*

jag DÖÖÖÖÖR! Sara vet varför. Nu ska jag hämta en papperspåse och lugna mig lite.

-

right, det går löss hos oss. Än så länge är jag inte drabbad, har kollat mig typ fyra gånger nu, men jag går bara och väntar på det nu. Skräcken har aldrig varit större, tvättar händerna ohälsosamt ofta, spritar dom efteråt (bara för säkerhetsskull), använder bara mina egna kuddar. Och ändå så känns det som att det kryper över hela kroppen. Jag dör.

nu ska jag äta lite yoghurt.
puss

she burns like summer sun

mja, ser lite halvgrått ut just nu, får avvakta med solandet. Fast solen är visserligen framme... Nåja, tiden får väl avgöra hur det blir.


chipsfrukost

sitter och äter chips. Pringles Hot & spicy (förmodligen de godaste chipsen i mannaminne). 07.47 på morgonen. VAD SÄGER DU NU, ANNA SKIPPER?! hehe

ja, jag är extremt mogen. Ifall nu någon missade det.

you know where you are heading but you're lost along the way

duuuude, jag tror jag håller på att bli förkyld! (höll på att skriva gravid först, haha) sitter och snörvlar som en idiot, nyser och näsan bara rinner. Hm, jag kan nog sudda bort tror, eller hur? Blä, om jag blir sjuk nu så kunde timingen inte varit sämre. Blir att kurera för fullt här då, är inte sugen på att kliva på ett flygplan om mindre än en vecka i detta tillstånd. Förhoppningsvis så har jag nässpray och grejer i väskan som kan hjälpa mig på traven.

Håller tummarna att vädret blir detsamma som igår, måste verkligen sola, + att jag är sugen på att inviga nybikinin. Sounds like a plan. Ja, alltså, om vädret bara ger med sig så. Ser rätt grått ut just nu, men det kanske klarnar upp om några timmar. Då resten av sveriges (mer mänskliga) sommarlovshavare vaknar till liv. Och mamma ligger i soffan och sover, så inte tusan kan jag se OC heller. Nåja, jag har iallafall Spotify som sällskap, det värmer lite iallafall.

we were meant to be untamed

God morgon. Och ja, klockan visar helt korrekt, jag är vaken 06.51, av någon jäkligt märklig anledning. Blev iallafall en riktigt lyckad dag igår! Fick skjuts in till stan av mamma och John där efter 10-tiden, så först åkte vi förbi en bankomat, hämtade ut pengar, åkte på Shell/7-eleven och köpte en smörgås och lite frukt att äta till frukost (fast det blev att jag åt det till lunch) och sen klev jag på bussen. Höll på att somna vid ett flertal tillfällen, men jag bet ihop och höll mig faktiskt vaken hela resan, pluspoäng till mig. Strosade runt på stan ett tag, i väntan på att Agnes och Amanda skulle höra av sig. Så under tiden gick jag på JC, kollade runt, inhandlade en supersnygg bikini för 39 kr/delen, rätt nöjd. Sen vandrade jag vidare till Bikbok, och vad hittar jag där? Jo men ett par jeans på rea, har kostat 499 som var på 50% och så halva reapriset. Hade rätt bra flyt igår, om man säger så. Sen blev det lite andra småinköp, två par skor (typ 30 kr/paret), en top (25 kr) och en väska (det dyraste jag köpte igår - 249 kr) och en bodylotion. Sen tror jag inte att jag köpte något mer. Eller ja, då jag kom till Piteå senare på kvällen var jag extremt godissugen, så vi åkte på Coop, 21.55 passerade vi dörrarna. Stängningstid? 22.00. Jag var effektiv, det vill jag lova. Nåväl, spola tillbaka tiden till Luleå. Efter stan kom Uffe och hämtade mig och Amanda inne i stan, åkte först och handlade på Kvantum, och sen skulle dom ha nånting till moppen på Yamaha, så dit styrde vi bilen också, minsann. Sen åkte vi hem, bytte om osv, fixade mat och sen åt vi. Det blev svärdfisk och potatismos till middag, det var faktiskt riktigt gott! Sen tog vi en taxi in till stan, trängde oss fram några meter så att man faktiskt skulle kunna se nånting (så blev det ju iallafall inte, då typ varenda småbarnsförälder hade barn på axlarna), sen såg jag Emil och Sara en bit bort, så då gick jag och ställde mig med dom ett tag. Hann inte se så mycket, var tvungen att gå strax före nio för att hinna med bussen, men jag hann iallafall se Agnes, Basic Element, Janet och Kim. Och så Ramsells, förstås. Men det var då alldeles för dåligt för att nämna. Plus att dom höll på alldeles för länge, minus för det.

Haha, just det, måste berätta en helt sjuk grej. Igår, hos Amanda, så satt vi vid bordet och väntade på att maten skulle bli klar, jag hade på mig min nya topp från Åhléns, en gul bomullssak som får en att se en smula gravid ut med fickor, och så sätter jag handen i ena fickan och jag känner att det är något där i. Först tror jag att det är en sån där liten, vit påse med silikonkulor som brukar finnas i väskor osv, ni vet? Nej, någon sån var det då inte iallafall. Tar upp det lilla objektet, och vad är det? Ett plåster, som redan hade använts och som var fullt i hårstrån. Helt sjukt äckligt, lite småbisarrt, men man var som ändå tvungen att skratta åt det hela. 

Nu ska jag återvända till mitt juiceglas.

kisses 

you make it real for me

god morgon, kära vänner. Sitter och lyssnar på supersnygga Veronica Maggio och dricker ett glas juice. Det är fortfarande lite för tidigt för att jag ska orka med att äta nånting, så jag mjukstartar med lite dricka. Har precis duschat och smort in mig, ska ta och sminka mig lite då jag har ätit. Sen, någon gång efter tio, får någon vänlig själ ta och skjutsa mig till stan så att jag hinner med bussen som ska ta mig till luleå. Ska träffa Agnes, kanske Amanda, och sen ikväll även Sara, Emil och Josse, vet inte om Frida skulle med, och Jenny skulle också till luleå, så förhoppningsvis hinner jag träffa henne också. Så det lär nog bli en rätt så kanonbra dag. Har dock ingen aning om vad jag ska ha på mig, jeans känns stelt och varmt, shorts känns avklätt och jag lär säkert frysa senare ikväll, samma sak med kjol (antagligen). Och detsamma gäller ju klänningen. Åh, hatar dessa klädkriser, speciellt då man ska på något speciellt. Exakt så här var det förra helgen, pdol-helgen alltså, massa kläder i väskan, men inget som funkade. Fast det blev ju bra i slutändan.

lyssnade på Mando-konserten trots allt igår, fick vara lite finurlig och lyssna på mobilen. Och, bara för säkerhetsskull, ställde jag in frekvensen redan innan på min mp3-spelare, så jag snabbt kunde byta då mobilen dog, vilket den kort därefter också gjorde. Konserten då, hur var den? Ja, om jag säger så här: jag är löjligt avundsjuk på the lucky suckers som var där på Lisebergshallen den 24e April i år. Den var grym, riktigt, riktigt grym. Dom spelade flera av mina favoriter, till min stora glädje; Ochrasy, Dance with somebody, Gloria (okej, det är väl ingen chock att dom spelades kanske, med tanke på att albumet släpptes i februari i år), Leave my fire, The band och en massa andra. Galet bra var det iallafall. Kändes lite skumt att lyssna på en konsert och inte se dom, som att jag var blind eller något, men efter en stund fick jag helt enkelt föreställa mig att dom stod där framför mig, alldeles svettiga, inte stillastående längre än 3 sekunder, röda och blåa strålkastare. Ja, ni fattar nog. Och då blev det lite bättre, då jag fick använda min fantasi. 

nu ska jag börja klä på mig och fixa mig lite.

ciao dudes!


crap

meh, nu grusades mina planer att få höra Mando in concert på radio, mormor vill ha datorn, John ska ha radion. Fan också.

let me say it all over again

har städat och skrubbat toaletten så att den är alldeles skinande ren, nästan så att man kan slicka på golvet. Okej, så rent är det väl inte, men så gott som. Har precis kollat busstider och planerat lite med Agnes inför morgondagen, och nu är det en inplanerad shoppingtur, sweet. Då kanske jag kan ta mig en chokladcroissant? I hope so. Och så ska jag titta lite efter undisar och en väska också, men jag har inte bestämt mig om jag ska köpa nånting ännu. Beror på vad jag hittar, pris osv. Kvällen, likt dagen i övrigt, har varit riktigt lugn. Piggnade faktiskt till, höll på att somna i bilen till och från luleå, men jag klarade mig. Kan ha berott på att jag var hungrig, men jag är inte säker. Har iallafall haft mina tremänningar här på besök på middag, mucho trevligt, sen spelade jag och John kubb, jag förlorade efter en jämn match. Sen gav vi upp, det är så äckligt varmt ute, eller snarare kvavt, så jag satte mig på altanen och pratade med mormor och mamma istället. Och nu sitter jag här och fixar och trixar. Hade helst velat att klockan hade visat ca 2 timmar senare än vad den gör nu, så att jag får lyssna på Mando Diaos konsert från Lisebergshallen som gjordes 24/4 (om jag inte minns helt fel) i år.

leave my fire in the morning

man har hunnit glömma hur bra OC var, men allt kommer tillbaka nu då man ser allt igen. Ska nog köpa säsong 1 och 4 i Skåne, det är dom säsongerna jag inte har. Seths oslagbara one-liners, de snygga kläderna, miljöerna, dramat... Ja, nog var det en riktig superserie. Synd att den gick i graven, bara. Och hur söta var inte Seth och Summer tillsammans?! Både i serien och i verkligheten.

åh, vad jag hatar länstrafiken... Ska till Luleå imorgon och umgås med mina kära vänner, plus att gå på Rix Fm festival, men så går sista bussen tillbaka till piteå 20.55?! Det kändes ju sådär halvkul. Nåja, får väl se lite iallafall.

Ikväll ska jag parkera mig framför (eller ja, i närheten iallafall) radion och lyssna på Mando Diao på P3, grymt! Imorgon ska jag stiga upp runt tio, gissningsvis, fixa mig för att sedan pallra mig till luleå, rätt nice. Jag hoppas på finväder, så jag kan bära snyggtröjan min, och kanske ett par shorts.

nu ska jag städa toaletten. woho.


I'm electric

hola, dudes!
Steg upp kvart i åtta i morse för att åka till luleå, kallax närmare bestämt, för att hämta kusinen som kom med 9:30-flyget. Solglasögonen var obligatoriska, dels för att skydda mot solen och för att dölja ett par rejäla påsar under ögonen. På grund av det tidiga klockslaget blev det ingen frukost, har mer och mer blivit sån att jag inte klarar av att äta frukost förrän jag varit vaken en viss tid, så jag hällde i mig ett glas lättdryck, sen begav vi oss ut på E4:an mot luleå. Ett dumt beslut, att hoppa över frukosten, visade det sig senare, på hemvägen, men då var det bara att bita ihop till vi anlände. Värmde en portion köttfärssås i mikron som jag slängde i mig fortare än kvickt. Nu ska jag städa lite, till tonerna av Tyler Hilton och sen ska jag dra ett litet OC-maraton.

something to hold on to

note to self: måste, måste, måste raka benen imorgon, dom sticks.

nu väntar OC och choklad, sen sängen.

goodnight.

OH BOY

åh, hittade detta klipp nyss. Hur taggad blev man inte nu?! Plus att det låter riktigt bra. Can't wait! Dessutom hittade jag favoriten Don't forget all your clothes. Och bara för att jag känner mig snäll (när gör jag inte det då det gäller YouTube-klipp, liksom?) så bjuder jag på båda två, right here, right now. enjoy.


 

you're every color of the rainbow

colors

   
  

i don't worry cause everything's gonna be alright

seriöst, låten ni hittar i inlägget under det här är underbar. Har lyssnat på den säkert 124565789 gånger nu. I övrigt händer det inte alltför mycket här på kullbacksvägen, är helt solo här i huset, sugen på tårta av någon märklig anledning och... ja, jag vet inte riktigt.

funderar på att hämta OC-dvdn och titta här på datorn, gillar inte att sitta på vinden då jag är ensam hemma, vet inte varför, men jag gör inte det iallafall, kanske lyckas gräva fram något gott från frysen/kylskåpet/skafferiet om jag har tur. Är iallafall sugen på nånting, men jag har ingen aning om vad det är. Om inte annat så kan jag ju döda tid på YouTube, det funkar alltid. Men om det ska göras måste jag hitta något ätbart.

no one can get in the way of what I'm feeling

bah, det slog mig nyss att om lite mer än en vecka drar jag till skåne. Crazy. Men jag längtar som tusan.

Haha, måste berätta om en grej som hände i helgen. Jag och Amanda skulle springa över vägen ner till hamnen för att hämta Maria, Jonte och en massa andra. Amanda springer först, och då vi nästan sprungit över så tappar jag min mobil på vägen, och några meter bort är en bil. Jag skriker, Amanda ser vad som hänt, och skriker, jag vänder mig om för att ta mobilen, halkar och håller tummarna att bilen ser att min stackars mobil ligger på vägen. Lyckligtvis så såg föraren det (och den stackare som satt bakom ratten hörde säkert mina vrål, som förmodligen hördes ända ner till Skellefteå) och saktade in. Men alltså, ni inser väl chocktillståndet som jag befann mig i? Helt galen. Hade mobilen hamnat under den där bilen hade jag grinat. Seriously. Den där lilla prylen är i stora drag mitt liv, jag har haft den i knappt ett halvår, plus att jag återfick min mobil så sent som i tisdags (eller om det var onsdags?) förra veckan efter två långsamma veckor. Nåväl, min bebis överlevde och jag klarade mig från en hjärtattack. Grymt.

nu, då jag ändå är igång, så måste jag få bjuda på en helt underbar version av Alicia Keys låt No one med the one and only John Mayer. Jag smälter, helt seriöst. enjoy


half of my heart takes time

tjing på er! Har precis ätit middag med mormor och morfar, gjorde pasta och köttfärssås, inget mer avancerat än så, men det blev riktigt gott. Gillar att göra köttfärssås, då får jag ransonera fritt bland alla kryddor och improvisera fritt. Ibland blir det bra, ibland blir det mindre bra. Idag blev resultatet bra dock, fräste köttfärsen, skedade på lite creme fraiche, sambal oelek, thai sweet chilisås, ketchup, salt och peppar. Ikväll tänkte jag bara ta det lugnt, se några OC-avsnitt (känns lite lyxigt att kunna göra det framför tvn precis när jag vill) och sen lägga mig relativt tidigt. Har för mig att John, min kusin, ska komma imorgon, så jag hade kanske tänkt att hänga med till luleå och hämta honom. Sedan vill jag minnas att vi skulle få ytterligare några släktingar hit, så det blir nog kanontrevligt!

nu ska jag diskutera angående torsdagens planer med min syster,

love

oops!

oj, fint att man märker att folk kommenterar också. Nåväl, bättre sent än aldrig, här kommer ett svar iallafall..

Jenni: åååååhhhh! Jag är bara lite avundsjuk på dig! Hade jag haft ekonomin hade jag lätt åkt dit! Var dom bra?

there you go. Nu ska jag ta ödet i egna händer, hade jag tänkt, och sen kanske se lite OC, eller gå ut en stund. Får se vart jag hamnar.

catch you later


this weekend

yeah, på torsdag åker jag till luleå över dagen, sweet. Vet inte exakt när jag ska åka dit, men jag ska iallafall träffa Agnes, sen på kvällen ska vi på Rix Fm festival, där jag även ska träffa Sara, Emil, Josse och kanske Frida. Grymt! Sen lär man ju springa in i en och annan som man känner, men inte mig emot.

