beslutsångest!

Åh, vad jobbigt det ska vara att hitta en mobiltelefon man vill ha! Min nuvarande är verkligen under all kritik, den lever sannerligen sitt eget liv, blandar ihop sms lite då och då, stänger av sig då den själv känner för det (och då menar jag inte då batteriet går i strejk) och den är bara ... Nej, det här funkar helt enkelt inte. Så nu har jag varit och kikat efter en mobiltelefon. Jag lutar mot en Samsung-mobil, antingen u600 eller u700. Dom är ganska snarlika varandra, men jag vet inte riktigt vilken jag vill ha. Lutar mot u600, men frågan är då bara: vilken färg?! Finns säkert fyra, om inte fler, och alla är vansinnigt snygga!







jag lutar för tillfället mot en u600, men då var ju - som sagt - frågan vilken färg jag vill ha. Den i svart och guld är ruskigt snygg, var och tittade på den idag! Vet inte riktigt vad skillnaden är på u600 och u700, förutom en liten förändring i designen på u700, som jag gissar kom efter u600 som en "lillebror". Men, u600 är ändå snäppet snyggare ... Fortsättning följer.

Men nu är det dags för middag!

pussciao!


hehehe

Som en fortsättning på gårdagens crush tänkte jag ta och visa min absoluta favoritreklam för tillfället. Sitter alltid klistrad framför tvn då den visas och försöker hålla mig från att dregla. It's so yummie!




och nu har jag äntligen varit och shoppat mina resekläder. Blev faktiskt ingen utav dom plagg jag kollat ut i Luleå, utan en klänning/tunika, också från Vero Moda, som påminner väldigt mycket om en klänning från Odd Molly, fast, eh, lite billigare. Utöver tunikan blev det även ett 2-pack strumpbyxor från H&M, dock så funkade inte dom svarta - som tydligen var randiga - till klänningen, så jag får ta ett par släta svarta som jag har hemma. Annars var dom rätt söta. Frågan är bara vad jag ska ha till? Det andra paret är svart med små, vita prickar. Köpte även ett nagellack från L'Oréal, ett chokladbrunt, som passande nog hette Chocolate, med små glitterpartiklar i, och med följde även en liten magnet, som man helt enkelt håller över nageln i några sekunder och så bildas ett häftigt mönster. Sen blev det hårfärg och några ringar, så det var en rätt lyckad shoppingtur. Fikade en stund med mamma och Amanda på Café Piteå (tror det heter så), mycket gott. Provade på en bärpaj, den var inte alls dum, fast deras Daimtårta (eller deras, jag gissar att det är en sån där Almondy som finns på typ Coop. Detsamma gäller Snickerskakan) är to die for. Nu hade jag tänkt att få i mig lite middag och sen blir det nog att färga mitt hår, äntligen! Nu tycker jag verkligen att ni ska passa på att njuta av Boss-reklamen over and over.

pussciao!

torsdag

jaarå, då var det snart dags för stan! Äntligen, får man väl lov att säga. Mormor ska också med, hon ska och handla lite middagsmat. Så hon lär väl göra det medans vi snabbspringer på Vero Moda och H&M. Men nu måste jag rusa!

pussciao!

åhh, jag tror jag är kär!<3

Haha, nu fick jag er allt va? Har (tyvärr) inte träffat mitt "span", men boy, vad karl'n är gorgeous! Hade jag nu, av någon underlig anledning, träffat han så hade jag typ fallit pladask. Åh. Nu ska jag gå och drömma sweet dreams om min nya älskling.








Nej, att sticka utan att ens visa vem det är vore väl elakt? Klart ni ska få se vem det är!



åhhh. Hoppas ingen nu - pga bilden - blir kär eller får värmeslag och svimmar och dör. Då kan jag ju genast säga: jag tar inte ansvar för nånting sånt, okej? Nej, nu börjar jag bli alldeles för trött.

damn, vad bra!

har nyss sett grey's, och boy, vilket bra avsnitt det var! Denny, min gamla favorit skymtade förbi. Varför var just han tvungen att dö? Och varför satsar inte Izzie och Alex på varandra?! Fast okej, okej, det är jag som vill att det ska bli dom, tycker att dom passar så bra ihop.

Nej, nu ska jag inte skriva så mycket mer, tangentbordet blev helt nuts så jag använder skärmtangentbordet = jag skriver väldigt sakta. Men nu ska jag ta och frakta upp lite värmeljus och kvällsfika,
pussciao!

åh, nu är det Grey's!

Dags att se Grey's, verkar spännande!

åhh

dagarna minskar med stormsteg, 41 är det nu. Kvar. Till Thailand, alltså.

Men nu ska jag ta och flytta kvällsmyset en trappa upp och hänga med systern min, om hon är vaken. Annars ringer jag och pratar med Marcus, och om inte han svarar tror jag att jag ska se lite Grey's Anatomy eller någon trevlig film.

pussciao!

ren njutning

Sitter och dricker BRAVOs tropiska juice och lyssnar på Håkan Hellström. Helt underbart, väcker härliga sommarminnen! Sommaren var verkligen helt otroligt grym, nog saknar man det lite allt. Men, nu är det bara 41 dagar tills jag får "sommar" igen, åh, så himla härligt det ska bli! Sola, bada och äta en massa god mat är något jag verkligen ser fram emot. Eller ja, kan ju inte påstå att jag annars äter äcklig mat, men okej god thaimat ser jag fram emot. Och sen att få en nice bränna sådär mitt i vintern suger ju inte direkt. Då har man ju finfärgen lagomt till man fyller 18, vilket ju inte suger.

Nu ska jag ta och ringa och se om Marcus är vaken,
pussciao!

tjooo!

Blidde ingen repa till stan idag, så det blir väl imorgon antar jag.

Sitter och lyssnar på So what med Pink. Attans, vilken bra låt det är! Blir så glad då jag hör den, helgrym. Ett plus (eller det kanske är ett minus?) att den fastnar som tuggummi. Men det är väl det man brukar säga, att om man går och nynnar på en låt konstant, oavsett om den är bra eller dålig, då har låtskaparna lyckats. Och det har dom sannerligen i detta fall.

Snart tänkte jag ta och mysa framför någon film eller nåt. Och så har jag kvar lite glass också, så det blir helnice. Måste bara komma ihåg att ta upp en hel massa värmeljus och en tändare till senare ikväll, det ska vara strömavbrott 23 och jag är inte så peppad på att sitta där i mörkret och nörda.

Men nu ska jag ta och dra mig vidare,
pussciao!

nejdå

har vi varit i stan ännu? Nej, givetvis inte. Jag har sovit en liten sväng och - av någon underlig anledning - kollat på Hannah Montana, men nej, till stan har jag inte varit. Och jag vettefan om vi ens hinner åka idag. Great.

kul kille

Älskar Tylers "Cooking with Tyler"-videos.



Life is short;
break the rules,
forgive quickly,
kiss slowly,
love truly,
laugh uncontrollably
and never regret anything that made you smile


so true


då var det dags ...

Att dra sig in mot staden med madre och systern min! Ska ta och shoppa mig, som tidigare nämnt, resekläder och hårfärg, plus eventuellt lite frukt, hade tänkt att röra ihop någon god smoothie eller nånting, känner mig lite nyttig!

pussciao!


Dagens låt 29/10

I know, det var alldeles för länge jag hade en dagens låt, men nu är det tillbaka, better than ever! Och dagens låt är (trumvirvel): Broken strings med James Morrison och Nelly Furtado!

Och, bara för att jag äntligen lärt mig att lägga in YouTube-klipp på bloggen så ska jag göra det, just for you.




Att James röst är helt fantastisk är ju ingen nyhet direkt, så då jag hörde att det var en duett med Nelly Furtado blev jag ganska ... Chockad, för att inte nämna tveksam. Jag gillar visserligen Nelly, men hennes röst kan vara lite smått gnällig ibland, men till min stora förvåning var det en riktigt bra kombination! Plus att låten är sådär som jag gillar; lågmäld och fin i början, och mot slutet blir den mer och mer explosiv med trummor, gitarrer och allt sånt där. Plus att texten är bara ... Åh, eller hur?



