DEFYING GRAVITY

nu är det snart middag, och jag är så gott som förberedd för den paltkoma jag har att vänta. Glee-soundtracket snurrar fortfarande friskt i Spotify, och jag planerar att fylla mobilen med nyss nämnda soundtrack. Sen ska jag slänga på lite smink innan vi drar till Öjebyn och hänger for a while. Funderar på att kanske ta med kameran, men jag vet inte, vill spara batterier till eventuellt fotande imorn. Dilemma! Fast det är klart, jag kan ju ta med den, fotar jag nåt är det ju trevligt, om inte så gör ju inte det något.

Ser ut att bli pagla på söndag nästa helg, hoppas verkligen att det blir av. Så himla mysigt att åka dit och grilla, åka pulka och mysa. Och efter att ha tagit ett snack med Sara verkar det dessutom bli bowling med brudarna på lördag, gött! Vi har pratat om att bowla i evigheter, och nu ser det äntligen ut att bli av.

nu ska jag slänga på lite smink och förbereda mig litegrann för bus och häng i Öjebyn, puss

SOMEBODY TO LOVE

sitter och lyssnar på soundtracket till Glee (jag vet, jag har blivit en riktig nörd), och jösses, vad bra det är! Är helt fast, om man säger så. Annars så sitter jag och längtar görmycket till våren och - framför allt - sommaren! Ser fram emot härliga utekvällar med tjejerna, att dansa så att fötterna värker för att sedan cykla hem och tuppa av i sängen, sitta på mysiga uteserveringar och sippa rosévin, STUDENTEN, härliga festkvällar, ligga på stranden och jäsa, kubbspelande, mysiga frukost/lunch/middagar utomhus. Ja, ni fattar, sommaren 2010 kommer bli GRYM. Bara att sitta ute på estetaltanen - sista gången nu! - och mysa med klassisarna är något jag ser fram emot väldigt, väldigt mycket. För snart, mer snart än vad åtminstone jag vill erkänna för mig själv, är dagen här. Dagen då ESMK07 är no more.

LOOK AT WHAT YOU STARTED, THERE'S NO WAY THIS CAN END

TJA! Har precis sett lite film och ätit frukost/lunch, varma mackor, och nu tänkte jag avverka ytterligare ett Glee-avsnitt. Har blivit helt fast, serien är helt underbar, man blir på oerhört bra humör efter att ha sett ett avsnitt. Medans avsnittet laddar färdigt tänkte jag försöka hitta lite klipp på YouTube, puss

NATTI

nej, nu ska jag leta fram lite kvällsfika innan jag beger mig till sängen. Är lite trött efter att ha hört dessa koskällor som används frekvent i alla skidgrenar i OS. Fattar inte hur skidåkarna pallar med det, tycker det är jobbigt att höra det igenom TVn. Imorgon hoppas jag på bättre väder, då det var grått och trist idag, vill ut och fota!

HATE ON ME HATER

jaa, nu har jag sett då Marcus Hellner och resten av grabbarna tar OS-guld i stafetten. Jag vet, jag är typ sist i världen med att se det, men nu är det gjort! Och trots att det snart är en vecka sen så känns det lika bra ändå. Vad tusan ska man nu göra då OS är över?

nu ska jag återvända till Glee, PUSS!

SATURDAY NIGHT FEVER

Sitter och växlar mellan att hålla koll på hockeyn, kika på Tyler Hiltons webcast och nörda på facebook. Hockeyn går som smort iallafall, 3-1 ska jag inte klaga över! Facebook är oroväckande dött och webcasten är grym. Men å andra sidan, med Tyler framför kameran med en gitarr i handen, vad kan gå fel?

Vad gör ni ikväll?

94 DAYS

att jag räknar ner dagar är det väl ingen som missat? John Mayer, Forum, Köpenhamn, Danmark, 30 Maj, 19.00, frågor på det?

nu ska jag ta och kika på lite YouTube-klipp för att syna vad jag har att se fram emot (som om jag inte redan visste det)

tills vidare så lyssnar jag på underbara Mumford & sons! PUSS

D E T A I L S

  
  
partyskorna - guld - tärning
favoritögonskuggorna - armband - silver


SHE'S A GOOD GIRL CRAZY 'BOUT ELVIS

yäi, tror jag - helt själv - lyckats luska ur liiite knep iallafall. Håller tummarna att vädret är fint imorgon, då ska jag bege mig ut och fota & fylla minneskortet med - förhoppningsvis - fina bilder. Nu tänkte jag visa er bilderna jag tog lite tidigare idag. PUSS

IF YOU COULD ONLY SAY WHAT YOU NEED TO SAY

sitter och googlar på lite tips och tricks för systemkameror, så kan jag utveckla mitt lekande litegrann. Undrar dock var det utlovade finvädret tog vägen?!

nu ska jag se på Glee, puss!


MORNIN'

har vaknat flera gånger denna morgon, men till slut gav jag upp försöken att somna om och läste några tidningar. Sen steg jag upp och såg film, Kärlek på menyn. Romantiska dramakomedier passar allra bäst en seg lördagsmorgon! Sen började jag leka litegrann med min systers kamera, en Nikon D60, som jag fått låna. Har fotograferat mina nya, guldiga partyskor från H&M (ska visa bilder senare), favoritögonskuggan och ett tjusigt armband jag hittade liggandes i en liten vrå.

Sitter och ser - eller rättare sagt lyssnar - på curlingfinalen från i natt... Jösses, mer ospännande sport får man leta efter. Huja. Men kul att det blev ett OS-guld iallafall!