D E T A I L S

  
glitter * rock&roll * tröja

come closer

sitter och bländas av paljetterna på min råmegafina tröja som jag inhandlade igår. Och utöver det faktum att den är förbaskat snygg så är den riktigt, riktigt skön också! Den kommer förmodligen att hänga med ett bra tag framöver, både till fest och vardags. För övrigt så älskar jag hela den här paljettrenden, så denna tröja kändes som en bra investering inför hösten. Gillar att den kan bäras sådär lite vardagscasual eller till lite mer uppkläda occasions.

ska strax bjuda på lite bilder på tröjan och lite annat.

kisses

time to run.

nej, nu måste jag fly, fortare än kvickt. Tvn står på, bara några meter från mig, kanalen är TV4, vilket betyder - att döma av tidpunkten på dygnet - att det är Lotta på Liseberg. Och vem av kvällens gäster är det som får mig att vilja fly fältet? Johan Palm. Så, I'm out.

somewhere over the rainbow

nu har jag fått i mig lite käk, ska alldeles strax parkera mig framför tvn, vira in mig i ett täcke, ta på mig glasögonen, plocka fram min högt älskade marabou mintkrokant som ligger i kylskåpet och se lite OC. Underbart.

kisses

magical.

nu så var fröken hemma efter några timmars rännande i stan. Kom hem några hundralappar fattigare, men några småprylar rikare. Köpte iallafall en råsnygg tröja på MQ som jag gått och spanat på hela våren/sommaren, och nu är den min. Mintgrön. Tunn bomull. Strösslad med lite glittrande paljetter. Det är precis så underbart som det låter. Slänger nog in en bild senare. Blev även en ny mascara, den där Stiletto-nånting från Maybelline och hela 2 säsonger av OC, gissa vem som kommer vara parkerad framför tvn resten av veckan?

Just det, läste i en av mina favoritbloggar, en fanblogg om Mando Diao som du hittar här, att spelningen som Mando Diao gjorde på Lisebergshallen i Göteborg kommer att sändas på P3 Live nu på onsdag kl 21.30. Grymt! Då kanske jag får höra min darling Dance with somebody (given partyklassiker efter helgen), och återuppleva lite minnen från spelningen de gjorde 07 på pdol, helt magiskt.

hold on, cause it ain't over 'til it's over

börjar sakta men säkert återvända till det normala livet igen, känns det som. Lite mindre ont i kroppen, lite mer mänsklig, lite mer levande. Ska mest troligt till stan snart med Amanda, äta lite på Subland, strosa runt och bara njuta av solen och livet. Åh, just nu längtar jag mer än ever efter en kycklingmacka med currydressing från subland. Snart, min älskling, är du min. Jaja, ska ta och röja lite där en trappa upp, sen ska jag se om någon vänlig själ kan skjutsa oss in till staden.

ciao

-

usch, jag borde verkligen gå och lägga mig nu. Är så förbannat jäkla trött efter en galet hård helg. Så nej, sängen för mig nu.

godnatt

everyone that I loved, I dismissed

SaraP: men åh, då  hade jag ju kunnat ringa. Nåväl, jag råkar iallafall veta att min syster filmade då han spelade Svennebanan, så jag ska tvinga henne att lägga in den på datorn så att jag kan stoppa in den på facebook.

Sitter just nu och kikar på H&Ms hemsida, ska ju på stan med Amanda imorgon, så jag tänkte kika lite på vad dom har att erbjuda, är i stort behov av byxor, både ett par jeans och vanliga byxor. Så jag får se vad jag hittar, förhoppningsvis kanske jag hittar ett plagg eller två som är på rea, hade inte suttit helt fel.

nu ska jag återvända till att lyssna på Sugarplum Fairy och ögonshoppa på h&m

ciao

hej här kommer segertåget

börjar sakta men säkert återhämta mig från helgen. Tänkte bjuda på lite låtar som jag kommer att förknippa med pdol 09 en lång tid framöver. enjoy

segertåget - maskinen
alla som inte dansar är våldtäktsmän - maskinen
stoppa mig - veronica maggio
måndagsbarn - veronica maggio
boom boom pow - the black eyed peas
dance with somebody - mando diao
cara mia - måns zelmerlöw
hope & glory - måns zelmerlöw
svennebanan - promoe
alla vill till himmelen - timbuktu

sammanfattningsvis kan jag säga att helgen varit helt galen, men sjukt kul. Tummen upp för det, helt enkelt.



P I C S

ja, lite bilder från helgen tänkte jag bjuda på nu.

  
  
  


1. Collision Course på pdol, torsdag
2. Måns Zelmerlöw på pdol, torsdag
3. Maskinen på pdol, torsdag
4. Taggad tjej 1, lördag
5. Taggad tjej 2, lördag
6. Glest med folk på Promoe
7. Promoe
8. Maskot, Bengt-Åke
9. Glada

svennebanan

uhhhh, varenda kubikcentimeter i min kröpp gör ont. Fast det har lätt varit värt det, typ. Fast mina fötter ser hemska ut. Igår var dom helt svarta, såg ut som att jag hade gått utan skor hela kvällen, vilket jag i princip gjort, hade mina svarta gladiatorskor. Ingen hit, faktiskt. Viktor tyckte jag skulle haft sockar i skorna, men jag vet inte riktigt... Haha. Nu då fötterna är relativt rena så blir fötternas egentliga skick mycket mer tydligt. Jag har sår på typ varenda tå, och dom ser betydligt bättre ut idag än vad dom gjorde igår, efter Promoe (som jag igår lärde mig att uttala rätt, pinsamt) hade jag något som mest liknade blodfyllda bölder på typ alla tår. Så kort sagt; gladiatorsandaler är inte att rekommendera på festival. Alls. Då vi såg på Promoe stod vi - på grund av all trängsel - i en sluttning, vilket inte var bekvämt direkt, svårt att hitta en vettig ställning att stå i, och någon gång under konserten, minns inte exakt när, så började ett gäng killar bråka, knuffas och ha sig. En kille fick in en rejäl knuff så att killen ramlade på oss, vilket resulterade i att vi flög som vantar och landade på marken, skönt. Vi hade tänkt att gå och titta på Timbuktu också, men det blev inte av, vi stannade kvar och dansade järnet i tältet istället. Rätt kul. Sen träffade vi två killar - Emil och Viktor - som vi hängde med resten av kvällen, de drog med oss på "efterfest" i Emils lägenhet. Först var vi på Max en sväng, Viktor köpte mat och vi andra snodde typ allt av honom, sen gick vi till lägenheten och tog det piano, lyssnade på musik, pratade. Jag sov en liten stund i Emils säng, tills jag vaknade av att Viktor kittlade mig på knäskålarna (ja, jag är tydligen kittlig där också). Sen gick vi till Max, Viktor köpte mer mat, jag snodde lite mer av honom och sen kom mamma och hämtade oss. Det var då galet skönt att komma hem, även om det dröjde ett par timmar innan jag somnade, tror klockan hade hunnit bli halv åtta innan jag somnade. Nåväl, det är sommarlov, så jag antar att det är tillåtet.

Ska bara ta det kolugnt idag, se Friday Night Lights och Privileged och vila upp mig ordentligt. Imorgon hade jag och Amanda tänkt ta en tur på stan, äta på Subland (vi har längtat efter det hela helgen, haha) och bara ta det lugnt. Sen på tisdag åker jag till luleå över dagen, sen får jag se vad som händer resten av veckan. Hoppas att sommarvädret kommer tillbaka, det har regnat typ varje dag sen i torsdags. I morse, där runt 5-tiden, kom en störtskur, är bara glad att den inte kom typ 3 timmar tidigare.

Och Sara, nu har jag sett Svennebanan live! Tänkte ringa dig, men jag insåg att klockan var efter tolv, så jag ville inte riskera att väcka dig. Men det var grymt!

För övrigt så är det exakt 6 månader tills jag fyller 19 idag. Så nu vet ni det.

puss

o beijo na boca é coisa do passado, amor quero ver e namorar pelado

nej, jag har inte den blekaste aning om vad titeln betyder, allt jag vet är att textraden kommer från Segertåget med Maskinen. Fast jag kanske borde kolla upp det ändå... hm, mja, Google Translate gav inte den mest vettiga översättningen i mannaminne. Nåväl. Funderar på att leta fram något att äta. Eller så inte. Är inte särskilt hungrig. Är däremot galet sugen på en glass. Helst en piggelin. Som vi såklart inte har hemma. Great.
 
Nu skickade min syster sms till mig. Hon har vaknat. Och vill åka till stan. Hm, detta innebär att jag kanske får mig en piggelin. Fint!

jaja, då borde jag väl klä på mig. Och telefonterrorisera Marcus, för jag utgår från att han fortfarande befinner sig i liggandes och sovandes tillstånd. Men detta ska jag ändra på. Måste ju ha glassällskap, liksom.

puss

alla som inte dansar är våldtäktsmän

bah, gårdagskvällen var helt galen! Måns Zelmerlöw, Maskinen och en massa dans. Sjöng allsång, skrek som en tok och dansade mig alldeles svettig.

Började kvällen med att gå typ miljoner varv runt området, sen satt vi på kullen vid Babylonscenen och såg ett band som hette Collision Course, dom var riktigt bra faktiskt, gillade sångarens röst. Sen gick vi några miljoner varv runt området igen, sen ställde vi oss vid stora scenen och såg Måns Zelmerlöw. Och till och med min galet kräsna lillasyster tyckte att Måns var bra igår, så det får ses som ett gott betyg. Vi dansade, skrek och sjöng med i de låtar vi kunde. Vääldigt kul. Sen då Måns hade spelat färdigt så gick vi till Babylonscenen igen och dansade järnet till Maskinen. Då låten Alla som inte dansar är våldtäktsmän spelades blev det ett röj utan dess like, var hes á la Amy Winehouse, alldeles svettig och benen dunkade efteråt. Sedan drog vi till danstältet och röjde järnet på dansgolvet, sjuukt kul.

Nu ska jag kurera min Amy Winehouse-röst och tagga inför ikväll,

vi syns i dimman!

i've been fighting for my love story

ingen favoritlåt direkt, men Måns kan det här med att göra akustiska versioner av sina melodifestivallåtar.
här är hope & glory i en avskalad och faktiskt riktigt bra variant. fint.



puss

you got my only heart

bah, såg nyss en intervju med Paolo Nutini på Facebook. Jesus, man behöver en tolk - alternativt ruskigt bra hörsel - för att fatta vad karl'n säger. Helt obegripligt. Jag kunde urskilja något ord lite överallt, som sedan kunde sättas ihop till fungerande, men smått defekta, meningar.

nu ska jag rulla in i duschen och påbörja fixandet.

ciao

it's a love story, baby just say yes

hejsan hoppsan i galoppsan! Sitter och krubbar lite lunch, i form av hamburgare, stekt ägg och bacon. Gott som attans kan jag avslöja att det är, speciellt då jag inte åt någon frukost, drack bara ett glas juice, och sen har jag och mamma varit på stan. Köpte inget mer speciellt än en flaska nagellacksborttagning, sen gick vi mest och kikade på marknaden som tagit över varenda liten meter av Piteås gator, och kommer finnas där till någon gång på söndag. Insåg också att vi valde helt fel tillfälle att gå på stan, folk överallt, trångt och bara allmänt jobbigt. Gick även och kikade lite efter presenter, har inte mindre än fem personer i min närmsta umgängeskrets som fyllt år eller ska fylla år inom en snar framtid. Och jag som är usel på att hitta presenter åt folk. Eller; antingen så har jag zero idéer, eller så får jag världens snilleblixt. Men det händer typ en gång vart tionde år. Fast jag har mina planer inför Kalles 18-årsdag i November, hehehe.

Snart ska jag pallra mig in i duschen och börja på "Operation: uppfräschning". Och just det, som ni kanske vet så är det ju kick-off för pdol ikväll, och vad tror ni händer? Jag har fått en jäkla finne. Vad är oddsen, liksom? Här har jag gått en hel sommar och knappt bekymrats överhuvudtaget vad det gällt hudproblem, och så får jag en finne nu. Sämst timing, eller vad? Och den är stor, röd och gör ont som fan, och den är precis vid min näsborre. Jäkligt osmidig placering, med andra ord.

Och just det: idag har bloggen funnits i ett år! Det ni, känns nästan, nästan värt att fira. Ingen aning om hur, men ändå. Troligtvis den mest långvariga blogg jag haft, så lite stolt över mig själv är jag ju iallafall.

still ain't where I'm supposed to be

bah, har fortfarande inte infunnit mig i sängen. i suck

men jag är på g faktiskt, försöker bara hitta en sida där man kan konvertera filer, vilket verkar vara lättare sagt än gjort. Nåväl, jag får väl ta itu med problemet imorgon om inte annat. Verkar ju inte se bättre ut för min egen del.

godnatt, gott folk.

summer lovin'

Pratade med Anna nyss i telefon, dom hade ätit en massa jordgubbar från landet typ hela veckan. Gissa om jag blev sugen? Får väl blinka med mor min, alternativt morföräldrarna, om att kanske köpa hem en liter eller två imorgon. Mums. Funderar på att lägga mig strax, blev riktigt tvärtrött. Ska bara mova över lite låtar till mp3-spelaren så att jag kan njuta av musiken i högtalarna och använda mobilen till att smsa och annat viktigt.

För övrigt så är låten Flightless bird, american mouth med Iron & Wine riktigt, riktigt bra. Spana in på YouTube. Ni kommer icket att ångra er, jag lovar.

nu tror jag att jag ska gå och lägga mig, är galet trött, plus att jag gissar att det kommer bli en lång dag imorgon. Men, framför allt, jäkligt kul! Grymt.

nu; sängen.

puss & godnatt

totally pointless

1. Vilken svordom använder du mest?
oj, det är olika. Men fan och jävlar förekommer lite då och då.
2. Äger du en iPod?
Nope.
3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 
Hehe, äger ingen väckarklocka. Och just nu har jag lov = ingen väckarklocka som behöver ställas. Men vanligtvis runt 7-snåret 
4. Hur många resväskor äger du?
Typ... en. Eller det kanske är två?
5. Använder du flip-floppar?
Ja, det händer. Fast jag föredrar... Andra skor. Brukar få skavsår av flipflops.

6. Var köper du dina matvaror ifrån?
Oftast Coop. Fast det är inte jag som sköter matinhandlingen huvudsakligen, men då det är jag som ska handla brukar det bli från Coop. 
7. Skulle du hellre ta bilder än vara med på bild?
Ja. Fast nog kan jag vara en linslus mellan varven jag också.
8. Vilken var den senaste filmen du såg?
Det var Australia. Som jag fortfarande tycker att alla borde se.
9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis?
Kompis. Fast det beror väl på omständigheterna och vilken barnfamilj det gäller.
10. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En ny kamera, resor, kläder och en massa annat.
11. Har någon någonsin kallat dig lat?
Många, och det händer pinsamt ofta.
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Lyssna på musik.
13. Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Gissningsvis är det Where the light is.
14. Vilket är världens bästa band just nu?
Nej, vad svårt. Men för tillfället så ligger Mando Diao jäääkligt bra till.
15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall vad?
Det tror jag inte. Och hade någon gjort det så hade jag inte sagt vad det var.
16. När var senast någon stötte på dig?
Jag är för dålig för att upptäcka sådant, man måste vara pinsamt övertydlig för att jag ska förstå. Och med övertydlig menar jag att man säger rakt ut, blickar och sånt svammel funkar inte på mig.
17. Vad åt du till middag senast?
Fiskgryta och potatis
18. Använder du huvtröjor?

