ELDPROVET

gaaah, nu ska brev no. 1 lämnas ut. I'm nervous! Önska mig lycka till!

ps. Herregud, ni trodde väl inte att jag glömt? 31 DAGAR KVAAAAR!

I'VE GOT DREAMS TO REMEMBER

god kväll på er! Sitter just nu och skriver på en jobbansökan och filar på brev åt gänget, Kalle är den som är först ut. På grund av mina handledsproblem kan jag bara ta ett brev i sänder, men till slut ska det då finnas 8 brev som ska delas ut, är det tänkt! Är nervös som tusiken, men jag hoppas det går fint ändå.

Fick glädjande besked tidigare ikväll, både Salem al Fakir och Movits! ska spela på PDOL i slutet på Juli, underbart! Längtar som en tok redan, håller tummarna att fler grymma släpp görs inom kort. Och imorgon släpps de 15 första akterna till Malmöfestivalen, spännande!

nej, nu ska jag kila till sängs, är oerhört trött, och imorgon blir det en.. Tja, okej, inte sådär jättelång dag, men om jag känner mig själv kommer jag vara trött som en hamster iallafall. Så godnatt på er! PUSS

ps.
32 dagar kvar nu!! Just det, har ju redan sagt det... Men om en timme är det bara 31, hihi.


WEDNESDAY

hoho! Sitter i biblioteket och skriver färdigt en engelska c-uppgift, sen är jag i princip färdig med kursen, gött! Ska bara läsa Heart of darkness (en bok på strax över 100 sidor, piece of cake) av Joseph Conrad och se en film, Apocalypse now, som bygger på boken.

Är helt attans bananer-pepp inför fredag, ska bli så grymt kul! Bara att dansa och ha kul en helkväll låter oerhört lockande. Sedan blir det ju bara bättre, har laddat upp med vin och så ska vi ju till Luleå, bara en sån sak. Och skjuts hem är också ordnat, enormt skönt! Så jag ser verkligen fram emot fredagen.

Slutar efter engelskan, så jag ska till arbetsförmedlingen och sen på Coop och handla litegrann innan jag åker hem. Ska göra lite sång- och gitarrläxa, och sen ser jag nog på A walk to remember ikväll. Och eventuellt också Grey's Anatomy.

ps. 32 dagar kvar nu!!

YÄI

woho, dagarna minskar hela tiden (konstigt, va?), nu är det bara 34 dagar kvar, iiiiihhhh! Blir alldeles salig och... Tja, knäpp, helt enkelt, haha, så fort jag tänker på det. Kommer hela tiden på mig själv med att fånle (alltså jag menar verkligen LE, smilbanden går från öra till öra).

HOW COULD YOU BE SO CARELESS?

Happ, ska tydligen snöa på valborgs. K-U-L. Okej, inte för att man ska stå ute och grilla, men ändå. SNÖ. Vill ju liksom att den ska försvinna, så att sommaren ska ta sig hit någon gång. I nuläget känns det ju som att man kommer få stå i skoteroverall på studenten... Men nåja, än är det rätt mycket tid kvar, men man vill ju ändå ha fint väder före det också, så man vill ju hinna sola, få lite färg så man inte är självlysande där ute på vallen.

Idag har det varit en rätt... Stressig dag, känns det som. Kom till skolan, och så får jag veta att jag skulle ha terminsuppspelning. Klockan 09.30. Jag kom dit ganska precis 10.00. Hade fått meddelande på facebook om tidsändringen igårkväll, dessvärre hade jag inte varit in och tittat något sen i lördags. Men det löste sig, så jag fick flytta min tid, och det gick faktiskt riktigt bra! Känns som att båda mina terminsuppspelningar gått bra det här året, så det känns skönt att få avsluta med flaggan i topp, liksom.

Sen har man ju upptäckt sidor hos sig själv man trodde man inte hade, om man säger så. Spelade en massa spel om EU på samhällslektionen. Var ganska underhållande. Inte spelen i sig, däremot att höra alla i klassen skrika och svära med jämna mellanrum. Man upptäckte verkligen några mindre smickrande sidor hos sig själv, om vi uttrycker det så.

Ska strax massera gänget här hemma, sen ska jag lägga mig i sängen och läsa engelskaboken, den ska vara färdigläst till på onsdag. Är dock inte särskilt orolig, boken är rätt tunn och det lilla jag läst hittills var rätt bra faktiskt.

Nästa vecka ska jag till Luleå en sväng, Anna ska till frisören, så jag sade att jag kunde vara sällskapsdam. Så då ska jag passa på att inhandla min studentklänning och skorna jag tänkt ha till, och sen ska jag nog träffa Amira då jag ändå är där, vilket ska bli grymt kul, har inte träffat henne - inte ordentligt iallafall - på flera år. Veckan därpå ska jag till Luleå på sminkkurs på Face, kul att lära sig lite nytt!

WHY YOU SO SPEECHLESS?

JA, jag lever! Har haft en lugn helg, inte gjort sådär jättemycket. Såg film i lördags, I skuggan av värmen blev det, och sen har jag bara tagit det piano. Har termins på typ 20 minuter, så jag ska strax gå dit ner, sen beger jag mig till stan, ska förbi på Arbetsförmedlingen och bemanningen för lite ärenden.

nu ska jag skriva min bokrecension, PUSS

JUST DET...

34 dagar kvar nu!

I CAN'T FIGHT THIS FEELING ANYMORE

mycket, mycket trevlig kväll igår hos Sara! God mat, grymt sällskap och bra film - kan inte bli mycket bättre än så! Skrattade så magen värkte, vilket mer är en regel än ett undantag tillsammans med dem. Måste fixa deras studentpresent snart, det börjar ju dra ihop sig litegrann, vare sig jag vill eller inte... Men en liten present ska de då få av mig, bara för att jag vill visa lite tacksamhet.

och gissa vem som glömde bort att gratulera Amira igår? JAG, såklart. Jävla klant.

Nåja, nu ska jag slå mig ner i fåtöljen med en skål körsbärstomater (ny favorit, sjuuukt gott!) och se I skuggan av värmen tillsammans med Anna. Ha en supermysig lördagkväll, hörni! PUSS

37

3 st fobier -  höjder, fjärilar och ensamhet.
3 st låtar - Another kind of green - John Mayer, Ack, Sundbyberg - Oskar Linnros, Hey, soul sister - Train.
3 st favoritskor - mina vita Converse, svarta kängorna och gladiatorsandalerna.
3 st platser man vill besöka - Thailand, Mallorca och Malmö.
3 st önskedrömmar - att vulkan-fanskapet ska hålla sig lugn, att det är fint väder på balen och studenten och att man får ett jobb
3 st göra i sommar - jobba, hoppas jag.  
3 st favoriter i garderoben - min nya tröja från Lindex, den gröna, paljettströsslade tröjan från MQ och min vippiga jeanskjol
3 st vill ha i garderoben - STUDENTKLÄNNING (+ skor till det!), snyggjävlaklänningen från Lindex och ett par snygga, täckande tights
3 st vill ha smycken -  nya örhängen, alla mina är typ borta. Eller bara fula. Ringar i alla dess former är också ett välkommet tillskott!
3 st favoritmänniskor - tre är ju för fåå!
3 st favoritfrisyrer - svårt, men på mig själv gillar jag att ha mittbena eller lite lockigt eller bara snurra och fixa fram något.
3 st favoritfärg på läppar - "vanlig", rosa och rött
3 st favoritfärg på naglar - rött, rosa, svart
3 st favoriter på stranden - bad, sol och människor
3 st favoritinstrument - piano, gitarr & trummor
3 st stilikoner - Lauren Conrad, Whitney Port & Chloë Sevigny
3 st favoriter med sommaren - sol, värme och festival
3 st favoriter hemma - säng, KYLSKÅPET (eller ok, det är innehållet jag vill åt...) och gitarren (då den gör som jag vill)
3 st favoritväskor - har typ en jag verkligen gillar, och det är en svart chanel-kopia. Underbar!
3 st göra till hösten - förhoppningsvis jobba, thailand och sen vet jag inte riktigt!

nej, nu ska jag börja fixa mig. På riktigt. Ska bara gratulera Amira till körkortet först. Fast jag kan ju skicka sms... Nåja, over & out!

