*

sådär ja, nu var sista veckan över! Har haft riktigt, riktigt kul och alla har varit superduktiga, så nu är jag sådär som en stolt morsa, precis som jag brukar vara. Är lite småtrött, men i övrigt är jag bara supernöjd och stolt som en tupp. Nu laddar jag om batterierna efter en stenhård vecka, ikväll blir det utgång med några tjejer, trevligt, trevligt. Håller tummarna att det blir massvis med dans och härlig gemenskap osv, men saker kan förändras. Imorgon blir det att ta det lugnt.


TRÖTT

hihi, sitter och läser Saras blogg och skrattar lite för mig själv. Vi har en gemensam liten besatthet - för att uttrycka det milt - av handsprit. Under våra sommarjobbsveckor i Juni passade vi på att sno lite handsprit under varenda spelning på ålderdomshem vi gjorde. Nu har dom infört handsprit i våran matsal i skolan, vilket är både bra och dåligt. Bra för mig och Sara, så att vi kan gå och handsprita lite då vi känner för det, dåligt för att det är på grund av svininfluensan detta har införts, för att minska risken för smitta.

Idag har vi haft lite körrep inför lördagens konsert, sen promenixade vi till Pagla, hängde där, grillade lite osv. Rätt kul, det blev helt sjukt varmt, och jag hade klätt på mig rätt rejält, det var alldeles grått och mulet och det hängde lite regn i luften. Så därför klädde jag på mig lite extra, munkjacka osv. Hade till och med långkalsonger på mig (!), och givetvis ska det då - bara därför - bli sådär äckligt varmt. Men, det var kul ändå. Jag och Kal (han heter dock inte så egentligen) utgjorde ett riktigt kick-ass team i pagla idag då vi hade tipsrunda. Vi vann inte, men vi var bäst ändå. Vissa har det, helt enkelt. Jag och Kal, exempelvis. Dessutom hade vi ett grymt - men löjligt random - lagnamn; fiskbanan äppelpump eller något i den stilen. Och namnet kom vi på tillsammans med 2 ettor. Men det har varit en kul dag, iallafall!

imorgon är det körrep hela dagen, lördag är det konsert, och sen blir det antingen insparksfest eller kanske bränna, vi får se.

nu ska jag iallafall sova!

godnatt!

*

buhu, ni vet dom där bröstsmärtorna jag berättade om igår? FORTFARANDE NÄRVARARANDE. Jag dör. Lägg sedan på det till en extremt stel nacke och en förkylning, så har ni på ett ungefär hur mitt nuvarande tillstånd ser ut. Woho. Fast, jag är glad ändå. Förutom att jag blivit lite uppskrämd att den förkylning som är på ingående mycket väl skulle kunna vara svininfluensan (ja, jag är nojig) av inte en utan TVÅ personer. Känns mucho bra att veta, att det som lurar innanför huden på mig skulle kunna vara det virus som skördat ett sisådär hundratal liv. Gissa vem som kommar kuta till matsalen och ta handsprit så fort tillfälle ges? Och GISSA VEM SOM KOMMER KÖPA EN EGEN FLASKA FRÅN APOTEKET?! Rätt gissat, jag. Och för att dra den slutsatsen behöver man knappast vara någon raketforskare eller hjärnkirurg, sånt vet man bara, oavsett om man känner mig eller ej. Fast näe, nu ska jag pallra mig i säng, lyssna på lite musik, läsa några sidor ur Låt den rätte komma in, som jag började läsa igår, har precis börjat komma in lite i boken. Missa den inte, hörni!
imorgon blir det rep (inget ovanligt dessa dagar) och sen ska vi dra oss till pagla med resten av estet på eftermiddagen och chillaxa där med lekar och allt möjligt estetsvammel, fint!

world of its own

buhu, jag håller på att bli förkyld. FÖRKYLD. Så jäääkla kasst, det suger verkligen. Och världens sämsta timing, dessutom. Har skolårets första konsert på lördag, det känns ju toppen. Förhoppningsvis lyckas jag hålla den i schack till efter konserten iallafall, sen får den bryta ut bäst det vill. Bara jag slipper skiten så snabbt som möjligt. Nåväl. Ska strax gå och lägga mig, lyssna lite på min nya favorit Tingsek, så löjligt skön röst den mannen har, alltså. Raspig och soulig. Jag DÖR, helt enkelt. Imorgon ser dagen ut som så att jag går från 09.00 till 15.00 (tror jag). Får se hur mycket av dagen som jag orkar med, ska försöka att hänga med så gott det går, har fått order att inte anstränga mig för mycket iallafall. Har sen igår märkliga smärtor i bröstet. Dom dyker inte upp hela tiden, utan bara lite då och då, det liksom hugger till. Gör riktigt ont, och det är väldigt obehagligt.

jaja, Tingsek och sängen var det nu.
godnatt!

-

hihi, nu ska jag proppa in lite musik i mp3-spelaren, later dudes!

TUMMENUPPFÖRENBRADAG

aaahhh, jag är så jäääääkla nöjd över dagen! Var verkligen sjukt peppad i morse, kunde knappt sitta still. Fixade mig lite som vanligt, lite mascara, rouge osv, inget avancerat. Som vanligt, med andra ord. Fick skjuts till skolan, vilket var skönt, slapp ta bussen. Kunde knappt hålla munnen stängd (för att jag log så mycket) då jag gick in i skolan, fick bita mig lite diskret i läppen för att kunna hålla igen foderintaget. Väl framme i korridoren var det typ tomt, endast Josefine och Johan hade kommit dit, så jag surrade lite med dom en stund. Sedan började en efter en att droppa in, sade hej till alla, gick runt (för att fördriva tid / kunde inte sitta stilla). Sedan träffade jag den nya utbytesstudenten som börjat med 2orna (hihi, ä så peppad över det faktum att vi inte är 2or längre), tror hon hette Carol eller något sådant. Visade henne schematavlan, sen började jag knalla mot C-sam, där vi skulle ha samling, och då stötte jag på Erica, den nya tjejen i våran klass, så jag pratade lite med henne, visade henne runt osv. Riktigt trevlig tjej, måste jag säga! Sedan var det då dags för dagens - enligt oss 3or och 2orna - höjdpunkt: att få träffa ettorna. Då dom gjorde entré i C-sam blev vi lite högljudda. Och det är bara början. Det var jubel, applåder och någon slags hockey-/fotbollsramsa. Det ska ju märkas vart dom har kommit, liksom. Men kul var det!

Och sen, som grädde på moset såg jag detta på Facebook:

John Mayer John Mayer 'Battle Studies' will be released on November 17. Single "Who Says" is coming soon...

NÖJD TJEJ! (Y) Jag längtar, både efter albumet och singeln, woho!

nu ska jag pallra mig i säng, denna nöjda brud är också en väldigt trött - men glad - brud. Det gillar vi, right?

HOME

nu är jag äntligen hemma från Skåne. Gjorde ett stopp i luleå först, men nu är jag hemma. Imorgon är det skola, jag är faktiskt riktigt taggad! Ska bli kul att träffa alla igen, komma tillbaka till lite rutiner. Nog för att jag brukar tröttna på dessa rutiner efter typ 2 veckor, men det var en annan sak...

Igår var jag, som sagt, hos Agnes på 18-årsgalej, riktigt kul! Vi var ett helt gäng, blev en himla massa skratt och flams, stupade i säng först 03.00 i natt, helt vansinnigt trött efter dagen, steg upp 06.00 igår för att hinna till flygplatsen, så man var rätt mör efter att ha varit vaken i 21 timmar, däckade så fort jag satte huvudet på kudden, i stort sett.

Steg upp runt 11 idag, satt och surrade i några timmar med allihopa, åt frukost och sen packade jag ihop mina prylar och åkte till stan med mamma. Lämnade in mobilen på lagning, och dom hade inte ens en lånemobil att erbjuda, surt. Det fixades dock rätt omgående, fick ta mammas mobil, och så skulle mamma ta en mobil som Amanda hade, så det fixade ju sig. Dessvärre kommer det innebära att jag inte kommer kunna lägga upp några Skåne-bilder förrän om någon vecka, men håll ut, det kommer, jag lovar!

I fredags small det äntligen! Då fick jag se Fibes, oh Fibes! till slut. Och det var såååå värt, så sjukt bra spelning! Var alldeles salig och uppspelt efteråt, hade lite svårt att somna efteråt. Har till och med rört i sångarens armbåge, hehe. Men superbra spelning iallafall, om ni får tillfälle att se dom borde ni helt klart göra det! Tidigare samma dag såg jag även Pauline i samma lokal, kanonbra spelning det också. Fick även upp ögonen för den talangfulla skånepågen Magnus Tingsek, riktigt bra, ska spana in på Spotify så fort jag får tillfälle!

Nu ska jag packa upp mina prylar ur väskan, dunka min nya John Mayer-skiva och sen hoppa in i duschen. Blir en tidig kväll, 21 vakna timmar blev lite väl mastigt för min del. 

I'm leaving you for the last time baby

näe, nu ska jag pallra mig i säng! Ska bara tvätta bort sminket och ta en runda med tandborsten, sen är det sovdags för mig. Gissar att det blir en rätt lång dag imorgon, så jag behöver väl all sömn jag kan få, antar jag.

imorgon blir nog en kanondag på alla sätt och vis, det gillar vi, minsann!

nattinatti, på er!

I wanna give you a good song something you may need when you feel sad and gray

ahh, och så snubblade jag ju över ett klipp från Salems spelning tillsammans med Malmö Operaorkester i måndags, joy! Spelningen var precis sådär magisk som jag hade hoppats på, och jag kommer nog leva på det minnet läääänge.


HELLYEAH

hemma efter en killer konsert med The Sounds, så sjuuukt bra! Maja Ivarsson är så fruktansvärt cool på scenen, bryr sig inte ett skit, gör allt som faller henne in. Och, utöver det, så har jag utvecklat en mindre crush för bandets keyboardist/gitarrist/låtskrivare/whatever, Jesper Anderberg, så löjligt jävla snygg. Just nu sitter jag och tittar på klipp från Timbuktus spelning i lördags, så jääkla bra! Imorgon är det Pauline, John ME, Lady Sovereign och Fibes, oh Fibes! (kvällens - och förmodligen veckans - självklara höjdpunkt), det kommer bli KANON. Dessvärre är det min sista dag imorgon, så jag måste packa och sånt skit. Åker ju hem olagligt tidigt på lördag, vill inte. Men det ska ändå bli kul att återvända till vardagen,

nu ska jag krafsa fram något gott, resten av kvällen kommer spenderas framför tvn och någon halvkass film. Det blir nog kanoners.

kolla detta, hörni, så sjukt bra! Och missa inte dansnumret i klipp nr 2!

ett

två


update:
hoppsan i galoppsan, det fanns visst ett tredje klipp också, klart som tusan att jag bjuder på det också! enjoy

tre

UPDATE

nu ska jag kuta till stortorget och se the sounds, ha en grym kväll, folks!

it's a tick tick tick BOOM

funderar att sätta på på balkongen och läsa lite ur twilight. Jo, jag tror nästan jag tar och gör det.

later!

HEAT

hemma efter lite second-handshopping. Har varit runt halva stan, i stort sett. Men, nu är jag hemma igen, tre prylar rikare, 70 kr fattigare. Blev en stickad tröja med paljetter på, en kjol (som jag använder som klänning) och en väska. Rätt nöjd, alltså. Funderar på att sy om kjolen, kapa av den (det är riktig tantlängd på den just nu) och kanske sy på hängslen också. Fast då måste jag sy in den, skulle jag tro.

Är hungrig som en gnu och håller på att smälla av i värmen. Tror fan att jag bränt mig i hårbotten också, great.

Ikväll ser det ut att bli The Sounds och Thåström, finfin kväll, med andra ord. Sen måste jag sätta igång med packningen, huja. Eller det kanske jag kan göra imorgon, på dagen? Hm. Lutar mest mot imorgon, så vansinnigt tråkigt att packa, så jag skjuter mer än gärna upp det så långt som möjligt.