Det händer. Fast jag har - efter ett flertal garderobsrensningar - ganska få. Kanske borde skaffa en ny?
19. Kan du vissla?
Nej. Lite pinsamt, men jag kan inte. Eller jag kan ibland, men de fallen är mer sällan än ofta.
20. Vem var den senaste som ringde dig?
Oj, ingen aning. Har inte haft mobilen på typ 2 veckor, men jag gissar att det var Lotta.
21. Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Älskar allt som snurrar fort, avskyr attraktioner som innebär att man måste befinna sig högt ovanför markytan och upp-och-ner. Men virvelvinden och breakdance är klassiker som alltid funkar.
22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Säkerligen.
23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
0911
24. Tittade du på tecknat när du var liten?
JA! Jag avgudade typ alla Disney-filmer (nu snackar vi alltså old school-Disney, före High School Musical och alla andra otecknade Disneyfilmer), Lejonkungen och Micke & Molle var mina favoriter, för att bara nämna några. Faktum är att vi planerade att hyra Lejonkungen förra veckan, men den fanns inte. Skandalöst.
25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Det har väl ett 20-tal butiker eller något.
26. Hur många syskon har du?
ett
27. Är du blyg inför det motsatta könet?
Beror på omständigheterna, men ibland, ja.
28. Vilken film kan du alla replikerna till?
Ingen, men jag kan väääääldigt många ur Lejonkungen, Sweet Home Alabama och Moulin Rouge.
29. Äger du några popband t-shirts?
En gammal Good Charlotte-tshirt som numera får agera sovtröja.
30. När flög du senast?
Nyårsdagen, från Stockholm till Luleå efter Thailandsresan.
31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Inte mitt, men 6 st.
32. Läser du för skojs skull?
Ja, det gör jag.
33. Pratar du några andra språk än svenska?
Engelska
34. Diskar du din egen disk?
Ibland.
35. Har du gråtit offentligt?
Ja. Minns dock inte när det hände senast, men det har hänt.
36. Har du en stationär dator eller en laptop?
Sitter vid en stationär nu, men hemma har vi en lappis.
37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Så ofta som jag kan, ja.
38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Nej, fast min syster försöker övertala mig att ta hål i naveln.
39. Tycker du att killen ska bjuda på första dejten?
Nja, det är lite för gammeldags för min smak. Går man ens på dejter i Sverige? Och om man gör det tycker jag man ska betala för sig själv.
40. Kan du kasta macka?
Ja.
41. Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej.
42. Vad har du med dig in på bion?
Oftast något ätbart.
43. Vem är din favoritlärare och varför?
ÅSA, easy peasy! För att hon lär ut likt ingen annan, kick-ass humor och... Ja, jag tror att alla som har/haft Åsa kan intyga om att hon sannerligen är one-of-a-kind, fast på bästa möjliga sätt.
44. Har du dejtat någon av en annan religion?
Det tror jag inte, nej.
45. Vad har du för väder?
Sol
46. Har du en blogg?
Behöver jag ens svara på den frågan?
47. Vilket är ditt favoritämne?
Oj. Ensemble smäller riktigt högt, men jag gillar engelska, så länge jag får skriva fritt.

48. Gillar du att flyga?
Ja, fast jag gillar inte långflygningar, men Luleå-Stockholm är helt perfekt.
49. Vilken personlighet är ett måste hos en partner?
Oj fan, svårt... Men humör, ödmjukhet, snällhet är viktigt för mig. Sedan tillkommer det ju ett gäng andra personlighetsdrag, hoppas jag, men dessa 3 värdesätts högt hos mig.
50. När sov du senast på golvet?
Oj... Det var jäkligt längesen. Eller nej, det var det inte alls! Det var i början av Juni, kom jag på nu.
51. Vilken är din favoritdrink?
Svårt. Jag vet faktiskt inte.
52. Gillar du din boendesituation?
Jadå, den funkar, helt klart.
53. Vilken är din mammas hemstad?
Piteå
54. Din pappas hemstad?
Jag tror det är Luleå. Men jag är inte säker.
55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Olika, men en normal natt sover jag 8 timmar, och jag klarar mig utmärkt på det. Så nånting sånt.

56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Inte i nuläget, nej. Men jag kan tänka mig att de kommer vara det om cirkus en månad.
57. Hamnar du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Nja, trubbel och trubbel... En tillsägelse har man väl fått, men de brukar oftast vara riktade till hela klassen, sällan till enbart mig.
58. Vilken är din favoritfrukt?
Ananas och vattenmelon.
59. Bryr du dig om kalorierna i det du köper?
Nej, inte alls.

60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
19
61. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Stavning är jag ganska petig med. Och jag avskyr särskrivning. Men inte så att jag påpekar så fort någon gör fel (jag brukar väl också göra såna fel där emellan varven)
62. Tror du på liv på andra planeter?
nja. Jag vet inte.

63. Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
oj. Brukar inte lägga sånt på minnet.
64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
Vet ej. Men då Gud alltid (nästan, iallafall) målats upp för att vara en man så blir det väl att man naturligt ser Gud som en man.
65. Vad var det senaste du åt?
Middag.
66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Det beror betydligt mer på deras personlighet än deras kön.
67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Ja, det vet nog bara mamma. Just nu iallafall.
68. Gillar du senap?
Nej
69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Det löser sig.
70. Skulle du vilja hoppa fällskärm?
ALDRIG
71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Vet inte. Brukar oftast se mina vänner i olika filmkaraktärer. 

72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Nej.
73. Tycker du om att krama folk?
Ja.
74. Skulle du säga att du är trendig? 
Nja, det vet jag inte. 
72. Äger du en digitalkamera?
Nej (rip)
73. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Haha, jag har fått höra att jag är lik mamman i filmen The Shining. Ingen kändis, direkt. Och om ni har sett bilder så vet ni nog också att jag inte tog det som en komplimang..
74. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Ja.
75. Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Twilight, Systrar i jeans-böckerna och Sista sommaren med dig.
76. Tycker du att du är attraktiv?
Nja
77. Vad är du allergisk mot?
Pollen, gräs, hund, katt, häst. 
78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Om någon påpekar att jag är hemsk som äter kött så får jag det, annars nej.
79. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Hmmm.... Adam är ett namn jag gillar, vet inte varför dock.

80. Vad är det senaste du installerade på datorn?
Spotify (y)
81. Vilken är din favoritrestaurang?
De två i Thailand som blev standard. Fast Max är ju en klassiker, haha.
82. När badade du i en pool senast?
För nästan 2 veckor sen, på Nordpoolen.
83. Har du varit med i någon skolpjäs?
Om man kan räkna Jesus Christ Superstar (höll, av någon oförklarlig anledning, på att skriva High School Musical) som en skolpjäs, så ja.
84. Hur många barn vill du ha?
Typ 2. Eller kanske 3.
85. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Dansband och jag går inte alls ihop. "Skrikmusik" är inte heller någon favorit. Och techno, usch.
86. Hade du lätt för att bestämma dig för vad du skulle rösta i valet?
Har inte röstat, så jag kan inte uttala mig i frågan.

87. Har du åkt moped någon gång?
Högst fem gånger, haha.

88. Har du busringt någon gång?
Det har hänt, ja.
89. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Thailand.
90. Kan du alla orden i nationalsången?
Tror det.
91. Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
Nja, snarare attraktion.
92. Kan man vara vän med sitt ex?
Om man bara vill så går det mesta.
93. Vad har du i din väska?
Mp3-spelaren finns alltid där. Och läppglans/läppbalsam har en given plats där.
94. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Borsta tänderna, typ?
95. Vad lyssnar du på nu?
Tvn och Youngblood med EMD som spelas på radion.
96. Vad ska du göra nu?
Hjälpa mamma baka våfflor.
97. Vad heter din mamma och pappa?
Cecilia och Johan.

98. Hur många kusiner har du?
Tre; John, Agnes och Miki.
99. Varför gör du det här testet?
Hade inget bättre för mig.

100. Hur mycket är klockan nu?
20.54


nitton femtiosju

så, nu har äntligen tystat hånskratten en gång för alla. Så nu sitter jag och lyssnar på The Escapologist med Sugarplum Fairy och smider storslagna planer. Frågan är hur många som är med på dom planerna, men det hade varit så jäkla grymt om jag fick som jag ville. Morgondagen kommer ägnas åt följande:
- stan (förhoppningsvis), är i behov av KLÄDER, det råder total garderobspanik här, gah.
- solande, bara solen kikar fram så
- fix; duscha, raka benen, sminka sig, fixa håret och allt sånt där
sedan håller jag tummarna för att det blir en kväll fylld med dans och galej, det där danstältet skulle ha öppet imorgon - sweet! Så det blir nog att checka in det. Sedan har jag ett litet mission att utföra också: Linnea är ett fan av Måns Zelmerlöw, så jag har lovat att fixa en autograf. Så jag får väl - för säkerhetsskull - se hans konsert, och sen blir det ass-shaking hela quellen lång. Grymt.

jag smälter

åh. Hittade, via snygg-Fannys (hehe) bilddagbok, ett klipp då Rob Pattison (EDWARD CULLEN, HALLÅÅÅÅ!) sjunger en låt som heter I'll be your lover too. Kanonbra. Seriöst, dude, vi snackar liksom gåshud här.

Kolla här så kanske ni fattar vad jag menar.

life is pretty damn good right now

yeah, på tisdag nästa vecka kl 08.40 sitter jag på buss nummer 14 på väg mot luleå för att umgås med mina underbara vänner, grymt! Ingen aning om vad vi kommer att hitta på, men det blir nog super ändå. Gud, vad jag längtar. Fast det är visserligen rätt mycket jag längtar till just nu... Som sagt, livet flyter på bra just nu. Förhoppningsvis är mina kära vänner lika sugna som jag själv på att dra en runda på stan, ett gäng sommarreor pågår ju lite överallt, och jag är i stort behov av ett par nya byxor. Och ett par jeans också, för den delen. Har iallafall ett major mission som jag hoppas är done före tisdag: kurera mina öron. Jag har alltså fått skavsår (eller något liknande iallafall). I mina öron. Från öronpropparna till mp3-spelaren. Dude, jag visste inte ens att man kunde få det, men jag är då iallafall ett levande bevis på att det visst kan hända. Tills vidare så får jag somna till musik som kommer ur högtalare. Jag tillhör nämligen de konstiga typer som inte kan somna utan musik. Är det för tyst (ingen musik, med andra ord) hör jag istället en massa andra ljud som jag ligger och irriterar mig på, men om jag har musik kan jag fokusera på den, slappna av och till slut också somna. Vissa låtar går ju förstås bättre att somna till än andra. Just nu gillar jag att somna till Ochrasy med Mando Diao. Slow dancing in a burning room med John Mayer funkar också superbra. Eller förresten, de flesta Mayer-låtar funkar då det gäller att få mig att somna. Brukar ligga och lyssna på låtarna från Where the light is och så kan jag somna till i någon minut, vakna och upptäcka att jag är på ett helt annat ställe i låten, alternativt att jag är på en helt ny låt.

Vilken låt gillar du att somna till? Eller finns det något annat som får dig att somna, som funkar bättre än något annat?


when life gives you lemons, you make lemonade

åh, nu spelar dom Ljuvliga ungdom på radion - CATHRINE, jag tänker på Cathrine! Åh, henne kommer man sakna i höst, världens gladaste och trevligaste människa.

sitter iallafall och drömmer, tillsammans med Sara, om en studentresa nästa år. Och nu är det faktiskt inte en utlandsresa vi snackar om, utan festival. Med en Hultsfredfestival som är i fara drömmer vi för tillfället om de andra alternativen, och just nu så står peace & love högst upp på önskelistan, med tillhörande tågresa, förstås. Seriöst, hur grymt hade inte det varit? Gänget (+/- ett par stycken), en massa bra musik, festivalmat, TÄLTA, party... Ja, ni hör ju hur grymt det låter, eller hur?! Det är just nu bara en dröm in the making, men vem vet, om mindre än ett år kanske vi kutar runt där i Borlänge och lever livet som glada studenter. Och på tal om studenter, jag har inte riktigt kunnat greppa det faktum att nästa vårtermin, 2010, så är det vi - ESMK07, och alla andra 07or - som står där på vallen och gastar för full hals att vi har tagit studenten. Galet. Lite underbart, lite ångestframkallande. Frihet. Fast med den där friheten så kommer ju en hel del annat också... Som att man måste skiljas från klasskompisarna (och framför allt GÄNGET, liksom!), faktiskt göra något för att ha en framtid osv. Och alla kläder! Eller ja, det rör sig om två ynka, men ack så viktiga, klänningar, men ändå. Och vem ska man gå med på balen? Många frågetecken som måste rätas ut innan dess, minst sagt.

Men, back to reality, nu ska jag kolla bussresor och sedan ta itu med disken... blä. Kan riktigt höra hur den hånskrattar åt mig där ute i köket, och just därför gör jag verkligen allt för att dra ut på det in i det sista. Disk är verkligen inte min grej alltså.

blod är tjockare än vatten

Känns som att jag kommit in i ett bra flyt just nu. Jag är konstant glad, befinner mig på världens sommaridyll, likt alla andra somrar sen jag föddes typ (tyvärr blir det ganska långtråkigt ibland, men det är fint ändå) och jag mår bara jäkligt bra, helt enkelt. Kanske är därför jag är så extremt taggad inför helgen, vem vet? Allt jag vet är att jag ska göra allt - och jag menar verkligen allt - för att helgen ska bli så bra som möjligt och inte sluta som förra året. That's all I know. Och med underbart sällskap (vi har slutit en liten "pakt", börjar någon att må dåligt - you know why - eller om något händer så ska vi ta hand om varandra, och inte lämna någon i sticket), en massa dans och en förhoppningsvis helt galen helg.

Faktum är att, nu då jag tänker efter, så har det varit en helt jäkla underbar kanonsommar hittills. Detta är mycket tack vare sommarjobbet, och då syftar jag framför allt på Sara, Olle, Julia, Tim, Cathrine, Louise, Maggan, Jennie, Tobbe och Nikolaj + Emil och Aaron, förstås. 3 veckor som annars skulle ha varit galet sega, långsamma och dötråkiga blev 3 veckor fyllda av skratt, flams, bus och en massa galenskap. Och så hade det inte varit om det inte hade varit för er, så tack för det! Och en extra jätteguldstjärna till Sara för att hon funnits där och ställt upp för mig likt ingen annan. Låt mig bara ge er the true story, med en viss censurering: klockan är cirkus midnatt, jag grinar så jag knappt kan andas och är upprörd, helt enkelt. Ringer Sara, som givetvis sover, och stör henne, och ändå så pratar hon med mig, försöker lugna mig och sådant som inte alltför många skulle göra den tiden på dygnet. Sånt är värt allt i världen ska ni veta. Äkta vänskap. Och det är sant som dom säger: blod är tjockare än vatten. Vi håller ihop i vått och torrt, försöker ställa upp för varandra när ingenting annat räcker till, pratar, flamsar, gråter (oftast av skratt, men ändå). Den här bruden kan man prata om allt med. "Hon är guld värd" tänkte jag skriva, men sen så insåg jag en sak: har man en sån fin vän räcker det inte med guld för att värdera hennes riktiga värde. Sjukt bäst är hon, helt enkelt. Och det är hon - inser jag nu - som borde bära halsbandet jag har runt min hals just nu: Priceless. Obetalbar.

I am aiming to be somebody this somebody trusts

jesus, har ni hört Sara Bareilles någon gång? Ni vet, tjejen som sjöng Love song. Hennes röst är ju liiiite jäkla kick-ass. Och Love song gör henne ingen större rättvisa. Eller jo, det gör den, men Bottle it up är så galet mycket bättre. Så nu vet ni det.

Har precis ätit frukost/lunch. Gud, jag blir världens slacker vad det gäller mat då jag är ledig. Äter löjligt dåligt. Men nu har jag ätit en tallrik med müsli, banan och mjölk, en favorit som jag inte tröttnar på i första taget. Väntar på att mormor ska komma hem. Inte för att jag ska göra något särskilt direkt, mest bara långsamt att vara ensam hemma.

Smsade med Marcus för en liten stund sen, och han ska på PDOL i helgen visade det sig, så jag lär ju träffa han vid ett eller annat tillfälle under helgen. Imorgon smäller det, för övrigt. Gud, vad jag längtar. Morgondagen kommer gissningsvis att ägnas åt solande och en massa fixande. Funderar på att ha min klänning jag köpte på Lindex för någon vecka sen, med sandalerna till, förstås. Åh, det kommer bli gryyyyymt!

dream a little dream of me

tänkte ta och leta fram lite lunch, men jag vet inte riktigt vad. Hittade ett recept på Amy von Sydows blogg (som - precis som jag - är ett stort Friday Night Lights-fan, grymt!) som lät supergott, tror jag ska prova det någon dag:

Här är ett enkelt grundrecept att utgå från, sätt först ugnen på 175 grader:

  • 8 dl havregryn
  • 2 dl kruskakli eller vetekli
  • 2 dl pumpafrön/solroskärnor eller blandning
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl grovhackade nötter (mandlar, hasselnötter, cashewnötter, dina favoritsorter helt enkelt!)