AS LONG AS I CAN SING ABOUT YOU

tjong i medaljongen, då var det fredag igen! Känns rätt underbart, speciellt med tanke på att jag får spendera kvällen med några favoriter över en bit mat och lite film, bättre fredag har jag svårt att tänka mig! Resten av helgen blir det bara att ta det lugnt, lapa lite sol om tillfälle ges. Men det verkar ju att då man sitter inne, då passar solen på att kika fram, men då man väl sitter ute i en stol med solglasögonen på näsan, då passar solen på att springa och gömma sig bakom närmsta moln.

Ska alldeles strax gräva fram plattången och en flaska hårspray och börja tämja mitt hår och fixa något mer... Frisyr-igt än vad jag har nu. Fast okej, det kunde varit värre. Mycket, mycket värre. Nu är det iallafall mjukt och glansigt (i love mitt nya schampoo), men frisyren lyser med sin frånvaro. Funderar på att kanske dra håret i en mittbena? Nåja, vi ser vad jag hittar på! Sen bör jag ju slänga lite smink i mitt vinterbleka ansikte. Kul att solen visar sig då man måste sitta inomhus, lär ju få ligga i med solandet om jag ska vara brun till studenten... Roligt.

I detta nu sitter jag och lyssnar på Tyler Hiltons nya EP Ladies & Gentlemen, sjuuukt bra! Nyss var det ju Mars och jag klagade på att det var såååå länge kvar innan den skulle släppas. Och här sitter jag nu. Vad tusan hände?! Snart sitter jag väl på flyget på väg till Malmö (om nu inte vulkanjäveln får för sig att hicka upp lava och aska igen) och undrar vad som hände med tiden. Och bara 12 dagar (som om ni inte visste det vid det här laget) efter det står man och skriker att man tagit studenten och att man är så jävla bra. Och då börjar man ju verkligen undra var tiden tar vägen. Var det inte typ igår man satt där i aulan under uppropet, så nervös att man hade kunnat kräkas på beställning? Och så nu ska man helt plötsligt kastas handlöst ut i samhället och skiljas från det och de som varit ens vardag i nästan 3 år. Time works in mysterious ways, antar jag.

Men nej, om man kanske skulle ta och smörja in sina onda handsingar (kul, har haft ont i min högra hand i lite drygt en vecka, och nu börjar den andra också gorma) med anti-inflammatorisk gel och kanske slänga lite nagellack på naglarna, som faktiskt börjar få en helt skaplig längd. Man får ju passa på medans man kan, får fila ned dem till veckan så man kan spela gitarr som vanligt. Kanske plöjer något OC-avsnitt då jag ändå är igång.

Nåja, ha en fin dag, vad som nu är kvar av den och fortsätt med en grym kväll, PUSS

HEY, SOUL SISTER

hepp, då var denna vecka i princip över! Imorgon har jag bara kultur- och idéhistoria och sen svenska, där jag ska göra en redovisning om diabetes. Intressant... Sen ska jag bara handla litegrann innan jag beger mig hem, fixar mig litegrann innan jag åker till Sara för födelsedagsfirande med gänget, åh vad jag har sett fram emot det, måste ju verkligen passa på att umgås med finisarna då man fortfarande kan! Annars blir det bara att jäsa hela helgen lång, inte mig emot. Måste ju spara mig litegrann till nästa helg, då jag och brudarna åker till Luleå och festar litegranna sådär på valborgs, ska bli grymt kul!

Köpte mig en dödligt snygg tröja idag på Lindex. Svart, dömjuk med "ränder" i vanligt tyg och spets. Inbillar mig att den luktar gott också, men det är nog bara för att den är ny och jag är helt kär. Vansinnigt fin, helt enkelt. Något utöver det vanliga. Kommer förmodligen att bo i den hela våren, om jag känner mig själv rätt. Funkar till det mesta; jeans, tights, jeansshorts. Blir nog alldeles kalas, ska ni veta!

Nej, nu ska jag smörja in min onda hand och sen gå och lägga mig, godnatt på er! PUSS

I SAID ARE YOU GONNA BE MY GIRL?

phu, är helt slut! Ska leta fram låtarna vi ska spela i ensemblen, tvätta bort sminket och borsta tänderna innan jag går och lägger mig. Vi har iallafall plockat ihop ett gäng superbra låtar, bland annat Are you gonna be my girl med Jet som vi började på idag, är riktigt taggad inför ensemblen, kul att få känna den känslan igen, efter typ 3 månader i total jazz-dvala. Det är fortfarande lite så att jazz triggar mina kräkreflexer. Men det kommer nog ändras. Hoppas jag. Jag gillar ju jazz egentligen. Är väl mest bara less nu.

Imorgon har jag ett riktigt mardrömshål, börjar dagen 08:20 och lektionen slutar 09:45, sen har jag hål till 14:00, KUL. Tur (eller ja, tur är väl inte det korrekta ordvalet i min värld, men nåja) att jag har mycket att göra så jag kan fördriva tiden. Ska även hänga lite med Sara, vilket känns som ett mycket bättre (och roligare) sätt att fördriva tiden med. Kanske tar mig en sväng på stan också.

Håller - i vanlig ordning - på att planera för fullt inför vår utgång i luleå nästa helg. Hittills har det väl gått bra, enda kruxet är hur tusan vi ska ta oss hem?! Det är vårat största problem just nu, annars är det väl inget som bekymrar oss. Sedan så är ju jag - som vanligt - velig till tusen om vad jag ska ha på mig. Sjukt svårt!! Vet inte ens vilka skor jag ska ha på mig.. Gaaah, blir tokig på mig själv, kan aldrig bestämma mig, håller alltid på att vela till sista stund, slutar alltid med att jag står där typ en kvart före man ska åka och byter kläder. Beslutsångest är banne mig inget att leka med! Är dock i behov av ett par nya tygskor, mina håller på att gå sönder. Sen lär jag även ta med mig ett nagellack, är i stort behov av ett nytt känner jag. Kanske två. Är sugen på ett svart och ett färgglatt, men jag vet inte vilken färg. Men något fint ska jag nog hitta! Hoppas jag iallafall. Är även i behov av ett överlack och ett underlack, eftersom mina naglar dels är otroligt sköra, och så då jag väl tar mig tid och målar naglarna så börjar de flagna direkt, därför orkar jag aldrig måla dem.

Nej, nu ekar det tomt i mitt huvud, ska bara slänga in låtarna i mobilen så jag kan nöta text i veckan och sen ska jag sussa. PUSS PÅ ER

LOVELOVELOVE

mmmhm, håller på att planera för fullt inför utgången med brudarna, och återigen har vi ändrat oss, haha. Först tänkte vi gå på Cleo, men så hittade vi ett Lady Gaga-event som lät intressant, och nu har vi ändrat tillbaka till Cleo. Längtar så jag håller på att kollapsa, har alltid superkul med dessa tjejer, och jag är helt övertygad om att vi kommer hålla ihop även studenten. Men tills dess, SKAKA ROMPPAAAAAH och ha kul med mina girls <3 kommer sakna våra utekvällar (okej, det har ju inte blivit såååå många, men jäklar vad roligt det har varit!) och förhoppningsvis hinner vi med några stycken nu under våren och i sommar. PUSS PÅ ER, BRUDAR!

I AND LOVE AND YOU

åh, just det, luftrummen har öppnat, U-N-D-E-R-B-A-R-T. Nu slipper jag oroa mig över att jag inte ska ta mig ner till Skåne i Maj, PHEW. Fast å andra sidan, det är ju lite mer än en månad kvar, finns med andra ord mycket tid kvar för ytterligare ett (eller fler) vulkanutbrott. Så än är jag väl inte helt säker. Gäller väl bara att hålla tummarna in i det sista.

Till veckan ska jag kika på skor åt kusinen i Malmö och eventuellt kika på babykläder till lillkusinen som inte är född ännu. Det har blivit lite utav mitt nya intresse, att titta på babykläder. Finns så himla mycket söta grejer.

nu ska jag kika på studentklänningar, CIAO!