Funderar lite över kvällens klädval. Att frysa är ju ingen jättehöjdare, direkt. Blir troligtvis min nya tröja, svarta strumpbyxor, Converse och den nya väskan. Måste bara klippa bort axelvaddarna först, den trenden har inte riktigt bitit på mig, så jag hoppar dom tills vidare.

nu ska jag snart fräscha till mig för att pallra mig till folkets park med faster och Miki, någon teater där, fint.

För övrigt så är denna låt riktigt bra!

done!

nu har jag krafsat fram lite adresser, dags att bege sig ut på gatorna här i staden! Eller ja, jag hade inte tänkt att se ut så här, ska fixa mig lite först, men sen, då är det äventyrsdags.

mornin'

nu tänkte jag slänga i mig lite frukost och vakna till liv, sen tänkte jag pallra mig ut, först en runda på stan, sen Folkets park skulle jag tro, fint!

Ikväll är det malmöfestivaldags igen, längtar! Ska bli roligt att komma ut lite ikväll, plus att det är The Sounds som står på planeringen ikväll, låter som en killerkväll, eller hur? Nu ska jag gräva fram lite adresser till diverse second-handbutiker här inne i stan, sen ska jag bege mig ut.

later.

PUSS

aww, ibland vill man bara ge en STOR puss till hela ESMK07.

ett

Alexander Holmquist E hon snygg? 
Karin Lindberg Klart hon är!  
Alexander Holmquist Det e sant... Alla brudar i våran klass e ju sjukt heta tjejer!
Alexander Holmquist ESMK07=Pure Babe Material! :P

två

Emma Westbrandt Men eller hur?!?!
som taget ur ett Glamour avsnitt:

"Charlie har byt frisyr och möts av en oväntad kvninna i korridoren på måndag morgon, hon presenterar sig som Eryca och slänger flörtigt med håret. Charlie börjar fnittra generat, då plötsligt hoppar Anton fram och börjar hysterisk skrika att Eryca är hans mammas-systers-kompis-älskares systerdotter som lider av en farlig sjukdom som kan utrota hela estetiskaprogrammet!! När jennie får höra nyheten svimmar hon i panik av, får då mun-mot-mun metoden av Lollo, det uppstår en romantisk situation mitt på golvet! Bosse dycker upp och ser Lollo dreglandes över jennie så han ger stackars Lo en stenhård spark i magen i tron om att hon var en livsfarlig vampyr som skulle äta upp jennie, Lollo faller in i ett djupt koma. I paniken springer Bosse rakt in i Nikolaj som bär på en fruktansvärt tung värmepump som han tappar rakt över bosse vilket gör att även Bo blir utslagen!
Resterande av klassen har nu anlänt och står med stora ögon och vidöppna munnar och beskådar spektaklet. Eryca uppenbarar sig och går med raska steg mot klungan av elever, plötsligt rycker hon till och börjar utsöndra någon typ av vidrig rysk discopop från hennes mun vilket gör att det bildas stora bölder i öronen på alla som befinner sig inom en kilometers avstånds. Hela estetiskaprogrammet förgörs och ESMK07 är endast ett minne blott!"

Ungefär så tror jag det kan bli....

PUSS på er alla i esmk07, iallafall!

nu ska jag sova, hade jag tänkt.

godnatt, raringar!


en sån där lista dårå

JA, jag är rastlös! Can't help it.

Har du lärt känna några nya personer den här sommarn?
Det har jag, minsann!

Har du träffat någon i sommar du kanske aldrig träffar mer?
 
Gör man inte det typ jämt?

Ditt bästa sommarminne?
svårt! Sommaren i det stora hela har varit grym på alla sätt och vis. Men pdol var riktigt sådär superbra, skåne har varit underbart, sommarjobbet, boden alive... ja, ni hör ju, jag har haft världens bästa sommar, helt enkelt!

Har du gjort något som du aldrig har gjort förut? 
Si, si.

Har det hänt något som du vill ångra?
Någon enstaka sak, ja.

Vem har du umgåtts mest med i sommar?
Amanda, gissningsvis. Men Sara kommer på en värdig andraplats. Tillsammans med resten av mina härliga medarbetare.

Vilken klass börjar du nu i höst?
ESMK07, som vanligt, men nu är det 3e året, baby! (ESMU3 sha la la la la!)

Har du blivit dissad i sommar?
Det har jag säkert.

Har du badat naken?
Föredrar bikini.

Har du badat utomhus? 
jodå. Fast inte så många gånger som jag hade velat, dock.

Har du gått på bio?
Japp, det har jag! Brüno blev det. Kommentarer är överflödiga.

Har du bakat?
JAPP. Bakar typ jämt, hehe.

Har du gått på stan? 
ohja, det har jag!

Om du har med vilka? 
Amanda, Agnes, Jenny, mamma och några till.

Vad kommer du sakna mest med sommarn? 
värmen och solen, alla festivaler, stranden, spontanitet, parkmys.

Vilket betyg väntar du dig i höst?
G, VG, MVG

Kommer du ha samma lärare som förut?
något nytillskott blir det eventuellt, men de flesta kommer väl vara samma som innan.

HYSTERICAL

HAHAHAHAHAHAHHAHAHA, gud, jag dör. Grannarna lånade ett par barnhörlurar av oss tidigare ikväll, för att dom skulle se Soundtrack of our lives (tror jag), och för en stund sen kom dom och återlämnade dom, tackade för lånet och berättade en grej som fick mig att skratta högt. Tydligen så hade en utav medlemmarna i bandet bestämt sig för att stagediva. Så, han tar sats, springer, hoppar OCH MISSAR PUBLIKEN. Bara det fick mig att skratta, men inte slutar det där inte, åh nej. Då han landar så gör han det på ett brunnslock, som ger vika och han ramlar ner i kloaksystemet. Gud, så jag skrattade. Och GUD VAD JAG HOPPAS ATT NÅGON FILMADE DET OCH SÄTTER IN DET PÅ YOUTUBE OMGÅENDE. Jaja, nu har jag avslöjat nog av min extremt mogna humor, right? Det positiva med denna historia - förutom att den är väldigt rolig - är att jag helt plötsligt framstår som... Lite mindre klantig. Åtminstone ett tag, tills jag lyckas med konststycket att överträffa det. Jag ger mig själv en vecka, inget mer.

laterz

YEAH

yeah, nu ska jag förflytta mig själv och den lilla nagellacksflaskan som står här intill till tv-soffan och se Bachelorette.

later!

soundtrack of our lives

hmm, sitter och lyssnar på Soundtrack of Our Lives. Här i vardagsrummet. Och det är inte en skiva jag lyssnar på, nejnej. Dom spelar i folkets park, och man kan i stort sett urskilja texterna. Vågar inte ens föreställa mig hur hög ljudvolym det är på plats. Imorgon är det festivaldags för min del igen, The Sounds står på schemat, grymt. Har hört att dom ska vara riktigt bra live, så det ser jag fram emot. Frågan är bara vad jag ska ha på mig, men det är senare bekymmer. Lär nog ta en runda på stan imorgon. Kanske tar en sväng till Röda Korset, hoppas att man hittar något billigt där. Nånting trevligt brukar man ju alltid kunna hitta, så det ska nog inte vara några större problem.

nu ska jag återgå till målning av naglar,
later dudes!

when it was good

hemma efter en heldag i mysiga Limhamn. En kort stund efter att jag hade kommit dit cyklade vi ner till Sibbarp. Riktigt mysigt, vi hade med oss lite fika, fick i mig en hel del kakor och russin, men det tycker jag nästan att jag förtjänade. Fast bara nästan. Det blåste lite för mycket för att jag skulle bada (har blivit en riktig kyckling på äldre dagar), plus att jag hade smink på mig, så att se ut som en pandabjörn efter ett dopp kändes sådär halvlockande, så det blev bara lite solande på bryggan för min egen del, men det var minst lika skönt, vill jag lova. Medans jag var där fick jag ett sms av Sara, som berättade att vi ska få en ny tjej i klassen, kul! Alltid roligt med lite nya ansikten, speciellt när man gått med samma töntar i 2 år... Haha, nej, jag skojar bara. Jag har världens bästa klass, skulle inte vilja byta bort dom för 5 öre. Och nytillskott är alltid trevligt.

Ikväll ska jag bara slappa, se Bachelorette, måla mina naglar och bara... Ja, ta det lugnt, helt enkelt.

Uhh, ser på mitt hår att jag verkligen behöver göra något i mitt hår. Ena sidan är en total katastrof, no less. Tänk er att ni har typ tuggummi i håret, eller något annat kladdigt, och så har håret blivit till dreads á la Promoe. Så känns mitt hår just nu, på ett ungefär. Dessvärre rullar slantarna inte in på kontot förrän i slutet av september, surt! Får helt enkelt dras med att se ut som Promoe i över en månad till, woho!

breakfast

sitter och krubbar frukost, danskt grovbröd med kräftröra på, mumma! Och till detta ett glas mjölk och Salem al Fakir. Eller ja, jag äter ju inte honom, men hans fantastiska 12 fingers rullar ur högtalarna just nu. Så jäkla bra, alltså. Och vädret ser ut att bli kanon, solglasögonen hänger alltså med. Kanske släpar med mig en bok också. Eller nej, förresten, det struntar jag i.

Nu ska jag sladda in i duschen!

later, dudes!

this is when it all begins

mmyeah, vaknade av att det ringde, det gillar vi, eller? Fast det kanske var lika bra, så jag kanske kommer till Limhamn någon hyfsad mänsklig tid. Eller ja, kom ju dit mitt på dagen igår, men det var betydligt senare än planerat. Ska alldeles strax ta och krubba lite frukost, ta en dusch och fixa mig lite. Sen tar jag en promenix till torget och tar bussen ut till Limhamn, fint. Sedan får vi se vad som händer resten av dagen. Skulle gissa att dagen i övrigt kommer innehålla en massa prat, bus och mys.

Vad som kommer att ske imorgon har jag zero aning om, kanske går till Folkets park om vädret är fint. Eller en runda på stan, kanske? Nej, det känns inte bra. Då kommer jag bara bli sugen att köpa en massa prylar. Jag satsar nog på Folkets park eller balkongmys. Fast just det! Jag ska ju se The sounds imorgon, då är kvällen fixad iallafall. Och sen på fredag smäller det, woho! Jag är, som ni kanske märker, sådär jobbigt över-taggad, så risken att jag blir besviken finns ju.

Någon vänlig själ kanske kan berätta för mig: är Fibes, oh Fibes! bra live?

this is the life

jag känner mig sådär nördigt positiv just nu. Allt bara flyter på och går bra. Jag gillar situationen jag befinner mig i, skulle man kunna säga. Börjar längta till på måndag riktigt mycket nu, faktiskt. Och fredagkväll, först och främst. Allt är så himla, himla bra just nu.

Imorgon kommer jag spendera stora delar av dagen i Limhamn, umgås med dom där fina som är där och bara ha det bra, helt enkelt. Kommer dock inte bli någon killer work-outförmiddag imorgon, blir en kort promenad till Gustaf Adolfs torg och sen bussen ut till Limhamn. Dagens sjuhelsikespromenad (den hade kanske inte varit så lång om jag inte hade haft lokalsinne som en mussla) ner till kajen och mördarcykelturen längs havet i världens motvind (kändes som att man trampade järnet, men att cykeln stod stilla) är inget att rekommendera. Fast det gjorde gott för samvetet iallafall. Dessutom, på grund av mitt icke-befintliga lokalsinne i kombination med att jag är rätt sölig där emellan varven, så missade jag fikat. Eller ja, dom sparade faktiskt en fjärdedels kaka åt mig, som var supergod, förresten. Men nånting säger mig att de futtiga kalorier jag fick i mig försvann ganska omgående. Inte för att jag är den som någonsin brytt mig om det där med kalorier (hell, jag vet knappt vad det är), men om jag hade gjort det så... Ja, ni fattar nog.


oh you're so naive

har precis sett på film, denna gång blev det en brittisk tonårsrulle (eller okej, skulle tippa att målgruppen ligger mellan typ 9-12 år), Bekännelser om killar, kyssar och katter. Söt film, väldigt förutsägbar, och de pratade väldigt... Vuxet för att vara 14 år gamla. Men annars en helt okej film, ni vet, en sån där som man kan titta på utan att behöva tänka så mycket. En "in-genom-ena-örat-och-ut-genom-det-andra"-film.

