soffan (en av estets stora fördelar är ju den underbart mysiga soffan) med lite chill musik i öronen. Japp, det blir perfekt! Sen ska jag ju också lyckas genomföra detta ... Ja, det löser sig nog på nåt sätt. Brukar - nästan - alltid lyckas fixa nånting!

nej, det här går ju inte alls ...

Idrottsarbetet vill inte alls arta sig ... Har typ kört fast. Men snart ska jag ta och svira om till mjukisar och dra ut och hurta lite med Moa, tänkte jag. Behöver komma ut och rensa skallen lite dessutom, känner mig alldeles tung i huvudet. Sen blir det väl att ta en frukt då jag återkommer, sen är det dags att börja plugga NK!

Är det ens möjligt?

Kommer ju fan inte ihåg vad jag ätit en vecka tillbaka. Gör någon det? Helt sjukt svårt ju! Så vad gör man? Jo, man fuskar, helt enkelt! Fast det känns ändå som ett "tillåtet" fusk, eller hur man ska uttrycka det. Dom dagar jag inte kommer ihåg vad vi åt, ja, där har jag helt enkelt bara slängt in någon random maträtt. Inget mer avancerat än så.

Åh, nu plingade pärlan Moa till mig och frågar om jag har lust att hänga ut på en promenad. Åh, vad skönt! Måste börja ta tag i det här nu, känner jag. Att bli lite hurtig, alltså. Speciellt nu inför resan. Känner mig inte så sugen att smälla ner på beachen i Thailand och se ut som en knubbsäl. Nej, skärpning!


förbannat

Vi tog ju skolkort tidigare i höst, och då sade fotografen att dom skulle skicka hem blanketten. Jag trodde att man skulle få den tillsammans med korten och allt det och att man då kunde välja om man ville ha korten eller ej. Men har jag fått min blankett?! Nej, icket! Men alla andra har fått den för typ längesen. Fy fan, vad irriterad jag blir.

nejnej

Kom inte särskilt långt med pluggandet ... Fast jag har börjat nu, I promise! Sitter faktiskt och skriver mejlet nu. Jag är så duktig, höhö.

sådärja!

Har kastat in lite länkar på några klasskompisars bloggar. Finfint! Tycker ni borde ta och kolla in dom, riktigt bra bloggar, måste jag säga!

hehe, nåååå

Fabian sitter framför datorn (den andra, antagligen) och övar på lappska. Vad söt han är.

Sitter och kollar på starlounge.msn.com's lista över hunkar på tidningsomslag. Chace Crawford, min älskling (hehe), har redan dykt upp två eller tre gånger och jag är typ på sida 10 av 20. Looking good! Ja alltså, både att Chace varit med så många gånger redan och att han är han, helt enkelt. Och Christian Bale! Åh. Jag gillar den här listan. Kolla in den själv här. Måste dock bara varna: risken för dreggling är STOR. Mycket stor. Sen hamnade jag på den här listan ... Inte lika yummie som den tidigare, men den funkar, helt klart. Fast visst, nog bjöd den på några guldkorn alltid; Jake Gyllenhaal och Johnny Knoxville.

Vilken är din favorithunk?

provet avklarat!

Det blev gjort på typ 10 minuter. Så att det skulle vara svårt? Nja, inte direkt. Men skönt att det är gjort iallafall! Nu ska jag hem och få lite mat i mig och sen ska jag plugga. Duktiga jag, höhö.


provet avklarat!

Det blev gjort på typ 10 minuter. Så att det skulle vara svårt? Nja, inte direkt. Men skönt att det är gjort iallafall! Nu ska jag hem och få lite mat i mig och sen ska jag plugga. Duktiga jag, höhö.


åh

sitter och kollar på The Sartorialist. Åh, säger jag bara.

Dagens låt 10/11

Dagens låt är en John Mayer-låt. Men hey, innan ni börjar tänka "men vadå, hon har ju alltid en låt med John Mayer som dagens låt" så kan jag ju bara påminna er om att det faktiskt var ett tag sen jag hade en JM-låt här. Så det så. Plus att den här låten är så förbannat bra så den får inte missas, den är grym. Gravity från Where the light is-dvdn. Är dagens låt, alltså. Fruktansvärt bra, och jag hade nästan kunnat döda för att få vara där i Nokia Theatre i Los Angeles och se spelningen. Slutet är ju bara ... Åh. Helt fantastiskt. Ja, som ni fattar, det går ju helt enkelt inte att missa. Sen att det är riktigt fin kvalitét (iallafall bildmässigt, vad det gäller ljudet kan jag inte uttrycka mig om, sitter vid en dator utan högtalare just nu) skadar ju inte heller.


enjoy!

Ingen idrott idag, nej

Idrotten blev inställd pga dubbelbokning av ishallen, där vi skulle varit och åkt skridskor, om inte militärerna redan hade varit där. Trots att vi egentligen ska ha förtur på ishallen, eftersom vi är en skolklass osv. Men nåja, gives me more time att plugga!