Blanda alla ingredienser ovan i en stor bunke. Tag fram en kastrull och häll i:

  • 2 dl vatten
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk mald kardemumma, eller för ännu mer smak 10 färska mortlade kardemummakärnor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl farinsocker eller mörkt muscovadosocker (går såklart att minska, t ex halvera både socker och sirap för lite ökad nyttighetsfaktor...)
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl solrosolja eller annan vegetabilisk olja
  • 1 msk honung

Rör om medan du värmer (koka inte) blandningen och häll sedan över det torra i bunken. Blanda ordentligt och sprid ut på två plåtar täckta med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 30 min, blanda om minst 3 gånger under tiden. Det bränns väldigt lätt så håll koll!

Ta ut plåtarna och låt svalna lite. Häll på torkad frukt eller bär, ca 150-200 g. Sist använde jag aprikoser, gången innan blandade bär...

om någon skulle prova detta recept, eller redan har provat det, hör av er och berätta vad ni tyckte!

tjing


vals på vinkelgränd

YESSSS, nu har mitt SIM-kort kommit! Så nu är det fritt fram att smsa, ringa osv gott folk. Perfect, nu kan jag planera lite bättre med folket.

nu ska jag se Friday Night Lights!

puss

swing för hyresgästföreningen

SaraP: sweetans, hörru! Har dunkat det för fulla muggar här, så jäääkla bra! Du, om vi lyckas nosa fram att dom ska spela i exempelvis luleå på något ställe i höst då drar vi dit va?

men blöh, hittade ett klipp på YouTube, som - enligt titel - skulle vara Fel del av gården live från Boden Alive. Och nog var det live från Alive alltid, men inte fanken var det Fel del av gården, nej. Hittade ett annat klipp, men det var sämst ljud, fick vrida högtalaren på max, i stort sett. Men den är grym iallafall.



 

a-kasseblues

mumma, morfar kom precis med en macka åt mig, gött. Så den avnjuts till Friday Night Lights, underbart. Ska strax flytta mig till sängen och avnjuta lite musik osv. Fint.

why, oh why?

sitter och försöker döva ljudet från TVn och Allsång på skansen med Spotify. Lili & Susi är de som får mig att vilja fly fältet, men jag dämpar deras falsksång med Spotify istället. Nåväl. Värre saker har hänt, liksom.

insåg nyss att detta är första gången på typ 3 veckor jag sover helt själv, scary! Har haft sovsällskap varenda dag i 3 veckor. Börjar känna lite ångest nu faktiskt, haha. Men det löser sig säkert. Får döva det värsta med musik och läsning.

ochrasy

jag är seriöst kär i den här låten, helt galet underbar. Det är denna låt som får mig lugn, som får mig att somna, som sätter bitarna på plats. Fantastiskt fin låt, helt enkelt. Ja, vilken är det då? Ochrasy, såklart, med Mando Diao.

Klippet nedan kommer från snygg-Björns soloturné, här gör han ett framträdande i Berlin. Han gör låten så himla fint live att man får gåshud. Plus att han är en jävligt tight visslare.





och så, bara för att den är så himla fin, så kör vi en liten musikvideo på det också. Fast jag har för mig att detta inte är den officiella dock, men ändå. Landskapet och känslan de vill förmedla med det är så himla vackert att man smäller av.



dancedancedance

hell yeah, sitter och pysslar ihop en fet partyplaylist inför helgens bravader, I can't wait! Just nu har jag en salig blandning med Mando Diao, Movits!, MC Hammer och Justin Timberlake, men håller på att leta kandidater som passar in. Det kommer bli så jävla great, längtar som en megatok.

nu ska jag lyssna vidare på I-landsproblem med mina älsklingar i Movits! och äta lite choklad, fint.

purple rain

peek-a-boo!
Sitter och dunkar spotify, väntar på käk osv. Vet ni en sak? Låten The Escapologist med Sugarplum Fairy är sviiiinbra, kan inte sluta lyssna på den. Så jag tycker ni ska göra er själva en tjänst och lyssna på den. Den är lika solklar i min mp3-spelare (även om den inte finns än) som Mando Diao och Tyler Hilton, typ. Förutom att sörja den ej fungerande sänglampan igår gjordes det även en hel del planering inför pdol, typ vart vi ska vara innan osv, och det känns som att detta kommer bli underbart. Dessutom vet jag att ett gäng brudar i klassen fyllt 18 här i dagarna, så om jag har tur springer man väl in i dom någon gång under helgen också. Hade inte varit helt fel, då man inte träffat flera av dom sen skolavslutningen, andra har man ju träffat under sommarjobbet.

ska ta och ringa nån av mina luleåbuddies senare ikväll tror jag, längesen jag pratade med dom osv.


if you really wanna go, leave nothing behind

tjong i medaljonen, har precis krubbat lunch, blomkålssoppa, det var inte alls dumt, faktiskt. Har aldrig ätit det förut, så det var kul att prova nånting nytt.

Började morgonen med att se Australia. Igen. Ni som inte har sett den får då en hemläxa; se den. Ni kommer inte ångra er, tro mig. Kan hända att jag kör ytterligare en vända med I taket lyser stjärnorna ikväll, men jag är inte säker.

Och mitt SIM-kort kom inte idag heller. Känns lite crap att ha varit mobillös i snart 2 veckor, man blir så låst, speciellt nu då det vankas pdol i helgen så vill man ju göra lite planer, bestämma vilka man ska träffa osv. Men det löser sig säkert. Hoppas det kommer imorgon, dock. Är inte överdrivet peppad att spendera helgen utan mobil.

don't go breaking my heart

katastrof! Jag har en ritual då jag går och lägger mig. Eller ritual och ritual skulle jag väl inte kalla det, men det är något jag gillar att göra innan jag ska sova, och som jag väldigt, väldigt ofta brukar göra före jag somnar, nämligen läsa ett tag (läs: länge) och lyssna på musik. En trevlig grej, liksom. Men igår hände det värsta, det otänkbara: min sänglampa s l u t a d e f u n g e r a. Och det var inte att själva glödlampan gick sönder eller något, den går inte att tända, helt enkelt. Felet är i den där lilla dosan med strömbrytaren. Grejen som man "drar upp" för att tända lampan har fastnat, och ni anar inte hur mycket jag kämpade med att tända lampjäkeln igår. Slutade iallafall med att jag tvingade Amanda att ha lampan tänd tills jag hade fått läsa en stund iallafall, men sen började vi skrämma upp varandra, och då vågade vi inte ha lampan släckt, så den fick förbli tänd hela natten. Ska göra ytterligare att försöka mixtra med lampan senare idag, alternativt ikväll, annars tar jag mitt pick och pack och ockuperar Amandas säng, eftersom att hon åker hem idag.

 bah, nu ska jag återvända till major dreggling framför Friday Night Lights

puss

tragic

gud, vi är verkligen tragiska, min syster och jag. Mördargetingen (som jag skrev om tidigare ikväll) hade tydligen inte left the building, så vi skulle vara modiga och döda den. Eh, ja, det gick ju sådär. Slutade med att vi slängde en handduk över den, några tunga böcker på det och sen så gick vi på böckerna, bara för säkerhetsskull.

Chickens? Vi? Whaaaaat?

no different from the past

haha, seriöst, om mina kära vänner skulle se mig nu och vad jag pysslade med at this very moment, skulle dom bara sucka. Genom åren har jag haft typ 123456789 miljarder kändis-crushes, så detta fall är inget unikt direkt. Men ändå, jag dör! Och då jag såg denna bild fick jag ett väldigt sug att se filmen The Covenant, med både hot-boy Kitsch och dreamy Chace Crawford.



Jag menar, checka den där magen liksom?

en helt vanlig måndagkväll @ casa del Lindgren

så här kan det se ut då jag och Amanda lämnas ensamma hemma i någon timme en måndagkväll:

Jag sitter och tar det piano framför tvn, och så hör jag hur hon skriker - en trappa upp - "HJÄÄÄÄÄÄLP!" så jag rusar upp, såklart, tror ju att något har hänt. Men då jag kommer upp så ser jag att hon sitter helt lugnt i soffan, så jag frågar vad som har hänt. "Det är typ en geting här någonstans... DÄR ÄR DEN!!". Jag vänder mig om och mycket riktigt, vid fönstret sitter en geting och filurar. Jag tänkte vara smart och vifta lite så den skulle flyga ut, balkongdörren var ju öppen, men så tvärbyter getingjäveln håll och flygger rakt mot mig och mitt face. Så jag börjar skrika, springer iväg (hallå, den j a g a d e ju mig!) och Amanda kommer skrikande efter mig, och så stänger vi in oss i sovrummet, sitter där i några minuter. Sedan öppnar vi försiktigt dörren och stänger dörren (vi vill ju inte gärna ha gäster i sovrummet ikväll) och springer ner för trappen.

en helt vanlig måndagkväll var det, ja.

vad har ni för er ikväll?

green wedding shoes

gud, hur nördig är jag inte? For real. Jag har verkligen fastnat i det här med bröllopsbloggar. Sitter och plöjer ytterligare en. Observera b r ö l l o p s b l o g g. Jag har liksom inte ens varit 18 i ett år, inte tagit studenten + att jag är singel, så jag kommer gissningsvis inte gifta mig inom en snar framtid. Jag skyller på att det är fina bilder. Vilket det faktiskt är, så det är ingen lögn direkt. Just nu har jag fastnat på Green Wedding Shoes.

Fast - om det gör er lugnare - så varvar jag bloggläsandet med att dreggla över Taylor Kitsch. Så jag kan ju inte ha blivit helt bananas, eller hur? Åh. han är verkligen förbenat snygg.

back to reality

just det ja; imorgon så kommer mitt SIM-kort! Jag återblir en människa, eh, typ. Nej, men efter att ha varit mobillös i nästan 2 veckor ska det bli skönt att kunna smsa, ringa osv i vanlig ordning.

för övrigt så går jag på diet nu. Eller ja, det är egentligen inte jag som går på dieten, men mormor och morfar kör just nu på LCHF-metoden, vilket innebär att jag äter samma mat som dom till middag. Såvida dom inte planerat att äta lever inom en snar framtid, då äter jag något annat. Häromdagen så åt vi en kanongod omelett med baconröra, och idag åt vi kålpudding á la LCHF, gött. Men det gynnar ju mig, helt klart.

du som tog mitt hjärta

yeah, nu ska jag se på - vad annars? - Friday Night Lights. Väntar på käk, idag är det kålpudding som serveras till middag, yummie.

medans jag väntar på att avsnittet ska ladda klart så lyssnar jag på Absolute Love songs eller något sånt. Just nu är det How am I supposed to live without you? med Michael Bolton. Smör, säger jag bara. Smör. Men det är bra. Jag gillar smör ibland. Fast bara ibland.

För övrigt så åt jag makrill i tomatsås till lunch/mellamål idag (intressant vetande, eller hur?) så nu luktar mina händer fisk. Underbart. Förutom några bitar Marabou mintkrokant (den enda bestående kärleken i mitt liv, höhö) har jag ätit relativt nyttigt idag. Visserligen så åt jag ingen frukost, men iallafall. Stekte iallafall ett ägg, tog lite sallad, makrill och en kiwi till efterrätt. Visserligen hade jag dressing på salladen, men det kunde ju varit mycket värre än en liten slurk dressing med en fetthalt på 3%.

nu är det bara TRE dagar kvar till PDOL, taggtaggtagg! Och allt är fixat. Eh, ja, nästan iallafall. Allt utom den lilla detaljen vad vi ska ha på oss. Har funderat på en klänning. Men jag vet inte riktigt. Får se. Och på tal om kläder, så insåg jag just att jag har tvätt i maskinen som ska torkas.

sista sommaren med dig

läste en bok igår. Ja, jag läste hela boken igår. Den är skriven av Systrar i jeans-författaren Ann Brashares och handlar om systrarna Riley och Alice. De har spenderat varje sommar på deras sommarställe på Fire Island, och i stort sett alla minnen de haft från somrarna på ön finns grannpojken och Rileys bästa vän, Paul, inblandad. Paul har inte varit där de senaste två somrarna, men bestämmer sig för att komma tillbaka, då hans mamma bestämmer sig för att ge deras sommarhus till Paul. Gamla känslor, som de tidigare dolt för sig själva och omgivningen, blossar åter upp igen, vilket förändrar sommaren för Alice och Paul på flera sätt de inte ens kunnat föreställa sig.

Jag älskade boken och sträckläste den igår, läste den en andra gång idag. Berördes verkligen av boken i sin helhet, och jag växlade mellan att gråta, skratta och bara hoppas. Känslomässigt är det en väldigt stark bok, och den beskriver kärlek så villkorslös att det gör ont fantastiskt bra. Jag har länge gillat Anns böcker, och är ett stort fan av Systrar i jeans-böckerna, har alla fyra och har läst dom ett x antal gånger. Hon använder ett enkelt, men ändå vackert, språk som fångar den mest svårflirtade bokläsaren. Har dock svårt att se boken som film, då boken handlar mycket om saker som låts vara osagda. Hade aldrig kunnat tänka mig att jag någonsin skulle kalla en bok "vacker", men det är just vad denna roman är. Vacker. Det gör ont i hjärtat, man känner verkligen de känslor Alice känner, man ser världen på samma enkla, okomplicerade sätt som Riley och man älskar någon så villkorslöst, men säger inget för att man är rädd att man ska förstöra det man redan har och man blir arg på sig själv för att man inte gör något åt saken, precis som Paul (och det sista menar jag på ett bildligt sätt, inte bokstavligt, så att ingen nu missförstår och tror att jag är kär. För det är jag inte)

Inte världens feel-goodbok, kanske. Men ändå en riktigt, riktigt bra bok. Rekommenderas starkt!

iheartthis

mmmmmmhmmmm. Pulsen stiger. Hjärtat liksom fastnar i halsen. Munnen blir alldeles torr. Och jag bara DÖR, sakta men säkert. Det kan knappast vara hälsosamt att titta på Friday Night Lights, men det går icket att låta bli..

Det måste finnas en jäkligt bra anledning varför denna vansinnigt heta man inte gjort jobbet David Beckham redan gjort: vara underklädesmodell för Calvin Klein. Det skulle inte vara en dag för tidigt.




Okej, jag tror ändå att jag fattar varför han inte varit underklädesmodell á la Beckham. Det skulle bli totalt livsfarligt att vistas ute på vägarna.

Och jag tänker låtsas som att jag inte har letat igenom typ en hel säsong av Friday Night Lights-avsnitt för att hitta den här bilden. Trots att jag har det, haha. Tur att mitt liv inte är mer spännande så att jag faktiskt kan ägna tid åt att leta en jäkla bild till bloggen. Nåväl.

FRIDAY NIGHT LIGHTS

yeah, sitter och dregglar framför tvn at this very moment. Tim Riggins (eller är det Higgins? Fan, jag lär mig aldrig. Är för distraherad av hans looks) är givetvis det som triggar igång salivproduktionen.

FREEESH

tjo och tjim, nyduschad och FRESH brutta här nu! Sitter och klurar med min Citizen-presentation på mandodiao.com, åh vad det ska vara svårt med såna där, hatar att prata om mig själv!

bah, det är liksom tio minuter tills Friday Night Lights börjar. Och mamma har ockuperat tvn. Risken att jag kommer få se min love känns galet liten, fan också. Hoppas, hoppas, hoppas att det går i repris. Annars är jag död. Helt jävla död. For real.

nu ska jag blinkblinka lite med mamma så jag kanske får sno tvn i typ en timme.

svar på kommentar!

Celine: ja, eller hur! Man blir galen, i stort sett. Och ja, förmodligen är det ju något säljknep. Men jag hatar inte reklamen så mycket att jag är villig att betala för det, höhö. Mjo, det är trist att det inte finns riktigt allt.

to china with love

sitter och skrattar åt en Mando Diao-intervju, väntar på att mina kläder ska torka så att jag kan pallra mig in i duschen, känner mig löjligt ofräsch at the moment. Tur att jag inte har någon hot date. Eller det kanske är dåligt? Nåväl.

