TORE OUT MY HEART AND SHUT IT DOWN

S-M-Ä-R-T-A. Allvarligt, jag har så förbannat ont så jag vet inte var jag ska ta vägen! Att röra sig är ett mindre helvete, så jag kan ju inte påstå att det är med glädje jag ser fram emot kvällens Wallmans-show, som faktiskt - tråkigt nog - är våran sista. Kommer att sakna våra häng i soffan i ensemblerummet, allt flams på serveringen och - såklart - showandet. Det är ju ändå en utav de sista konserter vi medverkar på, så det är ju lite trist, man kommer ju helt klart att sakna allt detta!

Igår hade vi ju då Jazz- och Bluesfestival. Det gick väl inte sådär jättebra, men jag är ändå ganska nöjd med min insats. Fick till och med en jättefin komlimang av söta Hanna (för min insats, alltså), snacka om att det gjorde min kväll! De andra kottarna gjorde en mycket fin insats, måste jag säga, och det var kul att se allihopa, både klassisarna och ettorna. Fast ok, liiite roligare var det ju att se ettorna, eftersom man aldrig sett dem förut. Eller ja, sett dem har jag ju, men inte uppträda, haha.

nu ska jag kila ner och vänta på att Sara och resten av brudarna ska anlända så vi kan börja förbereda oss själva och restaurangen inför kvällens show.

Ha en fin dag/kväll & önska oss lycka till, PUSS 

FOOLISH GAMES

hallådär! Sitter hemma och jäser litegrann, ska dra mot skolan kring halv-fem, fixa mig och äta min middag. Sen kl 19.00 har vi äntligen konsert (är egentligen inte alls laddad inför konserten, snarare tvärtom, ska bara bli skönt att få det överstökat). Verkar dessutom som att jag kommer att vakna imorgon med en träningsvärk som heter duga, vi körde styrkebingo vilket var... Tungt, ska ni veta. Och jag som varit lite halvförkyld i helgen borde väl ha avbrutit betydligt tidigare än vad jag gjorde, om man säger så. Och jag känner mig redan svag och ynklig, att gå nedför i en trappa är ju en mindre kunskap, och jag vill inte ens veta hur det är imorgon... Kul att jag ska servera en 4-rättersmiddag åt typ 12 pers, lär ju ta sin lilla tid...

Imorgon är det ju då - som sagt - Wallmans. Börjar dock dagen med NK-prov, KUL. Känner mig inte sådär superpeppad direkt, men ändå skönt att få det överstökat. Sen ska det dukas, soundcheckas och fixas inför kvällens show. Sen efter showen åker jag och Anna till Luleå och hämtar Tina och Johanna, ska bli superkul att träffa dem igen! Även om det bara blir typ tre dagar, men jag tar vad jag kan få!

Men sen på onsdag får vi äntligen LOV, efterlängtat som bara den. Nu ska det bara jäsas och mysas till 1000 i några dagar, har inga planer alls. Är grymt sugen på att slänga i lite slingor i mitt hår, det ser förjävligt ut just nu, utväxten börjar väl bli uppåt 5 cm lång eller något. Kul. Har för ovanlighetens skull utsläppt hår, men det är inte ofta jag har det, just för att håret ser så jäkla risigt ut.

Det drar sig mer och mer åt att vi åker till Luleå för utgång, förhoppningsvis blir det nästa månad om allt blir som det ska. Så jag har planerat en outfit i huvudet lite halvt; såg en superfin shortsdress från H&M (dock så var det i postorderkatalogen, så jag vet inte om den finns i butik, men man kan ju alltid hoppas!) för 99 kr (tror jag), vet ej vilken färg jag vill ha, men jag lutar åt antingen svart eller leopardmönstrad... Men om jag känner mig själv så blir det nog den svarta, haha. Sen tänkte jag ha antingen svarta eller färgade/mönstrade strumpbyxor till (beroende på vilken byxdress jag väljer) och vrålhöga heels på det! Vilket påminner mig, jag måste köpa mina studentskor inom en snar framtid! Har ju hittat dem, men jag har inte köpt dem ännu. Blir alltid så nervös då jag är i luleå, tror jämt att de ska vara sålda, så jag går alltid dit och kollar så att de finns kvar, haha. 

nej, nu ska jag pallra mig iväg till stan! Ha en fin kväll, PUSS 

Y-U-M-M-I-E

mmhm, såg på det här programmet på SVT igår, ni vet det där då dom ska hitta den som ska spela Julia i någon ny uppsättning av Romeo & Julia där Måns Zelmerlöw ska spela rollen som Romeo. Iallafall, jag är väl inte så jätteintresserad av programmet, sitter mest och tittar för att übersnygga Fredrik Rydman medverkar i panelen, herregud, man smälter ju! En helt klart giltig anledning att se programmet.



haha, kul grej förresten: såg precis att de 3 senaste bilderna jag laddat upp i bloggen är på killar jag tycker är snygga, haha!