You can't play on broken strings
You can't feel anything that your heart don't want to feel
I can't tell you something that ain't real
Oh the truth hurts
And lies worse
How can I give anymore
When I love you a little less than before


Goddagens!

Inte meningen att låta som att jag passerat 70 för längesen. Faktiskt. Pratade till slut med Marcus igår, han ringde där före nio någon gång, överlycklig över hockeyresultatet (som gjorde att Skellefteå AIK tog sig upp i serieledningen). Sen pratade vi några gånger till under kvällen, sist var där strax före tolv. Vet inte om det bröts eller vad som hände, men jag var för lat för att ringa upp, och det var tydligen han också. Men det spelade inte så stor roll. Sen somnade jag och sov som ett litet barn. Men trots att jag hade planerat att sova lite längre så vaknade jag åtta och var jättepigg. Låg kvar i sängen och smsade med Sara, pratade i telefon med Amanda, som nu är på väg hit, och läste lite tidningar. Sen steg jag upp, tvättade ansiktet och smorde in det, så jag inte blir så torr och sen fixade jag håret och tog på mig mössan, i vanlig ordning. Nu kanske folk får för sig att "men åh, vilken tönt, som har mössa inomhus", men tro mig, hade ni sett mitt hår så hade ni velat att jag hade på mig mössan. I do it for you. Men det ska snart bli ändring på det, hade jag tänkt, ska nämligen färga håret idag. Måste köpa en färg nu då vi åker till stan och shoppar min reseoutfit, det här är ju katastrof, så här kan jag helt enkelt inte se ut.

Förstår inte riktigt vad det är för fel på mig, jag är alltid - alltid - hungrig, men jag har noll aptit. Samma sak igår. Var hungrig där före min lunch igår, men sen dess har jag inte varit hungrig. Åt dock "middag" runt 22.45 igår, men inte för att jag var speciellt hungrig egentligen, utan mest bara för att lugna ner alla och visa dom att jag faktiskt äter nånting.

Grymt!

Åh, tv-kvällen man har att se fram emot är ju bara to die for ... Too bad att två program som jag vill se visas samtidigt. What to do? Usch, jag vet verkligen inte. Ska jag se Dom kallar oss artister med Håkan Hellström som fokus eller Desperate Housewives? Hej panikångest! Nåja, det blir nog great vilket som. Desperate går ju i repris, och jag kan nästan satsa pengar på att Håkan-programmet också gör det, ettan brukar vara duktiga på att visa repriser på sina program, det gillar vi! Allt jag vet är att kvällen mest troligt spenderas i soffan med min kära Ben & Jerry's som förhoppningsvis kan lindra min sore throat. Sen kanske man ringer ett samtal eller två under kvällens gång, men det kan inte hjälpas.

Och nu är det minsann bara 42 dagar kvar. 42! Helt sjukt. Åh, vad jag längtar. Och imorgon blir det stan med madre min för att - eventuellt - shoppa en reseoutfit. Hittade ju två godbitar på Vero Moda idag, så jag får se vad jag slår till på; den blommiga eller den gråa. Men, vilken det nu blir, jag lovar att bjuda på en bild imorgon på resultatet, låter det bra? Men nu ska jag ta och slänga ihop lite kvällsfika.

pussciao!

nämen åh

Funderar om man skulle ta och gotta sig ikväll, kanske baka nånting? Och hyra film. Är grymt sugen att se Sex and the City-filmen. Och det känns som att jag kanske behöver se No country for old men igen. Låter det ovanligt för att vara jag? Att jag skulle se No country for old men? Då kan jag ju bara säga så här: so true, så är det. Hade det inte varit för att jag läser kursen filmkunskap med världens bästa Åsa så hade jag nog aldrig sett den, men eftersom det ingick i kursen att se den + att göra en recension så var man ju nästan illa tvungen. Men not to worry, filmen är bra! Lite krånglig, men so good.

Fast vänta lite ... Jag kanske inte behöver baka. Har ju kvar min bebis (Ben & Jerry's-glassen) i frysen. Men det är ju great! Fast om det finns vaniljsås då drar jag nog ihop en smulpaj också.

shueeee

Har precis anlänt till Piteå med madre min. Steg upp före åtta imorse (I'm so proud) och duschade, käkade frukost, småpratade med Johanna och packade. Sen åkte jag till Erikslund vårdcentral, skulle ju vaccinera mig, men det sket ju sig, så jag åkte till Luleå. Och, jag lovar och svär, där var i stort sett varenda kotte från estet, både nuvarande estetare och gamla. Men det var kul ändå, längesen man såg vissa av dom. Eller okej, nej, har sett alla relativt nyligen. Men kul att se alla ändå. Gick runt ett bra tag på stan, skulle leta efter resekläder att ha då vi åker till Thailand. Har hittat två "kandidater" på Vero Moda; en blommig tunika och en grafitgrå med en rosett. Vet inte vilken jag ska ta, men det lutar mot den gråa och isåfall införskaffa ett par färgglada tights till. Köpte mig iallafall en basker på H&M, en röd med en söt boll mitt på huvudet. Sen vandrade jag vidare och tittade runt. Började känna mig lite hungrig, men var inte så sugen på att äta själv. Så då kom jag på en briljant snilleblixt: jag kollar om Agnes har lust att komma och luncha med mig! Och det var ju inga problem, både hon och Matte kom in till stan. Så vi knallade till Dagobert's och åt en härlig lunch. Blev en helgod kalkonmacka för min del. Sen gick vi runt på stan ett tag innan mamma ringde mig och sade att vi skulle ta bussen till piteå som gick på en kvart. Så nu är vi äntligen här och ska snart äta middag. Fast det är tydligen leverbiff på menyn idag ... Så jag får se vad jag hittar på till middagsmat. Men det löser sig nog!

Pussciao!

underbara lov

åh, känslan att ha lov är ju helt obeskrivligt skön. Vaknade runt åtta i morse första gången, fick panik först, trodde att jag försovit mig, men sen insåg jag; 1. Det är helg. 2. Det är lov = nothing to worry about. Det är ju bara för bra. Imorgon kommer mest troligt mamma till oss, då ska jag laga palt för första gången, hoppas den blir ätbar. På måndag ska jag till Emil i sävast med Sara och Sara (P och S) och se The Others samt att analysera anslaget. Det lär ju gå ... Bra. Hoppas jag. Sen på tisdag ska jag vaccinera mig (VILL INTEEEEEE) och sen drar jag till piteå.

Känner mig så oerhört trött, och jag förstår inte varför. Lade mig visserligen rätt sent, där runt halv ett i natt, men då har jag sovit i typ 12 timmar, och jag är lika utpumpad ändå.

Har spelat EyeToy med Johanna och Fabian. Shit, det är verkligen fruktansvärt jobbigt där emellanåt, helt slut, trots att vi spelade i typ 20 min. Men, det är väl bra antar jag, om knubbsälsvalkarna ska vara borta före Thailand (46 dagar kvaaaar!) så det är väl bara att keep on going.

Men nu ska jag kila,
pussciao!


LOOOOV!

Åhåhåh, vad det är skönt med lov! Helt underbart. Har under denna dryga timme som jag haft lov hunnit:
- Äta middag
- Prata med Sara om lite allt möjligt
- Prata med Marcus i telefon
- Prata med Andréas i telefon
Och nu så gör jag ju det här. Kan ju dock inte påstå att jag känner mig vidare produktiv för den sakens skull, men det gör inte så mycket. Har å andra sidan bara haft lov i 55 minuter, och vem känner sig speciellt produktiv då man gått skola från 08.20 till 16.55 på en fredag? Ingen? Nej, det var väl det jag tänkte.

Om inte så jättelänge ska jag ta och gå till stan, strosa lite på Åhléns och vänta på Lillan innan bion. Ska ju, ifall jag inte nämnt det tidigare, och se High School Musical 3. Tragiskt, men sant. Fast then again, det är ju inte för min egen skull jag går, utan för att Lillan ville gå och inte hade någon att gå med. Så nog är man väl lite utav en vardagshjälte? Okej, not so much, men det är väl ändå tillåtet att känna sig som en vardagshjälte ibland, eller?

snart looooooov!