42

PHU, är helt slut! Helgen har verkligen varit fylld av aktiviteter, bakat i massor, varit på fotovernissage och lagat mat. För att bara nämna en bråkdel. Men det har varit en mycket bra helg, helt klart! Imorgon blir det en... Tja, rätt vanlig dag med lektioner, inga avbrott utöver det vanliga eller några konstigheter. På tisdag blir det kalas, Linnea fyller 12, vilket ska firas litegrann. Har köpt en - om jag får säga det själv - alldeles utomordentligt bra födelsedagspresent, längtar tills hon får öppna den. Sen på kvällen blir det middag extraordinaire, ska ut och äta 4-rätters på Viljan. Ska bli roligt att äntligen få äta maten efter att ha serverat den flera gånger, haha.

Såg videon till Lady Gaga och Beyoncés duett Telephone idag, och åh vad jag gillar den! Båda är riktigt coola, och kombinationen faktiskt lite oväntad, men med otroligt lyckat resultat! En given hit på dansgolvet, helt enkelt. Och på tal om hits på dansgolvet, vissa låtar funkar alldeles utmärkt till fest och då man står och skakar rumpa, men sen, off the dancefloor är dom bara helt fel. Jaja, så länge dom funkar att dansa till!

Nu ska jag ta och lyssna lite på Kids med MGMT, Bea påstår att jag hört den (på dansgolvet, hehe) men jag har inget minne av den låten. Så vitt jag vet. Så nu ska jag ta och lyssna och se om jag minns, brukar komma ihåg låtar jag hört ganska bra.

och ni trodde väl inte att jag skulle glömma att nämna att det bara är 42 dagar kvar nu?

43

AAAAH, det är bara 43 dagar kvar!! G-A-L-E-T! Och att jag längtar är väl ganska uppenbart? Men alltså, nyss var det ju typ 70 dagar kvar?! Vad händer med tiden, liksom. Och helgen därpå, 5 Juni närmare bestämt, så är det ju dags för balen och fredagen efter det så är det STUDENTEN. Och efter det är man... Arbetslös. Kul. Förhoppningsvis ska väl den situationen bli omhändertagen ganska omgående, men man kan ju aldrig vara helt säker, speciellt inte i dagens läge, finns ju dessvärre inte så många jobb. Och särskilt inte för mig, som varken har bil eller körkort. Vilket i längden blir en ond cirkel, eftersom jag jobbar ju för att kunna ta körkort, samtidigt som de flesta jobben kräver att man har körkort. Knepigt det där, ska ni veta!

nu lyssnar jag litegrann på Tingsek och undersöker lite om kvällens TV-tablå, hoppas på något bra, annars slår jag nog igång OC, har inte sett tredje säsongen på typ ett halvår, haha.


YOU'RE NOT THE PERFECT HAND BUT I DON'T HIT ON 19

happ, verkar som att Zac Efron ska medverka i den amerikanska versionen av Snabba cash. Ska bli intressant att se, om inte annat. Har dock inte sett den svenska versionen än, vilket jag borde göra pronto. Går väl knappast att misslyckas med Joel Kinnaman? Han är mycket bra i Johan Falk-filmerna, och helt fantastisk i I skuggan av värmen. Talangfull kille, bara en tidsfråga innan Hollywood har han i ett fast grepp, och det ryktas ju redan om att de är på väg att fånga honom. Spännande lär det ju bli, iallafall.

Är det bara jag som är orolig över detta jäkla askmoln, förresten? Huja, så obehagligt. Drömde om det inatt, även om jag tror att scenariot i min dröm var lite överdrivet, men ändå.

Ska strax sätta igång med maten, tror jag sätter igång musik i samma veva, gillar verkligen att ha igång musik då jag lagar mat. Eller ja, jag gillar ju att ha musik på.. typ jämt. Det är avkopplande och härligt.

nu ska jag plöja lite musik i spotify, får se om det finns några nya godingar att falla för. PUSS

GOOD LOVE IS ON THE WAY

Hallå där! Helgen är här återigen. Dessvärre tyckte snön att det passade utmärkt att återvända idag. Det är typ lapphandskar som faller från himlen... KUL.

igår hade vi besök här hemma, två bekanta har nyligen blivit föräldrar, så de kom hit igår och åt middag, och de hade med sig sin lilla dotter, så sjukt söt. Drygt 2 veckor gammal, underbart söt.

Bakade en cheesecake igår, som vi ska äta senare idag. Ska även laga mat, spaghetti med en chiliröra. Eller röra och röra, man hackar en röd chili och några vitlöksklyftor. Sen häller man olivolja i en lite kastrull, precis så att det täcker botten och sätter i chilin och vitlöken. Detta ska börja fräsa litegrann, sedan fyller man på med lite med olja. Världens enklaste maträtt, och fruktansvärt gott, dessutom. Man kan även dela några körsbärstomater på hälften och hälla i oljan några minuter före servering, men det är inget måste.

Sitter just nu och lyssnar på vårat Michael Jackson-medley från julshowen, vilka minnen det väcker! Ska strax lyssna lite på min terminslåt. Kan den rätt bra, men det är alltid bra att fräscha upp minnet litegrann, det är ju trots allt mindre än 2 veckor kvar.


HAVE A HEART

tar mig en liten lyssning på Anna Bergendahls debutalbum, Yours sincerely. Gillar Annas röst, den är speciell och går rakt in i mitt hjärta. Idag finns det så vansinnigt många otroligt duktiga sångare och sångerskor, och det gäller verkligen att ha det där lite extra för att undvika att bara bli en i mängden. Anna har en väldigt personlig röst och en oerhörd känsla som flera gånger gjort mig alldeles rörd, och i dagens läge är det ytterst få artister - både manliga och kvinnliga - som har den påverkan på mig. Så de som lyckats (en utav få är bl a John Mayer) ska verkligen ha en stor eloge, det krävs ganska mycket för att göra mig rörd med musik. Är lite kräsen på den fronten, om man säger så.

Kommer nog aldrig glömma den där kvällen då vi satt hemma och såg Idol. 2008 var årtalet, och jag tror det var auditions i Karlstad (SÅ noga kommer jag inte ihåg den kvällen). In kommer en ung, blond tjej med en gitarr i handen. Ser lite blyg och försiktig ut. Men då hon brister ut i sång... Herregud. Jag har aldrig blivit så berörd av en Idol-audition. Någonsin. Såg att hon har den låt hon framförde på sin audition - Have a heart av Bonnie Raitt - med på sitt album, och även om den inte riktigt framkallar samma känslor som det gjorde under hennes audition så är den ändå bra.


AHHHH, VAD JAG LÄNGTAR!

hittade denna video på YouTube, och jösses vad jag längtar! Kan ju tänka mig att det blir en utav årets höjdpunkter, mycket möjligt att det kvalificerar in bland livets höjdpunkter. Å andra sidan har jag ju bara hunnit med 19 levnadsår, så än finns det ju gott om utrymme på den fronten. Fast okej, Thailand var helt klart en stor höjdpunkt! Underbart så det finns inte ord. Hoppas jag kan återvända dit i framtiden. Drömmen hade ju varit att bosätta sig där typ hela vintern, typ jobba och bara må gott, leva livet, och sen återvända hem på sommaren igen. Hur underbart hade inte det varit? Nåja, drömma går ju alltid. Mina framtidsplaner ser iallafall ut som så att jag tänkt försöka jobba nu ett tag, lite mer än ett år typ, ta körkort och såna nyttigheter, sen söka in till Sjukgymnastutbildningen i antingen Göteborg eller Lund (eller ja, spelar egentligen ingen roll var, bara det är söderut och utanför norrbotten, haha).

ska strax gosa ner mig i sängen med en bra bok och lite fina låtar, det blir nog kalas! Imorgon ska jag nog på stan en sväng med Bea, ska prova en klänning och lämna mitt CV, hoppas detta går vägen!

