THIS IS MY LIFE

hej hej hallå!! Då var jag äntligen i Malmö, fasen så jag har längtat, ni skulle bara veta hur kalasbra det känns att vara här. Flygresan gick superbra, har redan förträngt att jag var nervös som en bäver före avgång... Och som vanligt lyckades jag glömma mobilen i fickan då jag skulle gå igenom säkerhetskontrollen (man tycker ju att jag borde ha lärt mig efter mellanlandningen i Förenta Arabemiraten, då jag precis som nu hade glömt mobilen kvar i fickan, blev insläpad i ett rum som kanske var en halv kvadratmeter stort för att bli kroppsvisiterad av en kvinna, då män enligt deras seder och traditioner inte får kroppsvisitera kvinnor, och kvinnor får inte heller kroppsvisiteras då de ser på, märkligt. Rädd som tusan var jag iallafall) men annars gick allt smidigt och bra. Var grymt hungrig då jag landade i stockholm, så jag slängde i mig en pizzaslice på Pizza hut (attans bananer vad goda pizzor dem har!!) innan jag drog med planet till mitt älskade malmö. Imorgon hade jag tänkt försöka hinna med en tur på stan, sen på kvällen blir det bio och eventuellt lite utgång efter det, låter kalasbra tycker jag! På lördag ska jag till Limhamn och hälsa på Tina och Johanna och på söndag är det ju då le grande finale - konserternas konsert, typ. I can't wait.
nu ska jag kila till sängs, är SJUKT trött. PUSS & GODNATT!

JIIIIIISUS

fy FAN vad rädd jag blev! Är och kraschar hos min syster och hennes far över natten, och han skrämde livet ur mig, helt seriöst. Sitter och arbetar med samhällsarbetet (duktiga jag) och så frågar han om jag läst dagens aftonbladet. Svarar att jag bara bläddrat igenom den lite snabbt. Och så säger han att det står i tidningen att askmolnet gjort att så att de har varit tvungna att stänga igen luftrummet från sundsvall och uppåt och att de inte vet när de kan öppna igen. Blev alldeles paff, vilket säkert är ganska förståeligt då jag åker IMORGON, hur surt hade det inte varit?! Lyckligtvis var det inte sant. Och jag hade tydligen blivit alldeles likblek i ansiktet. Chockerande? Nej, inte mycket.

nu ska jag umgås med min syster, HEJDÅ!

FRÅN OCH MED DÅ, FRÅN OCH MED DU

haha, sitter och spelar några spel vi fick lira på samhällslektionen för några veckor sedan. Så nu sitter jag här och svär och är lite småsur för att spelet går så nedrans dåligt... Ni som redan spelat spelen vet väl på ett ungefär hur glad och trevlig man känner sig under själva speltillfället. För att inte tala om charmig, herregud. Om ni inte vet, däremot, så kan ni ju testa att googla på "europa go" och klicka på första länken, där finns en hel drös spel som lockar fram era allra ocharmigaste sidor, jag lovar. Fast det positiva är väl att man lär sig litegrann om EU, hehe.

nu ska jag ÄNTLIGEN slänga det jäkla samhällspappret, skönt? JA! Ännu en sak att bocka av från att-göra-listan. Nu har jag bara en och en halv (har bara lite restgrejs kvar i NK B) uppgift kvar, sen är jag färdig. Finished. Done. Finito. Ja, ni fattar nog var jag vill komma. För alltså, sen är det fritt fram för mig att glassa i två veckor. Fast vi i klassen har en hel del grejer inplanerade, men det ser ut att mest vara lekar och rep inför vallen så det känns helt ok ändå! Usch vad jag kommer sakna klassen inser jag nu, det är inte ens kul. Var ut på Lotus med några finisar i lördags, fyfaaaasen vad roligt det var! Började med att lira TP (med barnfrågor, thank you very much) hos Jennie, äta chips och dricka drinkar (eller okej, vitt vin med sockerdricka och en liten skiva lime kanske inte räknas som en drink? Nåja, gott var det iallafall!). Ruskigt trevligt var det, även om vi inte var sådär jättemånga, vilket var lite synd.


NANANAAAAAA

men HJÄLP, kan man få mer resfeber än så här? Tycker det känns som att det ökar successivt för varje minut som passerar. Och då är det inte ens torsdag. Är iallafall sjukt tacksam att man slipper visa pass vid inrikesflygningar. THANK GOD. Jag skäms (helt allvarligt) för mitt passfoto. Fulare kort får man leta efter. Till mitt försvar kan jag ju dock säga att kortet tog för 4 år sedan, men ändå, känns sådär halvkul att visa det vid flygkontrollerna. Mitt foto på id-kortet är väl ingen höjdare heller, men så mycket bättre än passfotot iallafall.

BRABRABRA

alltså, FAN vad bra den här killen är!! Jiiiisus, smäller av lite grann. Given sommarfavorit, typ. Om man bortser från John Mayer (klassiker vid det här laget, inne på elfte året nu, det ni!) och Oskar Linnros. Så, lägg till Isak Strand till grabblistan och ni är i hamn med vad jag kommer lyssna på i sommar.

nu ska jag nöta spotify ett litet tag, tjing!!

BAPADAPA

nedrans bananer, vad det är kallt!!! Sitter just nu och huttrar. INTE OKEJ. Och jag har i princip bara packat somriga kläder med mig till Malmö, ifall solen skulle dyka upp. Hoppas ju såklart att den dyker upp, men om inte?! Undrar om det fortfarande går att köpa vinterkläder?

Nåja, tills vidare lyssnar jag på den här äckligt bra låten, GILLAGILLAGILLA. Spana in grabbn som sjunger, Isak Strand, då ni ändå börjar. Attans, vad bra!! Nu ska jag fortsätta med samhällsuppgiften (DIE) och sedan hoppas jag på käk, har inte ätit sen frukosten.


HEJ RESFEBER

aaaaaah, jag åker imorgon. IMORGON. Shit, kan knappt fatta det själv, helt galet. Och jag behöver säkert inte ens nämna att jag längtar som en tok? Nej, det var väl det jag tänkte... Har sprungit på stan ett tag då jag kom till Luleå, hittade ett par göööörsnygga tights på Monki, sjukt sugen att slå till. Får se om jag hittar dem i Malmö, då är den saken klar. De är svarta med detaljer i skinnimitation. Om de finns kvar i min storlek är risken rätt stor att de får följa med mig hem. Om vädret inte bättrar sig hade jag nog tänkt att köra på de, en skjorta (som jag också tänkt skaffa i Malmö) eller en fin tunika på Söndag då det vankas konsert till tusen.

Har packat nästan allt, det enda som ska ner är 2 miniflaskor med parfym och kameran (vet dock inte vilken?), sen är jag fit for fight, minsann!

nu ska jag återgå till att jobba med min sista (SISTA) samhällsuppgift, jag tror jag smäller av. Så underbart skönt känns det.

GOOD TIMES ARE COMING

Men yesssss, solen kikar fram!! Kanske finns det hopp för helgen. Ska skicka iväg lite skolarbete, sen ska jag hem, plugga och äta osv och packa litegrann, imorgon bär det av till Luleå för att sova hos Amanda en natt innan jag drar till Malmö, tjoho! Och som att inte John Mayer-konserten på Söndag inte var nog så ska jag dessutom och se Sex and the City 2 på fredag. Livet leker just nu, alltså!

Men nu ska jag återgå till skolarbetet, tjing!

BLÄ

MEN ÅÅÅÅÅH, kul att vädret är helt värdelöst. Och det verkar inte bli mycket bättre i Skåne i helgen. Ska tydligen ligga kring 12 grader hela helgen. FUN.

nu ska jag käka lunch med Ida, tjing!

RUMPA

stjärt, jag tar mig inte in på tumblr, och varför vet jag inte. IRRITERANDE som tusan!!!! Nåja, det är väl ett senare bekymmer, I guess.

Nu; HEM, plugga, ÄTA

TAGGGGGGGGGGG

WIHO, om 3 dagar drar jag!!! "HEJDÅ BODEN, HEJ MALMÖ" säger jag bara. Längtar som en tok, kommer bli grymt. Sedan att John Mayer bara är 6 dagar bort gör ju inte saken sämre.

sover hos Amanda på onsdag till torsdag, sen får jag skjuts (NAIZ) till flygplatsen. Måste dock göra lite inköp före det. Har kärat ner mig i en kjol från H&M som jag tänkte slå till på och i sådana fall bära på konserten på söndag. En tubtopp, gladiatorsandaler/tygskor, hatt och eventuellt en svart kofta till det = KALAS. Can't wait.

Nu ska jag fixa ett papper, sen tror jag att jag drar hem och pluggar och fikar, det behövs. TJARÅ!

MIRRORS ARE A LOSING GAME

tjipp! Sitter och gör både det ena och det andra, bland annat ett slutarbete i Engelska C där vi ska skriva en jämförelseanalys mellan en bok och en film. Hoppas att jag hinner klart med den idag, så kan jag fokusera på de saker jag har kvar, vilket är gitarrläxor, mattenationella, ett NK-prov (gjorde ett alldeles nyss, och det kändes bra iallafall. Sedan hur det gick är väl en annan femma), lite samhällsgrejer och sånglektion. Sen är jag färdig. FÄRDIG. Helt galet. Ska försöka hinna färdigt med de muntliga grejerna först, dvs. NK-provet, mattenationella, gitarr- och sångläxan, inlämningsuppgifterna tänkte jag försöka jobba med hemma och medan jag är i Malmö.

