GO SVERIGE!

MMMHM, vilken supermatch! 4-0 till Sverige efter 2 spelade perioder. Markström är ju utan någon som helst tvekan matchens största hjälte, vilken kille alltså! Helt fenomenal. Sjukt besviken att han inte kom med i Sveriges OS-trupp, han hade verkligen varit en tillgång för Sverige. Detta är sånt här som påminner en varför man älskar hockey.

Men nu ska jag titta på den tredje och sista perioden, HEJA SVERIGE!!

HOCKEY NU

nej, NU ÄRE HOCKEY! Dags för de svenska småmynten att spöa skiten är finnarna, nu kör vi! 20:00 på SVT24 är det som gäller. Sen ska jag... Ja, jag vet faktiskt inte, får se vad jag hittar på! Håller iallafall på att spana in en drös godingar på Forever21, kanske fortsätter med det? Nej, nu ska jag värma kladdis och se hockey. CIAO

HAPPINESS

åh, måste bara få visa den här låten, jag blir så himla glad då jag hör den! Varför har jag inte lyssnat på Rod Stewart tidigare?! Låten heter iallafall (Your love keeps lifting me) Higher and higher.

YOU CAN'T HURRY LOVE

näe, nu ska jag ta hand om disken (typ det tråkigaste som finns?!) och sen ska jag pysa in i duschen och fräscha till mig, vet inte om jag är så jättesugen att fira in det nya året iklädd i mjukisbyxor och en munkjacka? Vet dock inte alls vad jag ska ha på mig? Nåja, jag gräver väl fram något, vad det blir återstår att se! CIAO

DISAPPOINTMENT WAS MY CLOSEST FRIEND

Sitter och lyssnar på lite musik (just nu lyssnar jag på soundtracket till Disney-filmen Tarzan, haha). Funderar om jag ska ta en dusch snart. Men jag gruvar mig litegrann, duschen brukar sällan leverera varmvatten. Åtminstone då jag ska duscha, då snålas det inte med kallvattnet direkt.

Blir en rätt lugn kväll med familjen, kanske ser en film eller något. Och ÄTA, förstås, haha. Har varit handlat nu på förmiddagen, och det kommer att bli lövbiff, potatisklyftor, sås, skagentoast, fruktsallad och säkert en massa annat!

Imorgon blir det gissningsvis en riktigt slapp dag, se film osv, och sen på lördag är det HOCKEY, peppad tjej till tusen!

Men nu ska jag lyssna vidare på Tarzan-soundtracket (Disneyfilmer har verkligen sjuktbra musik!) och sen ska jag tvinga in mig själv i duschen. CIAO

IT'S THE SAME OLD SONG

men fasen att det ska vara så svårt att formulera sig rätt. Eller formulera sig överhuvudtaget, snarare. Men detta ska fan göras! Tills vidare lyssnar jag på Rod Stewart - It's the same old song (och resten av albumet), sjukt bra!

För övrigt tycker jag synd om er som missade Rock & roll hall of fame - 25 år som visades på SVT2, attans bananer vilken ösig show! Stones! Springsteen! U2! Ja, ni hör ju själva. Men nu ska jag göra färdigt den här självutmaningen, SEN blir det sängen. NIGHT

SKA JAG?!

Ska jag våga? Ja? Nej? TUSAN VAD DET SUGER ATT VARA FEG!!

äh, vad fan, I'LL DO IT! Man lever bara en gång. Wish me luck (trots att ni inte vet vad det gäller, haha)

ECHOES, SILENCE, PATIENCE & GRACE

haha, alltså, har ni sett Icas nya reklam? Då Ulf imiterar en viss bloggerska? Sjukt kul! Bästa reklamen sen min favorit-brevduva.

Nu ska jag pallra mig till sängen, imorgon blir det (förmodligen) att handla inför kvällens finmiddag, gör nog ett och annat inköp jag också. Påfyllning av mobilen står på inköpslistan bland annat.

men som sagt, sängen nu. GODNATT

Foo Fighters - Home

LIKE A BRIDGE OVER TROUBLED WATER

åh, det blev en alldeles förträffligt god kladdis, måste jag säga! Lite omständig, men helt klart värt omständigheterna! Här är receptet ifall ni blir sugna. Jag använde råsocker istället för farinsocker och det blev precis lika bra.

Sitter just nu och lyssnar på en av de bästa låtarna som gjorts. Alltså typ någonsin. Sjukt bra. Vilken är det då? Denna pärla är det.

FAVORIT

mmmh, Loka päron, ny favorit! Kommer sitta och rapa hela kvällen nu, skulle jag tro. Om jag får i mig fler glas. Vilket är mycket möjligt, vi har typ 3 1,5-litersflaskor i skafferiet, helt okej! Och nu tänkte jag göra mina älskade listor, åter igen. Denna är snodd/lånad av Sara!

En liten rolig sak om mina vänner (kopiera och gör samma sak på din blogg)
Vem av dina vänner..:
..Har du känt längst?
Det är Male, minsann! 12,5 år har vi känt varandra.
..Är galnast?
Oj, haha, svårt! Men jag och Male har hittat på en hel del bus under åren...
..Är mest ironisk?
Hmm, av någon anledning tycker jag att det är grabbarna som är mest ironiska.
..Har bäst klädsmak?
Svårt. Säger som Sara; alla har bra klädsmak!
..Har du roligast med?
Meh, det går ju inte att välja! Alla.
..Har du åkt utomlands med?
Kalle, haha! Även om det var en klassresa till Finland för ett x antal år sedan, men nog är det över landsgränsen alltid.
..Har du flest minnen med?
Har en hel del minnen med mina vänner från Luleå, men jag har en hel del minnen med Sara och resten av gänget!
..Är duktigast i skolan?
Åh, SVÅRT! Alla är ju så himla duktiga.
..har bäst musiksmak?
Attans bananer vilka svåra frågor... Men jag och Sara har en hel del gemensamma musikfavoriter
..har hetast temprament?
Kalle!! Haha
..litar du mest på?
Jag litar på alla precis lika mycket
..har roligast blogg?
Haha, Sara blir det här, eftersom hon är den enda som har blogg
..kan du prata om allt med?
Alla, faktiskt, på ett ett eller annat sätt
..är du mest lik utseendemässigt?
Jag har fått höra ett x antal gånger att jag och Male är lika, så det blir väl mitt svar.

BABY IT'S ALMOST OVER

nu har jag en efterlängtad Loka på kylning, och inom kort lär jag ha en kladdkaka i ugnen! Sen tänkte jag försöka se färdigt Benjamin Button också, den var riktigt bra faktiskt. Snyggt gjort, effekterna är ju så välgjorda att man dör.
Bah, imorgon är det årets sista dag. Hjälp, jag kan inte fatta det. Hur fort har inte 2009 gått?! Helt sinnes! Förhoppningsvis blir 2010 ett minst lika bra år, om inte bättre. Ser lite halvt fram emot studenten, det är lite blandade känslor inför det där! Hur är det med er enda blivande studenter, vad har ni för känslor inför det där speciella datumet i Juni?

nu ska jag sätta igång med bakandet. CIAO

MAYBE LATER

NAE, baket får vänta! Nu drar jag till Öjebyn. TJARÅ!

RED WINE AND AMBIEN YOU'RE TALKING SHIT AGAIN

nej, nu tar jag och pyser till köket och bakar litegrann! Värmer nog en kopp glögg i samma veva, soppan gav inget vidare resultat gällande min kroppsvärme. Men nu; kladdkaka! CIAO

DO YOU KNOW ME?

åh, jag är extremt hungrig, och vad ska vi äta till middag? KÖTTSOPPA. Visst, det är gott osv, men hur länge håller jag mig mätt? Typ 15 min. Plus dock för att man blir alldeles varm i kroppen. Och ostmackor, mmhm! Dock ska jag övertala dem om att få laga mat imorgon, något med fläskfilé och potatisklyftor. Och sallad. Vem vet, kanske någon efterrätt, till och med? Detta ska undersökas! CIAO

NO ONE EVER REALLY WINS IN HEARTBREAK WARFARE

Jag och dessa listor, alltså. Kunde inte låta bli, haha. Den första har jag iallafall lånat av Vanessa, den andra är från Fanny!

