DAMN

bah, nu måste jag rusa downstairs och se grey's, för tusan! Recensionen är klar och jag funderar på att smälla i mig en kopp varmvatten med honung. Dessvärre smakar det pyton, men hey, vad gör man inte för att lindra halsont och eventuellt bli frisk liiiite snabbare? För övrigt så var Erik BÄSTBÄSTBÄST ikväll, krossade allt motstånd. Om han inte går vidare måste jag tyvärr sluta se idol. Eller stämma hela sveriges befolkning. Eller något sånt. Han måste gå vidare, helt enkelt.


IT'S YOU

meh, jag kanske inte borde yttra mig om vilka mina favoriter i varje Idoldeltävling är, eftersom endast 50% av mina två favoriter verkar klara sig, och dessvärre är det inte min "storfavorit" som går vidare. Attans. Först Niklas och nu Clara. Attans. Så nu håller jag stenhårt på att juryn väljer mina favoriter som sina wildcards, annars blir jag besviken. Riktigt besviken.

Håller just nu på att renskriva min recension på My sister's keeper av Jody Picoult. Sjukt bra bok, mitt nästa mission är att se filmen, som tydligen är riktigt bra.

för övrigt låter Rabih i idol som en b:ig version av Darin...

BESVIKELSE

blev en helkväll igår som innehöll god mat, idol, psykologiplugg och svenska hollywoodfruar. Är såååå besviken att min favorit - Niklas Hocker - inte gick vidare igår, han har varit en stor favorit ända sedan hans första audition.

Ikväll blir det ännu mer Idoltittande, men inget psykologiplugg, hehe. Är för övrigt mucho nöjd över Luleås 2-0seger igår mot linköping, satte en fin guldkant på en i övrigt grym kväll. Dock så verkar den här jäkla förkylningen som har legat undercover och lurat i typ en månad ha brutit ut slutligen, STORT MINUS. Eller ja, att bli av med den är ju rätt okej, men timingen är vansinnigt värdelös, dessvärre. Nu ska jag leta upp mina wallmansmates och försöka kurera mig på bästa sätt. Och leta fram mitt läpsyl. Mina läppar svider. För övrigt så undrar jag varför det heter lypsyl och inte läpsyl? Lypsyl låter ju bara korkat.

Men först, before I leave...


I think I'm in love


+++++

hoho i lingonskogen! Är hemma efter en helcrazy men gaaaalet bra helg i luleå! Började med att hämta ut min lilla bebis som har varit på lagning i typ en månad, underbart men lite ovant att skriva sms med den. Sen gick vi och fikade jag, mamma och Amanda, sjukt gott. Sen åkte vi och handlade, drog hem och fixade lite med mat, såg Idol och hängde runt. Sen kom Maria, vi såg Nitro Circus, fixade oss och drog till Amandas kompis Alexandra där det var klassfest. Gick runt och var social med lite allt möjligt folk, men jag drack ingenting, ingen utav oss tre drack, vi var nyktra alla tre. Sen skjutsade vi hem Maria innan vi åkte hem själva. Sen var det hockey på lördagen, vinst med 8-2, satt ju finfint! Sen hem och trycka pizza, dansa och ha kul.

men nu ska jag lägga mig och plugga lite historia
laters!

it never used to be like this

yeah, har nyss skickat iväg svaren till psykologifrågorna till Josse, tummen upp för mig. Har varit en sväng på stan och träffat Maria, sen varit på hockey med tjejerna osv. Firade 8-2segern med lite pizza och dans, finfint. Imorgon blir det nog bara att dega, sen ska jag ta mig hem också, men det är ett senare bekymmer. Var även på någon fest hos Amandas klasskompis igår, fint.

nu ska jag socialisera med brudarna i kylan!

puss

NOMOREDRAMA

Sitter på svenskalektionen och osar curry, fin fredag! Vet att jag har tuggummi i min väska. Tror jag, iallafall... Jag hoppas det, åtminstone. Sådär halvkul att sitta och stinka curry hela dagen, plus att jag ska sitta på en buss i en hel timme, och gissningsvis är det ingen höjdare för de övriga passagerarna att tvingas inhalera den tydliga currydoften hela vägen till luleå. Men, det är bara en gissning.

ikväll blir det idolmys, sen eventuellt ut och fotografera. Sen imorgon är det HOCKEY, woho! Jag är taggad till tusen, kommer bli grymt. Hoppas att matchen slutar roligare än igår dock, bara att hålla tummarna.

puss

IT'S THURSDAY BABY, YES IT IS

yeah, ensembleläxan är klar! Nöööjd tjej! Nu ska jag nosa fram Anton och äta lunch.

PUSS

PUSS

måste bara få skicka en liten puss till mitt älskade "gäng" (ni vet troligtvis vilka ni är). Bra dag, dålig dag, det spelar ingen roll, ni lyckas ändå sätta guldkant på tillvaron och förgylla min dag likt ingen annan. Ingen är bättre än ni, helt enkelt. Sen så är det ju rätt underbart att vi alla delar samma sjuka humor, extremt stort plus i kanten på det alltså! Jag både längtar och längtar inte till studentdagen nästa år. Jag längtar för att det innebär att man kommer slippa skolans alla krav och deadlines, men jag längtar inte för att det innebär att jag kommer tvingas skiljas från er. Tänk, att inte träffa detta galna gäng varje dag längre? Hur kommer det funka? Kommer det att funka? Det får vi väl ta reda på då dagen väl anländer, men tills dess får vi ta vara på de dagar vi har kvar, jag älskar er <3

ni utgör min bättre hälft.
I love you, I do.


INGENKANLJUGASOMVI

hejhopp i lingonskogen! Sitter och tittar på Idol, paus just nu, så jag passar på att skriva några rader här då va. Har några favoriter, men jag har ingen stenkoll på namnet, vet bara att Erik är för mig ett klockrent val, min storfavorit just nu, men det brukar alltid tillkomma någon längs vägen. Men Felix har ju gryyyymt skön röst, hoppas han får stanna! Jag gillar ju lite unika röster, hans är som klippt och skuren för mig. Dessvärre tappade han ju allt på texten, katastrofalt. Riktigt synd. Åh, det är ju ruskigt dramatiskt det här! Eller så är det bara jag som är lite känslig, vad vet jag?