Men nu ska jag fortsätta med arbetet, så det kanske blir klar till senare. PUSS

THEN YOU COME ON CRASHING IN LIKE THE REALEST THING

nej, nu ska jag pysa till sängs! Ska upp tidigt, ska duscha och fixa litegrann, åker med bussen till Luleå 09:30. PUSS & GODNATT

DAYS ARE LONG AND WORDS ARE CRUEL

åh, jag kan knappt tro det; arbetet går framåt. Är visserligen bara lite drygt en halv sida in i arbetet, men ändå - FRAMGÅNG. Jag kanske hinner klart med det här trots allt. Fast sen har jag bara typ 10 saker till som ska göras... Åh, jag är avundsjuk på dem som bara har typ någon enstaka uppgift kvar. Med lite snabb huvudräkning kan jag konstatera att jag har lite drygt 7 grejer kvar att göra. KUL. Fast då jag är färdig med engelskan har jag "bara" 6 st kvar. Och betygen ska vara satta nästa vecka. Jag känner doften av utbränning här... Tur att jag får en långhelg nästa vecka iallafall, då jag är ledig Torsdag-Måndag på grund av min högt efterlängtade Malmöresa, gött! Så det gäller att ligga i med andra ord. Men jag ska nog klara det, med lite våld och envishet brukar de flesta saker gå att lösa. Och med lite belöning efteråt såklart.

DIE, MOTHER F-ER, DIE

nej, nu ska jag ta tag i den här -insert optional imprecation here- engelskaarbetet. Gillar det inte, känns som en nedrans svår uppgift då jag har läst typ 1/3 av boken och filmen var ju ett rent gissel att förstå... Hallelujah för Google säger jag bara. Och i detta nu hade jag velat ha mina glasögon SÅ HÄR mycket, känner hur mycket jag anstränger mig då jag ska läsa vissa saker = trötta ögon = inte okej då man ska plugga! Nåja, this will do.

WANT THIS

MMMMHM, sitter och kikar i i John Mayers webb-butik. Tror ni det kliar i fingrarna? Jag håller tummarna att de har någon slags försäljning av merchandise, hade mer än gärna velat ha en tröja med mig hem. Och alla turnéaffischer, åh, de är så snygga! Sedan vill jag gärna ha en bok noter och ackord till låtarna. Eller någon live-DVD? Är fortfarande väldigt sugen på Where the light is. Skivan har jag sen 1,5 år tillbaka (det var för övrigt min första skiva med John Mayer) och nu vill jag bara utöka min lilla samling, som än så länge bara består av Where the light is-skivan, Continuum (som är spårlöst försvunnen?!) och Any given thursday.

 

 

 
 


EVERYTHING YOU'LL EVER BE YOU ALREADY ARE TO ME

Jösses, har lyssnat på "the hotel bathroom song" (den behöver verkligen ett mer smickrande namn än så...) på repeat i typ 2 timmar nu, och jag tröttnar typ aldrig. Så himla fin låt att jag smäller av.

Börjar äntligen bli frisk igen, och ingen är nog gladare över detta än jag själv. Helt underbart. Tar en extra-dag bara för säkerhetsskull, men på Fredag ska jag nog vara back in business igen. Har idag legat ute och solat i lite drygt en timme, och nog gav det resultat! Har fått en nice färg på armarna och även magen ser rätt brun ut. Skyndade på det litegrann och smorde hela tiden in mig med bodylotion, så nu luktar jag Flora, sol och värme. Och herregud vad det har blivit grönt ute! Bara för några dagar sedan var gräsmattan alldeles brun och torr, det låg två mindre snöhögar kvar och träden hade inte börjat blomma ännu. Och nu? I stort sett knallgrön gräsmatta, löven i träden har börjat komma och det är soligt och härligt ute. I like it!

Nu ska jag kolla lite busstider och sedan börja göra lite research för ett engelskaarbete (MITT SISTA, TJOHO!!) som jag ska skriva lite senare idag. PUSS

ALMOST DONE

sååå, efter lite arbete är min lilla grundkurs i John Mayers musik färdig. Kanske händer att jag gör lite finslipningar, men i stort sett så är den färdig. Har försökt att använda så mycket liveklipp som möjligt, sedan får vi väl lyssna in oss på studiolåtarna lite mer noga då jag åker ner, om det nu skulle behövas.

Såg ganska nyss ett klipp då Mayer uppträder tillsammans med BB King på Grammy Nominations-"galan" (kan det verkligen kalas gala om ingen får priser?) där de nominerade inför Grammy-galan presenteras. Sjukt bra framträdande. Måste helt klart visa min systers pappa, som är ett stort bluesfan och som börjat smågilla Mayers musik, nästa vecka då jag ska sova över där.

Ska strax ta något att äta, är jättehungrig (ovanligt?) och sen tänkte jag pysa till sängs, är grymt trött.

EXPERIMENT

jag gillar ju att leka runt och mixtra med bloggar, och särskilt engelskspråkiga av någon anledning. Mitt senaste experiment i ordningen är tumblr, och min hittar du på http://ahundredwords.tumblr.com. Får se hur länge det håller i sig, men jag hoppas ett tag iallafall. Om ni klickar er in har jag redan hunnit börja lite smått, och jag hoppas kunna lägga in mer.

Nu ska jag knåpa ihop en "John Mayer 101", alltså en snabbkurs i John Mayer åt min faster som aldrig (!!!) hört honom, och eftersom hon faktiskt ska följa med mig till Danmark och se honom nu i slutet på Maj så tänkte jag att hon åtminstone borde få lite pejl på vad han är för lirare, så den närmsta timmen kommer jag ägna åt att plocka ut de låtar från hans album som jag gillar allra mest, de mer kända låtarna och lite sådant. Och även lite mer okända grejer, kanske något klipp då han lirar med några gamla bluesrävar.

Här är några låtar som iallafall kommer att få en plats i spellistan:
- Another kind of green
- Come when I call
- Daughters
- D.O.A
- Free Fallin'
- Friends, lovers or nothing
- Gravity
- Heartbreak warfare
- Lenny/Man on the side
- My stupid mouth
- No such thing
- Perfectly Lonely
- Say
- "The bathroom song"
- Vultures
- Waiting on the world to change
- Who Says
- Why Georgia
- Your Body is a wonderland

Min idé är väl att först och främst ha live-uppträdanden med, och försöka få med han i olika tänkbara scenarion, både som sångare och musiker.

MAGICAL

JISUS, vanligtvis är inte jag någon hiphop-människa. Alls. Men alltså, skulle jag lyssna på någon inom hiphop skulle mitt val ganska tveklöst vara Jay-Z. En sån mäktig artist alltså. Och vanligtvis är jag ganska så emot då hiphop-artister gör framträdanden tillsammans med rockartister, det brukar bara kännas... Töntigt och konstgjort och otroligt osynkat, som att de står på samma scen samtidigt men försöker ändå göra sin egen grej medan den andra gör sin egen grej. Men detta är verkligen... Wow. Satt i stort sett och gapade i de 4:35 minuter som klippet pågår. Magiskt.


THE MAGIC AND THE MISERY COME AND GO SO EASILY

Jag har sagt sisådär hundratusen gånger hur mycket jag älskar YouTube. Jag vill säga det igen, men jag låter det vara osagt. Budskapet kommer nog att nå fram ändå. Hela tjusningen med hemsidan är, enligt mig, inte att se musikvideos utan snarare intervjuer och liveframträdanden. För det är dem som jag tycker formar en artist, och visar deras sanna talang och "musikaliska själ", det är helt enkelt mer intimt och naket med ett liveframträdande, oavsett om det är 5 eller 50000 personer i publiken. För knappt en timme sedan hittade jag, med lite draghjälp från ett diskussionsforum, denna låt som jag lyssnat på oavbrutet sen dess, i stort sett. Det är en livelåt som inte blivit inspelad, iallafall inte så att det offentliggjorts. Synd, men samtidigt gillar jag ändå den tanken på något vis. Det hela blir så mer öppet, som att läsa någons dagbok. Så vitt jag vet är låten namnlös och kallas "The bathroom song", vilket är ett smått vilseledande namn, för den är verkligen fantastisk. Helt obeskrivligt vacker. Läs bara texten här nedan så förstår ni säkert.

Beautiful, I watch you try,
To see yourself through other's eyes.
But mirrors are a losing game,
They only show you backwards anyway.

The magic and the misery,
Come and go so easily.
But everything you'll ever be,
You already are to me.

And you were only five years old,
Playing princess in your mother's clothes.
Could you feel me standing next to you,
With my plastic sword and playground shoes.
Saying "If my dear I'm wrong somehow,
May dragons come and fell me now.
'Cause everything you'll never be,
You already are to me."
Why, I don't know why.
I don't know why you think you need to do it.
How, I don't know how.
I don't know how but I just sit back and I see my way right through it.
When the memories are ten feet tall,
Throwing shadows on your bedroom wall.
When you pull the shades and kill the lights,
Will you hear me singing out tonight?(2X)


IT'S CLOSE!

SHIT, kolla hur galet nära det är nu! Dessa är de konserter herr Mayer kommer ha före "min", plus the grand finale dårå, som ni kan se där längst ner. Kan inte fatta att det är så himla nära, jag började räkna i Januari/Februari någon gång, och då var det 120 dagar kvar. Nu är det 12. Galet, galet, galet. Men jag klagar inte, så mycket som jag längtat ska det bara bli roligt att äntligen få se min drömkonsert. Och jag hoppas att det i framtiden kan bli fler.