AND I'D DATE YOUR MEMORY

yeah, ser ut att gå vägen med detta partyplanerande, tjejerna är då på iallafall. Åh, vad kul det ska bli! Som jag sade till tjejerna: nu jävlar är det ingen återvändo.

Buhu, vilken besvikelse då jag såg att det inte var något Gossip girl idag. Har längtat hela veckan, och så är det inte ens ikväll. Åh! Ska se det på internet senare i veckan tror jag.

Ska strax kuta ner till grannen och sitta barnvakt i någon timme, sen ska jag kura upp mig i soffan (eller annan mjuk sittplats!) och plugga NK och matte, kul att avsluta helgen med mina två absolut värsta ämnen. Men jaja, snart är det ju över, det är väl så man får tänka. Nej, nu ska jag ta och fixa mig och pysa till grannen. CIAO

ps. kul att det verkar som att vi får stå i skoteroverall på balen, snön tar ju aldrig slut!

PARTYPLANNING

som jag nyss nämnde så har jag och tjejerna planer på att åka till luleå och slå klackarna i taket så att säga, och jag är då allra mest sugen på Cleo! Hoppas att girlsen håller med mig, sen så är det väl bara att planera in en partykväll att minnas (eller inte minnas, hehe).

HELA LIVET VAR ETT DISCO

åh, vilken start på helgen! Hittills har det varit full rulle och raka rör. Har varit och handlat på Coop på morgonen, slängt ihop en cheesecake som ska ätas ikväll någon gång, sen ska jag sätta igång och laga thaikäk till middag. Har aldrig lagat denna maträtt förut, så det ska bli riktigt spännande att se hur resultatet ter sig. Tänk om det smakar pyton? Jaja, då har vi iallafall en form cheesecake och en hel drös ballerina kladdkaka (det godaste jag ätit på länge för övrigt, alldeles för goda för ens eget bästa) ifall det skulle gå fullkomligt åt pipsvängen. Men nu ska vi väl hoppas att det inte gör det, men man kan ju aldrig vara säker.

Ikväll är det ju Earth Hour, minsann! Lite tokig dag, det hade gärna fått vara typ... Igår (färre bra saker på tv, hehe!). Men vi har iallafall planer på att mysa med fika, massor av värmeljus och kanske någon bra bok (beroende på hur bra jag ser). Sen efter att vi haft nedsläckt en timme ska jag se på Millennium som visas på SVT.

Just nu sitter jag och lyssnar på Mando Diaos senaste låt Nothing without you, brabrabra! Gillar ju de där Borlängegrabbarna rätt mycket, Dance with somebody är ju en solklar partyfavorit som jag mer än gärna hör på dansgolvet.

Från en sak till en annan, detta är en grej från John Mayers hemsida som jag gillar väldigt mycket. Det är ett litet bildgalleri som uppdateras med jämna mellanrum, och de bilder som tidigare funnits där försvinner. Superfina konsertbilder, spana in!

och som vanligt så räknar jag ju ner dagar till konserten... 64 dagar kvar nu! Och om exakt 2 månader åker jag till Skåne, woho! Kommer bli kalas, det vill jag lova. Tills dess blir det - som tidigare nämnt - att köra skivorna på repeat, ni vet, för att komma i rätt stämning.

nu håller jag på att kika på lite olika uteställen i Luleå, vi ett litet tjejgäng som planerar att dra till luleå någon helg och slå klackarna i taket. Det lär nog bli kanonkul, har alltid kul med de här tjejerna, och jag tror ju inte att detta blir ett undantag.

HAPPILY EVER AFTER

en slö, men rätt skön start på helgen har det varit hittills. Har läst ut 19 minuter, lagat middag (en mycket uppskattad köttfärssås med spaghetti till) och sen varit på teater här i kvarteret. Rätt segt, så vi gick efter pausen.
ska om inte alltför lång tid bege mig till sängen, som kvällen till ära är helt renbäddad. Skönt är bara förnamnet. Lär ju sova som en prins. Vilket jag vanligvis gör, men sömnen är alltid lite extra blåblodig i en renbäddad säng, har det visat sig.

nu är det bara tre - TRE!!!! - dagar kvar till lovet, woho! Vi börjar veckan med en högt efterlängtad Jazz- och blueskonsert (och inte för att det ska bli roligt att spela, utan för att det ska bli så jäkla skönt att slippa jazzäcklet och äntligen få börja spela vanlig musik igen), sedan blir det prov för hela slanten! Fast i gengäld får jag en härlig sovmorgon på onsdag, sweet. Grym avslutning, om inte annat. Sen är det - som nyss nämnt - lov. Och just det, ska ju hinna med att showa, sjunga, dansa, svettas och servera mat på våran sista Wallmans-föreställning som inträffar på tisdag. Ska bli skönt, men samtidigt lite trist, nu är ju allt vi har arbetat inför över.