Idag kanske jag hinner rusa en snabbis till stan, om jag orkar. Är sugen på ett nagellack. Ett rosa. Hade varit finfint att matcha med thailandsbrännan. Som jag visserligen inte har ännu, men den kommer, vänta ni bara.

Nu ska jag ta och klämma i mig lite lunch innan jag tar och sätter igång att plugga (enklare att plugga då, ni vet)

pussciao!

nåhay!

Igårkväll var det en riktig chillkväll, minsann! Blev ju inget shacklesrep igår, så man hade lite tid att döda. Käkade lunch med Kalle, Anton och Marcus. Trevligt värre! Sen blev det matte där jag - tro det eller ej - var riktigt duktig och jobbade lite. Kände mig riktigt flitig och arbetssam. Sen var det då hål (=dödtid) igen. Fast jag var - återigen - flitig, gjorde färdigt min filmrecension, No Country for old men. Det kändes great att få den färdiggjord, iallafall. Sen hade vi filmkunskap då vi redovisade vår anslagsanalys av The Others. Det gick ju ... Inte sådär jättebra, men det var skönt att få det gjort iallafall. Sen stannade jag kvar på skolan en stund, orkade inte stressa för att försöka hinna med en buss jag ändå skulle missa. Sen åkte jag hemåt, gick och köpte en mjölk. Sen åkte vi och tvättade bilen och sen åkte vi hem och tittade på Idol. Fruktansvärt bra startfält igår, alla var helt otroliga! Synd bara att inte Johan blev utröstad. Hoppade nästan i soffan av glädje då jag fick veta att han hängde löst. Helt lovely. Haha, vad hemsk jag är. Men jag gillar verkligen inte han, inte alls. Men Anna och Alice var båda grymma, och Robin B och Kevin likaså. Jag är helnöjd! Blir svårt att toppa årets rocktema, tror inte att något rocktema blivit så bra som igårkväll. Men nu ska jag pysa och se film!

pussciao!

YES!

Äntligen klar med min filmrecension på No Country for old men. Känns ju helt great! Då kan man förflytta sig vidare i agendan; idrottsinlämning och grammatikprov på måndag. Sådär ja, då kan jag - nästan - bara ta det lugnt i helgen. Fast det vore ju ingen dum idé att börja smånosa på NKn, har ju prov i det på torsdag. Och kanske att börja på idrottsinlämningen, det känns som en fin idé. Och att plugga på engelskan. Åh, det tar ju aldrig slut. Är det meningen att man ska hinna äta, sova och, tja jag vet inte ... LEVA, mellan allt man har att göra i skolan just nu?! Helt sjukt. Nåja, nu ska jag ta och pallra mig bort, Sara och Andréas ville att jag skulle komma. Vart dom nu är. Men jag hittar dom säkert.

pussciao!

Äntligen fredag!

Äntligen fredag, helt underbart! Kom hit, till skolan alltså, runt tio. Hade svenskaprov 10.40, var klar efter typ 20 min, så det var bara att springa till shacklesrepet. Ett rep som vi inte ens skulle ha, visade det sig. Kuuuul. Men jag kan låten i sömnen, pretty much, så att repa den ytterligare var väl inte direkt nödvändigt, men med tanke på att det är typ mindre än två veckor kvar tills det smäller så lär det ju behövas. Men vi lär ju hinna repa både till veckan och nästa helg.

Imorgon ska jag vara duktig och baka, både rosenbröd och bullar. Sen ska jag minsann se hockey också! 11.15 spelar Sverige mot typ Tjeckien, tror jag det var, så det lär jag inte missa.

Men nu ska jag gå och ha matteeee. Eller ja, snart iallafall.
pussciao!

VACCINATIONEN; I made it!

Var och vaccinerade mig inför thailandsresan idag. Det gick bra, bättre än väntat, faktiskt. Hade väntat mig en sjuhelsikesjättesmärta, men det gjorde faktiskt ... Bara ont. Haha. Var tvungen att stanna kvar ca 25 minuter efter jag tagit sprutan, läkaren ville se så att jag mådde bra efteråt, tydligen så kunde man börja må lite dåligt, någon bieffekt. Men jag klarade mig fint från nånting sånt. Nu tar jag min nästa spruta om ca en månad, och några dagar efteråt så STICKER JAG, hehehe.

Efter vårdcentralen åkte jag tillbaka till skolan, fick min ledighetsansökan godkänd (yessss!) och sen gick jag och handlade innan jag drog hem, dinerade lite. Efter det har jag varit duktig och dammsugit och hämtat in ved. I'm so good. Sen skulle jag plugga, och tror ni jag hittar mina jävla svenskaböcker? Nej, givetvis inte. I'm so screwed. Får helt enkelt bara ta och göra g-provet imorgon, kommer ju inte klara nånting högre, det känns totalt avlägset. Efter svenskaprovet ska jag färdigställa min recension på No Country for old men, sen är det bara att plugga järnet på resten av alla miljoner prov vi har på några veckor, typ. Men det löser sig nog.