DREAMS PART 2

om jag ens skulle införskaffa hälften av det jag suttit och dregglat över den senaste timmen skulle jag själv inte få plats i lägenheten. Men så mycket fint dom hade alltså, jag är djupt imponerad. De har på ett bra sätt lyckats fånga hur jag vill att mitt hem ska se ut; ljus, lite romantiskt/bohemiskt, sobra färger i olika nyanser av grått och beige med några färgklickar och skyhög mysfaktor. Och massor av kuddar och ljus! Få saker gör ett rum som mysigt som några kuddar och lite värmeljus. Och foton är något jag vill pryda mitt hem med. Man kan ha hur mycket fina saker som helst, men ett hem känns inte riktigt som ett hem förrän man satt sin personliga touch på det - och vad är mer personligt än foton?



































så, nu var det nog med dregglande för min del! Och visst är mattan här ovan helt fantastisk? Eller ja, jag gillar ju allt. Fast jag är så himla stilschizofren, en del av mig vill ha ljust och fräscht med mycket vitt, sen finns det min lite mer exotiska sida som vill ha mycket färg och lite grövre material, lite afrikanskt, sen finns det ett jag som är lite bohem-romantiskt... Allt detta i en och samma kropp! Huja, hur ska detta sluta? Men håll med om att Zara home verkligen kan leverera. Kika in här om ni vill se mer. Måste dock varna er, sidan är totalt livsfarligt. Man vill ha i stort sett allt.

nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite ur min bok & lyssna på musik. GODNATT


DREAMS

okej, H&M home var lite utav en besvikelse. Men jag hittade lite fint iallafall:

 



hehe, som ni ser så gillade jag deras sängkläder...

Men Zara home, å andra sidan... Oh my, my, my. Har till och med hittat duktyngder och servettringar jag vill ha. Och ja, jag inser att mina köksskåp kommer falla isär om jag skulle fylla dem med alla tallrikar, glas och Gud vet vad som jag vill ha. Men så mycket fint!














hmmm, ja, det blev en hel del grejer, som ni ser, tar förmodligen upp en hel del av bloggen.. får återkomma med en del 2 inom kort!


TIPS

tänkte dela av mig av lite budgettips på skönhetsfronten.

Babyolja finns typ överallt, och är en riktig allroundprodukt som dessutom är billig. Jag använder min för att tvätta bort smink, häll några droppar på en bomullsrondell, blöt den med lite vatten och gnugga försiktigt, allt smink försvinner i ett nafs. Skölj med lite vatten efteråt för att få bort överflödig olja och badda med en handduk. Bästa sminkborttagningen, som dessutom dubbeljobbar som perfekt fuktgivare i dessa vintertorra tider. Har dessutom hört att det funkar bra att smörja in torra partier med ett tunt lager olja innan bastun och så är det torra ett minne blott. Har aldrig testat, men jag ska ge det ett försök då jag och resten av ESMK07 gör ett stopp på relaxen den 17/3.
L'Oréal True Match Blush tror nyansen jag har heter Baby blossom, men jag är inte helt säkert. Mycket bra är det, iallafall! Smälter bra in i huden och ger en sån där härlig glöd som man vill ha. Borsten lämnar väl ganska mycket att önska, men med en egen borste är det grymt!
L'Oréal Voluminous x5 (tror jag den heter). Den är inte sådär jättebra i början, men den blir bättre och bättre efter ett tag, bara det kladdiga försvinner.
Gucci Flora egentligen inget budgettips, men jösses, vilken doft det är! Har burit den varje dag sen jag köpte den i Januari. Doften bara osar jag. Men, ett litet budgettips iallafall: spana i alla kosmetikbutiker efter jul, då brukar de rea ut alla dessa presentboxar med parfymer och duschcreme/bodylotion. Min hade kostat 700-nånting, men jag fick den för något på 300.
Maybelline Watershine elixir mitt absoluta favoritglans! Lättflytande (jag avskyr kladdiga läppglans!) och färgerna är fina. Har tidigare haft det i en nyans som för tankarna till jordgubbssorbet, men nu har jag ett ljust rosa istället.
så, där har ni lite av mina budgettips! Har ni några bra tips?

ZARA

sitter och klickar mig runt på Zaras hemsida, som visade sig vara på spanska... Fattar noll, så jag bara chansar hejvilt då jag klickar och hoppas att jag hittar rätt. Har även hittat in på H&M Home. Vågar jag gissa på att jag kommer hitta sisådär 133543654765 saker som jag gillar? Vi får väl se.

Nu ska jag klicka vidare i lite webbshoppar och se vad de har att erbjuda, medans Gossip girl laddar färdigt. PUSS

I'D RATHER BE PICKING UP BOTTLES & CANS

hejhopp! Sitter och njuter för fullt av det underbara sportlovet som äntligen är här. Än så länge har jag väl inga stora, magnifika planer inför det veckolånga lovet, men något dyker säkert upp! Nu tänkte jag iallafall titta ikapp mig på Gossip girl, kan inte riktigt hålla mig till premiären nästa söndag... Sen ska jag även titta en del på Glee, såg att den fanns uppe nu.

Det ryktas om att det eventuellt blir friluftsmys i pagla nästa helg, hoppas det blir av! Och hoppas verkligen att det fina vädret som utlovats dyker upp.

Har gjort lite nödvändighetsshopping idag, gjorde alla mina inköp inför Wallmans (mindre än två veckor kvar nu, hjälp!!): ett par svarta byxor, en vit skjorta och svarta skor. Sedan hittade jag även ett par fina, guldiga partyskor på H&M som fick följa med mig hem. Och just det, jag hittade slutligen Rolling stone! Behöver jag ens säga att jag slog till? Gjorde även lite bokinköp på rean, Elsas mode av Sofi Fahrman fick bland annat följa med. Lättsmält och härlig bok, har redan läst typ halva boken.

nu ska jag kika på min sångläxa och några körlåtar och sedan se Gossip girl, puss!

SPEECH

sitter och analyserar detta jäkla tal... Men snart är jag färdig. Phew. Sen har jag gitarrlektion, VILL INTE. Kommer gå bajsdåligt, usch. Sen ska jag plugga som tusan, har NK-prov senare idag. Wish me luck. Nu ska jag bli färdig med detta nedrans tal.

ATTANS

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!!! Sverige är utslagna ur OS, FANFANFAN. Så himla surt. Steg upp 06.00 i morse för att se matchen. Den var stundvis rätt dålig, men i andra perioden ryckte Sverige upp sig ordentligt och kämpade, men tyvärr räckte det inte hela vägen. Detta var ju förmodligen sista möjligheten att medverka i en OS-turnering för flera utav spelarna, så för deras skull var det ju oerhört synd. Murray är en spelare som jag verkligen fått upp ögonen för under turneringen. Han är en stor & stabil back som som levererar på flera plan, en riktig slitvarg. Som dessutom får oförtjänt lite cred.

AND THE HARDEST PART IS LOSING YOU

NEJ FAN, nu ger jag upp. Skriver upp detta på min i nuläget obefintliga lista över saker jag ska göra på lovet. Ska snart bege mig ner till estetkorridoren och börja repa tillsammans med tjejerna. Eller först ska jag ta mig ett litet snack med Håkan och se om det finns någon mikroskopisk möjlighet att man kanske kunde få öva med myggor idag, det hade varit grymt.

