IT'S TIME

nej, nu måste jag börja fixa mig.. ska mötas utanför Sara om 2 timmar, och jag är inte direkt känd för att vara snabb, så det är väl dags att börja. Hoppas och ser fram emot en trevlig kväll tillsammans med tjejerna, vet inte exakt vilka brudar det är som kommer pallra sig ut ikväll, men vi är ett litet gäng, vad jag förstått! LATER

GREAT!

sitter och laddar med lite musik, just nu är det Cobra starship som rullar ur högtalarna, grymt. Slipper dessutom gå till stan, ännu bättre! Kommer nog bli en riktig kalaskväll det här!

TONIGHT I'M GONNA DANCE, DANCE, DANCE

jag överlevde filmen, dra på trissor! Var ju visserligen livrädd, satt med en kudde framför ansiktet, hade bara ögonen framme. Sen gick jag och lade mig. Hade jättesvårt att somna, men till slut tror jag faktiskt att jag lyckades, minsann.

sen ska jag in i duschen och börja fixa mig inför farmen. Sen ska jag dra mig in mot stan, möta upp tjejerna och förfesta litegrann. Börjar bli rätt laddad nu, kommer nog bli grymt kul. Ska inviga min nya mascara. Sen ska jag ha på mig en svart, tight klänning, svarta strumpbyxor och vita converse. Drar nog på mig ett par bomullsleggings över också, så att jag inte fryser ihjäl inatt på vägen hem. Inte för att jag har en lång bit hem från farmen direkt, tar väl på sin höjd 10 minuter att gå hem. Lucky me. Ska försöka ta lite kort med mobilen ikväll, men jag kan inte lova nånting.

nu ska jag återgå till att spela kungen, sen mat och till sist ska jag börja fixa mig. Ha en grym kväll, allesammans! PUSS

THE SHINING

happ, då har man fixat dejt till balen! En sak mindre att bry sig om, perfekt.

nu ska jag se the shining. gud vad jag kommer ha mardrömmar!

*

åh, just det... tror jag glömde att nämna att Luleå tog hem segern i bortamötet mot Timrå igår. Och vem blev gårdagens poängkung då? Mats Lavander, som gjorde lagets alla tre mål - under en och samma period. Hatten av, och den segern satt så himla fint! Hoppas, hoppas, hoppas att det blir ett liknande avslut - fast med typ 3 gånger så många mål (från Luleås sida då) nästa gång jag ska på match. Är vansinnigt taggad, kommer bli grymt! Och nu är allt fixat: biljetterna är hämtade och jag har till och med fixat mat! Insåg att man lär vara rätt hungrig efter att ha gått i skola från 08.20-17.00, och alltså ska överleva på skollunchen tills man kommer hem där mellan 21-22tiden. Inte helt okej alltså.. så jag tog ett snack med min kära moder, och det var nemos problemos, vi får oss mat på plats i Coop. Underbart.

för övrigt stör jag mig på att Laila Bagge i Idol alltid "håller med Anders" eller "håller med Andreas".

nu ska jag återgå till idol.
ciao!

HAPPY FRIDAY

då var the tickets uthämtade, äntligen! Gick först till Coop för att hämta ut biljetterna, men där hade dom slut på nånting, så några biljetter kunde inte hämtas ut där, så jag fick sätta igång tankeverksamheten ordentligt och fundera var man annars kunde hitta ett ATG-ombud. Tog en liten chansning och gick till en spelbutik vid gågatan, och visst gick det att hämta ut där! Phew, annars hade jag fått promenera till Ica Kvantum. Inte särskilt långt visserligen, men jag skulle träffa Jenny och så var jag rätt trött och lat. Men det löste sig ju på bästa möjliga sätt. Strosade lite i gallerian, lämnade igen en bok och sen gick jag och väntade på Jenny. Hon kom efter ett tag och vi gick till gallerian igen. Gick ett varv först, för att se var vi skulle fika, men vi bestämde oss för klassikern Opalen till sist. Köpte mig en myrstack och en flarra julmust. 35 kr fick jag betala för kalaset. 35 kr!! Helt vansinnigt! Men det var ändå rätt gott, fast kanske inte så gott att jag hade betalat så mycket. Satt och surrade där ett bra tag. Sen följde jag med henne till Coop, sen gick vi till Parelle där Jenny köpte en mascara innan hon skulle hem. Sen gick jag och handlade lite, sen köpte jag också en mascara. En False lash effect från Max factor blev det. Så den ska invigas imorgon, då det är dags för farmen! Är rätt taggad. Har lite snuva osv, men det ska ändå bli roligt.

ikväll blir det mys framför Idol med lite frukt osv, inget godis så långt ögat når! (okej, om man bortser från AfterEight-asken på vardagsrumsbordet.. men den är snart tom, så det så!)

Las Vegas-tema är det tydligen ikväll! Spännande, kul att dom förnyar litegrann och inte bara kör med samma teman varje år.

Imorgon har jag lite städning på schemat, ska dammsuga litegrann. Sen ska jag pimpa ett kuvert (det som kommer innehålla Kalles hockeybiljett, hehe... jag slår på stort. Hur resultatet blir kanske jag visar någon dag)

nu ska jag kika på Nicklas blogg, tjoho!

DÅLIGT LÄGE?

just ja, idag på gallerian passerade jag en tjej med det mest tuperade hår jag sett på lääääänge. Alltså, det såg verkligen bara sjukt ut. Var nära att tänka högt, repliken "du, skatorna ringde, dom vill ha tillbaka sitt hem" höll på att lämna min mun, men det kändes inte riktigt som ett bra läge att kläcka ur sig det, så jag lät bli.

I AM THE RAIN THAT'S COMING DOWN ON YOU

hu, vad den här dagen har gått fort! Började dagen med att äta lite lätt frukost, sen började jag städa. Dammsög hela övervåningen och nedervåningen också. Sen tog jag en välbehövlig dusch, och vilken dusch det var! Det skrubbades och smorslades in för kung och fosterland. Kan ju bara meddela att jag var len som en babyrumpa då allt var klart! Det hela avslutades med två sprut av Clean-parfymen, för att verkligen toppa av den där renhetskänslan. Den doftar starkt som fan i början, men efter några minuter har doften hunnit "sjunka in", och då luktar man - precis som doften avslöjar - ren, Clean, helt enkelt. Klädde på mig, sminkade mig och fixade håret innan jag pallrade mig mot stan. Då jag klev av bussen insåg jag dessvärre att jag glömt min mobil hemma, så några farmenbiljetter kunde ju inte hämtas ut. Lyckades stöta på Sara och Emil i vimlet, trots avsaknaden av mobiltelefon. Gav iallafall en snabb lägesrapport, och jag och Sara gick en sväng på stan och surrade lite, följde henne till bussen innan jag själv begav mig till gallerian igen, för att se mina classmates spela. Dom var superduktiga, som vanligt. Sen gick jag till Annas jobb, hängde där till nio, åkte hem, hämtade mina Newbody-grejer och såg lite mer på cancergalan osv. Så nu har jag fyllt på i underklädeslådan med inte mindre än 16 par sockar och 8 par trosor. Plus en träningsbehå.

imorgon blir det en tur till stan igen, ska hämta ut en himla massa biljetter, dels hockeybiljetter åt mig själv och Kalle och mina och Saras farmenbiljetter. Funderar även på att inhandla en ny mascara, är grymt sugen på False lash effect från Max Factor. Har testat den innan, och blev mycket nöjd med resultatet, plus att min vanliga har mystiskt försvunnit... Så jag får se om jag åtgärdar detta imorgon, eller om det får vänta. Ska dessutom fika med Jenny imorgon, trevligt som tusan! Inser att min lista med skolarbete som måste tas itu med är typ en kilometer lång. Känns fint, ens liv försvinner sakta men säkert längre och längre bort.

För övrigt så är låten Good girls gone bad med Cobra starship och Leighton Meester (japp, bruden som spelar Blair Waldorf i Gossip girl), en riktig partylåt! Plus att fröken Meester har en svinskön röst. Spana in den om ni skulle ha några minuter över.

Nej, nu ska jag ta och pallra mig i säng så jag vaknar i tid imorgon.. rumpan har somnat och jag har träningsvärk (av allt gående idag, säkert) och jag vill vara pigg och fresh inför morgondagens fikamöte med Jenny, grymt! Måste bara ta och skriva sisådär 100 kom-ihåg-lappar så att jag inte glömmer hockeybiljetterna och allt det där andra, vore ju synd och skam om det skulle glömmas bort (speciellt hockeybiljetterna eftersom det är en födelsedagspresent). GOODNIGHT

VAD GÖR MAN?

när vet man att det är äver? När är det över? Har legat vaken flera timmar varje kväll och bara grubblat, funderat på vad jag ska ta mig till. Hur jag än bär mig åt så blir det bara fel... Gör bara det rätta sade någon till mig. Frågan är bara om det finns något rätt? Finns det verkligen något jag kan göra för att slippa såra en utav mina närmsta vänner? Så att jag själv inte blir sårad? Det är ju en lose-losesituation hur jag än vrider och vänder. Det håller på att äta upp mig inifrån. Vill bara att det ska försvinna. Att jag för en gångs skull kan säga att jag är glad, helt genuint lycklig. Kan inte allt bara bli som det var? Bli vanligt igen, så jag slipper undra, slipper fundera och oroa mig för att säga nånting fel. Jag försöker bara att ta mig igenom stormen och hoppas att allt blir bra igen.. blir hellre sårad än att förlora en vän. Tiden läker alla sår, säger dom, men kan tiden ta tillbaka en vän?

DAMN

fan, ibland vill jag bara kräkas över msn (trust me, I won't), sitter och har världens "deep talk" och så hänger sig skiten MITT i en mening, och så är det bara att börja om igen. FAN.

I'M ON MY OWN

ja, då var man hemma.. Känns väl ändå rätt ok, kunde varit värre. Min säng är renbäddad = UNDERBART. Kommer sova som en prinsessa, kan jag lova. Har inga direkta planer inför morgondagen, det enda som är bestämt egentligen är att jag ska dammsuga och sen ska jag se mina kära classmates spela på invigningen av gallerian kl 15.00. Däremot så blir det full rulle på fredag, ska hämta ut en hel drös biljetter (känns det som åtminstone); farmenbiljetter åt mig och Sara + hockeybiljetterna åt mig och Kalle. Sen ska jag fika med Jenny också, så det blir nog superbra! Sen på lördag är det typ bara fix, förfest (?) och sen galej hela quella! Är rätt peppad, fast helt plötsligt verkar det som att alla ska klä ut sig? PINSAMT. Får lösa det på något sätt.. eller kanske inte? Jag vet inte. Den halvt inplanerade luleåtrippen är därmed alltså struken från min lilla att-göra-lista. Sen ska jag ägna hela söndagen åt att plugga. Tjoho. Och sen blir det ju såklart tv-mys på kvällen; Ugly Betty, Desperate Housewives, Grey's Anatomy, One tree hill, Gossip girl och Vem kan slå Filip och Fredrik. Vi snackar en riktig helkväll, alltså. Imorgon ska jag dessutom och hämta mina grejer som jag beställt från Newbody, inhandlade en hel drös trosor, sockar och en tränings-bh, såna där nödvändigheter, helt enkelt. Skönt att få fräscha upp utbudet i underklädeslådan. Även om det inte är de mest roliga underkläderna, men ändå. Det behövdes verkligen!

nu ska jag snart begrava mig under täcket med någon tidning, lite musik och sen sova. Skönt med min egen säng iallafall!

NEW YORK NOW THAT I'VE ARRIVED

nu ska jag snart åka till stan för att ta bussen till Boden. Ska bara slänga iväg ett snabbt sms till Kalle först.

HE'S GOT ME HANGING ON

jag har nu alltså två alternativ för Kalles present... antingen får vi sitta på rad 2, men på helt olika platser, eller rad 1... hmm, vilken jäkla present alltså. Jaja, det blir säkert bra ändå. Får väl försöka göra det bästa av det, iallafall. Finns väl inte så mycket annat att göra. Men, tills dess så ska jag peppa järnet inför hockeyn! Även om det innebär att jag kommer sitta på världshistoriens sämsta platser. That's life.

nu ska jag återgå till att spela kungen. LATER!


BUMMER

HAPP, fanns inte en enda ståplatsbiljett. Det sög ju. Men jag har bokat sittplats. Visserligen är dom på olika platser, vilket känns lite kasst. Men jag ska höra med mor min om det går att sneaka in på ståplats även om man har sittplats... annars får vi väl helt enkelt sitta och smsa mellan varandra, haha. Vilken superpresent, verkligen. Nåja, hoppas han blir glad ändå.

DON'T LOOK BACK IN ANGER

TJING! Nu är kjolen fixad och klar. Blev faktiskt helt okej. Visst, man kan ju inte direkt tro att den är butiksköpt, det är ju lite småskavanker här och där, men jag är ändå nöjd med resultatet. Har på mig den just nu, och jag inser att jag kanske skulle ha sytt in den i midjan, det är just nu värsta glappet. Men äh, det får vara. Det syns inte så mycket då man står upp. Tror jag. Har i stort sett fackat färdigt, bara lite småprylar som ska ner i väskan sen är jag all set. Buuuuh, vill verkligen inte åka hem. Alls. Imorgon ska jag möta Sara, men jag vet inte var och inte när heller, för den delen. Måste försöka luska reda på när tusiken mina classmates ska spela imorgon också, då det är invigning av gallerian. Överväger fortfarande om jag ska åka till luleå eller ej på fredag.. dagens (och veckans) dilemma! Ska iallafall hämta ut Kalles födelsedagspresent på fredag, det är då bestämt iallafall. Sen ska jag nog fylla på mobilen, känner mig helt bortkommen utan så mycket som ett litet öre att ringa för. Kanske hittar någon vän att fika med också? Blir nog rätt bra.