På tisdag är det terminsuppspelning för min del, 9.10 på morgonen. Underbart. Är klart på typ 10 min, sen har man hål i typ ... fyra timmar och 40 minuter. Undrar hur jag ska roa mig under den evigheten. Men det löser sig säkert. Sara har ju ljudteknik runt tolv, så jag kanske hinner träffa henne en stund före det. Men jag måste ändå hänga själv typ i flera timmar. Kanske hinner städa mitt skåp ... Och det vet vi ju alla att jag är SÅ duktig på att göra!


Nej, nu ska jag kila!

pussciao!


ingen sånglektion. Än

Nej, det blev ingen sånglektion för min del. Åtminstone inte nu, flyttade den till 11.30 istället!

Dagens låt 6/11

Fick ett litet nostalgiskt moment då jag lyssnade på radion imorse, dom spelade ju Mmmbop med Hanson. Visserligen var jag typ sex bast då låten släpptes, men anyways. Den får duga!

Hoppas att det är låten, har inga högtalare på den här datorn, så det var minsann bara att chansa!

yesyesyes!

Blev lite filmtittande igår, Förtrollad, som jag hade planerat. Det var nice! Sen såg jag Grey's Anatomy, innan jag gick och lade mig, det var minst lika nice. Hinner inte skriva så mycket mer, har sånglektion om ca 7 min!

pussciao!

färdigrepat. Nästan

har nu haft både ensemble och scmu. Det börjar arta det här, känns det som! Har kört igenom Zombie, Master blaster och Purple Haze. Sen har vi ju också Waiting on the world to change. Och där är typ hela vårat program. Ja, tillsammans med den andra gruppens låtar, förstås. Men det ska nog bli great i slutändan. Har ringt runt till "våra" skolor; Korpen, Fria Emilia och Harads, för att fixa med käk. En av tre skolor har hittills varit kontaktbara. Superbra. Men det är fortfarande två veckor kvar innan det är showtime, så det kanske löser sig ändå. Känns lite smånervöst, vi ska ju ändå ut och promota hela estetiska programmet (som numera - på björknäs, iallafall - enbart innefattar musik) på länets tre av fem högstadoeskolor, så nog känner man lite press, alltid.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, antar jag. Blir lite plugg, har svenskaprov imorgon. Och så ska jag försöka klämma in lite filmtittande däremellan. Men nu ska jag rusa till lektionen,
pussciao!

Dagens låt 5/11

Dagens låt är Crush med David Archuleta.

Mer hinner jag inte säga, måste rusa till lektionen nu!




right, enjoy!

onsdag

Ja, det blev alltså Obama som blev vald till president, som typ alla hade förutspått. Det är väl bra, antar jag. Är inte så insatt i politik över huvudtaget, i synnerhet inte USAs politik. Men nu då det är ny president och allt så kanske man skulle ta och läsa på lite ... Eller okej, han tillträder ju inte sin nya tjänst förrän den 20e Januari nästa år, men ändå.

Blev inget filmtittande igår, var alldeles för trött för att ens våga mig på att börja se den. 1: risken att jag skulle somna kändes alldeles för hög. 2: trött = SKRATTAR ÅT ALLT (i mitt fall, alltså, så jag talar enbart för mig själv i detta) och jag höll på att skratta ihjäl mig både då jag såg trailern och filmen på bio, och då var jag ändå, tja, ni vet, "vanlig". Men det blir nog ikväll. Att se film alltså. Mellan allt pluggande, det blir great! Först lite svenskaplugg sen film och sen svenskaplugg igen.

Skulle egentligen till stan ikväll och se "Lust, Caution" med klassen, men så blev det icket. Åsa tyckte att då det varit lov hade vi inte riktigt fått all nödvändig information. Men, jag bara bugar och bockar, hade verkligen behövt stanna hemma ikväll, så man hinner göra allt jäkla schoolwork som ska göras. Men nej, nu är det dags för ensemble, måste kila!

pussciao!

Dagens låt 4/11

Tänkte vara sådär lite lagomt ego och faktiskt välja en låt där jag själv medverkar som dagens låt. Fast det är bland typ 90 andra estetare, så det räknas inte riktigt. Plus att jag inte syns, så hade jag inte sagt det hade nog ingen vetat att jag är med och sjunger i kören, eller hur?