Sitter här och fryser som attans, svinkallt. Men snart börjar filmkunskapen, om 25 min, vilket betyder att det SNART ÄR LOOOOV! Fy faaan vad skönt! Då blir det att äta direkt och sen bara .. Hänga runt innan Anna skjutsar in Lillan till stan, och då ska vi väl köpa lite gorre till bion, hoppas jag. Men nu ska jag försöka värma mig lite.

pussciao!


shoes are a girl's best friend?

Nu kanske jag är värsta tönten, eftersom att typ alla verkar gå runt i såna här skor (åtminstone i Boden), men dom är så sköna! Plus att dom inte kostar mer än 250 kr, så det måste ju ses som ett trevligt kap. Dessa godingar är från Skopunkten.

          
               
     



så dom första skorna är alltså från Skopunkten och dom mörkbruna godingarna, som gjorde mig helt tokkär, kommer från Din Sko, och dom kostar alltså 499 kr.

Blev helt förälskad i dom blåa, paljettklädda Converse-skorna. Hade velat ha dom med den här klänningen:



och Conversen till, underbart!

nu ska jag gå och ha matte!
pussciao!

nedräkningen har börjat!

Snart är det lov! Om några timmar, eller några och några, är det 10 dagar tills nästa skoldag, helt wonderful ju! Ikväll blir det bio med Lillan och sen kommer Jens och hämtar oss, och inte långt därefter kommer Anna och Johanna hem. Imorgon blir det då inte att stiga upp före tio. Hoppas jag. Har sovit typ högst 10 timmar sen i onsdags, så jag känner mig ganska mör för tillfället. Och så givetvis har man ju världens längsta dag, slutar fem. Joy! Blir att käka middag på skolan, har tagit med mig soppa och lite bread som jag ska få i mig före bion. Sen får jag väl se vad jag gör efter jag ätit, men nånting hittar jag nog på. Kanske ringer Marcus, det brukar oftast bli så då jag har tråkigt.

Men nu är det snart dags för klassråd,
pussciao!

tjenaaaa

sitter och zappar lite mellan hockeyn och We are Marshall på Canal+. Eller ja, inte just nu, men jag gjorde det nyss. Rätt chill. Ska fika snart, då Therese och Anna kommer hem. Sen ska jag hem och bara chilla sen sovaaa järnet.

Imorgon är det ju äntligen fredag och denna fredag är ju lite extra speciell för då är det äntligen lov! Blir typ till att ta det fetlugnt i helgen, chilla med Johanna och sånt, sen på tisdag åker jag till vårdcentralen och vaccinerar mig inför resan - nu är det banne mig inte länge kvar! - och sen drar jag till piteå.

trööööööttt

usch, känns som att jag borde lägga mig och sova typ nu, helt stendöd. Ögonen gör ont och håller på att falla ihop, typ. Fast jag ska försöka hålla mig och se heroes iallafall. Sen är det sängen som gäller. Och den är renbäddad och allt, mmmm. Svinhärligt. Ska bli skönt att lägga sig tidigt. Eller åtminstone tidigare än igår. Fast då måste jag ju stiga upp rätt tidigt, men det löser sig. Helg + LOV imorgon, underbart skönt.

nåhej

Var på bio igår med mina filmkunskapsfriends + Åsa. Vi såg No country for old men, riktigt bra film faktiskt! Blev positivt överraskad, hade väntat mig att den skulle vara sämre. Dock så var jag lite för sliten och trött för att hänga med hela tiden, men det gick bra ändå. Efteråt så kom Therese och barnen och hämtade mig, åkte hem och fikade, sen satt jag i rummet och pratade med mamma och Anna en stund innan vi gick och lade oss. Mamma sov över hos oss, fast hon hann åka innan jag vaknade imorse, men vi har pratats vid under dagen. Stannade hemma från skolan idag, av vissa anledningar som jag inte tänkt skriva här, det är alldeles för privat. Snart är det dags för middag, antar jag, och sen ska jag ta och sätta mig framför brasan med The Choice och kanske ringa Marcus. Lovade att göra det redan igår, men jag orkade inte, så jag gör det idag istället.

ensemble

Känns fruktansvärt segt med ensemble just nu, kommer typ ingenstans. Vi har ju låtar så att vi klarar oss, så med det är det ju inga större problem, men nu känner vi oss lite småsugna på någon mer låt. Och då är ju den svåra frågan: vilken låt ska vi ta? Men det ska nog lösa sig, får vi hoppas.

Men nu har jag scmu,
pussciao!

kika in på ...

http://dontspeak.devote.se

som är min nya lilla "experimentblogg"!

Nu ska jag gå och ha ensemble.
pussciao!

men yo!

Det blev en rätt chill kväll igår, måste jag säga. Såg en film på tv, Rocket Science hette den. Tyckte den var skitbra! Påminde lite om Juno och Napoleon Dynamite. Huvudrollsinnehavaren, Hal, hade ett "handikapp" som jag, sen flera år tillbaka, innehar. Vad det är tänker jag inte avslöja här, men jag kan ju nämna att jag startat en blogg om det. Vet inte exakt vad jag ska göra och vill förmedla med den, men det ska nog framkomma längre fram! Men mer om det senare, I promise.

nåtjena!

Sitter här och ska snart ta och se lite tv, Ugly Betty bland annat, som jag visserligen missat hälften av redan, men ändå. Har varit ensam hemma en stund ikväll, kom hem typ sex och Anna skulle komma hem halv åtta, så jag har haft lite "egentid" här hemma. Så jag gick runt i huset och donade lite, och så skulle jag sätta en ny tvål inne på toa. Och vad ser jag?! Jo, en STOR, ENORM SPINDEL! Shit, jag höll på att dö! Så för att lugna nerverna lite så ringde jag Marcus, utan resultat.

sovmorgon!

åh, vad det är underbart att ha sovmorgon! Och ännu mer underbart att ha en schemalagd sådan = den återkommer varje vecka. Wonderful, wonderful. Fast ja, att kalla den schemalagd är väl lite fel, eftersom jag egentligen skulle ha psykologi 08.20-9.45, men då flyttade ju jag den till trean istället, så nu sitter jag här, klockan är snart kvart över ett och jag har min första lektion om 45 minuter. Livet är allt bra underbart. Åtminstone innan man ska ha mattelektioner med Marita. Då är det ju inte joy man talar om, ska jag säga er. Plus att jag inte haft matte på typ två veckor, förra veckan var jag ju i Luleå och såg Romeo & Julia på tisdagen och fredagen åkte hela klassen till piteå och såg Hair, så ingen matte då heller. Och givetvis, givetvis, har jag ju glömt (ja, faktiskt. Glömt) att ta hem matteboken, så nu är jag typ hundra sidor bakom alla andra. Great. Men jag lär - kanske - ta med mig matteboken under lovet. Men bara kanske. Har ju gemu, idrott och engelska som också ska göras som, faktiskt, prioriteras lite före matten. Trots att det inte borde vara så egentligen. But that's the way it is.

Såg på Oprah nu på morgonen, då en familj där hälften - mamman, pappan och en av sönerna - är dvärgar och resten - de två övriga sönerna och dottern - är "normalstora". Verkligen intressant att se. Dom har en egen realityserie i USA, som jag inte minns namnet på. Men verkligen en helsöt familj. Och det var lite roligt för pappan i familjen, varje år då dom åkte till någon sorts "samlingsgrej" för kortväxta så försökte han tussa ihop en av sönerna, Zach tror jag han hette, med diverse tjejer. Vilket inte var alltför populärt hos sonen.