NIGHT BABES

nej, nu ska jag pallra mig till sängen. GOODNIGHT


A DROP IN THE OCEAN

ska strax closa ner allt här, bege mig uppåt och börja plocka lite i mina grejer. Är självutnämnd mästare på att glömma saker här, så för att detta inte ska ske (det lär nog hända iallafall) så tänkte jag småpacka i förväg. Bara det är ju smått otroligt, jag är alltid sist ut med att packa, vilket ofta (läs: alltid) leder till att något blir kvarglömt. Sen ska jag nog plocka fram sminkväskan och leka runt lite med innehållet. Det skulle kunna vara det roligaste som finns, älskar att leka med ögonskuggor, eyeliner och allt annat som man kan hitta i sminkväskan. Dock så är innehållet i min sminkväska ganska magert, att gå bananas i syrrans sminkväska däremot... hade kunnat hålla på i timmar om det inte hade varit för att det är så jobbigt att tvätta bort sminket mellan varven. Men annars är det kanonkul! Roligt att sminka andra också, även om jag måste bli lite bättre på den fronten. Då kanske jag kan få lite inspiration om hur sminket ska se ut på lördag? Funderar på att köra på klassiskt, och lite tråkigt, röda läppar med lite eyeliner och mascara. Hmmm... Och vad tusan ska jag ha på benen?

nu måste jag diskutera lite födelsedagspresenter. Ironiskt nog ska jag diskutera detta med födelsedagsbarnet himself. OVER&OUT

THRILLER

jösses, vilket glöggsug jag har just nu! Verkar som att jag har hittat en liten hang-up. Men det är ju så gott! Sitter och funderar vilket datum vi skulle se film med klassen. Funderar på att investera i en flaska och värma på plats. Kan inte tänka mig en bättre filmkvällsdryck just nu, gott och mysigt, liksom. Och det känns betydligt nyttigare än både läsk och o'boy, även om jag har mina tvivel om det verkligen är det. Men skitsamma, det är ju inte så att jag dricker glögg varje dag! (de senaste två dagarna är väl ett undantag då) lär ju vara less sådär lagomt efter jul, så det är troligtvis bara en tillfällig hang-up. Herregud, jag kan inte fatta att jag precis tillägnat ett helt inlägg - i stort sett - åt glögg. Ska slänga iväg ett facebook-mejl till Sara (bruden är ju inte online på msn) och höra angående en sushi-middag. Vi pratade om det tidigare, och nu är jag supersugen på att sätta den planen i verket.


I HOPE IT WILL BE OVER SOON

KÄRLEKSBEKYMMER. Jag är säker att vi alla har drabbats av det någon gång i livet. För min egen del är det väl typ 100000000000000000e gången nu, så jag börjar bli rätt van. Det som jag går och grubblar över just nu hamnar väl någonstans på topp 5 över de värsta, skulle jag tro. Det som hänt, i stort sett, är väl att jag gått och fåt lite känslor för en utav mina bästa vänner (nämner inga namn). "Nämen så roligt! Go for it!" kanske ni tänker just nu, men riktigt så enkelt är det ju inte, tyvärr. För det första är jag feg för tjugo, så bara att våga är ju ett rätt stort problem. Och sen le grande problemo: är det verkligen värt det? Har känt honom i så pass många år att jag inte ens vet om det är värt att riskera det? Skulle faktiskt hellre se att jag kommer över denna crush än att jag förlorar en nära vän. The greatest act of love is sacrifice sägs det ju. Jag hoppas att det är sant.


SAY WHAT YOU NEED TO SAY

sitter och grubblar (ovanligt?), dock inte över en massa kärleksbekymmer (OVANLIGT) utan om jag ska beställa Battle studies eller ej. Är grymt sugen, men det kanske är lika bra att avvakta och önska sig i julklapp? Frågan är ju då: kommer den finnas på Åhléns här uppe? Dom är ju inte direkt kända för sitt breda utbud, om man säger så. Hmmm, ska fundera vidare, kanske leta fram lite glögg och mysa. Sen så kaaaanske jag krafsar fram symaskinen ikväll. Och det inom kort, i såna fall, har inte direkt tänkt att sitta uppe hela natten och sy. Nu ska jag fortsätta vänta på one tree hill (det går ju så seeeeeegt!) och kanske göra om lite i min bloggdesign. LATER DUDES

ALL BROKEN HEARTS

sitter och dregglar järnet framför H&Ms hemsida. Mumma, säger jag bara! Så himla mycket snyggt. Har till och med hittat ringar och armband jag kan tänka mig, grymt.

  
  
  
  
  


mums, vilka godbitar! Skulle vilja ha varenda liten pinal i min garderob. Nånting för önskelistan, kanske? Nu sitter jag och väntar på att one tree hill ska ladda färdigt, satt ju och såg på avsnitt 7 tidigare idag, och så kommer det där jäkla meddelandet "you have watched 54 minutes..." och så måste man vänta typ en timme. Och när tror ni att det där meddelandet kom upp? DÅ DET ÄR TIO MINUTER KVAR AV AVSNITTET. Bummer, men nu ger jag det ett till försök. Dessvärre verkar laddningen ta typ 100 år, så jag fördriver tid med att surfa på H&Ms hemsida och att spela kungen. Nu ska jag checka face. PUSS


WHY SHOULD I GIVE YOU UP?

sitter och tittar på bussar. Ska hem imorgon. Kan ju inte påstå att suget att åka hem är sådär överdrivet stort. Inte nog med att det innebär att jag måste återgå till den vardag som jag i några dagar försökt att förtränga. Men nej, den finns där, som min elefant i rummet. Gruvar mig något så oerhört inför vad som komma skall, men jag kan inte skjuta upp det längre. Har dessutom en rejäl laddning med plugg att ta itu med, något jag inte kan påstå att jag ser fram emot direkt. Imorgon ska jag göra något så rofyllt och kul som att tvätta. Funderar om jag ska ta mig an den där kjolen idag eller imorgon... Dagens/kvällens dilemma!

håller på att överväga om jag ska pysa till luleå eller ej på fredag. Hade varit rätt kul, men jag vet inte riktigt. Är supermegasugen att shoppa lite ringar. Och nagellack. Har visserligen alltid svårt för ringar (har så smala fingrar), inga vill riktigt till att passa. Eller jo, brukar kunna ha Gina Tricot och H&Ms ringar om jag har den minsta storleken på pekfingret eller långfingret, annars är det i stort sett kört för mig på den fronten. Men det är så vansinnigt snyggt med ringar! Vill ha ett mörkt nagellack, eller kanske ett svart? Hmmm, det återstår att se... mörkt ska det vara, är lite less på mina knallrosa, vill ha något lite mer höstigt. Mavalas Las Vegas är ju en favorit, 2 varv med den är så vansinnigt fint att jag nästan är tvungen att fälla en tår. Köpte ett för några år sedan, hann använda det EN GÅNG (ja, jag är helt seriös) satte flaskan i en byxficka, tvättade byxorna. Sen var det bye-bye med det nagellacket, om man säger så. Är också grymt sugen att köra lite tjejmys någon kväll... ska ta mig ett snack med tjejerna och se vad vi kan fixa fram! Nu ska jag dreggla framför lite smycken. LATER

THAT'S NOT A WORD THAT I NEED

blev tvärhungrig, så jag tänkte att jag går ut i köket och ser vad jag kan hitta. Var jättesugen på stekta ägg, tittar i kylen. Inga ägg. Inte ett enda jäkla ägg. Och let me tell you, i detta hus finns det alltid ägg. Men, inte nu, uppenbarligen. Tänkte göra mackor. Hittar ett bröd jag gillar, tar ut det ur påsen. Brödet är mögligt. Underbart. Så nu sitter jag och äter bullar, 2 mandariner, dricker ett glas mjölk och en mugg glögg. Så kan det gå ibland. Glöggen satt iallafall finfint, gott att dricka något varmt. Nu ska jag återgå till one tree hill. CIAO 

EVERYDAY THAT I LOVE HIM I KILL MYSELF

Every day that I love him
I kill myself
It happens over and over
There's no one else
And I try to forget him
But look at me
Giving everything away for free

</3

DONE

då var det klippt! Luggen är på plats. Känns lite ovant, men nu är den där iallafall. Kanske toppar lite sen, den är lite i vägen just nu. Men blev ändå helt okej.

KLIPPDAGS!

nu är håret nytvättat, ska bara låta det torka litegrann innan det är dags för en omgång med saxen. Är lite nervös, tänk om det blir förjävligt?! Nåväl, det återstår att se. Man får hoppas på det bästa. Och i värsta fall så är det bara att ha det uppsatt tills det växer ut. OVER&OUT

HAHA

skrattade högt då jag läste det här:

Tycker ni att det är okej att min fru har satt mig på kundvagnsförbud bara för att jag en enda gång tog lite fart, ställde mig på hjulen, rullade fram till en tant vid mejerihyllan, gjorde westsidetecknet och sjöng ”they see me rolling, they hatin”?

humor på HÖG nivå, alltså! Fastnade framför one tree hill.. men sen ska jag allt leka frisör!

GOOSEBUMPS

bah, råkade skriva "gossebumps" först.. tur att jag såg det i tid (= FÖRE jag klickat på "publicera"). Sitter iallafall och tittar på ett starkt gåshudsframkallande klipp med diverse kändisar som sjöng in låten We are the world någon gång på 80-talet. Mäktigt, fantastiskt och sjukt bra. Körsång är fan underskattat.



en bra låt, för övrigt, som jag inte kan sluta lyssna på är Paralyzer med Finger eleven. Sjukt bra, sångaren har en grym röst och jag älskar verkligen låten, en riktig favorit!


nu ska jag ta och tvätta håret och sätta igång med friseringen. LATER

WHERE IS THE LOVE?

rätt skönt att faktiskt ha vaknat före tolv för en gångs skull. Vaknade av att morfar stod i duschen, men jag låg kvar ett tag och drog mig. Ska ta och lägga in lite ny musik i mobilen, sen ska jag tvätta håret, leta fram en sax och klippa min lugg. Japp, nu har jag bestämt mig: lugg it is! Sen vet jag inte vad jag ska hitta på riktigt. Lutar åt att se ytterligare ett One tree hill-avsnitt. Då har jag sett alla avsnitt som visats hittills av säsong 7. Ska också gräva fram symaskinen och fixa och dona med en kjol jag köpte på second hand i somras då jag var nere i malmö. Mönstret och färgerna är helt underbart, men längden? Not so much. Slutar någonstans på vaden om jag har den i midjan = riktig tantlängd. Den går visserligen att ha som klänning. Om man nu tycker att andas är ett privilegium som kan prioriteras bort, vill säga. Man ser sådär härligt ihoptryckt ut, som en bit kassler, ungefär. Men detta skall alltså åtgärdas, och planerna är åtminstone att korta av den och sy in den, sen så kanske jag syr hängslen också. Så det är väl mina planer för dagen i sin helhet.

och nyss har jag hittat en ny blogg som jag lär kika på under dagen; Andreas stil på Veckorevyn.com. Har ju, som ni kanske vet, letat efter en manlig bloggare ett bra tag nu, och Andreas ser helt klart ut som en mycket lovande kandidat. Fortsättning följer!

NIGHTY

nu tänkte jag lägga mig i sängen med lite musik, läsa en bok och bara ta det lugnt. GOODNIGHT!

COZY

ÄNTLIGEN har jag lyckats se färdigt one tree hill-avsnittet. Riktigt bra avsnitt, iallafall. Trodde faktiskt att serien skulle bli betydligt sämre efter att både Lucas och Peyton lämnat serien, men jag tycker dom lyckats bra, faktiskt. Även om man saknar dem så är serien fortfarande en utav mina favoriter, helt klart.

är alldeles varm efter att ha druckit en kopp glögg. Har verkligen saknat det, och nästan hunnit glömma hur gott det verkligen är. Riktig julfeeling. Plus att det är grymt mysigt.

nu ska jag fixa med lite musik osv, sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Kanske ser ett till one tree hill-avsnitt, vem vet?

WINTERTIME

åh, hittade en flarra glögg i kylen, gött! Så nu ska jag mysa med en kopp. Hittade tyvärr inga pepparkakor, men jag ska nog kunna fixa lite feeling med julmusik ändå.

puss

EVERYTHING THAT I'VE DONE SEEMS SO WRONG

varför kan inte ens bästa tjejkompisar vara online på msn då man som bäst behöver dom?! Fanfanfan. Alla dessa kärleksbekymmer alltså, jag blir knäpp.

YESSSS!!

farmenbiljetterna är bokade! Nu börjar tagget göra sitt, woho.

SUDDENLY I SEE

yessss, för att kompensera det faktum att jag missar Because I said so på lördag så visas Djävulen bär Prada på söndag, samma tid, samma kanal. Perfekt! Nu ska jag fila på en önskelista, so long!

MMMHMM

yummie, sitter och kikar på Chicy, och försöker hålla emot de värsta dreggelreflexerna. Snygga kläder, och ett stort plus för de snyggt stylade bilderna!

Kofta, 499 kr


Hoodie, 499 kr


Klänning, 599 kr


Spetströja, 499 kr


Skjorta, 699 kr


THE MOST IMPORTANT THING

den absolut viktigaste låten för mig
I know a girl
She puts the color inside of my world
She's just like a maze
Where all of the walls all continually change
And I've done all I can
To stand on her steps with my heart in my hands
Now I'm starting to see
Maybe it's got nothing to do with me

Fathers be good to your daughters
Daughters will love like you do
Girls become lovers who turn into mothers
So mothers be good to your daughters too

Oh, you see that skin?
It's the same she's been standing in
Since the day she saw him walking away
Now she's left
Cleaning up the mess he made

Fathers be good to your daughters
Daughters will love like you do
Girls become lovers who turn into mothers
So mothers be good to your daughters too

Boys, you can break
You'll find out how much they can take
Boys will be strong
And boys soldier on
But boys would be gone without warmth from
A woman's good, good heart

On behalf of every man
Looking out for every girl
You are the god and the weight of her world

So fathers be good to your daughters
Daughters will love like you do
Girls become lovers who turn into mothers
So mothers be good to your daughters, too
So mothers be good to your daughters, too
So mothers be good to your daughters, too

jag kan ju utan tvekan relatera till låten, men det är så mycket mer än så. Mer än bara en koppling till en Grammy-vinnande låt. Sen jag hittade organisationen för tjejer som inte har kontakt med sina pappor, läst deras berättelser och faktiskt förstått att det faktiskt finns tjejer, och kvinnor för den delen, som går igenom precis samma sak som mig. Som känner precis likadant som jag. Som ställer sig själv exakt de frågor som jag ställt mig själv så många gånger. Och - hur konstigt det än låter - så är det egentligen bara en känsla som alltid finns där, som kommer tillbaka till en då man minst väntar det. Skuld. Den finns alltid där, kväver en sakta men säkert inifrån. Det är en märklig känsla, att känna skuld för nånting man egentligen inte bör känna sig skyldig till, men man gör det ändå. För hur mycket man än försöker går det ändå inte att sudda bort.