Har du varit mest glad eller ledsen i år?
GLAD! Jag har ta mig tusan varit en solstråle hela året. Nåja, nästan iallafall.
Vad kommer du minnas mest från 2009?
Musikalen, sommarjobbet, PDOL, skåneresan, malmöfestivalen, julshowen osv. Har varit ett sjukt bra år, helt enkelt!
Vilka länder har du besökt?
Inga. Fast å andra sidan finns de ju dem som påstår att Skåne tillhör Danmark, haha.
Vilka låtar förknippar du med 2009?
Fibes, oh Fibes! - Love child
Kings of Leon - Use somebody
Tingsek - World of its own
John Mayer - Perfectly lonely
Timbuktu - En high-5 & en falafel
Promoe - Svennebanan
Maskinen - Segertåget
Michael Jackson - Beat it
Vilka nyårslöften har du?
Åh, jag är så himla dålig på nyårslöften... brukar inte klara av att hålla dem särskilt länge. Men okej, jag ska faktiskt börja övningsköra, om det räknas.
Hade du en bra julafton?
Väldigt!
Ska nästa år bli ännu bättre?
Det hoppas jag verkligen! Men med en födelsedag on the rise, studenten och en massa annat trevligt, hur kan man hoppas på något annat?
Har du slösat mycket pengar i år?
Nog har det gått pengar, alltid. Men det har då varit värt det!
Störsa musikaliska upptäckt?
Oj, svårt! Men jag upptäckte att musik-Sverige har en hel del att erbjuda, mycket mer än vad jag trodde. Men Fibes, oh Fibes! och Tingsek är väl de som hängt med mest så här efter sommaren. Sedan är Band of Horses en relativt ny grej som jag upptäckt, sjukt bra. Och - som varje år - återupptäcker jag hur bra John Mayer verkligen är lite då och då.
Har du följt modet i år?
Nja, jag vet inte. Det har väl inte varit något jag direkt strävat efter, jag har klätt mig helt och hållet efter vad jag tycker är snyggt & bekvämt.
Har du piercat dig i år?
Jag gjorde hål i öronen i Februari, om det nu räknas.
Har du jobbat med något speciellt i år?
Skolan borde ta mig tusan räknas som ett jobb, åtminstone 2009 om man går ESMK07 på Björknäsgymnasiet i Boden. Sjukt mycket att göra, men det har varit så himla roligt alltihop!

NUMBER TWO

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Utmanade mig själv.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inget, så ska jag svara ja eller nej?
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej
4. Dog någon som stod dig nära? nja, en släkting dog, och vi har väl varit hyfsat nära, sådär som släktingar brukar vara.
5. Vilka länder besökte du? Sverige, exotiskt och väldigt spännande!
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Jag säger som Fanny: resor.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Oj, det är många! 20/3, 2-4/4, 16/12, 18/12 är några!
8. Vad var din största framgång 2009? hmm.. svårt.
9. Största misstaget? Finns många småmisstag som jag mer än gärna raderar, men inget sådär jättestort.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Haft muskelfästeinflammation (och jag tror på allvar att det har kommit tillbaka), varit sjuk TRE gånger på typ en månad, annars inget mer.
11. Bästa köpet? Skåneresan!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder, förmodligen.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Samma som tidigare, Love child, Beat it osv!
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare, hoppas jag!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Rest, vågat liiite mer
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Fegat mindre.
18. Hur tillbringar du julen? Med min familj
19. Blev du kär i år? Ja
20. Favoritprogram på TV? Serier som One tree hill, gossip girl, grey's anatomy, dhw, 90210 osv!
21. Bästa boken du läste i år? Jag gillar inte att läsa böcker..
22. Största musikaliska upptäckten? Tokio hotel ;)
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Absolut!
25. Något du önskade dig men inte fick? Det tror jag inte:)
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Umgicks med massa vänner:)!
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jag veeet inte.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? lite svartare än alla andra år.
29. Vad fick dig att må bra? Alla hundratals roliga festkvällar;)
30. Vilken kändis var du mest sugen på? BILL KAULITZ!
31. Vem saknade du? de ni.
32. De bästa nya människorna du träffade? Har träffat många fina människor!

IF I AM A STRANGER

försökte leta fram en bild på min nyinköpta skjorta på H&Ms hemsida, men icket. Det är iallafall en rutig herrskjorta, grön/blå/lila är den och hur skön som helst! 100% bomull, 249 kr. Sjukt bra köp, måste jag säga! Just nu matchar jag den med ett stort, pösigt linne under och tights till, men kommer framöver även att bära den med ett par strumpbyxor, shorts och Converse, alternativt ett par slitna jeans (vilket påminner mig: jag måste sy in de jag köpte på Bikbok i somras. Och önska mig ett par nya). Möjligheterna är oändliga. Och nu då jag har en vill jag bara ha fler, lätt det bekvämaste plagget på länge. Vill dessutom hitta en snygg hatt att ha till, vart man nu hittar såna? Jag kör på mössa tills vidare! Nu ska jag kolla vidare på Benjamin Button, sjukt bra film. Lång, men attans vad den är bra. CIAO

FOOD CHAIN

jag lyckades faktiskt krafsa fram lite mat trots allt. Två stekta ägg, lite keso, en macka med keso på + en liten flaska julmust. Hoppas det smakar, för jag är helt utsvulten! Nu ska jag kila upp och hämta filmen. CIAO

ps. Jag tror min muskelfästeinflammation är tillbaka, tusan också!

I THINK IT'S A RAINBOW

Sitter och lyssnar på Idol-Eriks album. Som enbart består av covers. Ja, förutom Higher, vinnarlåten, då. Tråkigt nog har dom lyckats slipa bort Eriks signum, den raspiga rockrösten. Kvar finns en slät, välproducerad popröst som kan ta omänskligt höga toner i full röst. Jag tänker inte förneka hans talang, Erik är en enormt duktig sångare, men detta? Nej, jag blev väldigt besviken, faktiskt. Hoppas att det blir en förändring framöver, av alla 6 idolvinnare måste jag ju medge att Erik faktiskt är min favorit.

nu ska jag fortsätta jakten på MAT. Hur det har gått hittills på den fronten? ÅT FANDERS. Hittar inget ätbart i detta hus. Funderar på att steka lite ägg, så man får i sig lite käk iallafall. Sen ska jag prata med mor min och ordna så att hon kanske köper hem lite formfranska (VARMA MACKOR) och juice, abstinensen är på väg! Ska nog ta och se Benjamin Button också. På datorn.

för övrigt så ska jag börja övningsköra efter jul någon gång! Passa er bara, det dröjer inte länge innan jag är ute och gör vägarna osäkra. Förhoppningsvis ska väl alla människor (och alla renar, rådjur, älgar, harar, lodjur, igelkottar, vargar, rävar osv också) klara sig utan några större skador.