BRICK BY BORING BRICK

tjing! Sjukdomen vägrar ge sig, fortfarande sjuk och jag hatar det. Sitter iallafall och jobbar på lite ARB-grejer just nu så jag får dem färdiga före nästa vecka, då betygen ska sättas. Så, jag ska väl inte säga så mycket mer utan helt enkelt återgå till arbetet. OVER & OUT

GOOD NIGHT

nej, nu ska jag pysa till sängen. Är trött som tusan och jag hade gärna sovit bort lite av den här sjukdomen, vad man nu ska kalla den.

Först ska mp3n få lite nya tillskott i form av några livelåtar med John Mayer, men efter det blir det sömn i massor, får vi hoppas på. PUSS & GODNATT

MY FAVORITE

sådär ja, nu har jag fått ventilera ut det där, skönt! Tyvärr blir det ytterligare ett inlägg i John Mayer-kategorin. Har en del bilder som jag ville dela med mig av. Den mannen är fruktansvärt bildskön alltså, det är inte ens rättvist. Talade med en kompis över msn (japp, samma som tidigare) och vi pratade lite om scenariot om jag faktiskt skulle råka träffa honom då jag är i Danmark. Jag har ju insett att den risken är fruktansvärt liten, men alltså, om - jag säger bara om - det skulle hända, vad säger man då? Och hur mycket kommer jag kunna säga, för min gissning är väl att jag kommer stå fastfrusen och få tunghäfta och mycket troligt svimma på plats. För det finns verkligen hur mycket som helst som jag vill säga honom, ja, jag vill visa min tacksamhet helt enkelt. Och vem skulle inte vilja göra det till sin absoluta favoritartist, liksom? Under denna diskussion frågade min vän: "är han din absoluta favoritartist?" eller något åt det hållet iallafall. Först tvekade jag faktiskt ett litet tag, det finns så många artister och band som jag verkligen avgudar på många olika plan. Men ändå så är min relation till John Mayer och hans musik lite speciell, hans musik har i princip följt hela min uppväxt från att jag var 10 år, jag har på något vis vuxit i takt till hans musik. Under mina 19 levnadsår har jag lärt mig en hel del, både om mig själv och livet, och många utav dessa lärdomar har kommit ur hans musik. Och sedan då det varit lite jobbigare perioder har jag ofta funnit tröst i hans musik. Så ja, jag känner mig ganska tacksam gentemot honom.

Men nu var det ju bilder det handlade om, så här kommer ett antal jag verkligen gillar.


åh nu blev inlägget säkert jättelångt och fult, men skitsamma! Älskar den näst sista bilden för den gryniga kvalitén - vilket vanligtvis inte är någon favorit då det gäller bilder - men den fick som mer själ och känsla (lame, lame, lame) tycker jag. Sedan finns det ju ett genomgående tema med alla bilder, vilket jag nyss insåg då jag scrollade igenom inlägget - alla bilder är svartvita. Men det är något jag verkligen älskar: svartvita foton. Även om de ibland kan tappa "djup" då man ändrar till svartvitt är de ändå otroligt vackra. 


INSANE

Satt precis och diskuterade kändisars rykten med en kompis på msn. Jag var lite förargad över att John Mayer har så pass dåligt rykte. Han ska - enligt media - vara en riktig kvinnokarl, utnyttjar kvinnor osv. Det första som gör mig upprörd är det faktum att det är lättare att hitta kändisar som INTE har det ryktet än tvärtom, så varför skulle just John vara mycket värre än alla andra? Faktum är att det inte bara är i kändisvärlden detta "fenomen" är vanligt förekommande, hur många killar (och tjejer, för den delen) har man inte träffat som kort och gott kan kallas för player? (eller jag antar att ordet i tjejens fall är hora, sjukt nog)
Okej, visst han har gjort några korkade uttalanden, i synnerhet Playboy-intervjun som till och med fick några fans att "hoppa av". Och jag håller med, det var en skitdum grej att säga, men det viktiga är väl ändå att han gick ut offentligt och bad om ursäkt? Vi har alla sagt dumma saker någon gång, säkert många gånger i samma kaliber av hans val av ord, men så länge vi visar ånger, ber om ursäkt och uppträder som mogna människor blir ju inte vi uppmålade som idioter - så varför ska han göra det? Nu finns det säkert många som tänker att "men åh, sådär säger hon ju bara för att det är John Mayer". Men jag betvivlar det starkt, faktiskt. Jag hade tyckt att det var fel oavsett vem det gäller. I nuläget har John Mayer ganska drygt 1,5 miljoner fans på Facebook. Chris Brown har nästan en miljon fler än så. Det faktum att John efter uttalandet faktiskt förlorade en relativt stor grupp fans efter uttalandet medan Chris Brown fortfarande har så många fans efter att ha misshandlat sin flickvän, det är för mig en gåta.


HILARIOUS

"I'm 32 years old. Do you know what that means? I have been 22 for ten damn years" - John Mayer

den mannen alltså... Han kan verkligen få en att skratta.

Kan ju bara visa ett litet utdrag ur hans blogg, ett inlägg som heter "Teh Battle Study". Jag dog av skratt då jag läste det.

"Not to be outdone by his brother, Carl Mayer has signed an exclusive contract with Big Lots! stores nationwide to distribute his debut record “Teh Battle Study.” Clocking in at a tidy 2.5 hours, it is dubbed by his PR rep Maurice Biglot! as “insufferably good” and “marginally acceptable as music.”

Tracklisting:

Heartache Warfare
All We Ever Say Is Bye
Part of My Heart
Who Said?
Perfectly Alone
Assassinated
Crosswalk
War of My Lifetime
Ledge of Desire
Do You Recognize Me?
Friends? Lovers? What Gives?

Fans who are Diners Club International cardholders will be given first opportunity to purchase tickets to Carl’s album release party, held at Arthur Treacher’s restaurant in Milford, CT on December 25, 2009."

Det som fick mig att skratta var låttitlarna, som i vanliga fall ska se ut så här:
Heartbreak warfare
All we ever do is say goodbye
Half of my heart
Who says?
Perfectly Lonely
Assassin
Crossroads
War of my life
Edge of desire
Do you know me
Friends, lovers or nothing

och även albumnamnet - Teh Battle Study - fick mig att skratta en hel del.

För att inte tala om hans tusentals Twitter-inlägg. Idag då jag gick igenom lite av hans äldre blogginlägg såg jag att han så sent som 29 Januari 2009 - lite mer än ett år sedan, med andra ord - var lite tveksam till hela Twitter-grejen. Lite mer än ett år senare och nästan 3200 Twitter-inlägg kan vi ju rätt uppenbart se att han fastnade för det hela.


HALF OF MY HEART DON'T REALLY KNOW WHAT IT'S GOING FOR

Sitter och försöker komma på alla konserter jag har varit på, vilket är ett jäkla arbete då det blivit en hel del konserter under åren. Har säkert glömt mer än hälften. Vissa har jag dessutom sett flera gånger. Men här är några artister och band jag sett:
- Darin
- Markoolio
- Friends
- Magnus Uggla
- Lena PH
- Mando Diao
- The Ark
- Neverstore *
- Lazee
- Movits! *
- Carola
- Jill Johnson
- Da Buzz
- Timbuktu
- Veronica Maggio *
- Måns Zelmerlöw *
- Miss Li
- Alcazar
- Mika
- Erik Hassle
- Salem al Fakir
- The Sounds
- El Perro del Mar
- Pauline
- Fibes, oh Fibes!
- Johnossi
- Maskinen
- Promoe
- Sarah Dawn Finer
- Kim
- Janet
- Håkan Hellström
- A*teens
De med en * efter sig är artister/band jag sett fler än en gång, och bland dem är det Måns Zelmerlöw och Movits! som innehar rekordet med fyra gånger vardera. Älskar att gå på konsert, bara känslan att stå där i ett sjungande folkhav är helt oslagbar. Många har det blivit under åren, och fler hoppas jag att det blir. Är en riktig konsertmänniska, jag trivs som fisken i vattnet. Och om 13 dagar får jag äntligen lägga till min all-time favorit (jag tror ni alla kan hans namn by now) till den listan, vilket känns helt otroligt, overkligt, fantastiskt och bara sjukt bra, helt enkelt. Detta är något jag väntat på (om än inte medvetet alla gånger) sedan jag var 11 år, och nu händer det. Forum Copenhagen är stället man ska vara på den 30 Maj alltså, bara så ni vet.

TONIGHT AIN'T THE END OF THE STORY, JUST KEEP TURNING THE PAGE

har laddat upp med lite glass och ananas (sjukt gott!) och ska nu titta på The Office. Såg serien för någon vecka sedan, och jag gillade det, så nu tänkte jag ta mig an några avsnitt. Tjing!

I'M AN ASSASSIN AND I HAD A JOB TO DO

Såg denna video på YouTube nyss. Det är inte en officiell video för låten, men den hade utan tvekan kunnat vara det då den är helt fantastisk. Skaparen av videon har lyckats klippa ihop olika liveklipp, klipp ur musikvideos och foton. Otroligt skickligt gjort, jag satt och gapade under videons 5:40 minuter. Sjukt bra helt enkelt. Om man tittar ig


CONGRATULATIONS

Jag antar att det är nu man ska vara en god granne och gratulera Norge på deras nationaldag, så: grattis Norge! Hoppas ni har en kalasbra dag, att vädret är på er sida och att ni firar ordentligt!