För övrigt så är Naive med The Kooks en jäkligt bra låt. Lily Allen har gjort en cover på den som inte heller är så pjåkig.

Nu tror jag att det blir sängen, Twilight och lite musik för min del.

Har ni något musiktips åt mig? Jag är öppen för allt! Finns det någon låt ni inte kan sluta lyssna på, något band ni avgudar eller... ja, vad som helst!

tonight

nu ska jag dra på mig favorittightsen (i brist på mjukisbyxor är gamlingarna från Gina Tricot fullt fungerande substitut), slänga mig i soffan med en skål glass framför en film. Perfekt. Insåg nyss att detta är min första dag sedan festivalen drog igång som jag inte varit inne i stan, varken dags- eller kvällstid. Eller ja, jag var ju i stan tidigare idag, men då var det faktiskt för att gå på stan, inget festivalande här inte. Lär bli detsamma imorgon, skulle jag tro. Men torsdag och fredag är det back to reality, då smäller det rejält i knutarna.

Ska även ta och kleta bort nagellacket och kladda på ett rött istället.

ciao, gosnosar

cold shower

blööööh, jag måste verkligen klippa mig. Eller åtminstone fixa mig en hårborste. Eller ja, jag har ju en. Det enda kruxet är att den ligger i mitt badrumsskåp, sisådär 160 mil härifrån. Lite sådär småknepig situation, som ni kanske fattar. Fast det är klart, hårborste eller ingen hårborste, mitt hår är ändå i katastrofalt skick. Att jag har små tovor på högra sidan (varför är det alltid den högra sidan som blir tovig?!) som börjar likna dreadlocks är ett rätt dåligt tecken, eller hur? Gissar att mina toppar är extremt slitna = en stor del av min kalufs lär ryka. Frågan är bara hur jag ska klippa håret? Är sugen på en page som precis snuddar i axlarna, med raka kanter. Det ska se ut som att det är helt rakt avklippt, som att jag bara tagit första bästa sax och klippt rakt av, men i själva verket så ska det vara lite uppklippt och flikigt. Hur nu det går ihop. Luggen vet jag inte. Känns lite väl dagis att köra på raklugg till det, så jag gissar att det blir en snedlugg. Det brukar fungera. Sedan skulle jag behöva färga mitt hår, också. Men det kan jag nog anlita någon kompis att göra, hoppas jag. Annars blir det väl ett dyrt frisörbesök som får stå till min tjänst. Eller om jag kan dra i kontakttrådarna? Fortsättning följer på hårfronten.

Måste verkligen säga att Malmö är en helt underbar stad, på alla sätt och vis. Staden är helt ljuvlig och mysig, husen är otroligt vackra och det är bara... Fint. Hade lätt kunnat bo här, älskar verkligen det här stället. Kommer kännas trist att åka hem på lördag. Boden är verkligen bara en liten håla. Har svårt att föreställa mig att folk flyttar dit frivilligt. Det är fint och mysigt på sommaren, men resten av året? Not so much. Mest bara kallt och grått.

nu blir det filmmys i soffan i sällskap med faster och de mest trogna män någon kvinna kan ha (åtminstone i sin frys): Ben & Jerry. Fint. Funderar på att göra en tidig kväll. Eller kanske inte... Får se. Har ju lov i några dagar till. Fast å andra sidan är det väl lika bra att man kommer in i rutinen redan nu. Svåra problem jag har, alltså.

12 fingers

åh, så här blir jag alltid, varenda år. Men jag vet inte, det känns som att det är annorlunda nu. Förmodligen är det väl bara inbillning, om ungefär en månad har väl ambitionsnivån sjunkit en bra bit under noll. Men just nu är jag så sjukt laddad inför att ändra min stil. Klädstil, alltså. Eller ändra känns som ett väldigt drastiskt, och lite fel, ord. Nej, snarare finjustera. Lägga till lite detaljer, någon trademarkgrej, liksom. Oavsett om det är rött läppstift, ett par skor eller en särskild sjal. Bara nånting som känns jag. Något som får andra att tänka på mig då de ser den saken på annat håll. Jag inspireras från alla möjliga håll, denna fotoblogg gör en aldrig besviken, att kika på folk på stan är väldigt motiverande och kändisar  och diverse bloggare är - såklart - rätt givna på inspirationslistan. Några bloggare jag inspireras av är Lisa, Elin och Natalie. Dessa kändisdonnor är de jag inspireras av mest just nu:


Lauren Conrad; en av mina mest stabila stilförebilder. Frisyren hon har på bilden är för övrigt galet snygg, helt klart något jag kan tänka mig att klippa!


Nicole Richie; jag beundrar hennes känsla för detaljer (hon designar dessutom väldigt fina smycken) och att det alltid ser så oansträngt ut, som att hon bara slängt på sig det första hon såg i garderoben.


Rachel Bilson; har haft ögonen på denna donna ett bra tag också, och precis som bruden precis ovanför är hon galet duktig på det här med att få det att se så oigenomtänkt och enkelt ut.


Whitney Port; precis som typ resten av världen föll jag som en fura för hennes enkla, söta stil redan i The Hills, och det hela blev betydligt värre då hon övergick till The City istället.

om man slänger deras klädstilar i en mixer, tar bort lite tråkiga pasteller, lägger till lite mer rock, och voilá, där har du min stil i ett nötskal! Nu ska jag kika lite på H&Ms hemsida och inspireras lite.

later dudes!

ÄVENTYR

åh, detta är ju för trevligt! Loggar in och så har man fyra nya kommentarer, hade detta varit Facebook hade jag genast klickat på "gilla"-knappen, hehe.

idag har jag varit out and about hela dagen. Skulle ner till hamnen vid Turning Torso och möta Anna och Linnea. Så jag började promenixa, men någon gång längs vägen gick det snett. Riktigt snett. Helt plötsligt står jag i Pildammsparken. Ni som bor i Malmö, eller känner till staden hyfsat bra, vet nog att det är en ganska rejäl bit från Pildammsparken till Turning torso. Men, jag promenerade på, och slutligen nådde jag hamnen. Det blåste något så vansinnigt mycket, vid en cykelväg var det rätt sandigt, och så kommer det världens vindpust så att sanden blåste mot mig och piskade stenhårt mot benen. Det kändes sådär. Blev iallafall en rejäl promenad för min del. 1,5 timme tog det för mig att ta mig från stan till hamnen. Blev ju visserligen en rejäl omväg, men lite motion har ingen dött av. Sedan cyklade vi till Limhamn, jag tog cykeln Linnea hade haft och så satt hon på pakethållaren. Det blev en löjligt tung cykeltur, motvinden var galet tung i sig, och sen så hade jag ju Linnea på pakethållaren dessutom. Men, som jag sade tidigare, lite motion har ingen dött av. Eller ja, det var nära på, men jag klarade mig rätt bra idag. Sedan har jag hängt i Limhamn mest hela dagen. Jag chockade Johanna rejält då hon kom hem. Hon hade ingen aning om att jag var där, så då hon kom hem bara hoppade (eller ja, jag hoppade inte, jag gick. Faktiskt) jag fram och sade "hej!". Hennes min var obetalbar. Fikade lite lappbröd, kikade i skolkataloger och surrade på. Sen gick jag till bussen, åkte till stan och uträttade lite ärenden. Hittade en massa fina prylar jag hade velat proppa in i garderoben, dessvärre är jag lite på den fattiga sidan, men om grejerna finns kvar då studiebidraget rullar in på kontot så säger jag bara "välkommen in i min garderob!". Hittade ett par farligt snygga paljettleggings på Bikbok, som faktiskt var på rea, 99 kr får man hosta upp för snyggingarna. Sedan några bastoppar, en munkjacka, typ 3 par skor och några sjalar. Ja, allt kommer ju inte hoppa in i garderoben, förstås. Har liksom inget behov av tre par nya skor. Fast kanske ett... De jag föll för allra mest var iallafall ett par lila tygskor från H&M som gick upp till fotknölarna ungefär, med knappar i sidan, så himla söta.

nu lutar det åt filmtittande, mys!

happy hippo

yep, glädjeruset som infann sig från det ögonblick att konserten med Salem började är fortfarande kvar, men trots det känns det som ett bra alternativ att gå och lägga sig, få lite sömn osv. Och det verkar dessutom lösa sig på bästa möjliga sätt angående fredagens Fibes, oh Fibes!-konsert, tummen upp för det, va?!

godnatt på er, raringar!

GLAD

Förresten, måste bara tacka för de superfina kommentarerna jag fått de senaste dagarna, det värmer så fantastiskt, ska ni veta! Så tusen tack till er (ni är väl, vad typ... Fem stycken? Haha) som kommenterat, och jag hoppas att ni fortsätter att kommentera några rader i fortsättningen.

nu tänkte jag gosa ner mig i sängen, läsa färdigt Twilight (glömde ju den i Linneas påse, så den har varit i Limhamn i typ en vecka = har fått läsa New Moon istället) och lyssna på underbara Salem.

godnatt, gosnosar!

Salem al Fakir @ Malmöfestivalen 2009

ah, ni skulle veta vilket totalt lyckorus jag befinner mig i just nu. Helt bananas. Kl 21.00 tidigare ikväll stod jag, liksom många andra, på Stortorget här i Malmö och bevittnade hyperbegåvade Salem al Fakirs spelning tillsammans med Malmö Operaorkester. Det går inte med ord att beskriva hur fantastiskt bra det var. Från konsertens början till vi kom hem hade jag ett leende som sträckte sig från det ena örat till det andra. Och det är något speciellt då man lägger till en maffig orkester till hans musik. Eller ja, det blir ju speciellt oavsett vilken artist det gäller, såklart. Vad jag förstod så var detta en engångsgrej, något som repats in speciellt för Malmöfestivalen, men jag hoppas för resten av Sveriges skull att det kommer bli någon slags turné av detta. Helt vansinnigt fantastiskt.

Någon annan som var där?

CHEAP MONDAY

Hemma efter ett par timmar på stan. Träffade Anna, Jossan, Linnea och Fabian på Gustaf Adolfs torg, strosade runt på H&M och surrade på om det mesta. Sen var det lunchdags. Jag var inte särskilt hungrig, men jag hängde ändå med Anna och Fabian till Gränden (jag tror stället dom åt på hette så), supermysigt ställe. Har äntligen inhandlat mina block, köpte två stycken, det kändes lagomt och bra. Har även hittat en helt grym kofta på Åhléns, den är beige och supersnygg. Mjuk och gosig. Kan hända att jag önskar mig den längre fram. Älskar att dra på mig tights, en slapp t-shirt, stor gosig sjal och raggsockisar och sladda runt hemma. Erkänn, det låter grymt skönt, eller hur? Materialet var ett hopkok av bomull & silke, bland annat. Letade även en skjorta, vill ju ha en färgstark, helst rutig lite over-sizad. Har inte hittat någon jag gillar ännu, men jag fortsätter jakten. Nu ska jag krafsa fram något att äta, sen vila fötterna inför kvällens konsertkavalkad, ikväll står Deportees, Johnossi & Salem på schemat, grymt. Dagens problem ser ut att bli vilka skor man ska ha på sig? Lutar just nu åt Converse, men vi får se hur jag gör.

later, dudes.

god morgon, Sverige!

åh, vad det känns härligt att kunna säga "god morgon" medans det faktiskt är morgon. Kan inte minnas när jag gjorde det sist. Känns rätt bra, faktiskt. Lika bra att komma in i vanan, antar jag. Även om den inte lär bli alltför långvarig, om jag får gissa. Fick tråkiga nyheter imorse: kommer dessvärre inte att kunna se Fibes, oh Fibes! på fredag. Känns så jäkla surt. Typ den enda konsert jag verkligen, verkligen sett fram emot, och så blir den inte av. Om jag har tur, och då menar jag superdupertur, så kanske det går att ordna på något vis. Men just nu ser det mörkt ut. Väldigt mörkt. Fan.