Ska ta och skriva ner lite grejer i matväg som jag tycker att mamma ska vara vänlig att inhandla. Det är främst material till en kick-ass frukost jag förtära på lördag. Avokado, frukt, vaniljyoghurt, müsli... Jag har stora planer! Fast tro inte att jag gått och blivit nyttig sådär utan vidare, åh nej, risken att en Ben & Jerry's slinker ner i korgen är oroväckande stor. Men, den dagen, den sorgen. Nu blir det rep med brudarna, PUSS


YOU SAY PARTY! WE SAY DIE!

BLÄ BLÄ BLÄ, DÖ ÄCKELUPPGIFT!! FATTAR INTE VAD JAG SKA GÖRAAAAAAA.

SAY WHAT YOU NEED TO SAY

even if your hands are shaking
and your faith is broken
even as your eyes are closing
do it with a heart wide open

viktigaste låten just nu. vi saknar dig <3


AND LIFE KEEPS GOING ON

phu, det var ett tag sen sist! Blev en tung start på veckan, en utav mina favoritlärare gick bort i helgen, så vi hade minnesstund och en massa annat på måndagen, tårarna ville aldrig ta slut, verkade det som. Oerhört tung dag. Sen var jag med Sara i ett par timmar, käkade middag på Opalen och surrade om allt mellan himmel och jord. Varför gör man inte sånt oftare?! Så himla skönt att bara få sitta och surra med en av sina bästa vänner och skratta tills tårarna sprutar. Underbart. Sen gick vi ner till Hildursborg och såg en grym konsert med Norbotten Big Band och Movits!. Ingen besvikelse direkt, Movits! levererar alltid, tråkigt lite folk. Men bra ändå.

Ikväll ska jag plugga som en tok till NK-provet som går av stapeln imorn (hur mycket kan jag? NADA!) och även lira lite gitarr.

Har jag någonsin nämnt hur mycket jag älskar våra lärare? Imorgon får vi lite ledigt från engelskan för att kunna se semi-finalen (tror jag) mellan Sverige och Slovakien. Därför ska jag, bara för att jag kan, pallra mig ur sängen tiiidigt imorgon och äta frukost framför hockeyn, gött. Och sen på fredag är det LOV. Ett ord som klingar alldeles ljuvligt i tider som dessa. Och vad har jag planerat in so far? INGENTING. Så himla skönt, bara ta dagarna som de kommer. Men jag gissar att det blir filmtittande, en miljon nya upptäckter på mitt livs stora kärlek - spotify, bakande och mys. Och sen blir det sleep-over hos farfar också!

nu tänkte jag ta itu med engelskatalet.. Som är the real reason att jag sitter här. Men jag tänkte att det kanske var läge att visa tecken på liv först.

PUSS

SWEET DREAMS

WIHO, nu är jag peppad till tusen! Har skrivit in mig på arbetsförmedlingen, så imorgon ska jag dit och bekräfta inskrivningen, och så ska jag ringa till Göteborg och ställa mig i kö för en lägenhet.

Imorgon och på lördag är det kalas (vilket innebär fika i massor, hehe), på lördag blir det mest troligt utgång med Moa och några tjejer och på måndag ska jag och Sara gå och se Movits! på Hildursborg, sweet! I helgen ska jag dessutom hinna med att plugga en massa.. huja

men nu ska jag lägga mig och sova tänkte jag, skriva lite i min nya, fina dagbok och läsa ett litet tag. Godnatt på er!

APARTMENTHUNTING

YO! Nu sitter jag och gör lite skolarbete och kikar på lägenheter i göteborg (okej, jag erkänner.. lägenheterna får just nu liiite mer uppmärksamhet än skolarbetet), har precis gjort massage för hela slanten. Som en trevlig bonus blev mina händer lena och fina efter att jag använt fotskrubb.

nej, nu ska jag återvända till lägenhetsletandet. Och skolarbetet. Såklart.


YOU'VE GOT A FRIEND

sitter och försöker analysera ett tal till engelskan.. går ju sådär. Men det går liiiite framåt iallafall! Ska jobba vidare nu, sen har jag gitarr- och sånglektion, huja! Känner mig inte alls redo för något utav det. PUSS

NIGHTY-NIGHT

phu, nu har jag kikat på studentlägenheter i mängder! Är dötrött i ögonen, men det är tusan i mig lätt att fastna bland alla studentlägenheter, ska ni veta! Har hittat en superfin, som inte var sådär överdrivet dyr. Väntetid? 52 månader, woho! Nä, men det fanns många riktigt fina lägenheter med både skaplig hyra och rätt kort väntetid. Så imorgon blir det att skriva upp sig, gud vad jag längtar!

men nä, nu ska jag faktiskt ta och lägga mig, innan jag somnar här i soffan. PUSS & GODNATT

ps. nu är det bara 103 dagar kvar!! Jag l-ä-n-g-t-a-r!



och det är väl klart att man längtar till detta?!


FRAMTIDSPLANER

åh, jag blir bara mer och mer peppad och inspirerad inför framtiden, har varit på stan idag och kikat på "hemprylar", alltså typ grejer till köket, heminredning osv, och imorgon ska jag skriva upp mig på en väntelista för en lägenhet. I göteborg!! Åh, jag längtar som tusan. Inte säkert om jag får lägenheten, eller om jag ens kommer in, men det hade varit underbart, iallafall! Mina planer är iallafall att jobba nu i ett år, ta körkort och sen söka in till höstterminen 2011. Jag är oerhört hoppfull och bara glad inför den kommande framtiden.

nu ska jag strax gå och lägga mig, är väldigt trött, trots att vi fick sluta några timmar tidigare, vilket var otroligt skönt. Hann gå på biblioteket en sväng och låna lite böcker innan jag åkte hem och gjorde lite småprylar. Så god natt på er, och hoppas ni är lika glada som jag är just nu. PUSS

LET THE POETS PIPE OF LOVE IN THEIR CHILDISH WAYS

har spenderat dagen i Piteå, på utbildningsmässa på Nolia. Var först lite tveksam, men så här med facit i hand är jag supernöjd med dagen! Har blivit sugen på att vidga mina vyer och flytta söderut, Göteborg lät väldigt lockande! Och för första gången sen typ... Någonsin känns inte lika skrämmande som den gjort tidigare. Ska söka in på flera andra ställen också. Men det är mycket som ska tänkas igenom och fixas, men jag är oerhört hoppfull och motiverad inför framtiden!