Jag är fortfarande sjuk, har ganska nyss stigit upp. Känner mig svagare och ynkligare än ett torkat björklöv i September. Men, det hindrar inte att jag har en drös skoluppgifter som ska göras, så det återstår väl att se hur långsamt det kommer gå, men det ska banne mig gå, så off to work! PUSS


DONE

så, idrottsarbete är klart! Blev bara 8 sidor... Var väl inte riktigt tänkt, varken rent uppgiftsmässigt eller enligt mina egna planer tänkt att det skulle bli så långt, men nu är det klart iallafall. Ska ta och spara det på mejlen nu, sen ska jag ta en värktablett och gå och lägga mig. NATTI


I CAN'T TAKE THAT PLANE

sitter och kämpar med det här nedrans idrottsarbetet, det går framåt, men det sker i en hastighet av 0.000000000000000000000000000001 km/h jag är SÅ HÄR trött, less, sur och bara grymt opepp att göra det. Men, det måste ju göras någon gång, och denna "nån gång" verkar vara nu. Får väl se hur länge det dröjer innan jag är färdig, men det lär ju ta ett bra tag känns det som, om framgången ska ligga på den nuvarande hastigheten. Blir iallafall ingen skola för mig imorgon, känns som att jag har fått svinisinfluensan, feber, försenad vinterkräksjuka, förkylning och Gud vet vad på samma gång. Och med min Skåneresa som är inom räckhåll känns det smartare att stanna hemma och tillfriskna ordentligt, för att inte tala om att undvika att smitta andra...

NEW

Nu har det då skett lite förändringar, om någon nu missat det. Väldigt trevliga och varmt välkomna sådana, dessutom. Förutom att designen är förändrad så har jag även lagt till några kategorier för att göra navigeringen här lite enklare. Har inte sorterat mina gamla inlägg, och lär nog inte göra det heller då jag publicerat över 2000 inlägg lär det ta lite tid... Men från och med idag blir det mycket enklare att leta sig fram bland alla inlägg!

Annars så är de nya kategorierna följande:

C'EST MOI - om franskakunskaperna inte riktigt sitter där de ska (tro mig, de gör det knappt för mig - trots att jag studerat språket i 4 år) kan jag berätta att det kort och gott betyder, tja, jag. Och om polletten inte redan ramlat ner så kommer väl den här kategorin mest innehålla saker som rör mig själv, tankar, känslor och sådant trevligt.
J'AIME LA VIE - yep, mer franska. And there's more to come, vänta ni bara. Här är betydelsen på ett ungefär (= enligt Google Translate, hehe) Jag älskar livet, vilket stämmar ganska bra. Denna kategori är väl den allmänna kategorin, I guess. Livet, skolan och de färgstänk som nu kan tänkas träffa min gråa vardag.
L'AMOUR - och franskan bara rullar vidare. De saker som kommer platsa in här är mina skamligt fina vänner, familjen och eventuell någon fin pojk i framtiden. Kärlek var för övrigt den passande betydelsen här.
MUSIC - nu har jag äntligen hittat tillbaka till lite bekvämare mark - engelskan. Denna kategori behöver väl ingen närmare introduktion, antar jag? Men, för säkerhetsskull: musik, musik och... Musik. Det är väl vad denna kategori kommer handla om, pretty much.
JOHN MAYER - "men hallåååå, han passar ju in i MUSIC-kategorin?!??!!" tänker ni säkert nu. Ja, det är klart han gör, men sen så tänkte jag att jag bloggar ju om honom flera gånger om dagen och jag lever, äter och andas hans musik, därför tycker jag han förtjänar en egen kategori. Här kommer ni finna det mesta som rör den här lite för snygga karln, nya låtar, gamla låtar, bilder, YouTube-klipp, Spotifylänkar och om bara några veckor lär det dyka upp lite speciella bilder, om man nu får säga så, som jag själv tagit, om man nu får ta med sig kameran in? Nåja, håll ut!


I MISS LOVE

ibland saknar jag känslan av att vara kär
livet känns enklare då.

FRIENDS, LOVERS OR NOTHING

hej hej hallå! Fick mig en trevlig överraskning alldeles nyss. Har nött ett klipp med John Mayer på den gamla hederliga "tuben", Heartbreak warfare för att vara exakt. Och så visade det sig att hela setlisten från den konserten fanns uppe, gött! Så nu sitter jag och plöjer igenom den. Gotta love YouTube, alltså!



GRAVITY IS WORKING AGAINST ME, GRAVITY WANTS TO BRING ME DOWN

KUL, har blivit sjuk. Mår ganska värdelöst, har mått illa hela dagen, känner mig alldeles varm och snurrig och, ja, bara dålig helt enkelt. Men det hindrar inte det faktum att jag har massor med saker att göra, så därför har jag laddat upp med en helt egen playlist på YouTube, lite choklad och MASSOR av plugg. John Mayer, Jason Castro, Oskar Linnros, Snook - alla dessa härliga karlar, må de hjälpa mig plugga! OVER & OUT

ps. Vad hände med Kanada?! De ligger ju UNDER med 3-0 mot Sverige. Inte mig emot såklart, men ändå, lite motstånd hade ju varit trevligt.

SOMLIGA LJUS BRINNER ALDRIG UT

nämen hoppsan, jag blev visst bönhörd - dubbelt upp till och med. Gick på lite upptäcksfärd, och vad hittar jag? ETT HELT NYTT OÖPPNAT PAKET MED TAMPONGER. Åherregud, ville bara gråta av tacksamhet. Och sedan så visar sig solen också, ser man på. Vädergudarna kanske inte tycker så illa om mig trots allt.

nu ska jag äta litegrann, sen ska jag ut i soleeeen!

SOMMAR, EY?

ahmen hallåååå, vart tog sommarvädret vägen?! Lägesrapport: det är typ grått och mulet här. Skit också. Jag tror på allvar att vädergudarna vill mig illa. Eller rättare sagt; jag tror de avskyr mig. Skulle inte förvåna mig om regnet öser ner på balen och att det snöar på studenten, det skulle väl bara vara min vanliga tur med vädret. Som krona på verket har jag en helt vidrig mensvärk, ni vet den där sorten då man bara vill lägga sig ned och dö. Så fint mår jag just nu. För att inte tala om att jag mår jätteilla. Kul. Måste ta och äta något. Och be mamma köpa tamponger, då jag glömde ta med mig...


JAG MINNS VARENDA SCEN IFRÅN VÅR FILM

kärlek på den låten alltså. Ligger väl på kring 100 lyssningar nu skulle jag tro, och jag är inte less ännu. Så sjukt bra. Och texten. Åh. Verkar som att albumet släpps 9 Juni, man kanske skulle unna sig den som studentpresent? Eller, ännu bättre, om man kanske skulle ÖNSKA sig den i present? Detta till vänster var alltså en liten hint till de som tänkt komma på min studentskiva, så hade denna lilla sötsak varit en oerhört fint och trevligt tillskott till skivsamlingen.

Står i din port står bara still
För en minut sen var du min
en tredjedel av den jag var, vårt hem
för en är krossad, en är din
det här är slutet på vår film


MORNIN'

hepp, vädret var inte sådär kalasbra som jag hade hoppats, så nu ska det skrivas idrottsarbete för fullt! Funderar även på att slänga ihop något att äta, vet bara inte vad... Hårda tider, alltså.

<3

fan, att allt hemskt ska hända så bra människor...
jag tänker på dig & jag finns här, vännen.
<3

PANIC

åherregud. Jag tror seriöst hjärtat hoppade upp i halsgropen alldeles nyss. Kikade in på PDOLs hemsida för att se om det skett några uppdateringar sen sist, jag scrollar ner och OSCAR LINNROS NAMN ÄR BORTA, PANIKPANIKPANIK! Men ingen fara på taket, visar det sig, allt är i sin ro, hans namn står där det ska, under kolumnen Banditscenen; Fredag. Phew, jag kan simma lugnt, med andra ord.

näe, om man skulle ta och borsta gaddarna med tillhörande uppsättning stål och pysa till sängs, kan känna hur sömnigheten börjar smyga sig på.

Så, natti på er, gullfisar!

FRÅN OCH MED DU

sitter och läser om viner (i brist på annat) på systemets hemsida, och jag upphör aldrig att roas över de roliga dofterna och smakerna. Ett exempel Jacob's Creek Shiraz Rosé har tydligen en "bärig doft med inslag av vingummi, hallon och gräs" mmhm, det lät ju... Gott? Vinet har - enligt kunniga människor - en "torr, fruktig smak med inslag av röda vinbär, hallon och smörkola". Det låter alltid så lovande fram tills det sista doft/smakattributet. Kommer ihåg då vi hade våran middagsshow på Viljan, skolans restaurang, och vi skulle lära oss om de olika vinerna som serveras. Fanns ett som skulle dofta en hel del saker, men sist - min absoluta favorit - stall. What?! Låter ju trevligt, ett vin som doftar hö och hästbajs. Aptitretande, inte sant?

Nu ska jag återgå till att inventera systemets lager, då jag eventuellt ska få välja fritt lagomt till studenten. Fin present, jo jag tackar!

har för övrigt lyssnat på min nya favvo sisådär 165476436756765 gånger nu. Seriously, är det möjligt att gifta sig med den mannen? Typ nu? Jag anmäler mig som frivillig i såna fall!