Sitter och väntar på ett samtal så att jag kan pallra mig in mot staden. Gissar att det blir 7-elevenfrulle för min del idag, men I don't mind. En croissant hade inte suttit helt fel. Har nött sönder låtarna Love child (SURTSURTSURT) med Fibes, oh Fibes! och En high-five & en falafel med Timbuktu, så sjuuukt bra. Sen tänkte jag inhandla mitt efterlängtade block, sätta/lägga mig i Folkets park och skriva av mig lite. Det behövs. Känner mig som en tvättsvamp helt tung av allt vatten. Vilket givetvis måste åtgärdas. Vattnet ska bort.

Kan hända att jag slänger i mig lite left-overs från gårdagens middag till lunch idag. Åt räkor med chili, helt vansinnigt starkt, det bränner något så oerhört i hela munnen, men det var riktigt gott. En 10-poängare, helt enkelt.

jaja, over&out, tanter och gubbar!

morgondagen

uh, jag måstemåstemåste pallra mig förbi Åhléns någon gång under morgondagen. Har inte skrivit nånting på typ 100 år, och jag känner att det börjar klia vansinnigt mycket i fingrarna. Blir helt bananas om jag inte får rensa alla de ord som trängs i mitt huvud snart. Så just därför ska jag ut i staden och fixa block, pennor och hela faderullan, och om vädret är fint kanske jag lägger mig i någon park och klottrar ner några ord?

För övrigt har jag hittat ytterligare en sån där brabra blogg som jag redan börjat följa. Bruden heter Natalie och hennes blogg hittar du här. Gillar hennes sätt att skriva, blir så himla glad av det på något vis. Riktigt bra, iallafall, ni borde spana in henne!

Vilka bloggar är era favoriter?

godnatt på er, gubbar!

Honungsbiets hemliga liv

Var, som jag tidigare berättat, och hyrde film kort efter att vi kommit hem från festivalen. En av de tre filmer vi hyrde var Honungsbiets hemliga liv, en film som jag aldrig hade hört talas om förrän idag. Filmen bygger på boken med samma namn, skriven av Sue Monk Kidd. I rollerna ser vi bland andra Dakota Fanning, Queen Latifah, Alicia Keys och Paul Bettany. Ett ansikte som även dyker upp i filmen är Hilarie Burton, som för de allra flesta är känd som Peyton Sawyer i tv-serien One Tree Hill.

text från baksidan:
"För att komma bort från sin stränga pappa och hitta sanningen om sin döda mammas förflutna, rymmer 14-åriga Lily Owens tillsammans med sin stödperson och kompis Rosaleen till en stad i South Carolina. Där hamnar de hos de biodlande systrarna Boatwright - en miljö full av oväntat kärlek, värme och andlighet. Lily lär känna var och en av dessa tre mycket speciella kvinnor och upptäcker mycket om sig själv på vägen... Filmen är baserad den bästsäljande boken "Honungsbiets hemliga liv" och är en underbar berättelse om vänskap, starka familjeband och om att leva sitt eget liv."

åsikter om filmen:
filmen börjar väldigt tungt, men man kan ändå ana ljus, på något vis. Jag blev oerhört berörd av filmen, tårarna rann hejdlöst under stora delar av filmen. Gjorde lite research, läste några recensioner osv, och jag kan inte annat än hålla med recensenterna om två saker; 1. Fantastisk skådisensemble. 2. Det är lite smått underligt att filmen inte gick upp på svenska biografer. Filmens största överraskning var utan större tvekan Dakota Fanning. Har alltid sett henne som en barnskådis utan större talang, mest sett henne som ett oerhört irritationsobjekt. Men, efter att ha sett henne i rollen som Lily Owens är jag villig att ta det tillbaka. Hon var fantastisk, i min mening. Och det var inte bara Fanning som gjorde bra ifrån sig, utan resten av skådisarna som figurerade i filmen var även de makalöst bra. Utan tvekan en film jag kan tänka mig att köpa, och jag kan även rekommendera den åt... Tja, alla. Tänker dessutom läsa boken så fort biblioteket där hemma öppnar igen. Eller om den finns på skolbiblioteket, kanske? Det återstår att se. Men, se den, gott folk. Ni kommer inte att bli besvikna.

en high-five & en falafel

så, hemma från videobutiken. Hyrde tre filmer, fast jag minns inte vad någon utav dom heter, så jag får återkomma med det lite senare. Blev även 2 paket Ben & Jerry's, vilket passade alldeles utmärkt så här en slapp söndagskväll. Visserligen har jag hunnit trycka i mig en munk och en pannkaka med choklad också, men det låtsas vi inte om. Då vi var och hyrde filmerna och stod i kassan för att betala var jag inte alltför närvarande, stod och glodde på en massa annat. Men då kassörskan sade vad alltihop kostade hajade jag till. 177 kr. Med lite snabb huvudräkning dröjde det inte alltför länge innan jag fattade att det inte stämde; 3 filmer för 120 kr och TVÅ Ben & Jerry's-paket kan omöjligt kosta 177 kr. Plus att vi köpte en flaska Ramlösa, dessutom. Väl utanför butiken kikade vi på kvittot, och javisst, nog hade kassörskan räknat fel, minsann. Ganska så brutalt fel. Men det låtsades vi inte om (jag anar en röd tråd här) och vandrade hemåt. Dessutom fick jag efteråt höra att butikspersonalen har tendenser att vara otrevliga mot kunder, så som jag ser det så "förtjänade" dom denna lilla miss, karma strikes back, liksom.

nu är det filmtime!

later dudes!

we don't need another hero

Är nyss hemkommen efter en konsert med Anna Ternheim på Stortorget. Riktigt bra konsert, fast det blåste kallt, så jag blev bara ståendes där i drygt en timme, men det var en kanonbra timme. Sitter - som vanligt - och planerar lite inför veckans konserter, ser mucho lovande ut, det här! Imorgon blir det ruskigt tight, först kl 19.00 ska jag se Deportees, sen 20.00 blir det Johnossi och 21.00 blir det Salem ft. Malmös Operaorkester. Gissar att cykeln kommer bli min trogna följeslagare imorgon, men det gör inget, jag gillar att cykla. Nu ska vi och hyra film,

later dudes!

++++

sitter här, smått besvärad och lyssnar på ett program som just nu tar upp en hel del ingående information om både manliga och kvinnliga könsdelar. Och några meter bort sitter min, till synes obesvärade, 5-åriga kusin.

ut i solen!

YEPP, nu har några fina tunes rullat in i min mobil, grymt. Nu tänkte jag dra på mig bikinin och sitta ute på balkongen och sola en stund, sen in i duschen, se Friday Night Lights och kl 19.00 ikväll ska vi och se Anna Ternheim, sicken kanonkväll, en riktigt skön söndag.

vad hittar ni på idag, gott folk?

kram på er!

scary

ingen har väl missat att jag är rädd för det mesta och är oerhört lättskrämd. Iallafall, igår på Malmöfestivalen stod jag och väntade på Pia i en smal, lite småcreepy gränd, som leder till klocktornet där vi hade cyklarna, så jag antog att hon skulle komma från det hållet. På grund av att jag hade oerhört ont i min rygg lutade jag mig mot väggen för att få lite stöd och räta ut ryggen lite. Helt plötsligt kommer tre stora, kraftiga män med utländskt ursprung, frågar om jag pratar franska. Jag svarar nej, dels för att jag blev svinrädd och för att jag inte innehar kunskaper för att kunna föra en konversation som varar mer än några sekunder. Dom försvann iallafall efter ett tag, förstod inte så mycket av vad dom sade, så det blev inga större framsteg från deras håll. Men det hindrade inte mig från att ha hjärtat uppe i halsen.

YEAH

nu ska det in lite nya tunes i teflonen! Hej Fibes, oh Fibes! och Timbuktu. Sen ska jag nog pallra mig ut i solen.
hejrå


nananana

Natalie: ja, tacos är kanongott, och den där tacotallriken hade verkligen det lilla extra.
Elvira: ja, malmöfestivalen är verkligen kanon på alla möjliga sätt och vis. Har varit där varje kväll, i stort sett, och fler lär det bli. Har du sett några artister, då?

Bah, igår blev det en helt galen eftermiddag och kväll. Började med lite häng i Folkets park, sen begav vi oss till stortorget, där det vankades Rix FM festival. Många bra artister stod på schemat, och det dåliga vädret blev ganska snabbt utbytt till både värme och solsken. Riktigt skönt. Så där stod jag, i solskenet, och njöt av uppträdanden med Janet, Kim, Yohanna, Erik Hassle, Sarah Dawn Finer, Alcazar och Mika. Blev totalt knockad av den sistnämnda killens talang. Eller ja, att han besitter talang visste jag redan, men det var bara aningen mer än vad jag trodde. Och falsetten? Det är utan tvekan den ljusaste och renaste falsetten jag hört. Någonsin. Helt fantastisk. Sedan cyklade jag till Folkets park, mötte upp dom andra, åkte hem för att lämna lite grejer innan vi cyklade till stortorget för att se Miss Li. Hade faktiskt inga större förväntningar på hennes konsert, men hon var verkligen helt fantastisk, så jag fick mig en rejäl knäpp på näsan. Kvällen fortsatte på lika bra vis som den hade börjat med Veronica Maggio och den avslutades på bästa möjliga sätt med Timbuktu, en kanongrym kväll. Ikväll blir det mest troligt Anna Ternheim, annars lutar det mot en relativt lugn dag. Imorgon tänkte jag se Deportees, och jag har för mig att det var någon mer som skulle vara imorgon. Great. 

*

sitter och äter något mumsigt, någon skojig variant på köttfärssås, typ. Fast denna är en sån där special-special med jalapenos och fetaost, suuuupergott, ska ni veta! Det bränner lite i munnen där emellan varven, men det är det vi gillar. Och då vi ändå är inne på ämnet mat måste jag bara meddela att jag åt en superdupergod tacotallrik idag, lätt en utav de bästa jag har ätit. Minus för dessa jäkla getingar - tror det var 3 stycken som mest - som verkar förfölja mig, annars var det bra. Sedan har vi också kikat på El Perro del Mar och The Embassy, som båda två var såna där spontangrejer, helt oplanerade, det bara blev så, helt enkelt. 

good times

äntligen hemma efter en kanondag på malmöfestivalen! Har strosat runt, åkt pariserhjul (sviiinläskigt, hade nästan lite dödslängtan då man satt där 45 meter ovanför säkerheten. Fast bara nästan). Ätit glass har jag också gjort. Sen var det bara hem en snabb sväng, byta kläder och sen tillbaka till Folkets park för att se Titiyo. Men jag är kanonnöjd med dagen i sin helhet, och det var helt klart värt den här tröttheten. Imorgon lär det bli totalt kaos, miljoner saker man vill se och göra, och flera utav dessa är - såklart - samtidigt. Men, i vanlig ordning så löser det sig säkert! Jag ska iallafall se Miss Li, Veronica Maggio & Timbuktu på kvällen, och Rix FM Festival under dagen. Nu vankas det lite nattmat, sen så... ja, får se vad som händer efter det.

later, dudes!

nighty-night

nej, nu ska jag bege mig till sängs med mitt dunkande finger (ja, jag tycker faktiskt liiiite synd om mig själv. Fast bara lite), läsa lite & njuta av lite fina tunes, försöka att bli lite trött iallafall. Vilket brukar funka bäst då jag är placerad i horisontiellt läge.

så, godnatt med er, kottar.