Hur som helst, videon är från våran första konsert för i år. Alla elever på estetiska programmet, inriktning musik, medverkade, både i kören och kompbandet. Låten vi sjunger heter "Call on the lord" och är skriven av Fredrik Lindqvist, tror jag han heter. Solisten är en tjej i ettan som heter Hanna, superduktig tjej! Det var hur roligt som helst att ha den här konserten, och likadant var det förra året, fast då sjöng vi några lite mindre roliga låtar, om man uttrycker sig så. I år repade vi in fem gospellåtar - Again I say rejoice, Sanctuary, Lovely day, All in all och så då Call on the lord - under tre intensiva dagar som vi sedan framförde inför ett nästan fullsatt björksalen under fredagkvällen. Under kvällen bjöds det också på lite blandad musik från förra året, som då framfördes av oss i tvåan och treorna. Mycket trevlig kväll, I must say!

Nåja, inget mer snack, här är videon. Enjoy!

yes!

Min film har äntligen kommit! Woho! Beställde filmen Förtrollad av Lillan då hon sålde jultidningar tidigare i höst. Älskar den filmen, har sett den tre gånger, varav två på bio. Hehe, lite lame, men den är ju så braaa! Okej, SÅ bra är den inte, men det är ju med en animerad ekorre, hallå! Så himla söt! Ska nog ta och se lite ikväll, om jag orkar. Är dock helt utpumpad (hehe, råkade skriva utpimpad först. Fast det är jag ju också ... Eller?) efter idag. Hade nästan en timmes sånglektion. Har ni någonsin prövat att sjunga - och använda stödet ordentligt - då du har träningsvärk? Don't do it, om ni har chansen att ... Tja, inte göra det. Det gör ont! Men jag klarade mig. Trots att det lät skit. Usch usch, känner mig inte alls peppad inför terminsuppspelningen nästa vecka. Not at all.

Imorgon är det en rätt chill dag; först teater med Åsa, lunch, ensemble, ScMu (Sceniskt Musikprojekt) och sist svenska. Och senare på kvällen ska jag och klassen in till Sagabiografen och se filmen "Lust, Caution", som är en del av en kurs jag läser, filmkunskap. Så det ska bli rätt kul, antar jag. Regissören av filmen vi ska se, Ang Lee, har ju även gjort Brokeback Mountain (ni vet "the gay cowboy movie" med Jake Gyllenhaal och Heath Ledger), så man har ju lite förväntningar. Nej, nu ska jag ta och plugga lite, har de närmsta veckorna:
- Svenskaprov
- Engelska grammatikprov
- Svenskainlämning
- NK-prov
- matteprov
- terminsuppspelning
- infokonserter
- inlämning av filmrecension + anslagsanalys

Usch, hur ska jag hinna med allt? Kommer stressa sönder, känns det som. Men om 5 veckor drar jag, jisses, vad skönt! Wonderful. Ska innan dess ta och toppa mitt hår, det lär behövas. Eller ja, det är inte så nött i topparna nu, men det lär ju bli ... Sol, klor och saltvatten är ju inte direkt hårets bästa vän. Men det löser sig nog!

yo!

Har nyss haft mattelektion, och det var ju, hm, allt annat än behagligt. I vanlig ordning, alltså. Före det hade jag, som tidigare nämnt, sånglektion. Det gick ju ... Inte alltför bra. Stödet fanns inte alls där jag ville ha det, och med en enorm träningsvärk efter gårdagens träningspass (först 30 min gym, 30 min streetbasket med några i klassen och sen en jävla massa sit-ups då jag kom hem + vedbärande), plus att halsen bara gormar, den var inte det minsta samarbetsvillig. Och nästa vecka är det då alltså dags för terminsuppspelning ... Känner mig sådär lagomt taggad, men det ska nog gå bra ändå, hoppas jag.

Igår blev det, due to all träning under dagen, en lugn kväll framför TVn. Såg Vänner, Cituakuten och lite av Hockeykväll. Och så såg jag Kid Svensk på Canal+, übermegasöt film! Filmen handlar om Kirsi (be mig inte ens att stava hennes efternamn, it ain't gonna happen), eller Kid Svensk som hon själv kallar sig. Hon bor i Göteborg med hennes mamma. Kirsis mamma är från Finland och kan inte svenska, vilket Kirsi skäms extremt mycket för. Under sommarlovet ska Kirsi, hennes mamma, mammans bästa kompis och hennes son, Jamppe, åka till Finland.

Mucho bra film, hur gullig som helst!

nu ska jag dra mig hemåt och käka middag, fika lite bullar (hoppas det finns kvar några i frysen!) och plugga.
pussciao!


yes, vinst igen!

Det blev en bortavinst mot Rögle, minsann! Plus att Skellefteå förlorade, vilket gjorde min "hockeykväll" ännu mer great. Tråkigt nog var Marcus totalt onåbar igår, så jag kunde inte reta han för förlusten, det sög ju. Nåja, jag får väl vara lite mean nästa gång vi talas vid, antar jag.

gfdgjjgfd, har fått en riktigt äckligt vidrig förkylning. Och nu har jag sånglektion, great!

Jag tror jag blir galen!