I LOVE YOU I DO

sitter och skriver CV... Tusan vad svårt det är! Vet ta mig tusan inte vad jag ska skriva. Eller jag vet typ vad jag ska skriva, men inte riktigt hur jag ska formulera mig. Dösvårt. Men jag ska spåna vidare, wish me luck. PUSS

DET ÄR VÅR

det är väl ingen direkt hemlighet att jag älskar att göra playlists i spotify? Jaaa, såklart har jag gjort en ny, det är ju VÅR. Älskar att må så här, man känner sig nästan odödlig, ingenting kan typ gå fel. Underbar känsla. Är på kanonhumör mest hela tiden och... Ja, det är bara sjukt bra, helt enkelt! Hoppas att det håller i sig ett tag framåt, gillar verkligen detta. Tvåhundra klockrena poäng, liksom. Men ja, nog snackat om mitt superhumör, nu vill jag bjuda på en ännu halvfärdig playlist med några låtar som känns lite sådär våriga och bra. Speechless med Lady Gaga är galet bra, ska ni veta. Gåshuden sitter som en smäck. Hey, soul sister med Train är en annan finis. Men nej, mer än så avslöjar jag inte, kika här istället! PUSS

HEY, SOUL SISTER

Sådär ja, då var 3 dagars praktik avverkade! Har varit roligt, men lite långtråkigt kanske. Har varit och praktiserat på en lampbutik, och let me tell you, det är inte direkt brinnande åtgång på glödlampor så här i vårtider. Så det har mest blivit lite smågrejer, torka damm och lite sånt småfix. Men de sysslorna tar ju också slut (ganska fort dessutom, bör tilläggas) så det blev mest att sitta och prata och fika, men inte mig emot, det har varit mycket trevligt! Hade typ världens gulligaste handledare, så det var bara kul att sitta och surra om allt möjligt.

Var in en liten sväng på Lindex idag, bara för att kolla (och slippa gå ute i kallblåsten), och jag hittade en sååå fin klänning. Blev nästan lite kär. Svart bas, grafiskt mönstrad, silkigt viskostyg, fina snitt. Gööööörsnygg, helt enkelt! Kanske unnar mig den lagomt till skåneresan? Tåls att fundera på iallafall. Och det bästa av allt? Det är en sån där perfekt klänning, ni vet som passar till fest och vardag, + att den tar ingen plats alls i väskan = perfekt om man ska resa. Hade matchat den till mycket svart, faktiskt. Svarta heels, min superfina Chanel-inspirerade väska från Åhléns (ett utav de bättre väskköpen jag gjort på sistone. Visserligen en rätt liten väska, men perfekt om man inte orkar bära med sig hela livet - något jag är fullkomligt lysande på - men slippa proppa fickorna fulla med mobil, nycklar, pengar och gud vet vad). För lite kyligare väder, eller kvällar, fest eller vad som helst hade jag nog valt en kavaj eller en fin kofta över. Till vardags däremot hade jag kunnat ha den med gladiatorsandaler, snygga solglasögon och den klassiska koftan, ifall det blåser lite kallt. Till hösten kan jag tänka mig att bära den med strumpbyxor och vita Ked's.

Och nu är våren här, typ på riktigt!! Underbaaart. Så nu har jag slängt in dunisen i garderoben, den får ta semester nu! Sommarvikarie är nu min nya, fina skinnjacka från Lindex. 599 kr och 30% rabatt på det, satt som en smäck. Använder den till det mesta. Idag bar jag den till ett par tighta jeans, en stor, randig tröja och Converse samt med en stor och gosig sjal. Annars är jag ju ett stort fan av skjortor, använder min favorit från H&M nästan jämt, oftast med ett par svarta tights, ett lite längre, vitt linne (eller ett som man korvar och fixar med så att det blir som en "kjol", om ni vet hur jag menar?) och - givetvis - mina älskade Converse. De börjar dock bli lite nötta, men jag älskar dem ändå. Men snart är det nog dags för dem att pensionera sig, tyvärr. Men det har varit 2 mycket fina år vi haft tillsammans!

imorgon ska jag gå förbi Berlins och prata med dem lite, såg att de hade en annons i tidningen där de söker efter sommarvikariat, låter helt klart lockande i mina öron! Butiksjobb är helt klart något jag kan tänka mig, så jag hoppas verkligen att det går att lösa på nåt vis. Nej, nu ska jag dra fram lite godingar på spotify, sen ska jag nog se Grey's Anatomy. Eller vad jag nu hittar på. PUSS PÅ ER

VI BLIR ALDRIG SOM DEM FRÅN STAN

tjohej! Blev en mycket trevlig kväll igår på Lotus, måste jag säga. Dansade så att svetten lackade. Men som sagt, en oerhört trevlig kväll! Nu börjar planeringen inför nästa galej, som inträffar på valborgs i luleå, blir nog alla tiders!

Imorgon har jag praktik, på en lampaffär, haha. Affärsbiträdet är hur gullig som helst, plus att jag har världens rackabajsarlunch, 2 timmar, helt galet bra. Vilket alltså innebär att jag hinner äta och ta en sväng på stan, perfekt. Ska förbi biblioteket och lämna igen lite böcker, eventuellt låna lite nytt och kuta förbi H&M en sväng och se om de har min studentklänning. Ytterst tveksamt, men det skadar ju inte att kolla. Ska även se om finisskorna som jag såg i Piteå finns här.

Nu ska jag slänga mig i sängen med senaste numret av ELLE och lite bra musik i öronen, sen ska jag ta igen den sömn jag inte fick i natt, PUSS

AND I DONT'T NEED ANOTHER KIND OF GREEN

tjoho! Sitter hos syrran och jäser litegrann. Ska strax hoppa in i duschen, känner mig inte så fresh just nu. Kanske ser färdigt Avatar sen, får se. Ikväll är det utgång med några fina.

nej, duschen kallar på mig, PUSS

LOVE AT FIRST SIGHT

just det, hittade ett par suuuuperfina skor på H&M idag! Om det inte blir finisarna från Scorett så blir det helt klart H&M-skorna. Det var kärlek vid första ögonkastet, så att säga.

Tyvärr fanns det ingen bild på hemsidan, men jag ska försöka langa fram en bild någon gång längre fram, jag lovar!

Lockade syrrans hår med plattången tidigare ikväll, fint blev det! Hon gillade det väl inte, men jag tyckte det blev superfint! Ska nog locka mitt hår litegrann på lördag, då det vankas utgång med några fina girls. Blir nog kanonbra!

YOU DON'T NEED TO LOSE IT TO KNOW THAT YOU HAD IT GOOD

kul att datorn låter som en torktumlare... Borde väl väcka typ hela Piteå. Eller ja, den delen som sover åtminstone. Fixar lite "road music" till imorn, så man har något att lyssna på under bussresan. Även om jag troligtvis inte kommer vara vaken, men det var en helt annan femma! Nice thing är iallafall att min handsfree dykt upp igen, U-N-D-E-R-B-A-R-T! Vet inte riktigt vad jag hade gjort om den hade varit borta, speciellt då jag ska sitta drygt en timme på en buss. Så musik är mycket viktigt, säger jag.

Jag hoppas för Guds skull att systern min vaknar hyfsat tidigt imorgon, så jag slipper gå runt på stan i typ hundra år. Känns väl sådär halvkul. I värsta fall får jag väl telefonterrorisera henne tills hon vaknar. Eller muta mamma att hälla vatten på flickstackarn. Möjligheterna är många.

Nej, nu ska jag slänga in dessa låtar i mobilen, borsta tänderna och sen pysa till sängen, ska upp helt vansinnigt tidigt imorgon, KUUUUUL!

SUMMER'S ON THE WAY

sådär, då har man fått se lite vanliga människor! Solen kikade fram en liten stund och värmde mitt ansikte (och resten av kroppen, vilket påminner mig - jag tror det är dags att ge dunjackan semester, det var lite varmt). Snart ska vi pysa till stan - igen - och köpa lite godis. Fast jag vet inte om jag vill ha godis? Nåväl, får se vad jag är sugen på då vi väl är där!

och vad mycket snö som har börjat försvinna! Överallt (nåväl, nästan iallafall) är det bar mark, solen kikar fram lite då och då och förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan nästan all snö är borta, I can't wait!

nåja, godis var det nu, so long!

AND I DON'T NEED ANOTHER KIND OF GREEN TO KNOW I'M ON THE RIGHT SIDE WITH YOU

nej, nu ska jag väl börja fixa mig litegrann! Har inga som helst planer på att åka till stan och se ut som en fågelskrämma, hehe. Ingen aning om vad resten av dagen och kvällen har att erbjuda, men jag gissar väl att det blir att jäsa framför lite film med systern min, alternativt tjejsnack i mängder. Eller bådadera kombinerat.

Lyssnar fortfarande på Another kind of green. Så himla bra. Den får mig att bli kär i musiken. Kär i livet. Och sen skadar det ju inte att lyssna på den och tänka att det bara är 52 - FEMTIOTVÅ - dagar kvar.