WHAT?!

skulle leta fram sladdarna för att kunna flytta över lite låtar till mp3-spelaren, gräver i väskan och vad händer? Jag lyckas skära mig. På min rakhyvel. På fingret. Hur ofta händer sånt, liksom? Jaja, nu ska det flyttas låtar!

let me sign

åh, den är så braaaaa! Twilight, alltså. Och man blir lika kär i Edward varje gång. Och eh, jag vet, jag gnällde typ senast igår på de stackars offer som klöser sönder halsen osv, men jag är inte riktigt så. Än, åtminstone. Är löjligt pigg, med tanke på tidpunkten på dygnet, vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Aha! Nu vet jag vad jag ska göra, minsann! Jag ska flytta över lite låtar från mobilen till mp3-spelaren. Åh, jag är allt bra smart ibland. Nästan så att man blir tårögd. Och så ska jag fortsätta lyssna på Fibes, oh Fibes! Seriöst, ni anar inte hur bra dom är. Är galet peppad inför att se dom nästa fredag, fina grejer, alltså. Jaja, musikfix var det nu, ja.

later, dudes!

CHOICES

tjo & tjim! Åh, nu står jag i valet och kvalet, alltså. Vet inte om jag ska ta och hyra Twilight och dega framför tvn eller om jag ska... ja, ni vet, stanna här. Svårt val! Mnäe, jag kör nog på Twilight och letar fram något ätbart.

ha en fortsatt grym kväll, gott folk!

yeah, it makes me smile

sitter och dunkar lite "peppmusik" inför Malmöfestivalen, som sparkar igång imorgon. Imorgon blir det nog att se Calaisa, och sedan kan det ju hända att det blir något annat också, man vet aldrig. Just nu är det dock inte Calaisa jag lyssnar på, utan Love Child med Fibes, oh Fibes! som jag ska se nästa fredag, kommer bli gryyymt.

uhhh, måste komma ihåg att tvätta bort sminket. Har inte sminkat mig på flera dagar, vilket i vanlig ordning lär ställa till problem. Brukar, av ren vana, då anta att jag inte har smink, lägga mig, gnugga mig i ögonen, komma på att jag har smink, och då är det bara att stiga upp igen...

CRUSHCRUSHCRUSH

har äntligen varit på lite upptäcksfärd här i Malmö! Så jag har strosat runt lite och tittat runt. Vädret har varit helt okej, det kom en regnskur nu på eftermiddagen som varade i några minuter, annars har solen varit framme idag. Hittade inget av intresse, men det var kul att bara gå runt och titta. På vägen hem blev jag sjukt sugen på nånting. Visste inte exakt vad, bara nånting. Men då så fick jag en snilleblixt, minsann! Då vi var och köpte ledstången till Mikis cykel igår passerade vi en 7-elevenbutik, som jag förälskade mig i under en Stockholmsresa 2007. Perfekt. Men vart var nu den där rackarns butiken? Jag letade och letade, utan resultat. Men skam den som ger sig, för till slut hittade jag den iallafall. Så 2 tidningar - VeckoRevyn och Glamour - fick följa med mig hem, i sällskap med en välbehövlig Fruit Cooler. Sen spatserade jag hemåt. Rätt nöjd att jag hittade i staden, även om det var lite snurrigt där emellan varven. Men jag hittade både till stan och hem igen, nöjd tjej! Nu börjar det nog dra ihop sig till middag.

INSPIRATION

sitter och skummar igenom en hel drös modebloggar, för lite höstinspiration, liksom. Har kikat in på flera av mina favoriter, Style by Kling, Lisa, Natalie, The Sartorialist och en hel drös flera. Måste först och främst skaffa mig en ny munkjacka och en kofta. Helst en lite längre, pösigare modell. Gärna en röd eller rosa. Ett par nya tights hade inte varit dumt heller. Fast å andra sidan, de jag har är ju hela, fast färgen börjar blekna rejält, dom är nästan mer åt det gråa hållet än svart. Men dom är vansinnigt sköna, så jag kanske håller mig till dom ett tag till. En skjorta hade varit grymt också. Färgstark, lite over-sizad modell vill jag ha. Hittade en på JC, men den var för kort. Ska spana på lite herravdelningar också, se om jag hittar något.

Hittade ett gäng finisar på Forever21 och Asos som jag gillade. De 2 första är från Forever21 och de 2 sista är från Asos.

ett - två - tre - fyra

och ser man på, hittade några riktigt fina herrskjortor på asos hemsida. kolla in!

ett - två - tre

hittade en ball jacka också. Den kommer från Forever21.

nu ska vi basta, tjoho!

ciao, dudes!

<3

awwww, jag dööööööör! Miki kommer inrullande på sin gamla cykel, och så säger hon "här kommer jag på min för litna cykel". Gullunge.

SÖTIS

då vi var i folkets park och skulle äta frukt tänkte jag att vi bara sätter oss på marken, men så kommer goungen och säger "får jag sitta i ditt knä? Jag vill inte bli smutsig om gumpen". Inget nytt uttryck för mig, visserligen, har hört det massor av gånger förut, fast då har det kommit ur en 11 år äldre mun som tillhör Johanna, så att höra det från Miki lät så himla roligt. Och nu sitter hon och ska räkna i 10 minuter, fram till då maten är klar. Haha, sötis.

one by one

var precis ut på en liten tur med Miki, hon håller på att lära sig cykla, vi har monterat fast en sån där ledstång på hennes cykel, så vi tog en sväng ut, satt i Folkets Park och åt frukt i solen osv. Miki skulle prompt visa mig "det vackra, vackra trädet", men jag stod och vaktade hennes cykel, så jag stod och kollade på avstånd. Så kommer hon springande med en ask i handen. Den har ditmålade presentsnören, och så står det lite olika saker på den. I asken var ett sött halsband, ett sånt där med ett hjärta som man kan sätta ett foto i. Meningen med hela grejen är att den som hittar asken får behålla innehållet, sen tar man någon ny grej och sätter det i någon park eller något så att någon annan hittar den, och så fortsätter det så. Svincool idé, gillar det verkligen! På vägen hem började det duggregna lite, men det eskalerade snabbt till ett riktigt ösregn, och man blev blöt ända in till underkläderna. Det droppade och rann vatten från en då man kom in, fick ta en handduk och vira runt håret så att det skulle torka, och nu är mitt hår alldeles vågigt, det brukar bli det då det varit blött och får självtorka. Ikväll ska vi basta, mys! Nu är det middag, sen ska jag chillaxa en stund innan det blir att pysa till bastun.

Dagens citat: "jag lutar ju rakt!" - Miki då hon cyklade.

never think

det råder Edward Cullen/Rob Pattinson-feber i typ hela världen, det har knappast någon missat. Efter att Twilight nått biograferna världen över ville miljontals tjejer bli biten av fejkvampyren. Men, jag tror att vi - eller vi, jag har ju redan upptäckt det - har missat en rätt viktig grej. Eftersom att de tjejer som trånat efter britten förmodligen varit fullt upptagna med att dreggla framför Twilight, bilder eller intervjuer, men han är löjligt talangfull på den musikaliska fronten, ska ni veta. Grymt bra röst, får gåshud every single time. Tänk er en gammal, rökig pub på typ Irland, Skottland eller bara någonstans inom Storbritanniens gränser, en åldrad bluessångare spelar på en gitarr, rösten är raspig (eftersom han rökt i 40 år och druckit whiskey till frukost sen han var 5 år. Typ) och han sjunger om kvinnan han älskade, men som dog. För typ 3 sekel sedan. Men ja, ni fattar. Han har inte den där rena, släta boybandrösten, utan den är sådär härligt raspig, precis som jag gillar. Har inte hört så mycket, är fortfarande inne i det här upptäckar-stadiet, men två favoriter är I'll be your lover too och Never think.


I'll be your lover too



Never think

borde förresten se Twilight snart... Är visserligen inte en av dom som sitter och klöser mig alldeles blodig om halsen (dessvärre så finns det dom som gör det), men, jag tillhör den enorma skara som älskar Twilight-serien. Eh ja, annars skulle jag väl inte läsa böckerna, antar jag.

let's play a love game

yeah, vädret ser riktigt bra ut. Solen är framme, bara några enstaka moln på himlen... Hm, att pallra sig ut och steka låter inte som en alltför dum idé, faktiskt. Det har sett rätt grått och mulet ut på förmiddagen, men nu verkar det spricka upp och bli riktigt fint. Har inte gjort särskilt mycket idag, mest legat i sängen, läst New moon och lyssnat på musik. Tänkte bjuda på en ny favorit senare, just because I'm nice. Men mer om det senare.

Har nyss ätit en mumsig röra innehållandes tonfisk, tomatsås och couscous, grymt gott! Skulle bara behöva en liten promenad/cykeltur, men det är ett senare problem.

GODNATT

gillar det här med capsade inläggsrubriker, ifall någon nu har missat det. Tänkte iallafall pallra mig i säng, är löjligt trött. Har ingen planering alls inför morgondagen, vilket känns rätt skönt, att bara se vart dagen för en, liksom. Om det är fint väder kanske jag kör lite stek någonstans, you know, filt, mp3-spelare, brillor och hela köret. Kanske i parken, vad vet jag? Skulle dessutom behöva bli lite mer haj på området, så om inte annat så kanske jag går på lite upptäcksfärd. Nåväl, hur jag gör med den saken återstår att se.

goodnight, folks!

PEPP

sitter och taggar inför Malmöfestivalen som kickar igång nu på Fredag. Har ett kick-ass program som jag planerar att följa så gott det går, sedan lär det ju tillkomma några spontana, oplanerade grejer också.

Fredag 14 Augusti: Calaisa
Lördag 15 Augusti: Rix Fm Festival, Miss Li, Veronica Maggio
Söndag 16 Augusti: Gospel Glow, Anna Ternheim
Måndag 17 Augusti: Deportees, Salem feat. Malmö Operaorkester
Torsdag 20 Augusti: The Sounds
Fredag 21 Augusti: Fibes, oh Fibes!

rätt grymt, huh? Är taggad till tusen, älskar verkligen att glida runt i stan och kika på en massa konserter, träffa folk, både kottar man känner och att skaffa sig nya bekantskaper. Nog för att det troligtvis bara kommer bli det sistnämnda för mig, men ändå. Det är alltid trevligt, liksom. Synd bara att mitt lokalsinne är below zero, kan bli svårt för mig att hitta överallt, men med ett gäng vana Malmöiter runt omkring mig så ska det nog gå att lösa ändå.

nej, plikten (=godispåsen) kallar.

later, dudes!

slowdancinginaburningroom

har förmodligen lagt upp detta klipp, men I don't care. Bra låtar i stil med denna förtjänar att stå i rampljuset, och det är en skam att denna pärla inte får någon uppmärksamhet alls. Eller ja, inte i närheten av det den förtjänar, iallafall. Det absolut bästa i hela låten är slutet, från 4:30 fullkomligt kokar det av energi, älskar det. Hela låten är ju förstås bra, men slutet har det där lilla extra, liksom. Hela skivan, och DVDn (som jag visserligen inte äger, och som jag endast sett på YouTube) är riktigt bra, värd varenda krona, vartenda öre. Har ni någonsin köpt en film, skiva, bok eller whatever och ni tycker den är så där vansinnigt bra, att ni bara vill tvinga varenda kotte ni passerar på stan att köpa den? Om ni har det så vet ni iallafall hur jag känner gentemot Where the light is. Vill bara ställa mig på något torg och skrika "KÖP DEN, FÖR TUSAN!". Det kommer inte hända, jag lovar, jag snackar rent... önsketänkande är fel ord, hittar inte riktigt något som passar, men ni kanske fattar vad jag menar ändå? Nåja, ingen rök utan eld, eller hur? (passar det uttrycket ens i sammanhanget? Nåväl). enjoy


a piece of magic

"That is such a Samantha thing to say!"

hemma igen efter bion med Pia. Helt galen film. Med betoning på galen. Har ont i magen efter allt skrattande. Och jag tror att godiset kan ha ett finger med i spelet också... men det var faktiskt en rätt bra film. Man blev lite chockad över vissa delar, trots att man kanske inte borde bli det (om man sett hans tidigare filmer, alltså) så var det vissa grejer som fick en att tappa hakan litegrann. Men nu är vi iallafall hemma, kom ganska precis innanför dörren. Har en ganska rejäl sockerkick så jag är inte alls särskilt trött, så jag får se vad vi hittar på senare.