Nu ska jag gå och lägga mig, är helt slut efter allt gående man gjort idag. PUSS

MASSAGE & BEDTIME

nu blir det massage, och sen ska jag lägga mig i sängen och läsa Breaking dawn och njuta av lite underbar musik innan det är dags att sova. Imorgon stiger jag upp runt 7-tiden, äter frukost innan det bär av till Piteå! Hoppas att jag får möjlighet att träffa Jenny och Malin, hörde att de båda skulle dit och jag har inte träffat någon utav dom på evigheter. Eller ja, Jenny träffade jag ju på lovet, men Malin var det en och en halv evighet sen jag träffade, så jag ska hålla tummarna att vi springer förbi varandra imorgon.

sen blir det lite inhandling av smink, är i stort behov av lite nya prylar. Men nu är det sängen som gäller, godnatt på er!


COUNTDOWN

yäi, 106 dagar kvar!

GOOSEBUMPS

25 år efter att Michael Jackson och hela musikvärldens toppskikt gjorde låten We are the world samlas dagens stora musikstjärnor och gör låten i en ny tappning, för att samla in pengar till de drabbade i Haiti. Och den är lika gåshudsframkallande som originalet, ska ni veta! Här kan ni se videon.

GOOD TO KNOW IT'S ALL A GAME DISAPPOINTMENT HAS A NAME IT'S HEARTBREAK WARFARE

mmhm, jag har kärat ner mig totalt i Mumford & sons, såååå bra! Sigh no more är en superbra låt, har haft den på repeat hela dagen. Den och min nya John Mayer-favorit Heartbreak warfare. Så jag tycker absolut att ni ska spana in båda låtarna på Spotify, enormt bra.

Imorgon ska vi i klassen - + resten av skolans treor - till Piteå på en utbildningsmässa, sen ska jag möta Anna på stan och köpa ett nytt rouge, eftersom mitt mystiskt har försvunnit (AHEM, ÄR DET EN VISS AMANDA LINDGREN SOM KÄNNER SIG SKYLDIG?!) så nu blir det att handla ett nytt, vilket känns som ett välbehövt tillskott i sminkväskan, jag klarar mig väldigt långt med bara lite rouge och mascara, det är allt jag behöver. Fast jag har börjat att använda ögonskuggor mer nu, både färgglada (körde på turkosgrönt i lördags, ovant, men fint!), bruna nyanser och svarta, älskar att experimentera med ögonskuggor. Flytande eyeliner är en annan favorit.  

ska ta och kika på lite mer balfrisyrer ikväll, måste bli lite inspirerad. Just nu har jag flätor, balettknut och lockar i åtanke. Inte allt på samma gång, förstås, men det är åt det hållet jag vill iallafall.

nu ska vi fika semlor och mysa lite, ser skidåkningen just nu, heja Kalla!!

MONDAY

blev en kort skoldag för min del idag, började med ensemble, sen lunch och sedan idrott. Var med på uppvärmningen, tills jag fick ett astmaanfall from hell och fick avbryta. Blev ingen förbättring heller, så det blev att jag åkte hem. Så nu laddar jag inför morgondagens tripp till piteå.

Nu blir det middag, CIAO!

MUMFORD & SONS

Mumford & sons

mmm, nytillskott i musikfavoriterna och samtliga spotify-playlists, jag gillar't!


CONFESSION

hetingen jag visade er tidigare är en - ifall ni inte märkte det - snygg spanjor Jon Kortajarena. Läste dock Korthajarena först, men efter ett tag såg jag att så inte var fallet.

nu är det mat, PUSS

COUNTING

yäi, 107 dagar kvar!!

THE SALTWATER ROOM

sådär, nu var disken fixad! Har dessutom lyckats få i mig lite mat, blev en tallrik naturell yoghurt och müsli och en skiva polarbröd med lite hortlaxröra på. Det måste vara en utav de bästa sakerna, förutom palten förstås, som piteå har frammanat i matväg. Underbart gott är vad det är! Skåne kan ju slänga sig i väggen med sin svartsoppa och spettekaka, om vi säger så. Fast annars gillar jag Skåne väldigt, väldigt mycket. En riktig sommarpärla. Och har ni missat min sommarfavorit Malmö tycker jag ni ska boka flygbiljetter snarast, staden är i det näraste förtrollande vacker & mysig, nära till hav, utlandet (Köpenhamn ligger bara en bil-/tåg-/båtresa bort!), bra shopping och mysiga parker. Sedan att alla hus är helt underbara gör inte saken sämre. Så missa för Guds skull inte Skåne, hörni!

För övrigt är Paloma ett väldigt fint namn, tycker jag! Betyder 'duva' på spanska. Så sångerskan Paloma Faith ligger väldigt bra till i min bok på namnfronten, så fint.

STAYING UP ALL NIGHT WRITING A LOVE SONG FOR NO ONE

nu ska jag göra typ det tråkigaste som finns: plocka ur (hoppas jag) diskmaskinen. T-r-i-s-t är ett ord som beskriver denna syssla alldeles utmärkt. Sen tänkte jag försöka få i mig lite käk, det enda som äntrat min mun so far är det sista av min högt älskade Ben & Jerry's-glass, och lite juice, så jag behöver mat. PUSS

OH. MY. GOD

okej, vi kan nästan strunta i vad jag sa tidigare om Alla hjärtans dag. Om jag får honom som min Valentine så är jag mer än nöjd. Och varför ser rökning - eller snarare röken, inte själva rökandet - så himla coolt ut på bild?!


SUNDAY

vaknade chockerande tidigt, runt 8-tiden, med tanke på att jag inte kom i säng förrän där kring 2 i natt. Låg och läste ett tag ur Breaking dawn och lyssnade på musik innan jag somnade gott. Vet inte varför, men jag sover alltid så himla bra här. Vet inte om det beror på att jag känner mig hemma och bekväm här, men gott sover iallafall. Och tacka gud för det, ingen har nog missat hur grinig och jobbig jag blir om jag inte får sova tillräckligt länge.