I'M GONNA FIND ANOTHER YOU

har nyss satt igång en tvättmaskin, städat litegrann och läst ett kapitel ur en bok. En rätt produktiv dag, med andra ord. Var på Pite havsbad igår med Amanda. Och det badades för ett helt kompani. Jösses, det åktes rutschkanor, lektes och skrattades. Hade iallafall vansinnigt roligt, skrattade så att luften knappt räckte till. Det kanske roligaste som inträffade måste väl ha varit då jag hoppade rakt ner i poolen, utan att inse att poolbotten är löjligt hal, så då jag landade i vattnet som i vanliga fall räcker till brösten ungefär halkade jag och försvann under ytan. Kom upp igen med typ en liter vatten i strupen och en kallsup som heter duga. Kul var det iallafall, och det var två trötta - och hungriga - tjejer som kom hem strax efter 19-snåret. Slängde i mig ett stekt ägg och sen såg vi på Marley & Me. Och jag satt och snyftade, som vanligt. Some things never change. Sen då det var dags och sova? Ja då började allt klor klia till tusen, så jag fick smörja in mig sisådär 800 gånger och kyla ner mig med ett lakan, och ändå kliade det. Börjar på allvar tro att jag är allergisk mot klor. Sen fick jag ju veta att det var hockey på tv, så jag pallrade mig upp ur sängen, slängde på skjortan, drog med mig täcket och satte mig framför tvn. Alltså, få saker kan få en att känna sig så sluskig som att sitta uppe mitt i natten för att se hockey iklädd underkläder, skjorta och sockar. Dock så hade jag väldigt rent hår, och jag skulle tro att resten av jag var rätt ren också, vilket kanske sänkte the overall sluskfaktor, hoppas jag. Nä, om man skulle ta och leta fram något ätbart kanske? LATER FOLKS

Franz Ferdinand - Ulysses

LISTEN YOU SINNER I'M A SINNER TOO

åh, alltså, gårdagen. Jag säger bara... ja, jag vet inte riktigt, men kul som attans hade jag iallafall! Mötte upp Sara strax före halv två, gick ganska omgående till Shopping och tittade runt, köpte ingenting. Gick vidare, och efter knappt en timme hade vi masat oss igenom alla viktiga butiker. Det måste tamigtusan vara rekord. Helt sjukt. Så vi gick en liten vända till, bara för att fördriva lite tid. Köpte iallafall en rutig skjorta och en svart tröja på H&M. Sen gick vi och åt mat på Exotic, jag, Sara och Amanda. Har inte skrattat så mycket på evigheter, sjukt kul var det. Roligast? "VI TAR SPRINGNOTAN NU VA?!", hela resturangen tystnar. Och våran servitris, stackars tjej.. hon måste ha trott 1. Att vi skrattade åt henne (det gjorde vi faktiskt inte, även om det verkade så) 2. Att vi var totalt jävla dumma i huvudet. Jag tippar att hon trodde på 2an! Sjukt roligt hade jag iallafall, har inte skrattat så mycket på riktigt länge. Sen åkte Sara tillbaka till Boden, och jag och Amanda gick på stan ett tag till. Mina fötter började få rätt så ont, så det blev en jakt på ett par platta, vanliga tygskor. Något som är lättare sagt än gjort så här i December. Men, till slut hittade jag iallafall ett par vita på H&M. Stora som tusan, men det var något jag var mer än villig att offra. Rätt sköna var dom, fast kalla till tusen. Ska nog köpa en inläggssula i ull till helgen. Eller kanske 2, för säkerhetsskull. Sen drog vi till Coop Arena och hängde där ett tag före matchen. Helt okej match, den var varken jättebra eller jättedålig, bara okej. Första perioden var katastrof, men sen blev det stegvis bättre.

Då vi kom till Piteå igen såg vi Baksmällan, jag och Amanda, och fy tusan vad vi skrattade! Om man hade fått muskler av att skratta skulle jag nog ha ett tolvpack vid det här laget! Sjukt kul var det iallafall. Efter det kan man lugnt säga att det spårade. Ganska så extremt rejält. Vi såg dessutom bloopers-klippet. Något vi kanske inte skulle ha gjort. Mormor fick till och med säga åt oss att vara lite tystare. Och som ni alla vet så blir allt så sjukt mycket roligare då man inte får skratta, konstigt nog.

ikväll ska jag och Amanda på Pite havsbad och bada, nice som tusan! Sen lär det bli film ikväll, vilken det blir har jag dock inte den blekaste om, men det blir nog super i vilket fall. CIAO

WHERE WERE YOU?

håller på att fixa mig för fullt inför dagens shoppingrunda i luleå med Sara. Har alldeles nyss duschat, ska snart torka och platta håret och sminka mig litegrann.

Hoppas ni får en superdag! PUSS

The Fray - You found me

I'M GONNA FIND ANOTHER YOU

kom på att jag skulle ladda mp3n med lite godbitar så jag har något att lyssna på imorgon då jag sitter på bussen. I vanlig ordning blir det en salig blandning, lite Ray Lamontagne, Jamie Cullum, Foo Fighters, Band of horses, The Perishers och en massa annat bra! Ska även försöka smuggla med min mammas kamera, så man kanske till och med kan dokumentera lite under dagen.

Kanske till och med anstränger mig och lär mig att mobilblogga. Fast det är fortfarande lite 50/50, vet inte riktigt.

Och nu skulle jag bara avslutningsvis vilja bjuda på en ruskigt bra låt.

Ryan Adams - If I am a stranger

PUSS


I TAUGHT MYSELF HOW TO GROW OLD

nu tänkte jag se om det finns något att göra en skaplig dip av och antingen slänga mig i soffan och se hockeyn eller Benjamin Button. Svårt val.

THE NEW LOVE SONG

jag är så sjukt laddad inför morgondagens shopping! Bra sällskap, rea typ överallt på stan. Ja, ni hör ju själva, det har ju succé written all over. Sedan en sjukt god middag - fortfarande i kalasbra sällskap - och en liten hockeymatch på det. Låter som en riktig supermåndag, huh?

nu sätter jag igång jakten på ny, bra musik igen. Har ni några bra tips? DELA MED ER, FÖR TUSAN! Jag gjorde ju det tidigare idag, nu vill jag ha lite payback, folks.

Joshua James - The new love song

'09

A falling through A man I'll never be A message A piece for you After afterall Along the way Ashes and wine Baker lake Broken Brooklyn Collide (acoustic version) Crazy for leaving Dance with somebody Disappear Don't bring flowers after I'm dead Edge of desire End of the road Everlasting love Fix you Free fallin' Friends, lovers or nothing Gloria Half of my heart Haven't met you yet Home Hometown glory How do you dream How to save a life I don't feel it anymore I don't live in a dream I taught myself how to grow old I'd like to If I am a stranger In love with a girl It means nothing Kindly unspoken Last goodbye Leaving you Life in technicolor ii Lifeline Little bird Long gone Lovers in Japan Miss My own Neon sky Never even told me her name Never find again New York No envy no fear No one's aware No one's gonna love you One kiss don't make a summer One of those days Perfectly lonely Pony (it's ok) Scheming star Scream She holds a key Shell Shine on Shine your light on us Small things Stars Stay away Strawberry swing Struck dumb Suburban bliss Tell me how They bring me to you Thin layer Twenty years Twentysomething Ulysses When the world ends Wish you were Yellow You and me You found me You make it real

sådär ser min underbara playlist ut i sitt nuvarande skick. Den som är markerad så här är den låt jag lyssnar på just nu.

EVERLASTING LOVE

åh, jag är typ SÅ HÄR trött. Tror på helaste och fullaste allvar att jag håller på att bli sjuk. Säkra källor säger att jag låter lite krasslig, jag känner mig trött & hängig osv. Hoppas att det inte är något som är på väg att bryta ut. Och om det nu är så att jag är på väg att bli sjuk får det mer än gärna vänta i sisådär en vecka, nu är det ju faktiskt så att jag har en helt okejbra vecka att se fram emot, shopping & middag med favorittjejen imorgon, hockey sen, sen kommer syrran hit så då blir det en massa skratt och bus, hockey på lördag igen. Ja, ni fattar ju, inte läge att bli sjuk direkt.

Pallrade mig upp ur sängen kring 12-snåret, flyttade mig genast till soffan, såg What happens in Vegas och började lite smått på Baksmällan. Hur kan det komma sig att komedier aldrig är lika roliga då man är ensam? Vegas-rullen (eller hehe, båda skulle ju kunna kallas för det, eftersom dom till stor del utspelar sig där. Men det var iallafall den förstnämnda - What happens in Vegas - jag syftade på) funkade iallafall alldeles utmärkt. En lättsmält, romantisk komedi. Perfekt. Plus att jag avgudar Cameron Diaz.

SMALL THINGS

jodå, listan växer hela tiden, det vill jag lova. Smakade glassen jag köpte tidigare. Betyg? USCH, ingen höjdare alls. Eller, den smakar inte direkt äckligt eller något, men det var ändå något som gjorde att den inte smakade gott. Då gillar jag kaktus lime och mango betydligt bättre.