POKERFACE

har ganska precis kommit hem efter att ha varit ute i stort sett hela eftermiddagen, har fightats med nyckelpigorna, solat lite, tagit skydd från regnet, ätit kanongod sushi och mest bara kikat runt. En rätt mysig dag, med andra ord. Blev betydligt senare än väntat, så jag ska snart byta om, dra på lite solpuder på kinderna och byta om till lite mer... påklädda kläder. Tänkte köra på ett par svarta strumpbyxor, vitt linne, gul bomullstunika, svart kofta och Converse. Rätt nice. Och mitt nya favoritarmband som jag fick i välkomstpresent då jag kom hit till Malmö, ett silverarmband som är flätat, skitfint. Ångrar att jag inte tog med mig mitt nitarmband, som följde med Veckorevyn, det hade nog blivit rätt grymt till. Så himla typiskt mig, ska alltid glömma nånting då jag ska någonstans. Alltid. Nu då jag skulle åka till Malmö lyckades jag glömma armbandet, min hårborste, schampoo, balsam & tandkräm. Klantig brud, or what? Nåväl, värre saker har hänt.

håller tummarna att det blir bättre väder imorgon, hade velat sola lite. Och nej, det har inte alls att göra med att Jossan ringde tidigare ikväll och berättade om hennes lilla "mission"; att bli brunare än mig. Gissa om det väckte tävlingsmänniskan i mig? Uhuh, inte bra, inte bra.

Nåja, nu ska jag fräscha upp mig lite.

ciao dudes!

three little birds sat on my window and they told me I don't need to worry

sitter och läser en drös utav mina standardbloggar, jag har byggt upp en liten samling som jag besöker regelbundet. Det är ett par stycken, men det har blivit en liten rutin som jag inte planerat att bryta. Nu hade jag tänkt att pallra mig in i duschen, känner mig galet ofräsch, och jag har hört rykten om att vi ska ut i sommarsolen, fint. Så, med andra ord, att se ut så här är inte acceptabelt. Var igår och åt middag (och en hel del annat) hos Mikis gammelmormor/farmor (är inte säker på vilket), och mitt hår såg ut som ett skatbo. What to do? Jo, jag slängde upp det i en slarvig hästsvans. Osminkad, äcklig och allmänt ofräsch på middag hos andra. Bra, bra. Så idag hade jag tänkt att slå på stort och gå ut som en ren och fräsch och kanske till och med lite sminkad tjej. Omväxling förnöjer, liksom. yeah

sedan är jag inte så pepp att åka på bio och se ut som värsta uteliggarna, så en dusch känns som en bra grej.

jaja, slutpladdrat från min sida.
tjarå!


BUBBLES

Miki har en liten sån där såpbubblemaskin, som för tillfället står ute på balkongen och producerar bubblor för fullt, så hela gatan är full i bubblor, rätt fint faktiskt.

Igår såg vi färdigt Spirited Away, sen gick jag och lade mig, somnade typ direkt. Steg upp runt 11 idag, åt lite frukost/lunch och sen så har vi bokat biobiljetter till ikväll, då vi ska se Brüno. Så det ser ut att bli en riktigt bra dag!


S U N S H I N E

solen kikar fram nu, kanske skulle ta och sätta mig på altanen och läsa några sidor ur New Moon. Sista sommaren (med dig) skulle också behöva få komma upp från golvet en liten stund, hinner väl glömma bort storyn. Eller ja, jag har läst den säkert 6 ggr på typ 3 veckor, så det är väl inte särskilt troligt. Men jag hatar att låta böcker ligga då jag redan börjat läsa dom.

PUSS

barn som pratar skånska måste vara det absolut sötaste som finns, med deras rullande R. Kan inte låta bli att småle åt min söta kusin som springer runt här i lägenheten i sin ballerinaklänning med Hello Kitty-tryck (en klänning hon för övrigt bott i sen hon fick den, det var till och med så att hon ville sova i den häromdagen) på magen och skriker "jag blåste upp bollen själv!". Sötare unge får man leta efter.


++++

det blev en betydligt senare kväll än vad jag planerat, dunsade inte ner i sängen förrän närmare ett-tiden, skulle jag tro. Somnade som en sten då jag väl stängde ögonen, och jag vaknade för lite mer än en timme sedan. Har ganska så nyss ätit frukost, blev en skiva lingongrova (upphör aldrig att förundras över att allt bröd här i skåne är så mjukt & färskt) med skinka på och några hallon, gött. Fanns ingen mjölk, eller något annat drickbart, förutom saft, vilket inte kändes särskilt... gott, så här på morgonkvisten. Eller ja, 12 kan väl knappast räknas till morgon, men hey, jag har sommarlov, det blev en sen kväll igår = morgon.

För en gångs skull är det inte sådär outhärdligt varmt ute, så jag kommer med all säkerhet att kunna sitta ute på balkongen och läsa, utan att bränna fötterna. Jag gjorde nämligen samma sak igår, och jag fick dra fram en pall att ha fötterna på, det brände som tusan då man satte fötterna på golvet (stengolv i solsken, I think you get the picture), men det var rätt skönt att sitta där i solskenen med bra musik i öronen och med en bra bok i händerna. Rätt grymt.

Kan hända att jag tar en promenad senare, men jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Eller så ser jag på Any given thursday. Ja, i vilket fall kommer det bli en riktigt slapp slappardag, så långt vet jag.

I remember

jesus, sängen känns mer lockande än någonsin. Fast jag vet inte om jag kan lägga mig då dom andra inte är hemma? Dörren är ju olåst osv. Har suttit och kollat på lite foton från JCS-tiden, guuud vad man saknar allt det! Farmenveckorna och allt. Kommer ihåg den där gången, någon gång under våren i ettan, då lärarna kallade oss och 06orna, som då gick i 2an, på möte i björksalen. Lite smågrejer skulle tas upp, något om musik direkt osv, och sen smäller dom bomben: "ni kommer inte att få sätta upp någon sagashow, det kommer bli en musikal istället". Det suckades högt och tydligt bland oss 07or, och vi var rejält besvikna, det var ju liksom det man hade sett fram emot sen man började... men, lärarna var fast bestämda, detta skulle bli av. Vi var inte med på noterna, och det planerades strejkaktioner för fullt, även om 95% av dom inte genomfördes. Hösten kom, och vi var fortfarande inte helt nöjda med detta, men vi hade på ett sätt börjat inse att vi nog inte skulle få vår vilja igenom och många hade nog redan accepterat situationen. Det avslöjades att vi skulle sätta upp Les Miserables, vi fick se filmen och grejer fixades åt höger och vänster. Vi fick inte göra den musikalen dock, och senare blev det bestämt att det skulle bli Jesus Christ Superstar istället. Vi fick se båda filmerna, det hölls auditions så att musikalens roller kunde sättas, låtar skulle tränas in, både för solisterna, kören och ensemblen. Sedan i början av April small det, då var det stoooor premiär på Western Farm, och jag tror att vi alla var riktigt, riktigt nöjda, stolta och... ja, bara riktigt nöjda, helt enkelt. Det blev en grym grej, helt enkelt.

SLEEPY

är löjligt trött efter en lång dag som innehållt en massa lek och bus, i stort sett. Kl 15.00 var det dags för Mikis 5-årskalas och barnen började droppa in en efter en. Ett par timmar senare var det hela över, och jag är heeeelt färdig, både i huvud och kropp, men det har varit riktigt, riktigt kul, och alla barnen var supergulliga. Ska snart hoppa ner i sängen och läsa en stund innan det är sovtime.

brilliant!

åh, jag fick världens pangidé! Eller ja någon superidé var det väl inte direkt, men jag gillar't! Ska banne mig släpa med mig New Moon, som jag börjat om att läsa, mobilen + handsfree och sitta på balkongen och läsa och lyssna på musik. SEN ska jag in i duschen.

puss

it's not the storm before the calm

hoho i stugorna! Har precis klätt på mig och käkat frukost. Det är inte lika varmt som det var igår, men å andra sidan vaknade jag typ 1,5 timme tidigare än igår, så det finns garanterat potential till att bli minst lika varmt. Maten igår var supergod, minns inte vad min maträtt hette, bara att det var kyckling i en starkröd sås som var riktigt god. Idag är det barnkalas som står på schemat, så det ska fixas och donas hela förmiddagen inför det, och sen kl 15.00 smäller det. På vilket sätt ett barnkalas nu "smäller". Gårdagen avslutades med att jag läste en saga för Miki, såg lite film och sen gick jag och lade mig. Tror inte det blev lika sent som i förrgår, och därför vaknade jag inte heller lika sent. Så var det med den saken. Nu tänkte jag ta och fräscha upp mig lite med en dusch.

puss

any given thursday

hallå, dudes! Fortfarande riktigt varmt & kvavt, även om det är lite bättre än tidigare. Var och handlade på Hemköp med Pia, sen tog jag en runda på stan. Höll på att smälla av i värmen, men jag köpte mig en dricka iallafall, för att hålla mig på benen. Sen yrade jag runt i stan ett tag, köpte presenter till Miki, och det blev även så att två godbitar följde med mig hem; Continuum och Any Given Thursday hängde med mig från Rocks, grymt!

Sen cyklade vi till Ribban, fick erfara nyckelpigsinvasionen "the hard way", om man uttrycker det så. Överallt, och jag menar verkligen överallt, var dom; på kläderna (och innanför, för den delen också), i håret, på kroppen. Gick och satte oss på gräset istället, och där var det betydligt lugnare, så jag satte mig och läste några sidor ur New Moon och sen gungade jag och Miki en stund, innan vi cyklade hem igen. Så nu sitter jag och väntar på att de andra ska komma hem med mat, vi har beställt hem indiskt, gött. Sen blir det filmtittande, bullbak och myspys innan jag planerat att knoppa in, om inget annat dyker upp.

greetings from space

hallå där i stugorna! Sitter här i soliga malmö, funderar på att ta en liten promenad, gå på lite upptäcktsfärd. Vädret är helt underbart, solen skiner och det är knappt ett moln på himlen. Igår var vi i Falsterbo hela dagen och låg på stranden och stekte, åkte hem, duschade av all sand och sedan var det grillgalej med grannarna, riktigt mysigt! Det spelades kubb, diskuterades musik och en hel del annat mysigt. Kvällens grej, åtminstone bland barnen, var Mikis pruttkudde, stor succé.

Nej, nu ska jag fräscha upp mig, och sedan beger jag mig ut på nya äventyr.
puss

I'm home

nu är jag hemma igen, efter 3 veckors "semester" i Piteå, rätt skönt. Ska äntligen få sova i min egen säng, något jag inte gjort sen i Juni, typ. Nu är jag hemma imorgon och torsdag, sen åker vi ner till Skåne på torsdag, jag längtar.

nu ska jag ta och tvätta bort sminket och sen ska jag lägga mig, och imorgon ska jag hänga med Jenny och Sara, great.

puss

baby there's heartache on the dancefloor

hur i hela tusan kunde jag missa att det förra inlägget var inlägg nummer 1000? Typ tredje gången jag lyckas missa ett jämnt inlägg. Men, nu är det här iallafall.

I'm a highway man

nu var det färdigstekt för min del. Somnade en stund, med påföljd att min mage är typ svart. Riktigt snyggt. Nu har jag precis satt in sista laddningen med tvätt i maskinen, väntar på mat, såg minsann att det låg en drös färskpottisar i en panna på spisen, yessss. Då tvätten är färdig ska jag hänga ut den på torkning, slänga ner resten av kläderna i väskan och leta efter min jäkla mp3-spelare, blir knäpp om jag inte hittar den.