A SIMPLE LITTLE KIND OF FREE

Goddagens! Sitter och lyssnar på Another kind of green (favorit!) och försöker övertala min syster att pallra sig hit. Eller åtminstone försöka lösa det så att vi hinner träffas nu under lovet. Och det ser ut som att jag får min vilja igenom, hehe. Annars har jag hunnit göra lite plans med en gammal lågstadiekompis, gött! Eller planer och planer. Tanken är väl att jag ska höra av mig då jag åker till luleå. Men iallafall. Och så har jag blivit vän med en utav mina bästa vänner från slutet av lågstadiet och typ hela mellanstadiet och början av högstadiet. Sen gick det utför, om man säger så. Vet dock inte varför.

Nu sitter jag och väntar på att någon ska få tummen ur rumpan och börja elda litegrann, jag hade tänkt duscha alldeles nyss, men vattnet var iskallt, så den duschen får vänta tills varmvattnet har återvänt. Påminn mig att då jag flyttar till ett eget hus att jag ska ha varmvatten som man inte behöver elda fram.

För övrigt gör mina framtänder ont... Gissar ju att det beror på tandställningen, men ändå, den enda närkontakt framtänderna har med tandställningen är ståltråden som ligger precis bakom men annars fattar jag nadaaa. Nåväl, jag får väl fråga imorgon, då jag ska dit typ mitt i natten (ja, 07:50 då man har lov får klassas som mitt i natten).

nu ska jag leta fram något att äta och hålla tummarna att jag får duscha så jag slipper se ut som en fågelskrämma, systern min vill tydligen gå på stan. Inte mig emot dock, behöver se lite civilisation.

åh, jag vill ocksåå se Remember me! Alla - okej, åtminstone alla tjejer - har då tyckt att den är bra, så vitt jag vet. Verkar vara en riktigt jag:ig film iallafall. Måste undersökas!

YOU GOT A FACE FOR A SMILE YOU KNOW

nej, nu ska jag slänga ihop lite kvällsfika! Varm choklad? Vaniljyoghurt? Kanske båda? Nånting ska jag lyckas slänga ihop iallafall, men vad det blir återstår att se. Sen ska jag nog slänga mig i soffan framför en film innan jag går och sover litegranna.

Men först, kvällens mission; HITTA MIN NEDRANS HANDSFREE!!! Och sen kvällsfika. Sen ska jag peppa litegrann inför helgens fiesta med några fina girls, jag längtar!

Nåväl, tills vidare, puss & godnatt

22:33

wooh, blir att stiga upp gaaaalet tidigt på fredag, 06:40 rullar bussen mot Luleå. Vet inte varför, men jag tycker det är mysigt att åka buss på morgonen! Sitta där, sova litegrann, lyssna på musik och se folk (okej, man ser väl inte så mycket folk längs E4an... På sin höjd finns det väl några hus längs vägen, risken att se människor är betydligt mindre) vakna till liv. Om inte annat så får väl bussens övriga passagerare - hur många som nu åker buss 06:40 en fredagmorgon - se mig vakna till liv.

någon här i huset gillar att städa? I detta nu, kl 22:33 hör jag dammsugaren från okänd plats i huset... Någon fick väl ett spontant städryck.

mycket love till den här låten förresten!

I'D BE THERE ANYWAY

hm, skulle adda lite folk på msn... Gav upp efter typ 15 pers, haha. Men jaja, hellre 15 kontakter än 2. Och jag planerar väl att allt eftersom utöka listan. Och på tal om att utöka listor, håller just nu på att fylla ut min ACK, SUNDBYBERG med lite godingar. Alltid skönt att ha en komplett lista att klicka igång då man pluggar, nördar på facebook eller lirar harpan (något jag är en jäkel på, hehe!). Så, nu ska jag göra just det - lira harpan. Och fortsätta lägga till några tracks till listan. Och kanske en eller annan msn-kontakt. PUSS

BUSES & TRAINS

hallå i stugan! Har hållt på hela dagen, i stort sett. Eller ja, åtminstone halva, hehe. Har lagat middag idag; fläskfilégryta och potatisklyftor med sallad till. Gott blev det! Sen slängde jag ihop en sats muffins, som dessvärre smakar blä. Har även hunnit med att se Australia och fixat litegrann.
nu ska jag titta vidare, CIAO

WHO WE ARE

håller på att fixa och dona med min mejl litegrann.. Förhoppningsvis kommer det bli betydligt mindre reklam och sånt nu, men vissa saker - som jag antar kan klassas som reklam - nyhetsbrev från johnmayer.com. Sedan bör jag väl ta ett snack med min idrottslärare och säga att jag bytt mejl, även om vi kanske inte kommer att få så många mejl från honom längre.

åh, alltså jag har sett mycket då det gäller John Mayer, ska ni veta. Trots det har jag aldrig sett John Mayer has a TV show. Mucho bra iallafall, favoritdelen hittills är då han - iklädd i en björndräkt - pratar med några fans före hans konsert. Grejen är att de vet inte att de är han. Sjukt kul!

Nu ska jag titta vidare, sen ska jag nog leta fram lite glass och kanske se en film. PUSS

HALV ÅTTA HOS MIG

haha, åh vad jag älskar Halv åtta hos mig! Fast okej, det är Helge Skoog som gör typ hela programmet. Ikväll är det Adam Tensta som står för matlagningen. Nu ska jag titta vidare på One tree hill, CIAO

YOU AND YOUR HEART

mmhm, hur kan man inte gilla Jack Johnsons übermysiga röst? Sitter just nu och lyssnar på hans nya singel You and your heart, mycket braa! Nu ska jag ta och fixa något jag tänkt göra i flera dagar - en ny msn. Jag behöver en ny. Är så less på att en massa äckel addar mig åt höger och vänster, plus att jag inte har någon aning om vilka hälften är. Så nej, ny msn it is!

I SKUGGAN AV VÄRMEN

nu har jag plöjt filmer i massor! Har hunnit se 27 dresses (två gånger, hehe) och nu senast I skuggan av värmen, med bland andra Joel Kinnaman och Malin Crépin i rollerna. Ruskigt bra film. Man får en klump i magen, den känns så verklig, det känns som att man tjuvtittar på något man egentligen inte ska se. Jag vet inte om den här filmen fått motta några priser, men om den fått priser så är dom då helt förtjänta.

WHAT DO YOU SAY TO TAKING CHANCES?

sitter och ser lite film nu, minsann! Hyrde hela 5 filmer för 100 kr, helt ok. Det blev en blandning av high school-rullar, svenskt drama och romantisk komedi. Så nu blir det att mysa framför filmer resten av kvällen, ska se om jag möjligtvis kan hitta lite glass och kanske några bär eller något i frysen. Är grymt sötsugen, så nånting hoppas jag då att jag lyckas krafsa fram.

hoppas ni haft en bra kväll! PUSS

GOOD EVENING

nej, nu ska jag baka litegrann! Sen ska jag försöka släpa med mamma och hyra film, ha en fin kväll! PUSS

RECEPT

här kommer det utlovade cheesecake-receptet!

Lindy's New York Cheesecake

Pajdeg
2½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Finrivet skal av 1 citron
60 gram smör
1 äggula
1 msk vatten

Fyllning
800 g cream cheese, t ex Philadelhiaost
3½ dl strösocker
3 msk vetemjöl
1 msk vaniljsocker
4 ägg
2 äggulor
½ dl vispad grädde
Finrivet skal av 1 citron

Jordgubbssås
5 dl färska jordgubbar eller motsvarande frysta
1 dl strösocker
3/4 dl vatten
2 msk vatten
1½ msk maizena

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och citronskal i en skål. Arbeta in smöret med fingrarna och tillsätt sedan äggula och vatten. Knåda ihop degen. Täck degen och låt den vila i 60 minuter. Vispa osten mjuk och luftig med en elvisp och tillsätt socker, vetemjöl och vaniljsocker. Vispa 2-3 minuter och tillsätt sedan äggen och äggulorna ett i taget. Vispa ca 30 sekunder efter varje ägg och äggula och blanda sedan i grädde och citronskal. Ta fram pajdegen. Kavla ut lite mindre än hälften till en rund platta och klä botten av en rund springform med löstagbarkant. Diametern ska vara 28 cm. Grädda den i 15 minuter och låt den svalna. Kavla ut resten av degen till en rektangel och skär långa remsor som är ca 5 cm breda. Klä sidorna och tryck degen hårt mot sidorna och mot bottendegen som redan är gräddad. Höj ugnstemperaturen till 250 grader. Häll ostsmeten i formen. Grädda i 10 minuter och sänk sedan temperaturen till 100 grader. Låt formen stå kvar i ugnen hela tiden. Grädda därefter kakan i 60 minuter. Låt den svalna och ställ den sedan i kylskåpet över natten. Ta bort kanten på formen och lossa försiktigt kakan från bottenplattan. Låt kakan glida över på ett serveringsfat. Gör jordgubbssåsen genom att koka upp jordgubbarna med socker och vatten. Red den genom att lösa maizenamjölet i 2 msk vatten och rör sedan ner den i jordgubbarna. Rör om tills såsen tjocknar. Låt den svalna och ställ sedan in den i kylskåpet. Servera den kall tillsammans med kakan.