I'D RATHER BE LONELY

hepp, än en gång blir jag motarbetad av One tree hill, så nu byter jag ut dramat i Tree hill mot lite komedi i New York - How I met your mother, den kanske mest briljanta komedi-serie sen Vänner. Sen så kanske jag fortsätter min resa i "the big apple", fast tar ett besök på Upper east side och B, S, C, N, Little J och Lonely Boy. Finfint!

dream big

I BELIEVE IN YOU

happ, dags att göra ytterligare ett försök med detta One tree hill-avsnitt som jag aldrig tycks kunna se färdigt. Skulle i princip kunna rabbla upp hela början utan att misslyckas, med tanke på att jag sett den ett x antal gånger. Har nyss sett filmen The Guardian, med Ashton Kutcher och Kevin Costner. Rätt bra film, jag gillar den. Kul att se Kutcher i något mer seriöst än Smekmånaden och What happens in Vegas, även om jag älskar den sistnämnda.

Medans OTH laddar färdigt sitter jag och lyssnar på jullåtar, försöker hitta rätt feeling, som tyvärr inte riktigt vill infinna sig, på grund av det gröna gräset jag möts av då jag tittar ut genom fönstret.

WHAT IS LOVE? IS IT REALLY WORTH IT?

hm, klockan visar 01:07 och jag är inte det minsta trött, what to do? Kan inte påstå att det är någon jag är sugen att surra med som är online på msn, detsamma gäller facebook, antar jag. Är på rätt uselt humör atm. Vet inte riktigt varför, det bara blev så.

Om 3 månader fyller jag år, för övrigt.

Blev som så att jag faktiskt såg lite film; både Love Actually och Failure to launch. Varför kan inte kärlek vara lika enkelt som på film? Måste det vara så sjukt svårt?

TILL SARA!

"En entreprenör är ett begrepp för en företagsam person, ofta i betydelsen företagsgrundare. I vidare bemärkelse används termen om en person som är drivande och arbetar hårt för att nå framgång.

Entreprenörskap kan definieras som "förmågan att identifiera möjligheter och skapa resurser för att ta tillvara dessa möjligheter". Entreprenörskapet får någonting att ändra riktning. Nya infallsvinklar hittas och utvecklas. En entreprenör skapar nya affärsverksamheter och organiserar marknaden på ett nytt sätt."


AUTUMN LEAVES


mer bra skit!


CLICKCLICKCLICK


klicka på bilden för en grym låt!


BOY I KNOW I SAID SOME CORNY LINES

yeah, håller på att spöa mig själv i kungen, börjar bli kung (hehe) på det, alltså! Huja, har suttit och tittat på en massa sommarbilder. BLÄ vad jag inte vill ha vinter nu! Vill bara vara brun, somrig och glad. Längtar redan till sommaren 2010, vilket känns som ett rätt dåligt tecken, med tanke på att det knappt ens är snö på backen. Måste verkligen ta och pallra mig till ett solarium inom en snar framtid...

annars så sitter jag just nu och lyssnar på min nya favorit, Daniel Merriweather, och myser på. Red är ju en sån sjukt underbar låt, kan inte fatta att jag lyckats missa den. Och det är inte bara den låten som är grym, har inte hört någon låt med honom än så länge som jag ogillar. Här nedan är två av hans musikvideos; Red och Impossible. Notera hur bananas snygg grabben är, smälter litegrann. Så lyssna, titta & njut.



Red



Impossible


TUSIKEN

amen buhu, filmen visas på lördag. Satan. Då är jag på farmen. Nog för att jag tror att farmen kickar filmens butt, men ändå, ville verkligen se den. Nåväl.

MOVIETIME?

WOHO! Såg nyss på reklam att en av mina absoluta favoritfilmer, Because I said so, ska vara på tv någon gång inom en snar framtid. Måste undersökas, den är så himla bra!

I'M BOLD AS LOVE

sitter och ser på One tree hill, fixar med mitt facebook-album och lite annat smått och gott. En rätt slapp söndag, med andra ord. Och kvällen kommer fortsätta i samma anda. Antingen ser jag något till OTH-avsnitt, eller så slår jag på en film och jäser. Rätt fina planer, om jag får säga det själv. Imorgon kan det hända att jag pyser på hockeyn, men jag är inte säker, annars ska jag plugga, baka och ta det piano.

puss

WE CAME, WE SAW, WE KICKED YOUR ASS

hur snygg är inte den här Bon jovi-tröjan? Visserligen så är det baksidan på tröjan, men jag avlider, så snygg den är.


bild från Lisa


*

happ, då var bilderna inne, äntligen. Tog sin lilla stund, men nu är dom inne iallafall. Sitter just nu och mumsar på mina nybakta scones, dom blev svingoda.

verkar gå sådär att ladda upp bilder, så jag sparar det till senare. Nu tänkte jag nörda vidare på facebook (och hoppas att bilduppladdningen åtminstone funkar där)

BREAKFAST IN THE MAKING

nu är sconesen i ugnen, väntar på att dom ska bli klara. Hoppas dom blir goda, är döhungrig och riktigt sugen på scones, dessutom! Håller på att importera bilder från syrrans kamera, var bara sisådär 400 bilder som skulle importeras. DÅ kommer jag bjuda på charmiga kort, minsann! Men nu ska jag se om mina godingar i ugnen börjar arta sig.

over&out!

MORNIN'

god morgon! Eller ja, jag kanske ska säga goddag? Nåväl, det gör detsamma. Ska ta och slänga ihop lite scones och käka frukost. Sen får jag se vad som händer med resten av dagen. Ser jobbigt grått och tråkigt ut utomhus, men vi ska nog pallra oss ut iallafall.

bakning nu, va?


EN SISTA SAK....

om mindre än 2 månader så är det julafton och om 3 månader och 1 dag så fyller jag år. Så, nu vet ni det!

puss&godnatt

BECAUSE EVERYBODY WANTS IT AND THEY WANT IT BAD

nej, nu börjar det dra ihop sig till läggdags för min del. Fick ett sms från min syster som löd "väck mig om jag sover", så jag antar/hoppas att hon har något spännande att intressant att berätta, men det tvivlar jag på. Imorgon står det lite småprylar på schemat; bakning, fotografering, matlagning. Tänkte slänga ihop scones och eventuellt muffins eller något annat yummie. Hittade ett recept på en kladdkaka som såg helt killer ut, kan inte bli fel. Sen kommer jag nog gissningsvis att se något avsnitt av både One tree hill och Gossip girl. Dessvärre hade jag ju också planerat att morgondagen skulle bli min lilla "pluggdag". Tror dock att jag delar upp det och gör lite imorgon och lite på måndag.

men sängen var det nu då, alltså.

peace

SOMETHING'S MISSING

Har nyss hittat något som jag tror kan bli en viktig del i mitt liv, ett sätt att bli förstådd, förstå andra och för en gångs skull känna att man hör hemma någonstans. Lostdaugthersunited.org är en organisation för tjejer och kvinnor som har dålig eller saknar helt kontakt med sin pappa, precis som jag. Det är oerhört tufft att växa upp med en ensamstående mamma, även om jag är alldeles för envis för att erkänna det för sig själv. I hela mitt liv har jag alltid vägrat att erkänna det för andra och mig själv, för jag ansåg att det var ett sätt att visa mig svag, vilket jag inte velat göra. Att visa sig svag och sårbar är något utav det svåraste som finns, åtminstone för mig. Jag avskyr att vara offret, att vara den som behöver hjälp. Att dessutom erkänna för mig själv att jag faktiskt vill, och alltid har velat, ha kontakt med min pappa är något jag aldrig kunnat göra, inte förrän nu. Jag antar att min situation har medfört både positiva och negativa saker, jag skulle vilja säga att jag har blivit ganska stark som person, säker i mig själv på grund av det. Det har dock lagt grund till att jag har väldigt svårt att lita på killar/män och det dröjer ett tag innan jag verkligen kan släppa in dem på riktigt. Men jag tror absolut att detta är ett steg i rätt riktning, även om jag troligtvis kommer utvecklas med minismå babysteg.

If we stand united, maybe we can remove the feelings of guilt and shame.
If we stand united, maybe we can feel we are good enough - even though our dad might have told us we were not.

You join. We unite.

A THOUSAND ARMIES COULDN'T STOP ME, NO

Boy I probably said some corny lines
That I know you've heard a thousand times
I would do anything & everything to express my love with you
I don't care what I got to do
A thousand armies couldn't stop me no
Cause there ain't nothing impossible
There ain't nothing nothing
Nothing impossible for your love your love

IT WAS YOU AND ME, NOW I'M LEFT WITH NOTHING

håller på att pyssla ihop en liten önskelista som jag ska lämna över till min kära syster, som mest troligt pyser till London i November (FUSK). Har dock blivit lovad två julklappar, så det känns rätt bra ändå. Det som jag önskar mig av lillpysen är Battle Studies och Where the light is-dvdn med den bästa av dom bästa - John Mayer. En väldigt bra kompensation för att hon drar utomlands, medans jag blir kvar i gråa sverige. Inte för att jag tror att klimatet är så mycket varmare där, men ändå.

Försöker desperat leta fram bilderna från Amandas systemkamera, men jag kan inte hitta dom, tyvärr. Tog även en hel del bilder tillsammans med Amanda tidigare ikväll. Bilderna blev... Charmiga och söta, haha. Har inte skrattat så mycket på riktigt, riktigt länge. Hade ont i magen och tårarna rann. Inte för att det är något ovanligt, men iallafall. Tog även en hel del fina och mindre fina bilder i stan idag. Men, det återstår att se om jag lyckas hitta dom, verkar ju vara en hel kunskap.

nu tänkte jag leta fram lite fika, något drickbart och se om det finns någon att surra med på msn,
tjing!

JUST DET!

GLÖMDE JU BORT: GRATTISGRATTISGRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA SARA SOM ÄR EN UTAV TIO KANDIDATER TILL ÅRETS LUCIA! (Y) GRATTIS, RARING!

på tisdag (27/10) sparkar röstningen igång, och jag ska ta och slänga iväg en röst så fort som möjligt. Och det borde ni också göra, tycker jag!

PUSS

I THINK I BETTER WAIT UNTIL TOMORROW

tog en tur på stan med Amanda, lekte runt med hennes kamera och kikade lite i affärer. Så himla mycket fint, hittade en superfin skjorta, tröja, paljettjacka och en massa örhängen och sånt. JC har verkligen ryckt upp sig, så himla mycket fint dom hade! Var dessutom på DinSko och kärade ner mig i ett par vrålläckra heels. Svarta, råhöga heels i textilmocka strösslad med guldiga nitar, spännen och platå. Mumma, kort sagt. Ska ta och kika på lite shoes på min nya favorit - Nelly - och dreggla lite. Sen ska jag ta och pyssla ihop en skön playlist så jag har något fint att lyssna på medans.

imorgon har vi huset för oss själva, skulle jag tro, så det blir lite fotografering, massa bus & sen ska vi laga gojävlamiddag: kyckling med cocosmjölk, en massa curry och bulgur till det, kalas!

TJOHO!

hihi, Sara avslöjade hennes "hemliga projekt" för en stund sen för mig... Kan inte säga vad det är, men, jag håller tummara steeeeenhårt för bruden!

WILL YOU BE MY SUNSHINE ON A CLOUDY DAY?

buh, har sakta men säkert börjat smälta att det blev Nicklas som - helt oförtjänt - fick lämna Idol igår. Hoppas dock att grabben tar sitt förnuft till fånga och skaffar en egen blogg, jag kommer verkligen att sakna hans roliga videoinlägg då han "inte får visa sina boobs", gör en blues-variant av Rihannas Umbrella och en massa annat.

nu ska jag ta och sätta in lite musik på datorn från lite olika cd-skivor, exempelvis Where the light is, Heavier things och Continuum, finfint. Sen ska jag ta och se ett One tree hill-avsnitt också, hade jag tänkt.

ALL OF THESE PROBLEMS, THEY'RE ALL IN YOUR HEAD

mnäe, nu tänkte jag att det kanske skulle vara läge att pallra sig till sängen osv. Morgondagens planer har väl inte tagit form riktigt ännu, men det ryktas om att vi ska ta en liten tur ut och fota litegrann och så, vet dock inte om det rör sig om en tur in till staden eller bara ut på gården. Jaja, det blir kalas i vilket fall! Kul att leka runt med systerns systemkamera iallafall. Håller tummarna att idioten packat med sig en USB-sladd (säkert inte) så kanske jag kan bjuda på en bild eller två, man vet aldrig. Annars kan det ske som så att vi tar och bakar en liten sväng imorgon, har varit smart nog att packa ner världens kick-ass bakbok, så några muffins eller något annat yummie ska jag nog kunna slänga ihop.

nej, nu ska jag proppa in golåtarna i mp3n och sen blir det mys för hela slanten! Kanske tar mig en liten "powernap" också, vem vet?

