NIGHT

nu ska jag pysa till sängs, ska upp mitt i natten (typ) och jobba halva dagen, sen får vi se var jag hamnar efter det! Ska iallafall skicka iväg mitt nedrans brev innan jag ångrar mig och skriver om det för typ tusende gången.

jaja, natti!

GREAT NEWS

tjingeling! Guess what?! Imorgon börjar jag jobba!! Har introduktion från 12 till 21, fasen så skönt att det äntligen är ordnat! Så snart ska jag kila till sängs så jag är pigg och hyfsat fräsch inför morgondagen.

Först måste jag bara få min dagliga dos av John Mayer, hehe...

I SEE YOUR TRUE COLORS

FASEN, vilken bra midsommar jag haft! Har ätit massor av god mat, lekt med barnen och hoppat studsmatta i massor. Vädret har varit bra, måste jag säga, fast något solande har det inte blivit för min del, då jag aktiverat mig med en del annat. Har även hunnit med att se lite film, igår blev det hela två stycken; I love you, Beth Cooper och Hachiko: en vän för livet. Den sistnämnda var otroligt bra, man blev lite fuktig i ögonen, så att säga. Riktigt bra film.

Sitter och tittar på klipp från John Mayer-konserten (som vanligt) och mitt hjärta hoppar över ett slag varje gång, längtar tillbaka något så otroligt mycket. Det är så himla skumt, har gått nästan en månad sen jag var i Köpenhamn och såg honom live. Och fortfarande är det så himla svårt för mig att greppa, nästan som att det egentligen inte hänt, att jag bara drömt. Till och med korten från konserten som numera finns på plats i mitt fotoalbum känns inte äkta, som att det egentligen inte är jag som tagit dem. Så himla skum känsla, kan knappt förklara hur det känns. Håller fortfarande tummarna att han ska komma till Sverige någon gång, annars hade jag mer än gärna åkt över till USA och sett han där, hade inte heller varit helt dumt. Nåja, jag håller tummarna, annars får man väl klicka hem en flygbiljett till The Big Apple någon gång. Den dagen jag blir rik, vill säga.

Ska strax kila till sängs, ska bara titta på lite John Mayer-prylar på YouTube. Tjing!

JUST KEEP ME WHERE THE LIGHT IS

jag är trött och det värker i typ hela kroppen. Dags att säga godnatt!


ST. PATRICK'S DAY

åh, har helt och hållet snöat in på den låten. St. Patrick's day, alltså. Behöver säkerligen inte säga att det är John Mayer som är hjärnan bakom låten? Hemskt bra, har lyssnat på den i princip hela dagen.

Annars har jag spenderat stora delar av dagen i Luleå, hade tid hos tandläkaren strax efter ett-tiden, men jag var i Luleå redan strax före tolv, så jag hade gott om tid att strosa omkring på stan och titta runt litegrann. Gick till tandis, gjorde det jag skulle, eller rättare sagt: lät dem göra vad dem skulle, jag låg mest bara stilla och gapade, haha. Sedan mötte jag upp två av mina äldsta, bästa vänner och umgicks med dem. Åh, vad jag behövde det! Har skrattat något så fruktansvärt mycket.

Kände mig lite pysslig igårkväll, så jag började klippa och klistra i mitt fotoalbum. Så här blev resultatet:


rätt dålig bild, men så ser det ut iallafall! Hittade ett sånt där häfte från Continuum-skivan som är borta sedan länge, så jag klippte ut bilder och texter ur den, klippte lite i några tidningar, klistrade och skrev. Är supernöjd med resultatet, faktiskt!


ÅH

det blev en lång kväll framför TVn igår bänkad framför bröllopet och middagen och allt som väntade efteråt. Hela gänget satt som fastklistrade och såg alla fina tal och alla vackra klänningar. Och HALLÅ, hur fint var inte Daniels tal? Herregud, trodde aldrig att tårarna skulle sluta rinna. Jag må vara en obotlig romantiker, men det var då utan tvekan det vackraste jag någonsin hört någon säga. Är - faktiskt - inget fan av tal, de kan ofta kännas tillgjorda och långdragna, men alla tal som hölls under kvällen (eller ja, de jag hörde åtminstone) var otroligt fina, och jag fick kämpa för att hålla tårarna tillbaka. Lyckades jag? Nja, alltså att säga att jag lyckades vore att ljuga. Sitter i skrivande stund och tittar på en sammanfattning av dagen och kvällen, och att inte bli rörd av det hela är fortfarande en riktig utmaning.