Idag är det Alla hjärtans dag, om nu någon missat det. Inte direkt min favoritdag, om man uttrycker det så... Jag vet inte, tycker det bara är en överskattad dag, helt enkelt. Som singel - vilket i mitt fall är dagens verklighet - känner mig sig bara ensam och patetisk och i en relation är man väl i stort sett tvingad att göra något speciellt. Butikerna blir totalt överfyllda av små, fluffiga nallebjörnar som håller i ett hjärta med orden i love you i något snirkligt typsnitt, choklad, geléhjärtan och Gud vet vad. Och resturanger över hela stan blir överbokade. Blomsterbutiker säljer rosor som aldrig förr, röda sådana förstås. Men nej, jag vet inte riktigt.. Måste man verkligen ha ett kalendermärkt datum för att vara lite romantisk? Kan man inte överraska sin käresta en vanlig torsdag med en hemmalagad middag och en bukett tulpaner? Nej, för tusan, nu tycker jag att ni gör så här: skrota Valentine's day, och var lite överraskande och gör det några dagar före eller, om man är lite modig, efter. Grejen med Alla hjärtans dag är ju att man nästan väntar sig någon form av romantisk, kärleksfull uppvaktning, och förväntningar (kan tänka mig att de är rätt höga en dag som denna) brukar ofta leda till besvikelse.

Vad tycker ni om Alla hjärtans dag? Håller ni med mig, eller hur ser eran åsikt ut? Tell me!

nu ska jag fortsätta på min cyniska bana och lyssna på den grymma låten Heartbreak warfare.

I'M GONNA FIND ANOTHER YOU

nej, nu är det dags för mig att gå till sängs! Har fyllt mobilen med en massa liveklipp med (vem annars?) John Mayer som jag hade tänkt avnjuta och läsa några sidor ur min nya bok. Godnatt på er!

IT'S BETTER TO SAY TOO MUCH THAN NEVER TO SAY WHAT YOU NEED TO SAY

åh, jag har kommit till en punkt i tillvaron då jag börjar tycka synd om mina närmsta vänner. Kommer ju hinna tjata skavsår i öronen på stackarna innan vi får ändra månad till April. Men samtidigt, kan man klandra mig egentligen? Detta är alltså den artist som jag lyssnat på absolut längst, med en början då jag var... tja, vad kan jag ha varit? 11? 12? Ja, en liten plutt var jag iallafall. Point is, det har gått 7-8 år sedan dess, och jag är fortfarande lika hooked. Och let me tell you, på den tiden var det väldigt mycket A*teens och sådant, så att jag fastnade för John under den perioden i mitt liv är ju smått imponerande, och det som kanske är allra mest imponerande är ju att jag fortfarande lyssnar på hans musik. Så då beskedet att han skulle göra en konsert i Köpenhamn landade i min mejl blev jag otroligt glad. Den första konserten blev dock slutsåld, och jag fick se min dröm gå upp i rök. Blev dock "bönhörd", och en extrakonsert sattes in. Och - ännu bättre - vi lyckades få tag i biljetter. De låtar jag hoppas att han spelar är helst allihopa, förstås, men jag är ju inte dummare än att jag förstår att detta skulle ta timmar. Hade ju såklart inte gjort mig något. Men iallafall, hade gärna sett att han uppträder med följande låtar:
- Daughters
- Say
- Free fallin'
- 3x5
- Perfectly lonely
- Friends, lovers or nothing
- The heart of life
Jag har blivit berörd på något plan av alla dessa låtar, och då jag hör dessa fylls jag av hopp, glädje, sorg, kärlek.. ja, ni fattar, känslor, helt enkelt. Say, till exempel, är en låt som betyder väldigt, väldigt mycket för mig. Texten är helt fantastisk, och jag älskar filmen. Bölar lika mycket varje gång. Friends, lovers or nothing är en låt jag verkligen ser fram emot att se live, mest för att i de liveklipp har han gjort en del galna, improviserade solon, både på gitarr och sång, och det är något han gör så fantastiskt bra live.

GOOD LOVE IS ON THE WAY

mja, det blev ju en sådär halvtråkig kväll. Festen blev ju såklart inställd, så det slutade med att vi vandrade runt i stan och gjorde... tja, absolut ingenting. Badhusbesöket blev väl inte sådär kul som jag hade hoppats, blev trött väldigt fort, så det blev en hel del jäsande i bubbelpoolen och i ångbastun. Måste bara berätta om en liten kul incident som hände på badhuset. Bytte snabbt om till badkläder då vi kom dit, innan vi hoppade in i duschen. Då vi står och sköljer av oss märker jag att min syster tittar konstigt på mig, eller rättare sagt: mina bröst. Frågar vad hon tittar på, och så säger hon "hade du tänkt att ha BHn på dig då vi badar?". Jag tittar ner, och ser att jag fortfarande har min bh på mig, med min bikiniöverdel ovanpå. Jag tog på mig överdelen över BHn för att sedan krångla mig ur BHn (brukar göra så), men uppenbarligen så glömde jag att ta bort BHn. Ett riktigt misslyckande. Det är inte lätt att vara tankspridd ibland!

Har spenderat kvällen (den delen vi inte varit i stan, alltså) med att käka glass, lyssna på musik, sminka mig (började leka med lite ögonskuggor, blev helt ok resultat!) och smsat med lite folk (har äntligen fyllt på mobilen, wei!) och kika på balfrisyrer. Har hittat några fina som jag gillar, men ingen som jag gillat sådär jättemycket. Ska ta ett litet snack med min frisör och se om vi kan komma överrens om något tillsammans.

just det, måste berätta om en - för mig iallafall - underbart grym sak: min syster gillar John Mayer!! Låter kanske inte sådär jättespeciellt, men om vi säger så här; jag har gillat hans musik i flera år, tror jag var typ 11 då jag upptäckte hans musik, och sen dess har jag lyssnat på honom regelbundet, och varje gång har hon protesterat och sagt saker som "men blä, han är ju kass" osv, och lite tidigare ikväll då vi fixade oss lyssnade jag på Good love is on the way i mobilen, och så säger hon "åh, kan du skicka den här åt mig?" jag så nära på dog av chock. Ännu en som jag lyckats erövra! Score!

nu ska jag kika på lite klipp på YouTube, ciao!