NO ONE'S GONNA LOVE YOU

mmmhm, det börjar arta sig rätt bra det här! Håller på att snickra ihop en kick-ass playlist med massor av godingar, både nya favoriter och gamla. Sjukt bra, helt enkelt. Och nog har man upptäckt en hel del nya prylar, vill jag lova. 18 spår av det som hittills är 48 (det lär bli betydligt fler dock, tro mig) är gamla favoriter, resten är nytt & fräscht. Här hittar ni min underbara playlist i dess nuvarande skick, lyssna & njut!

hörde förresten att Sverige vann. 10-1, helt okej seger, med andra ord!

ONE KISS DON'T MAKE A SUMMER

jag är rätt övertygad om att alla One tree hill-fans vid ett eller annat tillfälle har sett programmet, hört en låt och verkligen fattat tycke för den, inte sant? Räddningen finns iallafall här, och kombinerat med Spotify (som återigen funkar, woho!) är det ren och skär kärlek, vill jag lova er. Nu ska jag nosa vidare. CIAO

WHAT HAPPENS IN VEGAS

right on, finskorna är mina! Alltså, jag har köpt ett par fina skor, inte finskor, som Agnes trodde. Visserligen inte rea, men så värt ändå. Vill nästan gå ut på en promenad, bara för att ha en anledning att ha på mig dom.

sedan åkte vi en sväng på Coop, köpte mig lite glass, valde att ta ut svängarna litegrann och testa Flädersorbet, sen hyrde vi lite filmer. Ja, det är ju sån extrem brist på filmer så här runt jul. Hyrde iallafall Benjamin Buttons blablabla (minns inte titeln, hehe), Baksmällan och Marley & me. Såg den sistnämnda alldeles nyss. Gissa om tårarna sprutade? Men bra film, helt klart. Ser kanske någon utav de andra 2 senare ikväll, om inte hockeyn är alltför intressant, förstås. Köpte även What happens in Vegas för 29 kr, värt som tusan!

håller tummarna till tusen att Luleå tar igen sig, 2-0 underläge är inte okej!

nu ska jag spana på lite bloggar. CIAO

DON'T STOP BELIEVIN'

bra låt det där. Don't stop believin', alltså. Med Journey. Har dunkat den hela veckan nu, verkar det som. Undrar varför jag inte upptäckt pärlan tidigare, den är ju grym.

Nu ska jag strax till stan och kika lite på mellandagsrean, se om det finns något av intresse. Vilket det säkerligen gör. Rätt stor chans att drömskorna följer med hem, ska ni veta. Finns det en 38a kvar och - BOOM! - jag slår till. Wish me luck.

I NEED TO GET YOU OUT OF MY MIND

huja, vad jag blev hungrig! Ska nog leta fram lite käk och sen sängen, känner mig ganska trött faktiskt. Imorgon ska jag till stan en sväng med mamma och spana in mellandagsrean, men jag ska spara shoppingen till på måndag, då det blir luleå med Sara. Och efter en heldag med shopping avslutar vi med en middag på Exotic, så då får jag min favoritpizza, hehe. Hoppas att jag kan lura dit grabbarna också, the more the merrier, som det brukar heta. Nej, mat var det nu! CIAO

JUST KEEP ME WHERE THE LIGHT IS

japp, nu har jag gjort det! Jag har plöjt igenom hela Where the light is. Dessvärre har jag inte guldpärlan i min DVD-samling, men jag önskar verkligen att jag hade det. Så. Sjukt. Bra. Och, bara för att jag känner mig extraordinärt snäll såhär i jultider så hittar ni alla låtar från konserten här nedan. PUSS PÅ DET

Acoustic set
Neon
Stop this train
In your atmosphere
Daughters
Free fallin'

Trio set
Everyday I have the blues
Wait until tomorrow
Who did you think I was
Come when I call
Good love is on the way
Out of my mind
Vultures
Bold as love

Band set
Waiting on the world to change
Slow dancing in a burning room
Why Georgia
The heart of life
I don't need no doctor
Gravity
I don't trust myself (with loving you)
Belief
I'm gonna find another you

THAILAND, POR FAVOR!

right on, det verkar som att det kanske kan komma att bli Thailand någon gång under nästa år, eventuellt 2011. S-w-e-e-t!

JUST BEAT IT

japp, nu är det ju så att vi, ESMK07, finns på YouTube! Det ligger uppe en del klipp från våran julshow, och förhoppningsvis kommer det fler. Här nedan ser ni då vi kör sista låten i vårat Michael Jackson-medley, Beat it. Samma användare har även lagt upp 2 andra klipp från showen, resten av medleyt - som består av They don't care about us, Black or white, Thriller och Blame it on the boogie, som jag sjunger på - och då "Charlies änglar" kör låten Keep on rockin' in a free world. Så ta er en liten titt, vetja!


I'M PERFECTLY LONELY

som ni alla vet är jag ett enormt John Mayer-fan, och har varit det i flera år nu. För drygt en månad sen släpptes ju hans fjärde studioalbum, Battle Studies, och jag gillar skivan skarpt! Ett utav mina favoritspår är iallafall Perfectly lonely, en trallvänlig upptempolåt som innehåller typ allt av det jag gillar, skulle man kunna säga. Satt och slösurfade lite på YouTube, och snubblade över en cover av låten. Jag är extremt petig då folk gör covers. Inte för att dom nödvändigtvis behöver göra låten på samma sätt som originalet, men man vet ju hur bra originalet är, så man vill ju iallafall att det ska hålla hyfsat hög standard. Hittade iallafall ett gäng killar som gjort en grymt bra cover på låten, älskar sångarens röst! Ingen har väl missat att jag älskar raspiga röster? Grymt bra iallafall, och nu ska jag kika på deras cover av Assassin, en annan av mina favoriter. Just det, Sara, detta är låten jag vill spela! Perfectly lonely, alltså.


Här är Perfectly lonely-covern



originalet



okej, bara för att den är så sjukt bra så bjuder jag på en live-version av låten. Och notera hur vansinnigt snygg människan är. Om inte Jennifer Aniston hinner före så tänker jag tusan i mig gifta mig med honom!


I'M COUNTING THE STREET LIGHTS

såg nyss en statusuppdatering på Facebook som lätt hade kunnat vara min egen; juldagen är möjligen den tråkigaste dagen på året. Sant, sant, sant. Upptäckte en helt magiskt god kombination i natt då jag tog mig lite käk; kötbullar och mimosasallad. Sjukt gott, jag lovar!

Ikväll ryktas det om att vi ska se film, men jag har ingen aning om vilken, för det går typ tusen stycken samtidigt, fast på olika kanaler. Det är en av fördelarna med julen, alla filmer som visas på tv. Och sedan, då det börjar dra ihop sig till nyår, visar MTV en drös med galor, som jag alltid missar, eftersom vi inte har MTV hemma, så det brukar bli att man sitter bänkad hela dagen. Och jag är ganska säker på att det kommer bli en hel del film hela helgen.

nu ska det planeras mellandagsrea-inköp, sen får jag se vad jag gör, kanske återvänder till att kika på The Hills, som MTV visar hela dagen. CIAO

HOW DOES IT FEEL?

klockan är snart kvart över tolv och jag är hungrig. Någon som är förvånad? Ingen? Nej, just det, tänkte väl det.. det är ju inte för intet jag blev taggad som "the one who's always hungry" på Facebook, man måste ju leva upp till sitt rykte (?)! Så nu tänkte jag faktiskt göra som så att jag pyser till köket, krafsar fram lite käk, äter och sen gå och ta en liten powernap. Tills 10-tiden imorgon ungefär. Eller ja, idag blir det ju, till och med.

I JUST HAVEN'T MET YOU YET

attans bananer, vad den här låten är BRA!! Har alltid varit lite svag för Michael Bublé och hans härliga röst, och jag gillar verkligen den här låten, det är en sån där liten trudelutt som man inte kan låta bli att dra på smilbanden åt. Och videon är sådär supersöt att jag bara smälter, älskar att det är lite "vardag" över den. Jag är helt klart mer utav en vardagsromantiker än guldkantsromantiker, hellre familjepizza än en dyr middag på någon fancy resturang, hellre en ensam maskros än ett fång rosor, hellre en vanlig onsdag än Alla hjärtans dag. Ja, ni fattar kanske vad jag menar. Så, lyssna på låten, kolla på videon och LE. Eller jag behöver knappast be er om att le, man gör det ganska automatiskt efter att ha hört låten. Creds till den som kan stå emot!