Ska strax gå och lägga mig, läsa lite och - såklart - lyssna på lite musik. Det tillhör min kvällsrutin. Och det är inte bara under kvällarna som min raring åker på, kan jag meddela er. Nej, på morgonen då jag sitter på bussen, om jag läser, städar, är ute och promenerar, hemma själv, pluggar osv... Ja, ni fattar. Den har varit en trogen följeslagare genom åren. Till Spanien, Thailand, Malmö, Stockholm har den hängt med. En riktigt berest jäkel, med andra ord.

Imorgon är det en lång dag, men faktiskt den roligaste dagen på hela veckan tycker jag. Börjar med engelska, sen gitarr, ensemble, psykologi och wallmans. Ska dessutom klämma in lite tid då jag tillsammans med mina projektarbeteskamrater, Sara, Anton och Erica, ska välja ut lite låtar till vårat projektarbete, nämligen att hålla i luciatåget på Fria Emilia, kan bli riktigt grymt! Var ju och träffade barnen i måndags, och dom verkade jättegulliga och snälla, så jag tror att vi kommer trivas som fiskar i vattnet.

För övrigt så är reklamen då konståkningskillen är på isen och åker runt lite och så kommer en hockeyspelare och tacklar han rätt brutalt så han bokstavligt talat flyger ur bild, svinkul!

Sen efter skolan imorgon, eller någon gång under dagen, ska jag förbi Coop och hämta ut min hockeybiljett (på lördag smäller det!) och så ska jag kika på en sjal och vantar, sen är min "vinteroutfit" komplett; jacka, skor, mössa, vantar och sjal. Perfekt!

nu ska jag kolla min bokning på ticnet, finfint, sen ska jag lägga mig och sova gott.

godnatt, töser&pågar!

*

blöh, sitter och gör bort lite plugg. Och just därför sitter jag här, på bloggen... Jag är ju verkligen superbra på att ta tag i saker, i synnerhet då det gäller plugg. Fast, jag var faktiskt riktigt duktig igår, renskrev typ halva arbetet. Tummen upp för mig, va?! Sen avslutade jag kvällen med att se hockey, finfint, gud vad jag har längtat efter det. Ikväll är hockeyn utbytt till Idol där det, om jag inte minns fel, vankas slutaudition. Kan bli rätt spännande. Brukar iallafall vara intressant att se vilka som håller måttet, och vilka som inte gör det. Det är ju nu som ens favoriter försvinner på löpande band. Även om jag faktiskt lyckades ha kvar 2 av mina storfavoriter förra året; Anna Bergendahl och Robin Bengtsson. Och imorgon släpps sistnämndas debutsingel, sweet! Är verkligen alldeles för Idol-nördig för mitt eget bästa, det börjar nästan gå överstyr. Eller okej, det är ju inte så att jag letar upp deras telefonnummer eller söker upp deras hem. Än, iallafall. Dock så tror jag att jag kan lägga band på mig själv så att jag inte gör något utav det.

för övrigt så är min lilla testosteronstinna playlist riiiktigt bra pluggmusik! Lite Tingsek, Maroon 5, Paolo Nutini, Stevie Wonder, Ray Lamontagne, Robin Bengtsson och säkert någon stackars dude som jag glömt bort. Men som sagt, funkar finfint då det är pluggdags! Eller ja, jag har ju bara renskrivit lite psykologigrejer, så det kanske inte räknas som att plugga, men ändå. Jag hade ju lika gärna kunnat stå mitt i rummet och kräma på till I believe I can fly á la Jim Carrey (om ni sett Fun with Dick and Jane vet ni garanterat vilken scen jag pratar om). Vilket jag verkligen inte gör. Faktiskt. Nämen hoppsan! Här dök det ju upp ett litet, litet kvinnligt inslag i min playlist! Hade ju några Paramore-låtar där också, minsann. För er som inte visste det så är det ju stencoola Hayley Williams som är sångerska i bandet, som för övrigt är riktigt bra! Hade en stenhård Paramore-period för något år sedan. Kan tänka mig att det är effektivt att träna till deras musik, då det är ganska mycket trummor osv. Men vad vet jag, latmask som jag är?! haha

nej, nu tycker jag att jag arbetat hårt nog (dessutom har jag stannat här typ en timme mer än nödvändigt) så nu ska jag pallra mig hem och baka cheesecake!

puss på nosen

it burns like me for you

har precis sett årets första hockeymatch, känns bra, även om det inte var Luleå som spelade, utan Färjestad-Skellefteå. Skönt att det har kickat igång, har längtat hela sommaren.

Mötet med kidsen på Fria Emilia gick superbra, alla verkade jättegulliga och snälla, så jag ser fram emot att sparka igång det senare i höst!

tänkte lägga mig och plugga lite psykologi en stund, sen kanske se Roast på Berns om jag orkar, annars läser jag bara lite innan det är dags att knoppa in. Imorgon börjar jag dagen med psykologi, sen Wallmans, Arbetsmiljö och säkerhet och till sist samhälls, sen ska jag hem och baka cheesecake, fint!

godnatt!

M-M-M-MONDAY

har nyss avverkat en effektiv ensemblelektion, och före det en historialektion som var segare än segast. But I survived. Väntar på att dom andra ska bli färdiga så att dom kan käka lunch och sen ska vi till fria, woho! Ikväll ska jag vara duktig och pluggeliplugga i massor, historia och psykologi ska läras in, har prov i båda nästa vecka. Sen så kaaaanske jag slänger ett öga på TVn. Och så måste ensembleläxan göras färdig också. Får inte bukt med det där jäkla notpappret, det är något som inte alls stämmer. Men detta skall utredas tonight!

nu; leta upp mina mates, bevittna då dom krubbar käk och sen ut på promenad till Fria, nice!

puss gosnosar!