Igår mådde jag ju inte alltför bra, ifall någon nu missade det, så jag tog det rätt lugnt framåt kvällen. Pratade med Marcus en kort stund där strax före jag gick och lade mig, började läsa boken The Choice av Nicholas Sparks, och fick en rejäl chock då jag började läsa: texten är ENORM! Fast då stod det tydligen på framsidan "large print" eller nånting i den stilen, vilket jag totalt hade missat. Men den verkar vara riktigt bra. Fast det skulle väl inte vara någon större chock då resten av de böcker han skrivit som jag har läst inte varit någon besvikelse. Och om ni missat Sparks böcker? Shame on you! Han har bland annat skrivit böckerna som The Notebook och A walk to remember - två av mina favoritfilmer - är baserade på. Så jag tycker ni borde både läsa boken och se filmen. Fast se till att vara beredda med näsdukarna, det lär gråtas en hel del.

usch, fy och blä.

Funderar på att kanske åka hem, mår så förbannat illa så det är inte klokt. Fast å andra sidan har jag bara engelska nu, så jag går nog till skolsköterskan och hämtar en värktablett och stannar kvar på engelskalektionen. Har nyss haft gemu, vilket faktiskt gick riktigt bra. Har lite läxa att göra under lovet, men det känns inte som några större problem, det ska nog gå fint. Ska ta och skriva min bokrecension till engelskan nu så att jag kan skicka den åt Ewa innan jag börjar. Så det blir nog nice!

Då jag kommer hem ska jag typ lägga mig och vila en stund, då kanske mitt illamående försvinner. Hoppas det iallafall.

Gina Tricots webshop

Läste för någon dag sedan att Gina Tricot öppnat en webshop. Var ju givetvis tvungen att kika in; and I like it!

Bra bilder, och ett extra plus för att kläderna sitter på en provdocka så man vet ungefär hur kläderna ser ut på.

Jag blev helförälskad i Alex Sweat Top som är en långärmad, rundhalsad tröja med sött mönster i form av hjärtan, dödskallar och rutor.
Erika Cardigan var en annan favorit. Stickad med en ganska pösig hals i en härlig naturvit färg.
Stella Wrap var inte hellre dum (jag vet, jag är en riktig koftnörd) och jag hade inte tackat nej till den svarta.
Vera Butterfly top är helt makalöst fin, vet inte om jag gillar den svarta eller vita bäst. Båda är helt gorgeous.
Och jag är kär i typ hela Gina Tricots kjolkollektion, dom är så fina allihopa.
Och accessoarerna ... Åh. I love them. Triangle Scarf, helst den vita, är typ så jag som det kan bli. Och Moss knitted basker. Tror jag vill ha den gråa. Eller kanske den svarta? Sen den stickade Romantic hat är också helt wonderful. Jag vill ha den vita eller den gråa. Och sist men inte minst den gråa Moss triangle scarf.

Minus för den jobbigt sega sidan, men annars är ginas webshop helt toppen. Fast jag kommer nog att fortsätta handla i butik trots allt. Fast det är klart, om jag hittat ett plagg i butik som inte finns i min färg/storlek då kan jag faktiskt tänka mig att handla från hemsidan, men det ska isåfall vara ett nödfall.

Men nu känns det som att det är dags att luncha.
pussciao!

nåhej!

Idrotten var inställd idag, fast det gjorde inte så mycket då har jag gott om tid att göra både gemu och engelskaläxan. Börjar ju på sisådär 1,5 timme. Fast jag prioriterar nog gemuläxan, antagligen, eftersom den ska vara inne först.

Ikväll blir det nog - förhoppningsvis - en ganska lugn kväll, ska väl se cityakuten och eventuellt prata lite med Marcus, i vanlig ordning.

Imorgon blir det middag på Frasses, hehe, gott som tusan. Fast det går ju lite trögt med att få bort "knubbsälsvalkarna", men vafan, det löser sig. Tar väl kanske och gör några sit-ups ikväll. Fast alla som känner mig vet ju ungefär hur det brukar sluta. Att jag inte gör det alls, alltså. Men det känns bra att säga det, eller hur?

förlust, halsont och trasiga skor.

Luleå förlorade, ifall någon missat det. Det sög ju, så jävla kass match. Har skrikit som en idiot i princip hela matchen = svinont i halsen. Så nu ska jag minsann gotta mig med min Ben & Jerry's Chunky Monkey-glass, because I'm worth it. Och att träffa Marcus var det då inget snack om heller. Han hälsa på varandra som hastigast, men det var ingenting. Har dock pratat med han typ tio gånger före, under och efter matchen. Drog till Statoil efter matchen och köpte en dricka innan vi började bege oss norrut till Piteå. Och då jag skulle ta och lyssna på musik märkte jag att mina höglurar gått sönder. Det sög ju. Men jag ska ta och låna mammas nu, tänkte jag. Men nu ska jag minsann ta och dra mig, tvätta bort sminket osv.

Pussciao!

tjohej!

Sitter och Youtubar lite, håller på att skaffa mig lite "road music" så att jag har nånting att förgylla bilfärden till Skellefteå med. Än så länge har det blivit lite smått och gott; gospel, soul, pop och nu väntar lite rock. Så det lär ju bli helt great! Snart är det dags för tårta, väntar bara på att Andreas ska komma tillbaka. Och jag som skulle bli av med mina "knubbsälsvalkar" ... Ja, det går ju verkligen bra. Sitter just nu och kollar på reprisen av Room Service då Johnnie och Mattias är på "arseltangayoga" som någon utav dom uttryckte det. Roliga killar.

Men nu verkar det vara fikadags. Känner kaffelukten ända hit. Inte för att jag dricker kaffe, men ändå.

pussciao!

stan och hockey

Pga en ej fungerande tvättmaskin blev det en panikrunda till stan. Köpte ett par trosor och tights. Och då vi kommer hem dröjer det inte längre än kanske 15 minuter så säger mormor "nu går det att tvätta igen" men då var det ju redan för sent. Om ca två timmar börjar vi köra söderut mot Skellefteå. Börjar bli rejält peppad nu, ska bli skitkul!

Nu ska jag ta och sminka mig med Amanda.

Pussciao!

one step closer

cirkus 11.15 idag drog vi till Piteå. Kom dit där någon gång före ett. Gick ju givetvis till fel lokal, men efter ett tag kom vi minsann rätt. Och damn, vilken föreställning! Förbannat bra. Musiken, dansen, allt. Det förekom till och med lite (läs: mycket) nudity. Men det var nice. Efter att musikalen slutat gick jag ut och frös medans jag väntade på mormor som kom och hämtade mig. Sen skjutsade hon mig till stan där jag mötte Amanda. Vi knallade runt lite på stan, drack fetjävlamegagod varm choklad med marshmallows i olika färger på Wayne's. Sen köpte jag mig en tröja på H&M innan vi gick till Coop och köpte en massa gott till ikväll och sen drog vi hem.

Imorgon blir det kalas för mormor som fyllde år i torsdags, sen ska Amanda laga middag innan vi drar till skellefteå och ser hockey, är ju nådigt jättepeppad.

Pratade nyss med Marcus som "slagit personligt rekord i att sänka en kvarting", hehe. Tog tydligen 12 sekunder att bli 500 kr rikare. Fast då skulle han ju inte däcka heller ... Lycka till, säger jag bara!

Nu ska jag bara småfixa lite sen ska jag upp och se idol.


friday I'm in looooooove!

Fredagfredagfredag! Woho! Åhh, jag är så galet jättepeppad, ska bli skitkul. Om lite mer än en timme åker jag och resten av klassen till piteå, havsbadet närmare bestämt, och ser hair. Sen kommer typ mormor eller morfar och hämtar mig på stället. Sen blire väl dirr till hortlax och chilla järnet. Och ikväll är det ju idol så då har man ju typ nåt att göra under tiden.

jomen så säger vi!

har haft NK och har nyss ätit lunch. Eller ja, lunch och lunch ... Blev en yoghurt med skogsbärssmak, med det var gött! Ska hem och trycka i mig lite mer stabil mat, typ en tacopaj eller nåt, sen ska jag dra en visa med dammsugaren innan jag - kanske - sätter mig och pluggar. Eller nej! Jag måste skriva min jävla bokrapport, den ska vara inne på måndag. Men det löser sig!

Sen imorgon drar jag tillsammans med resten av esmk07 till Piteå och ser Hair.