GRAVITY RELEASE ME OR FOREVER HOLD ME DOWN

Happ, då var julen snart över då! Har haft en supermysig dag, och jag hoppas att ni också haft det. Har fått en ny plattång, kläder, smycken, ett capo till gitarren och lite annat smått och gott. På måndag blir det luleå med Sara och shoppa litegrann, sen ska jag på hockey senare på kvällen, så det blir nog rätt bra. Är galet sugen på dom där skorna alltså, så vansinnigt fina att jag dör. Kan mycket väl bli så att jag ger dom åt mig själv i julklapp.

Som den One tree hill-nörd jag är så kunde jag inte låta bli att smälta då jag såg det här klippet, då Jamie, eller Jackson Brundage som han heter egentligen, och Gavin DeGraw spelar tillsammans, så himla sött! Och varje gång slås jag av hur sjukt duktig Gavin DeGraw är. Fantastisk artist på alla sätt och vis.

Imorgon ska jag nog bara ta det lugnt, inte göra något alltför ansträngande. Hoppas att min syster kommer hit, så man har lite sällskap. Nu ska jag fika lite mer! PUSS

SONGS FROM DIFFERENT TIMES

Just det, eftersom det ändå är julafton tänkte jag vara snäll nog att bjuda på lite bra musik, det låter väl inte alltför dåligt, hoppas jag?

Pete Yorn - EZ
Joshua Radin - Everything'll be alright (Will's lullaby)
Ray Lamontagne - Within you
Coldplay - A message
Five Times August - Who you are
The Wreckers - Way back home
Mat Kearney - Won't back down

där har ni några godbitar, lyssna & njut! Och dela gärna med er av era egna favoriter. PUSS


I'M NOT TOGETHER BUT I'M GETTING THERE

huja, mitt tillstånd just nu stavas M-Ä-T-T. Att jag över huvudtaget kan röra mig är ett under, borde snarare ligga strandad på någon soffa eller säng, som resten av familjen verkar göra. Men inte jag, nej nej. Jag väntar fortfarande på julklappar. Åh, jag vet inte, borde jag som 18-åring vara mer mogen och uppskatta julen lite mer, istället för att bara vara barnsligt förtjust i julklappar, mat och Kalle Anka? När är det meningen att man ska vara "vuxen" på julafton, finns det någon speciell åldersgräns? Detta är inget jag tänker grubbla vidare på, utan jag tänker njuta av julen som det barn jag faktiskt är (jag är faktiskt yngst i huset just nu!) och bara mysa vidare med min lilla playlist jag nyss pysslade ihop. PUSS PÅ ER

HAVE YOURSELF A MERRY LITTLE CHRISTMAS

luckeboi: givetvis ser jag på Kalle Anka! Visserligen är jag väl sisådär 8 år över programmets medelålder, men vad tusan, det är en tradition, och traditioner är till för att följas. Skulle inte alls förvåna mig om det dyker upp en tomte i dörren om någon timme, trots att jag och mina 18 år är yngst i huset.

Har, som sagt, nyss sett Kalle Anka och nu väntar jag på att få i mig lite käk, det enda som åkt in i min mun är chips, hehe. Lite ovant att vara såhär få på julafton, det är bara jag, mamma, morbror, mormor & morfar, är van vid att vara minst tre gånger så många. Men det blir nog rätt mysigt ändå! Sen ikväll blir det nog bara att jäsa framför en film eller något, kanske äta lite mer och bara mysa. Imorgon, eller iallafall senare i helgen, ska jag nog dra mig in till stan också, kika lite på mellandagsrean.

YES!! På söndag visas The Bodyguard på tv, I'm in heaven! Nu ska jag äta!

God jul på er alla, hoppas ni får en kanonfin jul med god mat, härligt sällskap och fina julklappar!

BROOKLYN

YES, jag hittade låten till slut! Den heter Brooklyn och bandet heter Wakey! Wakey! Kärlek på One tree hill som introducerar det ena guldkornet efter det andra. Denna kommer jag mysa med hela dagen imorgon.

UNTIL MY FEET DON'T TOUCH THE GROUND

Nej, ingen vinst för mig inte! Men jag är glad ändå. Letar med ljus och lykta efter en låt som var med i One tree hill, men inte tusan hittar jag den. Ska dock fortsätta leta, den var verkligen grym! Sen ska jag pallra mig till sängen och sova. God jul & godnatt!

IT'S THE DREAM I HAD IN BLACK AND WHITE

sitter och jäser litegrann framför TVn, eftersom det är uppesittarkväll på Bingolotto, en tradition vi haft så länge jag kan minnas. Rätt mysigt att sitta med en lott och spela tillsammans med la familia. Och jag har hört att både mina favoriter från i somras, Fibes, oh Fibes! och min Idol-favorit Erik ska spela, kanon! Nu ska jag fortsätta att spela. CIAO

GIVE ME SOMETHING FOR THE PAIN

sitter och lyssnar på en massa bra låtar, och inte en jullåt så långt ögat - eller snarare örat - kan nå. Istället är det en salig blandning mellan Bon jovi, John Mayer, Coldplay, Daniel Merriweather, Gavin DeGraw, Paloma Faith Och Snow patrol är det som förgyller mina öron istället.

Daniel Merriweather - Impossible
Gavin DeGraw - Wait a minute
James Morrison - Say it all over again
John Mayer - Assassin
John Mayer - Perfectly lonely
Bon Jovi - Dry County
Paloma Faith - New York
John Mayer - Edge of desire
Daniel Merriweather - Giving everything away for free
John Mayer - Friends, lovers or nothing
Bon Jovi - Something for the pain
Bon Jovi - I want you
Coldplay - Life in technicolor II
Snow Patrol - Run
Bon Jovi  - These days
Coldplay - Yellow
Daniel Merriweather - Red

ungefär så ser min playlist ut, väldigt fin, huh? Sitter fortfarande och drömmer om den där apmegasnygga tröjan från Vila. Ett möjligt klädval till nyårsafton, kanske? Åh, kan tänka mig att ha den till typ... Allt. Har en drös kjolar den hade varit kanon till, ett par svarta jeans, ett par blåa jeans. En riktig dröm, helt enkelt! Och 159 kr kändes inte heller överdrivet farligt. Frågan är bara; vilken färg?! Visst, svart är snyggt och klassiskt men lite tråkigt. Eller okej, väldigt tråkigt. Den fanns i vitt och puderrosa också, och det är dessa jag lutar mot mest just nu. Både den vita och den rosa känns roligare, har så attans mycket svart i garderoben, kan inte tänka mig att jag kommer ha brist på svarta plagg inom en snar framtid. Känns som en sån där tröja som kommer funka perfekt både till vardags och till fest, till vardags med ett linne under, till fest med bara bh. Skulle faktiskt kunna funka att ha "festvarianten" till vardags, men att man låter den kika fram under typ en skjorta eller något. Har spanat in en drömkandidat från H&Ms herravdelning (bäst på snygga, färgglada skjortor har jag kommit fram till!) som jag kärat ner mig i. Ska nog unna mig lite kläder såhär under mellandagarna iallafall! Kanske till och med hör med Sara om hon har lust att ta en liten shoppingrunda i Luleå? Hade varit kalas, dels att få träffa tjejen och att inhandla lite kläder. Och kanske snyggskorna också? Jaja, får först och främst ta det med favorittjejen, men jag vet iallafall att hon är sugen på att shoppa i luleå. Ska kolla om hon är inne på msn och ta ett litet snack. LATER

ACROSS THE BORDER THEY TURN WATER INTO WINE

tusan! Sitter och ser Gossip girl, och precis då det blir som mest spännande kommer den där nedrans texten att jag sett 74 minuter och måste vänta i typ en timme innan jag kan fortsätta. Surt! Men, det ger mig lite tid att njuta av magiskt bra musik och spela Bejeweled på Facebook (livsfarligt!) och kanske slänga i mig en bit mat också. Det ryktas om att det blir palt till middag. Eller ja, mamma kom och frågade hur många paltar jag ville ha, så det är väl ganska uppenbart. Sen ikväll tänkte jag slänga mig i soffan framför en film och smsa med några fina, kanske sörpla på lite glögg också. LATER