ÄVEN OM ETT SEKEL GÅR SKA JAG ALLTID VÄNTA PÅ VÅR TUR

åh. Blev lite kär nyss. Oskar Linnros är typ det bästa som hänt svensk musik detta år. Ja, Salem al Fakir får ursäkta, men han har haft sina glorious moments, nu är det herr Linnros som gäller! Lite coolare och lite mer dansant musik - jag gillar't! Måste visa mina vänner snarast, för detta är vad jag vill dansa till HELA sommaren! Detta är vad jag vill höra ur högtalarna då man sitter på någon fräsig uteservering och sörplar på ett glas vitt. Gärna hela sommaren, tack. Den går redan på repeat, och säkerligen fortsätter det i samma stil resten av sommaren. På något vänster ska jag få mina partykatter till polare att bli lika kär i låten som jag redan är.

men alltså, nu måste jag ju givetvis bjuda på den galet utomordentligt festligt bra låten, right? Annat vore ju en mindre skandal. ENJOY, jag gör det redan!


SUMMER LOVIN'

om inte den ryssvärme som visat sig idag dyker upp imorgon blir jag ledsen. På riktigt. Har ägnat hela dagen åt att plugga, så det vore rent ut sagt ve och fasa om det skulle bli regn och oväder JUST imorgon. Men det lär ju inträffa, med min vanliga tur hos vädergudarna. De gillar mig nog inte sådär jättemycket.

Annars sitter jag och längtar helt sjuuuukt mycket till sommaren. Och SKÅNE, framför allt. Gud vad jag älskar det stället alltså! Har varit där... Låt mig räkna nu... 5 eller 6 gånger, inte helt 100% vilket utav dem, men point is, jag har varit där flera gånger och jag tröttnar aldrig. Malmö in my heart, så att säga. Eller, hela Skåne egentligen. Men mest Malmö, eftersom det trots allt är där jag spenderat mest tid. Vill helt seriöst bo där då jag blir äldre. Och kanske då jag halat in lite mer pengar på kontot, Malmö är inte den mest billiga staden att bo i, men ack så fin - så det jämnar ut sig. Älskar att glida runt på stan där nere i söder utan att ha någon direkt koll på var jag befinner mig eller var jag ska, köpa lite fika på något random ställe (visserligen brukar detta random ställe oftast vara Pressbyrån) och sitta i en park och njuta. För bara cirkus 30 minuter sen så blev det en dag mindre till då jag sitter på ett plan ner till mitt älskade Skåne och en dag viktigare till the big day - JOHN MAYER! Hehe, man skulle kunna tro att det var studenten jag pratade om, men icket! Även fast det också är en dag jag ser fram emot. Så nu kan jag alltså meddela er att det är:
11 dagar till jag åker till Skåne
14 dagar till John Mayer
26 dagar till studenten

Andra trevliga saker jag ser fram emot, som ligger lite längre fram i tiden än 11 Juni är alla mysiga festivaler. Även om jag i detta nu bara har en, eventuellt två, inplanerade. Förhoppningsvis kan det vara möjligt att styra upp några till, men det återstår väl att se, gott folk. Sedan att på uteserveringar, fester, festivaler eller lite vart som helst förtära lite alkohol är inte helt dumt det heller. Kir blandat med lite sockerdricka är favoriten. Annars är vitt vin inte helt pjåkigt heller.

Nu ska jag ta och göra ett försök att hitta Oskar Linnros nya singel Från och med du, som fått lysande mottagningar på nylleboken, självklart måste man ju lyssna då föregående låt - Ack, Sundbyberg - var en riktig hit, säkert i dubbel bemärkelse. Åh, kan inte albumet bara landa på Spotify - och i skivbutikerna, för den delen - så man får peppa lite inför PDOL då han, förutom Salem al Fakir, är den enda akten jag i nuläget ser fram emot.

Och oh, before I leave måste jag ju få tipsa er litegrann. Min fasters sambo (???) håller på med mycket fotografering, och är mycket duktig dessutom, så kika in på hans Flickr och tappa hakan litegrann åt de fina fotona. Man kanske skulle passa på att få lite pro-tips då man ändå är i Malmö?!

I'M BOLD AS LOVE

Jag gillar mat. Och maten verkar gilla mig. Tills jag är ondsint och äter upp den, vill säga. Så, nu sitter jag här och ägnar tolv-snåret åt min stora kärlek här i livet - mat. Lite kvällsfrukost såhär, vilket är vanligt om man heter Ida Lindgren, då jag alltid tycks bli hungrig vid den här tiden på dygnet... Vore kanske inte en dum idé att lägga sig i tid? Vilket förmodligen inte hjälper sådär överdrivet mycket, då jag vid mer än ett tillfälle vaknat av att jag varit hungrig. Ikväll förärades min mage med en tallrik yoghurt med tropisk smak med flingor, som jag inte rekommenderar för övrigt då smaken inte existerade och det kan väl i det närmsta jämföras med att tugga på trä, och ett glas som innehåll en smått vidrig blandning av apelsin/äpple/mandarin-juice och passionssoda. Rekommenderas ej.

Börjar för övrigt att gilla min tandställning nu. Förutom att det hela tiden fastnar mat (kommer förmodligen börja bära med mig tandpetare och fickspegel, matrester i tandsingarna är inte nice!!) är den rätt bra ändå. I like it. Handlar väl mest om att vänja sig. Och jag inbillar mig att det redan, bara efter några dagar, blivit lite ändring på saker. Som sagt, säkert inbillning, men lite fantasi har väl ingen dött av?

Nu ska jag läsa vidare på några årsgamla blogginlägg författade av John Clayton Mayer. Åh, kärlek till den mannen och hans blogg. Har nyss skrattat åt ett inlägg om körsbärstomater. Antar att jag får återkomma till det lite senare. OVER & OUT

PARACHUTE

kärlek


SOMEWHERE OVER THE RAINBOW

näe, medans jag upptäcker Train lite mer tänkte jag låta ett Glee-avsnitt ladda färdigt så jag kan se det, hoho! Och nej, jag är inte så busig att jag laddar ner, I'm all legal, baby.

nu kikar jag vidare på några Train-låtar!

PERFECTION

alltså, den här låten, hur bra är inte den?! Har kallats "den perfekta låten" och jag kan bara hålla med. Trots att den har några år på nacken (9 stycken, närmare bestämt) är den fortfarande riktigt, riktigt grym. Nu ska jag utforska deras musik lite mer! PUSS


OLD TIMES

ahahahah, sitter och kollar på gamla Webisodes med Paramore... Så gamla och jag har sett dem säkert hundra gånger, men de är fortfarande lika roliga. Zac och Josh (som för övrigt gift sig?! BUMMER) är vansinnigt roliga. Har inventerat lite i fotografiförrådet och jag har hittat en hel del kort, ska ni veta. Kan ju konstatera att jag måste ha haft norrbottens största kinder. Om man hade testat hade man säkert, utan problem, kunnat få in en fotboll i vardera kind. Titta själva!


fast då var jag rätt cool i gengäld...


BRABRABRA

åh, denna snubben är ju bara för fantastisk! Har yrat om honom tidigare, I know, men man kan inte undvika hans talang.




WHAT DO YOU SAY?

tusiken också, inspirationen ligger på noll... Undrar om man skulle ta och äta litegrann, kanske se ett Glee-avsnitt för att försöka återfå inspirationen? Jo, så får det nog bli!


HARD WORK

tjipp! Sitter och mumsar på mörk choklad och tänkte precis avverka lite skolarbeten, sisådär 3 stycken hade jag tänkt få gjorda i en sittning, det ni! Nej, nog snackat - back to work.

Vad hittar ni på idag?

KÄRLEK*


Let's just fall in love again


This heart of mine


That's What I'm here for


Heart of stone


If I were you


You can always come home


Love uncompromised


Closer


All Wrapped Up


It matters to me


Hallelujah


Over the rainbow


LOVE

åh, jag tror jag är kär. Har ägnat eftermiddagen åt att upptäcka Jason Castros musik. Så braaaa. Det är sommarkänslor, glädje, kärlek, extrem lycka och bara ren eufori. Får lite Jason Mraz-vibbar, men jag gillar Castros musik bättre, faktiskt. Som jag nyss sade så känns musiken väldigt somrig och härlig, och flera av låtarna lär vara mina trogna följeslagare i sommar, med en liten mjukstart redan nu.

Sedan att han är söt som socker gör ju inte saken sämre.


LET'S PRETEND BABY THAT YOU'VE JUST MET ME

satt och tittade på gamla American Idol-klipp, och så kom jag ju ihåg min gamla favorit; Jason Castro. Gillade han redan under AI-tiden, han har en härlig röst och nu visade det sig att han börjat göra musik på egen hand, gött! Hans låt Let's fall in love again är sådär härligt somrig, kommer definitivt att lyssna på den en hel del framöver, lita på det ni! Inbillar mig att han är lite lik den föredetta svenska Idol-deltagaren Nicklas Hocker, men det kanske bara är inbillning. Nu ska jag forska vidare på den här Castro-grabben, PUSS!