Om ni inte märkt det så har jag gjort lite förändringar på bloggen. Eller förändringar kanske jag inte ska kalla det, har bara bytt teckensnitt och lite färger, annars är det same, same.

everything that I've done seems so wrong

vet verkligen inte varför jag fastnat för bröllopsbloggar. Nu sitter jag och spånar igenom denna, som innehåller helt fantastiska bilder, man blir kär i kärleken, vill gifta sig på smällen, liksom. Skitfint. Mina favoritbilder hittar ni här. Ser dom bekanta ut? Japp, det är dom jag lade upp igår, från Sugar Darling Vintage.

dra på trissor!

se på fan, 900 inlägg, bara sådär. Utan att jag ens märkte det. Eller ja, jag såg ju att det var 898 igår, men jag tänkte att jag skulle komma ihåg det till idag. Pffft, trodde jag ja.

och bara därför (och för att jag är på extra bra humör idag) tänkte jag bjuda på inte en, men två Mando Diao-favoriter; All my senses och Ochrasy. enjoy





tonight we sort of kind of tore the lines

mumma, sitter och käkar kycklingsallad. Svingott. Hittade lite kvarbliven sallad från igår med isbergssallad, gurka och ananas och en liten bit kyckling som jag skar i bitar och blandade ihop, och så lite rhode island dressing på det.

Igår blev det deep-talk, ackompanjerat av Mando Diao, Kings of Leon och Tyler Hilton till halv fyra i morse, sweet! Vi pratade allt möjligt; killar, bröllop, musik, Mando Diao, PDOL, framtid, minnen.

nu ska jag se lite på cribs, äta färdigt min sallad och sen ta en dusch för att sedan bege sig ut på en promenad, alternativt en cykeltur.

tjing!

segtsegtsegt

håller på att ladda mp3n med lite godingar, men det går segare än segast. Bajs på det. Men snart så, om jag har tur.

Gjorde för övrigt ett IQ-test på Mensas hemsida. Hur det gick? Eheh, det ska vi nog inte prata om... Fattade zero av testet, bara chansade hejvilt. Vilket kanske säger ett och annat om min intelligensnivå, men men.

leave my fire

bah, jag har då hittat ETT minus med Spotify (och jag tvivlar på att jag är den enda med denna åsikt): reklambreaken. Löjligt irriterande. Nej, jag tänker inte pallra mig till Göteborg och Way Out West för att se Glasvegas eller Timo Räisänen (stavning?), nej jag är inte alls sugen på att spana in Daniel Lindströms "new album" (och varför, varför, varför pratar han på ENGELSKA? Finns det någon som känner till den gamla Idol-vinnaren utanför sveriges landsgränser? Förutom någon enstaka norrman och finne, kanske). Det enda som får mig att dra lite på smilbanden är Brüno-reklamen, men that's it.

läser fortfarande bröllopsbloggen, don't ask me why. Men det är riktigt, riktigt bra faktiskt. Och detta görs till tonerna av Mando Diao.

imorgon är det söndag (yeah, jag är tjejen med kollen, för en gångs skull) vilket för tv-nördar som jag själv innebär en riktig kick-ass tv-kväll som ser ut ungefär så här:
17.05: Friday Night Lights
18.05: Greek
19.00: Privileged

dagen kommer i övrigt att ägnas åt - gissningsvis - en massa PDOL-tagg (bara fem dagar kvar nu!), kanoners. Måste tvätta också, för vem gjorde inte det idag? Jo, jag.

sockerkärlek

undrar vad det beror på, men varje år, ungefär vid den här tiden, verkar jag hamna i någon slags bröllopsyra. Någon gång under sommaren förra året satt jag och kikade på bröllopsklänningar från Vera Wang och drömde mig bort, nu läser jag inte mindre än två (TVÅ!!) bröllopsbloggar. Eller ja, den ena är väl inte en bröllopsblogg egentligen, men hon har faktiskt gift sig nyligen, och ett gäng helt smashing bilder finns uppe på hennes blogg. Och jag älskar det. Totalköper hela paketet. Rosa, gult, orange. Färgglatt, helt enkelt!

  
  



bah, visst är fotona fina? Älskar brudparets looks, brudtärneklänningarna, buketterna, ja, hela paketet. Dessutom bjuder Emma Sundhs Bröllopsblogg på Glamour på ett gäng fantastiska bilder. Åh. Kolla bara in de magiskt vackra bröllopsfotona nedan.

 



Ballonger blir så himla fina på kort, synd att jag hatar dom bara. Ogillar, precis som Emma, traditionella bröllopsfoton, utan föredrar helt klart de som är lite speciella, som sticker ut.

Och slutligen, en bild som jag lånat från Emmas bröllopsblogg:



Sara, är det bara jag eller är inte killen till höger läskigt lik Jocke "one-take" Nilsson, saxofonisten i Movits!?



nå?




 


stunning

åh. Gloria-videon var fint. Dog en liten aning, men jag har återhämtat mig. Björn var löjligt snygg. Men det har liksom upphört att förvåna mig. Det är något jag väntas veta vid det här laget, men det är som ändå inte greppbart. Jaja, nog pratat, nu ska ni få se videon. enjoy


Gloria

hum, systern min försvann spårlöst för någon timme sedan. Ingen aning om vart hon tog vägen, men gissningsvis är hon i närheten någonstans. Säkerligen hos grannarna, eller något. Fast man kan aldrig vara säker.

bah, just det! Jag hade ju glömt. Helt totalt glömt. Gloria! Videon till Mando Diao-låten som jag avgudar. Saken måste undersökas nu, absolut genast!

Återkommer med en kommentar (och givetvis ett klipp, jag är ju inte elak heller) då jag sett klart den, okej?

ciao!

high heels have got me down on my knees

har precis sett lite på Sommarkrysset, och jag måste säga att Måns gör förträffligt bra ifrån sig! Men nu har jag återvänt till mina Borlängeboys, av avnjuter en liveversion av High Heels, hörs knappt att det är live, riktigt bra.

håller just nu på att bygga upp en liten laddning bilder på - rätt gissat - Mando Diao, som till och med fått en egen mapp.

give me fire

åh, jag vill att lönen ska anlända nununu! Vill sätta sprätt på några hundralappar på följande:
- Give me Fire CD + DVD - Mando Diao
- Down In The Past DVD - Mando Diao
- 3-cd pack (Room for squares, Heavier things, Continuum) - John Mayer
Hur grymt hade det inte varit att kunna tillägga dessa musikaliska godbitar i sin samling? Plus att alltsammans kostar ca 480 kr, vilket får ses som billigt med tanke på att man ändå får 4 CD-skivor och 2 DVDer för det priset. Sweet!

Nu väntar middag, och vad serveras på middagsbordet @ casa del Lindgren idag då? Grillat, gott folk, GRILLAT. Grymt. Om systern min blivit på bättre humör kanske hon fortfarande kan tänka sig att dra en cykeltur later. Fast mja, jag vet inte riktigt. Det blir ju samma tur hela tiden, vill se något nytt, liksom. Jaja, det återstår att se hur kvällens planer i övrigt kommer att formas.

nu ska jag hämta sladden till mobilen och proppa den med Mando-låtar! Även om jag inte ännu har något SIM-kort, which sucks. Men jag har hittat ett gammalt, inaktivt, så jag kan iallafall lyssna på musik.

Lauren's Cathedral

buuu! Sitter fortfarande och lyssnar på Mando på Spotify, och det är så ballt att höra låtarna och faktiskt känna igen dom. Återuppleva lite minnen and all that. Men det är fint. Nu lyssnar jag på Lauren's Cathedral och glor på lite bilder. Bah, vad händer med mig? Jag tvivlar på att det är solsting, med tanke på att jag suttit inomhus och frysit hela dagen.


clean town

phaha, jag befinner mig fortfarande i Mando Diao-land. Just nu lyssnar jag på Mexican hardcore och äter godis. Gryyyyymt. Och att döma av det faktum att min syster inte har kommit ner för trappan och bett mig fixa mig så är min gissning att vi alltså inte kommer befinna oss i Skellefteå ikväll.

"tajt som ett myggarsle"

ovanstående kommentar, som - tro det eller ej - är något som Mando Diao en gång kallats, framkallade både skratt och tårar hos mig. Men jag har aldrig påstått att jag har bra humor heller. Eller att jag är the brightest light in the tanning bed, för den delen. Häromdagen då jag och Amanda var på stan köpte vi ett läppglans från Hawaiian Tropic som smakar magiskt gott. Vi började diskutera läppglanssmaker, vilket leder till att jag kläcker ur mig "Undrar om man kan bli fet av läppglans? Alltså, om man typ äter det". Sedan för någon kväll sedan började vi prata om husdjur, och så skulle jag berätta om den blinda iller som Jennifer Anistons karaktär, Polly, i filmen ...Och så kom Polly hade, men ur min mun kom "en blond iller". Hehe, ja, och dessa är bara några utav mina mästerliga uttalanden. Se där, jag har minsann en liten Mando Diao i mig. Eh ja, förutom att mina uttalanden är... Ytterst ointelligenta.

Det blev inget att åka på Trästocks med Uffe, Niklas och Johanna, men vi håller på att undersöka för fullt om vi får dra dit solo. Men jag tvivlar på att det kommer gå igenom. Men man kan ju alltid hoppas!

mando diao

bah, det råder total Mando Diao-yra här hos mig! Ägnade några minuter åt mitt nya favoritintresse - att leta efter bloggar med hjälp av Googles blogsearchfunktion - och sökte på Mando Diao. Hittade en fullkomligt superb fanblogg: mandodiaofanblogg.devote.se, huuuur bra som helst! Peppad av bloggen klickade jag in på Spotify och fyllde min playlist med alla (japp, alla) Mando Diao-låtar. Och nu sitter jag och lyssnar på Björn Dixgårds soloprojekt. Om ni känner er sugna att lyssna så klicka in här och enjoy. Just nu lyssnar jag på All my senses, en låt jag helt klart kan rekommendera.

frogs & princes

mmmmm, mormor lagade precis en supergod lunch; omelett med baconröra. Svingott! Sitter och lyssnar på Jimmy Eat World och väntar på besked om Skellefteå. Systern har vaknat, och jag behövde inte ta till drastiska åtgärder. Vilket jag känner mig glad över, hon brukar inte vara a joy to deal with på morgonen, speciellt inte om hon blir väckt. Men nu låg hon lugnt och fridfullt och såg på Barnkanalen. Glömde jag att nämna att hon fyller 16 i December?

say it all over again

bah, helt plötsligt känns Trästocks väldigt avlägset. Jag sitter och nyser och snorar för kung och fosterland. Men, om det blir av att åka så ska jag banne mig ta mig samman, ta mig i kragen. Jag ska jävlart inte stanna hemma om det blir att dom åker. Never. Om bara skitungen upstairs kunde vakna och make a call eller två, så man vet om kalaset är kirrat eller ej. Jaja, jag får väl snällt vänta. Eller så ringer jag och väcker henne, hehehe...

To be continued.

vinden har vänt och drömmen får liv, plötsligt kan allting hända

det blev en late-nighter igår. Vet egentligen inte varför, det bara blev så. Jag låg och nötte mobilspel på mammas mobil och lyssnade på musik medans Amanda varvade mellan att surra med mig och prata med olika människor i telefon. Sen, runt 2-tiden, insåg vi båda att vi var hungriga, så vi begav oss en trappa ner för att leta lite käk. Återvände några minuter senare till vårat lovely bedroom med famnen full med mackor, räkost, Digistivekex, Bragokex, jordgubbar och lite annat smått och gott. En rätt mysig kväll, när allt kommer kring. Och som det ser ut nu kommer jag och Amanda att dra oss ca 7 mil söderut senare idag, för att förära Skellefteå och Trästocksfestivalen ett besök. Inget bestämt till 100%, men det lutar iallafall åt det. Hade varit riktigt kul iallafall, då flera som jag känner redan befinner sig där, plus att supermegasnygga Veronica Maggio spelar ikväll. Visserligen kan jag se henne om cirkus en vecka här i Piteå, men ändå.

kan inte riktigt släppa låten Fånga en sommar, ni vet, den med Molly Sandén som jag pratat om tidigare. Den är riktigt bra, faktiskt! Så sommarpeppig, på något vis. Den går varm i Spotify nu, kan jag lova.


purple rain

tjong i medaljongen! Ska snart, så fort Mando Diao-filen konverterats klart, pallra mig i sängen, och sova osv.

inga speciella planer inför imorgon, bara chillaxa, tvätta lite kläder osv.

fan, det verkar ta hundra år, så Mando Diao får vänta till imorgon!

I wanna dance with somebody

fan vad jag hade velat se Mando Diao live i sommar! Sitter och kollar på liveklipp på "tuben", fyyyyyy vad bra! Just nu är det - såklart - blivande partyfavoriten Dance with somebody som laddar för fullt. Plus att Björn Dixgård, sångaren, är vidrigt snygg.

Givetvis är jag snäll nog att bjuda på klippet, helt SICK hur bra låten är!





*

blev inte att titta på Australia, åtminstone inte nu. Spotify och snack med diverse knattar på msn kändes mer lockande. Just nu rullar någon Hawaii-aktig Paolo Nutini-låt i mina öron. Fint.

this years love

hittar hela tiden nya anledningar att älska Spotify. Hittade nyss ett gäng låtar med James Morrison och Paolo Nutini som jag inte ens hört talas om tidigare, sweet!


put your records on

dudes, har ni sett det här? Svincoolt!


playlist

Sitter och njuter av Purple rain, och tänkte bjuda på min Spotify-playlist i sin fulla glory.

23 - Again - All I know - Banquet - Beautiful Disaster - Boyfriend - Cop Stop - Counting to 100 - Dance with somebody - Dancing shoes - Det finaste någon kan få - Don't forget all your clothes - Echo Park - Everything's right - Exit to Exit - Faith and Compromise - Fall baby fall - Fel del av gården - Find your way - From the start - Fånga en sommar - Gabriellas sång - Give a little bit - Give it to me - Giving it all away - Gloria - Good song - Hallelujah - Happytimes - Harder everyday - Hear you me - Hey me, hey mama - Hit me up - Home life - How come - I believe in you - I still care for you - I'll be - Indiana - Invisible - Just let me cry - Kill - Kiss / Heartbreak hotel - Kiss on - L.O.V.E - Let it go - Let's take our time - Long before rock 'n' roll - Love is my drug - Makes me wonder - Mountains to move - Oh, what a beautiful mornin'! - Only heart - Photo - Pink & black - Purple rain - Red meets blue - Release me - Rolling home - Secondhand heart - Size matters - Slide - Somedays - Something's missing - Soulmate - Stay - Summer - Sweetness - That for you - The good kind - This moment - This years love - Tore the line - Trouble - Undiscovered - Untamed - Wheel - Wildfire - Winter birds - Young dad - Youngblood.

yeah, där har ni den. Hela min playlist. Från A till Ö. Eller åtminstone till Y.

counting to 100

snart dags för käk, vet inte exakt vad vi ska äta, vet bara att det är kyckling inblandat, mer ville mamma inte avslöja. Men lika glad är jag för det, kyckling är gott och jag är hungrig.

Ikväll blir det att chillaxa, fixa med lite tvätt och kanske ta en promenad eller något. Kanske ser Australia, filmer brukar oftast vara bättre om man ser dom i ett svep, blev att jag såg den i två omgångar igår. Fast den var kanonbra ändå. Och gissa vad jag sitter och googlar nu? Hugh Jackman. Het, het, het. Hans kropp är (faktiskt) en fullt acceptabel anledning att se filmen, tro mig. Hade ju inte skadat om den visats lite mer, ni vet, utan kläder. Haha.