PUSS

I GUESS WE'RE LIKE WATER & A FLAME

FAN, min livskvalité sjönk nyss ytterligare ett snäpp. Listan över saker som jag måste fixa nu under lovet blev plötsligt en punkt längre, som om jag inte redan hade nog att göra. Det är samhälls som ska pluggas, matte, NK (japp, jag har plugg utöver labbrapporten), historia, svenska, engelska, sång, gitarr och jag har säkert missat något. Får trösta mig litegrann med Daniel Merriwater, Russian Disco och en liten ruta choklad. Mörk choklad, dessutom. Har, på tal om godis, faktiskt varit riktigt duktig. Har inte ätit eller köpt godis på flera veckor, förutom mörk choklad, som jag fortfarande unnar mig där mellan varven. Mörk choklad och en massa frukt är på ett ungefär vad jag frossar i just nu.

Men, trots att uppgifterna ökar i en rasande fart och att stressen inte verkar vilja avta så känns det ändå som bra att vara jag. Jag vet ju att det inte lönar sig att klaga och gnälla, men det är ju så enkelt. Och - om jag ska vara helt ärlig - så är det rätt skönt att bara få gnälla av sig lite ibland. Bara det inte går överstyr.

åh, kan inte sluta lyssna på Red med Daniel Merriweather, attans bananer vilken bra låt det är! Texten är helt underbart fantastisk och hans röst är så grym att jag dör. Missa inte den, för guds skull. Ladda ner, leta fram på spotify, kika på youtube, vad som helst, bara ni inte missar den. 

 just nu sitter jag och överväger om jag ska se ett One tree hill-avsnitt (alternativt Gossip girl), eller om jag ska gå och lägga mig. Svårt val!

YOU TOOK SOMETHING PERFECT AND PAINTED IT RED

åh, tusan vad surt... Ville verkligen inte att Nicklas skulle ryka ikväll, i min mening gjorde han ett superbra framträdande, lätt en utav de bästa. Så det kändes lite surt, tycker absolut inte att han förtjänade att åka ut så här tidigt i tävlingen. Så ja, det kändes lite kasst. Hoppas man får ser mer av grabben dock, älskar hans röst!

Och på tal om röster jag älskar så har jag lyckats hitta (okej, ingen större bedrift egentligen, bara att kika på amazon.com - voilá!) både låtlista och omslag till John Mayers kommande album, Battle Studies. Längtar som tusan tills albumet släpps, Mayer är utan tvekan en utav de artister jag beundrar allra mest. Älskar hans röst, speciellt live, och han är en otrolig musiker. Så, nedan ser ni iallafall låtlistan, från 1 till 11, i sin helhet. Är just nu mest taggad att få höra Half of my heart och Friends, lovers or nothing, då jag hört snuttar ur båda låtarna. Tror dock inte jag kommer bli besviken på resten av albumet. Det är ju trots allt John Mayer som är hjärnan bakom kalaset.

1. Heartbreak Warfare
2. All We Ever Do Is Say Goodbye
3. Half Of My Heart
4. Who Says
5. Perfectly Lonely
6. Assassin
7. Crossroads
8. War Of My Life
9. Edge Of Desire
10. Do You Know Me
11. Friends, Lovers Or Nothing



Hur snygg?! Och för att inte tala om omslaget... svinsnyggt! Väldigt Johnny Cash!


sjukt snyggt kort. Frågan är bara; vart tusan har tatueringarna tagit vägen? Grym låt, för övrigt.


CRAPCRAPCRAP

men vad FAN?! Hur tusan kan Nicklas hänga löst igen? Ikväll var han dessutom en utav de absolut bästa. Störde mig sjukt mycket på att Mariette inte kan uttala girl, Tove var grym, Rabihs leende ser svinroligt ut (och är roligt att imitera), Eddie var faktiskt helt okej, Erik missade jag... Men ja, Nicklas kan ju inte åka ut, inte efter ikväll. Fan, jag hatar idol ibland.

IDOLMYS

nu äre idoooool! Väntar på att Nicklas ska uppträda, tjoho!

nu ska jag kirra något att dricka och sen fortsätta se the idols :)

puss

IT AIN'T FAIR

usch, sitter fortfarande och läser bloggen. Så sjukt hemskt vad vissa får gå igenom... Hatar verkligen att se då människor far illa, i synnerhet barn. Små, oskyldiga barn. Mår skitdåligt av att se och läsa sånt, samtidigt som jag beundrar de anhöriga för deras styrka.

*

huja, sitter och läser bloggen Den starkaste stjärnan, som handlar om lilla cancersjuka Victor som tyvärr dog i våras. Så himla hemskt, gripande och svårt att hålla tårarna borta. Läs bloggen här.

DANIEL MERRIWEATHER

alltså, jag kapitulerar helt. Den här killen är tamigfan helt fantastisk. Om Tingsek är grym så är denna snubbe helt gudomligt underbar. Finns egentligen inga ord som passar in i ramen för hur bra han är. Men, om ni vill hitta era egna ord för hur kalasbra denna dude är så har jag pysslat ihop en superb playlist, just for you. Den kalasbraiga playlisten hittar ni här, kids.

nu är det off to bed för mig, plugga lite grann inför provet som kommer gå käpprätt åt helvete. puss&godnatt

GIVING EVERYTHING AWAY FOR FREE

idag har det varit en mucho bra dag! Började med engelskalektion, där det inte blev särskilt mycket gjort, satt mest och surrade med grabbsen om allt och ingenting. Sen följde jag med Anton på Dialect, hade ingen gitarrlektion så jag följde med som sällskap. Sen käkade vi lunch, hade scmu-lektion (det går framåt i en rasande fart med julshowen, woho!). Sen drog jag, Sara och Anton till Fria Emilia och umgicks med barnen litegrann, lekte tidningsleken och tjoade runt. Riktigt roligt, var rätt trött efteråt, ungarna fick för sig att börja kittla mig. Och jag som är helt vansinnigt kittlig... Ja, det gick ju sådär för min del. Sedan upptäckte ju resten av kidsen det roliga, med slutresultat att jag hade typ 20 kids efter mig. Besvärligt. Men det var riktigt roligt, iallafall. Ska bli superroligt att sparka igång med hela kalaset nu, barnen verkar hur gulliga som helst och... ja, det lär bli superbra!

har nyss hittat en ny goding på Spotify: Daniel Merryweather. Gryyyymt duktig kille, helt underbar röst och... ja, en ny favorit, helt enkelt. Sitter här och är alldeles... gåshudig (?), ni måstemåstemåste kika på honom på Spotify, jag smäller av! Just nu lyssnar jag på grymma Could you, som mycket väl skulle kunna vara anledningen till att jag har sån gåshud just nu.

nu ska jag ha lite massage här hemma, sen blir det lite panikplugg av kuhi, kommer ju gå åt helvete imorgon på provet.


WEDNESDAY

hoho! Blev en sådär halvdålig dag för mig idag. Mådde uruselt där på förmiddagen, så jag åkte ifrån skolan, gick till vårdcentralen och sen åkte jag hem, vilade lite. Sen blev jag rastlös, dammsög hela övervåningen och fixade lite. Sen har jag lagat mat och fikat lite. Känner mig betydligt bättre nu, och jag tror att jag ska klara mig resten av veckan, bara jag tar det så lugnt som möjligt, och verkligen vilar till veckan, då det är lov (äntligen)

I HEARD THERE WAS A SECRED CHORD

näe, nu känner jag mig som färdig med pluggandet för ikväll! Ska ta några minuters tittande på lite bloggar, sen stänger jag ner för ikväll och parkerar mig i soffan framför Ugly Betty och Desperate Housewives. Fina tider, fina tider. Är grymt otaggad inför morgondagens skoldag, mest för att de skrotat allt det vanliga för en - i min mening - helt onödig "brytdag". Men, det blir säkert fint på något vis.

nej, nu tänkte jag ta och switcha till pyjamasbrallisarna (av någon skum anledning sitter jag fortfarande i mina übertighta jeans med hög midja) och placera mig på första parkett i soffan. Sen tänkte jag läsa några sidor ur NK-boken innan jag stänger ögonen. Att börja kika i svenskaboken vore kanske också en bra idé? Och så får jag ju inte glömma att ta hem Kultur- och idéhistoriaboken imorgon, provet är på fredag. Världens tråkigaste kurs, ser verkligen inte fram emot att varken plugga inför det eller genomföra provet. Inte alls.

jag och Linnea är verkligen lata. Vi sitter i samma hus, men i olika rum, och ingen av oss orkar lyfta på rumpan och gå några meter för att kommunicera med varandra face to face, så vi kör latmansvarianten - msn.

LOVE DON'T LIVE HERE ANYMORE

meh, mitt titanicarbete går åt skogen. Vill sig inte alls. Har skrivit några meningar, och det hade lika gärna kunnat vara ett arbete jag gjort på mellanstadiet. Så B:igt och dåligt att jag mest bara vill gräva ner mig i en grop. Fortsätter dock att kämpa med den, i hopp om att det ska börja arta sig efter ett tag. Blev iallafall ingen konsert för mig ikväll, känner att tiden inte riktigt räcker till + att jag mår sisådär, kändes bättre att stanna hemma.

nyss kom gänget hem från hockeyträningar och annat, så jag har hjälpt till litegrann, hämtade potatis och sköljde av den. Så lite har jag bidragit på matfronten iallafall.

imorgon har vi "brytdag", varför har jag ingen aning med, eftersom musikalen blev färdig för sisådär ett halvår sedan. Skulle vara någon övningsgrej, kör och sen med InSå-lärarna. Har dock noll koll på om InSå-grejen är individuell eller i grupp. Vet inte ens varför vi ska göra det här. Estetlärare borde verkligen bättra sig på informationsfronten.

I'M UNDER PRESSURE

hmm, historiaplugg skulle göras, och vad gör jag istället? Hamnade på Nicklas Hockers blogg (där det för övrigt bjöds på en kalasbra bluesvariant av Rihannas Umbrella) och spelade kungen. Kan ju dock kompensera med att skriva en riktig kick-assuppsats. Hehe, eller?

Håller på att gå igenom min garderob i huvudet, försöker komma på om jag har något leopardmönstrat eller zebrarandigt. Kan inte komma på att jag har något sådant i min ägo... Ändamålet är ett Spice Girls-uppträdande som jag ska göra till våren tillsammans med ett gäng superhärliga tjejer; Sara P, Sara S, Vanessa, Helena, Erica, Sofia och Fanny, som för övrigt är gruppens senaste tillskott. Är riktigt taggad, det kommer bli tokgrymt! Vem jag ska vara får ni lista ut själva, hehe.

Just nu sitter jag och dunkar min älskade spotifyplaylist (just nu spelas den gamla favoriten Best of you med grymma Foo Fighters), ska strax sätta igång (på riktigt) med mitt historiaarbete och sen hoppas jag att det blir middag inom en snar framtid, är grymt hungrig!

Sen ikväll ska jag ta och plugga lite mer NK (måste verkligen lära mig det här nu!) och sen ta det lugnt framför Ugly Betty och Desperate Housewives, känns som att jag förtjänar det.

Imorgon kanske syrran kommer hit på eftermiddagen, så vi ska nog ses. Var, hur och när har jag ingen aning om, men det löser sig säkert finfint! Kan mycket väl bli så att vi bara sitter i soffan på skolan och tar det piano, men man kan aldrig vara helt säker.

DON'T HOLD YOUR LOVE OVER MY HEAD

har nyss fyllt på med c-vitamin, i form av en mandarin, och ska ta och kicka igång med mitt historiaarbete, har äntligen kommit på ett ämne att skriva om. Hoppas bara hon godkänner det, då blir det nog kanoners det här!

så nu ska jag ta och sätta igång medans motivationen (nästan) finns där.

PUSS

-

alltså SHIT, kolla det här! Det sjukaste målet jag sett på riktigt, riktigt länge. Nämnde jag att målgöraren endast är 9 bast?


SOMEWHERE OVER THE RAINBOW

booh, sitter och har ARB... sådär halvkul. Jobbar med en massa lagar. Hade min första NK-lektion idag, vilket gick riktigt bra faktiskt. Började med att labba med två stycken jag aldrig pratat med, men det gick superbra.

Ikväll ska jag antingen åka och se en sångkväll som några tjejer i tvåan anordnar, eller sitta hemma och plugga... I ärlighetens namn så låter ju plugget sådär halvlockande, då hade jag nog föredragit konserten. Dock så mår jag uselt (igen) mår illa, känner mig yr och huvudet dunkar. Måste ju vara nåt jäkla fel på mig alltså, har mått så här till och från i flera veckor. Nåt stämmer inte riktigt. Ska ta och göra ett stopp på vårdcentralen imorgon på morgonen. Eller om jag gör det på torsdag? Nåväl, det ska fixas i veckan iallafall. Är less på att hela tiden vara sjuk.

nu ska jag fortsätta arbeta,
tjing!

I GOT YOU

nu tänkte jag faktiskt ta itu med det där jäkla NK-plugget, woho! Fast med lite fika till, så det ska nog gå rätt bra. Måste nog muta mig till att plugga så här i början. Tippar att jag kommer göra en tidig kväll, läsa lite mer NK och några stycken fin musik. Det blir nog alldeles utmärkt.

SKICKAR EN SLÄNGPUSS ÅT ER ALLA

RUSSIAN DISCO

åh, vad jag älskar låten Russian Disco med Tingsek. LETA UPP PÅ SPOTIFY GENAST, FÖR BÖVELEN! Ni kommer inte att ångra er. Det är snarare så att man får lite lust att börja spontandansa på bordet.