NU DRAR VI!

nu drar vi och badar, har öppnat lite presenter, fick en mysig mössa som mormor stickat, pengar, en bok (Breaking dawn, nu ska jag banne mig bli klar!) och en fin blus.

sen blir det middag, fix & fest. PUSS

PROMDRESS

ja, just det, provade ju min balklänning tidigare i veckan.


kommer dock ha ett par andra skor, men visst är den fin?


ÅHOPP

nu vankas det alldeles strax bad & bus med systern min, gött! Har sett fram emot detta hela veckan, gillar verkligen att bada, så himla kul. Och sen så kan man lyxa med bubbelpool och bastu efteråt. Sen blir det kalas, ett dubbelt sådant till och med. Vet dock inte om vi fixar oss inför kvällens galej här hemma eller om vi gör det på badis. Gissar på det första. Nu ska jag peppa och vänta på att mamma kommer hem. PUSS

I'M ON FIRE

nananaaa, börjar dagen på bästa tänkbara sätt: Ben & Jerry's Half baked. Eller bra och bra, det beror väl på vem man frågar. Jag? Bästa starten ever. Anna Skipper? Hon skulle väl plocka fram stridsyxan. Därför är jag lite extra glad att jag inte har några som helst planer på att beblanda mig med kvinnan inom en snar framtid.

Verkar som att hela modevärlden sörjer designern Alexander McQueen, som tragiskt tog sitt eget liv för några dagar sedan. Rest in peace.

Satt och bläddrade i Linneas Juliatidningar häromdagen, och i ett utav numrena var det Musikspecial, där de då tipsade om olika manliga artister. Blev både glad och förvånad då två utav mina gamla favoriter - Tyler Hilton och Ryan Cabrera - dök upp i repotaget. Kul!

Nu ska jag pyssla ihop en liten Valentine's Day playlist, hade jag tänkt! Jag må tycka att Alla Hjärtans dag är liiiite överskattat och töntigt, men jag gillar däremot att göra playlists i spotify, och kärlek kändes som ett utomordentligt bra tema, tycker jag. Over and out!

HERE I LIE WATCHING THE CARS ON THE HIGHWAY

mnäe, det börjar bli sängdags för mig, tror jag! Ögonlocken blev tvärtunga, och jag gäspar med oroväckande jämna mellanrum. Så nej, sängen it is. Ska bara proppa mobilen med en massa bra låtar, sen blir det att ladda batterierna till tusen inför imorgon, då både det ena och det andra står på planeringen; kalas, eventuellt badande på Piteå havsbad och lite fest sådär på kvällskvisten. Fast åh, nu fastnade jag vid spotify. Känns oerhört svårt att slita sig. Nej, jag hämtar nog ett glas juice och sitter här en liiiiiten, liten stund till. Hittade dessutom en lockande artikel om favoriten - who else? - John Mayer (meh, den var inte så bra som jag hade hoppats). Har jag förresten nämnt att den mannen skulle kunna vara det snyggaste jag sett på två ben på ett väldigt, väldigt bra tag?

   

   

   

mmmmhm, de där sammetsbruna (finns det något som heter så? Sammetsbrun? Hmmm..) ögonen borde ju få vem som helst att smälta, till att börja med. Och vad mer... Hm, låt mig se, vart ska jag börja. Håret (brunt, lockigt och lite rufsigt, vad kan gå fel, liksom?), tatueringarna (är inte ens en tatueringmänniska i vanliga fall) och ej att förglömma - rösten. Som visserligen inte syns på bild, men iallafall. Såg dessutom nyss att han vann en Grammy för live-versionen av Gravity som finns på Where the light is, vilket jag inte hade någon aning om. Men med tanke på hur magiskt bra den låten är - i synnerhet på den skivan - så är jag egentligen inte förvånad.

men NU ska jag faktiskt sova, godnatt på er!

 


I COULD HAVE PASSED YOU ON THE SIDEWALK

okej, let's face it, jag håller på att ramla ner i en total John Mayer-mani. Och ja, det beror helt och hållet på det faktum att jag i Maj kommer att se honom, tillsammans med typ 10 000 pers (f'låt om jag tjatar om det). Och det faktum att han är helt awesome, förstås. Lär förmodligen vara alldeles skakis då det väl inträffar, vem vet, jag kanske till och med fäller en tår eller två. Möjligheten finns ju. Tänk bara, att få höra Who says. Blir alldeles gåshudig av tanken. Känns lite som att vara kär, haha. Blir alldeles varm och fnissig så fort jag tänker på det. Läste tidigare idag en blogg, vars författarinna såg den stiliga herren i Glasgow (tror jag det var?) för några veckor sedan, och min första tanke var "åh, fuskigt, det vill jag också göra". Tog faktiskt ett väldigt bra tag innan jag faktiskt insåg att jag ska göra det. Det är som svårt att smälta, hela den här grejen.

Och en grej som jag verkligen gillar med honom är det faktum att han faktiskt inte är sådär överdrivet känd i Sverige (helt oförtjänt, om ni frågar mig) så därför är det alltid extra kul då folk frågar mig om lite musiktips och då jag får möjlighet att rekommendera honom, och då dom faktiskt gillar det. Har fått ett runt tiotal människor att gilla honom redan, och jag hoppas att det bara blir fler. What can I say, han är grym helt enkelt.

nu ska jag äta lite Half baked och fortsätta drömma om 30/5. PUSS

HAPPINESS

Det är på minnen jag lever, och det är saker jag har att se fram emot som för mig framåt, ett steg i taget, i min vardag. Tanken på saker som kommer inträffa inom en snar (eller kanske inte så snar ändå) framtid gör mig alldeles varm i kroppen, och att sedan tänka tillbaka på det och minnas all glädje man kände just då. Hade det varit möjligt hade jag nog kunnat äta mig mätt på minnen. Och jag har stora planer på att fylla på mitt ständigt växande förråd av minnen, vänta ni bara. Hade ju såklart helst av allt haft en kamera för att dokumentera alla dessa minnen, men nåväl, jag antar att man inte kan få allt. Men, här är några saker jag ser fram emot inom den snaraste framtiden:
- Vinter-OS. Okej, jag erkänner, det är faktiskt bara hockeyn jag ser fram emot. Att jag är en hockeynörd är ju knappast något nytt, så det är ju klart att jag ser fram emot det som får hela elitserien att stanna upp.
- Sportlov. Kommer som ett oerhört välkommet tillskott i vardagen. En hel vecka för att ladda om batterierna, vila upp sig och bara ta det piano. Ska nog säkert kunna klämma in en hockeymatch också, det var ju ett litet tag sedan. Kanske till och med dra med mig några fina vänner, vem vet?
- Faster & kusins ankomst hit upp. Har inte träffat dem sen i Augusti förra året, så det är väl ganska solklart att jag längtar?
- JOHN MAYER! Nu blev det ett litet hopp till Maj, den 30e närmare bestämt. Hallå, jag har gillat karl'n sen jag var typ 10 år och nu, 9 år senare, får jag äntligen beskåda favoriten live. Det är väl ganska glasklart?
- Balen & studenten. Hm, jag undrar om det finns någon som inte längtar dit? Åtminstone till det sistnämnda.
- SOMMAR. Ord är överflödiga.