Nu sitter jag och njuter av Ray LaMontagne, bilder av Hugh Jackman minus en tröja. Skulle behöva få en hink kallvatten hälld över mig, men det funkar lika bra att se bilden nedanför framför sig, haha. Bilden är från premiären av filmen Brüno, som jag för övrigt är grymt sugen att se! Funkar bättre än allt kallvatten i världen, no? Fast om det är det här som gör att man är i behov av kallvatten så klarar jag mig bra utan det, tack.



cop stop

var på Vila under våran lilla tur på stan, och då spelade dom Gavin DeGraw, till min stora glädje. Hörde till och med en låt jag inte hört tidigare: Cop stop. Så nu sitter jag och lyssnar på den på Spotify, braaaa grejer.

being the lowest cat on earth

blev en snabbrunda på stan, trevligt trevligt. Hittade ett par snygga byxor, som jag kanske slår till på i veckan, ett par svarta chinos, enkelt och bra. Vitt linne och svart kofta på det, mina nya, gula örhängen och ett par heta shoes (inte heels) och så är den saken klar! Nööööjd tjej. Och att hosta upp 300 kr för ett par byxor känns inte alltför farligt, känns ändå som en bra investering till höstgarderoben.

Tror jag ska leta fram lite bär senare idag och antingen baka eller bara röra ihop nånting att slänga över glassen. Typ.

För övrigt så såg jag videon till Mando Diao-låten Gloria på ZTV idag (intresseklubben antecknar), den såg jäääkligt bra ut! Fast jag såg inte hela, så jag ska leta upp den på tuben later.

I'm falling in love with your favorite song

sitter och poppar en massa svenska godbitar på Spotify, först var det Mando Diaos Dance With Somebody (jävlar, vilken bra låt det är!) och nu Oh Lauras Release me, också en jäkligt bra låt. Frida Öhrn, som deras sångerska heter, är helt fantastisk, hennes röst är magisk och framkallar gåshud i mängder. Såg henne tillsammans med övriga medlemmar i Oh Laura på Skansen för två år sedan. Hade jag inte stått mitt bland ett x tusental människor hade jag förmodligen brytit ihop och grinat. Så himla vackert.

this is a song just for you

åh, typ alla jag känner är på trästocks, men icket jag, verkar inte bli så. Eller möjligtvis på lördag, isåfall. Men lika glad är jag för det! Igår blev det en kväll med massor av skratt och flams. Började med att gå ut på en promenad runt Hortlax och surrade om allt eller inget, i stort sett. Sen spelade vi kort, kan ju bara berätta om då vi spelade en gammal klassiker - Stress - som är precis vad namnet berättar; stressigt. I vilket fall, då det blev stress (ni som kan spelet vet hur det funkar) fick jag någon chock eller något och skriker "STRESS!" och slänger handen på korthögen, som man ska göra. Nu kommer det roligaste: av ren chock (jag blev själv rätt chockad att jag skrek så högt) så hoppade Amanda upp från stolen. Hysteriskt kul, enligt oss, och tårarna sprutade för glatta livet. Var tvungen att gå och titta så att morfar inte hade gått och lagt sig, deras sovrum ligger vägg-i-vägg med köket, men det var helt grönt. Helkul kväll, iallafall. Sen såg jag färdigt Australia, GUD vilken bra film! Så mäktig och storslagen och bara... Superbra. Sedan att Hugh Jackman är värsta hetingen gör ju inte saken sämre. Och accenten, jag DÖR. Kort sagt; bra film, se den. Sedan blev det surr om en massa heta boys. Kanonkväll, helt enkelt.

Nu ska jag leta fram nånting att äta, och sen... ja, får se vad som händer sen.

give it to me

låten, som - rätt gissat - agerar bloggtitel, är 2 minuter av ren njutning. Galet bra låt, en riktig krökarlåt, typ. Tänk er, stå på något dansgolv, en flaska med valfritt innehåll i handen, du har dansat dig svettig och så ALLSÅNG. Kan ju inte bli bättre?

hehe, känns som att det kommer droppa in en hel del musiktips från mig framöver. Ojoj, era stackare, haha.

taggarN!

GAH, det är ju typ 3 veckor kvar till skåne, HELT JÄVLA CRAZY ALLTSÅ! Och nej, jag är inte hög på socker. Kanske. Man vet aldrig. Men still, jag längtarrrrr. Eh ja, om inte det framkom för några meningar sen.

jag behöver hjälp.

ABSOLUT SVENSKT 1.0

alltsåååå, har ni tänkt på hur galet bra svensk musik är, egentligen? Mando Diao, Håkan Hellström, Salem al Fakir, Movits!, Hoffmaestro, Oh Laura, Deportees, Promoe, Timbuktu och en himla massa fler. Man blir lite smått stolt, faktiskt. Speciellt då dom uppmärksammas åt höger och vänster utomlands. Just nu sitter jag och lyssnar på ett utav nyss nämnda band, gissa vilket? Thaaat's right, Mando Diao. Låten Gloria, som är förbenat bra, ska ni veta!

home life

ahapp, det här med bilderna gick ju segare än segast... Fixar det sen istället! Kanske, hehe. Sitter och lyssnar på en John Mayer-låt jag aldrig hört (?!), Home life, gryyyym låt! Nu växlade den till - tro det eller ej - Hallelujah med Molly Sandén. Japp, det är precis den Hallelujah du sitter och tänker på. Fast med Molly, förstås. Jag är inte alls förtjust i låtar som i original är på engelska, som översätts till svenska, men den här är helt fantastisk. Kan bero på Molly, vad vet jag. För hur det än är så har tjejen en helt fantastisk röst, det kan man inte bortse ifrån. Och så kommer en bakgrundskör im. Åh. Ja, lyssna på den, helt enkelt. Ni vet inte vad ni missat. 


"Vill du se min nya klockradio?"

ena stunden är det svartare än natten, för att det sedan ska börja åska och mullra i massor. Jaja, nu är ovädret över, ljuset är tillbaka, jag kan äntligen släcka den illaluktande lampan och njuta vidare av Spotify, grymt.

Och precis som innan lyssnar jag på superkanonbralåten, Don't forget your clothes. Helt klart en av Tyler Hiltons bättre, kanske till och med en av dom bästa. Ett riktigt guldkorn.

Citatet ovan (som agerar bloggtitel) kommer ifrån filmen I taket lyser stjärnorna, och det är nog en av dom roligaste raggningsrepliker jag någonsin hört.

Hittade USB-sladden till mammas kamera = bildbomb coming up!

Och jag har fått någon form av skavsår. På mitt långfinger. Gissa varför? För att jag har hållt en sked då jag ätit Ben & Jerry's. Varningstecken, någon?

För övrigt är Neverstores låt Summer kanonbra, det är den som figurerar i reklamen på Tv4, tror jag. Och min syster gör en gryyyyymt god korvgryta! Så nu vet ni det.

when you are feeling fired up, I'm on fire with you

datorklockan visar 14.24 och det är jävlar i min låda kolsvart, blev tvungen att tända lampan, en lampa jag vanligtvis har släckt för att den är jobbig, sällan behövs (om det inte är vinter) plus att den börjar lukta bränt efter att ha varit tänd i typ 5 minuter. Annars sitter jag och dunkar Love is my drug med John ME på Spotify (ovanligt?), BRA låt! En riktig förkröklåt, typ!

Gillar att läsa folks bloggar, läsa om någon låt de tycker är sviiiiiiinbra och bara kunna leta upp den på Spotify. Bra? Tjipptjipp, in på min playlist. Dålig? Ja, ni kanske fattar.


HAHA!

Guuuud, snacka efter jag är! Sitter och läser lite om Tzatziki. Filmen, alltså, inte den grekiska röran. Och så får jag veta att huvudrollen inte heter Tzatziki, utan Tobias! Jag har lääääänge trott att han faktiskt hette Tzatziki. Trög brud! Haha

sitter fortfarande och poppar Spotify för fullt, och det slog mig nyss vilken jäkla bra låt Don't forget all your clothes är, gåshud, people, vi snackar gåshud! Så om ni har den formidabla uppfinningen, gör er själva en tjänst (ni kommer er tacka er själva för att ni gjorde det, och mig för att jag tipsade er) och sök på Don't forget all your clothes. Om det kommer fler än ett resultat - har faktiskt inte kollat - så är det Tyler Hilton som är artisten, albumet (som egentligen är en EP) heter Better On Beachwood. Fint.

Det surras om att vi ska dra en repa i stan. Kanske cykla dit, fast jag hoppas att det inte är så. Det ser ut att vara kallt ute. Men vem vet?

in a moment everything can change

Jag tror inte att folk - jag själv är inkluderad - alltid inser hur snabbt ens liv kan förändras. Ibland till det bättre, ibland till det sämre. Folk får cancer, skadas i bilolyckor, överlever flygolyckor, förlorar en vän/förälder/närstående. Och ändå så sitter man (ja, jag syftar helt och hållet på mig själv) och gnäller över att vädret är dåligt, näsan är lite rinnig eller att ett litet myggbett kliar. Jag skäms för att jag tar livet för givet, att jag väntar mig att jag ska vakna imorgon och kunna gå på mina friska ben. Givetvis är det ju något jag försöker ändra på, och hela tiden tänka på, men det är verkligen svårt! Och det tror jag att de flesta kan relatera till, för ända tills man hamnar i den situationen som förändrar ens liv dramatiskt så känns mottot "carpe diem" (fånga dagen) oerhört långt borta. Men jag försöker. Jag vill ju vara lite mer edgy, våga mer, leva mer. Bli fearless, helt enkelt. Jag är ju inte dummare än att jag fattar att det kommer dröja länge, länge innan jag vågar ta de chanser jag idag tvekar för att ta. Men jag ska ta mig dit, jävlar i mig att jag ska!


dance, dance, dance

bah, den här datorn håller bara nästan på att driva mig till vansinne. Tänkte att jag skulle lyssna lite på musik i Spotify, så jag pluggar in hörlurarna, och så är det någon sån här galet irriterande bakgrundsmusik. Jag vet inte vart den kommer ifrån, men den håller på att göra mig galen. Om någon vänlig själ skulle ha någon aning om hur detta kan tas bort är jag mer en tacksam!

Vädret verkar inte vara på sitt bästa humör idag heller = troligtvis ingen cykeltur till stan idag heller. Haha, vi säger hela tiden "ja, men imorgon, cyklar vi till stan!" men den dagen verkar ju aldrig komma, verkar det som.

Mötet igår gick helt okej, blev lite pissed off där ett tag, gick ut ur lokalen för att samla mig lite. Sen åkte vi och hängde hos Jenny ett tag, flamsade på i bästa Lindgren-manér, sen - då mina allergier började härja vilt - åkte vi till Hemmakväll, hyrde film - I taket lyser stjärnorna, Notorious och Australia - och bunkrade upp med lite glass osv. Sen blev det film för hela slanten, vill jag lova! "Min" film, alltså den jag hyrde, I taket lyser stjärnorna, var riktigt bra, måste säga att svensk ungdomsfilm har verkligen ryckt upp sig de senaste åren. Vet inte om det skulle vara så, men det var en röst i filmen som höll på att driva mig till vansinne i början, för att den sade exakt vad Jenna och alla andra i filmen gjorde hela tiden. Irriterande i början, men man vande sig efter ett tag. Tårarna sprutade där på slutet (någon som är förvånad? Just det, jag tänkte väl det). Tyckte dock att det gott och väl hade kunnat bli Jenna och Sakke i slutet, dom var ju så söta tillsammans! Kunde dock inte riktigt förbi det faktum att Samuel Haus - mer känd som Tzatziki - har vuxit till sig och blivit rätt snygg. Eller snygg och snygg är väl egenligen fel ord, men söt. På ett snyggt sätt. Haha, nej, gud vad jag pladdrar, jag tror jag återvänder till Spotify.

all the things you are

åh, det var ju så fint väder på förmiddagen, termometern, som är i skuggan, visade 24 grader. Och sen så kommer världens jätteskur. KUL. Och vi som hade tänkt cykla till stan, eftersom vi inte gjorde det igår. Jaja, det lär ju inte hända idag heller. Man är ju genomblöt på 2 sekunder.

Annars har jag inte gjort något särskilt idag. Har mest degat framför tvn, det är ju The Hills-maraton på MTV plus att jag sett Lotta på Bråkmakargatan som visats på Tv4 Film.

om mindre än en timme ska vi befinna oss i Öjebyn på möte inför PDOL. Roligt? I think not. Jaja, tills dess har jag iallafall Spotify att njuta av. Och lite middag, dessutom. Håller tummarna för att mötet inte ska vara alltför långt, gissar att det är samma snack som förra året. Och så lär dom väl gnälla om förra året också. Så jäkla onödigt, är det inte enklare att ta upp såna problem direkt, istället för att vänta ett år? Jaja, ska försöka hålla humöret uppe. Och kanske sätta lite hållhake på munnen, men jag kan inte lova nånting.


tralalaaa

yessss, snart är det fixat! John Mayer, Tyler Hilton och - håll i er nu - soundtrackgodingar från Aristocats, helt kanoners ju!

because I'm bad

hmmm, jag skulle gå upp och lägga mig för typ 1 timme sen, och ändå, here I am? Jaja, min ursäkt är att jag fixar musik till mp3n iallafall, så nu vet ni det! Och snart är jag några Mayer-tunes rikare, sweeeet.

I'm in love with a fairytale

nu ska jag ta och bege mig till en mycket underbar plats, nämligen min säng, som jag har längtat! Bara att gotta ner sig under täcket, lyssna på musik tills man somnar. Låter rätt underbart, right?

Kanonkväll i övrigt; bad på havsbadet, god middag, mys med choklad framför Allsång på skansen (Alexander Rybak var enligt mig den som levererade mest och bäst ikväll, man kan riktigt se glädjen lysa i ögonen, så himla uppfriskande) och lite annat smått och gott.

Nu tänkte jag tagga med lite John Mayer och sen sängen.

good night, dudes!

I wanna give you a good song when you feel sad and gray

Mmmm, god middag med fint sällskap, kan det bli bättre? Sedan tog vi en liten biltur ut till havsbadet och tog oss ett dopp, jag, Amanda och Alva. Det blåste lite, men det var faktiskt inte särskilt kallt i vattnet. Rätt skönt, faktiskt. Vi hade först tänkt att cykla till stan tidigare idag, jag och Amanda, men vi kände oss lite lata och stannade hemma, helt enkelt. Det kanske blir imorgon. Vi var båda sugna på att sitta på någon uteservering och steka järnet. Wayne's hade ju inte suttit helt fel. Dessvärre är det pissdyrt, plus att deras uteservering ligger på en smal jäkla gata där det inte kommer in alltför mycket sol. Men ändå, uteserveringschill är ett finfint sätt att spendera sommaren.

it's like life keeps repeating itself

Note to self: jeans med hög midja + middag? Ingen bra idé. Alls.

Jag har, ifall någon nu missat det, börjat slacka lite med mina "Dagens låt"-inlägg. Ska försöka skärpa mig. Fast det kommer troligtvis att bli färre musiktips i den här bloggen framöver, utan kika istället in här. Kommer att bjuda på musiktips, recensioner och mycket mer musikrelaterat. Rätt sweet, eller?

nu ska vi pysa till havsbadet och bada,

tjing!

one more small piece of you starts to fall into place

kalla mig konstig, men jag gillar faktiskt EMDs låt Youngblood. Nej, jag lider inte av någon form av sjukdom, värmeslag eller något liknande, men jag kan inte låta bli att nynna med varje gång låten spelas på radio. Inte direkt så att jag planerat att köpa skivan inom en snar framtid, men just den låten har jag fastnat för.

För tillfället lider jag av en hemsk "spela gitarr"-abstinens. Och var befinner sig min gitarr? Hemma, cirkus 11 mil härifrån, i min garderob. Great.

At the moment avnjuter jag lite Paolo Nutini, väntar på mat och kollar på en massa olika människors Twittrar (???), för tillfället är det Lauren Conrad, Whitney Port (The Hills och The City i mitt hjärta) och John Mayer. Och jag fattar verkligen inte poängen. Kan bero på att jag är usel på att urskilja ironi från the real deal, vilket kanske förstör lite. Tror jag. Gissar att jag inte kommer att börja Twittra inom en snar framtid, med andra ord. Fast det är ett roligt ord: twittra. Twittra. Twittra. Ja, you get the point. Tur att jag inte har några anledningar att använda ordet i vanliga konversationer. Fast lite tråkigt är det, synd på ett så roligt ord.

gammal goding!