PUSSPUSSPUSS

SAY WHAT YOU NEED TO SAY

så där ja, nu har jag fått i mig lite käk, skönt. Ladda batterierna och sådär. Ska snart och handla och sen ska jag bara proppa in några låtar i mp3n och sen sätta mig i soffan med NK-boken. Kul kväll! Fast, jag ska väl inte klaga, har ju trots allt valt det själv... nej, nu ska jag försöka vara positiv och verkligen kämpa med NKn (och resten av skolan, såklart) och bara jobba på. Det ska gå. Jag ska klara det här har jag bestämt mig för.

sen måste jag ta itu med en del annat också. Kikade i boken som jag hade lånat till historian, för att kunna skriva den där uppsatsen. Och vad får jag se? I all min hast har jag bara tagit för givet att "efter kriget - innan freden" handlade om tiden efter andra världskriget, då det i själva verket handlade om 70/80-talet. Kul. Måste komma ihåg att ta med den imorgon och byta till något annat. Kanske tar en runda till stadsbiblioteket och ber om hjälp där också. Svenskaboken och lite införarbete inför NA-proven måste jag också ta itu med. Var tog min fritid vägen? Och i och med projektarbete, julshow PLUS en massa annat lär jag ju inte direkt få det mindre späckat i kalendern. Har då några smågrejer att se fram emot just nu:
- LOV
- ev. hockeymatch den 16e November. Hoppas bara att Kalle är sugen. Amanda är ju säkert på, och så lär man ju träffa en hel del annat folk, men det är alltid roligare med lite sällskap! Eh ja, sällskap som är lite utöver det vanliga alltså.

WHO SAYS I CAN'T GO HOME?

åh, hoppsan i galoppsan, titta vad lilla jag hittade på gamla favoriten YouTube, börjar längta till albumet riktigt rejält nu! Mindre än en månad kvar (17 November är datumet att se fram emot)

älskar videon, färgsättningen och att bilden ibland "fryser", som fotografier. Riktigt fin video! Och så skadar det ju inte att "huvudpersonen" är helt drop dead gorgeous och att låten är bra dessutom. Spana in, för tusan!


YOU KNOW I'M NO GOOD

nu har jag varit duktig och pluggat NK, gjort lite laborationer. Rätt spännande saker det där, faktiskt! Nu håller jag på med sångläxan, men det kan ju för tusan inte vara samma tonart det här... jäkla skit. Måste ta en liten plink på pianot någon dag. Eller så frågar jag Anette, vilket känns lite mer smidigt, hon som ändå kan spela piano, till skillnad från en annan jag känner.

resten av kvällen kommer jag nog sitta med näsan djupt sjunken i NK-boken, cool tjej alltså. Kan ju dessutom hända att jag har hunnit slänga in en ny låt eller två i mp3-spelaren.

för övrigt så ringde min syster tidigare idag. Det är kanske så att mormor och morfar åker bort till helgen (vi vet inte helt säkert, har bara hört talas om det) och i såna fall hade vi tänkt att flirta lite med mamma om vi hade kunnat få vara själva i huset en natt eller två. Det känns ju inte sådär jättetroligt direkt, men det hade varit trevligt iallafall! Kan tänka mig (med erfarenhet från i somras) att det lär bli en hel del skrik, bus och svammel. Som det alltid brukar bli då vi har huset för oss själva. Av någon konstig anledning. Hus ute på landet ska ju utnyttjas till fullo! Om det då innebär att man springer runt i huset och skriker som en stucken gris så får det väl vara så, right?

Vi har gjort lite planering inför julshowen, gud vad jag är taggad! Kommer bli så himla bra. Våran klass agerar faktiskt väldigt bra under stress, även om stressen inte alltid är nödvändig. Kan bara blicka tillbaka på en grym infokonsert för ungefär ett år sedan och en underbart fantastisk musikal i våras. Så med facit i hand kan jag ju säga att vi presterar väldigt väl i pressade situationer (obeservera att detta endast gäller i musiksammanhang, annars är vi uppskjutarna no. 1). Tror det kommer bli en riktigt bra show med mycket fyndiga skämt och humor! Kan hända att det förekommer en del intern humor, men det blir nog superbra ändå.

DON'T BRING ME FLOWERS AFTER I'M DEAD

WOHO, snacket med SYOn och NK-läraren gick alldeles utmärkt! Får börja redan imorgon, så det får ju helt klart ses som ett positivt resultat, nöjd tjej! (y)

dock så innebär ju detta att jag har massor av plugg att ta igen (7 veckors plugg, närmare bestämt), men det känns ändå helt okej. Så resten av eftermiddagen/kvällen kommer jag att plugga; NK, historia och svenska, grymt. Lyckligtvis är det absolut ingenting av intresse på tv ikväll, så det skadar inte.

så, nu ska jag klicka upp spotify och sparka igång med plugget.

tjarå!

THE END

nu är veckans bästa tv-kväll snart över, har avverkat One tree hill, Gossip girl, slutet av My sister's keeper och nu ska jag se lite av Vem kan slå Filip och Fredrik.

FILMTIME

nu ska jag äntligen få se My sister's keeper. Räkna med tårar!

SOCKERBARN

saknar denna unge litegrann... hoppas jag får möjligheten att pallra mig till piteå i helgen så jag kan hänga lite med favorittjejen. Tippar att det blir mycket skratt, bus och snack, i vanlig ordning. Har kvar ett brev som hon skrev åt mig efter att vi hade bråkat för sisådär 4-5 år sedan, det sitter nu uppe på min vägg, inramat och fint. Kommer aldrig slänga bort det. Även om jag inte minns varför vi bråkade så är det en utav de viktigaste sakerna jag har i mitt rum, det betyder så otroligt mycket. Sedan har vi ju våra obligatoriska "svullkvällar", då vi inhandlar en massa gott och sitter inne på vårat rum, lyssnar på musik och surrar, världens bästa tradition! Man får äta en massa gott och prata av sig, helt perfekt. Dessutom har vi samma dåliga humor, vilket jag antar får ses som ett litet släktdrag.


den viktigaste av dom alla<3


just nu håller jag och Sara på att planera lite inför farmen, jag längtar! Det kommer bli så tjofaderittangrymt, eller det är då det jag hoppas på, iallafall.

snart ska jag ta och se My sister's keeper och sen duka och skära grönsaker till middagen. TJING


ANKARA

skorna jag surrade om, de kornblåa raringarna, heter Ankara och kostar 299 kr, finfint.

Ankara SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COM

den rosa varianten var rätt söt den också

Ankara SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COM

SHOES ARE A GIRLS BEST FRIEND

kikar på skor, både till balen och studenten, och lyssnar på Amy Winehouse, grymt. Hade velat ha ett par lite rockigare, svarta skor, högklackade såklart, med nitar och sånt där, för att bryta av en enkel, söt och vit klänning. Hittade ju ett par underbara på Din Sko. Får hålla tummarna att dom finns kvar, i såna fall är det mycket möjligt att jag slår till. Nelly har också fina skor, ser jag nu. Svårt! Hittade ett par underbara kornblåa från Nelly för 299 kr, riktigt snygga. Hade varit kul att bryta av med någon färg också.

här är en drös snyggingar jag hittat på Nelly:

Marseille SEK 99, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Marseille, 99 kr (finns i svart också)



Berlin SEK 449, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Berlin, 449 kr (finns även i ljusrosa, grå och brun)

Rose SEK 199, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Rose, 199 kr (finns även i svart och lila)

Newark SEK 399, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Newark, 399 kr

Dornie SEK 399, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Dornie, 399 kr (finns även i svart)

så, ja... får se hur bra det kommer gå för mig (vars balans ligger på minus) att stylta runt i högklackat på studenten. Får väl bli mitt nyårslöfte, att lära mig att gå i klackar utan att ramla. Spännande. Om jag nu lyckas med mitt mission så är skorna ovan helt bananas snygga, skulle inte tacka nej till att kuta runt i någon utav dom i juni nästa år och gasta "esmu3 sha la la la la!"

HUM-DI-DUM

hoho, nu har jag städat och donat, så det kändes som ett alldeles utmärkt läge att ta en paus. Har dammtorkat, dammsugit och gjort fint. Känner mig rätt nöjd med mitt dagsverk. Ska sen langa hit min gitarr och plinka lite, så att jag kanske lär mig mig min läxa. Måste lyssna in mig på sångläxan också, så att den sitter till imorgon. Fast jag får se hur mycket sjungande det blir, har världens slemklump i halsen (jag vet att ni ville veta det. Egentligen) och den vill inte riktigt försvinna. Någon som har några effektiva tips? Vet inte om frätande syra känns som ett alternativ i nuläget...

ikväll är det iallafall tv-kvällarnas tv-kväll, woho! Ska bunkra upp med något som kan lindra halsen litegrann, peta glasögonen upp på näsan och gosa järnet framför One tree hill, Gossip girl & Vem kan slå Filip och Fredrik. Kalaskväll, med andra ord!

imorgon är det äntligen skola! Okej, nu måste ni väl tro att jag slagit huvudet i något hårt, men efter 5 dagar här hemma blir man lite småless och rastlös, så att återvända till skolan och mina bebisar känns alldeles utmärkt. Har till och med pysslat ihop en "comeback"-outfit, haha. Tänkte svira på mig ett par svarta jeans med hög midja från Cheap Monday, en blå/vit-randig tröja från Gina Tricot (gammal som gatan, men den funkar än!) svarta, högklackade boots och antingen en slarvig hästsvans eller lite rockigt rufs och så rött läppstift på det, kanon! Det gäller att återvända med stil, ni vet.

nu ska jag försöka kirra Spotify till denna dator!

puss

BUSIBUS

nu vill kidsen leka Idol. Hoho, ingen ro och ingen vila. Men det är fint ändå! Ska joina kidsen, sen städa och fixa i köket. Sen kanske det blir lite lugn och ro... Hoppas jag. Huja, känner mig som en riktig mamma! Har städat, diskat, bakat, lagat mat.

jaja, over & out!
puss

TUSAN

åhhhh, kikade in på facebook i vanlig ordning, och ser att Anton, den i min umgängeskrets som varit anti-facebook längst, och så ser jag bara "personer du kanske känner: Anton Wallbing". Jag flippade ju ur totalt (på ett bra sätt), trodde att han hade gett med sig... det hade han inte. Fan. Ska försöka deala med honom så att om jag kommer på 10 (hyfsat) bra anledningar till att han ska ha kvar den innan måndag så får jag som jag vill. Tror inte han kommer gå med på det, men det är helt klart värt ett försök.

nu ska jag snart ta och fixa mat till kidsen, sen preppa inför våran lilla myskväll. Vet inte om vi ska se körslaget eller om det blir film.

LET'S PLAY A LOVE GAME

är alldeles slut, har stått i köket och bakat för fulla muggar. Slängde ihop ett gäng muffins med marängfrosting. Dom blev rätt goda, men frostingen är så vansinnigt sockrig att man får lite ont i huvudet. Men annars blev dom grymt goda! Tänkte leta fram min sångläxa på YouTube, men inte tusan fanns den där. Frågan är om jag ska orka fixa spotify till denna dator, eller vänta med det till senare ikväll.. hmmm, dagens problem alltså!

i övrigt har jag planerat lite julklappar tillsammans med min kära syster, som investerat i en systemkamera här i veckan (FUSK) men som tur är så innebar det att jag lyckades squeeza fram en massa grymma julklappsidéer, inte mig emot. Kan dessutom bli en rätt billig historia i slutändan, vilket min plånbok bugar och bockar för.

nu ska jag kika på lite band på MySpace, ser ni!

puss

THRILLER

huja, vad jag blev nervös då jag hörde att Nicklas hängde löst igår! Inte alls kul. Kan bara tänka mig hur det kändes för honom... Tycker absolut inte att han förtjänade det, tyckte han gjorde bra ifrån sig, det var ett par stycken som var betydligt sämre än honom igår. Camilla gjorde bra ifrån sig igår, så att hon åkte blev jag faktiskt förvånad över. Erika och Erik tyckte jag var bäst igår.

nu ska vi se one tree hill.

puss

TONIGHT

nu ska jag se lite film med kidsen och sen duschen... eller om jag tar duschen före filmen? Det återstår att se. Film- och idolkväll med kidsen är iallafall inplanerat. Imorgon tänkte jag göra... Typ ingenting. Men, som ni alla vet så har planen "ingenting" sina tendenser att förändras från "ingenting" till "allt möjligt". Kan bli bra, kan bli dåligt. Vem vet?

nej, nu så ska jag se film!

tjarå, babes!

THE WAY YOU MAKE ME FEEL

nu har jag skrivit av mig litegrann, så himla skönt! Det är nånting jag måste göra regelbundet, det håller mitt huvud under kontroll och det är ett bra sätt för mig att slappna av.

har nyss ätit middag, och ska snart se ett till avsnitt av one tree hill innan jag tänkte hoppa in i duschen och preppa inför kvällsmys med kidsen framför Idol.

Vad hittar ni på ikväll?

puss

LOVE'S LOOKING GOOD ON YOU

meh, jag saknar mina vänner. Hell, jag saknar skolan. Nu får jag väl världens nördstämpel, men då man legat hemma i 3 av 5 skoldagar så är det ungefär vad som händer med en, man blir helt galen, helt bananas. Förhoppningsvis har jag kanske återgått till mitt normala jag (inte för att det finns någon del med mig som faktiskt är normal) före måndag. Eller kanske inte, vem vet? Jag kanske är fast så här för alltid.

Känner just nu ett oerhört sug att skriva... Alltså, inte skriva i bloggen, men bara skriva. Vad jag nu kommer skriva vet jag inte, känner bara ett sug att göra det. Så, jag ska nog göra just det. Skriva några rader.

ciao

I GOT TROUBLE, ALWAYS KNOCKING ON MY DOOR

har precis sett några avsnitt av One tree hill, gud vad bra den nya säsongen är! Trist - för att inte tala om tomt - då Peyton och Lucas är borta, men ersättarna gör ett oväntat bra jobb, måste jag säga. Hade dock gärna sett Clay utan skjorta lite oftare... För er som inte visste det så var Clay, eller Robert Buckley som han heter egentligen, med i den numera nedlagda tv-serien Lipstick Jungle som den en av de gifta kvinnornas yngre love-interest. Ser ut att bli en spännande säsong, minst sagt. Och grymt att Julian är tillbaka, han och Brooke är så himla söta tillsammans!

ska ta och kolla runt lite på lite universitet runt om i sverige, har som sagt inte bestämt mig om jag ska plugga i luleå eller på annan ort. Men det återstår att se.