LOVE

åh, mitt hjärta smälter då jag ser bilder från bröllopet, speciellt då man ser hur rörd Daniel var under själva vigseln. Så himla fint. De är verkligen ett sött par, passar verkligen ihop.

SOMETHING'S MISSING

ÅH, vad jag gillar bröllop! Som ni alla säkert vet så gifte sig kronprinsessan Viktoria med hennes Daniel idag. Vi satt bänkade framför TVn här hemma, och åh så fint det var! Som den lilla mes jag anser mig själv vara så föll det tårar ett flertal gånger. Ska ta en kort paus alldeles strax för att äta middag, sedan blir det långtidsparkering framför TVn hela kvällen lång.

Detta storslagna evenemang fick mig såklart att börja fundera litegrann över hur jag vill att mitt eget bröllop ska se ut. Vet väl inte exakt hur jag vill att det ska se ut, men några idéer har jag, minsann. Kan göra en kort summering; strand i Thailand, solnedgång, jordgubbsröda klänningar i modeller som bäst funkar på var och en på brudtärnorna.


ROOM FOR SQUARES

åh, dog lite grann alldeles nyss. Room for squares finns äntligen på Spotify! Senast jag tittade (vilket var igår) fanns det inte. Fast vissa spår är inte ännu tillgängliga i sverige, bummer! Sitter och tittar på omslaget just nu, åh vad liten och söt han var! En liten grabb (nåja) på 24 år. Herrejesus vad tiden rusar förbi. Och snart är albumet mitt, hehe.

Idag var jag för övrigt duktig och plockade ut gitarrmelodin till Daughters, go me! Det rör sig dock bara om några toner, men lite är det iallafall.

TIRED

nej, nu ska jag gå och lägga mig tror jag! Trött tjej här, plus att jag är hungrig, ska nog ta med mig ett äpple och mumsa på så jag inte dör av svält i natt. Högst otroligt att det inträffar, men man vill ju ändå vara på den säkra sidan, liksom.

everything you'll ever be you already are to me

sitter och planerar min beställning från cdon.com jag tänkt göra inom en snar framtid. Har sedan länge bestämt mig för att jag ska ha Where the light is-dvdn så den är solklar. Sedan ser paketet med Continuum, Heavier things och Room for squares väldigt, väldigt lockande ut. Köpte ju Continuum förra året, men den är spårlöst försvunnen, hittar bara det lilla häftet med texterna, resten är gone. Och att addera de två övriga albumen vore ju himla trevligt, det skulle dessutom innebära att jag har alla hans studioalbum, inte helt fel! Sedan låter ju 2 filmer för 69 kr inte helt fel, såg att 500 days of summer fanns med, har velat se den länge nu, så det passar fint!

Sitter just nu och lyssnar på någon slags videochatt som John gjorde i April någon gång, sjuukt kul! 2 timmar långt, ska slänga in den i mp3n och lyssna senare, måste ju skriva vidare på mitt brev, hehe!

HOW NICE

KUL att man blir uppäten av myggen redan i juni, lär ju knappast överleva sommaren... Desto roligare var det att jag sprang in i Andréas och Jesper idag på stan, har inte träffat dem sen November förra året. Visste inte ens om att de var i stan, så det var en kalasbra överraskning jag fick då jag vandrade på stan tidigare idag.

Annars har det varit en relativt lugn dag för fröken Lindgren, har mest bara glassat runt på stan, tittat på Grey's Anatomy (det helt underbara och speciella avsnitt nummer 100 - då Izzie och Alex gifter sig) och ätit god mat. Det känns lite småsegt och trist nu att ha sommarlov och dessutom vara arbetslös, även om det - förhoppningsvis - bara är tillfälligt. Men samtidigt är det himla skönt att bara jäsa, titta på Grey's (och andra godbitar), lyssna på musik, skriva, baka och laga mat och allt sådant trevligt.

Imorgon fortsätter livet i ungefär samma anda som idag, hade velat träffa Andréas och Jesper igen, det var så jääkla längesen sen sist (om man bortser från idag), så nu är det verkligen på tiden tycker jag! Måste ju passa på medans man har tid, liksom.

NATTI

nej, nu ska jag kila till sängs och påbörja med Pride & Prejudice. Var på bibblan tidigare i veckan och gick bananas bland de engelska böckerna, love it! Har redan läst färdigt Dear John, och senare tänkte jag ta mig an Precious och The great Gatsby.

imorgon ska jag skriva brev. Kan inte minnas sist jag gjorde det, haha.