Det är någon som hela tiden ringer mig med dolt nummer, och då man svarar lägger idioten på! Något så förbannat irriterande. Och jag fattar inte ens varför. Blir så jävla sur. Men nu ska jag ta och gå och hänga med guysen i soffan!

Bra fuktkräm, tack!

Så här i höst/vintertider blir jag alltid extremt torr (var till och med torr på ögonlocken i morse) och det är ju, som ni kanske fattar, inte någon större hit. Än så länge använder jag Garniers Pure A-kräm, men den börjar kännas ... Otillräcklig. Den är inte fet nog, tror jag. Har även Cliniques Dramatically Different Lotion, men den känns bara som en slibbig, fet hinna på huden, den vill inte riktigt sjunka in. Så hjälp, tack!
Har ni några bra tips?

Dagens låt 3/11

Dagens låt är - tam-ta-dam - Warwick Avenue med Duffy. Helfin låt, får inte missas! Plus att hon har typ världens grymmaste röst, love her.
Enjoy!

Jodå

Nu har jag varit duktig och haft gemulektion, minsann! Det gick ju ... Sådär. Hade glömt mina grejer i skåpet nu över lovet, så att göra någon läxa var det ju inte tal om. Men jag ska göra det till nästa vecka. I övrigt måste jag plugga till svenskaprovet nu på torsdag, engelskaprov på fredag och NK-prov nästa vecka. Great. just great. Men det löser sig nog. Plus att vi har terminsuppspelning nästa veckan och infokonserter veckan efter det. Förstår inte hur allt ska hinnas med, men det fixar sig säkert på något sätt.

För övrigt så gick ju det här steget med Marcus rätt så bra. Fast han hade inte fått smset som jag skickade i förrgår, så alltså gick jag och oroade mig och var nervös helt i onödan hela dagen igår. Det kändes ju sådär. Åt ingenting på hela dagen, vågade inte äta för jag var rädd att maten ... Eh, ja, skulle komma upp igen. Åkte med bussen som gick 18.30 från Piteå och var framme i Luleå runt 19.30, och därifrån skulle jag åka mot boden ca 35 minuter senare. Och under dessa 35 minuter hann jag beställa äta ett originalmål. Hann/orkade inte äta hela, men nästan! Ett tips: försök aldrig att squeeza i er ett originalmål (eller något annat mål) på så kort tid. Det gör ont!

Nu har jag engelska 14.00, sen ska jag gå till stan och kolla på ett par strumpbyxor och kanske ett par skor. Fast det vill jag nästan göra i luleå eller piteå. Finns bara en skobutik i boden. Kul? Nja, inte direkt. Visserligen har dom rätt fina skor, men ändå, nej. Det blir nog att kika in på Din Sko eller Wedins istället. Men strumpisarna kan jag gott och väl kolla in på typ Åhléns eller Lindex, dom har nog vad jag söker. Hoppas jag.

L'Oréal + Pierce Brosnan = sant?

Jag trodde att det skulle vara en i stort sett omöjligt ekvation. Men det var det tydligen inte. Nyss visades reklam för någon skönhetskräm för män som L'Oréal lanserat. Jag är skeptisk. Visst, han var kung som James Bond, men som någon slags skönhetsguru? Nej tack. Ta tillbaka Matthew Fox, han var ju great!

Nu ska jag äta middag och sen åker jag hemåt
over and out

Nej, nu är det dags ...

Att bege sig till duschen för min del, så man är ren och fräsch lagomt till då man ska börja åka hemåt. Har inte vågat äta nånting ännu, är alldeles, alldeles, alldeles för nervös för att våga (ni vet det där stora steget jag gjorde igår? That's why). Troligtvis sover han fortfarande, eftersom mobilen är avstängd (Jossan provade ringa han och den var av och då skickade hon ett sms åt han, och då hon får leveransrapport då har han ju fått smset. So clever). Så vi får se när han får det. Och hur han reagerar. Och sedan svaret jag får tillbaka. Om jag ens får något svar tillbaka, det återstår ju att se.

Just nu sitter jag och lyssnar på helsköna So what med Pink, en riktigt bra pepplåt. Trots att det är pepp i fel riktning, om man säger så, haha. Men det är en grym låt, I love it. Känns lite sådär härligt "skvallerbyttabingbong" utan att bli löjligt jobbig.

Men nu duschen och sen (kanske) att jag får i mig en liten matbit så jag inte tynar bort totalt.
pussciao!

höhöhö

Sitter och kollar på klipp med Björn Gustafsson, både från Parlamentet och Melodifestivalen. Hehe, kul kille. Så crap att jag missade han i Luleå. Det sög, verkligen. Men, sånt är livet då man är fattig, antar jag. Får helt enkelt nöja mig med Parlamentet och Melodifestivalen. Plus att han ju kommer med en samlingsdvd snart. Frågan är: hur mycket av materialet på DVDn har man inte sett? Lite tidigt att göra en samlingsdvd, if you ask me. Men, jag klagar inte, ju mer Björn, desto bättre! Nu ska jag ta och få lite käk i mig så jag överlever bussresan hem.

pussciao!