NOW MY FEET WON'T TOUCH THE GROUND

right on, jag är typ SÅ HÄR glad, och jag har inte den blekaste aning om varför. Imorgon är det julafton, och min julstämning ligger typ på... Noll? Vilket är väldigt ovanligt, med tanke på att jag brukar sitta och ladda med peppisar, lussekatter och glögg i typ November (okej, jag har trots allt prickat in två av tre möjliga) och mängder med julmusik. Har knappt lyssnat på julmusik. Eller okej, Have yourself a merry little christmas - min all-time favvo - i en mängd olika versioner. Och typ sånt som spelats på radion och stan, men that's it. Just nu lyssnar jag på den magiskt braiga låten Life in technicolor II med Coldplay. Känns som en typisk sommarlåt á la jag, så jag sitter här och minns sommaren '09, trots att jag inte ens hade hört den här låten då. Gissningsvis lär den ju dyka upp desto mer nästa sommar. Men, sommaren var verkligen magiskt bra! Lite sentimentalt, för att det var mitt sista "riktiga" sommarlov. Men, åter igen, sommaren 2009 var sådär galet bra som varje sommar borde vara. Får se vad nästa sommar har att erbjuda, men förhoppningsvis blir det lite jobb (= CASH!), en massa bad & äventyr med mina bästa och stek till tusen. Jag räknar iallafall med en kalassommar, det är då ett som är säkert! Förhoppningsvis ska vi - jag och mina favoriter, alltså - kunna klämma in en studentresa till någon mysig ort, håll tummarna för det! Nu ska jag klunka i mig lite glögg.

AND EVERY BREATH WE DREW WAS HALLELUJAH

min bebis är tillbaka, hallelujah!! Nu känner jag mig som en hel människa igen. Är dock lite besviken att jag bara hade fått sms från min syster. Men jaja, nu är den tillbaka iallafall. Nu ska jag proppa den lila skönheten med ny, bra musik och sen kanske leta mig lite frukost. Ja, jag äter faktiskt frukost 12.36, ifall ni undrar. MEN, jag har faktiskt jullov, och då är saker som att äta frukost mitt på dagen helt okej.

I'M A BELIEVER

funderar på att ta mig en liten nattmacka och en kopp glögg (om jag kan hitta någon, vill säga). Undrar om jag väcker hela huset om jag kokar upp en kopp? Förhoppningsvis inte, som jag har längtat efter min glögg, ska ni veta! Det bara suger i magen just nu. Vilket mest troligt beror på att jag är hungrig, visserligen. Men jag är övertygad om att glöggen har ett litet finger med i spelet. Godnatt!

ALL I WANT FOR CHRISTMAS

Här är ett litet urval av det jag önskar mig i julklapp!


the skor, hur snygga?! /dinsko


tröja 1/monki


tröja 2/monki


undies/monki


skor/monki

sedan hade det inte varit dumt att få den där dödligt snygga spetströjan från Vila heller, men inte tusan hittar jag den på någon bild. Ett par nya, ljusa jeans hade inte heller varit dumt! Berlocker till armbandet jag fick hade inte heller varit ett ovälkommet tillskott i julklappssäcken.



LIFE IN TECHNICOLOR

YES, finskorna kom från Din Sko. Och dom är så sjukt dödligt snygga. Och inte så farligt dyra heller, 449 svenska kronor får man hosta upp. Lätt värt, säger jag! Hoppas, hoppas, hoppas att jag får lite skopengar!

LOOK AT THE STARS, LOOK HOW THEY SHINE FOR YOU

nu har jag varit en sväng till stan, fikat litegrann och sett film med syrran. Tänkte proppa min mp3 full med nya tunes och NJUTA i sängen sen, njuta av att jag har jullov. U-N-D-E-R-B-A-R-T, det är vad det är. Men det som gör mig allra mest lycklig är att jag kan gå och lägga mig ikväll utan att ställa väckarklockan. Vem blir inte glad av nånting sånt, liksom?! Har i alla fall hittat massor av hittat en hel drös med prylar som jag själv vill ha. Saker att ge åt andra då? Tja, på den fronten var det lite värre. Det är ju för fanken svårt att hitta prylar! Att ge bort, alltså. Men det jag hittat som jag mer än gärna hittar under granen är iallafall ett par råfina kängor från Vagabond med kilklack. Allvarligt talat, jag dog då jag lade ögonen på dom. Fanns ett par andra vrålsnygga, men jag minns inte vart jag hittade dom... kan det ha varit Din Sko? Nåväl, apsnygga var dom iallafall. Kanske slår till efter jul? Sedan spanade jag även på en vrålsnygg spetströja på Vila, och 2 stickade finisar på Monki. Men det brukar vara svårt att köpa kläder och skor åt mig, är ganska kräsen, så presentkort/pengar funkar bäst! Ska kika på Din Skos hemsida och se om det möjligtvis var där jag spanade in snyggingarna.

MERRY CHRISTMAS BABY

RIGHT ON, min älskade mp3 gick att rädda! Så nu sitter jag och firar för full med Coldplay, John Mayer och en massa mysig julmusik. Jag ÄLSKAR julen! Maten, gemenskapen, presenterna och musiken. Det är så himla mysigt, helt enkelt. Ska strax klä på mig och pysa till stan. CIAO

AND YOU KNOW IT'S TRUE

sitter här och njuter av mitt - wait for it, wait for it - JULLOV. Det ordet klingar finfint i min mun, vill jag lova. Ganska lugn dag, har haft två avslutningskonserter i kyrkan, fikat lite med klassen och sen begav jag mig till luleå, strosade på stan, köpte lunch och åkte mot piteå. Min mobil blev kvar på bussen visade det sig, så nu är den på väg till luleå. Känner mig lite handikappad utan min bebis, men vi har pratat med bussbolaget redan, så den återfinns i mina händer imorgon igen. Har redan hunnit få lite julklappar, har fått pengar, ett capo till min gitarr, smycken och så fick vi alla i klassen en liten "bok" med bilder från julshowen, + hela spektaklet på dvd, inte helt fel! Visserligen så var det ingen skiva i mitt fodral (det fanns bara 6 st), men detta skall åtgärdas inom kort, hoppas jag.

Ikväll ska vi på stan och jäsa, det är tydligen kvällsöppet, mys som tusiken! Måste komma ihåg att säga åt madre att jag önskar mig ett Dust it, så kanske tomten kommer med ett åt mig på julafton, man kan ju alltid hoppas. Nu ska jag krafsa fram lite mat och fortsätta njuta av musik! PUSS

TORE OUT MY HEART AND SHUT IT DOWN

är i full gång med att bränna en sjuhelsikes partyplatta! Ska ta och måla färdigt mina naglar, sen ska vi dit, förbereda litegrann, äta mat osv. Sjukt pepp inför ikväll, behövde inte ens en powernap! Ska ladda upp lite mer med favoriten John Mayer, killen är ju fan grym! CIAO

WHATEVER HAPPENED TO MY ROCK & ROLL

PHEW, då var allt julshowssvammel över, skönt men samtidigt lite tråkigt. Vad ska man nu göra om kvällarna och helgerna, liksom? Men kalas har det varit, minsann! Är så sjukt nöjd och stolt över alla (förvånad, någon?). Efter showen igår drog hela högen till buddbyn där det vankades efterfest, trevligt som faån var det! Fick i mig både det ena och det andra och var ganska rund under fötterna, men jag hade en superkväll! Att dansa till Beat it i högklackat då man är lite på lyran var verkligen en upplevelse. Landade i sängen runt halv ett i natt, så det blev ändå inte en överdrivet sen kväll, det snurrade lite i skallen, men annars mådde jag fint. Smsade med några finisar innan jag somnade som en sten strax efter ett. Toppklass på kvällen iallafall! Nu ska jag ta och fixa mig inför kvällens galej, syrran fyller ju 16 idag, så här blir det kalas för hela slanten!