STEK

har precis tagit en paus från stekandet, tänkte leta fram något att äta innan jag återvänder ut i värmen. Sitter i en solstol, läser en grym bok och lyssnar på musik, bra musik såklart, hur mycket bättre än så kan det bli, liksom?

let the sun shine in

nej, nu ska jag ut och hänga tvätten, sen ska jag sola, tänkte att jag skulle försöka lysmask-looken före skåne, hur tusan nu det ska gå.

it's over

Well this heart of mine
Has been hardened like a stone
It might take some time
To get back what is gone
But I'm movin' on
And you don't haunt my dreams
Like you did before
When I would curse your name
<3

cause love don't live here anymore

lyckades faktiskt hålla mig kvar i sängen till elva, applåder till mig. Förkylningen har inte lagt sig, dessvärre, så jag får hoppas att den ger med sig före torsdag, att flyga med en förkylning i kroppen är ingen höjdare. Har duschat, slängt in tvätt i maskinen och ätit lite lätt frukost. Känns rätt bra. Håller fortfarande på att överväga om jag ska pallra mig ut i solen, om jag ska ligga i hammocken och läsa eller om jag ska stanna inne, och packa och dona. Just nu lutar det mot alternativ nr 3, mest bara för att få det gjort. Har iallafall huset för mig själv, även om morfars bil står utanför garaget, vilket innebär att han är här i faggerna. Och lappen han hade lämnat på bordet avslöjade att han, mycket riktigt, är i närheten, närmare bestämt i förrådet, alltså bara typ 50 meter bort. Vet dock inte varför dom, mormor och morfar alltså, envisas med att fortfarande skriva lappar och berätta vart dom är. Jag är 18, inte 4, tror jag överlever om jag upptäcker att dom inte är hemma då jag vaknar, liksom.

Känner mig riktigt peppad inför morgondagens möte med tjejerna, hoppas verkligen på att vädret håller sig fint, så man kanske kan sätta sig någonstans, bränna exempelvis, och steka. Hade varit grymt.

ignorance is your new best friend

uhh, känns som att jag har en förkylning som knackar på dörren. Har varit trött hela dagen, näsan är rinnig och jag nyser. Underbart. Ska ta och lägga mig snart, är trött som tusan. Ska försöka att sova lite längre imorgon, men det har ju gått sådär. Idag vaknade jag 08:40. Och igår och några dagar tidigare vaknade jag kl 06.00. Men, jag är rätt glad ändå. Men nu ska jag ta och dra täcket över huvudet och sova.

you found me

huhu, sitter och funderar lite på vad som ska packas med till skåne. Eh, ja, det går väl sådär. Men jag ska ta och gå igenom det lite bättre imorgon. Eller då jag kommit hem. Jag vet inte.

nu ska jag proppa in nylåtarna i mobilen, och fortsätta letandet på min mp3-spelare som fortfarande är frånvarande.

hepp

hepp, blir tydligen inte solo hela dagen. Jaja, jag tar det jag kan få.

I say I love you

booh. Sitter och läser Kenzas blogg samtidigt som jag bläddrar igenom en massa gamla bilder (minnen!), har precis fikat lite, John kom in med en bulle åt mig. Kan ha varit en akt av skuldkänslor efter smällen, vad vet jag? Nåväl, det spelar ingen roll, gott var det iallafall.

Hoho, om jag inte tänker helt fel så har jag huset helt för mig själv imorgon. Om så är fallet så blir det iallafall underbart. Kuta runt i underkläderna, duscha lite längre än vad jag borde, dunka musik för allt jag är värd, sola och bara leva loppan. Och sen sova lite längre än vad dom vill att jag gör. Medans dom stackarna är och jobbar och sliter... Behöver jag ens nämna att det är lite skadeglädje bakom det konstaterandet, att dom jobbar, men inte jag? Livet är rätt underbart ibland.

tokiga människa

John hoppar runt på ett ben här i vardagsrummet och skriker "HJÄLP MIG!". Nyss skulle han "vifta framför mitt ansikte". Istället så fick jag en rak höger på kinden. Är det för sent att adoptera bort honom?

it's not a war

har nyss sett sista OC-avsnittet på säsong 3, och jag grinade som ett barn, precis som förra gången. Nu tänkte jag dela med mig av lite brabrabra låtar som jag tycker att ni kan leta fram på youtube eller spotify, kära vänner. enjoy

Kings of Leon - Knocked up
Kleerup ft. Robin - With every heartbeat
Lady Antebellum - Love don't live here anymore
Björn Skifs - Michelangelo
Kings of Leon - Ragoo
U2 - Pride (in the name of love)
Michael Jackson - The way you make me feel
Rob Thomas - Her Diamonds
Hoffmaestro - Highway man
Carolina Liar - Show me what I'm looking for
Bryan Adams - Summer of '69
Kings of Leon - Use somebody
Movits! - Fel del av gården
Daughtry - No surprise
Lady Antebellum - I can't take my eyes off you
Michael Jackson - Billy Jean
Paramore - Ignorance

ah, there you go. Dessa godingar kommer inom kort att infinna sig i min älskade teflon (ja, de som inte redan finns där. Och ja, jag kallar min mobil för teflon ibland) och följa med mig all the way till Skåne, I like it!

Tänkte eventuellt bjuda på lite bilder på dagens inköp, men jag vettetusan om jag ids, höhö. Köpte iallafall 2 bh;ar, 6 par trosor, 2 par leggings och en jättesöt, luftig topp från Cubus, 50 kr fick jag hosta upp för godbiten, lätt värt. Och så 5 par sockar, vilket verkligen behövdes, då jag förbrukar sockar snabbare än ögat. Hittade även ett par supersöta skor på Din Sko, men jag tänkte att jag skulle ta det lite lugnt på skofronten, köpte ju ändå 2 par i torsdags. Fast dom var riktigt fina... kanske slår till i Malmö istället? Mjukisbyxor är också något som finns på min inköpslista, då mina darlings har fått göra sin sista resa. Det inköpet görs nog även det i skåne.

with every heartbeat

uuhhhh, John kom hem och visade upp en allergireaktion gone bad. Way bad. Ögat är alldeles uppsvullet. Ser ut som att han varit med i slagsmål och fått ett rejält blåöga. Minus det blåa. Riktigt snyggt.

örongodis



hey pretty baby

ah, jag känner mig hel igen. Fyllde på mobilen med pengar. Riktigt skönt, nu kan jag äntligen kommunicera med omvärlden. Åker ju hem imorgon på eftermiddagen, mami skjutsar, och jag har redan gjort upp lite planer inför onsdagen, grymt! Ska träffa Jenny och ta en fika eller något, vilket vi har pratat om i sisådär ett år nu, så det är verkligen på tiden att det blir av. Sen ska jag även träffa Sara, vet inte riktigt vad vi ska göra, men det blir bra ändå. Lär nog packa antingen på onsdag eller torsdag, spelar egentligen ingen roll, vi åker ju så pass sent, och så kommer jag inte ha med mig så överdrivet mycket, skulle jag tro. Sitter och dunkar Summer of '69 nu, gud vilka minnen den låten frammanar! PDOL, fransmännens besök i nian och en massa andra godbitar.

In the name of love

herrejösses (oj, sade jag verkligen det?!) vilken bra låt det är! Pride (in the name of love) med U2, alltså. Den är totalt glödhet i mitt spotify (säger man så?) just nu. I övrigt cirkulerar det lite Hoffmaestro, Kings of Leon, Ted Gärdestad, Bon jovi, Michael Jackson, Queen, John Mayer och Gavin DeGraw, mycket, mycket bra.

Uh, måste verkligen kicka igång med att tvätta mina kläder. Kan ju inte påstå att jag längtat efter det, men det måste ju göras, och eftersom det är mina kläder väntar jag mig inte att någon annan ska göra det åt mig. Fast det hade ju varit rätt trevligt om det hade varit så. Men, jag slipper iallafall åka buss hem imorgon, YES. Rätt nöjd tjej, alltså. Har en väska vars vikt troligtvis kommer ligga långt över min kroppsvikt. Nu har ju dock min ömma moder erbjudit sig att skjutsa mig, ett erbjudande jag omöjligt kan tacka nej till. Inte bara det att jag slipper sitta på en varm buss, jag har en alldeles färsk skiva med en massa godinglåtar som jag kan poppa hela vägen hem, och så är det ju gratis. Eh, ja, för mig alltså. Värre för den som pröjsar för bensinen.

the way you make me feel

hoho, har precis gjort en liten repa på stan. Har köpt lite småsaker som behövdes i garderoben; trosor, sockar bh:ar och så har jag köpt lite presenter också. Vågar inte riktigt gå ut och sola, även om det känns rätt lockande. Gårdagens getingstick skrämde mig ganska rejält, är inte sugen alls på att få ett till. Mamma håller på att steka en parisare åt mig at this very moment, vilket passar alldeles utmärkt, är ruskigt hungrig. Idag har jag ätit lite mer rejält än vad jag gjorde igår, åt frukost där runt 10-tiden, en portion müsli med mjölk och banan fick slinka ner i magen.

I'm dead, so dead

SaraP: ja, det trodde jag också, men med min vanliga tur då det gäller mobilen har jag säkert blivit blåst av halebop, som vanligt.

och nu till problemet. Jag måste vara världens mest verbalt klantiga människa. Har idiot stämplat över hela mig, liksom. När ska min förmåga att bara knipa igen foderintaget någonsin infinna sig? Känner en plötslig längtan att bara gräva ner mig i något djupt hål långt inne i skogen, alternativt köra huvudet i en mixer.

JAG. VILL. .

I ain't losing the fight

jag och symaskinen är inte bästa vänner just nu. Har provat att sy in mina jeans ungefär 3 gånger nu, och det blir pannkaka varenda gång. Det känns ju bra. Har köpt ett par dösnygga jeans, billiga som tusan var dom också, och så visar det sig att jag inte kommer att kunna bära dom? Eller ja, förmodligen så kan jag ju det, dom sitter fortfarande wonderful över asset, men benen, däremot, a whole other story. Låren ser typ 10 gånger större än dess egentliga storlek. Underbart. Och nu måste jag upp och natta min kusin. Nämnde jag att han är 11 bast?! Underbart. Ska göra ett sista försök att bråka med den där jäkla symaskinen, sen ger jag upp. Åtminstone för idag. Imorgon blir det - i sådana fall - nya, friska tag. Eller, förväntningarna ser då som så ut, iallafall. Men jag ska inte hoppas för mycket. Den där symaskinen har inte visat sig från sin bästa sida idag, tyvärr.

I'm too good for this

yeah, sitter kvar än. Vilket mest låter tragiskt men, point is, är att jag inte varit in till köket och tagit någon bulle. Jag känner mig duktig. Vet inte riktigt vad jag ska göra av resten av kvällen, men det löser sig säkert på bästa möjliga sätt, eller vi får då hoppas det iallafall. Ångrar lite att jag inte följde med mormor, är i desperat behov av pengar till mobilen, känns som att halva mitt hjärta saknas, eller något.

clap your hands and say yeah

har nyss avverkat ett gäng OC-avsnitt, fint. Före det blev det gomiddag, kassler och potatis med ananas och en god sås till. Jag klagar inte. Speciellt då en ekande tom mage fick påfyllning, satt finfint. Blev väldigt sugen på bullar och mjölk... Ska nog kunna behärska mig. Ett tag, åtminstone. Men jag har dessvärre usel disciplin, åtminstone då det gäller såna saker, så jag vet nog vart jag kommer hitta mig själv om 20 minuter. Missade alla bra program idag! Hur dålig är inte jag?! Och FNL går inte ens i repris, JAG DÖR. Vilket - förutom att jag är riktigt sugen - är en riktigt bra anledning, enligt mig. Ni vet, för att tröstäta. Men alltså, FNL, Greek OCH Privileged, hur hände det? Jag som var så överdrivet taggad inför min superbra tv-kväll igår. Visserligen så går ju Privileged i repris imorgon, men det andra då? Jaja, det är väl ett senare bekymmer. Nu ska jag avnjuta mina M&Ms (det enda jag fick behålla ur godispåsen som jag mutade bort mot en massage igår), choklad brukar ha positiv inverkan på mig.

makes me that much smarter

insåg nyss att jag inte ätit nånting idag. Nada. Nothing. Eller okej, 2 bullar har halkat ner i magen, men inget mer mättande eller näringsrikt än så. Och i samband med att jag insåg detta insåg jag även hur hungrig jag är just nu. Lyckligtvis står mormor i köket och håller på med vad jag hoppas är något som kommer serveras på bordet inom en snar framtid. Har lyckats få John hooked på OC. Känner mig rätt nöjd.

truly life-changing

HOLY GUACAMOLE! Jag har gjort nånting drastiskt. Alltså, verkligen livsförändrande. For real. Jag skämtar inte. Jag har ändrat språket på min facebook till svenska. Jag har stått emot i 1,5 år, men trycket blev för hårt. Orkade inte stå emot längre, helt enkelt. Så nu arbetar jag stenhårt med att vänja mig vid att det inte står som det brukar. Jobbigt. Helt allvarligt.