Dagens låt 2/11

Dagens låt är allt vad sommar är för mig. Värme. PDOL. Öl en varm sommarkväll. Äta på Sunes uteservering. Allsång på Skansen. Jordgubbar. Malmö. Alder. Noliahamnen. Sol. Isglass. Bad. Glädje. Kärlek. Festivaler. Bautakonserten. Skolavslutning. ESMK05 ... Okej, dom är väl inte direkt förknippade med sommar för mig, men i och med att dom spelade den på skolavslutningen på Vallen då jag gick ut ettan i våras så är den förknippad med sommar.

Just ja, låten. Vilken är det då? Ja, det kan väl inte vara någon annan än hans höghet Håkan Hellström? Och låten är Kom igen Lena. Så there you go, njut nu för fan och titta tillbaka på sommaren som varit!

halva dagen redan borta, what to do?

Ja, nu tedde det ju sig lite olyckligt att jag inte kunde somna igår. Såg Sex and the City-filmen och sen gick jag och lade mig, men nej, det funkade inte. Så jag steg upp igen, pratade med Jossan i typ en kvart och sen såg jag What happens in Vegas medans jag smsade med Jossan. Tog ett stort steg med Marcus igår, för övrigt. Eller stort och stort, det beror väl på vem man frågar. Men för mig var det stort, iallafall. Tänker inte säga vad det är, men det kanske jag gör senare, om ni är snälla!

Såg, som tidigare nämnt, Sex and the City och What happens in Vegas. Den sistnämnda har jag sett två gånger förut, så att den var bra visste jag redan. Så kvällens överraskning var ju Sex and the City. Fruktansvärt bra film, I love it. Det där med att mova sig fem år framåt i tiden verkar vara ett flitigt använt knep i twinkletown, än så länge har bland annat tv-serierna One tree hill och Desperate Housewives använt sig av knepet, och nu verkar det alltså ta sig till "the big screen". Och det är ett smart drag måste jag säga. Allt vad förutsägbart heter är som bortblåst. Visst, alla är tillsammans med den som man trodde, antar jag; Carrie är med mr Big (jag har fortfarande inte förstått varför han kallas mr Big då han heter ... Nånting helt annat), Charlotte är med Harry, Miranda är med Steve och Samantha är med Jerrod Smith. Kort sagt, alla är tillsammans med den person man väntade sig redan i serien. Carries skogarderob är ju, ifall ni missat det, to die for. Men det visste väl alla redan vid det här laget? Ja, jag tänkte väl det.

Serien har aldrig riktigt gett mig några "snyftmoments" direkt, utan snarare lite sådär tjejig humor. Men, filmen gjorde mig flera gånger tårögd, det är en sak som är säker. Scenen då Carrie och Big möts på gatan då han har ballat ur från bröllopet, då hon slår han med brudbuketten, är så sorglig. Och då Carrie och tjejerna är i Mexico, scenen då Samantha matar den späda, magra Carrie ... Åh. Ja, behöver jag ens säga att jag grät båda gångerna? Nej, jag tänkte väl det. Efter filmen satt jag och funderade ett tag, och till slut insåg jag en sak. Jag har alltid drömt om ett stort, fint strandbröllop i något varmt land med många gäster. Men efter jag sett SATC-filmen började jag tänka över det där. Det spelar egentligen ingen roll var jag gifter mig, när eller ens vem som är där, bara det är med rätt person. Cheesy? Ja. Men det är ju sant, eller hur?

Vad vill du ha för bröllop? Ett stort, vräkigt bröllop á la Jordan och Peter? Ett litet, privat bröllop á la Scarlett Johansson och Ryan Reynolds? Eller - precis som jag - ett mysigt strandbröllop á la Jane Nichols och Kevin Doyle* i 27 dresses?

* = hade jag fått välja hade jag lätt kunnat gifta mig med han. Kevin Doyle. Fast han finns visserligen inte in reality. Men James Marsden (som spelar Kevin) duger lika bra! (Ja, jag vet att han är gift, men man får väl drömma?)

Men crap ...

Forever21 har verkligen löjligt fina kläder, går ju inte att slita sig! Jag är en riktig nörd vad det gäller koftor, kan inte få för många. Och så går jag in på märket Heritage1981, som också finns på Forever21. Big mistake. Hur många superfina koftor. Tur att jag för tillfället sparar cash, annars hade jag varit ruinerad long time ago. Och så är ju den här preppy-amerikanska stilen nånting som tilltalar mig, det ska vara bekvämt, om man frågar mig. Och åh, så många fina t-shirts! (Jag är en äkta t-shirtnörd)  

        


Ja, det här med lite smånördiga tryck är verkligen min grej. I love it.