BULLAR&MJÖLK

aaaj, sparkade tån i en hantel tidigare ikväll och nu har jag ont som tusan i tån. Men nu ska vi fika, bullar & mjölk, YUMMIE.

sen ska jag sova litegranna.

godnatt!

KISSYOUGOODNIGHT

är äntligen hemma efter helgens bravader. Missade alla bra program idag, bummer. Och inte hinner jag se reprisen av Privileged imorgon, för då är jag minsann i skolan. Och på lördag missar jag Friday Night Lights, då det går i repris, för då är jag på hockey. Eller vänta! Det är jag ju inte alls! Matchen börjar fyra, och FNL är typ halv två eller något. PERFEKT! Har för övrigt nästa helgs planer i ett litet nötskal; fredagen ska vi powernappa järnet, sen blir det ut och fota all night long, sen deg lördagen, hockey på eftermiddagen och sen tänkte vi ta ett glas vin och se film! Huja, låter som en medelålders kvinna då jag säger sådär! Om jag säger att vi ska blanda ut vinet med fruktsoda och att vi ska se Kenny Starfighter, sänker det min medelålder då?! Men men, det blir nog en kick-ass helg, skulle jag tro. Det brukar dom i regel bli i sällskap med min kära syster, så jag är inte alls orolig. Imorgon har jag inga särskilda planer, förutom skolan, förstås. Börjar dagen - och veckan - med historia (BLÄBLÄBLÄ), sen ensemble, lunch, till Fria Emilia och träffa barnen - dagens höjdpunkt! - och sen samhälls och kultur- och idéhistoria. Känns som en rätt crap-dålig dag, förutom några få ljusglimtar. Men det blir nog en rätt bra dag ändå, med mina kära mates som sällskap brukar det bli riktigt bra i slutändan. Nu ska jag borsta tänderna och tvätta bort sminket, sen tänkte jag dra mig mot sängen!

GODNATT

WHOOP-DEE-DOO

bah, suget att bli brunhårig blir bara större och större! Helt bananas. Har precis sett ett inslag från typ lilla aktuellt eller något liknande, ni vet, nyhetsprogram fast för mindre, där min kusin medverkade. Dom pratade om löss. Spännande, verkligen!

har ganska nyss käkat våfflor till lunch, sen har vi sett en hel del på Idol som gått i repris hela förmiddagen, mormor visade sig vara en riktigt inbiten Idol-tittare! Det var otippat, må jag säga. Fast det är väl inte något man direkt väntar sig av sin 67-åriga mormor, att hon ser Idol?

nu ska jag ta och fräscha upp mig lite, ska snart börja pallra mig hemåt, tänkte jag!

favorit i repris!

jag såg på Robins blogg (nörd) att han gjorde en "Måns Zelmerlöw" då han sökte som Malena Andersson (så var det, va?). Fattade ingenting, så jag YouTubade, och hittade detta! Det hade jag totalmissat, men nog var det roligt. Ovanligt att se Måns i den typen av utstyrsel, om man säger så.


TIDSFÖRDRIV

älskar att spela kungen, ni vet, det gamla kortspelet som finns på datorer, och har gjort det så länge jag kan minnas. Helt vansinnigt roligt är det, skulle kunna sitta hur länge som helst med spelet. För någon vecka sedan under våran Engelska C-lektion satt vi och jobbade i en datasal med ett arbete om Englands historia, och för att fördriva lite tid körde jag några omgångar kungen. Kan iallafall säga att en person blev imponerad av mina kungen-skills. Eller okej, jag skulle knappast kalla det skills. Jag klarar kanske 3/10 spel, men ändå. Kul är det. Världens bästa tidsfördriv. Är en riktig jäkel på Mahjong Titans också!


don't look back in anger

hepp, förkylningssymtomen verkar inte vilja försvinna. Men, jag är rätt glad ändå. Försöker skölja ner obehaget jag har i halsen med fanta citron, men det går sådär. Sitter just nu och läser härliga Pernilla Wahlgrens blogg. Och, om än för några sekunder, så är hostan och snuvan som bortblåsta. Hon skulle kunna vara världens härligaste, den där Pernilla. Kommer ihåg tiden för en herrans massa år sedan, då hon och brorsan Niclas åkte runt på sparkcyklar och sjöng "tjabba, tjena, hallå" med tillhörande rörelser. Oh boy, vilka tider det var, alltså. Kommer fortfarande ihåg små fragment av de där rörelserna, kan bara inte placera dom i rätt ordning. För att inte tala om texterna... Hörde dom i malmö då Niclas - aka Nicke - gamla kumpan, Mojje, spelade på Malmöfestivalen. Fick en hel del förvånade blickar då jag sjöng med i stora delar av repertoaren, haha. Men är man uppvuxen med dom låtarna så är man. Nu är låtarna dock utbytta till något helt annat, vill jag lova. Just nu sitter jag och lyssnar på Black roses med Robin Bengtsson. Riktigt bra! Roligt att se att gamla idolfavoriter inte ger upp musiken, utan fortsätter. Förra året var det ju, för er som inte visste det, Robin och Anna som var mina solklara favoriter hela säsongen, från audition till fredagsfinalerna. Robin släpper ju sin singel senare i veckan (den 23e om jag inte minns fel) och ett album är på gång senare i höst/vinter. Här nedan hittar ni klippet, som jag hittade på Robins blogg, enjoy


it's hard for me to shake the desease

nepp, detta förkylningsryck visade sig var mer än bara något tillfällig. Mår ungefär like värdelöst som jag gjorde för några timmar sedan, trots 8 timmars relativt god sömn. Sitter just nu och lyssnar på den fullkomligt fantastiska Tingsek, kan inte riktigt släppa hur galet bra han är och hur lång tid det skulle ta för mig att upptäcka honom. Har till och med pysslat ihop en makalöst bra playlist i min darling mp3-spelare. Förutom Tingsek, som numera är en given deltagare i alla mina playlists, hittar du Paolo Nutini, James Morrison, Maroon 5, John Mayer, Ray La Montagne, Fibes, oh Fibes!, Timbuktu och Salem al Fakir i en salig blandning. Ah, alla dessa underbara, talangfulla män. Vad skulle man göra utan dom? Jag vet inte varför, men jag är så himla kräsen då det gäller kvinnliga artister. Jag har ju någon enstaka låt lite här och där med en kvinnlig artist, men det är sällan att jag skaffar hela albumet, i bästa fall är det oftast ett par låtar. Vet som sagt inte vad det beror på, men en teori jag har är att jag har hållt på med musik så pass länge, sjungit osv, att jag kanske blivit mer kritisk mot kvinnliga artister, har lättare att hitta brister. Försöker att bättra mig på den fronten, men hela tiden då jag gjort försök tidigare så har James Morrison kommit med något nytt, John Mayer har gjort något grymt liveframträdande som finns på YouTube osv. Man blir ganska lätt distraherad av dessa guys, skulle jag vilja påstå.