Voilá! Receptet på den utomordentligt goda kakan är hämtad ur boken "Cheesecakes" och är skriven av Cheryl Lindblad, utgiven av Ica Bokförlag.

ANOTHER KIND OF GREEN

Sitter och funderar lite på vad man ska hitta på ikväll... I nuläget lutar det mot att baka eller hyra film. Kanske båda? Får ta en liten titt på recept.nu och se om jag hittar något som kan vara av intresse. Är sugen på något chokladigt och gott. Fast inte kladdkaka. Tror jag iallafall. Nåväl, får undersöka det lite djupare. Ska ta och se om det möjligvis kan vara så att jag har ett avsnitt kvar av Gossip girl som jag inte sett. Eller om det till och med kan tänkas finnas ett One tree hill-avsnitt som jag inte sett? Skall undersökas genast!

Kan ju ta tillfälle i akt att tipsa om den kanonbra låten Another kind of green med John Mayer, som tillsammans med Steve Jordan och Pino Palladino bildar The John Mayer Trio. Mycket bra, måste jag säga!

Vad hittar ni på idag, finisar?


GRRRREATTTTTT

kan ju inte påstå att detta minskade min längtan direkt... 55 dagar kvar nu!


TELL 'EM THAT IT'S HUMAN NATURE

hallå grabbar! Sitter och lyssnar på lite musik och kikar runt lite överallt. Tittar just nu på videon från Michael Jacksons minnesceremoni, då John Mayer gör en så fin version av Human nature.


I WILL REMEMBER YOU

alltså åh, John Mayer är ju en riktig pärla! Kanske inte det mest originella jag sagt på sistone, men det är ju sant. John Mayer är på många sätt en artist jag vuxit upp med. Var inte särskilt gammal då jag fick upp ögonen för honom, och resten är historia... Nä, men jag var väl sisådär 9-10 år då jag för första gången hörde Your body is a wonderland. Har dock inget glasklart minne, men jag minns att jag gillade låten redan från första början, men jag visste inte riktigt vem artisten var, och det var ju långt före både YouTube och Spotify, så musiken var väl inte fullt lika tillgänglig som den är idag. Men iallafall, det gick några år, och jag kunde som aldrig släppa den där låten. Men så en vacker dag 2004 kom min arma moder hem med ett exemplar av filmen Win a date with Tad Hamilton, och gissa vems guldbeklädda stämma som hördes där, minsann? Jo, nog var det herr Mayer, alltid. Back to you var låten. Och på den vägen har det varit. Och jag antar att, förutom att texterna ofta passar bra in på mig och mitt liv, så är han och hans musik lite utav en "comfort zone" för mig. Allt hans musik, och saker som bara påminner litegrann om honom, det ger mig en slags hemmastadd känsla. En trygghet, liksom. Skitsvårt att förklara, men tänk er typ eran snuttefilt eller gosekudde. De har en särskilt känsla och doft, och trots att de i princip håller på att falla sönder och man vet att man bör slänga iväg den så gör man inte det, för man vill fortfarande ha kvar den där speciella doften och den speciella känslan. Lite så, fast jag vill inte slänga bort John Mayer. Eller sluta lyssna på honom, för den delen.

I WANNA SCREAM AT THE TOP OF MY LUNGS

hola guapas! Hepp, det blev ingen vinst för moi idag... Fast jag fick ju mig en bit cheesecake (den sista biten, buhu!), så det jämnar ut sig ändå. Insåg nyss hur mycket jag saknar min mp3-spelare.. Eller rättare sagt, jag saknar ett par hörlurar. Vilket för mig till junkyard.se, sitter och kikar på några finisar. Problemet är väl bara att man måste hosta upp sisådär fem hundralappar och uppåt, vilket är några hundralappar för mycket. Drömmen är ett par riktigt tjejiga, i typ rosa eller lila. En ny mp3-spelare hade ju inte heller skadat, min har sett sina glorydays, om man säger så. Plus att den allt oftare gör lite som den själv vill, istället för att lyda mig. Så en ny finis hade varit trevligt, gärna typ en iPod eller något!

hehe, kikade lite på Jesus Christ Superstar nyss, och mamma sade en fin kommentar: "nja, inte vet jag om den här var så bra... Eran var bättre!". Det må vara ett år sedan, men det värmer fortfarande lika mycket att höra!

Nu ska jag kika vidare på VH1 Storytellers från då John Mayer var med, CIAO!


HOLD YOUR DREAM

Satt och med ett halvt öra på TVn som stod på. Jonas Gardell blev intervjuad, och de kom in på föräldraskap och vad som kännetecknar en bra förälder. Han sade nånting som jag fastnade för. Han sade "man kan vara förälder på ofantligt många olika sätt, men i grund och botten finns det egentligen bara två sorters föräldrar; man kan vara närvarande och man kan vara frånvarande". Och det är ju verkligen sant.

Sitter just nu med la familia framför TVn och spelar bingolotto, ingen vinst än så länge, tyvärr! Ska nog plocka fram det som är kvar av min cheesecake snart, det är viktigt att ladda om under så påfrestande omständigheter.

Hoppas ni har en bra kväll, vad hittar ni på?

I WON'T LET ANOTHER MINUTE GO TO WASTE

Happ, då har man ätit årets första jullunch! Och nej, jag har inte drabbats av solsting (även om det var helt vansinnigt varmt där vi satt), men i mina ögon är skinka, gravad lax, sillsallad, prinskorv, köttbullar, mimosasallad och - framför allt - julmust ganska juligt. Gott var det iallafall, och särskilt kombon skinka och mimosasallad, gött! Då vi kom hem slängde jag mig i soffan framför en film, såg The Wedding Date. Har sett den ganska många gånger, men jag behövde något lättsamt och lite romantiskt, så den kändes som ett bra val.

Snart är det dags för middag, vilket passar mig alldeles utmärkt, är hungrig som tusan. Nu ska jag gotta med lite musik, kan hända att en liten chokladbit slinker ner också. PUSS

ps
. Sitter och lyssnar på min flashback-playlist, och nu är jag nyfiken på vad ni lyssnade på då ni var sisådär 13-14?


AIN'T IT GOOD TO KNOW THAT YOU'VE GOT A FRIEND

jag är hungrig. H-U-N-G-R-I-G. Vilket borde vara fysiskt omöjligt med tanke på hur mycket jag ätit det senaste dygnet. Men, nöden har ingen lag, så jag beger mig till köket och hämtar mat. Sen så kanske jag ser slutet på Millennium, fast jag vet inte, känns ovärt att se något som man ändå missat en massa av. Även om jag vet vad som händer, då jag läst böckerna, men ändå. Kanske ser en film, om mamma nu lämnar platsen framför TVn då det väl slutar. Ska säkert kunna hitta nån film att titta på. Och på tal om film, imorgon bänkar jag mig framför Jesus Christ Superstar kl 21.00, rekommenderar att ni också gör det, om ni vill se en jäkligt bra musikal. Men ikväll blir det något betydligt mer lättsamt och romantiskt. Kanske ser Australia? Som visserligen är typ 100 år lång, men den är superbra så det gör inte så mycket.