åker till mormor först på torsdag, förmodligen där någon gång mitt på dagen eller tidigt på förmiddagen. Det enda som egentligen är inplanerat den dagen är att jag tänkt gå på stan en liten sväng, eventuellt köpa min studentklänning, annars är det inget särskilt inplanerat. Måste ta ett snack med systern min, så kanske jag får lite bukt på mitt oplanerade lov. Fast å andra sidan är det ganska skönt att inte planera in något, vara lite spontan, ta dagen som den kommer.

och ja, jag räknar fortfarande ner till John Mayer-konserten (bara 65 dagar kvar nu!). Kan inte fatta att tiden gått så här fort, nyss var det ju över 100 dagar. Men jag ska inte klaga, tiden får gärna gå liiiite snabbare om ni frågar mig! Tills dess peppar jag med att dunka Where the light is och Any given thursday på repeat (hur man nu kan nöta en DVD på repeat). Och nu, då jag lyckats värva systern min så kanske jag kan göra det utan klagomål, vilket bara är ett stort, enormt plus! Åh, livet blir så mycket enklare då man är 2 John Mayer-fans i familjen. Nu är det bara min kära moder kvar, sen är samlingen komplett, haha.

nej, nu kilar jag till sängen. Finns inget spännande att se på tv, konståkning är inte riktigt min kopp te och mina slutspelsfavoriter Brynäs åkte väl ut ikväll, attans bananer. Då blir det no more av den söta Markström den här säsongen då, om han nu inte får spela i VM (SNÄLLAAAAA låt det inträffa!) senare i vår. Men imorgon, då är det andra bullar! Körslaget, Millennium och säkert något mer trevligt. För att inte tala om söndagen! Gossip girl, Wipeout och Ballar utav stål. Härliga söndag! Okej, det tycker jag egentligen inte, men det faktum att jag får se Chace Crawford/Nate Archibald igen höjer kvalitén på söndagen avsevärt. Killen är ju så vansinnigt snygg att det gör ont, inte sant?


HELG

nej, nu tar jag helg!


ANYTHING LESS THAN 'I LOVE YOU' IS LYING

sitter och filar lite på min svenska debattartikel... Tänkte vara lite sneaky och använda samma tema som talet jag hade i engelska tidigare i veckan, hehe. Men det är faktiskt ett viktigt ämne, till mitt försvar. Efter detta slutar jag och då är det helg, s-k-ö-n-t! Inte för att jag ska göra något särskilt i helgen, men det är bara skönt att koppla av litegrann.

Ska göra ett till försök på H&M idag tillsammans med Sara, sen ska jag och handla på Coop, ska laga thaimat imorgon, så jag hoppas att det blir lyckat!

Annars ska jag bara plugga i helgen och se lite film eventuellt. Har prov i Nk B på tisdag och prov i matte på onsdag, innan jag slutligen får ta påsklov. Fast det blir nog att jobba och planera litegrann inför UF-mässan på onsdag skulle jag tro, annars blir det typ att sitta på lovet, vilket inte känns sådär superkul...

jaja, nu ska jag återgå till min debattartikel, bye.

IT JUST AIN'T MONEY

åh, vad skönt att kunna stryka ytterligare en grej från min Att-göra-lista! Höll mitt engelskatal i morse. Det gick rätt bra, var supernervös, men det kändes ändå skönt att få det gjort. Imorgon blir det en kort dag, har bara Kultur- och idéhistoria och sen svenska, tänkte börja skriva på min debattartikel till svenskan så att den blir färdig, eller åtminstone påbörjad. Sen ska jag plugga NK och matte i helgen, har prov på tisdag och onsdag - sen är det LOV! Jösses Amalia vad underbart det ska bli, längtar redan. Har inga jätteplaner, bara ta det lugnt, kanske lapa lite sol, ta långpromenader (med förutsättningen att min syster följer med, annars blir det bara tråkigt) och kanske en och annan shoppingtur. Är sugen på 2 randiga tröjor jag hittade på Gina tricot som dom så trevligt nog rear ut för 49 kr/styck. Sedan så fanns inte min studentklänning här i Boden, till min stora besvikelse, så jag ska kika om den finns i Luleå och Piteå, annars blir det nog att beställa från hemsidan! Fast den var slutsåld nu, visade det sig, tusan också! Jaja, hoppas att den finns kvar i butik till veckan... Annars, om det inte blir den så har jag hittat en annan, också den från H&M, men den är lite beige/rosa, ganska neutral. Jaja, det är ju några månader kvar, så nog ska jag hitta en klänning (hoppas jag iallafall).