AWWWWW

aw, detta får mitt hjärta att smälta!! Kort sammanfattning; Oprah har skapat en tävling på nätet där priset är en egen show (vet dock inte om det rör sig om en hel serie eller bara ett avsnitt) och en utav de som gjort en audition är Zach Anner. Har inte sett någon annan audition än hans, men det räcker för mig - han får utan tvekan min röst! Detta är min favoritdel (som bara får mig att avguda John Mayer ännu mer): John såg hans audition, skrev om honom i sin blogg på hemsidan (och på Tumblr, för den delen), Zach fick reda på detta, gjorde ett klipp på YouTube där han tackade ett flertal människor, bland annat John Mayer, för att de uppmärksammat hans audition, och John gör i sin tur en videoblogg (vilket är väldigt ovanligt). Åh, det är så fint att jag smäller av. Se hans audition och Johns videoblogg här nedan och viktigast av allt rösta HÄR.




Zach's oprah deal from Zach Anner on Vimeo.






YOU LOST ME

åhhh, är fortfarande helt skakig efter Grey's Anatomy, gudars skymning vad spännande det var, ojoj! Har varit till Luleå en snabbis idag, eller ja, var bara till Gammelstan på djursjukhuset, men iallafall. Tindra den stackaren har haft ont i tassen, så detta skulle undersökas!

Sedan har jag bara tagit det lugnt, har städat litegrann och tittat på Oprah. Vis kvinna det där. Och vansinnigt intressant ämne. Kort summering: en man som hade ett ganska grovt missbruk av metaamfetamin skjöt under ett drogrus ihjäl sin fru, sin syster och sin svåger. Nu, 15 år senare, sitter han fortfarande i fängelse i väntan på hans dödsstraff. I programmet möter Oprah hans syskonbarn, hans frus föräldrar osv. Dessutom är mannen som skjöt ihjäl dem med via satellit från fängelset. Det var, som sagt, ett otroligt intressant program och mot slutet då Oprah och hela publiken lämnade studion så syskonbarnen fick prata med honom själva, och som den ynkliga mes jag tenderar att vara mellan varven satt jag och lipade. Men hey, det kunde inte hjälpas, jag lovar. Hade ni sett det hade tårar rullat ner för era kinder också, så det så.

Imorgon gissar jag att dagen i stort sett kommer fortsätta i samma anda, eller åtminstone något snarlikt. På schemat står iallafall dammsugning, strykning och matlagning. Real housewife här alltså!

Just nu sitter jag och kikar på studentlägenheter i Malmö och lyssnar på magiska You lost me med grymma Christina Aguilera. TJINGELING!

PICTURES

lite bilder från de senaste dagarna tänkte jag att man kunde bjussa på!

  

1 - studentpresent
2 - gårdagens look; jeansskjorta - H&M, tights - Monki, boots - Din sko
3 - favoritringen från Indiska


GLADTJEJ.SE

WOHO, glaaaad tjej här!!! Kameran är tillbaka, mobilen överlevde sitt vattenbad och håret är nyklippt! Nu ska jag slänga in lite bilder från studenten, tjohooo.

KLANT

ÅH. HERRE. GUD. Jag borde på fullaste allvar ha ordet klant skrivet i pannan. Helt sjukt. Fyllde på Tindras vattenskål, satte ner den på golvet och hör plötsligt ett ljudligt PLOPP och får lite vattenstänk i ansiktet. Tittar ner i vattenskålen och vad ser jag? Jo, min mobiltelefon ligger där på botten. Så den ligger just nu på torkning och jag ber till alla tänkbara högre makter att den överlever. VARFÖR HÄNDER DET ALLTID MIG?!?!??!

KUL

gillar att Rocks har en skiva som heter Battlefield Studies med John Mayer, hehe.

SENTIMENTAL

känner mig lite sentimental såhär mitt i natta, så det är nog dags att sova skulle jag tro! Imorgon ska jag till stan och göra lite ärenden, bland annat gå förbi far east och se om min kamera hittats där någonstans, annars går jag till polisstationen och gör en stöldanmälan. Jävla idioter som inte kan låta andras saker vara ifred, så jääkla less jag blir. Men nu blir det sängen innan jag somnar på plats. NATTI


FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN...