*

ah, en annan favorit ur årets Idol är ju då Robin Bengtsson, en av mina favoriter från förra året, "sökte" till årets upplaga. Utklädd till tjej - Malena Andersson. Fattade ganska snabbt att det var han, men jävlar vad han har utvecklats sen förra året! Riktigt, riktigt bra! Och titta på det här som jag hittade på hans blogg. )Eh, ja, jag har en Idol-nörd, jag vet). Riktigt jäkla bra. Sen så är ju Hold the line en helt fantastisk låt. Och I don't wanna be är också en liten musikalisk pärla. Notera att Kim Fransson är med i Hold the line-klippet. Ifall ni inte såg det på rubriken. Fina grejer. Men nu borde jag verkligen sova. Eller försöka sova, åtminstone. Sen återstår det att se hur bra jag kommer lyckas med den saken. Sista klippet är Robins - som jag förstått det - kommande singel, Another lover's gone.






HAHA

alltså, jag dör varje gång jag ser det här klippet! Så vansinnigt roligt. Och ja, jag blev också helt totalblåst från början, men det går inte att inte skratta åt det. Finns så många guldkorn, svårt att välja ett. Men "jag spelar så bra på gitarr hero. Den ger mig tur" (ja, han säger faktiskt gitarr hero, inte guitar hero, haha) är en favorit.


EARCANDY

sitter och tröstar mig själv med lite yummie YouTube-klipp. Här är lite av det jag lyckats nosa fram so far, enjoy






SICK

hmmm, förra inläggets rubrik blev lite väl bokstavligt... Sitter här och snörvlar och nyser för glatta livet. Känns ju sådär. Hoppas det är en allergireaktion gone wrong, och inte någon förkylning som legat och lurat i kroppen som brytit ut. Fast å andra sidan hade det varit rätt skönt, att bli av med den här jäkla förkylningen. Nu ska jag trösta mig med lite chips och ett glas fanta.

SHAKETHEDISEASE

så, nu har vi varit på en liten drive runt halva stan, typ. Köpte mig en påse chips, tänkte att jag skulle vara lite vågad, så jag köpte "salt & vinegar", riktigt goda faktiskt! Och för att skölja ner dom blev det en flarra med fanta citron.

Mina drömmar om att bli brunett blir allt starkare. Har redan blivit uppmuntrad av 2 st, vilket inte gör det lättare för mig att motstå... nej, så fort studiebidraget klirrar in på kontot så tar jag och skaffar mig hårfärg och blir brunett, åtminstone för ett tag!

Var hos Jenny ikväll och hängde ett tag, trevligt värre! Satt och surrade i Jennys stekarrum, sen satt vi och spelade kort i köket, vilket numera är mer utav en regel än ett undantag, det gör vi typ jämt. Dessvärre hade jag inte ätit någon allergimedicin (hade inte räknat med att jag skulle umgås med några katter direkt) vilket resulterade i att jag nu har en svidande näsa och rinnande ögon, fint.  

nu tänkte jag kika på msn om någon intressant jäkel är inne, minsann.

nothing, nobody

var in på DinSko då vi var i skellefteå tidigare. Såg ett par skor som jag kärade ner mig totalt i. Helt underbara. Nej, helt vansinnigt snygga. Skulle kunna vara de ultimata studentenskorna. Kanske. Är iallafall väldigt sugen att investera i snyggingarna. De blir gissningsvis ett par trogna följeslagare på höstens och vinterns alla partyn och galej.

Funderar förresten på att färga mitt hår brunt. Vilket jag tror jag nämnde igår. Inte mörkbrunt, utan en relativt ljusbrun färg. Det är inte lika kul att vara blond har jag kommit fram till. Trivs så väldigt bra som brunett. Det är ett mysterium som jag ska lösa inom kort, hade jag tänkt. Vad tycker ni; ska jag stanna som blondin eller gå över till "the dark side"?

nu tänkte vi sladda in till stan och köpa lite gott, LATER TANTER&FARBRÖDER!

PS. Magnus Tingsek är förjävla underbar. Så, nu vet ni det. Leta upp skånepågen på Spotify nununu. Jag lovar, inga besvikna face kommer att uppstå.

ITSAHEARTACHE

phuh, är hemma efter en heldag i skellefteå. Eller hemma och hemma. Amanda tyckte jag skulle komma till piteå, så på vägen hem släppte dom av mig här. Så nu är jag här. Så efter många om och men blir det nu ett album av mina malmöbilder, minsann! Så om ni är vän med moi på facebook så kan ni spana in mitt malmöalbum.

RUSSIANDISCO

Sitter och kollar på brudklänningar. Ja, det är ju inte första gången jag gör det, måste jag erkänna. Men, denna gång har jag faktiskt ett syfte med det. Funderar på att bära en på balen nästa år. Fast eventuellt att jag gör lite förändringar. Helst av allt hade jag velat hitta en rak, enkel cremevitklänning á la Nicole Richie med lite gulddetaljer, antingen att man syr på lite guldprylar på klänningen, eller att man matchar med guldiga smycken. Jag har en ganska klar vision på hur min balklänning ska se ut, inget krimskrams här inte. Hade gärna haft brunt hår till balen. Alltså, inte mörkbrunt, utan en ganska ljust brun färg, med lite guldiga inslag. Får se hur det blir med den saken.