ja, det var lite av det jag ser fram emot för tillfället. Lär ju förmodligen dyka upp en massa mer saker på den där lilla listan, men så ser den ut i nuläget iallafall.

LIVET ÄR EN BALANSGÅNG

MEH, denna dag tedde sig inte riktigt som jag ville! Tidigare innehöll den festplaner och annat trevligt. Nu? Inget. Bajs också. Var så extremt festsugen. Ser dock ut att bli lite party imorgon, och det hoppas jag verkligen, vill bara ut och träffa folk och... tja, bara vara social, helt enkelt. Har dessutom fått låna en superjättemegafin kjol som jag hade tänkt att klä mig i. Frågan är bara vad jag ska ha till? Svårt! Funderar på att bara köra svart/vitt och ösa på med sminket istället. Och ett par finfina örhängen. Har dessutom lärt mig att mixtra lite mer med min plattång.

nu ska jag lyssna på lite musik i YouTube och bara jäsa. Ha en bra kväll!

BAD ROMANCE

MEH, är fortfarande sjuk. SKIT OCKSÅ. Är trött hela tiden, har 0 ork. Känner mig liiiiite bättre, och liiiiiite piggare än vad jag gjort, så förhoppningsvis är jag all recovered till imorgon, om vi har tur. Ska ta och plugga litegrann idag, skulle egentligen gjort ett svenskaprov idag, men jag antar att jag får göra det på fredag istället. Sen åker jag till Piteå för lite kalas och mys med familjen, gött. I nuläget står det lite festligheter, kalas, badning på Havsbadet och förmodligen lite Melodifestivalen + obligatorisk Ben & Jerry's (HALF BAKED, säger jag bara!! Utan tvekan den godaste glassen typ ever. Chokladglass? Check! Vaniljglass? Check! Brownies? Check! Kakdeg? Check! Den ultimata glassen, helt enkelt). Ja, det lär bli mys iallafall, that's for sure.

Sen ska jag fortsätta jakten på Rolling Stone, letat överallt, utan resultat!! Och så kanske jag slår till på Battle Studies. Känner mig lite snäll (och i behov av att trösta mig själv litegrann) för tillfället. Sen till veckan ska det inhandlas tränings-DVDs, Boxaerobics och aerolates, Beach 2010 here I come! Det gäller att vara fit for fight, ni vet.

Har hittat mina eventuella studentskor, från Scorett, 399 kr. Råhög klack, öppen tå, kedjor. Vansinnigt snygga, helt enkelt. Kommer med stor säkerhet att slå till på godbitarna. Och med tanke på att klacken var allt annat än låg så var skorna faktiskt sköna att gå i. Sedan har jag spanat in lite fina kläder som jag hade velat ha till sommaren, en tunn, blommig klänning från Indiska, leopardmönstrad hoodie från Gina Tricot, blommig jumpsuit från Cubus och lite annat. Hittade även ett par superfina tygskor från Din Sko.

behöver lite nya, fina plagg inför Skåneresan. JAG LÄNGTAR!

nu ska jag hälla i mig lite soppa, i hopp om att jag kanske blir liiite piggare. PUSS

ROAD SALT

BAJSBAJSBAJS, jag har blivit sjuk igen. Började redan igår med att jag mådde illa som tusan, men det gick över framåt kvällen, men sen i natt var det tillbaka igen. Så det blev att vara hemma, och på grund av den uteblivna förändringen stannar jag nog hemma imorgon också, bara för att vara på den säkra sidan. Ska göra en del plugg och bara ta det lugnt, fick hem mitt första nummer av ELLE idag, så det tänkte jag ta och läsa igenom.

ASHKSHKNBFKG, vad jag längtar efter John Mayer-konserten!!!! Jag typ dör av glädje av bara tanken. Och ja, jag lär väl gråta en skvätt på plats, men whatever. Det är värt det, helt klart. L-Ä-N-G-T-A-R är bara förnamnet, för att uttrycka det så simpelt. Dessutom har min snälla syster erbjudit att låna ut sin systemkamera åt mig, perfekt! Sen är det lite andra småsaker som behövs, lite klädesplagg, skor och annat småkrafs.

Annars har helgen varit lugn, hade lite filmmys i fredags, såg Män som hatar kvinnor med Anna och Jossan, åh vad bra den var! Nu vill jag bara se de andra filmerna också. Gjorde en tidig kväll, vilket resulterade i en tidig morgon på lördagen. Såg Dumpa honom (igen) och sedan städade jag och fixade litegrann. På kvällen såg vi Melodifestivalen, mina favoriter var Salem och bandet med låten Road salt, åh vad jag gillade dem! Jättefin låt, och det är ju i princip omöjligt att inte charmas av Salem. Såg han tillsammans med Malmö Operaorkester på Malmöfestivalen, magiskt är det ultimata ordet för att beskriva det. Salem är grym!

iiiih, nämen nu ska jag ta och drömma vidare om att stå och trängas med typ 10 000 pers på Forum i Köpenhamn 30/5, kanske leta fram något fint YouTube-klipp, för att förstärka drömkänslan litegrann.

Sen blir det gomiddag, hemmagjord pizza med kyckling och currydressing står på menyn ikväll, awesome! CIAO

DREAM BIG

U-N-D-E-R-B-A-R-T, satt på engelska c-lektionen och gjorde så mycket som... Ingenting. Och så hör vi helt plötsligt i högtalarsystemet hur någon säger "alla treor, era studentmössor har kommit, gå till björksalen och hämta dem". Aaaaah, vad glad jag blev! Trodde inte dem skulle komma förrän i mars-april någon gång, så att de kom redan i Februari kom som en liten chock. Då man gick från klassrummet såg man treor från alla olika program komma strömmande, och jag gissar att alla var lika glada och uppspelta som jag. Så himla kul, snacka om att mitt humör steg med typ 100000 steg efter det. Längtar som tusan till man får stå där på vallen och gasta och ha sig, bara några månader kvar nu, BANANAS!