För övrigt (jag använder det uttrycket rätt ofta, konstaterade jag nyss) så är hårnålar en alldeles formidabel uppfinning. Löser de allra värsta hårkatastrofer, fixar de mest avancerade uppsättningar och är bara allmänt bäst. Tycker lite synd om killar som aldrig får ta del av den helt makalösa prylen. Eller ja, dom får ju, men frågan är hur många som vill?

Mm, livet känns lite, lite bättre då man har John Mayer strömmandes ur högtalarna. Fast livskvalitén dras ner ett snäpp eller två på grund av det ständigt värkande getingsticket (slutar det aldrig att göra ont?!)

the ultimate playlist

har snickrat ihop en finfin playlist tillsammans med John, som - passande nog - fick heta "Ida&John", och så har vi turats om att välja låtar som vi vill ha. Måste säga att jag blir både imponerad och stolt över min lilla kusin. Queen, U2, Michael Jackson och Bon jovi hörde till hans artistval. Nästan så att man måste torka bort en liten tår från ögat. Jag har lärt han väl, visar det sig. Känner mig som en stolt hönsmamma, haha.

Exakt hur länge ska det dröja innan ett getingstick slutar göra ont? Jag trodde det skulle vara en tillfällig svidande, brännande känsla som skulle försvinna efter 5 minuter, men icket. Nu, minst 1 timme senare efter att den ondskefulla getingen körde ner sin stjärt i mig (det där lät bara FEL, jag vet, men ni fattar vad jag menar), gör det fortfarande ont.

Och från en sak till en annan, då jag var i luleå i torsdags inhandlade jag en bodylotion på Kvantum. Den var billig, så jag övervägde inte beslutet särskilt länge. Och den är perfekt för min torra hud. Dessvärre blir man flottigare än den flottigaste munken, och jag är så oerhört tacksam för att jag inte har såna där satinlakan av tre enkla anledningar:
1. Det hade nog varit väldigt varmt.
2. De hade förmodligen varit fulla i fettfläckar, från min bodylotion.
3. Jag hade nog halkat runt på lakanen som en säl (japp, på grund av min bodylotion)
men nu har jag ju inga sådana lakan, men i gengäld så är jag len som en babyrumpa! Grejt, liksom.


home is where your heart is

känner mig lite tuffare, lite mer livserfaren än vad jag gjorde för 30 minuter sen. Okej, det stämmer inte riktigt, men jag hade önskat att det var så. Nästan, iallafall. Har inte märkt av några symptom som borde göra mig orolig, typ yrsel, feberfrossa och dylikt. Vilket, trots allt, får ses som tur i oturen. Då behöver jag inte oroa mig för att mitt liv är finito riktigt än. Det känns ju bra. I övrigt så är jag på strålande humör, solen är framme och värmer. Fast jag är inte så sugen på att gå ut, om jag ska vara ärlig. Ska ta och gräva i skåp och lådor, försöka hitta någon värktablett, krossa och blanda ut med lite vatten, det var tydligen nånting man kunde göra om man blivit stucken av en geting. Ska bara tvätta såret, som nu svällt upp och blivit typ 10 gånger större än sitt ursprung, med lite vatten och kyla med lite is.

NEEEEEEEJ! Såg nyss på facebook (hur överlevde vi före fejjan?) att Erik Hassle inte kommer till Malmö med Rix Fm festival, åh, det sög ju. Nåväl, får hoppas att jag får fler möjligheter att se honom. Får iallafall se en massa andra, så jag antar att jag inte ska gnälla.

AJ

woho, har fått mitt livs första getingstick. Svider och bränner något så förbannat, har suttit och googlat på en massa huskurer, men jag har inte blivit så mycket klokare av det. Har iallafall tänkt att äta en bit mat, och sen jäsa framför tvn och några OC-avsnitt. Fint. Nu ska jag spatsera till köket och vältra mig i självömkan.

good love is on the way

Ska snart ta en dusch, känner mig flottigare än ett smörpaket. Sen tänkte jag njuta av finvädret, sola en liten stund, kanske släpa ut en tidning, eller rent utav en bok, och bara njuta av den lilla ledighet jag har kvar. Eller ja, det är visserligen tre veckor kvar tills skolan börjar, men gissningsvis kommer det vara full rulle 24/7 från att jag landar i älskade Malmö tills jag tar mitt lata arsle, släpar det back to Norrland, gör ett stopp i Luleå och sen återvänder hem igen. Men, åter till mina lata förmiddags (och mest troligt eftermiddagens) planer. Nu återstår det ju att se om min äkta hälft, också känd som en liten svart plastpryl som förgyller mina dagar likt ingen annan. Förmodligen sitter någon med uppspärrade ögon och undrar exakt vad jag kan mena med det. Eller så inte. Men iallafall så är det min mp3-spelare, ingenting annat. Så det så. Jaja, tillbaka till poängen. Mp3-spelaren. Kan finnas en teeny, tiny risk att den är död. Och då menar jag totalt stendöd. Zero liv. Och den drivs ju inte på såna där vanliga batterier, nej nej, här är det avancerade grejer, den ska laddas med sladd och hela faderullan. Får ta en extra lång dusch (inte särskilt troligt, varmvattnet tar slut innan man öppnat schampooflaskan, typ) eller något sådant, för att fördriva lite tid så att min älskling får ladda i lugn och ro. Fast, nu då jag tänker efter, så hade jag faktiskt behövt raka benen... Det som tidigare var lite småstickigt har nu utvecklats till en mindre skog. Fint. Jag har vinterpäls. Med extra understrykning på päls. Detta måste åtgärdas snarast, även om mina legs inte fått smaka på rakhyvel sen det var vänstertrafik. Eller sen förra helgen. Mina fötter skulle också behöva en rejäl omgång... Mja, det kanske tar sin lilla tid att duscha och fixa mig trots allt. Fint. Sedan överväger jag att ta en cykeltur, är i desperat behov av pengar till mobilen. Bajshalebop vägrar ge mig mina gratissms, och jag känner mig helt socialt handikappad, låst och totalt vilsen och borta i pannkakan. Jag menar, då man är fast (okej, det är ju frivilligt, men ändå) långt ute på vischan är mobilen (och bloggen. Och ansiktsboken) mitt enda sätt att visa det minsta tecken på liv. Och nu funkar ju inte det, så vem vet, mina kära vänner som finns placerade lite överallt kanske rent utav tror att jag dött. Man kan ju aldrig vara riktigt säker, liksom. Så mitt enda hopp står just nu ute i garaget, olåst. Bara väntar på att jag ska fälla upp stödet och ta ut den på en tur utan dess like. Fast mja, det lilla kort som kan hittas i min plånbok har en liten, men så viktig, roll i scenariot.

men, nu kallar duschen, sen ska jag ut och lapa sol likt en katt som inte fått vatten på veckor. År, om man så vill.

when you're dreaming with a broken heart

Nej, nu börjar det här bli riktigt skumt... Andra gången jag vaknar runt 6-tiden och stiger upp. Börjar seriöst undra om jag håller på att bli sjuk. Sov inne hos John i natt, mamma åkte hem igår och han ville inte sova själv. Eftersom han precis haft löss är jag lite (okej, mycket) nojig att jag också ska få det. Så i natt, bara för säkerhetsskull, har jag haft ett lakan lindat runt huvudet som en turban, ifall dom där jäkla lössen skulle få för sig att bara hoppa över från hans huvud till mitt. Visserligen går det ju inte riktigt till på det viset, men man kan ju aldrig vara säker.

I was dancing the whole way home

Sitter och spånar och planerar inför diverse presentinköp som ska göras inom en snar framtid. Det är min ömma moder, kusin, Anna, Agnesx2, Jens och säkert någon fler som ska ha presenter. Tur att jag är grym på att komma på presenter. Eller ja, ibland. Som i vintras, till exempel, så fyllde världens sötaste Fabian 8 år. Han älskar Djurgården. Mamma ska till Stockholm. Jag får världens snilleblixt. Givetvis ska lillknatten ha en Djurgårdströja! Och visserligen slutar mina superidéer på presenter typ där, men jag har flera snilleblixtar på lager, ska ni veta!

Håller tummarna stenhårt för fint väder imorgon, vill verkligen ut och jobba på brännan, börjar blekna rejält. Vill ju inte lysa i mörkret då jag landar i Malmö på torsdag, direkt. Just fan, måste tvätta här någon dag. Usch, att tvätta är verkligen det tråkigaste som finns, ogillar det skarpt. Fast det är väl lika bra att man vänjer sig, antar jag.

Lyckades för övrigt muta till mig en massage tidigare ikväll. Det innebar visserligen att jag blev av med det mesta av mitt godis, men det var så värt det! Har en vidrig muskelknut i nacken som troligtvis trycker på någon nerv eller något, för det går jävlart inte att vrida nacken. Efter massagen blev det lite bättre dock, kunde röra mig lite iallafall, och det gjorde inte lika ont. Har för mig att det ska finnas en vetekudde här i huset någonstans, ska banne mig leta fram den imorgon och försöka heala min ömma nacke. Annars får jag muta mig till ytterligare en massage imorgon...

nu hade jag tänkt att knapra i mig en värktablett eller två, se några OC-avsnitt och sen sova.

puss&godnatt

I am in repair

peppandet inför malmöfestivalen bara fortsätter, även om den playlist som jag gjorde för ändamålet har utökats med lite andra artister, som (dessvärre) inte kommer dyka upp på festivalen, exempelvis Tyler Hilton, John Mayer och James Morrison.

hade rätt tråkigt, så jag och John började mäta oss och jämföra fötter. John är ca 1,60 meter lång. Jag är ca 1,70. Han är 11. Jag är 18. Behöver jag ens nämna hur tragiskt det känns? Jag kommer bli familjens minsting, och jag gissar att det inte kommer dröja länge innan det sker heller.

nu ska jag muta till mig en massage, hehe.

pepp inför malmöfestivalen

yeah, sitter och peppar inför malmöfestivalen som passande nog börjar en vecka efter att jag anlänt, grymt! Är sugen att se Veronica Maggio, Miss Li, Mika, Deportees, Anna Ternheim och The Sounds. Kan bli kanonbra. Jag börjar längta riktigt, riktigt extremt mycket nu. Har redan en rätt imponerande playlist med nyss nämnda artister. Bäst att packa ner Converse-skorna, har en känsla av att de kommer att behövas. Hade även behövt att sy in jeansen jag köpte i förrgår, de har töjt ut sig en aning i benen. Men, med tanke på det smått ofattbara priset så gör det inte så mycket.

ONETWOTHREE

HIHIIII, nu kom jag på VÄRLDENS BÄSTA PRESENT ÅT AGNES! Jösses, vad jag är smart. Åh. Nu blev jag på kanonhumör. Eller det var jag redan innan, men nu höjdes det ytterligare några steg.

hade tänkt att avnjuta min första kusinfria dag sen i onsdags med att ligga ute på en madrass och sola. Och så är det världens pissväder. Underbart.

Annars håller jag som bäst på att planera lite småprylar inför skåneresan som nu bara är fem (!!) dagar bort, underbart. Måste ta en runda på stan i veckan, min söta kusin fyller år medans jag är där nere (tror jag), så det ska göras presentinköp för hela slanten, minsann. Har ingen aning om vad jag ska köpa, men jag brukar vara rätt bra på det. Ibland.

RSS 2.0