Och förresten, Sara, Nicole Richie och Joel Maddens nyfödda son hetter Sparrow James Midnight Madden. There you go.

har suttit med en hög tidningar nu på eftermiddagen, nosat efter lite inspiration. Den finns där, helt klart. Frågan är bara hur jag ska locka fram den och använda den på mest effektiva sätt. I wonder, I wonder. Har ju, som sagt, en klar bild på hur jag vill se ut på "the big day" (baldagen alltså, inte mitt bröllop), vilket både gör saker enklare och svårare. Vi har pratat lite, jag och Sara, om att kanske åka till Stockholm och nosa runt där. Hade inte varit dumt alls, faktiskt. Men det jag har i åtanke just nu är vit långklänning med fall, inget puffigt här inte, helst utan axelband, men jag är ganska flexibel på den fronten, guldband (helst flätat) runt midjan och en enkel, bohemisk uppsättning som avrundas med guldband (likadant som det runt midjan) som hårband.

sitter och njuter av gudomligt örongodis i form av det svenska musikundret Tingsek som jag upptäckte först i somras. Allvarligt talat, jag skäms. Varför har jag inte upptäckt honom tidigare?! Missa inte honom, för allt i världen.


något sånt här hade jag tänkt mig, vad tycks?

Nu ska vi snart börja förbereda för middag, lax och potatis står på menyn idag, sen ska jag dega ner i soffan framför en film, lär nog se klart Nyckeln till frihet, som för övrigt måste vara en utav världens bästa filmer. Helt fantastisk. Imorgon blir det skellefteå all day long med grymt damsällskap, nice one!

nu är min hockeybiljett till nästa helg bokad, sweet. Hoppas jag får med mig Charlieboy. Ju fler, desto roligare. Han lät faktiskt sugen tidigare idag. Jag håller tummarna.


try so hard to say goodbye

hoho i stugan! Sitter och gör ensembleläxan, kollar balklänningar och lyssnar på musik. Bestämde mig för att bojkotta Idol ikväll till förmån för läxor. Dock så varvar jag ju läxgörandet med att kika på balklänningar, men ändå. Har hittills hittat en som jag skulle kunna tänka mig att ha på mig, men inget självklart val direkt. Typ alla ser bara plastiga och barbieaktiga ut, inte min smak direkt. Jag kommer då att fortsätta leta tills jag hittar den. Ni vet, den där klänningen som bara är "meant to be". Om det nu finns någon sådan där ute? Om det inte gör det så ska jag banne mig sy en! Om jag nu går på balen, har inte tagit något beslut ännu.

För övrigt så måste jag skaffa ett capo till min gitarr... Satt och bläddrade bland mina gamla papper och så hittade jag When the stars go blue, en gammal favorit. Jag kikade på ackorden, och dra på trissor, det var såna där busenkla som till och med jag klarar av! Det lät sisådär, men det ska det förhoppningsvis bli ändring på inom kort.

Har kärat ner mig totalt i den där parfymen jag berättade om tidigare idag, GAP Body White Ambre. Den är helt makalöst ljuvlig. Smälter varje gång jag doftar på min handled (japp, jag var in idag och lånade ett litet sprut). Och den kostade 340, istället för 360. Ingen stor skillnad. Men om någon vecka så landar underbaringen i mitt badrumsskåp, och den kommer bli en trogen kompanjon under hösten och vintern, vill jag lova. Ska dessutom investera i ett par skor. Inga avancerade skodon, bara ett par simpla, vita tygskor. Kanske ingen superinvestering nu då det börjar närma sig snö och kyla, men de funkar utmärkt som inneskor. Skönt att kunna byta till ett par lättare och tunnare skor då man trampar runt i tjocka vinterstövlar.

H&Ms skor är helt underbara. Fina och... Ja, underbara, helt enkelt. Hittade flera par i Malmö som jag blev störtförälskad i.

 
come to mama

Fick veta att vi fått vårat första serveringsjobb idag. I November, den 24e närmare bestämt, skulle det vara någon konferens där vi alltså ska servera. Grymt nervigt, men framför allt roligt. Dessutom tror jag att det är riktigt bra träning inför den stora grejen i vår. I övrigt har dagen flytit på i en seg dimma. Har varit trött, frysit osv. Har kanske lite feber/förkylning, vad vet jag?

nu ska jag flytta lite låtar till mp3n så att jag har lite njutbara tunes att cykla till imorgon.

puss&godnatt!


repair your broken wings

helloooo. Har lite time off just nu, så jag tänkte slänga ner några ord här. Har nyss haft gitarrlektion och innan det filades det på le anglais, fint. Har dessutom, med hjälp av Bosse, fixat min ensemblelåt, näääästan klar, nöjd brud, ja.

igår, i väntan på bussen, promenerade jag in på Åhléns och kärade ner mig totalt. Föll pladask. Head over heels. Amerikanska märket GAP har en kroppsserie som innehåller parfym, duschkräm osv, som nu finns i Sverige. 6 olika dofter finns det, och det var 2 som jag fastnade lite extra för. Den ena - min favorit - hette något i stil med White ambre och är mest troligt den som kommer att infinna sig i mitt badrumsskåp at the end of the month. Den är så jag att det är lite läskigt, faktiskt. Den andra hette något med coconut, fräsch men ganska söt och kvalmig på något vis, mer en sommardoft. Godingarna går loss på ca 360 kr (kan tänka mig att det kan variera runtom i landet) och dom finns alltså på Åhléns, så slajda in dit och dofta!

nu ska jag leta upp the guys och äta lite lunch,
later!

the trouble with love is

har precis börjat med engelskan, ska slutföra arbetet om War of the roses.

later!

YEAH!

hepp, blir kanske så att man drar till stockholm i januari, sådär preciiis efter min födelsedag och ser Björn Skifs på cirkus. Kan bli grymt, right?

nu ska jag pallra mig i säng, lyssna på några avsnitt ur boken, vill verkligen inte försova mig imorgon, börjar dagen med psykologi och wallmans, mina 2 favvisar numera. Detta toppat med en fanta lemon låter väl grymt?

godnatt, dudes!

