Hårakuten!

Ja, vi har nog haft en x antal hårkriser, minst lika många som det har funnits klädkriser. Men hur löser man dessa hårkriser då? Ja, det ska jag ta och tala om för er!

En bra idé är ju att ha med sig ett litet "kriskit" i väskan. Hårnålar, snoddar, hårspray och eventuellt en mössa/basker är att rekommendera. Det kräver visserligen en väska storlek större, men man förbannar sig ju alltid då man inte har det, så den uppoffringen borde ju vara easy peasy, eller?

För att lösa dessa hårkriser bör man ju utgå från längden på håret, resten spelar inte så stor roll.

Om du har page:
Jag klippte page i våras, och tyvärr var den snygg i typ två dagar, sen blev den bara platt och jävlig. Jag lät den växa ut, blev blond och sen, då det vankades PDOL i somras, hade jag total idétorka. Hade tänkt köra "half up/half down", men det kändes tråkigt, plus att jag ser ut som ett litet barn. Så jag bestämde mig för att spica till den lite, och göra två lite mindre flätor av håret närmast ansiktet (jag tog allt hår mellan kinderna och "baksidan" av öronen) och drog bakåt, fäste med hårnålar och sprayade för att få lite stadga i mitt fjuniga babyhår. Sen tuperades luggen som sedan drogs bakåt och fäste med hårnålar. En riktig succéfrisyr, inget hår som låg och irriterade i ansiktet, och jag fick massor av komplimanger för min fantasifulla (som egentligen inte var så fantasifull om man tänker efter) frisyr och den höll hela natten, trots dans i skumtältet, springade fram och tillbaka igenom stan, trängsel på konserter och till sist mat på ett halvsunkigt snabbmatsställe (ett vanligtvis inte alls sunkigt ställe, men sådär i festivaltider blir det bara ... smutsigt, filthy och fullt av fulla människor. Men trevligt ändå), så det var helt klart lyckat. Var inte rädd för att våga prova nya saker! Ha lite kul med plattången, locktången eller trippeltången och experimentera fram någon snygg frisyr!

Om du har axellångt hår:
Detta är, enligt mig, det mest svårstylade hår, det är för långt för att man ska få "pagevolymen" och för kort för att göra snygga knutar, flätor eller hästsvansar. Jobbigt. Här kommer hårnålarna åter igen in i bilden. Dra bak allt hår och tjorva ihop i något och fäst allt med hårnålar och spraya, spraya, spraya. Åtminstone om du, precis som jag, bestraffats med riktigt babyfjun som aldrig gör som man vill. Sedan är ju trippeltången en riktig hjälte, går att mixtra fram riktigt snygga kreationer. Sedan funkar ju PDOL-frisyren lika bra här. Och att göra inbakad fläta av luggen (något jag - tyvärr - inte kan) är också en riktig hit.

Om du har långt hår:
Åh, vad jag avundas dig som har långt, tjockt hår. En utav de absolut snyggaste frisyrerna - enligt mig - är då man snurrar ihop allt hår i en knut som placeras högt upp på huvudet. Detta är snyggast om håret är lite matt. Inte saltvattenmatt, men inte heller spegelblankt, utan nånting där emellan. Och flätor! En utav mina absoluta favoritfrisyrer, funkar i de flesta tillfällen. Och om du har långt hår kan du ju snabbt snöra ihop en snabb, slarvig fläta som lite nonchalant ligger över axeln.

Bra stylingprodukter:
Sprayvax: lägger sig jämnt och bra, och håret får inte samma klibbiga känsla som av vanligt vax. Passar superbra för uppklippta, lite rockiga frisyrer. Lee Stafford har ett superbra för 80 kr. Köpte mitt för snart två år sedan. Flaskan är inte slut ännu. Snacka om drygt! Och då är flaskan inte ens särskilt stor ...
Torrshampoo: en riktig räddare i nöden, vare sig det är fett hår eller bara platt hår du har för tillfället. Det funkar i båda fallen! Även här finns det en riktig hjälte från Lee Stafford, som även det kostar 80 kr.
Saltvattenspray: funkar bäst på sommaren tycker jag, på vintern ser det bara konstigt och fånigt ut med matt, ruffigt hår, sådär som det blir efter ett bad i havet. Men på sommaren är det typ min bästa vän. Jag brukar spraya det i handdukstorrt hår och sedan blåsa det.
Mousse: funkar superbra, både i vanlig form och sprayform. Då jag klippte graderad page á la Victoria Beckham - före hon skaffade sin superfula pojkfrisyr alltså - var mitt spraymousse från Osis min bästa vän, i stort sett. Håret blir inte alls stelt, utan det får härlig, spänstig volym.
Hårpuder: den här "rubriken" borde snarare lyda Osis Dust it, eftersom det är ... Bäst, helt enkelt. Lite dyrt, 139 pix för en pytteliten burk, men innehållet är helt klart värt det, ett riktigt mirakelpuder! Ett minus är dock att håret känns riktigt äckligt dagen efter. Annars en riktig toppenprodukt.

Sedan är ju ett bra shampoo och balsam att rekommendera. Jag gillar Tigis produkter, dom är dryga, funkar superbra för mitt hår och så luktar allt så himla gott! Bland budgetprodukterna är Gliss och Herbal Essences mina storfavoriter, funkar lika bra varje gång! Elvital från L´Oréal funkar däremot inte alls för mig, håret blir bara torrt och sprött, ingen hit alls. Men de rosa flaskorna, gloss-nånting, luktar gott, och känns rätt bra för mitt hår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0