Gissa vad? Om 9 dagar har jag haft denna blogg i ett år. Ett år, folks. För att vara jag så är det riktigt, riktigt länge. Iallafall, tänkte bjuda på en gammal goding, som figurerade i ett av mina första inlägg i bloggen, så här är det igen.

Namn: Ida
Födelsedag: 26e Januari
Ögonfärg: blå
Hårfärg: blond
Längd: 169
Högerhänt/vänster: höger 
Stjärntecken: vattuman
Skostorlek: 37/38
Sport: hockey, lätt!
Helgdag: julen
Årstid: sommar och vinter

HAR DU NÅGONSIN
Varit kär: ja
Blivit dissad: på ett eller annat sätt, ja 
Föreställt dej ditt ragg naken: förmodligen, haha
Skolkat: ja
Sovit utomhus: ja 
Sett en död människa: nej 
Använt droger: nej
Retats: det är väl därför man har syskon?

THIS OR THAT
Cider/Öl: cider
Pepsi/cola: inget
Kärlek/sex: båda
Jordgubbar/blåbär: jordgubbar 
Kött/veg: båda
Tv/film: båda
Gitarr/trummor: båda 
Adidas/nike: adidas
Kinesiskt/mexikanskt: mexikanskt 
MTV/vh1: mtv

SENASTE DU
Skrattade: det händer typ jämt, men tidigare idag
Grät: för någon vecka sen
Filmen du såg: the bucket list
Tuggade tuggummi: igår
Drog ett skämt: är så dålig på att dra skämt, så det händer typ... Aldrig.
Sjöng en sång: ganska nyligen, skulle jag tro.

HAR DU UNDER DEN SENASTE MÅNADEN
Druckit alkohol: ja
Rökt: nej
Tagit droger: nej 
Kysst någon: nej
Sovit tillsammans med någon av det motsatta könet: nej 
Sovit tillsammans med någon av samma kön: ja
Bakat: ja

summertime, and the livin' is easy

sitter och gör "Never-ending movie quiz" på Facebook. Jag tror det säger lite om hur tråkigt jag faktiskt har, eller?

Fast jag sitter faktiskt och väntar på bättre tider. Om bättre tider = Friday Night Lights, alltså. Så jäkla värt.

Ikväll hoppas jag på filmtittande, vi har pratat om Lejonkungen, men inget beslut har fastställt.

*

tjong i medaljongen! Sitter och dunkar Movits! på YouTube, självklart är det favoriten Fel del av gården som rullar ur högtalarna, vilken kalaslåt det är, alltså! Sitter och känner mig lite rockstar i min outfit, tighta, svarta jeans från Cheap Monday, två vita linnen; ett ribbat från H&M och ett vanligt, slätt och lite over-sizat som följde med senaste numret av Glamour, knallrosa naglar och mina nya gula örhängen. Fattas bara ett par Converse och mina nya solisar, perfekt outfit både till Trästocks och PDOL.

Funderar på att titta vidare lite på Friday Night Lights, började ju att se serien från första början, sjuuuukt bra! Och så är ju Taylor Kitsch så galet snygg att man dör.

Dagen har varit rätt så jäkla dunderbra från dess början fram till nu. Vaknade halv tio, pigg och utvilad. Låg kvar i sängen, lyssnade på musik och läste Glamour. Sen steg jag upp, klädde på mig och fixade frukost. Snokade runt i lådor och skåp, lyckades till slut krafsa ihop en riktig - enligt mig - kanonfrukost; müsli med torkade frukter och bär, mjölk och så skivade jag ner banan och lite jordgubbar. Finfint. De sista rutorna mintkrokant fick också följa med ner i magen. Kort sagt, grymt bra frukost. Dessutom fick frukosten, bara för sommarkänslans skull, intas ute på altanen. Kanoners. Har sen dess har jag småbusat lite med lillasyster, lekt arga leken (en lek som sällan pågår längre än typ 5 sekunder), varit örhängesletare och lunchat ute på altanen. Kommer dock inte att satsa på att äta middagen på altanen.

nu ska jag fortsätta dunka Movits! och chillaxa medans jag fortfarande har huset för mig själv.

all I can say is that they don't really care about us

jag har börjat bli en riktig slipad "personigenkännare", hur konstigt det än låter. Till en början så var det ju killen från Privileged, Charlie, eller Michael Cassidy som han heter in reality, som även medverkade i OC. Tog visserligen ett tag innan jag fattade att det var han, men jag kom på det helt själv. Och häromdagen då vi tittade på Greek tyckte jag att karaktären Max Tyler såg oroväckande bekant ut. Efter en tids funderande insåg jag att det var Kostos från Systrar i jeans-filmerna. Tummen upp för mig, haha.

Ska ta och borsta tänderna och pallra mig till sängen, är galet trött. Om vädret tillåter blir det nog stek i solen imorgon, annars planerar jag att titta på en massa Friday Night Lights. Fint. Och kanske lite Privileged. Och lite planering inför helgens galej. Kanonkul, är det rätta ordet.

Satt för övrigt och gjorde lite research om min favoritheting från FNL, och vad får jag veta? Att killen har spelat hockey! Visserligen så blev han tvungen att sluta på grund av en knäskada, men ändå. Intresset finns iallafall. Girls, detta skulle kunna vara min drömman! haha. Då hetingar som Christian Bale och Jake Gyllenhaal blir upptagna, gifta och småbarnsföräldrar på löpande band så finns det snart bara en kvar; Taylor. Fast jag klagar inte. Än iallafall.

livsnjutning

Friday Night Lights + Mintkrokant = livsnjutning. Underbart.

Haha, måste bara berätta om mina och Amandas bravader ikväll. Vi kände oss väldigt chipssugna, men ingen kände sig sugen att skjutsa oss till närmsta ställe där det kunde tänkas finnas chips, så vi tog saken i egna händer, helt enkelt. Att plocka fram cyklarna och ta en tur kändes som en kanonidé. Men det var dåligt med luft i båda cyklarnas däck, så vi rotade runt i garaget och letade efter en cykelpump. Hittade till slut tre stycken. Varför vi har tre cykelpumpar vet jag ej, men vi lyckades, efter många om och men, iallafall pumpa däcken. Måste sett väldigt roligt ut. Vi fick båda för oss att ta på oss klänningar, sminka oss och hela faderullan, och 10 minuter senare står vi ute och pumpar cykeldäck. Till slut hade vi iallafall luft i däcken, och vi trampar iväg. En massa skratt och flams kantar vägen, såklart, och vi beslutar oss för att cykla till Bergsviken och besöka Ica Supermarket för att inhandla våra efterlängtade chips. Väl i Bergsviken så tar vi en lite annorlunda väg, en väg ingen av oss cyklat förut. Vi ser en grå byggnad och tänker direkt "YES, framme!" det visar sig dock vara en fiske- och fritidsbutik, och båda utbrister "vart FAN är vi?!". Efter lite snokande så ser vi ju att Ica ligger ett par meter bort. Vilket vi såklart signalerar åt den andra med ett högt och ljudligt "AHA, DÄR ÄR DET!" och pekar och viftar vilt mot affären. Vi handlade lite smått och gott, chips, dip och lite dricka. Sen cyklar vi och chillaxar utanför Preem, där det finns en skatingramp. Vi brukar hänga där lite då och då, och jag vet inte varför, men varje gång vi är där envisas vi båda med att ta oss upp till den där kanten, och varenda gång har vi problem med att ta oss ner, i synnerhet jag. Idag klättrade jag ner från skiten. I klänning. Avancerat värre. Och, från en sak till en annan, då vi åkte tyckte vi att det var en kanonidé att ta med oss kameran, för att fota lite. Vilket vi givetvis inte gjorde, vi är ganska lata på den fronten. Den fick följa med in på Ica, vi handlade, åkte till Preem och så säger vi plötsligt "vart fan är kameran?!", bara att cykla tillbaka till Ica, med hjärtat i halsen och fingrarna i kors. Fick stå i kö ett tag, så jag hann arbeta upp en rejält skenande puls innan jag kom fram och återfick kameran, och hjärtslagen minskade sakta men säkert till en mänsklig takt. Annars har det varit en grym kväll! Händelserik, men riktigt jäkla grym.


8 steps to perfection

åh, sitter och lyssnar på ett gäng killar, vars bandnamn ni ser ovan, och bara att de inspireras av Gavin DeGraw och James Morrison säger ganska mycket... Dessvärre spelar dom på fredagen under PDOL, då jag kommer att jobba, men jag kanske kan be lite snällt om att få gå och titta på dom. Planen var visserligen att jag skulle kika på lite som jag kan spana in på Trästocks, men det kommer så småningom. Deportees, Veronica Maggio är exempel på några jag är sugen på att spana in.

a ray of light in the darkness

ahapp, det var tydligen inte telefonen det var fel på, utan mitt SIM-kort bestämde sig helt plötsligt för att sluta fungera. Lite märkligt, men jag klagar inte. Slipper iallafall en tattig lånetelefon. Dessvärre är jag mobillös i några dagar till, plus att dom snåla jävlarna var tvungen att dra 95 spänn från mitt mobilsaldo. Nog för att jag hade åtminstone 200 kr, men ändå.

Annars har det varit en ganska händelserik dag. Kom, som tidigare nämnt, till Piteå på förmiddagen. Chillaxade lite hos mormor, åkte till stan med mamma, mormor och Agnes, mötte upp Amanda på busstationen, strosade runt lite på stan med henne. Köpte ett nagellack, ett par solglasögon (mina favoriter gick sönder för några veckor sen) och ett par örhängen. Mamma med flera var inte så sugna på att gå på stan med oss, så dom drog hem, och vi fick ta oss från stan "på valfritt sätt". Vi tänkte först ta bussen, men vi lyckades kirra skjuts senare, så det löste sig. Bestämdes även att jag ska hänga med till Skellefteå i helgen, ska på Trästocksfestivalen. Sweet! Tänkte, medans Friday Night Lights laddar färdigt, kolla in lite artister som jag blev sugen att se på. Men det blir nog kanoners i vilket fall, man lär ju iallafall träffa några bekanta kottar, finfint!

nu ska jag förtära min nya guilty pleasure; Marabou mintkrokant, så jäkla god!

Do I look fat in this shirt?

yeaaah, dags att bege sig mot staden.

ciaooo!

Y-U-M-M-I-E

Jag är ett fan av tv-serien Friday Night Lights. Dessvärre har jag missat ett par avsnitt, mest för att jag lider av hemskt dåligt minne. Planerar dock att titta ikapp lite nu under lovet. Jag gillar iallafall serien av två anledningar. Eller det finns egentligen flera, men dessa två är de mest betydelsefulla; 1. Ta One Tree Hill, byt ut basketen mot amerikansk fotboll, byt North Carolina till Texas och vips så har du Friday Night Lights! Bra och trovärdiga intriger, man känner igen sig i vad dessa ungdomar går igenom. 2. Och sen kanske det absolut viktigaste: Taylor Kitsch. Jag dör. Hur jävla fucking megasnygg som helst. Att han inte syns mer i serien än vad han gör är en ren synd. Han är nästan så het att han skulle kunna peta ner Christian Bale från tronen, fast bara nästan... Dom kan få dela förstaplatsen. Faktum är att Taylor besitter något relativt ovanligt inom filmvärlden, något som även Christian Bale och Jake Gyllenhaal besitter. Förutom att dom alla tre är drop dead gorgeous så är dom alla hemskt duktiga skådespelare. Jag menar, Paul Walker? Galet snygg, men som skådis? Not so much. Så Friday Night Lights är ett riktigt hett tips, ruskigt bra serie, missa inte.




Tsssst, ni trodde väl ändå inte att jag skulle lämna er utan en bild?! Det vore ju hemskt.

 



Det är lite nästan så att man dör, eller hur?


just call my name and I'll be there

tralala, nu befinner jag mig i mitt andra hem, pretty much; Piteå. Ska senare åka in till stan, lämna in min darling telefon på lagning, sen strosa runt lite. Är sugen på att inhandla något på sommarrean som pågår lite överallt. Köpte en galet snygg klänning på Lindex tidigare i veckan. Klänningen har ett underbart mönster, som var största anledningen till att jag såg den i första taget, som går i havsgröna och djupt turkosa nyanser, med små inslag av rosa och lila. Kort sagt: galet snygg klänning, helt enkelt. Dessvärre är klänningen småt avancerad både fram- och baktill, med djup ringning på båda sidorna = vad tusan har man för bh till?! Och att köra utan bh känns ej aktuellt, och kommer inte att bli aktuellt inom en snar framtid heller. Såvida inte mina bröst skulle chockväxa över en natt eller två. Men det känns inte särskilt troligt. Så jag kommer minsann att jaga med ljus och lykta efter en bh som funkar till klänningen. Planen är väl att klänningen ska bäras under någon av PDOL-kvällarna, men det återstår att se om bh-problemet löser sig eller ej.

Jag är en av de som inte riktigt fattat att en av vår tids största musiklegender (jag tror ni vet vem jag pratar om) gick ur tiden i slutet av Juni. Gissningsvis så har de allra flesta något speciellt minne, med anknytning till någon utav hans låtar. Jag tillhör den skaran, utan tvekan. Första dagen i 6-års. Lite nervös, väldigt blyg. Var första barnet dit, mamma kunde inte stanna, hon skulle jobba. Fick låna en stencool, gul freestyle som spelade - just precis - Michael Jackson. Inget speciellt med det, kanske ni tänker nu? Jaja, låt oss spola fram någon timme då. Ett litet, blont yrväder knackar mig på axeln och frågar om han får lyssna lite. Det hade jag inga större problem med, och lät han lyssna lite. Det ena ledde till det andra, och jag började prata med det lilla yrvädrets familj, i synnerhet hans äldre bror, och efter den dagen var jag och den nyss nämnda brodern oskiljaktiga. Och idag, tolv år senare då? Japp, fortfarande tighta till tusen. Så på något vis skulle man nästan kunna säga att Michael Jackson förde oss samman. Även om det säkert förr eller senare skulle ske, med tanke på att vi gick i samma klass flera år framåt. Men point is är att detta är något jag kommer vara tacksam gentemot Jackson i all evighet.

to a place where there are no "happily ever afters"

usch, klockan visar 21.14 och jag är trött som en idiot. Fast å andra sidan är det inte så jättekonstigt, har spenderat i stort sett hela eftermiddagen i badkläder på Nordpoolen. Riktigt kul, men nog tar det på krafterna att bada, alltid. Men det var sjukt roligt iallafall.

Imorgon blir det utebadet istället för badhuset, så jag hoppas stenhårt på kanonväder imorgon. Hade varit skönt att ligga och steka en stund, för att sedan ta ett dopp i poolen. Fast jag hade nog kanske föredragit Alder... nej, men nu ska vi inte vara såna, har ju aldrig varit på utebadet, så det ska bli roligt att inviga det, för min egen del, alltså.

Jag gissar att fler än jag såg på Michael Jacksons minnesceremoni (har inte fattat att han är död ännu) som direktsändes från Staples Centre i Los Angeles tidigare i veckan, och jag blev helt fängslad. Sjukt mäktigt att se alla dessa artister göra sina egna tolkningar på Jacksons alla olika låtar. Och John Mayer. John Mayer. Jag får väl lite skamset erkänna att det var på grund av att jag såg hans namn på listan över artister som skulle medverka som jag plötsligt kom på att jag skulle se ceremonin, men det var helt klart värt det! Och alla tal, så himla fina. Det var svårt att hålla tårarna borta, måste jag säga. Men så är det ju alltid för mig, tårarna kommer i tid och otid, dessvärre. Brooke Shields tal var fantastiskt bra, jättefint och helt perfekt. Här är klippet då John Mayer kör låten Human Nature på minnesceremonin. Jag hade gåshud. Gåshud!



Och just det, min mobil har gått sönder! Det hände igår, i storforsen, då det stod "Sätt i SIM-kort". Först trodde jag att det berodde på dålig täckning, men det försvann aldrig. Så jag är mobillös hela helgen, jag kommer att . Så om någon ringt eller smsat så vet ni varför jag inte svarat eller hört av mig.