men nej, mat var det nu! PUSS

MEMORIES

sitter och lyssnar på en playlist som består av låtar som jag lyssnade på en hel del under högstadiet. Det är väl knappast någon hemlighet att tonåren är en ganska kritisk tid då det gäller vissa saker. Inte för alla, men för vissa, där jag själv är inräknad. Man blir så fokuserad på att vara som alla andra och bara passa in att man någonstans längs vägen tappar bort sig själv och glömmer bort att leva. För vissa är det enkelt att hitta tillbaka, för andra är det inte fullt lika enkelt. Och även där får jag räkna in mig själv. Jag kom väl till en punkt då jag liksom förstod att den jag utgav mig för att vara inte var jag egentligen. Och vet ni vad som fick mig att inse det? En film. Japp, en vanlig, enkel, amerikansk high school-rulle. A Cinderella story är väl en film som de flesta kanske hört talas om? Hilary Duff, Chad Michael Murray med flera. Egentligen en rätt töntig film, fast med ett för mig vikigt meddelande. Och då jag, en vilsen, ynklig liten 14-åring såg filmen kände jag i mig på så många plan i Hilary Duffs karaktär Sam. Så på det sättet har filmen betytt otroligt mycket för mig. I samma veva började jag titta på The Ashlee Simpson show på MTV, och det blev nästa steg i vägen mot den jag är idag. Jag upptäckte henne vid helt rätt tidpunkt, och flera av texterna från hennes debutalbum har varit till stor hjälp, de betydde verkligen något för mig och jag kunde relatera till dem. Och utöver att jag med hjälp av filmen och Ashlees musik hittade mig själv upptäckte jag ju även en hel del ny musik. Ryan Cabrera, bland annat. Och sen tillkom ju även Tyler Hilton (vilket visserligen beror mer på One tree hill, men ändå) och efter det har det ju bara rullat på. Även om jag inte lyssnar på varken Ashlee eller Ryans musik särskilt mycket idag så kan jag än idag leta upp deras låtar på Spotify eller YouTube och bli lite nostalgisk.

VI BLIR ALDRIG SOM DEM FRÅN STAN

åh, ju närmare vi kommer nästa helg, desto mer peppad inför utgång blir jag! Lär ju bli en riktig superkväll med några fina girls, kan väl inte bli mycket bättre än så? Vet dock - fortfarande - inte vad jag ska ha på mig. Funderar dock på att vara rätt casual och köra på min randiga tröja, tights, Converse och ett fint hippieband med paljetter + en drös med armband & ringar som grädde på moset!

Haha, morfar är allt bra rolig ibland. Vi sitter och äter middag och han tar ett glas mjölk till maten. Då han druckit upp mjölken (eller snarare, då han tror att han druckit upp den) så häller han upp Loka i glaset. Med kanske en klunk mjölk kvar i glaset får det påföljden att hans Loka blir vit (alltså inte spökmjölk, utan riktigt jäkla vit). Mormor börjar skratta, varefter morfar tittar på glaset och säger "oj, jag trodde jag hade druckit upp all mjölk!".

nu ska jag lyssna på lite gamla favoriter i Spotify, sen kanske det händer att jag får i mig en bit cheesecake. Kanske två.

JESUS CHRIST SUPERSTAR

åh, vilka minnen man får av att lyssna på JCS-soundtracket. Och låtarna är ju så sjukt grymma. Andrew Lloyd Webber och Tim Rice är två musikaliska genier, ska ni veta! Tim Rice har dessutom varit med och skrivit alla låtar ur min gamla favorit Lejonkungen. Det är coolt.

PANIC

phu, tog en titt på min blogg bara för att vara säker att klippen kom upp som de skulle, och så var dem inte där?! Fick lite panik, kul att ha suttit i över en timme och knåpat med ett inlägg, och så är det viktigaste inte ens där? Jaja, men det visade sig att det inte var någon fara på taket, bara datorn (eller möjligtvis internet) som jävlades med mig. Nu ska jag lyssna på Jesus Christ Superstar, får se om jag minns några texter!

JOHN MAYER

sitter och tittar på YouTube och blir lite kär i John Mayer för typ 1345642547667453423 gången. bara 57 dagar kvar nu, det ni!

Dessa gillar jag lite extra mycket, spana in!















PAPARAZZI

jag gillar Beyoncé, tycker hon är supercool och fantastiskt begåvad, men jag har ändå aldrig riktigt fastnat för henne, även om jag gillar flertalet av hennes låtar. Men denna, som jag nyss hörde på TV och var tvungen att leta upp på Spotify, är verkligen fantastisk. Listen heter låten, och kommer från soundtracket till filmen Dreamgirls. Helt magisk, sådär så där att man får gåshud och allt.

Ikväll är det en hejdundrande TV-kväll helt i min smak. Eller okej, det är typ 2 program som jag anser vara värda att se: Jakten på Julia (enbart på grund av herr Rydmans närvaro) och sen Millennium, och nu kommer ju den spännande biten, eftersom jag varken sett Flickan som lekte med elden eller Luftslottet som sprängdes så blir ju detta lite extra. Och som grädde på moset har jag ju min överdrivet goda cheesecake som sällskap, ifall nu mamma skulle svika mig.

CHEESECAKE

japp, det stora eldprovet är avklarat! Jag har smakat min cheesecake. Resultat? G-O-T-T. Om vi säger så här; jag lär ju inte behöva svälat nu under lovet iallafall... Nåväl, tillbaka till cheesecaken. Hade man slagit upp perfektion i ordboken hade den nog dykt upp på en bild bredvid, god är den. Krämig och alldeles underbar. Lägger nog upp receptet senare! Den var ganska krånglig att göra, men åh vad det var värt det!

STARVING

jklafklgghgfjeaerg vad jag är HUNGRIG! Och att göra middag verkar ta en nedrans lång tid... Nä, om man skulle ta och göra sig en macka med kaviar, få bort den värsta hungern iallafall. Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra... Förutom att göra den där kakan dårå. Om jag inte tar och gör den imorgon? Nåväl, det återstår att se. Tills vidare tar jag och ser lite Gossip girl, avsnitt 16 närmare bestämt.

tills det laddat färdigt blir det dock lite Snook... Eller kanske bara Oskar Linnros? Who knows? Väntar med spänning på singel no 2, som tydligen kommer inom några veckor, medans albumet landar någon gång i Juni. Perfect, då har jag lite ny "sommarmusik" att se fram emot! Nej, over & out!

DU SOM TRODDE DET SKULLE BLI VI

tänkte ta och sätta igång med bakandet, men då så ligger ju den där köttbiten som skall förtäras till middag och tar upp plats, så det får helt enkelt vänta! Vilket ger mig tid att fylla mobilen med lite ny musik, så det kanske är lika bra. Visserligen ligger ju Battle studies i CD-spelaren, men ska man stå i köket och baka i typ 100 år (seriöst, den tar evigheter att göra!) måste man ju ha lite omväxlande musik.

och på tal om musik, man kanske skulle pyssla ihop en liten partyplatta? Ni vet, den där perfekta blandningen av nya och gamla partyfavoriter. Och det är verkligen viktigt att blandningen är perfekt. Exempel: då min kära syster fyllde 16 förra året tänkte vi snickra ihop den ultimata partyskivan. Vi hade en hel drös med låtar som vi gillade och ville ha med. Resultatet? En skiva med typ 60 låtar, och 90% gick vi bara förbi. Så det är faktiskt viktigt att man lägger ner lite tid på skivan, åtminstone om hela skivan ska bli användbar då det väl vankas fest, och inte bara 10%. Här är några givna favoriter till min framtida, ännu ej tillverkade partyskiva:
Movits! - Äppelknyckarjazz & Fel del av gården
Mando Diao - Dance with somebody
Michael Jackson - Beat it & Thriller (fast ok, de flesta av hans låtar - de med lite fart i åtminstone - funkar!)
MC Hammer - U can't touch this
Justin Timberlake - Sexyback
Arvingarna - Eloise
Five - Everybody get up
Maskinen - Segertåget

finns säkert 100 låtar till jag kan tänka mig, men det var dem som dök upp helt spontant iallafall. Sedan ska nog resten av girlsen kunna spåna fram något bra förslag att lägga till också, men det är ett senare problem!