MONDAY

nu har jag fixat mig en vinterjacka, äntligen! Det blev en röd goding, en dunjacka från Everest, varm och mysig! Dessutom var den inte så farligt dyr heller, en tusenlapp, vilket inte kändes så hemskt för en vinterjacka. Provade dessutom Fanta Citron, muuuuuuums säger jag bara! Håller tummarna att den finns i skolfiket, kommer bli ett populärt alternativ iallafall om den gör det, vill jag lova.

Imorgon har jag skola från 08.20 till 15.30, en relativt lugn dag ändå, trots allt. Har ju dessutom mjukstartat, slutade efter lunch idag, sköööönt! Sedan blir det surströmmingsmiddag och en degkväll framför idol, mys.

nu tänkte jag fixa lite ensembleprylar, sen ska jag lägga mig och lyssna på Breaking dawn, så vansinnigt spännande, ni anar inte! Börjar bli riktigt taggad inför New moon-premiären.

I'm such a sinner you're such a song

dagen har varit riktigt bra, med ett minus - Sara, min ständiga vapendragare, var frånvarande på grund av sjukdom, vilket drog ner dagens helhetsbetyg en liten aning. Men, ändå en helt okej dag. Började dagen med engelska C, har precis börjat med Storbritanniens historia, jag och Jennie team-workar om War of the roses. Ska egentligen bara bli en kort redovisning på ca 5 minuter, som ska framföras på onsdag nästa vecka. I och med Saras frånvaro så har det blivit extremt mycket häng med grabbarna idag. Roligt, som vanligt, det blir alltid en massa skratt. Hängde bland annat en hel del i soffan och i ensemblerummet och utforskade Emils nya iPhone, oerhört spännande med alla applications! Riktigt härligt häng och kanonbra tidsfördriv. På wallmans-lektionen fick vi börja med det som för oss alla känts som den mest läskiga biten i hela kursen; serveringen, hur man ska bära tallrikarna osv. Fick testa de två vanligaste - och kanske de enda, vad vet jag? - sätten, det tyska och det franska. Det franska var min favorit, för att det innebär att man bär med sig ett mindre antal tallrikar, vilket kändes betydligt lättare och mycket bättre. Nu då jag provat bära så får jag en oerhörd respekt för de som arbetar som servitriser/servitörer på heltid, det är ett riktigt tungt jobb! Så creds till dom! Kvällen har jag spenderat med näsan i läxboken, fick nämligen instuderingsfrågorna till det första psykologiprovet. Visserligen ska provet inte göras förrän den 29e, men jag ville ändå börja i tid, så att jag har gott om tid att plugga in alla 20 frågor. Har bestämt mig för att verkligen satsa på skolan i år, plugga i tid och allt det där.

nu ska jag pallra mig i sängs, imorgon är det tandhygienisten, huja! Fast jag slipper kultur- och idéhistorian, YES! (y)

godnatt

BREAK

har lite time off före psykologin, så jag sitter och försöker deala med min låt till ensemblelektionen. Det står mellan This love och Sunday morning med Maroon 5, har jättesvårt att bestämma vilken jag ska ta. Har egentligen ensemblelektion just nu, men min inflammation har blivit värre + min förkylning. Känns inte riktigt värt att riskera. Men nu ska jag springa till min lektion.

later!

TRALALALAAAAA

yeah, sitter och fixar med min låt till ensemblelektionen. Ska kolla med mina mer musikkunniga vänner - eller iallafall de som finns i min ensemblegrupp - hur det är med svårighetsgraden på låten jag valt, Sunday Morning med Maroon 5. Det är som en härlig och bra låt som jag tror blir kul att spela i ensemblesammanhang.

Sitter just nu och lyssnar på härliga Run to you med Fibes, oh Fibes! och Kim Wilde, den låten väcker härliga malmöminnen, då jag såg bandet live. Sådär härligt bra. Idag har det varit en lite småseg idag, skoldagen har bestått av svenska, matte, engelska och kör. En hyfsat kul dag, kunde varit värre, men att ha en massa teoretiska kurser efter varandra? Man är sådär lagomt söndermald i huvudet precis lagomt till kören, som typ är dagens höjdpunkt, ingen höjdare direkt. Fast jag har ändå börjat få bra pejl på kören, så det känns ändå bra. Imorgon är det - ifall ni missat det - torsdag och min absoluta favoritdag; engelska, ensemble, psykologi och wallmans, lätt bästa dagen på veckan! 

Håller på att planera lite vinteroutfits, eller vad tusan man nu ska kalla det... Är iallafall på jakt efter en ny vinterjacka. Vill ha en varm & gosig jacka, helst en röd. Gärna en dunjacka som sträcker sig till mitten av rumpan, typ. Det hade jag velat matcha med en svart mössa och vantar, och eventuellt (= mest troligt) en sjal. Finfint. Ska mest troligt till luleå någon gång under nästa vecka, så då ska vi in på Stadium och kika på en jacka, var in på intersport här i Boden tidigare idag, men utbudet är uruselt och kan inte tänka mig att särskilt många av deras jackor kostar mindre än 1000 kr. Så det känns betydligt bättre att pallra sig några mil och faktiskt ha lite utbud. Sen har jag även ett par supermysiga vinterskor, från Vagabond, alldeles lurviga och gosiga på insidan, beige mocka på utsidan. Ser nästan ut som ett par ugg-boots, fast inte riktigt.

igår var vi på Fria Emilia och diskuterade projektarbete, förresten. Kändes väldigt givande, dom är så gulliga och tillmötesgående, så jag känner mig riktigt positiv inför detta!

Nu ska jag kika på några fler bloggar, sen ska jag jäsa framför idol och hoppas att jag på något sätt kan förbränna det maxmål jag pressade i mig till middag, mumma!