För övrigt känner jag mig ultramegajättesugen på en klänning/tunika eller nåt. Kan ju behövas till thailand. Eller behövas, det beror väl på vem man frågar. Men om man säger så här: jag tycker att jag behöver en, vilket jag tycker känns som ett superbra argument.

Och imorgon är det helg! Eller ja, det är fredag imorgon, men det är så nära helg man kan komma. Då blir det, som tidigare nämnt, piteå med klassen och se hair, sen kommer mormor eller morfar och hämtar mig på havsbadet och inte alltför långt därefter så åker vi väl och hämtar mamma och Amanda som kommer med bussen där någon gång efter mig. Sen på lördag blir det först stan i piteå innan vi drar till skellefteå och ser hockey, en match som luleå för övrigt kommer att vinna.

jaoo

Piteå imorgon, woho! Och nu blir det så att jag åker tidigare dit, kommer till och med dit före mami och Amanda, eftersom vi i klassen ska till havsbadet och se hair. Så det blir nog svinnice! Mormor eller morfar kommer och hämtar mig på stället.

Igår blev det lite mys med varm choklad och Grey's Anatomy. Fruktansvärt bra avsnitt igår måste jag säga! Satt ju och höll tummarna för cementkillen som lyckligtvis överlevde. Sen hookade mitt all-time favoritpar up. Igen. Izzie och Alex, alltså. Dom hade väl en liten fling (?) i säsong ett, sen blev det väl ganska ... svalt. Det var lite sött faktiskt. Alex är ju alltid så "stenhård", visar inga känslor osv, men igår var det bara ... Åh. Så bra. Vet inte riktigt varför han grät, men det var fint iallafall. Jag borde förmodligen inte skaffa någon bad-asskille á la Alex Karev, för om han skulle göra något mot mig, typ slå mig eller nåt skulle jag typ smälta och förlåta han bara han grinade. Men som sagt, gårdagens avsnitt var fint. Riktigt fint. Vill se mer av en gråtande dr Karev. Inte för mycket dock, han får ju inte förlora sin bad-ass image. Förresten, på tal om Alex, har han alltid sånt där tredagarsstubb? Tycker han aldrig ser direkt nyrakad ut. Eller så kanske han är det rätt ofta, bara att jag endast lägger stubbet på minnet för att han är snyggast så? Hmm. Dagens fundering.

Men, nu är det dags för sånglektion!
pussciao!

onsdag

Var till luleå igår med några ur klassen + ett gäng andra tvåor. Träffade Agnes och Theresia och deras klass plus att jag såg några som jag gått i samma klass med på typ mellanstadiet. Helt sick. Käkade lunch på LTU där det också bjöds på "underhållning"; en manskör som sjöng ett - ETT - stycke på typ en minut från 1800-talet. Underhållning my ass. Men maten var god iallafall. Sen gick vi och såg två bajstråkiga föreläsningar - luleå fick ju alla roliga, fuskigt där va! - om en helmysko rullstol och en pytteliten miljöbil. Kuuul. Sen åkte vi buss in till stan, till Norrbottensteatern, och såg Romeo och Julia. Den var faktiskt bra, trots att det såg lite mörkt ut där i början. Sen begav vi oss tillbaka till Boden och jag tog bussen hem. Satt och pratade med Emilia om allt möjligt skit; beatboxing och Björn Gustafsson, bland annat. Käkade gomiddag - hemmalagad palt - då jag kom hem. Sen gick jag och dog i soffan en stund. Avslutade kvällen framför House innan jag gick och lade mig.

helgen

lång men rätt chill helg. På lördagen var jag "lektant" med lille Valter, ca 2 bast. Supersöt unge och go som attans! Sen krattade jag runt rönnen på baksidan innan jag gick ner och bakade bullar hos Jens och Therese, dom blev svingoa, jag är helnöjd med min insats. Sen käkade vi middag innan vi hade lite myspys med ost och kex medans vi såg på Stjärnor på is. Fruktansvärt tråkigt och meningslöst program, faktiskt, men i brist på annat funkar det väl. Sen gick jag och Anna hem där runt halv tio och då ringde Marcus så jag pratade med han en stund, sen kom Jossan hem och jag hängde lite med henne innan jag lade mig.

Igår var det också rätt lugnt, gjorde inte speciellt mycket. Var barnvakt åt Fabian som hade feber, så vi låg i hans säng och kollade på den otecknade Pettson och Findus och hade det mysigt. Sen var det ju den oh-so-härliga tv-kvällen; Grey's Anatomy, One tree hill, Gossip girl, Andra avenyn och Parlamentet. Wonderful.

Och nu är det dags för engelska,
pussciao!

nåhej!

Har nyss haft idrott och ska nu gå och äta lunch. Korv till lunch. Som vanligt. Vojne vojne, att dom inte kan ha lite mer variation än så.

Bullbak och Party in the stomach

Har bakat bullar för första gången idag. Det gick bra, bullarna blev jättegoda! Gjorde både kanelbullar och vaniljbullar. Mumsmums. Blir väl att äta någon senare ikväll.

Hade teaterlektion tidigare i veckan då våran lärare Åsa (den bästa, finns ingen som Åsa) berättade om Party in the stomach. Som i princip allt annat som Åsa berättar så blev alla, inklusive mig, väldigt nyfikna på detta, och nu har jag alltså kollat in sketchen. Skitkul, grymt rolig kille!

Kolla in klippet själva:
http://www.youtube.com/watch?v=6dCIlscNDNQ
dock är ljudkvalitén lite kass, men det är ett kul klipp.

Nu är det dags för lite kvällsmys.
Pussciao!

Idol och fruktprovning

Har kommit hem för inte alltför längesen och sen dess har jag hunnit se lite TV och käka frukt. Provade faktiskt en ny - åtminstone för mig - frukt: äppelpäron. Faktiskt en helt okej frukt, inte riktigt min grej, men det funkade. Kändes dock som att det började klia i halsen plus att jag började hosta lite. Men det var rätt gott faktiskt.
Men nu ska jag se idol.
Pussciao!

Parfymtips!

Till att börja med kan jag väl säga att:
- Ja, jag vet att detta med parfymer är individuellt både då det gäller smak och vad som "passar" på olika personer.

Calvin Klein In2U
Detta är en av mina absoluta favoritdofter för att den är både fräsch samtidigt den känns ganska "vuxen" utan att bli tung eller jobbig. En klar partyfavorit som funkar i alla lägen.

Clean Original Perfume
Denna känns däremot som en vardagsdoft. Dock lite mer lämpad för sommaren än vintern, men den funkar i båda fallen tror jag. Man känner sig väldigt ren (eller ska jag säga clean? haha) då man har doften på sig. Det enda som gör doften lite "jobbig" är väl att den är rätt dyr; 700 pix får man hosta upp. Men smakar det så kostar det, antar jag (fast jag rekommenderar inte att ni faktiskt smakar på den här parfymen, eller någon annan för den delen)

Aquolina Pink Sugar
Vanligtvis är jag helt emot dessa söta, sliskiga dofter, men det var något med denna som gjorde mig alldeles kär. Den doftar underbart. I viss mån, bör tilläggas. Men jag gillar den här, helt klart, och jag skulle kunna tänka mig att bära den till typ stuprörsjeans, Converse och en skinnjacka och lite sotade ögon till det - kort sagt en ganska rockig outfit/look - bara för att chockera, för det är nog en väldigt oväntad kombination.

Calvin Klein Euphoria
En av mina absoluta favoritdofter, som tyvärr är ganska dyr den också. Den känns väldigt vuxen och kvinnlig, och jag brukar få komplimanger då jag bär den. Dessutom doftar herrvarianten helt underbart - nästan bättre än damvarianten faktiskt - så om någon är på jakt efter en parfym till pojkvännen eller någon annan så kan jag helt klart tipsa om Euphoria.

DKNY Be delicious
Nu bortser jag helt från det faktum att typ alla tjejer mellan typ 13-17 år i min stad bär den just nu, vilket gör den till en inte så "unik" doft. Men jag gillar den ändå. Den gröna originalversionen är fortfarande min favorit, den röda känns bara sliskig och övermogen. Har inte riktigt hunnit vänja mig vid den nya, men det ska jag ta reda på.