KEEP ON ROCKIN' IN A FREE WORLD

IIIIIIIIHHHHH, första julshowen är avklarad och jag är SÅ HÄR jäkla glad! Har svinont i käkarna för jag har gått runt och skrattat och lett hela kvällen. Men lätt att det var värt det! Har haft en riktig superkväll, alla var kanonduktiga och jag är så sjukt nöjd. Vilket gör mig - om möjligt - ännu mer taggad inför fredagens show. Har stressat som tusan hela kvällen, sålde både biljetter och fika, så det blev en hel del springande åt höger och vänster. Men det var värt allt springande, helt klart. Imorgon får jag sova till 10, vilket känns helt underbart, har inte tagit sovmorgon på vete gudarna när, så det känns så himla bra att få lyxa till det sådär, mitt i veckan och allt. Fast jag insåg nyss att det inte blev så mycket till sovmorgon, har ju gitarrlektion imorgon. TUSAN. Nåväl, får sova lite extra länge på söndag istället!

IT AIN'T OVER 'TIL IT'S OVER

jag är D-Ö-D. Totalt jävla stendöd. Har varit på skolan från 08.20 till typ 21.00. 13 timmars skoldag, slå det om ni kan! Så dom som tycker att de har långa skoldagar kan ju ta sitt gnäll och köra upp det någonstans... har dock varit en väldigt effektiv dag, måste jag säga. Men nu ska jag lägga mig och sova, är, som sagt, alldeles mörbultad. Död, helt enkelt. Och gissningsvis blir det en minst lika lång dag imorgon. Jösses vad skönt det kommer att vara på lördag! Inte för att jag kommer att få sova ut, men bara att veta att allt julshowsgrejs är över. Fast ändå trist. Jaja, den dagen, den sorgen. GODNATT

SWEET DREAMS ARE MADE OF THIS

uh, stressen verkar ha nått ett klimax. Idag har vi repat inför julshowen & haft avslutning med kidsen, badat med klassen. Imorgon blir det att repa och redovisa i historia (en redovisning jag inte ens är i närheten av att vara klar med, PANIK!), onsdag är det fikamys med Carin, rep, JULSHOW, torsdag har jag NK-redovisning och förmodligen rep, fredag är det julshow. Phew. Sen är det efterfest på det, sen på lördag pyser jag till luleå, firar syrran, stannar där tills på måndag (ska till tandis på måndag, så det är typ ingen idé att jag åker tillbaka till boden på söndag). Sen på måndagkvällen har vi adventskonsert och på tisdag har vi avslutning i kyrkan och sen JULLOV. U-n-d-e-r-b-a-r-t! Nu sitter jag och lyssnar på en av låtarna som kommer finnas med i julshowen. Sjukt kul. Ska snart gå och lägga mig, är sjukt trött efter dagens rep och fix.

ALL WE EVER DO IS SAY GOODBYE

funderar om jag ska unna mig att hyra en till film imorgon. Är sjukt sugen på Dumpa honom. Tänkte hyra den idag, men nog tusan var den utlånad. Fast det är klart, One tree hill och Gossip girl imorgon, kanske inte hinner. Fast, å andra sidan, no more Filip och Fredrik på söndagar, så jag har ju 2 timmar att döda. Nej, film it is! Nu ska jag faktiskt sova på riktigt. NIGHT

HAD A LITTLE LOVE BUT I SPREAD IT THIN

sitter och myser med lite Michael Bublé i lurarna, mysigaste rösten alltså! Har haft en riktigt mysig kväll, såg filmen Vicky Cristina Barcelona tillsammans med Anna. Superbra film, faktiskt! Scarlett Johansson är så vacker att man får ont i kroppen som vanligt, Javier Bardem visar som vanligt att han är en grym skådis. Och han är inte alls sådär läskig som han verkar vara i No country for old men (ytterligare en bra film, för övrigt). Ja, det var en grym rulle helt enkelt, kan verkligen rekommendera den.

Har varit en hektiskt vecka, julshowsrep har blandats med lussande och plugg. Känner mig mer taggad än nervös inför julshowen nu, och nu är det bara några dagar kvar. Ska till skolan imorgon och repa med klassisarna, och allt börjar låta superbra! Har hört typ allt utom något enstaka nummer, men jag känner mig inte direkt orolig. Lussandet har gått lysande. Mjukstartade med att göra ett inhopp i julkonserten på arenan i torsdags, där bl a Kevin Borg medverkade. Salen - som i vanliga fall används till diverse sportutövande - var helt usel i körsammanhang, men det gick ändå helt okej. Vissa småskavanker, men inget att gråta blod över. På fredagen satte vi igång med det "riktiga" lussandet, först med två omgångar på skolan och sedan kommunhuset och till sist på gallerian. Första skolföreställningen gick sådär, men jag skulle vilja säga att den andra gick helt lysande. Fick mycket positiva kommentarer från både lärare och elever, både nuvarande och föredetta, så det kändes superkul. Ingen har väl missat att jag förmodligen är den mest blödiga människan i mannaminne, om någon grinar (spelar ingen roll om det är i verkligheten eller på film) så grinar jag. Och då vi kommer in i aulan och sjunger luciasången, vad ser jag? Jo, att våran svenskalärare står och gråter. Var bara att bita ihop och titta åt ett annat håll, men jag lovar, tårarna var inte långt borta. Och sedan då vi hade sjungit på kommunhuset står vi uppställda i en liten allé och sjunger medans alla går ut, och säkert 10 stycken kommer ut och torkar tårarna. Hemskt! Eller ja, kul att vi lyckades röra dom till tårar (eller?) men kasst för mig, som fick stå och anstränga mig till tusen för att inte grina. Det är inte lätt att vara en mes alltså. Och ingen har väl missat att Erik gick och vann hela Idol igårkväll? Ja, iallafall, då den (förhoppningsvis) glada vinnaren sjöng vinnarlåten tog han ju upp sin pappa på scenen. Gissa vem som satt och storlipade? Bingo. Jag. Lite pinsamt, men det var ju så fint! Åh, att jag ska vara så blödig alltså.

näe, borde väl ta och lägga mig nu, ska upp tidigt som attans imorgon för att äta frulle framför tvn, mys! Ska se luciafirandet kl 07.00 och lite frukost till det. Sen blir det att springa in i duschen en sväng, fräscha till sig och dra till skolan för att repa. På onsdag är det då alltså premiär, det är då det gäller! Är sinnessjukt taggad, kommer nog att bli grymt. Måste komma ihåg att packa med min Harry Potter-bok som eventuellt kommer att agera rekvisita i showen, men med mitt minne skulle det inte förvåna om jag glömde den i hallen eller något. Men jaja, sängen var det nu, tror jag. GODNATT

I'M PERFECTLY LONELY

sörjer fortfarande de slutsålda biljetterna. Någonstans förstod jag väl att det var lite för bra för att vara sant, men ändå. Hoppas någon snällis bara bokat och inte hämtar ut biljetterna. Eller ja, det FINNS biljetter på slutsalt.se. Kruxet? 1500 jävla kronor får man betala. Värt? Givetvis. Har jag råd? Nejnejnej. Livet är fan inte rättvist.

Håller iallafall på att planera lite smått inför den lilla get-together med mina kära vänner där någon gång på jullovet. Mat + vänner = SUPERKOMBINATION, kan inte misslyckas. Måste bara spika ett datum och fixa lite småprylar, men detta ska bannemig bli av! Att inte göra något tillsammans på typ ett år är fan inte okej. Visserligen träffar vi varandra i skolan typ varje dag, men ändå, det är inte samma sak.

Nu ska jag ta och pysa till fiket och shoppa något ät- eller drickbart, sedan Wallmans med brudarna. CIAO

NO ONE REALLY EVER WINS IN HEARTBREAK WARFARE

sitter i en datasal på skolan och arbetar med ett NK-arbete om cancer. Har inte kommit särskilt långt, men å andra sidan har jag precis börjat. Ska nog sitta lite och pillra med det i helgen, lär inte få särskilt mycket gjort nu.