*

satt och gick igenom mina gamla cd-skivor tidigare ikväll, oboy, jag säger bara: MINNEN. Bleeding love. Layla. Waiting on the world to change. Zombie. Miss you miss Belinda. At the hop. Samson. Sexyback. Allt bara - swoooosch! - kommer tillbaka, like a cannonball. Men det är som fint, att ta en liten tripp nedför memory lane. Kul att skratta åt alla tokigheter man gjort under sina 18,5 levnadsår. På tal om minne och allt sånt där, så måste jag och ringa govännen Mathias imorgon, det var alldeles för längesen sist! Är sugen på att dra mig till luleå någon helg/dag och hänga med grabben, måste ju fira vårat 12-årsjubileum, för faån. En liten kram är ju fint, men inte bra nog, liksom, nej, jag har storslagna planer; Lejonkungen - alternativt Kejsarens nya stil (barndomsgrej 1), potatisbullar (barndomsgrej 2) & en stor laddning Ben & Jerry's. DET kombinerat med en hög dos skratt och flams låter som ett perfekt sätt att fira, tycker jag!

nej, nu ska jag förflytta mig härifrån, rumpan är sedan länge djupt sovande och börjar göra lite ont, faktiskt. Sedan att ögonlocken känns som tjocka, tunga klumpar är väl också ett varningstecken.

godnatt!


where were you when everything was falling apart?

yeah, nu är jag nyklippt och fräsch! Känns bra, skönt att få bort allt det där risiga. Känner mig som en helt ny människa. Typ. Fast stylingen efteråt gjorde att jag såg ut som en liten tant med värsta hjälmfrisyren, så det första jag gjorde då jag kom hem var att tvätta håret för att iallafall checka och se om frisyren var duglig, och den funkade, helt klart. Så jag är nöjd. 360 välinvesterade silvermynt. Imorgon ska jag stiga upp extra tidigt för att undvika det som hände i morse. Jag steg upp strax före 7-tiden, åt frukost i lugn och ro, började fixa mig och så kollar jag på klockan, fortfarande iklädd pyjamas och morgonrock, och inser i ren panik att klockan är 07.29, och då var jag inte påklädd och bussen går på 10 minuter. Det var, som Åsa skulle ha sagt, kriiiiiis. Hoppade i kläderna i en sjuhelsikesfart, tog mina pinaler och började rusa mot bussen. Halvvägs nedför uppfarten inser jag att nyckelknippan inte är där den borde vara i min ficka. Så det var bara att vända om och vända upp och ner på rummet och leta, men till slut så hittade jag den, och då rörde sig om några minuter, så det var bara att springa järnet. Men, jag hann iallafall, som tur var. Så, för att undvika att detta upprepas imorgon ska jag stiga upp 06.30 som tidigast. Lägger till extratid för att jag ska duscha imorgon, vilket innebär att jag behöver lite mer tid på mig. Naturligtvis.

Förutom att jag klippt mig hände en annan rolig sak idag som verkligen satte guldkant på min dag. Eller, det var inte så kul egentligen, men jag tyckte det var roligt. Lyckades tuta i Amanda att jag har svininfluensa. Det kanske roligaste var att den stackaren gick på det. Fast, det var faktiskt inte mitt fel. Hon frågade mig om jag hade svininfluensan, så jag bara spånade på och av någon underlig anledning så totalköpte hon min lilla story. Jaja, det är ju fint att någon i familjen har mindre tur med tankeverksamheten där emellan varven. Ja, alltså, förutom jag själv.

Ska alldeles strax borsta tänderna och avlägsna sminket från ansiktet och till sist bege mig till sängs, man är lite mör efter en skoldag som pågått mellan 08.20-17.00.

Imorgon börjar jag dagen med psykologi, sen wallmans, samhälls och arbetsmiljö och säkerhet. Sen ska vi till Fria Emilia och diskutera projektarbete, det blir nog kanoners! Måste ta lite time off imorgon till att plugga, tänkte få lite historia gjord, bland annat. Sen måste jag kirra spotify så att jag kan lyssna in mig på mina två sångläxor som jag fick idag; Vem med Lisa Nilsson och Georgia on my mind med Ray Charles (?)

natti

nighty-night

guhhh, klockan är inte ens nio, och jag är redan helt död. Fördriver tiden på fejjan, en gammal goding vid det här laget vad det gäller onödigt tidsfördriv. Ska om inte alltför länge pallra mig till sängs, så jag kanske är hyfsat pigg och fräsch imorgon. Men vi ska inte hoppas för mycket. Måste komma ihåg att ta min medicin innan jag går och lägger mig. Har inte glömt det hittills, men en vacker dag, vänta bara... Visserligen ska jag bara äta medicinen i en dryg vecka till, så jag ska nog kunna hålla mig till den där jäkla kuren så att det går över någon gång. Imorgon börjar en ny vecka. Dessvärre innebär detta att jag måste sitta i c123 hela morgonen fram till 9.45 eller något sådant och ha historia. Grym start på veckan, eller hur? Sedan är det ensemble b, LUNCH (MAAAAAT <3), idrott, sånglektion, hål, kultur- och idéhistoria i ett enda pärlband. Fast, hålet, och kanske även lunchen, innebär att jag har tid att rusa till stan och boka klipptid, yehaaw. Hoppas, hoppas, hoppas att jag får tid så snart som möjligt så jag kan reda ut detta skatbo en gång för alla. Sen har jag lovat mig själv att jag ska verkligen skärpa mig på hårfronten. Att göra en rejäl klippning och sedan vänta i över ett halvår innan en sax ens får komma i närheten av mitt huvud funkar inte riktigt. Eller ja, om man tänkt skaffa dreads är det väl en ganska ultimat väg att gå. Ja, förutom klippningen då. Men, till veckan börjar mitt nya liv. Typ. Då ska jag unna mig hårinpackningar, toppa det regelbundet osv. Hålla det i fint skick, helt enkelt.

nej, nu ska jag kasta i mig medicinen, borsta tänderna och hoppa i säng. Imorgon måste jag dra ihop ett s.k "krismöte" med Sara om senhöstens festligheter på farmen. Detta ska fan bli av!
nighty!