GRADUATION DRESS

Hittade inga heels som föll mig i smaken på nelly.se, så jag tror nog att jag håller mig till de skor jag tänkt ha, ett par höga heels från Scorett med guldkedjor. Tänker dock byta till ett par platta, mer dansvänliga skor till kvällen tror jag! Blir väl garanterat ett par gladiatorskor, har redan hittat en par jag verkligen gillar (okej, hehe, dom är exakt likadana som de jag redan har, fast en mer passande storlek!) som jag säkerligen slår till på någon gång i vår.


gillar färgerna och mönstret, och jag tror den blir supersnygg till lite solbrun hud och en enkel, utsläppt frisyr (= ganska ofixad, med andra ord). Och jag har ju redan tidigare sagt att jag inte tänkt bära vitt på studenten, bara för att jag inte tror att jag passar i färgen och sen så är jag självutnämnd mästare på att spilla, och jag menar, kul att gå med en fläckig klänning på studenten? Så nej, färgglatt & mönstrat it is för min del! Sen så är det väl lite utav en fördel för mina kära vänner, jag lär ju bli relativt lätt att lokalisera i vimlet bland alla vita, creme- och champagnefärgade klänningar. Sedan att den är vansinnigt snygg gör ju inte saken sämre, hehe.

Såg även att Kenza har en likadan. Visserligen har hon liiiite snyggare ben (eller okej, who am I kidding, snyggare kropp överhuvudtaget, ska det såklart vara) än mig, för att inte tala om att hon är aningens brunare... Men så ser den ut på henne iallafall.




LIKE EVERYBODY ELSE

nu gjorde jag det alla andra redan gjort - designa en bikini på nelly.se. Skulle egentligen kika på studentskor men jag blev, så att säga, distraherad. Men nu är det studentskor som gäller. For real. Ska visa er min - dock ej inköpta - studentklänning sen också!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


BRA KÖP

om ni har vägarna förbi Luleå inom en hyfsat snar framtid så tycker jag att ni bör svänga in på Gina tricot, och slå till på en riktigt bekväm, mysig kofta för det smått underbara priset 49 kr. Modellen heter Katie och den är lite annorlunda i snittet, assymetrisk, och lite vidare nedtill i mjuk och skönt viskostyg. Ett hett tips, och jag önskar att jag slått till på några fler, denna kofta kommer jag mest troligt att bo i hela våren. Vill bära den till jeansshorts och med min nya, superfina bh under som lite diskret får kika fram, gladiatorsandaler, en snygg hatt och solglasögon i sommar, och nu under våren bär jag den med svarta jeans och mina vita Converse. Kan hända att jag kör med de röda någon gång också. Det är coolt att bryta av en annars svart/vit/grå outfit med färgglada skor. Älskar hur mjuk den är och det snygga fallet. Ett riktigt kanonköp, helt enkelt. Idag bär jag den med ett vitt linne och svarta tights och mina favoritarmband; ett svart i flätat mocka med silvriga pärlor som jag fick i prenumerationspresent från Elle och ett med gröna glaspärlor som jag fick för flera år sedan.


OH, JENNY DON'T BE HASTY

mmmhm, Paolo Nutini är verkligen something else. Snygg, en röst som gör en alldeles knäsvag och... Ja, ni fattar, sjukt bra, helt enkelt. Jenny don't be hasty är ju en gammal goding som jag aldrig verkar bli less på. Snubblade nyss över videon, vilket var en trevlig överraskning med tanke på att den är rätt svår att hitta nuförtiden. Har ganska nyss ätit våfflor som jag själv gräddat, mums! Fick ju inga våfflor på våffeldagen (skandal!), så nu fick jag de i efterskott, och det med besked. Gott var det iallafall, som alltid.


FÖRORTSBARN, VI BLIR ALDRIG SOM DEM FRÅN STAN

Sitter och lyssnar på - chockerande, huh? - Ack, sundbyberg så här på förmiddagen och äter en bit morotskaka. Mamma och mormor åkte nyss och handlade, så jag hoppas för Guds skull att de har med sig något gott hem! De ska iallafall handla ingredienser till min cheesecake som jag tänkte göra senare idag, alternativt ikväll. Tänkte se på film, men jag var inte på filmhumör, så jag struntade i det. Däremot tänkte jag se ytterligare ett avsnitt av Gossip girl, det är jag i stort sett alltid sugen på, haha.

PERFEKT

ÅH, kikade in på PDOLs hemsida nyss, och gissa vem som ska dit? Ingen mindre än Oskar Linnros himself, kalasbra! Vilket påminner mig om en helt annan sak, måste ta och kika om det finns några spikade artister inför Malmöfestivalen!

OSKAR LINNROS

jaaa, jag vet, jag var på väg att kvällsfika/sova och whatever, men så snubblade jag över denna video, och ÅH vad jag längtar tills albumet släpps! Min gissning är att det kommer gå varmt i både Spotify, min mp3-spelare (vilket påminner mig, jag måste skaffa nya öronproppar!) och förhoppningsvis även min CD-spelare. Tills dess får jag väl nöta på min nya favorit. Och med tanke på att jag pratat om den i de typ tre senaste inläggen så vet ni säkert vilken det är? Om inte så föreslår jag att ni letar upp den på Spotify/YouTube/iTunes eller vad som helst och lyssnar snarast!


KVÄLLSFIKA

nej, nu ska jag leta mig något ätbart (är hungrig, som vanligt) och sen gå och lägga mig. Imorgon ska jag baka cheesecake, ska bli spännande att se - eller ja, smaka snarare - resultatet!

För övrigt så är det bara 59 dagar kvar nu!

ACK, SUNDBYBERG

BRABRABRA, går fortfarande på repeat hos mig. Klicka på bilden och lyssna, you won't regret it!


LITE KÄR

åh, hörni! Har ni hört Ack, Sundbyberg med Oskar Linnros? Karln är också känd som "den snygga halvan i Snook". Iallafall, sjukt bra! Den går varm i min Spotify just nu, lyssna & fastna ni också! Väntar med spänning på albumet som jag hoppas dyker upp senare i vår, känns alltid lite spännande med musik på svenska, det blir lite mer... Nära och intimt, liksom. Den ingår givetvis i min lite nyare, lite vårigare Spotify-playlist. Även fast det varit riktigt tråkigt väder idag så kan jag ändå känna lite vår i luften, minsann! Snön börjar smälta och lite överallt kan man se asfalt, och - framför allt - man kan ha Converse/andra valfria tygskor utan att förfrysa fötterna totalt (inte för att det hindrat mig förut), underbart! Nu vill jag bara ha lite solsken så hade saken varit kalas.

HOW COME THE ONLY WAY TO KNOW HOW HIGH YOU GET ME IS TO SEE HOW FAR I FALL?

åh, träningsvärken börjar sakta men säkert avta, underbart. Wallmans i tisdags gick alldeles utomordentligt bra, om man får säga så själv. Roligt var det iallafall, showandet gick lysande och vi fick superbra hjälp av HR08! Så det känns ju helt klart tråkigt att allt är över, hade lätt kunnat ha fler shower! Vansinnigt roligt har det varit, och jag vet inte hur mycket jag skrattat under Wallmans-lektionerna tillsammans med tjejerna, så bara det är något jag kommer sakna otroligt mycket.

Idag har jag strosat lite på stan i Luleå, köpte 2 tröjor på Gina tricot. Blev även 2 par tights eftersom mina hela tiden försvinner/går sönder, samt ett hårband. Det lär garanterat bäras nästa helg, då det ser ut att bli utgång med mina girls! Längtar som en crazy person, känner att jag behöver dansa av mig, haha. Vet dock inte vad jag ska ha på mig?! Det är något som är så fruktansvärt typiskt mig, ska alltid bestämma vad jag ska ha för kläder på mig inför saker lååååångt i förväg, men vägen till att faktiskt bestämma mig för en outfit är lång och krånglig. Ett bra exempel är väl till exempel då vi var några tjejer som skulle till farmen i oktober förra året. Det bestämdes redan i typ Augusti/September att vi skulle dit, och redan då började jag planera kläder. Nu är jag återigen helt lost. Jeans? Kjol? Klänning? Högklackat? Converse? Svårt! Jaja, medans jag har beslutsångest tänkte jag antingen se Gossip Girl eller lyssna på lite musik i Spotify. Glad påsk på er!

ps. Har någon utav er blivit lurade idag? Gissa vem som har klarat sig hittills?! Jag! Woho, något nöjd jag är. Fast å andra sidan är det ju lite mer än 3,5 timmar kvar, så än finns ju risken att jag ska falla dit, men tills dess.. WOHO!

RSS 2.0