TRA LA LAAAA

slutade med att vi såg Inlåst igår på Tv4. Intressant program det där, måste jag säga... Mucho bra. Sen låg jag i sängen och läste några sidor ur My sister's keeper och lyssnade på musik, som vanligt. Är ensam hemma just nu, ska snart värma lite mat och se något One tree hill-avsnitt och bara ta det lugnt, sen kommer kidsen hem. Får se vad jag hittar på då, kan mycket väl bli så att jag och Linnea ser på några avsnitt tillsammans, om hon vill. Kanske fikar lite, vem vet.

Ikväll ska vi ha lite Idol-mys, och så kanske det blir som så att man zappar över till SVT1 i pausen, där det är någon grej för Världens barn där bl a Movits! och Fibes, oh Fibes! skulle medverka.

och nej, jag kunde inte hålla mig... Här är låtarna idol-deltagarna kommer att framföra ikväll:

Calle Kristiansson - Bad
Ring 099-41401 eller smsa Calle till 72400 för att rösta

Camilla Håkansson - Human nature
Ring 099-41402 eller smsa Camilla till 72400 för att rösta

Reza Ningtyaz-Lindh - The way you make me feel
Ring 099-41403 eller smsa Reza till 72400 för att rösta

Mariette Hansson - I want you back
Ring 099-41404 eller smsa Mariette till 72400 för att rösta

Eddie Razaz
- They don't care about us
Ring 099-41405 eller smsa Eddie till 72400 för att rösta

Tove Östman Styrke - Will you be there
Ring 099-41406 eller smsa Tove till 72400 för att rösta

Nicklas Hocker - Black or white
Ring 099-41407 eller smsa Nicklas till 72400 för att rösta

Rabih Jaber - You are not alone
Ring 099-41408 eller smsa Rabih till 72400 för att rösta

Erika Selin - Beat it
Ring 099-41409 eller smsa Erika till 72400 för att rösta

Erik Grönwall - Thriller
Ring 099-41410 eller smsa Erik till 72400 för att rösta

Kl 20:00 ikväll kan ni börja rösta, och det kostar 5,70 kr att ringa och 5 kr att smsa. Tycker att de flesta körde på låtar man hade väntat att de skulle köra, de enda som chockade mig lite var faktiskt Erika och Erik. Hade de bytt låtar med varandra hade det varit ungefär så som jag väntat mig. Men kul, kul att de vågar ta ut svängarna litegrann och kör låtar ingen väntat sig att de ska välja. Black or white tror jag är en toppenlåt för Nicklas, kan tänka mig att hans röst passar. You are not alone med Rabih kommer antingen bli superbra eller ett totalt magplask. Tyvärr tror jag på det sistnämnda. Av tidigare erfarenheter tror jag att det kommer bli ett rejält wailkalas, och med tanke på låtens tempo gissar jag att han kommer bli rätt stillastående (om han nu inte gör en Camilla och ökar tempot och gör låten till en riktig schlagerdänga) så tvivlar jag att han kommer få möjlighet att visa på en bättring av det juryn tyckte han skulle ändra förra veckan.

nu tänkte jag värma lite mat och äta den, och sen se ett One tree hill-avsnitt.


I AM THE MAN ON THE SIDE

har precis kastat (okej, ta det inte alltför bokstavligt..) i mig en dammsugare. Glömmer ständigt bort hur goda dom är. Tur att jag åt en nu då, för att påminna mig... Det vore ju en skam att glömma hur goda dom är. Ska strax slänga mig ner i soffan och se SOS Gute med kottarna här, sen vet jag inte riktigt vad som händer därefter. Bestämde mig för att stanna hemma imorgon också, känns väldigt onödigt att återgå till vardagen - även om jag gärna hade velat göra det - för snabbt, man anstränger sig lite och, vips!, så är man sjuk. Igen. Tillbaka på ruta ett. Så jag tar mig en extra vilodag, helt enkelt. Jag kan inte hålla mig, jag måste försöka luska reda på vilka låtar idolisarna ska framföra imorgon. Såg på fejjan att Emil hade skrivit att dom var på konserten nu.. buhu, jag vill ocksååååå. Är lite (ja, bara lite) avis. Mest på att de får åka buss till luleå tillsammans, det brukar vara det allra roligaste med såna där skolgrejer.

nu ska jag kirra min nya favoritlåt, Lenny/Man on the side med John Mayer (finns på live-DVDn Any given thursday) som jag gått och nynnat på hela dagen.

puss, hej & godnatt

AND I LOVE YOU, I LOVE YOU

överallt i de bloggar jag kikat igenom idag har jag snubblat över ord som "höstmys", "höstsol" och en massa andra som - kort och gott - innehåller ordet höst. Då jag kikar ut igenom fönstret, vad möts jag av då? Lite snö, blötsnö dessutom (även om jag tippar att kvicksilvret pallrat sig till minusdelen av termometern), kyla, mörker, lera (där det inte är snö är det lerigt). Höstmys är det inget tal om, vinterjackan har varit framme i över en vecka, och jag tvivlar på att den kommer få se garderobens väggar förrän till våren. Men, jag är (rätt så) glad ändå. Saknar bara ett par vantar som kan värma mina kalla händer och en gosig halsduk, sen är jag all set inför vintern. Ska bevaka kvällens hockeymatch kl 19, hoppas på seger nu. Inte för att jag tror att mötet med Modo på hemmaplan ska innebära några större krusiduller, tippar att det blir en seger på 4-1 eller 5-1. Kan bli bra, kan bli dåligt.

för övrigt, är inte Basshunters Spotify-reklam det pinsammaste ni hört på väldigt, väldigt länge? Jag skäms då jag hör den. Usch.

TAMBOURINE

tralalaa, funderar på att se något OTH- eller Gossip-avsnitt. Ska jag? Ska jag inte? Annars är jag sugen på en glass, fryser lite grann (go figure) och lyssnar på Queen. Rätt bra, med tanke på omständigheterna. Ska strax dra lite lakan, måste ju göra lite nytta, tänkte jag. Fast jag har faktiskt strykit lite tvätt, gått ut med hunden, plockat ur diskmaskinen, så riktigt på latsidan har jag väl inte legat, om jag får säga det själv. Saknar min klass - speciellt vissa av dom - litegrann. Okej, det var bara 2 dagar sen jag såg alla sist, men ändå. Jag avskyr att vara hemma och vara sjuk, men måste man så måste man, liksom. Vill ju inte komma till skolan och smitta ner alla. Och sen om man inte ens har ork att laga mat åt sig själv så är det väl ett ganska tydligt tecken?

Kikade igenom mina Spotify-playlists tidigare idag och började småflina för mig själv... av 463 (japp, jag har räknat) så är det inte ens 100 spår där tjejer är inblandade. Jag är väldigt kräsen vad det gäller tjejer som pysslar med musik. Jag vet inte varför, men jag lyckas aldrig hitta någon tjej som får mig att tappa hakan, någon med det. Desto enklare är det för mig att hitta killar som lyckas med den bedriften... Å andra sidan så är det inte så svårt att hitta en musikkille som faller mig i smaken, allt som behövs är en gitarr. Och en kille som kan spela på den, förstås. Och så får han gärna sjunga också, med en egen, gärna lite raspig, röst. Mmmmh, I'm in heaven.

FATHERS BE GOOD TO YOUR DAUGHTERS

buhu, sörjer att jag inte får åka till luleå idag med mina classmates. Dock så är det bara själva bussresan dit och tillbaka jag sörjer, inte konserten där emellan. Jaja, det är smällar man får ta då man är sjuk. Fortfarande väldigt oklart om jag ska till skolan imorgon. Känner mig trött och hängig fortfarande, även om det är betydligt bättre än vad det var igår så känner jag mig inte 100% riktigt ännu. Är väl uppe i typ 85% nu, på ett ungefär. Har fördrivit lite tid med att titta på Nicklas blogg, flinat lite åt hans megahärliga dialekt (Göteborgska måste vara det charmigaste som finns) och peppat lite inför imorgon. Lite sugen att veta vilka låtar idolerna ska köra imorgon, då det vankas Michael Jackson-tema. Men jag tror jag ska spara det till imorgon kväll, faktiskt.

nu ska jag äta,
puss

CAN I OPEN MY EYES?

Har ingen vidare tur i letandet efter balklänningar. De jag hittat so far är fula, tacky, överdrivna eller bara... usch. Har dock hittat två potentiella kandidater. Enda haken? Man får hosta upp typ $600/styck för godingarna. Men, det skadar inte att ha något fint att titta på. 

Nummer ett kommer från Marchesa, hittade den här, nummer två kommer från Robert Rodriguez och den kan man klicka hem här.


IS IT OVER YET?

börjar sakta men säkert gå mot friskare tider. Kunde till och med ana lite svagt rosa färg på mina likbleka kinder. Har inte riktigt återfått min vanliga färg, men jag ser åtminstone bättre ut nu än vad jag gjorde igår, då jag i princip var självlysande, blek var jag. Känner mig fortfarande väldigt trött, var ute med hunden ett tag där runt 12-tiden, och jag var helt utmattad då jag kom hem. Och det var en väldigt långsam promenad jag tog, bör tilläggas.

Just nu sitter jag och lyssnar på Paramores senaste album, Brand new eyes, på Spotify. Riktigt bra, gillar att dom behållt sitt "grundsound", men ändå gjort lite förändringar. Håller dessutom på att kolla på Blocket efter en balklänning. Drömde (japp, drömde) om en av klänningarna från H&Ms designersamarbete med Matthew Williamson, och nu försöker jag hitta den på Blocket. Har dock inte hittat den klänningen, så jag letar vidare.

Annars, om någon har något tips på en hemsida med bra balklänningar så tar jag gärna emot förslag!

nu ska jag hjälpa till lite med maten,
puss på er!


I'M FREE, FREE FALLIN'

uh, fortfarande sjuk. Har legat inlindad i ett täcke i stort sett hela dagen och sett en hel drös med tv-program. Känner mig fortfarande trött och helt utpumpad, men det är lite, lite, lite bättre än vad det var innan, iallafall. Försöker att komma ihåg att dricka mycket vatten och sova mycket, så att jag kanske blir frisk - helt frisk - snart. Ska försöka orka med att se Grey's Anatomy ikväll, vill verkligen inte missa det. Imorgon ska jag, om jag orkar, försöka ta mig ut på en promenad, få lite friskluft i lungorna. Sen kanske jag tar itu med lite plugg, gitarrspelande och annat som har fått vänta de senaste dagarna. Hoppas att jag ska vara tillbaka någon gång den här veckan, men jag kan inte garantera nånting.

försöker just nu att pigga upp mig med min helsköna playlist, om ni missat den så hittar ni den här! Kom igen nu, kottar, jag vet att ni vill dela med er av era helgrymma playlists också! Langa hit dom, är ni söta. 

DÖ DÖ DÖ

äckelförkylning, försvinn, dö, avdunsta, bort, vik hädan.

ps. Ett plus i kanten till Bea som skjutsade hem mig idag! (fördelen med kompisar med körkort är ju att man kan tigga skjuts, hihi. Fast idag var det faktiskt hon som erbjöd sig)

WHO SAYS I CAN'T BE FREE?

då jag började prata om Battle studies blev jag tvungen att kika om nya singeln Who says fanns att hitta på YouTube, och visst fanns den! Kika här, damer och herrar.


LOST AND INSECURE, YOU FOUND ME

hoho i stugorna! Har blivit sjuk igen, verkar det som. Halsont, snuva, huvudet dunkar för att bara nämna några saker jag besväras av just nu. Har varit till luleå idag, på något slags "studiebesök" på LTU, vilket för min del visade sig vara väldigt givande. Var först på en föreläsning tillsammans med Sara om musik och media. Sen gick vi till någon hall där det bara var en massa tråkigt bajs. Sen gick jag till nästa föreläsning, som då rörde hälsovetenskap, vilket visade sig vara mucho bra för mig, och jag har bestämt mig för att satsa på att bli sjukgymnast. Känns som att det kommer passa mig alldeles utmärkt, då jag redan varit och nosat lite på den inriktningen ett bra tag nu. Måste dock läsa Nk B, en kurs jag i nuläget ej har, så jag ska gå till SYOn så fort jag är kurerad och böna och be på mina bara knän (om det är vad som krävs), vill verkligen få den kursen gjort redan i år, så jag slipper ta ett extraår bara för att plugga upp den kursen. Så jag hoppas verkligen att hon är snäll nog att låta mig hoppa in, även om det är lite sent påtänkt... Men det är smällar man får ta då man kommer på vad man vill utbilda sig till sådär tvärt. Förutom några föreläsningar, ett oerhört kyligt campus (låter så coolt och amerikanskt att använda ordet "campus". Synd bara att det ligger i lilla kalla hålan Luleå och inte i typ... Providence). Bjöds även på en tokgrym konsert av en rockensemble från musikhögskolan i piteå, så sjuuuukt bra! Fick Paramore-vibbar så det bara dånade om det, och för några sekunder blev jag nästan lite sugen på att fortsätta med musik. Men nej, jag har bestämt mig. Sjukgymnast it is. Vet dock inte om jag vill plugga i luleå. Det känns så... hemma, så nära, på något vis. Då jag ändå tagit studenten och kan plugga i princip vart jag vill känns det ju sådär halvlockande att plugga i en stad där jag bott i typ hela mitt liv, som numera är typ 4 mil bort. Lund känns också lockande, älskar ju verkligen Skåne, och utbildningen finns där också. Svårt val!

Imorgon ser det inte bättre ut än att lilla jag blir hemma i min ensamhet. Anna åker till Skåne (lyckost!) och de andra jobbar och är i skolan, som vanligt folk, och jag skulle göra rätt mycket för att få göra det jag med, men nej, jag ska ligga hemma och vara sjuk, minsann! Livet ser inte bättre ut än så. Så det blir att ligga och dega framför tvn all day long, invirad i täcken och filtar och hela faderuttan. Sen om jag får i mig någon mat återstår att se, har en klump som känns lika stor som ett äpple ungefär i halsen, tar emot att svälja allt som är i fast form. Vatten går ner, än så länge. Men jaja, nu ska jag sluta gnälla om mina åkommor.