Hilary Duff With Love
Ytterligare en doft som jag brukar få komplimanger för, som inte heler är speciellt vanlig. Plus att den för tillfället kostar 179 kr på Åhléns, vilket kan få mig att nappa. Åtminstone inom kort. Gott luktar den iallafall, och ett hett tips för den som vill ha en ganska "vuxen" doft utan att det blir obekvämt på något sätt.


matteprov

Ja, då var provet gjort iallafall. Känns rätt skönt, faktiskt. En sak mindre att oroa sig för, typ. Nu ska jag väl snart ta och börja gå in mot stan. Ska till Annas jobb och kanske äta en liten bit. Sen blir det väl att åka hem, chilla lite, kanske äta lite mer och sånt. Men det löser sig nog, får jag hoppas.

Sen så tycker jag att ni ska ta och kika in på min kära vän Saras blogg, då blir hon nog (förhoppningsvis) glad.

Men nu börjar det bli dags att rusa.

Pussciao!

proooov!

Japp, då var det dags för matteprov. Det känns väl sisådär. Har väl inga direkta predikationer om det kommer gå bra eller ej. Men jag hoppas då att det går bra. Men som sagt, det återstår att se.

Men nu; dags att gå till skrivsalen och ha prov.

Wish me luck!

Pussciao!

fredag

nå hej på er va. Har nyss haft engelska och nu står klassråd på agendan. Det lär ju gå .. sådär. I vanlig ordning då, alltså. Ikväll blir det bara att chilla, slutar ju fem så det blir nog inte att dra ut något ikväll, men jag ska iallfall sitta hemma och se idol och ringa Marcus (eller det kanske var tvärtom; att han skulle ringa mig? Nåja, det lär vi ju märka), han ska minsann ut på partey ikväll. Han får minsann festa åt mig också.

Imorgon ska jag baka bullar med Therese, det lär ju bli ... Spännande. Sist jag bakade bullar var i nian med Bea och Sofia och det gick ju ... Inte speciellt bra. Men nu ska det minsann lyckas! Och på tisdag ska jag och Anna göra palt, det är ju också ett rätt spännande projekt.

Nu är det klassråd, sen svenska, lunch matte, fetjävla hål och sen filmkunskap. Och däremellan lovade jag att ringa Marcus. Så det blir skitbra! Skulle jag tro. Fast det återstår ju att se.

Jag är inte särskilt kulturell ...

Mamma var hos oss idag, och då frågade hon mig om jag visste vem den franske nobelpristagaren Jean-Marie nånting-nånting var. Jag svarade nej, hade aldrig hört talas om henne. Då sade mamma "Det är faktiskt en man."
Ja, det talar väl ganska mycket på hur mycket jag visste om den människan? Nåja, jag kunde väl inte bry mig mindre egentligen, det där med Nobelpristagare och sånt har väl aldrig riktigt tilltalat mig. Eller, de författare som får ta emot Nobels litteraturpris brukar i regel inte tilltala mig. Fast det är klart; tilltalar dom någon i min ålder?

Åh, det här med hockeyn verkar ju bli ett dilemma ... Dels verkar det inte finnas sittplatser där man faktiskt ser där det finns tre lediga platser på rad. Tusan. Fast om jag har tur så kanske mamma och Amanda vill ha ståplats. Om jag nu får sittplats så löser det ju mitt lilla problem om jag ska träffa Marcus också, hehe ...

nåhej!

Sitter och håller på att boka hockeybiljetter till hockeyn nästa lördag. Är visserligen inte bestämt hur det blir, men jag tänkte att jag bokar och så äre ju bara att hämta ut dom om vi ska ha dom.

Ska ta och ringa Jossan nu och sen se Heroes, tänkte jag. Blir en rätt tidig kväll, har varit svintrött hela dagen och jag ska upp tidigt imorgon. Börjar 08.20 plus att jag ska duscha före det också.

tjoho!

Försov mig i morse så jag missade min sånglektion. Bra start! Har haft NK och hjälpt Sara med hennes blogg, sen ska jag gå och käka lunch, kila förbi bibblan och lämna igen en bok innan jag drar mig hemåt. Svingod middag; thaisoppa, muuums!

Men nu ska jag ta och äta,
ciao godingar!

wednesday

Sov till ca halv åtta idag, sen klev jag upp och duschade, käkade frukost och gjorde mig i ordning. Har än så länge hunnit ha teater och lunch, och nu väntar ensemble och sen svenska innan jag slutar. Våfflor till middag, shit pommes vad gott.

Igår tog jag det ganska lugnt på kvällen, såg Ugly Betty, Andra Avenyn och Desperate Housewives. Och under sistnämnda program pratade jag med Marcus en liten stund, så det var nice. Då alla gick och lade sig satt jag i mitt rum och läste och sen målade jag naglarna innan jag också kröp ner i sängen och somnade som en liten bebis.

nu ska jag kila och ha ensemble!

höhöhöhöh

nej, om man skulle ta och börja pallra sig hemåt. Snart, åtminstone. Ska kila förbi på Åhléns och se om dom har Moulin Rouge. Eller, det vet jag att dom har, var in för någon dag sedan och då fanns det typ minst 15 ex kvar, och jag tvivlar på att alla ex blivit uppköpta, trots att det är en bra film ... I Piteå tog dom typ en hundring för filmen, så det är väl troligtvis detsamma här. Men det tåls ju att titta på ändå.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, plugga lite, kanske gör mig lite fruktsallad och ser en film eller nåt, om det nu inte är något bra på tv.

men nu ska jag ta och dra mig mot bussen och lyssna på brajävlamusik; John Mayer och lite James Morrison, fruktansvärt bra blandning. Hade varit mer perfekt om jag hade haft nånting trevligt att läsa (matteboken räknas tyvärr inte in i denna kategori), men man kan inte få allt, antar jag.

nå hej!

Har nyss haft matte och nu sitter jag och Sara i datasalen och känner lugnet. Ska väl snart börja åka hemåt. Inte för att jag har nånting speciellt där hemma som behöver göras, men ändå. Fast det är klart, skulle behöva renskriva min engelska bokrecension + att jobba lite mer med matten, då jag har ett prov som ska göras på fredag. Och jag känner mig långt ifrån säker på det jag sysslar med. Skitbra. Verkligen.

underbar låt

If it's gonna be a rainy day
There's nothing we can do to make it change
We can pray for sunny weather
But that won't stop the rain
Feeling like you got no place to run
I can be your shelter 'til it's done
We can make this last forever
So please don't stop the rain


underbar dag, verkligen (noll ironi, helt seriöst). Började dagen med sovmorgon, steg upp kl 10, åt frukost, hjälpte Anna med datorn lite. Sen åkte Anna till jobbet och då käkade jag lunch. Sen fixade jag mig lite och drog till skolan. Har inte gjort så speciellt mycket sen jag kom hit, har mest bara hängt lite med Sofia och nu Sara. Snart är det dags för dagens första - och sista - lektion; matte.

ciao!

They call it stormy Monday?

Hehe, nu var jag allt lite vitsig. Eller nej, det var jag inte. Men det blåste ju utav bara helvete igårkväll, och det höll säkert i sig under natten också, men det har jag inte hört nånting av, då jag lyssnat på sweet music hela natten. Blev ju - givetvis - James Morrisons nya, utblandat med Anna Bergdahls audition (ja, den är så bra att jag har den på min mp3) och lite John Mayer. En helt underbar musikalisk grogg alltså, hehe. Annars gjorde jag inte så förfärligt mycket igår efter hemkomsten från Piteå; åt middag, tog en promenix med hunden, såg en massa tv (one tree hill, gossip girl och andra avenyn) och sen pratade jag en sväng med Marcus, sen skrev jag brev åt min pappa och pratade med Anna och sen gick jag och lade mig.

Nu är det inte alltför länge kvar innan jag slutar, bara engelska kvar. Måste hem och fixa lite i mitt rum, vet inte varför jag var så sjukt seg i morse, men jag hann inte bädda min säng till exempel. Men detta skall åtgärdas då jag kommer hem, det vill jag lova! Sen ska jag räkna lite matte, har prov på fredag.