Japp, nu är det officiellt; jag har tagit studenten. Jag går inte längre gymnasiet. Jag är arbetslös. Känns såklart superbra, fast väldigt vemodigt. Kan väl lite kort sammanfatta dagen, steg upp kl 6 (alldeles för tidigt egentligen, men vad gör man inte då man tar studenten?) och fixade mig och snabbåt lite frukost, tog bussen till stan kl 7 och vandrade till Emilia för champagnefrukost med klassen. Sedan sambatågade vi till skolan där det vankades studentfrukost i matsalen. Med 200-nånting blivande studenter kan jag ju meddela att det var rejält högljutt i matsalen. Sedan vandrade vi mot vallen för att kolla ljud och lite sådant. Kändes lite onödigt att gå dit över en timme före ceremonins början då ljudet var färdigkollat på typ 5 minuter, så vi hann med att ta lite kort, prata och även skriva i lite mössor i väntan på att resten av studentskocken + åskådare skulle anlända. Till slut började folk droppa in, och då satte nerverna igång. Solen strålade och vinden fläktade skönt (fast lite förrädisk är den ju, den där vinden! Brände mig på båda axlarna, fast det börjar gå över nu) och alla var glada och - fortfarande - högljudda, precis som det ska vara. Tvåorna rev av ett gäng härliga röjlåtar (och gissa vilken klass som röjde mest? ESMK07 såklart!) och sedan var det dags för att dela ut sisådär tusen (kändes det som iallafall, i själva verket var det "bara" 17) och dessa stipendier varvades med lir av olika ensembler från klassen. Sedan var allt äntligen över och vi fick gå ut på gräsplanen och ta på oss våra mössor - igen - och så var vi officiellt studenter. Vandrade tillbaka in till skolan där vi vallades in i björksalen tillsammans med alla andra nyblivna studenter och sedan blev vi klassvis utsläppta. Vi sambatågade ut och sedan kom dagens största utmaning - att lyckas lokalisera familjen bland allt folk. Det gick relativt snabbt, och det visade sig att jag inte bara hade ett utan två studentplakat där i massorna. Fick ett gäng blombuketter runt halsen och sedan kom dagens andra utmaning - att klättra upp på flaket i mördarklackarna. Väl uppe på flaket blev det ett jäkla drag, vi röjde då så det stod härliga till, allt ackompanjerat av Lady Gaga och en fransk partylåt som jag ej minns namnet på. Åkte några varv, sedan tillbaka till skolan, sade hejdå åt lärarna och klassen och fick betyg, ett kuvert med grejer vi gjorde i Engelska A samt Åsas livs-kit. Åkte hem och ÅT, har aldrig varit så hungrig i hela mitt liv tror jag. Tryckte i mig två stora bitar smörgåstårta och en jäkla massa fika, men åh vad jag var värd det! Sedan blev jag lämnad helt ensam några timmar, blev väldigt lugnt och tyst, sedan tog jag mig en matbit och sminkade om mig (var alldeles svart under ögonen efter att ha gråtit då vi tog avsked i björksalen) innan jag åkte tillbaka till stan för att festa litegranna hos Emilia med klassen. Galet bra kväll, och jag tror nog att de flesta - jag själv inräknad - blev rejält på lyset. Vinglade vidare till Lotus, dansade järnet tillsammans med Vanessa, Helle och Fanny. Sedan spårade det litegrann, utan att säga för mycket kan jag ju iallafall meddela att min nya, fina kamera som jag fick i studentpresent blev STULEN!!! Så jäääääkla surt att folk inte ens kan låta bli andras grejer... FANFANFAN. Sedan inträffade det lite andra tråkigheter, sen tog jag en taxi hem.

ESMK07 jag saknar er redan!!

RIGHT

kikade in på dexter nyss och JAG FICK MVG I ARB!! Hur tusan hände det?!?! Hade kanske väntat mig ett VG, om ens det, så det var då en trevlig överraskning vill jag lova. Men nu ska jag gå och lägga mig. På rikt. NATTI

ANSWER

jenny: hihi, tack gullet!

DIN MAMMA

TJING! Sitter och lyssnar på Oskar Linnros album som äntligen släppts, och fasen vad bra det är!! Åh, blir alldeles varm i hjärtat då jag lyssnar.

Kämpar fortfarande med att bli frisk. Hur det går? Njaaa, sådär. Är fortfarande stensjuk, snorar, nyser och allt sådant som man gör då man är sjuk, typ. Hur mycket det suger behöver jag väl inte ens nämna? Studenten är liksom om TVÅ DAGAR och jag sitter hemma och är sjuk medans resten av klassen är på fest. BAJSBAJSBAJS. Ska tvångskurera mig imorgon med strepsils, allergimedicin, te, varmt honungsvatten, ångbad och Gud vet vad. För jag ska tusan i mig vara frisk på fredag. Eller ja, åtminstone friskare. Allt än det som är nu är bättre, det lovar jag.