Bra saker jag kan glädja mig åt för tillfället är iallafall:
- idol på fredag (go Nicklas!)
- på söndag drar säsong 7 av One tree hill igång och Gossip girl börjar igen, woho!
- om lite mer än en månad - 17e och 20e November är datumen jag håller på hjärnan, närmare bestämt - släpps John Mayers nya skiva, Battle studies, och så är det premiär för New moon. Right on!
- våran julshow har börjat ta form och fart, grymt!
- får snart hem en laddning med nya, fräscha underkläder och sockar, ett gäng böcker (nu ska jag minsann bli "en i gänget", ska börja läsa Milennium-serien som alla pratar om nuförtiden) och en film upp, jullovet är i stort sett packat och klart för min del, lär väl ligga med näsan i en bok hela lovet.
- fyller snart år! Eller snart och snart, det är ju ändå 3 månader kvar, men det känns som om det var igår jag fyllde 18, så det ska nog gå i en rasande fart.
- FARMEN! Som jag har längtat. Och inte bara jag, Sara har väl också längtat rätt mycket (hoppas jag), och snart smäller det!
- höstlov, mindre än 2 veckor kvar, och det är då efterlängtat ska ni veta. Och välbehövt.

nej, nu ska jag flytta de sista låtarna till mp3n, sen ska jag lägga mig och försöka sova.

puss&godnatt

THELIST

som den listtokiga människa jag är tänkte jag pyssla ihop en liten lista med saker jag gillar och ogillar just nu.

hushållssysslor låter ju sådär halvroligt, men för mig har det visat sig vara ett alldeles utmärkt sätt att slappna av. Om jag känner mig stressad tar jag fram strykjärnet och stryker några örngott framför tvn, bästa nedvarvningen. Om jag däremot känner mig lite på den sura fronten blir det en svängom med dammsugaren. Ett ganska enkelt sätt att se vilket humör jag är på. Fast det är ju ingen garanti att jag faktiskt är arg bara för att jag står och dammsuger.
mörk choklad i hösttider får jag alltid ett sånt otroligt godissug. Försöker dock skärpa mig, och om jag blir sugen så försöker jag att ersätta det med mörk choklad istället. Betydligt bättre för samvetet, iallafall. Och lite godare. Försöker jag intala mig själv iallafall, sen om det faktiskt är sant är ju en helt annan sak...
gnälliga hockeyfans hur det kommer sig att de som påstår sig vara luleåfans ändå anser sig ha rätten att gnälla på vissa spelare... det känns väldigt respektlöst, dom (spelarna) är inte mer än människor. Särskilt utsatt tycker jag är Mattias Modig. Går det dåligt i en match läggs hela skulden på honom. Om det går bra, däremot, då är det backarna som får all ära. Det känns inte riktigt rättvist, tycker jag. Om man ska heja på ett lag tycker jag man ska uppskatta laget som sin helhet, och inte gnälla på enskilda spelare, då skulden väldigt sällan kan läggas på en person. Nej, skärpning!
höst-tv sommaren i all sin ära är ju helt underbar, men det finns ju såna där stunder då man bara vill sitta framför tvn och dega och så visas bara halvtaskiga repriser. Så utifrån det så är jag väldigt glad att det är höst; Grey's anatomy, Gossip girl, One tree hill, Desperate Housewives, Ugly Betty, Idol. Hösttablån är alldeles sprängfylld av en massa godbitar, det sätter guldkant på tillvaron, om man säger så.
bloggar världens bästa tidsfördriv. Finns så himla många bra, duktiga bloggare här i sverige. Kenza, Lisa, Karna, Felicia, Natalie, Ebba, Jennie och en massa fler. Sen finns det ju några som jag gillar lite mindre... Men vi nämner inga namn. Men var är alla manliga bloggare?
bakning efter en tur på biblioteket snubblade jag över Leila Lindholms bakbok A piece of cake, som jag velat ha ett bra tag. Och vilken bakbok det är! Måste nästan investera 200 kr i den, sprängfylld med recept på kakor, tårtor, bullar, muffins och bröd. Superfin bok. Att baka är (för mig) ett utmärkt sätt att slappna av, och sen är det ju alltid kul att smaka det man bakat...
läpsyl så här i höst/vintertider blir jag alltid torr och narig om läpparna (och händerna, för den delen), så ett läpsyl är alltid en superinvestering så här på hösten. Nu senast köpte jag Lypsyl sensitive, men jag har inte märkt av någon mirakelförändring. Kommer nog inom kort att investera i en burk med smörja, dom brukar funka bäst för mig.

nu ska jag käka lunch, sen ska jag till stan och införskaffa mitt efterlängtade läppstift från Nivea, kommer nog sportas redan imorgon!


SPLIT SCREEN SADNESS

nej, nu ska jag lägga mig i sängen, slå igång Heavier things (nya favoritskivan, dock lånad från stans bibliotek, måste klickas hem från cdon snarast!), skriva grattis kort (JOHANNA KÄNN DIG TRÄFFAD, hihi) och sen försöka hitta en bekväm sovställning, har döont i nacken, stel och jävlig. Imorgon är det skola igen, känns som att man nyss var där. Vilket visserligen kan bero på att jag var där senast igår och repade. Har dock vilat upp mig ordentligt idag, så det ska nog inte vara några större problem ändå. Dessvärre börjar vi med tråkdagen; historia, ensemble (enda guldkornet på dagen), idrott och kultur- och idéhistoria (tror jag?). Samhällslektionen och mest troligt min sånglektion utgår pga en dansföreställning vi ska se på hildurs, den verkar grymt bra, är laddad som tusan. Alltid roligt att ha den förmånen att få se en massa konserter, teatrar, dansgrejer osv som en del av skolgången.

WHAT A FEELING

hoho, sicken galen helg! Eller galen och galen är väl att ta i, men igår var det iallafall rep inför Operettpärlor från 10.00 till 16.00 på skolan, sen hem och äta middag, sen blev det som så att jag följde med Bea, Gabbi, Emma L och Emma K ut på krogen, trevligt värre! Stupade i säng runt 3 i morse, helt slut. Men det blev en grym kväll, som i vanlig ordning avslutades på frasses, ett riktigt stammishak efter en helkväll på bränna. Nu laddar vi inför farmen, right, tjejer?!

YOU CAN'T BREAK A BROKEN HEART

har pysslat ihop en underbar playlist i spotify, klickklickklick. lyssna&njut!
Bohemian Rhapsody Candy Clarity (acoustic) Coming up easy Daughters (electric guitar mix) Devil in me Free Fallin' Gloria Golden Touch Highway man I want to break free Leave my fire Lenny/Man on the side Mountains to move No envy no fear Ochrasy Pencil full of lead Right this way Run to you Russian disco Save you Say Shake the disease Six years (ft. Pauline) Somebody to love Stay Stuck on you They bring me to you Tired of you World of its own You can't break a broken heart Young dad
Massor av godbitar som säkerligen kommer att förgylla eran lördag, almost sure of it.

usch, fy och blä, måste börja gå mot stan snart. Känner inte direkt suget, om man säger så. Dock så tror jag att det kommer vara en gynnsam och givande dag. Och det är alltid kul att kunna bredda sin repertoar. För övrigt så är Tired of you med Buckcherry en gryyyyyym låt. Och ja, den finns i min lilla playlist, så det är bara att klicka upp den nu. Och ja, jag fick tipset från världens bästa Nicklas.

Ikväll ska jag ta det lugnt, se Körslaget, kanske fixa lite med musik till mobilen & mp3n, det behövs lite nya godbitar dit, känns det som.

nej nu måste jag (motvilligt) börja gå. Skit också.

PUSS


THIS DAY HAS MAGIC THOUGH

jag säger då bara: NICKLAS HOCKER ALÉ, ALÉ, ALÉ! Han gjorde superbra ifrån mig, och han förtjänade verkligen att gå vidare. Höll på att ge ifrån mig ett litet glädjetjut då Jihde läste upp hans namn, men jag lyckades behärska mig. I övrigt så tyckte jag att både Erik och Tove gjorde superbra ifrån sig, och för mig kändes det inte mer än självklart att även de skulle gå vidare. Det var ganska väntat att det blev Eddie och Karolina som hängde löst, men jag tycker ändå att det var Eddie som skulle ha åkt. Nästa vecka är det - precis som jag förutspått att dom skulle ha - Michael Jackson-tema, spännande!

Sitter just nu och äter frukost, laddar lite inför dagens sjungande. Är inte särskilt taggad, men jag kanske mjuknar lite då jag väl är på plats. Gruvar mig dock inför promenaden, det såg lite kallt ut ute tycker jag. Tur att jag har min supermjuka dunjacka att värma mig. Nu ska jag titta facebook, läsa lite bloggar innan jag beger mig mot stan. Hoppas ni får en superfin dag!

puss

KISS YOU GOODNIGHT

varför, varför, varför är jag kvar här? Bra fråga, utan något direkt bra svar... Jag ska strax sätta mig själv i rörelse dock, hade jag tänkt. Kanske ta en runda på stan, bara för att jag kan. Känner ett starkt sug av Fanta citron. Och det där röda läppstiftet från Nivea by Chantal Thomass känns oerhört lockande, det är typ den mest perfekta röda färgen jag sett på riktigt länge. Känns som ett utomordentligt sett att piffa upp den mest vardagliga klädseln. Skulle till exempel vara finfint till min svarta klänning som jag har på mig i detta exakta ögonblick. 149 kr, lindex barnavdelning. Ett riktigt guldkorn. Dock så var ringningen som skulle vara fram rätt barnanpassad, men det var lätt fixat: klippte bara bort etiketten där bak och så vände jag den åt det hållet istället. Mycket bättre! Vill ha ett par leopardmönstrade tights till detta enkla men åh så snygga tygstycke, ett par råläckra örhängen från Lindex som jag kärat ner mig i, vita Converse och kanske en drös armband på det. Hur snyggt?!

Nej, nu ska jag slajda mot stan, kanske fixa lite gott inför ikväll, inventera utbudet i butikerna. Som i antal inte sträcker sig högre än typ 5, men ändå. Och snart ökar det ju då gallerian slår upp portarna den 29e. Dessutom så kommer även Stadium hit, fint. Men nej, ut i kylan nu.

puss på er!

WHAT IS LOVE?

huhu, provet är gjort. Det kändes rätt bra, men jag ska väl inte säga för mycket. Meh, såg då alla som inte redan beställt sina studentmössor provade och beställde sina idag, och jösses vad jag längtar till studenten! Det är väl sisådär 200-nånting dagar kvar, men det känns ändå rätt lindrigt... Eller okej, lindrigt känns det väl inte, men man börjar se slutet på denna resa.

Ikväll är det ju första fredagsfinalen i Idol. Kvällens tema är klubb och så här ser låtvalen ut:

1. Nicklas Hocker Get this party started av Pink
Ring 099-41401 eller smsa Nicklas till 72400

2. Rabih Jaber When love takes over av David Guetta ft. Kelly Rowland
Ring 099-41402 eller smsa Rabih till 72400

3. Karolina Brånsgård Just dance av Lady Gaga
Ring 099-41403 eller smsa Karolina till 72400

4. Erika Selin About you now av Sugababes
Ring 099-41404 eller smsa Erika till 72400

5. Calle Kristiansson Destiny calling av Melody Club
Ring 099-41405 eller smsa Calle till 72400

6. Reza Ningtyas Lind Superstar av Jamelia
Ring 099-41406 eller smsa Reza till 72400

7. Erik Grönwall Leave a light on av Belinda Carlisle
Ring 099-41407 eller smsa Erik till 72400

8. Camilla Håkansson All night long av Lionel Richie
Ring 099-41408 eller smsa Camilla till 72400

9. Eddie Razaz Release me av Agnes
Ring 099-41409 eller smsa Eddie till 72400

10. Mariette Hansson When tomorrow comes av Eurythmics
Ring 099-41410 eller smsa Mariette till 72400

11. Tove Östman Styrke Hot N' Cold av Katy Perry
Ring 099-41411 eller smsa Tove till 72400

Ser ut som ett riktigt bra startfält i mina ögon, lite intressant är ju dock att 4 av 5 killar har valt låtar som sjungs av tjejer. Spännande val, men jag är väldigt nyfiken att se allas framträdanden, se hur dom valt att använda den konstruktiva kritik de fick ta emot under kvalveckan, jag väntar med spänning. Vem/vilka röstar ni på ikväll?


ONLYBYTHENIGHT

godmorgon på er, kottar! :) lyckades med konststycket att faktiskt vakna i tid men att missa typ 3 bussar på raken... Men nu är jag här iallafall. Inte på lektion, visserligen (vågar inte gå in). Men, jag är inom skolans väggar iallafall, högst närvarande. Fördriver lite tid med att titta på lite idolklipp, hehe. Ikväll smäller det ju, första veckofinalen! Givetvis är Nicklas min favorit inför kvällen, men Erik och Tove kommer inte långt därefter. Måste nog ringa Amanda ikväll, diskutera våran lilla crush osv. Imorgon blir det skolaskolaskola heeela långa dagen. Kör från 10.00 till 16.00. Lite drygt, men det ska nog bli kul ändå. Får se till att vila upp mig ordentligt ikväll, inte anstränga rösten så överdrivet mycket. Sen så kaaanske jag hänger med Bea och Gabriella ut på bränna. Det lät kul iallafall.