För övrigt älskar jag typ allt som Lauren Conrad designar, så jag kan verkligen tipsa om hennes eget märke, som du hittar på http://www.shoplaurenconrad.com. Plaggen från Holiday Collection "Girls just want to have fun" är superfina, mina favoriter är Cindy Skirt och Nora Dress. Annars är min favoritkollektion än så länge höstkollektionen 2008 "Belle du jour". Gillar Cheri dress, Estelle dress, Jasmine dress och Madeleine dress. Eh ja, Belle du jour innehöll mycket fina klänningar. Ifall ni inte märkte det.

Men nu ska jag ta och kvällsfika lite med mamma, mormor, morfar, Åke och Lucia och sen blir det film.
pussciao!

yummie!

Och på tal om yummie (om ni läste föregående inlägg så förstår ni nog) hittade jag en helt stunning klänning från Forever21. Jag är helsvag för det här med "one shoulder"-modeller och detsamma gäller bubbelmodeller.

Så denna svarta goding från Forever21 bara skrek "jag" (eller snarare Ida, kanske)



Jag blev typ kär direkt. Den, färgglada strumpbyxor och ett par tjusiga skor. Åh.

Kate Moss hade en klänning lik denna från Asos.com då hon fyllde ... Ja, vad hon nu fyllde. Och skitsnygg styling på bilden, älskar strumpbyxorna och skorna!



Hade lätt kunna bära den i någon snarlik styling. Fast det där med knallblåa strumpbyxor .. Ja, det är skitsnyggt, jag håller med, men jag är mer inne på H&Ms banor, dom har en jättehärlig cerise/lila färg på sina strumpbyxor, jättefina!

Twelve by Twelve, ett märke på Forever21s hemsida, har en superfin, randig klänning.

Tyckte den såg dötråkig ut på en provdocka (om än en väldigt realistisk sådan, om man bortser från den albinovita färgen), färgerna gjorde sig inte riktigt till sin rätt. Men om man sätter den på en modell så ...


Blir det ju helt great! Och jag älskar stylingen med heltäckande svarta strumpbyxor. Superfint!

ny layout + matchvinst!

Plain och väldigt tråkig, I know, men jag kände för nånting rosa. And rosa I got.

Och yessss, nog blev det en matchvinst ikväll minsann! Jo tack, det tycker vi om! Mer sånt. 5-1 mot Timrå, snacka great. Får ta och ringa till Marcus senare och vara lite glad. Fast det kanske var ikväll han skulle på fest? Nåja, det märker jag väl, om inte annat.

Snart ska jag minsann ta och se Sex and the City och What happens in Vegas och gotta mig med lite choklad och glass. Så det blir nog riktigt nice. Sen tror jag att jag skymtade en bit gravad lax i kylen, så det ska nog kunna bli en macka med gravad lax och örtagårdssås med ett glas mjölk till. Yummie!

pussciao!

Jag gillar Lisa!

Jag tokgillar Lisa som har bloggen Lisa Place. Lovely blogg, helt enkelt. Gillar hennes sätt att skriva, känns lite ... Håkan Hellström en varm sommarkväll (världens sämsta liknelse, I know). Typ. Och überultramegafina bilder. En finfin blogg, helt enkelt.

Sen skulle det ju inte sitta fel med lite bloggtips, blir lite långsamt att bara läsa Ebbas blogg och Lisas, så keep 'em coming, folks!

yes!

Hör att mamma tjoar framför tvn där uppe, vilket bara kan betyda en sak: Luleå har gjort måååål! Great! Hoppas verkligen att dom får sig en seger nu, så att dom kanske klättrar lite uppåt i tabellen, där dom för tillfället ligger 11a av 12 totalt. Fast jag hoppas mer på att Modo ska få sig en seger ikväll och isåfall peta ner Skellefteå AIK från förstaplatsen (jag håller tummarna stenhårt!)

För övrigt vill jag ge en rejäl känga till Idol-Sepidehs syster, vars namn jag inte kommer ihåg. Ifall någon nu missade det så åkte ju Sepideh ut ur Idol 2008 igår. Det var schlagertema och kvällen till ära så var Charlotte Perelli gästdomare, efter att ha coachat deltagarna under veckan. Till slut stod det mellan Sepideh och Robin B, någon utav dom skulle behöva lämna programmet. Det som gjorde mig upprörd var i Eftersnack, som visas på Tv400 direkt efter att Idol avslutats i Tv4, då Peter Jihde frågade Sepidehs syster (namn, tack?) om vad hon tyckte om kvällens resultat. Under tiden hon pratar hinner hon totalhåna tittarna som röstar och menar att "dom förstår nog inte vilken stor sångerska hon verkligen är, hon är värd mer än det här och dom flesta som röstar är ju mellan 10 och 15 år, och då vet man nog inte så mycket om musik". Jag vet inte om hon faktiskt inser att det är tittarnas förtjänst att hon ens stod som en utav dom 10 finalisterna. Och nog är jag säker att alla fattat vid det här laget att Sepideh är en duktig sångerska, det har nog ingen missat. Och måste man verkligen veta nånting om musik för att avgöra om någon är en bra eller dålig sångerska/sångare. Nej, heldåligt att dissa tittarna sådär! För övrigt så var Katrin Z (nej, jag tänker inte ge mig på att försöka stava hennes efternamn och slå knut på mina egna fingrar) grym igårkväll! Bright, kontrollerad och helt stunning. Och det här med Lars ... Jag vet inte riktigt. Jag gillar Lars, det gör jag verkligen, men som sagt, det han håller på med känns - som juryn redan uttryckt sig om - respektlöst mot de som verkligen ville komma med i Idol. Så om han nu ska fortsätta vara med i programmet tycker jag han borde visa hur mycket han verkligen vill hålla på med musik istället för att larva sig sådär. För är det verkligen någon som får intrycket att han vill vara med i Idol då han beter sig sådär? Nej, jag trodde väl det.