Imorgon står lite smågrejer på planeringen, ska bland annat städa lite i korridoren, tömma skåpen och lämna igen nycklarna, äta lunch med lärarna och sedan på kvällen så ska vi pynta vårat flak. Ska bli riktigt roligt. Mitt skåp är dock redan tomt, så det är bara mina nycklar som ska återlämnas. Där emellan ska jag laga mat (tror jag) och, som sagt, stresskurera mig så man känner sig lite piggare på freitag, för då är det FEST, oavsett tillstånd. Fast okej, död är väl undantaget, hehe. Fast något sånt ska det inte bli tal om, för jag ska fira till tusen och skrika "fy fan vad vi är bra!!!!" med alla andra. Döden kan komma på lördag istället.

Snart ska jag nog slå slag i saken och investera i en iPod, blir bara mer och mer sugen på att skaffa en. En röd vill jag ha. En röd ska jag ha. Tänk vad perfekt att ha på stranden, PÅ PLANET TILL THAILAND (!!!) och... Tja, när som helst, egentligen. Min nuvarande har gjort sitt, helt enkelt.

Nu ska jag gå och lägga mig, har hört att sömn tydligen ska vara bra då man är sjuk. Än har jag inte märkt av några positiva förändringar, men det kanske kommer, bara att hålla tummarna. PUSS & GODNATT

NIGHT

nu ska jag strax dra mig mot sängen, helt bananas vad jag är trött! Vill vara så pigg och fräsch som möjligt till imorgon, speciellt till arbetsintervjun. Så det är bara att ladda upp mp3n och kila till sängs, godnatt!

TRÖJA

tänkte ta och visa min John Mayer-tröja som fick följa med hem efter konserten förra söndagen. Trycket är likadant, men min tröja är inte v-ringad, utan det är vanlig, rund hals. Sjukt bekväm tröja, ska ni veta. Kommer nog att bo i den hela sommaren, om jag själv får bestämma. Och om vädret är lite mer samarbetsvilligt, vilket det inte varit hittills direkt. Nu håller jag på att titta på videon till Your body is a wonderland, åh vad den låten är bra! Attans tråkigt att den inte finns på spotify. Den må ha några år på nacken, men så bra den är. Och videon är så söt. Höll på att trilla av stolen då jag såg den på TV någon dag före jag åkte till Malmö. VH1 är klart den bästa musikkanalen, utan någon större konkurrans! Jag gillar dock The Hills och The City, det är en riktig hang-up jag har. Men rent musikmässigt så slår VH1 MTV på fingrarna.


PROM

hittade en rätt bra bild från i Lördags på mig och Anton som hans mamma tog på kvarnängen. Som jag tidigare nämnt så var det helt sjukt kallt, höll på att frysa ihjäl. Då vi (till slut) kom in på Bodensia hade jag ingen känsel i händerna för de var så frusna. Inte helt okej med tanke på att det ändå är Juni. Håller tummarna att det blir fint på fredag...


LIVIN' THE DREAM...

Ahhhh, ser fram emot imorgon!! Först ska vi ta studentfoto och sedan jäklas lite med lärarna och sedan ska jag på arbetsintervju, I like it!

Tror inte vi har några studentfestligheter inplanerade imorgon, men sådant ändras ju med en rasande fart, så man kan inte vara säker. Sedan på onsdag är det middag på kvällen, vet dock inte om min ekonomi pallar trycket, men lunchen på torsdag med lärarna ska jag nog klara av. På torsdag ska även flaket pyntas, woho! Ingen aning om hur det kommer se ut men en sak är då säker - ESMK07 kommer att ha det snyggaste flaket i hela boden, så om ni skulle råka springa förbi något snyggt flak här i stan på fredag så kan ni vara stensäkra på att det är vårat! Hehe

JUST KEEP ME WHERE THE LIGHT IS

tjingeling! Sitter här och snorar som en tok, kan inte fatta att så mycket snor kan få plats inuti ett huvud... Good thing is att min hals känns mycket bättre än igår, så det är ju positivt iallafall. Men det blir iallafall inget alder för mig ikväll, sparar mig till senare i veckan!

I detta nu sitter jag och avnjuter en riktig goding på YouTube, närmare bestämt I don't need no doctor med - vem annars? - John Mayer från live-DVDn Where the light is. Åh, ni skulle bara veta hur mycket jag vill ha den! 169 kr på cdon.com, lätt värt! Hade dessutom passat perfekt om jag nu skaffar mig en iPod, då kan man ju slänga in några videos där och kika på flygresor, parfait, non?