SOME THINGS

vet inte varför, men jag fick för mig att dela med mig av lite onödiga fakta om mig själv. enjoy

- är en obotlig tidsoptimist, vilket ofta brukar resultera i att jag missar bussen
- äter aldrig det sista på en banan, alltså då man tuggat i sig nästan hela bananen och bara har ca 2 cm kvar, den biten äter jag aldrig.
- älskar hotellfrukost och jag skulle lätt kunna bo på hotell bara därför.
- var jätterädd för en tomtedocka som finns hos mormor då jag var liten
- vägrade äta bacon på dagis och påstod mig vara muslim. Något som dagisfröknarna köpte, underligt nog. Var en liten blåögd lintott på typ 3 bast, hur många sådana är muslimer egentligen?
- mina största svagheter i matväg är glass, müsli och thaimat.
- blir oerhört rörd av att se folk uppträda, både "vanliga" människor och kända artister, och man kan riktigt se och känna glädjen de känner av att stå på scenen. blir jag rörd!
- önskar att OLW kunde vara bussiga och ta tillbaka Sourcream & Lime till deras sortiment, de var sååå goda!
- kan inte sova på flygplan. Har testat med allt, men nepp, jag är vaken hela resan, oavsett hur långt jag flyger. Ni anar inte hur tråkigt det är att sitta i princip helt sysslolös på en 12-timmarsflygning till Thailand.
- till skillnad från typ resten av världens tjejer som anser att magen är den sexigaste kroppsdelen på killar så är ryggen min favorit, med förutsättningen att den är någorlunda vältränad. Och absolut inte hårig, hu.

så, det var väl några helt oväsentliga fakta om mig. Nu ska jag pysa till sängs, GODNATT

BEAUTIFUL

haha, jag är helt insnöad på detta alltså, kommer aldrig kunna sluta nu.

tänkte nu innan jag går och lägger mig bara visa 2 av mina absoluta favoritlåtar, alla kategorier. Och ja, båda är John Mayer-låtar. Den första är Another kind of green. Texten är sådär gulligt romantisk, även om många lätt misstolkar den och tycker den låter "elak". Texten alltså, inte låten i sig. Sedan gillar jag att han lite överallt i låten hintar med lite fragment av sig själv, som i första versens textrad I know I might be anxious but I'm still not crazy, en referens till hans panikångest. Och sedan så har vi ju min favoritdel i hela låten: You're not the perfect hand but I don't hit on nineteen. Gillar den delen dels för att han sjunger den så vansinnigt snyggt på det stället, och för att texten i sig är mucho bra. Tog ett tag innan jag förstod den biten, men med lite hjälp av Google så lyckades jag luska fram att det är en liten referens till kortspelet Black Jack. Kan nada om kortspel, men på samma sida fick jag veta att i Black Jack är 21 det bästa man kan få, och också det svåraste. Det han menar är alltså att tjejen är en 19 i Black Jack, alltså inte 21, men ganska så jäkla nära. Han vet att han skulle kunna få 21, men istället för att chansa - han skulle ju lika gärna kunna få någon sämre - så är han nöjd med henne. Och så en sista textrad; And I don't need another kind of green to know I'm on the right side with you. Här är det lite hintar till ett gammalt kärt ordspråk - "Gräset är inte alltid grönare på andra sidan". Han menar väl något i stil med att gräset kan mycket väl vara grönare, men det kan lika gärna vara brunt och jävligt. Han vill inte chansa och förlora det han har, utan han klarar sig fint med den grönfärg som hans lilla gräsplätt har (tjejen alltså, hehe).

Sedan är det då Say, den kanske finaste och viktigaste låten jag vet. Jag föll för låten direkt då jag hörde den för några år sedan. Minns att det var sommar, typ Juli-Augusti någon gång. Fick i samma veva reda på att den var specialskriven till en film, The Bucket List, som skulle ha premiär senare samma år. Lite pinsamt så här i efterhand, men jag ville se filmen enbart för låten. Japp, it's true. Men jag såg filmen iallafall. Fantastisk film, så det var helt klart värt de 29 kr jag hostade upp för den (kärlek på begagnade hyrfilmer från Hemmakväll!). Filmen direktkvalificerade sig in bland mina absoluta favoritfilmer, och den tillhör fortfarande toppskiktet. Jack Nicholson och Morgan Freeman är ett succérecept på en toppenfilm, ska ni veta. Men nåja, back to låten. Texten är så bra, fin och träffsäker att man blir helt rörd varje gång den dyker upp på Spotify. John Mayer är ett geni som får alldeles för lite cred, enligt mig, och detta är ett lysande exempel på varför karln borde geniförklaras. Texten handlar i stort sett om att göra det man vill, säga det man vill innan det är för sent. Att ta vara på sina nära och kära innan det är för sent. Tänk dig att din bästa vän dör innan du hunnit säga hur mycket du uppskattar honom/henne? Eller att ditt livs kärlek dör, och du har inte ens hunnit förklara för personen hur mycket du älskar honom/henne? Kanske lite magstarka scenarion, men tänk efter själv - det kan ju hända. När som helst. Sedan fick väl den här låten en lite extra speciell innebörd för mig då en mycket viktig och otroligt fin människa gick bort i Februari i år. Då förstod man verkligen hur otroligt viktigt det är att man tar vara på de närmsta man har, och verkligen njuta av dem och livet innan det är för sent.




AND IT'S NOT ENOUGH

tjing! Som den vänliga själ jag anser mig själv vara tänkte jag bjuda på några finfina låtar (kommer förmodligen göra det lite då och då nu då jag lärt mig det fina knepet!)













 


HJÄRTA

nu då jag lärt mig att trycka in YouTube-klipp utan själva klippet i bloggen så måste jag ju givetvis använda mig av denna nyfunna kunskap, right?


John Mayer - Heartbreak warfare (live)


Will Hoge - Carousel (live)


John Mayer - Heartbreak warfare (acoustic)


Jonathan Rhys Meyers - This time


John Mayer - War of my life (acoustic)


Oasis - Don't look back in anger


Five for Fighting - Chances


Ted Gärdestad - Himlen är oskyldigt blå


Switchfoot - I dare you to move


John Mayer - Wanna be startin' somethin' (live)


John Mayer - Taking on water (live)


Glee Cast - Imagine


John Mayer - Can't take that plane


John Mayer - Lenny/Man on the side (live)


Paramore - Brick by boring brick


blev väl kanske lite fler John Mayer-klipp än vad jag hade tänkt, men nåväl, några bra låtar har jag lyckats vaska fram iallafall!


IF YOU WANT MORE LOVE WHY DON'T YOU SAY SO?

åh, jag hjärta den här låten alltså!


BOMBS ARE FALLING EVERYWHERE

tjing! Sitter och skriver litegrann, mumsar på mjuka tortillabröd med salsa (gött som tusan!!) och lyssnar på musik. Ska skriva vidare och senare läsa lite bloggar, PUSS

PUSH IT IN AND TWIST THE KNIFE AGAIN

hejhopp! Fick min Fanta citron till slut. Dessvärre fick det bli på flaska, men det spelar inte så stor roll. Sitter och gör typ hundra saker samtidigt; tittar på Glee, målar naglarna, lyssnar på Another kind of green, tittar på ett liveklipp av Heartbreak warfare, äter mjuka tortillabröd med salsa på och spelar harpan. Eller okej, jag gör inte allt samtidigt, men jag växlar mellan alltihop iallafall. Ska ta och vissa Heartbreak warfare-klippet lite senare, såååå bra! Hoppas verkligen att han öppnar med den låten, I love it. Kan inte tänka mig en bättre öppningslåt till hans konsert, som nu bara är 17 dagar bort!

IT'S ALL FOR YOU

nej, food och säng it is! Är trött och mina miljoners muskelknutar tar död på mig, så lite mat och sömn är helt i sin ordning! GODNATT

och såklart måste jag ju tillägga detta: 17 DAGAR KVAAAAAAR!!!

THIS WORLD WILL TURN YOUR WAY

som alltid då jag hamnar inne på YouTube så glor jag på massor (ja, massor) av liveklipp med John Mayer. En fin liten uppladdning till konserten som i dagsläget bara är 18 dagar bort (om 1 timme är det bara 17, hihihi). Och imorgon är det exacto 2 veckor tills jag pyser till Skåne, sweet! Har fixat min resväska redan, handlat en liten present åt gullekusinen min och fixat lite småsaker. Är egentligen inte så mycket kvar som jag ska fixa, förutom en eventuell liten grundbränna så man kan bära shorts utan att skämmas och pressa som en tok där nere, så att man inte matchar studentklänningens nyans alltför väl.