AND THIS HOUSE JUST AIN'T NO HOME

Är relativt nyss hemkommen från skolan, sitter och väntar på middag. Hemlagad pizza är det som står på menyn idag, gött! Sen ska jag ta itu med lite pluggrejer och mumsa på lite naturgodis, har snöat in helt på det, så sjukt gott. Dyrt, men förbenat gott. Mina favoriter just nu är russinyoughurt jumbo och vit choklad med äpple och krisp, båda är grymt goda. Dessvärre har jag lite problem att tugga, satte ju in gummibanden igår för att "flytta" på några tänder så att fästena till rälsen ska få plats. Igår var det inte så farligt, kändes som att äppelskal fastnat, typ. Men idag kan jag knappt tugga på sidorna, bara framtänderna som gäller! Usch, gillar det inte alls. Nu är det dessutom bara 2 dagar kvar tills tandställningen åker in. Kan ju inte påstå att jag längtar - snarare tvärtom, men samtidigt så ska det bli skönt att få det gjort. Men eftersom alla som har erfarenhet bara haft saker att säga som inte direkt fått mig att längta och se fram emot det, utan snarare bli lite rädd. Det jag fått höra är "åh, stackare" och "kommer ihåg att det gjorde sjukt ont". Man blir ju inte mindre orolig, om man säger så. Jobbigt!

Ska ta och ringa min syster senare ikväll, ska sova hos henne från imorgon till på torsdag, så jag slipper stiga upp sådär jättetidigt på torsdag, är verkligen ingen morgonmänniska, så det är väldigt skönt att få sova liiiite längre. Guld värt.

Har varit väldigt trött idag, inte riktigt gått på full hastighet, och så har det ju blivit en hel del flams också. Fast det är ingenting ovanligt visserligen, det förekommer både om jag är trött och pigg, det spelar ingen större roll.

nu ska jag sätta in efterrätten i ugnen! PUSS

AND IT'S SOMETHING WORTH FIGHTING FOR

Sitter och tittar runt lite på olika webbshoppar. Letar efter skor, både vardagsskor och skor att ha på studenten. Hittade ett par superfina sneakers i H&Ms vår/sommarkatalog, på barnavdelningen, ett par lite Converse-liknande skor med paljetter, riktigt fina. 149 kr tror jag de kostade. De har dessutom ett par jättefina gladiatorsandaler för samma pris, vilket jag kan behöva sådär lagomt till sommaren, då mina jag köpte förra året håller på att falla sönder. Och sedan ett par riktiga superheels, förstås, att glida runt i den 11/6, då det är studentgalej som gäller. Så jag kommer att jaga med ljus och lykta efter the skopar, ger mig inte förrän jag hittar dem. Vill även hitta en snygg hatt och en enkel, clean vardagsklänning som funkar vid alla tillfällen; stranden, stan, festen, ja ni fattar, en riktig allt-i-allo-klänning, helt enkelt. Vart jag kan tänkas hitta den är ett mysterium, men jag gissar att risken att det blir H&M är stor. Eller Gina Tricot. Helst hade jag hittat något sånt redan före jag pyser till Malmö i slutet på Maj, vill kunna ha med mig en liten väska som innehåller så lite som möjligt; ett par jeansshorts, en randig tröja, hatt, klänning, gladiatorsandaler, solglasögon + andra småbestyr, ni vet, saker som man (läs: jag) alltid har i väskan; en bra bok, mp3-spelare, smink och sådant. Tanken är väl egentligen att man ska vara garderad för alla händelser, fast ändå med så lite packning som möjligt.

Var på Åhléns idag, i hopp om att fördriva lite tid, stod och fingrade på 3 träningsfilmer; Aerolates och boxaerobics och så var det en till, men jag minns inte. African nånting. Behöver komma igång litegrann, men motivationen är körd i botten, men såna träningsfilmer brukar vara rätt roliga. Vill minnas att jag faktiskt utövat aerolates en gång, och det kändes väldigt bra! Vill dessutom ha en pilatesboll. Åh. Vad sugen jag blev nu! De kostade 99 kr, vilket inte kändes sådär jättehemskt faktiskt. Enda nackdelen är att man känner sig rätt fånig som står där och viftar och har sig framför TVn. Men det är det tusiken värt. Beach 2010, here I come!

Nej, nu ska jag nog ta mig till sängen, ögonlocken börjar mer och mer kännas som bly. Godnatt på er!

LOVE FOR SALE

Hoho! Sitter och lyssnar på John Mayer (ovanligt) och fryser (inte särskilt ovanligt det heller). Måste ju börja peppa inför konserten i maj, hehe... Okej, det är typ nästan 4 månader kvar, men det ska börjas i tid! Är sjukt peppad redan, så jag gissar att det kommer vara betydligt värre om några månader.

Har sett julshows-dvdn ikväll med Anna och Michaela, sjukt ovant att se sig själv - och hela showen i sig, för den delen - men roligt var det.

Var hos tandläkaren idag, sista besöket inför tandställningen som sätts in på torsdag. Eller dom sätter in i underkäken på torsdag, sen bli det i överkäken lite längre fram också. Lite nervös, men förhoppningsvis ska det gå bra.

Idag tänkte jag vara lite hurtig och tog en promenad efter idrotten, har hål från 13.10 till 14.30, så jag tog mig en promenad. Är ju på jakt efter senaste numret av Rolling Stone, så jag begav mig ut på jakt över typ hela stan. Tror ni jag hittade något? Givetvis inte. Så jag hade pallrat mig ut i kylan helt i onödan. Surt. Så på vägen tillbaka till skolan gick jag förbi Coop och unnade mig en påse naturgodis och Loka, gött! Sedan var jag dessutom generös och bjussade några grabbar i klassen med jämna mellanrum under kuhin. Bästa sättet att överleva en kuhilektion stavas Ä-T-A. Eller sova, men det kan ju få lite konsekvenser sen...

nu ska jag leta efter skor till studenten, PUSS

RSS 2.0