Snart vankas det middag, chili con carne står på menyn, faaasen så gott! Kryddigt och helt perfekt, love it.

Ikväll ska jag fixa till min manikyr och fixa färdigt studentkläderna, har strykt klänningen och plockat fram mössan och skorna.

NATTI

nu säger jag godnatt, är sjuuukt trött och i stort behov av ett knippe sömn, så med en fullproppad mp3-spelare och en värkande hals säger jag sov gott, gullisar!

Imorgon ska jag stryka min studentklänning, dammsuga och fixa litegrann och se film, ett tappert försök till att försöka bli frisk. Eller friskare, åtminstone. GODNATT

VILL HA

Hihihi, snart har jag hela konserten i mp3-form i min lilla älskling, I like it! Hade dock helst haft en fin liten iPod att slänga in musiken i, men man får väl ta vad man har antar jag. I värsta fall får jag väl skaffa en efter studenten, gissar ju att jag lär få lite cash i studentpresent. Den jag har nu är ju inte mycket att hänga i granen med en egen vilja och med knappar som en efter en slutar att fungera (nu senast slutade lås-knappen fungera, vilket alltså innebär att då jag har den i fickan och böjer mig fram och den hamnar i kläm så blir jag typ döv. Och jag tror minsann att jag lyckats spränga en utav öronpropparna redan, ljudet "vibrerar" då man lyssnar på musik). Vill helst ha en rosa, lila eller röd. Om röd ens finns?




PERFECT

har precis ätit pizza, fasen vad gött det var! Satt finfint, måste jag säga!

IT'S HEARTBREAK WARFARE

åhhh, vi ska beställa pizza idag, fasen vad gott. Håller (i vanlig ordning) på att kolla på klipp från konserten, ska senare ta och stryka min studentklänning så den är slät och fin till fotograferingen på tisdag.

Nu ska jag föra över lite låtar från konserten till min mp3, tjing!

BALEN

Till slut anlände baldagen, som alltså var igår. Det fixades och donades i princip hela morgonen och förmiddagen här hemma hos oss. Anton hämtade mig kring halv tre och vi åkte hem till honom och fotades innan vi gled mot kvarnängen. Åkte ett extra varv runt stan, innan vi klev ur bilen. Sjukt mycket folk och helt vansinnigt kallt. Sen kring 5-tiden gick alla par upp mot Bodensia där vi fick en fördrink för att sedan gå upp för trappan och mingla runt litegrann, sedan fick vi middag. Middagen var grymt god, var så otroligt mätt efteråt. Sedan hölls det en del tal (fick bland annat bevittna ett frieri) och sedan var det dans för hela slanten. Valsen gick ju sisådär, man dansade mest in i varandra, var dansande par överallt. Sedan blev det vanlig dans, och jag måste säga killen som agerade DJ var den bästa jag varit med om på länge! Lotus borde ju anlita honom, så sjuuukt mycket bättre än den dom har nu.

Idag är det för övrigt en vecka sen jag såg John Mayer i Köpenhamn, jisses vad tiden rusar förbi! Imorgon stannar jag hemma och tar det lugnt, har bara kör och ensemble (= SÅNG) och i mitt nuvarande tillstånd, eller snarare i min hals nuvarande tillstånd, är väl sång det sista jag behöver, så jag unnar mig en vilodag! Ska pressa i mig strepsils, tvinga i mig te och varmt honungsvatten och en massa sömn och hoppas att detta är en riktig dunderkur så jag är frisk inom några dagar, åtminstone till på fredag då studentdagen itself anlänt. Men oavsett mitt tillstånd så blir det nog FIESTA, herregud man tar ju bara studenten en gång, liksom. Då kan man fasen i mig offra litegrann för att fira med klassisarna en sista gång. Konsekvenserna får man ta senare.


GOOD TIMES

har precis målat naglarna, blev fransk manikyr. Valde ett ganska neutralt lack på fingrarna och så kör jag färgstarkt på tårna istället, blir nog snyggast med tanke på att min klänning är så pass färgstark i sig. Imorgon blir det att stiga upp ganska tidigt och fixa sig inför balen. Blir eventuellt att åka och fixa håret imorgon på morgonen hos en vi känner, men inget är klart ännu.