Filip & Fredrik; att älska eller hata, det är frågan.

Jag tillhör den skara som älskar killarna, tycker dom är helt briljanta. 100 höjdare, High Chaparall, Vem kan slå Filip och Fredrik? (vilket visade sig vara ingen. Än så länge). Ja, dom är helt enkelt helt otroliga. Medans typ hela sveriges befolkning - åtminstone den vuxna delen - rasar vill jag bara ställa mig upp och applådera. Ja, efter jag slutat grina av skratt. Såg reprisen av Boston Tea Party igårkväll och jag kunde inte sluta fundera: var kommer allt ifrån?! Dagisinslaget var ju helt sjukt bra, om man bortser från det lite väl grova språket.

I natt visades för övrigt vad som måste vara världens största nördgala: Scream Awards 2008. Galan hyllar de största och bästa inom skräck, sci-fi, fantasy och comic books (låter coolare att använda det engelska ordet) . Kort sagt, nördarnas "heaven on earth". Konstigt nog slutade det med att jag kollade på galan (det var antingen det eller att se på någon creepy skräckfilm. Det blev galan. Lätt val). Inte fullt så ... Nördigt som jag väntat mig. Men alltså, minst 80% av publiken var sminkade: antingen som någon creepy skräckistyp eller "bara" riktigt läskiga. Ambitiösa nördar. MEN, jag är glad för att de hyllade Heath Ledger för hans roll - som blev hans sista - som Jokern i Batman. Det visades till och med ett klipp, och ja, han var LÄTT värd priserna. MEN (jag börjar låta som Tony Irving. Tragiskt) VARFÖR VISADES INTE MOTTAGANDET V DE PRISER SOM BATMAN (filmen alltså) FICK TA EMOT?!?! Skandal, för fan! Dock så måste jag bara få understryka att skandalen enbart gäller om det var Christian Bale som tog emot priset, annars bryr jag mig inte.
Andra saker jag noterade på galan:
- Milla Jovovich hade kvällens snyggaste klänning, men (jag skulle faktiskt kunna ta över som Irving i Let's Dance-juryn, eller hur? Det kan väl inte vara så svårt? Säga nånting smart och fint om dans, och slänga in ett "men" i typ varje mening) hon har ett fruktansvärt jobbigt skratt. Tur att hon aldrig skrattar i Resident Evil-filmerna.
- Varför ser Winona Ryder ut som ett skrämt rådjur hela tiden? Plus att hon kändes väldigt tantigt präktig och hennes klänning hade lika gärna kunnat sitta på en 50-årig begravningsbesökare.

Over and out

Dagens låt 1/11

Dagens låt behöver ingen större presentation. Nothing ever hurt like you med James Morrison. Ta-dah, där har ni den. Faktiskt, då jag hörde, eller snarare läste, titeln var min första tanke "ahapp, ytterligare en ballad". Så ni kan ju tänka er hur chockad jag blev då jag lyssnade och hör att låten börjas med ett fränt trumintro och att det viskas "one, two, three, four" i en taktart alldeles för snabb för att vara en ballad. Den andas väldigt mycket 60-tal och flirtar tydligt med Stevie Wonder och Dusty Springfield med underbara inslag av blås (släng in lite blås i en låt och jag är helt fast) och ett pianokomp á la "coctailbar på 60-talet". Kort sagt: det är retro, men på ett fräscht och nyskapande sätt. James skulle utan större tvekan kallas en manlig Duffy. Faktum är att dessa två britter (James och Duffy, alltså) borde verkligen tänka över att arbeta ihop någon gång. Jag är säker att resultatet skulle bli superbra. Och ett stort PLUS för en grym text! (läs ett litet urdrag nedan så fattar ni kanske vad jag menar)



I got my hands up to take your aim
Yes I'm ready
There ain't nothing that we can't go through
Oh it hit me like a hurricane when you left me
But I'd do it all again for you
I'd walk a thousand miles on broken glass, it won't stop me
From makin' my way back to you

RSS 2.0