Var ju i Luleå och sov hos min syster från måndag till igår, skulle till tandläkaren aptidigt, så det kändes bäst att krascha i luleå så man åtminstone är halvvägs... föräldrafritt var det minsann, gött som tusan! Lagade mat och dunkade musik, mucho trevligt. Sedan att det inte var någon gourmetmat (hamburgare, pommes och vitlöksbröd) och att vi råkade bränna handtagen på några stekpannor hör inte hit... Trevligt var det iallafall, var så sjukt längesen jag träffade syster, så detta var verkligen behövligt! Skrattade så magen värkte och tårarna sprutade, vilket i hennes sällskap mer är en regel än ett undantag. Åt underbart god glass, såg film (hade lite flashback moment och såg Oliver och gänget. Den otroliga vandringen stod också på schemat men den hanns inte med denna gång tyvärr) och bara hängde. En überbra sleepover, med andra ord! Tisdagen började mindre bra då jag vaknade halv åtta, och jag skulle vara hos tandis 20 minuter senare. Jag lyckades iallafall masa mig iväg relativt snabbt, kom drygt en kvart sent, men det kunde tyvärr inte hjälpas. Tandställningen (jag har alltså räls nu, the real deal) sattes dit och sen blev det att fördriva sisådär hundra år på stan. Fikade på Olssons och gjorde bort lite NK-plugg, kikade i butiker och hängde på biblioteket. Sedan mötte jag upp Amira och gick och fikade på Take away (vilket tydligen ingen i luleå säger, men hey, är man från landet så är man!!) mycket trevligt, har inte träffat henne sen gud-vet-när (förutom att vi hejat på varandra på diverse skolrelaterade prylar så som besök på LTU och utbildningsmässan i Piteå), så det blev en hel del prat och skratt. Mucho trevligt var det iallafall, och det är redan inplanerat ett fikamöte nästa vecka, om inget kommer i vägen förstås. Ska på sminkkurs på Face i Luleå, så då kan man ju lika gärna passa på att ses.

nej, nu börjar min mage att ropa efter mat, så jag ska leta fram något att äta och sen ska jag antingen se en film eller sova, PUSS

LOVE ME TO PIECES

HAHA, gud, satt och tittade på ytterligare ett klipp med Will Hoge, nu hamnade jag på Highway's home, och så ser jag att han har en metallställning kring munnen som liksom går runt huvudet. Bildkvalitén är lite sisådär, så till en början har jag svårt att urskilja vad det är, men jag är nästan bombsäker på att det är en sån där gammeldags tandställning, ni vet en sån där besvärlig en som går runt huvudet. Men sen ser jag att det är en sån där ställningsgrej där man har munspelet. Tog ett tag innan jag märkte det..

Nu ska jag gömma undan lite kort som INTE får infinna sig på mitt studentplakat, hehehe.

HELL-O

alltså GUD, jag skulle typ kunna döda för en endaste liten burk med Fanta Citron. Åh. Och det närmsta man kommer läsk i det här huset är väl Loka. Eller lättdryck. Men still, inte fanta citron alltså. Sjukt dåligt.

Har lyssnat på låten här nedan på repeat nu, så himla braa! Ska ta och se om de andra artisterna och banden är något att hänga i granen. Har iallafall skrivit upp 17 olika akter, så något ska jag väl säkert kunna hitta. Håll utkik, om jag hittar något jag tycker är värt att leta fram på YouTube/Spotify - då kan ni vara säkra att ni hittar det här.

Nu ska jag avverka det Glee-avsnitt jag missade förra veckan, och sen lite Gossip girl på det, perfekt! Men un - tårta, gött! PUSS

CAROUSEL

åh, God bless YouTube!! Satt och bläddrade i en musiktidning för inte så längesen, jag tror att det kan ha varit Sonic, men jag är inte säker... Skrev iallafall ner en del namn jag tyckte såg intressanta ut (gick ganska mycket på känsla) och en utav dessa var Will Hoge. På första försöket hittade jag denna låt, Carousel. Alltså, jiiiiisus, jag har gåshud. Riktig jäkla gåshud, alltså. Det är så bra, nästan så man blir religiös. Galet, helt enkelt. Fantastisk röst, enormt duktig kille och munspel, hur coolt är inte det? Jaja, jag kan ju inte rabbla på om en låt och sedan inte visa den för er, eller hur? Lova att ni kollar in den, helt vansinnigt bra!! Hans känsla och närvaro är grym.


LIGHTNING STRIKE INSIDE MY CHEST TO KEEP ME UP AT NIGHT

mhmmmm, njuter av denna video tills dess att det står 30 Maj i kalendern. John Mayer är verkligen kalasbra på att snickra ihop enkla, fina videoklipp! Denna är dock min favorit hittills, klara, fina bilder och SVARTVITT. Och John Mayer, förstås. Sjukt bra, helt enkelt.

Nu ska jag kila och umgås med systern min, lyssna på musik och äta glass, fina planer på g, som ni hör! PUSS

och självklart bjuder jag på den helt formidabla videon av John Mayer.



"A Life In The Day" from John Mayer on Vimeo.


MONDAY

tjoho! Sitter på samhälls-lektionen och gör... Inget vettigt. Ska jobba med någon uppsatsaktig grej, men jag kommer ingenvart. Ska nog byta ämne. Fast jag vet inte riktigt... Tills vidare gör jag bort lite Kuhi-plugg!

Sen drar jag till luleå och sover hos systern min, blir nog alla tiders. Mat, skratt och film är väl i princip som står på schemat, sweet. Imorn ska jag till tandläkaren, och sen ska jag avverka lite kompismöten, bland annat Amira, Agnes och Amanda, gött!

ps. 20 dagar kvaaaaar, NICE!

SWIMWEAR

hejhopp! Har kommit en bit på min artikel, men lite är kvar ännu... Har lite tomt med inspiration just nu, så tills jag finner den igen sitter jag och dregglar framför H&Ms badkläder. Är egentligen inte i behov av en ny bikini (eller jo, enligt mig är jag det, hehe) men denna är så vansinnigt snygg att jag verkligen får lust att skaffa en ny. Och hey, 49,50 kr/del är väl inte alls farligt?


MY DEAR WE'RE SLOW DANCING IN A BURNING ROOM

Sitter på svenskan och ska precis slänga iväg min krönika till svenskaläraren, innan jag sparkar igång med min debattartikel sen är jag - wait for it - FÄRDIG MED KURSEN!! Nice, huh?

så nu ska jag jobba stenhårt, hörni! PUSS PÅ DET

STUDENTOUTFIT

innan jag beger mig till sängs tillsammans med min fullmatade mp3-spelare (efter några månader isär var den i stort behov av lite uppdatering) så tänkte jag lite snabbt visa hur jag tänkte vara klädd på studenten:



klänning, 199 kr, H&M The Garden Collection (görsnygg klänning OCH ekologisk bomull, två poäng!)


Skor, 399 kr, Scorett


Och så studentens kanske viktigaste detalj:




älskar brytningen mellan den söta klänningen och de lite "hårdare" skorna, kontraster är grejen alltså! Gillar inte att köra på en helsöt outfit, lika lite som jag gillar att köra en helt rockig outfit. Blanda friskt istället, säger jag!

TRAIN

åh, varför har jag missat dessa finisar? De är ju hur bra som helst! Hey, soul sister har gått varm hemma hos mig, och Drops of Jupiter har man ju hört flera gånger utan att riktigt veta vem som sjungit. Sjukt bra, iallafall! Leta upp på Spotify på momangen! Sångaren har en sån där sommarhärlig röst, och musiken i allmänthet känns fint somrig. Tänker på sommar, värme, festivaler, maskrosor och hallonsaft (vilket är ganska underligt, med tanke på att jag nästan aldrig dricker saft). PUSS

WORK

sitter och avverkar lite skolprylar, så jag har mycket tid i helgen till att plugga, har prov i Kuhi och NK till veckan, så helgen lär bli full av plugg. Och god mat, vilket gör pluggandet mer uthärdligt. Nu ska jag återgå till skolarbetet, PUSS

24

och just deeeeet, klart jag inte glömt! 24 dagar kvar, hoho!

*

fy, jag är så arg att jag inte vet vart jag ska ta vägen... Varför ska jag dock inte gå in på. Var bara tvungen att få det sagt.

Velar om jag ska gå på sagashowen ikväll... Hade varit roligt, men jag har inte riktigt tid eller ork, så just nu lutar det mot nej. Har ett ton plugg att göra, sen så är jag sjukt trött i allmänhet.

Sitter och lyssnar på lite musik i min - hör och häpna! - mp3-spelare! Köpte nya hörlurar (/öronproppar?) och jiiiisus, vilket bra ljud! I love them. Grymt ljud, sköna och inte alltför dyra. Hittade dem på Coop för 149 kr, ett helt klart överkomligt pris, om ni frågar mig. De kommer från Philips och modellen heter She2660, ett tips ifall ni är på jakt efter ett par bra och prisvärda hörlurar/öronproppar (alla säger olika, har jag lärt mig).

Köpte ett par nya skor tidigare i veckan, ett par vita, superfina tygskor. Och de tar banne mig död på mig. Så varma att jag vill lägga mig ner och dö, ingen ventilation what so ever. Ingen värd investering alls.

Och nu - då jag ändå pratar om inköp jag gjort i veckan - kan jag ju även meddela att min studentklänning är inköpt! Det blev en gräddvit dröm från H&Ms The Garden collection. Den bara osar jag, så det passade perfekt. Var tvungen att prova igår, med mössa och skor och hela kalaset, bara för att få den riktigt "studentiga" känslan, och visst infann den sig! Har nog hittat the dress, hörni. Kan ju även meddela att studentmössan är helt sjukt varm, lär ju dö på studenten. Men det är det värt!

Om någon vecka ska jag till Face och gå en sminkkurs, lagomt till Malmöresan, balen och studenten och hela faderuttan!

Ska om ett tag börja gå mot stan och pallra mig hemåt, är sjukt hungrig så en middag hade ju inte suttit helt fel just nu... Och i helgen - på tal om middag - väntar god mat i mängder, grillat, bakad potatis är bara början.

25

och nu är det 25 dagar kvar, hörni!