*

på tal om attans bananer, fick veta att typ 160 pers på en skola i skellefteå där vi för typ 1,5 år sedan uppträdde på insjuknat i svininfluensan under hösten. Helt sjukt. 160 av 400-nånting. Galet. Det var ett utav de högst antalet smittade inom en kommun i hela sverige.

nåja, NU ska jag lägga mig. På riktigt.

godnatt!


attans ban

åååååh, jag såg att idolernas bloggar är uppe nu, WOHO! Jösses, vilken idolnörd jag är, men det är så himla spännande. Och intressant att läsa deras bloggar. Ska strax gå och lägga mig, är trött som en gnu och dessutom fryser jag, mitt högra (notera att det bara är det högra benet) skakar lite sådär lagomt mycket. Är lite smånervös inför historiaprovet imorgon. Har hört att det inte var så svårt, så det ska nog inte vara några större problem. Hoppas jag. Pratade om matchen på vägen hem från stad, vi tippade på en jämn match, med 3-2 eller 4-3 som resultat, eventuellt att matchen avgörs i förlängning. Slutresultatet? 4-3. Vet dock inte om matchen avgjordes efter sudden. Fan, jag borde ha satsat pengar på dagens match!

Insåg typ igår att höstens schema är helt attans bananer full-packat. Helt sjukt galet. Vanligtvis är det på våren man har allt som man kan tänkas ha, men omväxling förnöjer, brukar man ju säga... Bara nu under hösten ska vi medverka i konserten Operettpärlor (vi ska alltså inte enbart lära oss 5 låtar med löjligt krångliga nothäften, språket vi ska yla på är dessutom tyska. Skjut mig), ha ett luciatåg (typ tradition att de elever i årskurs 3 som läser kör b har ett luciatåg), fixa julshowen OCH dessutom så råkar vårat projektarbete halka in precis under denna tidpunkt. Behöver jag ens nämna att studenten känns vääääldigt avlägsen just nu? Men, väldigt efterlängtad.

imorgon blir det att sova borta, hoho. Okej, visserligen bara typ 3 hus nedåt gatan, men ändå. Spännande, på något vis. Även om jag sovit där typ 100 gånger förut. Tippar att det blir idolmys imorgon kväll, är rätt taggad, faktiskt. Måste ju sitta och heja på mina favoriter. Vilka i Idol hejar ni på?

nej, nu börjar ögonen bli tunga som bly, dags att pallra sig till sängen!

puss&godnatt på er!

DUM-DI-DUM

god morgon, god morgon! Har äntligen invigit min kära jacka. Hade tänkt att vänta i några veckor, men kylan som infann sig igår ville inte vänta, så därför fick dunisen åka fram redan igår. Rätt skönt, önskar att jag hade tänkt på det redan på morgonen, det var så vansinnigt kallt, blött och jobbigt. Tog dessutom det dumma beslutet att ha mina svarta tygskor. Dum, dum, dum idé. Innan jag ens hade tagit mig halvvägs till skolan var skorna - och därmed också sockarna och fötterna - genomblöta och iskalla. Kanonstart på morgonen. Kutade runt i skolan i tjocksockar hela dagen, för att tina upp mina stackars fossingar. Efter skolan följdes jag och Sara åt till stan, och jag gjorde ett premiärbesök på biblioteket, som efter sommarens renovering var ljust, öppet och fräscht. Gick runt och inventerade lite, och hittade faktiskt några böcker och skivor som fick följa med mig hem; Being Nikki, A piece of cake och den som kändes allra mest riktad till mig: Guitar for dummies. Tror den passar mig alldeles utmärkt, för att uttrycka det milt. Bläddrade igenom den igår, och det såg väldigt lovande ut.

I SAID: BRRRR, IT'S COLD IN HERE!

huja, vintern närmar sig med stormsteg. I söndags då jag satt på bussen och tittade ut genom fönstret så möttes mina ögon av snö. Snö. Den fjärde oktober. Bananas. Och kylan har börjat ta ett stadigt grepp nu också, i morse hade vi 6 minusgrader. Längtar tills jag får börja använda min nya vinterjacka, men samtidigt vill jag inte ta fram den för tidigt så att jag vänjer mig vid den och då det väl är 30 minus så lär jag ju frysa fast. Måste dessutom hitta mig ett par vantar, fickorna funkar bara under en begränsad tidsperiod, har jag upptäckt. Tycker redan att det är liiiite för kallt för mina små händer (eller tassar, som Sara säkert skulle uttrycka det). Fick frågan om jag ville jobba på hockeyn på torsdag. Hade varit riktigt roligt, känns som att jag vill (och faktiskt försöker) se så många matcher som möjligt, har redan varit på 2 stycken, och förhoppningsvis blir det fler framöver. Längtar lite extra till skellefteåmatcherna, som vanligt, mycket spänning och dramatik, precis som jag vill ha det!

HOME IS WHERE YOUR HEART IS

sitter och har ARB-lektionen, ska göra ett arbete om en massa lagar och grejer. Åt magiskt god middag igår; laxlasagne. Första gången jag åt det, men absolut inte sista. Sen avslutades kvällen med att hålla stenkoll på matchen, som Luleå vann med 5-2, FINT! Ikväll ska jag läsa min svenskabok och se Ugly Betty och Desperate Housewives.

+++++

drack för övrigt den kanske godaste drycken ever igår. Det är en amerikansk dryck som heter Snapple, och det är väl lite "lemonade"-aktigt, skulle jag tro. Smaken hette pink lemonade och den smakade godis, utan att nödvändigtvis vara söt och sliskig. Tummen upp för den, helt enkelt. Den finns på Ica Kvantum i luleå, men jag hoppas verkligen att den finns på fler ställen. Riktigt, riktigt god dricka. Och nu har jag lyckats skriva ett blogginlägg om en dricka. Fint. Nästan så att den petar ner Fanta citron från förstaplatsen. Fast bara nästan. Dom kommer på en delad förstaplats, om vi säger så då.

jag och Amanda har blivit de största idolnördarna ever. Kommer garanterat att sitta där varenda fredag och heja på Nicklas (vår solklara favorit). Han och Erik tillhör mina favoriter!

I KNOW A GIRL WITH A GOLDEN TOUCH

hoho! Fick ett sms för en stund sen that made my day: "vi är lediga från historian imorgon". Underbart är bara förnamnet, blev riktigt, riktigt glad. Inte nog med att det innebär att jag får veckans enda sovmorgon, typ, det är dessutom HISTORIA jag slipper. Jag måste ha varit snäll på sistone, har verkligen karman på min sida. Men, I like it! Väntar på käk, sen ska vi pallra oss till bussen och susa några mil norrut. Känns bra att komma hem, känns ännu bättre (faktiskt) att få återvända till skolan. Missade 3 av 5 möjliga dagar förra veckan, och jag avskyr verkligen att vara hemma och vara sjuk. Grymt att träffa mina kära vänner igen och get high on life tillsammans.

missade matchen mellan Detroit & St Louis igår, men det visade sig vara lika bra då mina favoriter - Detroit - förlorade med samma resultat som i fredags. Men jag fick en trevlig kväll, så jag är glad ändå.

FALLING OUT OF A PERFECT DREAM

huhu, det slog mig att det bara är några veckor kvar till farmen, taggataggatagga! I nuläget ser vi ut att bli ett gäng girls som går ut, jag är så löjligt laddad att jag håller på att explodera. Ska försöka att langa upp mobilen några gånger under kvällen och få någon bild på oss tjejer, är så pisamt dålig på att ta kort då det vankas utgång (vilket kanske är lika bra, eftersom typ 99% av bilder från utekvällar som jag fastnar på är pinsamma). Nu tänkte jag se om min kära syster är vaken, planen är väl att vi ska dreggla över favorit-Nicklas (hehe, våran nya favorithobby) och bara surra skit. Och kanske äta lite chips. Ni vet, sådär som en jäsig lördagkväll ska se ut! Ja, då det inte är galejkväll på farmen, förstås...

imorgon blir det nog en dag i samma tecken, se reprisen av Idol, jäsa lite och sen pysa hemåt, såsa framför One tree hill, Privileged och alla andra gamla klassiker. Undrar om Friday Night Lights är imorgon? Det var ju inte förra veckan? Detta skall undersökas genast!

meh, hittar ju för tusan ingenting på Kanal5s hemsida...

TUSAN

huja, det blev till att återvända hem igen med en riktigt sur förlust bakom rumpan. 36-14 i skottstatistik. 36-14, sug på den ni. Och ändå slutade matchen 2-3. Surt, surt, surt. Laget kämpade på riktigt bra, speciellt i tredje perioden, det var verkligen en oförtjänt förlust. Hoppas att dom tar sig samman och vinner nästa match, om dom kämpar lika hårt som dom gjort idag så förtjänar dom att vinna! Coop Arena fick lite smått oväntat besök av - hör och häpna - en liten pippifågel. Klacken började med "pippifågel, alé, alé, alé!" för att sedan byta till den lite mer brutala varianten "pippifågel ska bäras ut på bår!". Koffeinbombade före matchen med en lite småäcklig Mountain Dew. Den var god i början, sen började den bara smaka... Usch. Den skulle smaka hallon och citrus, smakade mest färgämnen. Den vanliga var dock lite godare, smakar som en söt Sprite, typ.


WE DIE ONLY ONCE

då var jag färdigfixad och klar, ska bara borsta tänderna, sen är jag redo att rulla norrut!

ska bara lägga in lite låtar i mobilen, sen är jag all set.

laters

I GOT SOLD BUT I'M NOT A SOLDIER

yeah, nu är det dags för lite fixelifix inför eftermiddagens hockeymatch, taggad till 1000! I nuläget ser mitt klädval ut att bli min svarta klänning, strumpbyxor, sjal och converse. Håret har jag ingen aning om vad jag ska göra med, men det löser sig.

håll tummarna nu, vaaa?

puss

YOU KNOW THAT I COULD USE SOMEBODY

sitter och nosar runt lite på YouTube, och hittar en drös covers av Kings of Leons superlåt Use somebody. Kul att höra andra göra sina egna tolkningar av låten. Här är några jag hittade:

paramore
även mina gamla favoriter ger sig på låten, intressant! Och slutresultatet blir ju bra, såklart

pixie lott
bästa versionen jag hört på länge!

meh, ids (hur norrländsk är inte jag?!) inte leta fram några fler, men jag vet att Tyler Hilton gjort en grym pianoversion! Så den borde ni minsann spana in.

nu ska jag leta fram lite käk, kanske våldgästa min syster som säkert sover fortfarande, till skillnad från vissa utav oss som vaknade typ sju. lucky sucker

jag DÖR

seriöst, gott folk, ni har väl inte missat detta? Så nedrans jäkla bra, gåshuden är inget annat än obligatorisk efter ett framträdande som detta. Helt outstanding, om killen inte vinner hela sjabraket blir jag nog tvungen att pensionera mig. Och Bagges line "jadu Erik, jag är faktiskt på ganska dåligt humör... i 40 år har min mamma sagt att jag sjunger bäst i världen. Och vet du vad som hände? Sen kom du. Tack för den." hahahaha, jag dör varje gång.

IS IT TRUE?

glädjebombar fortfarande efter Nicklas finalplats igår, och firar detta med att se hans audition om och om igen. Okej, jag är liiite nördig, men den är så bra!

ska typ duscha och fixa mig om någon timme, så man är ready to go inför hockeyn. Håret stinker fortfarande hårfärg, men förhoppningsvis kommer detta lösa sig senare, det luktar verkligen vidrigt, ska ni veta! Just det, har kanske inte nämnt det? Oops, pinsamt. Men, here it goes; jag är brunhårig, gott folk! Det blonda är no more. Åtminstone för en liten tid framöver. Kanske langar in en bild senare, kanske inte. Känns bra iallafall, mucho bra.

HAPPINESS

woho! Jag är helt galet bananas glad alltså! Inte nog med att det är hockeydags idag, luleå-färjestad så blev dessutom Erik och Niklas finalister i idol igår. Jag skämtar inte, jag skrek då Niklas ropades upp som finalist. Eller skrek, det blev mest bara ett högt läte som råkade lämna min mun, skulle inte direkt kalla det för skrik. Blev iallafall riktigt glad, han förtjänade verkligen det, enligt mig. Förutom Idol hann jag även se lite hockey, NHL-premiären mellan St Louis Blues och Detroit Red Wings. Såg inte matchen i ett helt svep, utan det blev en hel del zappande mellan 6an och 4an, en fight som 4an för det mesta vann, och det var snabba vändningar vill jag lova! Som Kalle sade: "det märks att det inte är elitserien". Sant, så sant. Men det var en bra match, som jag hoppas att Rödvingarna vann. Först så ledde St Louis med 1-0, sen reducerade Detroit till 1-1 och sen tog dom ledningen med 3-1 och sen då jag kollade med Kalle så ledde tydligen St Louis. Snabba vändningar, som sagt.

har dessutom en liten, hehe, överraskning åt Kalle, som ska med på hockeyn idag. Är spänd att se hans min, hahaha.

puss

THEY TRY TO BREAK ME BUT I REFUSE TO DIE

hoho, är i piteå nu efter en heldags rännande lite överallt här i norbotten. Ska snart och käka chili cheese (<3) på max och hänga lite i stan, sen hem och ha idolmys och frisörsalong, både jag och Amanda ska färga håret, greatttt. Sen imorgon blir det hockey.

nu ska vi typ dra.

PUSS

MYLOVE

åh, jag är seriöst kär i den här grabben alltså!



nu MÅSTE ju juryn ta sitt förnuft till fånga och plocka med han som sitt wildcard!

 


BLOOD IS THICKER THAN WATER

yeah, sitter och laddar inför hockeyn och idol. Börjar sakta men säkert återhämta mig från förkylningen, men för säkerhetsskull stannar jag hemma imorgon också, bara för att försäkra mig om att jag blir helt frisk, och inte påskyndar processen och blir sjuk lika snabbt igen. Ska dock pallra mig till Piteå imorgon och kurera mig ordentligt, se Idol och eventuellt åka och se hockeymatchen på lördag. Just nu sitter jag och avnjuter ett Niklas-klipp på YouTube, han är ju för braaaaa!

Det här är klänningen jag planerat att köpa, förresten:

Lindex Shop Online - Klänning



föreställ er den med ett par leopardmönstrade tights, vita tygskor (antingen Converse eller vanliga tygskor) och ett par stora örhängen. Rätt nice, huh? Sen att priset inte ligger på mer än 149 kr skadar ju inte heller. Perfekt.

Nu ska vi snart och handla maaat, later!

RSS 2.0