Ikväll blir det att se Cityakuten med Jossan, och förmodligen ta en och annan snackis med både henne och Marcus. Vi får se hur det blir, helt enkelt.

Men nu ska jag kila, min lektion börjar snart.

lunch, lilla melodifestivalen och musik

Har nyss ätit lunch, det blev våfflor, som det brukar bli då vi är i Piteå. Sitter nu och kollar på reprisen av Lilla Melodifestivalen. Åh, alla är så duktiga, blir så imponerad! Visst märker man ju lite svaj i rösten och så, men ändå, detta är alltså ungar som skrivit både text och musik själva, dom är ju hur duktiga som helst.

NU har jag snart införskaffat Songs for you, truths for me så jag har nånting nice att lyssna på under bussresan hem. Nu måste jag ta och packa!

pussciao!

Åh

Jag sitter och lyssnar på James Morrisons senaste platta Songs for you, truths for me, eller ja, jag har bara två spår än så länge, men det känns ändå som att dessa två låtar lyckas representera resten av skivan som jag inte ännu hört. Eller, jag har sammanlagt hört fyra låtar från plattan; Please don't stop the rain, Save yourself, You make it real och Once when I was little. Fyra helt fantastiska låtar av en minst lika fantastisk artist. Yep, jag är ganska så övertygad om att detta album är ett go-get. Såg dessutom att en av hans låtar, som jag aldrig kan minnas namnet på, var med som typ "veckans bästa" eller nåt i Klick! Inte för att jag faktiskt brukar lita på deras recensenter, eller någon annans heller för den delen, men det kändes ändå rätt bra. Trots att jag inte hört den ännu. Men 149 pix på cdon.com? Är det värt det? Jag tror faktiskt det. Annars kan man ju köpa lokalt och gå till Åhléns och hosta upp ... hum-di-dum ... Öh, ja, nu har ju inte Åhléns någon webbshop (dåligt drag) men jag kan ju satsa pengar på att den inte kostar mindre än 180 spänn iallafall, dom brukar vara bra att sätta relativt orimliga - dvs höga - priser på i princip allt på mediaavdelningen. Eller ja, filmerna brukar vara lika dyra överallt, så det är väl ett undantag.

Jag var för övrigt på Åhléns tidigare i veckan och märkte, till min stora glädje, att Paolo Nutinis skiva, som jag inte minns namnet på, fanns på rea för typ 79 kr eller nåt. Men fanns den kvar då jag hade kunnat köpa den? Nej, givetvis inte. Är inte sånt typiskt? Du går och kikar på nånting i evigheter, och då du väl kan köpa det så är vad det nu är slut, eller så finns det inte i din storlek, om det handlar om skor eller kläder.

The Bucket List

Såg jag igår. Fantastisk film, den borde alla se. Jag tyckte att filmen förmedlade ett bra budskap, och även om filmen hade ett rätt sorgligt slut så hade man ändå ett leende på läpparna. Och så är det ju helt fantastiska skådisar med i filmen. Och missa för guds skull inte låten som rullar under eftertexterna. Videon till låten finns med som extramaterial på DVDn, så den är ett måste, om man frågar mig. Jag har gillat låten rätt länge, det var faktiskt pga låten jag ville se filmen (töntigt, jag vet) och texten är helt fantastisk, det har jag alltid tyckt. Men då man sett filmen så tycker jag att man får lite mer insikt i vad låten handlar om. Så nu tycker jag att ni ska pallra er iväg och hyra eller köpa filmen, annars kommer ni ångra er! (okej, tekniskt sett kan ni ju inte ångra er om ni inte sett den)

Vi hyrde även Paranoid Park, som handlar om en kille som av misstag råkar döda en vakt. Jag har läst om filmen förut, och tyckt att den verkat bra, men har aldrig hyrt den. Men igår så gjorde vi alltså det, och jag såg den med Amanda. Det var en rätt bra film, men handlingen var ganska grötig och den hoppade väldigt mycket, man hängde inte riktigt med. Men även om inte filmen var någon höjdare fick vi iallafall möjligthet att dregla över några söta skaterboys, hehe.

dagens låt 4/10

Tyvärr har det dröjt fruktansvärt länge sedan jag gjorde ett "dagens låt"-inlägg. Men nu har jag skaffat mig lite nya favoriter. Tyvärr inga nya artister (men jag är öppen för förslag).

Dagens låt är iallafall Save yourself med James Morrison. Yes, he's back! Nya albumet släpps när som helst, och den här låten är fruktansvärt bra!


nå hej

tog en liten runda till stan med mami och Amanda. Köpte ingenting, utan gick mest bara runt och kollade. Var på väg att köpa en kofta från Åhléns som jag tittat på i våras, men jag uteslutade det, kände mig för snål. Men det var ändå kul att bara gå runt på stan, trots att det var så jäkla kallt. Gick och fikade på Ekbergs med Amanda, skitmysigt. Satt där och pratade och hade det trevligt. Hittade en superfin ögonskuggekvartett på Åhléns också, från Lancôme, men jag kände mig inte så sugen på att betala 210 kr. Eller sugen var jag väl, men jag hade ändå inte råd. Tusan att det var så dyrt. Har letat efter en lila ögonskugga i rätt nyans, men den verkar aldrig dyka upp. Tills nu; och så kostar den skjortan. Fast jag har hört att deras ögonskuggor ska vara bra, någon som provat och kan bekräfta detta?

Nu ska jag ta och se lite one tree hill och sen är det väl middag.

Pussciao!

lördag

idol igår, skitbra framträdanden, verkligen. Speciellt Robin B och Anna, hoppas dom håller sig kvar länge så man har någon att heja på. Nu ska jag strax dra till stan snart med mami och Amanda.

För övrigt är James Morrisons nya platta grym, höhö! Missa inte den för tusan!

pussciao!

äntligen helg

Jag har väl redan varit inne på det temat med "TGIF", men vi fortsätter ändå med det. Men alltså, så himla skönt med helg! Herregud. Känns som att det varit nånting som hänt typ varje helg nu på sistone; helgen för två veckor sen var det hockey i luleå, förra helgen var det också hockey i luleå och rep på söndagen och i onsdags var det ju "konsert" på Viljan. Och så har vi haft prov idag, och det gick ju ... Eh, sådär. Men nu är det helg = dags att ladda batterierna. Imorgon blir det nog en runda på stan med mami och Amanda. Är i stort behov av en poleringsduk till mina glasögon. Herregud, ni skulle se dom nu, alldeles kladdiga och jävliga. Ser knappt nånting igenom dom längre. Inte ens värt att ha dom på sig nästan. Och så är jag sugen på att köpa "Sapphire" också, ni vet, nagellacket från Isadora som jag pratade om tidigare. För jag köpte ju "Spellbound black" ifall jag inte nämnde det tidigare. Men jag är ganska säker på att jag gjorde det. Men nu ska jag snart ta och joina min kära syster upstairs och ha en liten pratstund, läsa lite och gotta sig med bra musik.

pussciao!

äntligen framme!

Ja, då var jag äntligen i Piteå, gud vad skönt! Bussresan gick snabbare än väntat, men det kanske berodde på att jag läste Twilight? Men nu är den iallafall utläst, så nu ska jag börja på recensionen i helgen. Fast jag väntar nog ett tag att lämna in den, först den 20e oktober ska den vara inne. Plus att jag "fuskat" lite. Fast det var inte planerat att det skulle bli så. Har velat läsa Twilight jättelänge, och så såg jag en annan bok av henne på biblioteket, och så kikade jag runt och hittade den på svenska, men inte på engelska. Så jag frågade om den fanns på engelska, och det gjorde den, men den var utlånad och skulle bli återlämnad den 10e oktober. Men jag lånade den svenska boken ändå, men jag ska läsa den på engelska sen också. Men det var en grymt bra bok iallafall må jag säga! Rekommenderas starkt. Jag är inget större fan av vampyrstories, men jag hade hört att just denna skulle vara helt otroligt bra, så den blev det, och jag ångrar det inte alls. Jag känner fortfarande viss skeptis gentemot vampyrstories, men i detta fall var jag mer än villig att göra ett undantag. Och om man verkligen inte gillar fantasyböcker med vampyrer osv borde man åtminstone läsa den för romantikens skull.  Nu är det idol och gottis med syster.