Sen hoppas jag - allra mest, faktiskt - att vädret håller sig stabilt imorgon. Och med stabilt menar jag åtminstone att det inte regnar, det är mitt minsta krav. Sedan gör det ju inget om det är soligt och fint, men man ska väl inte hoppas för mycket I guess. Anton kommer och hämtar mig strax efter två, så det gäller att vara färdig till då iallafall. Men jag har inte tänkt att piffa till mig sådär överdrivet mycket, blir lite lätt sotade ögon, troligtvis kommer jag göra lockar i håret och lite sådant. Det ska ju ändå kännas som jag, finns få saker som är värre än att ha den där riktiga clown-känslan, att man känner sig så utsmyckad att man knappt känner igen sig själv i spegeln.

Imorgon blir det alltså rätt tomt med inlägg här; först ska det ju fixas och donas, sen hämtar Anton mig, hem till han, dra till stan i finbilen, 2-timmarshäng på Kvarnängen och sedan 3-rättersmiddag och sedan blir det FIESTAAAAA hela kvällen lång, I like it!!

SWEET

JUST DET, gissa vem som klarade gitarr-kursen? JAG!!!! Fasen vad jag blev glad, det var faktiskt riktigt oväntat. Men vägen till att få godkänt var typ det värsta jag någonsin varit med om, FY TUSAN. Skakade som jag aldrig gjort förut, det var hemskt. Men nu har jag klarat det iallafall, helt underbart. Och på tisdag ska jag på arbetsintervju, livet leker!


PHOTOS

här kommer äntligen lite kort från konserten, enjoy! Några klipp finns än så länge bara på Facebook, hinner inte langa upp några på YouTube idag, men det kommer, jag lovar.

  

  


YOU LEARN TO BEND WHEN THE WIND BLOWS

TJING! Sitter och tittar på klippen från John Mayer-konserten. Ljudet och bilden är rätt värdelöst, men det skiter jag i, nu åker de upp på facebook! Kanske även på YouTube så småningom, har ju ändå ett konto där så man kan väl lika gärna passa på att utnyttja det.

Trots att ljudet är så himla dåligt kan jag ändå inte sluta att dumle, så sjuuukt bra som det var, och nu då man ser klippen igen så minns man allt det där igen. Åh, vad bra det var!! Så värt att åka 160 mil ner till regnet. En helt underbar resa, helt enkelt. John Mayer är en man som skall upplevas live, om man säger så. Om jag hade fått bestämma hade alla hans album varit live-album, för det är enligt mig det han gör allra bäst, Where the light is är fortfarande min absoluta favoritskiva, växlar mellan den, Battle Studies och Songs for you, truths for me med James Morrison.

Fick tidigare i veckan frågan om vilken utav hans låtar som är min favorit. Mitt spontana svar blev "Oj, absolut ingen aning, så himla svårt att välja". Och fortfarande är det en otroligt svår fråga, finns ju en hel del kanonbra låtar att välja bland. Men efter en hel del funderande så har jag kommit fram till en favoritlåt från varje skiva, och de är följande:
Room for squares: Your body is a wonderland
Heavier things: Come back to bed
Continuum: Belief
Battle Studies: Heartbreak warfare
Sjukt svårt att välja, och om jag verkligen måste välja så ser mina val ut så, även om jag inte nödvändigtvis gillar dem mer än resten av hans låtar.

SO MUCH WASTED IN THE AFTERNOON

KUL, balen är imorgon och gissa vem som är sjuk? Jo, jag förstås. Eller jag är typ bara förkyld, men ändå, känns ju inte sådär superkul. Ska strax gå och äta lunch, är sjukt hungrig.


I CAN'T STOP LOVING YOU

har hittat ytterligare ett klipp från konserten som jag inte sett tidigare, nötanötanöta. Som jag redan nämnt körde han ju Half of my heart, där det även interagerades med publiken, sjukt kul!


ALL THE WAY TO THE EDGE OF DESIRE

Sitter och (chockerande, huh?) kollar på klipp från konserten. Assassin är låten jag tittar på just nu, och den växer hela tiden i mina öron! Var inte alls förtjust i den från början, men holy crap vad jag gillar den nu! Faktum är att jag inte var sådär jätteförtjust i albumet överlag från första början, de enda låtarna jag fastnade för från början var egentligen Perfectly lonely och Friends, lovers or nothing. Men efter lite envist lyssnande så har även resten av albumet fastnat. Mina favoriter är Heartbreak warfare och Edge of Desire.

väntar på att resten av klassen ska komma hit, om ca 30 minuter ska vi hitta på lite bus här på skolan, sen har vi en vett- och etikettkurs inför balen som väntar och sen ska det dansas vals, innan vi beger oss ut på stan och hittar på mer bus, hehe.