YOU LEARN TO BEND WHEN THE WIND BLOWS

Ohoj! Sitter på svenskan och pusslar ihop en krönika. Har valt att skriva om kärlek, som enligt mig alltid är ett aktuellt och dessutom ett mycket intressant ämne. Roligt att se/höra andras åsikter om det, och vad som är kärlek enligt dem. Finvädret fortsätter på samma sätt som igår, vilket inte är mig emot. Ska nog ut i solen sen under lunchen. Men nu ska jag skriva vidare medan jag fortfarande är inne i mitt "flow". PUSS


HAIR

nej, nu ska jag tvätta bort sminket och hoppa i säng, tror jag! Lyssna på musik, skriva lite i min dagbok och lite sådant, tror jag. Kanske fundera lite närmare på mitt nu i stort sett inplanerade hårfärgsbyte, I can't wait! Ska bli så himla SKÖNT att bli av med den här äckliga hårfärgen. Men nu har jag börjat vänja mig, såg ett kort som togs idag då jag gosade med världens sötaste lilla bebis, och färgen såg inte så pjåkig ut, faktiskt. Men bättre kan det bli. Och bättre SKA det bli! Har - som jag tidigare nämnt - typ Lauren Conrads hårfärg i åtanke, inte blond och inte brun, utan ett galet snyggt mellanting, perfekt.

RIGHT

glömde ju, 26 dagar kvaaaar! Gaaaaaaah, tanken gör mig fortfarande alldeles lycklig. Gissar ju att det kommer bli galet kalasbra på alla sätt och vis. Grubblar dock över vad man ska ha på sig? Känns sådär halvkul att komma dit i typ mjukisbyxor, men att dra på sig en klänning och high heels är väl inte aktuellt det heller. Den där klockrena, grymma balansen mellan snyggt och bekvämt är vad jag är ute efter. Beror ju såklart på vad det bjuds på för väder, men om det är varmt kanske jag kör på ett par shorts, en snygg tröja och tygskor (antingen Converse eller mina nya, vita skodon), och om det är kallt blir det nog en skjorta och ett par snygga tights. Vilket påminner mig, jag behöver ett par nya!! De jag köpte på Gina tricot för 2 år sedan är lite för trasiga för mitt eget bästa, har ett stort, fint hål mitt i grenen. Så ett par nya känns helt i sin ordning. Hade gärna velat ha ett par lite annorlunda, gärna med infällda detaljer i skinnimitation eller något sådant! Eller nitar eller något sådant. Och på tal om nitar hittade jag ett par dösnygga jeans på H&Ms barnavdelning. Undrar om jag kan klämma i mig i den största storleken, måntro? Svarta stuprörsjeans med nitar på bakfickorna, döballa. Måste prova. Med lite våld brukar de flesta plagg gå på, hehe.

Nåja, klädproblemen lär ju lösa sig till slut, får man väl hoppas! Men jag gillar ju att planera, speciellt sådana saker. Och mitt kanske största problem: HUR i hela friden ska jag klara av att packa kläder som går ner i en weekendväska som ska bäras med som handbagage? To be continued...

HEJSAN HOPPSAN

åhhh, nu är snyggjävla skorna mina! Är helt kär, kan inte sluta titta på dem. Underbara, helt enkelt.

Försöker luska ut om vi har svenska imorgon eller ej, hade varit väldigt trevligt med en liten sovmorgon. Tänkte duscha och pyssla om mig litegrann, härligt att göra det sådär mellan varven. Är helt överlycklig att vädret äntligen beslutat sig att pallra sig över till min sida, har suttit ute (läs: sovit) i en solstol och fått lite färg på näsan, underbart skönt! Om vädret visar sig från sin bättre sida imorgon ska jag nog ta en mjukglass och jäsa i solen, har varit sugen på mjukglass i flera dagar nu. Låter oerhört lockande. Måste dessutom jaga efter en studentklänning, då den jag spanat in var slut. Attans bananer. Så nu är det bara att leta en ny.

REN JÄVLA LYCKA

ohhhh, I like this! Är fortfarande på lika bra humör, helt underbart! Tyvärr så sänker det faktum att jag ska till tandis 07:10 (typ mitt i natten?!) imorgon min glädje med typ 100 steg, men fortfarande - jag är på oklanderligt bra humör!

Ska om en liten strax gå och lägga mig, är trött som tusan + att jag ska upp typ mitt i natten, KUL. Jag som är så fruktansvärt pigg också. Men med lite frukost i magen så ska det nog ändå gå fint, får vi då hoppas iallafall.

Och om jag inte nämnde det tidigare så: 27 dagar kvaaaaaar! Jisus, vad jag längtar. It's going to be great.

GOMÅNDAG

happ, ny vecka, nya tag! Är på sjukt bra humör för att vara en måndag, gött. Har samhälls alldeles strax, sen har vi förhoppningsvis ingen KuHi, för det hade inneburit att jag slutar TIDIGARE, en måndag! Herrejesus, vad lyxigt. För att inte tala om helt jäkla underbart. Nu ska jag springa och leta upp Bea, PUSS

I NEED A DOLLAR, A DOLLAR IS ALL I NEED

nej, nu packar jag ihop mina pinaler och drar till stan! Ska eventuellt träffa Sara senare idag/ikväll, hade varit trevligt med lite umgänge och tjejprat, behöver verkligen det. Fortfarande, haha. Det är en sån dag, då tankarna bara väller fram. Ska nog dra med min dagbok och skriva några rader, fast det blir säkert typ halva boken. Men om det nu blir så är det väl bara bra, då behövdes det väl ganska ordentligt, får man väl anta.

men ha en fin söndag, allihopa! PUSS

ISN'T IT OBVIOUS THAT I LOVE YOU?

Svar till SaraP: neeeeeej, och jag är så jäävla besviken. Åh, typiskt också. Nåja, life goes on, antar jag.

dagen har varit riktigt lugn so far, vaknade kring 10-tiden, slängde i mig lite frukost och dammsög övervåningen. Sitter i detta nu och har deep-talk över msn med Bea, kändes verkligen att det behövdes!

Har packat ihop lite prylar, ska duscha och pyssla om mig på Annas jobb, skönt är bara förnamnet. Älskar att ta långa, varma duschar och verkligen känna hur min stela rygg mjuknar undan för undan. Sedan så kan man ju passa på att raka benen, göra hårinpackning och bara pyssla om sig. Så det ska jag göra nu på eftermiddagen, sen ska jag nog måla färdigt mina naglar också, började igår men hann bara med ena handen, haha, så jag ska definitivt ta och göra färdigt det.

Är redan sugen på att dra till Cleo igen, måste definitivt styra upp något, gärna snart! Gillade verkligen det stället, som sagt så var väl musiken lite utav en besvikelse, men i övrigt så var det en 10-poängare, helt klart. Längtar redan till nästa gång. GRYM kväll på många sätt och vis, fast jag är fortfarande svinsur på mig själv för att jag inte vågade ta första steget med mitt span. Skit också.

nu sitter jag och avnjuter min vår-playlist, men dessvärre lyser fortfarande våren med sin frånvaro. Man har tur om kvicksilvret tar sig över 0-strecket på termometern, och snön kommer fortfarande mellan varven, tyvärr. Jag vill ha sol nu!

28 dagar kvar nu, herregud, kan inte fatta det, helt galet. Måste försöka hinna styra upp ett till Cleo-besök med tjejerna innan dess, får ta ett snack med dem någon dag, Bea åker ju utomlands nu snart, Sara ska till Stockholm, jag till Malmö/Köpenhamn osv. Men förhoppningsvis kommer vi fram till något!

THIS IS A BUMP IN THE ROAD

hepp, tjejen med koll har inte hört av sig, så jag är fortfarande heeelt clueless. Mitt span, som jag fick upp ögonen för igår, är helt attans-jävla-rumpnisse-bananer-snygg. Lite smått dryg (åtminstone igår), men jag intalar mig själv att hans nästan överdrivet fina utsida väger upp för det. Åtminstone just nu. Och sedan hade jag väl ingen superframgång då det gäller att approacha mitt span. Let me tell you, jag är nog den blygaste varelsen som vandrat på två ben. Det är hemskt. Hatar det verkligen med hjärta och själ. Sjukt jobbigt, vill bara dö mellan varven.

nu ska jag slänga på mig kläderna och pysa mot stan!


IF A BIRD CAN SING WITH A BROKEN WING

mmmhm, njuter av tanken att det bara är 29 dagar kvar tills jag står i Köpenhamn och ser John Mayer. Förmodligen kommer väl några tårar att trilla, men hey, det är det värt.

tog mig en lyssning av Erik Hassles album tidigare idag, som jag lånade på biblioteket tidigare i veckan, sjuuukt bra! Min favorit so far är Bump in the road.

Nu ska jag ta och försöka leta upp mitt span från igår! PUSS

DON'T BRING FLOWERS AFTER I'M DEAD

åh, vilken kväll igår, alltså! Fixade mig och mötte upp brudarna utanför Coop, köpte en flaska Sprite innan vi begav oss hem till Sara, pratade och peppade lite med musik. Sen begav vi oss ut i regnet och vandrade mot bussen som skulle ta oss till Luleå. Träffade lite folk, både sådana man kände sen innan och nytt folk. Tråkigt dålig musik dock, men bra sällskap gjorde ändå kvällen till en riktigt bra en.

Landade i sängen kring halv fyra, somnade på stört. Men det var helt klart en bra kväll iallafall, och jag kommer med stor säkerhet besöka Cleo igen! Ett extra plus för att det faktiskt gick att prata med varandra, man slapp skrika så att stämbanden gick av, vilket mer är en regel än ett undantag på Lotus, tyvärr.

Nu ska jag plöja lite YouTube-klipp innan jag tar och slänger på mig kläderna (få saker är skönare dagen efter en utekväll att springa runt i morgonrock och en slarvig tofs)

RSS 2.0