Nu väntar sängen och Harry Potter, som jag typ flera år efter att jag fått den ska börja läsa.

-

tjoho, sitter här, fötterna i fotbad och en glass i munnen, rätt underbart. Har varit i storforsen hela dagen, sen målat en massa, lagat mat och nu ser vi Kvarteret skatan, fint!

-

vad är det mig? Är alldeles dagvild, under hela dagen idag - som är Måndag den 6e Juli har jag lyckats banka i mig nu - har jag trott att det varit både söndag och tisdag. Nu sitter iallafall dagsordningen där den ska. Har ganska nyligt ätit en kanongod middag, som bestod av pasta och en fantastisk god röra innehållande olivolja, chili, vitlök och tomater. Tror jag berättat om den maträtten förut, men jag gör det igen, för den är så rackarns god. För att inte tala om löjligt busenkel.

Höll på att skriva "längtar till sommaren", för det känns banne mig som att det är typ April/Maj, vädret är ju åt fanders, vart tog sommaren vägen, liksom? Men tillåt mig att omformulera mig lite; jag längtar till PDOL och veckorna som följer efter det. Först PDOL, såklart, sen underbara skåne (EN MÅNAD KVAR NU!), seriöst, ni anar inte hur underbart Skåne är under sommaren. Det får man verkligen inte missa. Jaja, åter till ämnet: skåne 2 veckor och sen hem, och då har jag för mig att det skulle vara 18-årsgalej för Agnes, med inkluderad sleep-over och allt. Hallå kanonsommar! Om bara sommarvädret kunde komma tillbaka så hade det ju varit great, men jag gissar att det är lite för mycket begärt, både fint väder och en riktig jäkla kalassommar?

jaja, nu ska jag väcka mig själv från mina drömmar, återvända till verkligheten och dammsuga (kul att jag råkade skriva damsuga först). Åh, jag vill inteeeeeee.

Michael Cassidy / Charlie Hogan

Satt och såg Privileged tillsammans med Sara, eller ja, vi satt inte i samma rum, eller ens i samma hus, inte ens i samma stadsdel (men faktiskt i samma stad, haha), men vi smsade en himla massa under seriens gång, så det känns nästan som att man tittar tillsammans. I vilket fall blev vi båda - eller åtminstone jag - i stort sett förkrossad då Charlie (förmodligen) skulle föreslå att han och huvudrollstjejen, som jag inte minns namnet på, gick på dejt, och så ringde Jacob... Jaja, det har inte ens med saken att göra, men iallafall, vi kom in på ämnet OC, och då berättade jag - som det äkta OC-fan jag är - att killen som spelar Charlie i Privileged, som heter Michael Cassidy in reality (hallelujah för google), även medverkade i OC där ett tag, som Summer's pojkvän. Hon visste inte riktigt vem jag menade, så jag tänkte visa en bild på honom pre-haircut och hur han ser ut nu, i serien.

 


och jag gissar att ni redan listat ut att bilden till vänster är före han - tack och lov - lät saxen få en omgång med kalufsen. Han är ingen Christian Bale direkt (men å andra sidan, vem kan mäta sig med Bale?), men helt klart nånting man kan tänka sig att vila ögonen på, man tittar inte bort direkt.

jaja, vovven börjar väl snart gnälla efter en tur snart,
I better run.

puss!

this year's love

är det verkligen så mycket begärt att bara bli kär? Alltså, inte bara någon löjlig sommarförälskelse, utan någon som faktiskt uppskattar en som person, bryr sig och ser bortom allt. Jag är ju inte dummare än att jag förstår att man inte kan bli kär på beställning, men ändå. Efter ett x antal nederlag så är det ju självklart att man funderar; finns det verkligen någon som vill ha mig? Låter sjukt deppigt, men jag ska inte ljuga, den tanken har flygit förbi i mitt huvud mer än en gång. Men på grund av att kärleken är så hemskt komplicerad och sällan lyckas - i mitt fall alltså, jag talar endast för mig själv, av egna erfarenheter - så känns det alltid lättast att börja sommaren utan förväntningar och förhoppningar. Men, givetvis blir det ju så, ungefär halvvägs in i sommaren att man ändå börjar hoppas, och då slutar det med att man blir besviken ändå. För hur det än är så slutar man aldrig att hoppas, eller hur? Just nu ser jag fram emot PDOL, inte enbart för att det är en otrolig möjlighet till att träffa nytt folk, men också för att jag får umgås med mina bästa och bara njuta av grym musik, det kan ju liksom inte bli bättre, eller hur? Och sen, om jag har tur, så kanske min drömprins dyker upp på en vit springare. Eller okej, kanske inte en vit springare. Och kanske inte en drömprins (har jag ens någon?). Men ja, ni fattar, en riktigt fin kille. Möjligtvis i en fin bil, istället för hästen. Eller en fin, gammal cykel. Det är gulligt med killar som cyklar istället för att åka bil!

slow dancing in a burning room

jag kommer bli fattig. Eller ja, först kommer jag bli rik, den 27e Juli låter det katching! på mitt konto och 6160 välbehövda kronor klirrar in på kontot. Dessa slantar kommer att få agera reskassa då jag styr kosan söderut, likt en flyttfågel, den 6e Augusti. Planen är att jag ska investera i en systemkamera, men jag vet inte vilken ännu... Men förhoppningsvis hittar jag en bra till ett vettigt pris. Så förhoppningsvis kommer jag att kunna bomba med härliga semesterbilder om cirkus 1,5 månad, håll tummarna!

Men nu börjar det dra ihop sig till middag, grillad entrecôte står på menyn även idag, men jag klagar inte, grillat är bäst. Vädret hade ju kunnat få vara lite bättre, men det regnar iallafall inte, vilket får ses som ett stort plus.

Imorgon väntar bankärenden, lite handling och strosning på stan och lite fix utomhus. Jag håller tummarna stenhårt att vädret vänder, och att kvicksilvret rör sig uppåt i termometern.

Innan jag går och dör av hunger måste jag bara dela med mig av två brabrabra saker; 1. Fick ett par råsnygga, gråa ankelboots med den mest perfekta klacken ever, inte för hög eller för låg, inte för bred eller för smal, perfekt, helt enkelt. 2. Spotify är förjäkla bra! Är förmodligen den sista i världen som skaffar det, men bättre sent än aldrig. Och jag är helt fast, dessvärre. Men det är verkligen kalasbra, om ni missat det helt geniala programmet tycker jag synd om er.

jag har fångat en ängel

söndag, söndag, söndag... Ogillar verkligen söndagar. Och värmen har fortfarande inte dykt upp, till mitt stora förtret. Har idag - notera datumet: den 5e JULI - haft LÅNGKALSONGER. Helt galet. Har iallafall varit på cykeltur med vovven 2 gånger redan, och ska snart ut en tredje gång. Sjukt skönt. Om man bortser från kylan då, haha. Ikväll ska vi grilla entrecôte till middag, och sen ska vi dega framför tvn, jag hade planerat att se Privileged eller något annat trevligt i dumburken. Fint.

Imorgon ska jag göra ett ärende på banken och sen ska jag - som vanligt - cykla med vovven. Hoppas solen är tillbaka till imorgon, så less på den här äckliga kylan. Vill verkligen spendera hela sommaren iklädd långkallingar, jeans och hundra tjocktröjor.

jaja, nu ska hunden ha mat.
ciao!

*

well, well, nu ska jag ut på en cykeltur med vovven och Movits i lurarna, sen chillaxar jag i sängen en liten stund.

Åh, fick nyss en invite av min sånglärare på facebook om något soul/r&b-grejs på teaterresturangen i luleå. Lät grymt! Hoppas på att jag kan dra med mig någon till luleå och kika, hade varit grymt.

hell yeah!

sitter och taggar järnet inför Malmöresan (en månad kvaaaar!), kollar in shoppingutbudet och planerar lite, så jäkla great. Längtar som en tok. Har iallafall bestämt mig för att inhandla en ny bikini, ett par solglasögon och eventuellt en bra pocketbok inför resan.

Haha, en rolig grej från i Torsdags, då vi hade spelning i Sörbyn. Vi satt och lyssnade då de andra spelade en låt, tror det var under Ironic, och så lutar jag mig över bordet, men knappt så att jag lägger någon tyngd över skivan, för att prata lite med Sara, och så smäller det bara till, då har bordsbenet i stort sett gett vika och lutar. Höll på att dö av skratt, tårarna sprutade både hos mig och Sara. Sjukt roligt. Eller bara ett tecken på den extremt dåliga humor både jag och Sara innehar, haha.

Nu sitter vi och ser Sommarkrysset, ska snart ut med hunden och sen krascha i sängen. FINT!

Här är lite bilder från veckan:

  
  
  
  

1. Charmig & mycket smickrande bild på Timpan.
2. Julia och Cathrine lirade lite finmusik i Sörbyn
3. Tim, Nikolaj och Sara in action
4. Denna outfit resulterade i att jag blev kallad för nippertippa och fick mig ett nyp i rumpan (visserligen bara för att hon skulle känna på tyget, haha) av en söt liten tant
5. Glad tjej med flikig (läs: hackig), hemmasnickrad lugg och lite smågalen blick.
6. Smågrabbarna på jobbet! Olle, Nikolaj och Tim.
7. Förbannat god kaka som Julia hade snickrat ihop till efterfesten hos Göran i torsdags.
8. Mina lovely workmates; Olle, Nikolaj, Tim, Cathrine, Sara och Julia som skymtar där i kanten.
9. Det bjöds på underhållning i toppklass!

10. Spelning på gågatan, på bild syns "dagisgruppen".
11. Fick en toksnygg (?) bränna efter en förmiddag på Aldersjön. Det går nog att skymta den vita randen som jag fick av bikinibanden som hängt ner längs ryggraden, fint!
12. Var ju givetvis tvungen att ta ett egofoto på Göran Gs toalett, charmigt.



och där var det lite bilder från den senaste veckan, fint!


-

hoho, sitter och kikar på lite artister inför Malmöfestivalen, som lyckligtvis inträffar medans jag befinner mig i Malmö. Har hittat en och annan sak som intresserar mig. Mucho trevligt.

Idag har vi målat, storstädat mitt rum, och jag har haft besök. Fick till och med presenter; ett halsband och en tvål från Frankrike. Grillade till middag och hade en supergod potatissallad till middag, fiiiiint. Sen ska jag ut och cykla med hunden och bara chilledilla, typ.

tjarå!

it's over!

åhhhh, nu är jobbet slut, fy vad trist. Gårdagen blev kalaskul, tre spelningar i en hel rad efter varandra, först på Midgårdarna, som skulle kunna vara ett utav de trångaste ställen jag någonsin spelat på. Vi fick stå bakom varandra vid flera tillfällen, lite illa. Men det var kul att spela ändå. Sen begav vi oss till Erikslund där vi skulle ha nästa spelning. Tror nästan att vi var rekordsnabba med att rigga upp allt, vi var bara (ja, i vårat fall så får jag faktiskt säga bara) 10 minuter sena. Sen åkte jag, Sara och Cathrine och köpte en cigarr åt Göran, som vi skulle ge i present åt honom för all hjälp han gett oss under dessa tre arbetsveckor. Sen åkte jag och Sara in till stan, lånade hennes busskort och pallrade mig hem. Slängde i mig lite mat, promenerade med hunden och fixade mig. Sen promenerade jag ut till storvägen, där Cathrine plockade upp mig. Vi åkte till Sörbyn, där det var ett himlarns drag på spelningen, var väl cirkus 50 pers i publiken och på både 34an och En gång jag seglar i hamn var det fullt ös med allsången, så himla mäktigt! Jag förstår då verkligen varför artister faktiskt vill vara med i Allsång på skansen, skitcoolt. Inte för att musikcafé med allsång i Sörbyn kan jämföras med Allsång på Skansen. Varken på tv eller in reality. Utöver allsång i "fullt ös medvetslös"-klass bjöds det på en hel del skratt (lyckades bland annat med att i stort sett ha sönder ett bord) och supermegagott fika som dessutom intogs med kanonbra sällskap, trevligt!

Efter spelningen cruisade vi till stan, till casa del Göran G, kirrade en massa käk, agerade grillmästare jämsides Cathrine och Olle och skrattade och hade det mucho trevligt. Vi hade ju såklart också en hedersgäst; Jesus. Eller ja, han heter ju inte så, utan han lystrar annars till Aaron, men Jesus har liksom bara fastnat efter musikalen... Precis som textraderna Crucify him! Haha, ja, ganska internt, väntar mig inte att någon ska förstå direkt... Förutom kanske Sara? haha

Kvällen var iallafall fylld av skratt, myggbett, god mat och sällskap. Det skrattades en hel del åt 5-dollarsleken bland annat... Hahha. Ja, trevlig kväll, kort sagt!

Börjar tro att det är något seriöst fel på mig... De som känner mig vet mycket väl att jag är hungrig i stort sett 24/7, dröjer inte länge efter en måltid förrän jag gnäller att jag är hungrig. Men, hör och häpna, idag har jag ätit 4 Digistivekex och 1 tekaka. Sjuk? I think so.

Imorgon ska jag lyxa till det rejält och ta sovmorgon, underbart. Sen ska vi städa och fixa lite på altanen, och kanske sola lite, om vädret tillåter. Kanonfint!

och ikväll har jag för första gången ever cyklat med en hund. Lite läskigt, men det gick bra. Whosh, det blev ett långt inlägg. Men nu ska jag laga mat!

hejdå!

500 miles

haha, sitter och nöter Spotify (ovanligt), och av en slump hamnade jag på Alexander Rybak, och så ser jag att han - av alla människor - gjort en cover på låten 500 miles. Otippat? Ja, bara en liten aning. Det lät ju sådär... Och sen en annan titel, Dolphin. Det känns lite... 10-årig tjej, tyvärr. Men vem vet, det kanske funkar?

nu ska jag ta och dammsuga våran flådiga villa (höhö) och sen fixa mig för att pallra mig till sörbyn för den sista spelningen och sen efterfest hos Göran, fett!

tjarå!

ohmygod

åh, hittade nyss en kanonfin instrumentalcover på Waiting on the world to change. Fan, jag tror jag dog. Bara sånt där fint, lite jazzigt piano med stråkar. Underbart.

Fan. Måste. Fixa. Mig. Nu.

För övrigt så är Fun Light Summer Watermelon Peach SUPERGOD, kommer pimpla den för fullt hela sommaren.

Spotify

kirrade Spotify nyss, så jag sitter för tillfället och poppar John Mayer, finfint. Verkligen en kanonbra uppfinning. Fast nu bör jag strax börja fixa mig... Ska bara lyssna färdigt på Waiting on the world to change, hehe.

tjarå!


*

bläbläblä, idag är det näst sista dagen på sommarjobbet, vill inteeeee sluta! Har haft så förbenat roligt de senaste tre veckorna, känns ju helcrap att sluta just nu.

Igår var vi och stekte på Alder på förmiddagen, sviiiinchill. Dessvärre brände jag mig lite, fast det mesta av det röda har gått ner sig riktigt bra nu, så om någon dag är jag förhoppningsvis brun och fräsch. Har dessutom snyggaste linjerna på ryggen, ojojoj. Har ju en trekantsbikini med knyt, och banden i nacken är så himla långa, så dom hängde ner på ryggen, så nu har jag tjusiga linjer efter dom mellan skulderbladen. Snyggt var ordet!

Sitter - i vanlig ordning - och dunkar Movits!, mina nya favoriter. Ska snart börja fixa mig lite, hade tänkt att ha kjol och hela faderullan idag, kanske till och med sminka mig, vem vet? Iallafall, tillbaka till Movits!, läser lite kommentarer till musikvideon till Äppelknyckarjazz (som för övrigt är min ringsignal, till mångas stora glädje) och det förvånar mig hur många som inte är svenska som kommenterar och säger att dom gillar musiken. Ganska ballt ändå! Har sagt det förut, och jag säger det igen, de är så sjuuukt bra, så missa för guds skull inte dom. Det är tvättäkta partymusik, går inte att stå stilla.

Nu ska jag rulla vidare,
tjing!

RSS 2.0