MEMORY

åhhh, hittade nyss ett klipp då John Mayer kör Assassin i Köpenhamn, det var första låten på konserten och jag kan riktigt känna den där härliga känslan i magen då jag ser klippet. Stod (helt allvarligt) och nöp mig i armen flera gånger för att vara säker att det var verklighet. Om jag hade fått uppleva en sak resten av mitt liv hade denna händelse hamnat VÄLDIGT högt på listan, kanske till och med i topp. Sjukt bra.

Nu är det dags för min avrättning, wish me luck...


AM I LIVING IT RIGHT?

Sitter och väntar på min avrättning, skulle man kunna säga. Också känd som gitarrlektion... Har suttit i över en timme och försökt öva. Och hur har det gått? SVINDÅLIGT. Är så trött och jäsig att koncentrationen inte håller mer än en minut, och nu har jag gett upp helt, kommer ändå inte fastna så mycket mer än så. ´

Sitter och plöjer några klipp från konserten (igen) och ska ta och skriva ut ackorden till Daughters, de såg inte så svåra ut, så jag tänkte göra ett försök senare idag. Velar fortfarande om jag ska åka iväg på knytkalaset med klassen. Känns extremt lockande, men jag mår inte sådär superbra och halsen är ju åt helvete, så att stanna hemma och vila upp mig känns som en väldigt bra idé. Men samtidigt vill man ju umgås så mycket som möjligt med klassen nu så här på slutet... Nåja, det återstår att se vad jag gör.

A-M-A-Z-I-N-G

MMMMHM, alltså vad jag längtar tillbaka till Söndagens konsert, så SJUKT BRA. Och visst dyker gåshuden fortfarande upp, ska ni veta. Kan inte ens beskriva konserten med ord, för det finns inga ord som passar bra nog (lame, lame, lame)

Nu ska jag gå och leta mig något att äta så kanske jag börjar må lite bättre, har förmodligen någon jävlig sjukdom som lurar i kroppen, och timing kunde inte vara mer usel med balen endast 3 dagar bort och studenten om 9 dagar (INSANE), så nu ska jag panikkurera mig inför helgen så jag åtminstone kan njuta och ha roligt på balen.








HALF OF MY HEART WON'T DO

åh, såg nyss videon till Half of my heart. FASEN, vad han är snygg alltså! Och om det är någon som kan bära upp en kostym så är det då han. Och med han menar jag ju givetvis John Mayer (vem annars?). Nu tänkte jag se lite klipp från konserten och fånle ett tag, hehe.


RIGHT!

oh, tänkte ju dela med mig av setlisten från i söndags, som ser ut så här:

Assassin
No Such Thing
Vultures
Waiting on the World to Change
Perfectly Lonely
Stop This Train
> My Stupid Mouth > Comfortable > Free Fallin'
Slow Dancing in a Burning Room
Belief

I'm Gonna Find Another You > Friends, Lovers or Nothing
Who Says
Heartbreak Warfare
Half of My Heart
> Don't Stop Believing

Extranummer 1:
Why Georgia
Gravity


Extranummer 2:
Bigger than my body

ni ska dessutom veta att detta var första gången han fick komma ut för ett andra extranummer, det ni! Sjukt mäktigt under sista låten då drygt 11,000 pers stod och hoppade samtidigt. GRYMT!!!!

SHE'S ALWAYS BUZZING JUST LIKE NEON

ÅHÅHÅHÅHÅHÅH! Alltså jag kan inte med ord beskriva hur sjukt bra det var i söndags! Var alltså och såg John Mayer på Forum i Köpenhamn. Känns galet klyschigt och töntigt att kalla konserten magisk, men det är just precis vad det var. Det var 2 timmars konstant lyckorus. Jag hade extremt höga förväntningar, och dessa förväntningar krossades brutalt och toppades 10 ggr om, vilket säger en hel del. Fick låna med mig Amandas lilla digitalkamera, så det filmades och fotades en hel del, lär ju dyka upp både filmer och foton här så småningom. Blir fortfarande alldeles salig då jag tänker tillbaka på konserten eller lyssnar på någon låt, både liveversioner och studiovarianter. Och givetvis följde en finfin tröja med hem, denna kommer troligtvis att bäras flitigt hela sommaren. Bekväm OCH snygg, kan det bli bättre?!

Annars var Malmö överlag superbra, biobesök, god mat, härligt sällskap och självklart lite shopping! Köpte ett par tights, 2 par skor, 2 tröjor (John Mayer-tröjan ej inräknad) och en jeansskjorta, mycket nöjd tjej här!

Nu ska jag kila och vänta på Sara, tjing!

RSS 2.0