Pussciao!

nu; filmkunskap, sen; p-town!

äntligen dags för filmkunskap! Fast för mig blir det bara en timmes lektion, sen måste jag kila till bussen mot p-town. Låter det inte lite gangstaah att kalla piteå för p-town? Kanske inte, påminner faktiskt mer om p-piller än nånting inom gansterindustrin, right?

Men nu ska jag gå,
pussciao!


åhhhh, vill haaaa!

Som ni kanske minns fick ju livet på min älskade Samsungkamera ett plötsligt slut (rip), men nu har jag hittat en mer än värdig ersättare: Canon EOS 1000D

Det är, för er som inte vet, en systemkamera och ... Ja, vad mer ska jag säga? Den verkar då bra. Någon som innehar den kameran och kan säga nånting huruvida den är bra eller ej?

Sitter och försöker fördriva tiden så gott det går innan filmkunskapen, som börjar på ca 25 minuter. Jösses, vad sakta det går. Gillar inte fredagar. Eller, jag gillar fredagar bara för att det är sista dagen på skolveckan, men då är det ju det där jäkla fredags-schemat då ... Att börja 08.20 och sluta 16.55 på en fredag? Kul? Not so much.

Veckans andra fel

I bloggen för min del. Nagellacket hette "Spellbound black" inte ... Vad jag nu skrev tidigare. Så glöm det namnet, och lägg "Spellbound black" på minnet istället. Fast jag blev lite besviken. Det hade inte riktigt det där fräna skimret som det hade i flaskan, men det är fint ändå.

Snart åker jag! Åh, vad kul det ska bli! Har gjort lite småplaner med systern min. Eller ja, allt vi egentligen planerat är väl att gå på stan, men det blir nog trevligt. Har inte träffat henne på typ en månad, så det ska bli rätt kul ändå. Mindre kul blir det ju att åka buss i typ 1,5 timme. Men jag har iallafall min bok att läsa, håller på med Twilight, fast på svenska, Om jag kunde drömma heter den då. Grym bok, gillar den starkt! Lär ju läsa ut den i helgen, så då kan jag börja på min skriftliga bokrecension, wonderful. Jag vet inte riktigt varför, men jag tycker det är skitkul att skriva bokrecensioner. Speciellt på engelska. Men det kanske hänger ihop med mitt skrivintresse. Det låter ju väldigt logiskt, eller hur?

Men nu ska jag ta och måla lager 2 på mina naglar tänkte jag.

pussciao!

TGIF

Min engelskalärare skrev det på tavlan under morgonens lektion. Vet inte varför hon gjorde det, men det stämmer ju verkligen! I synnerhet idag, tycker jag, då jag ska åka till Piteå. Det låter väl inte så speciellt kanske, att åka ca 10 mil och vara där över helgen, men det är som att åka "hem" för mig + att jag inte varit där sen i augusti.

Har nyss haft svenskaprov och det kändes inte särskilt bra alls ... Och jag tror inte det gick så speciellt bra heller. Men så är det så här i förkylningstider. Tyvärr brukar förkylning också dra med sig brist på ork, och så blev det absolut i mitt fall den här gången. Men jag skrev en liten "förklaring" i slutet av provpappret, så jag får se hur det blir.

Nu ska jag vänta på mina kära friends som - så vitt jag vet - fortfarande gör provet så man får äta lunch någon gång, sen ska jag kila till stan och köpa ett nagellack. Fast jag vet inte om jag vill ha det mörkblåa "Sapphire" eller det svart/blåa "Glistening black" tror jag det hette. Lutar mot det sistnämnda, döhäftigt lack. Nej, jag tror jag kör på den faktiskt. Eller, jag vet inte ... Jag återkommer senare med rapport! Men nu tyckte jag att jag hörde mina vänner anlända här inte, så dags för lunch!

jaha, jag hade tydligen fel

Det var alltså inte Anna som hade åkt ut igår, utan ... Åh, nu minns jag inte vad hon hette. Den rödhåriga tjejen iallafall, vilket betyder att Anna alltså är kvar! Så jag tar tillbaka allt jag sade ... Som rör det alltså, höhö.

Fruktansvärt seg dag idag. Började med att gå ut och håva in plankton med klassen. Svinkallt och blåsigt. Plus att jag var den enda i min grupp som hade gummistövlar, så vem fick ta på sig besväret att gå ut i vattnet? Jo, jag. Dökallt. Fick typ lindrigare frostskador eller nåt. Sen gick vi in och kollade på svamlet i mikroskop. Det var inte lika hemskt som att kolla på skogkrypen. Efter NKn väntade jag på Kalle som skulle ha baslektion, för vi skulle äta lunch tillsammans. Efter det stannade jag kvar en stund till, då väntade jag på att Sara skulle ha gemu. Sen kom Sofia och frågade om jag ville följa med och kolla på ettorna som skulle framföra sina ESO eller ESV-projekt. Riktigt kul! Så tack ESMK08 för att vi - efter lite övertalning - fick kolla på er. Inte för att jag direkt väntar mig att någon ur klassen skulle kika in på min blogg, men bara för säkerhetsskull. Sen efter det gick jag och Sofia till stan och handlade på Coop innan jag gick till bussen och åkte hem. Hann bara hem innan Anna kom och då åkte vi nästan direkt till Rönnbäcks och käkade middag, svingott. Men nu ska jag ta och läsa och sen se Idol och Heroes.

Pussciao!

hemska värld

jag har på omvägar fått höra att Anna åkte ut ur idol igår. Hur är detta möjligt? Hon var ju överlägset en utav de bästa. Kanske till och med den bästa. Nu är det ju knappt värt att kolla på idol längre. Fast det är klart, Robin är ju kvar. B, alltså. Hoppas han tar sig i kragen och blir sådär skitbra som han var på sin audition och under slutaudition.

Nu väntar jag på att Charlie (Kalle) ska sluta sin baslektion så att jag och han kan gå och käka lunch. Sen ska jag till stan och handla på Coop sen hem och städa mitt rum, sen plugga och sen ska jag tillbaka till stan och äta på Rönnbäck's med Anna, Lillan, Ellinor och Jossan. Det blir nog skitnice. Och ikväll så är det idol. Och så kanske jag kan sno Jossans mobil och smsa med någon? Det är värt att fråga iallafall.

Pussciao!

ja, då var det färdigt

Nu har vi kört vårat gig på invigningen. Äntligen. Kändes nästan lite uppjagat eller vad man ska kalla det, man har gått och repat i flera veckor och så är det över på knappt 10 minuter. Man vill ju såklart att det ska låta bra, och sen ska vi ju använda låtarna senare i höst också, då vi åker ut till högstadieskolorna i Boden och spelar och berättar lite om estetiska programmet. Men det gick bra iallafall, fast som sagt, väldigt snabbt. Imorgon ska jag vara på skolan 08.20 och plocka undan instrument. Woho, skitkul! Missar en liten sovmorgon, skulle annars börja 09.20. Sen ska vi ut med klassen och fiska efter en massa snusk i bodträsket på NKn. Ja, man kan ju inte direkt påstå att torsdagar hör till toppskiktet i min bok. Men snart är det fredag iallafall! Ett plus med torsdagar är iallafall att man slutar tidigt, det är skönt som attans. Men nu ska jag gå och se Grey's Anatomy.

Pussciao!

nejnejnej,

usch, repet kändes inte alls bra. Halsen ger vika för ingenting och det strävar och känns som sandpapper hela tiden, trots att jag druckit en massa vatten. Usch, vad jag hatar att vara förkyld. Och jag hinner inte ens hem efter skolan, jag är fast här till typ åtta eller nåt ikväll. Men det ska nog lösa sig. Vi spelar ju tidigt ikväll, först av alla, så jag hinner nog kanske hem ändå. Men nu ska jag gå och ha scmu,

ciao!

RSS 2.0