+++++

mnäe, jag tror det är dags att göra lite nytta. Typ nu. Så jag tror att jag ska pallra mig upp härifrån, fixa lite eld downstairs och sen äta en liten matbit innan jag tar en svängom med dammsugaren. Och det är typ den nytta jag tänkte göra idag, sen ska jag begrava mig under några filtar och läsa några sidor ur psykologi- och serveringsboken (nej, dom tillhör inte samma kurs) så det är gjort iallafall. Imorgon är det back to school, och trots att mina måndagar kommer bli mördardagen numero uno med de värsta lektioner man kan tänka sig. Exempelvis så börjar vi dagen - och veckan - med historia, och dagen avslutas med Kultur- och idéhistoria. Det låter väl som en helt grym dag, eller? Där emellan har vi dessutom lyckats klämma in samhällskunskap, idrott och ensemble. Och det enda som känns det minsta okej är ensemblen. Sen så har jag även sånglektion imorgon, och sen ska jag sladda in till stan och fixa klipptid någonstans. Så det är väl på ett ungefär så min måndag kommer att se ut. Tisdag, onsdag och torsdag ser ut att bli riktiga kick-ass dagar; wallmans, kör, lite mer wallmans. I like it!

nej, nu ska vi göra lite good stuff, sen äta lite mat, sen plugg och sen ska jag jäsa framför tvn hela kvällen, typ. På menyn står Friday Night Lights, Greek och Privileged.

HAPPINESS

ah, allt är så himla bra just nu! Världens mest bästa vänner, skolan känns helt kanon, studenten är on it's way och... Ja, allt är bara sjukt bra, helt enkelt. Gissningsvis lär det bli en hel del brudhäng i höst, ett helt klart välkommet tillskott i tillvaron! Tjejhäng är det nya svarta, typ. Så jäkla skönt, prata om allt mellan himmel och gjord, frossa i en massa godis och kanske till och med dansa en liten sväng. Allt kan hända. Nej, nu jäklar måste jag ta tag i detta med tjejhäng, alltså. Och, som att detta inte var nog, så har vi dessutom en halvt inplanerad festkväll att se fram emot. I like it! Visserligen är det nästan 2 månader kvar tills dess, men ändå. Den 31a Oktober är det galejkväll på farmen (typ ett stenkast från mig), och förhoppningsvis har jag, med lite hjälp av tjejerna förstås, lyckats dra ihop en tjejkväll med förfest, ditfärd tillsammans och, såklart, en sjuhelsikes massa dans. Hur underbart låter inte det?! Ah, I like the sound of that. Blev ju en tjejkväll förra helgen, även om vi var några huvuden kort, förstås. Då var det jag, Bea, Josse och Emma som gjorde stan osäker, och det blev en hel del skratt och surr, helt underbart. En sån där skön avstickare i vardagen, liksom. Förhoppningsvis blir vi några fler nästa gång, men jag nöjer mig med det mesta. Typ.

åh, på tal om underbart, idag vaknade jag av doften av nybakat bröd. Det, kära vänner, är äkta kärlek. Riktigt underbart.

nu tänkte jag fortsätta kika på konserten som visas på SVT1 med Robert Plant och Alison Krauss, fint.

dream a little dream of me

hallå i stugorna! Söndag idag = en rätt trist, slapp dag. Kvällen igår blev ganska exakt som jag hade tänkt mig; tog mig igenom hela (creds till mig, alltså) Any given thursday. Oh my, jag säger då bara, den karln är bannemig king. Så jäkla bra. Och notera att dvdn jag såg igår spelades in 2002, så den har några år på nacken. Ja, han är helt underbar, helt enkelt. Och ja, jag håller på att längta ihjäl mig till releasen av Battle Studies den 17e November. I veckan ska jag mest troligt klippa mig, förresten. Guuuud, så skönt det ska bli! Mitt hår börjar numera likna tuggummiklibbiga dreads á la Promoe. Ingen look jag strävar efter, direkt, den har bara utvecklats till det av naturen. Men, imorgon tänkte jag alltså råda bot på det, så imorgon tänkte jag pallra mig till stan och boka klipptid. Hoppas, hoppas, hoppas att det finns något ställe som har tid redan nu på tisdag eller onsdag. Har hittat en frisyr som jag är sugen på att klippa, och den ser på ett ungefär ut så här:




fast jag är tveksam till mittbenan, men i övrigt så är frisyren riktigt fin, tycker jag! Och så får jag bort en hel del av det risiga

sleepy saturday

åh, verkar som att alla ska till luleå och gå på kulturnatten. Utom jag då. Men jaja, jag har istället en god middag och en rätt jäsig kväll med en film eller något att se fram emot, så jag är glad ändå. Överväger fortfarande vilken film jag ska satsa på. Any given thursday känns som ett rätt säkert kort, dels för att Mayer är kung, plus att jag inte tagit mig igenom hela (har alltid lyckats bli avbruten då jag försökt). Ja, den får det nog bli.

I torsdags var det insparksfest, för övrigt. Mucho trevlig fest, blev en hel del dansande och annat roligt, och så fick man ju socialisera lite med ettorna, tummen upp!

nu ser det ut att bli dags för middag, fläskfilé och pommes, muuums!

happy times

yeah, veckorna bara susar förbi, nu är andra veckan över! Det har varit sjukt kul hittills, allt går så underbart bra. Fast vem vet, det kanske bara är en fas? Har börjat med en drös nya kurser i veckan; engelska c, samhälls, kultur- och idéhistoria, arbetsmiljö och säkerhet, psykologi, wallmans, kör b och ensemble b. Och säkert någon mer kurs, som jag hunnit glömma bort. Helt bananas hur taggad jag är inför allt detta år, med luciatåg, julshow, projektarbete, wallmans och hela faderullan. Idag har vi dessutom provat studentmössor, sviiiinkul! Nu ska jag försöka visa Anna min studentmössa, sen ska jag registrera henne på fejjan, på hennes egen begäran, COOLT! Sen ska jag trampa iväg till insparksfesten och dansaa hela kvällen lång!

laater, dudes!

RSS 2.0