Fick tråkiga nyheter igår: DET ÄR SLUTSÅLT TILL JOHN MAYER-KONSERTEN. Jäkla skit, jag som verkligen hade velat gå. Biljetterna släpptes för förhandsbokning i lördags, och igår släpptes dom för allmänheten. TUSAN. Åh. Fan. Inte trodde jag att han var SÅ populär i danmark att biljetterna säljer slut så snabbt.

'CAUSE THIS IS THRILLER, THRILLER NIGHT

aaaaah, HOPPAS jag får tag i biljetter till John Mayer-konserten. Hade varit kalas på alla sätt och vis. Är alldeles slut, har sjungit, repat och dansat järnet idag! Är det för tidigt att säga att man inte är någon ungdom längre? Ska strax lägga mig i sängen och slipa på min opåbörjade labbrapport, typiskt mig att alltid vara ute i sista stund med grejer. Förhoppningsvis ska den väl vara färdig för inlämning till lektionen imorgon, annars får jag väl sitta och skriva som en tok på lektionen och lämna in innan vi slutar.

Imorgon är det en hyfsat vanlig dag, NK, wallmans, arb och samhälls. Och sen har jag sånglektion också sådär på eftermiddagen.

Har tränat dans som en tok hela kvällen, fast jag har varvat detta med lite andra viktiga sysslor, som att fika och se 10 minuter av Australia. Värt? Absolutely.

Helgen har spenderats på skolan där det har repats för fulla muggar inför julshowen. Börjar faktiskt känna mig rätt lugn inför det stora kalaset nu, den värsta stressen har lagt sig, nu är jag mest bara taggad. Vårat Michael Jackson-medley kommer ju bli så jäääkla bra! Fast allt det andra låter ju super också, såklart. På torsdag har vi ett luciagig på arenan, sedan har vi fyra till på fredag. Sen ska vi, om jag fattat snacket som gått bland mina klassisar, rigga i björksalen och dra ett rep eller två i helgen, för att prova on location, liksom. Gissar ju att det blir lite annan känsla att dansa till Beat it med lite space att röra sig på än att pressa in typ 30 pers i ett ensemblerum - några sångare, några instrumentalister och en drös dansare + några vanliga åskådare) det var trångt och VARMT. Men det lät rätt tight ändå, så jag är mer än nöjd.

men, nu ska denna nöjda brud bege sig till sängen, annars fastnar jag framför facebook (livsfarligt, huh?). NIGHTY

TIRED

phew, vilken dag! Har repat i stort sett hela dagen. Eller ja, inte repat, men jag har dansat i massor, vill jag lova! Har lärt mig koreografin till Beat it, Thriller och Blame it on the boogie. Bah, jag längtar till julshowen nu, kommer bli kanon! Ska snart lägga mig, ska bara fixa låtarna så jag kan träna på danserna. GODNATT

SLEEPYHEAD

känns som att jag inte kommer kunna somna, men jag ska göra ett tappert försök. Är alldeles uppe i varv för den här john-mayer-skåne-köpenhamn-grejen. Är så GRYMT sugen på att pysa ner så ni anar inte. Får hosta upp drygt 2000 kr för flygresan plus några hundralappar för konsertbiljetten, men alltså, det känns ju lätt värt iallafall!

nä, men nu ska jag faktiskt - på allvar - gå och lägga mig. Ska upp tidigt + att min rumpa gör apont.

YESYESYES!!!!!

JAG TROR JAG DOG LITEGRANN NYSS!! Kollade min mejl, och vad ser jag bland rubrikerna? John Mayer announces european tour. WOAAHHHHHH! 31/5 kommer han befinna sig i köpenhamn och jag säger då bara det: om han inte kommer till sverige så ska jag fan dit! Bara därför så lär det väl krocka med balen, då blir det ju bajs av det hela. Men jag är grymt sugen alltså. Får ta och locka fram spararN i mig. Som faktiskt finns där, låååååångt inne! Hoppas bara att biljetterna inte är rumpdyra. Ska höra mig för med min kära faster om det finns någon mikroskopisk möjlighet att jag kan hyra rum hos dom i såna fall. Peppad tjej, alltså!

YOU KNOW I LOVED YOU SO

herregud, vart tar tiden vägen?! Nyss var det ju måndag, tusiken också. Tiden bara svischar förbi innan man ens hinner reagera. Rep inför både luciatåg och julshow är i full gång, kommer att spendera helgen med klassisarna på skolan och repa järnet! Vet inte hur mycket rep det kommer bli för min egen del imorgon, vet bara att det skulle vara dansrep och så tänkte jag slå in lite paket osv. Och sedan om jag nu behövs till något - at your service! Brukar alltid finnas något man kan hjälpa till med.

Har fixat lucialinne till nästa vecka då vi ska lussa en hel massa, så då var jag ett problem fattigare. Ska bara fixa glitter, ett ljus + en ljusmanschett sen är jag all set för luciafirande! Provade lucialinnet tidigare ikväll. Det är typ storlek XXXXXXXXXXL, når typ ned till golvet, långa armar osv. Kort sagt, jag typ drunknar i den. Skickade sms och berättade för min kära syster. Hennes kommentar? "Jag lovar att du kommer snubbla eller något!". Det värsta är att det inte alls skulle förvåna mig om det hände, det är ju trots allt mig vi pratar om. Plus att jag (vi) ska GÅ NEDFÖR EN TRAPPA. Det är ju som att be om bortgörelse, för tusan. Får träna lite extra att gå nedför trappan iklädd i linnet. Annars så får jag väl fästa upp fållen med säkerhetsnålar eller helt enkelt bara hålla upp den litegrann. Jag ska fan inte ramla!

Håller på att planera för fullt inför ett inte helt fastställt gänghäng där i början av januari. Rätt tidigt, men det ska dras i många trådar innan allt är helt färdigt, ska ni veta. Vad ska vi hitta på? Vad ska det bjudas på? Ska vi äta mat? Ska vi fika? Kanske båda? Men jag jobbar för fullt på det där, och hoppas i slutändan på att alla kommer åtminstone, och att vi får en trevlig kväll.

just nu sitter jag och jäser med lite bra jäkla musik, coldplay, michael jackson osv! Är mycket väl medveten om att jag BÖR gå och lägga mig snarast. Men, jag har inga direkt planer på det, hehe. Kul att vara lite bad-ass, haha. Nä, men jag ska faktiskt snart ta och pysa ner i sängen. Min nästan nyss renbäddade säng (bäddade rent igår). Det måste ju vara typ det skönaste som finns, att gosa ner i en renbäddad säng. Man sover som en liten prinsessa!

var på bio igår med klassen och såg Videocracy. Helt okej film. Inget jag hade betalat för att se kanske, men ändå en helt ok kväll. Hade dock hellre legat hemma framför tvn och sett Australia, haha. Men jag ska allt se till att avverka den i helgen. Eller till veckan åtminstone.


AND IT WAS ALL YELLOW

uh, denna julshowsstress tar verkligen knäcken på en. Och förmodligen inte bara mig, utan säkert resten av klassen också. Bara 2 veckor kvar nu, i stort sett. Och vi har typ... inget som är färdigt? Känns bra, väldigt bra.

tänkte ta en kväll för att göra lite skolarbete, lite NK och lite historia, men jag har varit så löjligt trött hela dagen, så jag struntade i det. Är inget arbete som känns sådär jättestressigt.

förutom att vi labbade på NKn idag och började nudda på lite nya låtar på wallmans, men efter det spårade det mesta ganska rejält... hade kör och jag kan väl säga så här; jag och Sara spårade ganska fort. Vi satt och iscensatte strypningar, väldigt roligt. För er som inte provat, alltså.

nu sitter jag och lyssnar på Thriller och försöker komma i lite zombie-mode, lite övning sådär inför julshowen! Introt är ju så sjukt bra.

sen då jag pallrar mig till sängs ska jag fortsätta läsa boken jag lånade på biblioteket idag, Där regnbågen slutar, av Cecilia Ahern (samma brud som skrev underbara PS, I love you). Bra bok, faktiskt. Väldigt lättsmält och bra, precis vad jag behöver. Och en riktig tjejbok, dessutom. Perfekta uppiggaren såhär i mörka decembertider.

RSS 2.0