Nu ska jag gå och lägga mig, tänkte läsa färdigt boken jag håller på med nu - 19 minuter av Jodi Picoult, är precis i slutklämmen av boken, så nu kan jag inte lägga ifrån mig den. Har fått fullt med blåsor på tungan, ont som tusan gör det! Vet inte vad det beror på, men jag hoppas det går över snart.

Nu är det för övrigt bara 66 dagar kvar till John Mayer-konserten kvar, woho! Och 78 dagar kvar till studenten, yäi!

nej, sängen nu, natti!

DEVILS & DUST

nu sitter jag och ser Grey's Anatomy, Gud så jag har längtat! Har inte sett det alls nu i vår, har varenda gång lyckats göra något annat just den tiden, så nu passar jag på medans jag kan.

Har varit riktigt produktiv idag, har hunnit avverka hela 3 skolgrejer, skönt som bara den. Började dagen med att hålla mitt svenskatal, sen gjorde jag matteprovet (eller ja, en del utav det, men alltid nånting) sen har jag även gjort färdigt mitt engelskatal, samt fixat med rekvisita till det, för att göra det lite extra effektfullt. Har gjort tre "måttband"; ett med längden 76 cm som motsvarar bysten, ett på 56 som är midjan och det sista är 82 cm som är höften. Sedan har jag även skrivit ut två bilder på OH-papper, en bild på hela 3 modeller som alla dött av ätstörningar och en bild på Miley Cyrus - bilden som använts i media där rubrikerna där orden "Miley" och "tjock" har kombinerats, helt utan anledning. Obehagligt det där, hela grejen med size 0 och alla dessa svältdieter, helt vansinnigt.

nu ska jag återgå till det jag höll på med, sen blir det massage & sängen, natti!

SIZE 0

sitter och skriver för fullt på mitt engelskatal, ser ändå ut att bli rätt ok! Ska bara skaffa fram lite bilder och ett måttband, och skriva klart talet förstås, sen är jag ready to rock. Målet är väl att talet ska vara lite hårt, som ett slag i magen (fast på ett bra sätt - hur nu det går ihop) och verkligen få folk att fundera och reagera. Mitt tal handlar om vikthets, och då allra främst "Size 0", och hur det påverkar oss, både "vanliga" människor, kändisar och modeller. I mitt tal kommer jag att ta upp de sydamerikanska systrarna, Luisel och Adriana Ramos, som båda dog unga på grund av självsvält, samt Miley Cyrus och den bild på henne i bikini där hon pekas ut som "tjock". Helt sjukt, blir illamående och förbannad att det verkligen ska behöva gå så här långt. Är det verkligen meningen att unga tjejer ska behöva dö för att vi ska behöva inse att hur ohälsosamt och totalt livsfarligt detta ideal är?

AUTUMN LEAVES

sitter och drömmer mig bort till skåne (eller okej, vart som helst förutom här). Om ett år, vem vet var jag befinner mig då? Förhoppningsvis inte här, iallafall! Men innan dess ska jag väl försöka hinna med att ta åka till Malmö (JOHN MAYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!!!!), ta studenten, jobba lite, thailand och en massa annat trevligt. Och säkerligen mycket mindre trevligt också. Gäller bara att hitta en fin liten lägga att bosätta sig i någonstans far, far away. Det vill säga; långt, långt söderut. Bort från Norrbotten - helst Norrland också - är mitt mål.

Nu ska jag pysa, massage står på schemat, sen ska jag nog se Cougar town om jag orkar. GOODNIGHT

DARLING

skönt, samhällsprovet kändes inte så svårt som jag hade trott! Men jag har säkert gjort en massa missar, men det blir nog minst ett G iallafall! Skönt att det är bortgjort åtminstone. Ska nu börja fila på mitt engelskatal som ska hållas på torsdag, ämnet är vikthets. Så jag ska forska litegrann i ämnet, men jag vet inte riktigt var jag ska leta, men nånting ska jag nog finna. Hoppas jag.

På eftermiddagen har jag varit i Luleå medans Anna klippte sig. Strosade runt lite överallt i butiker, och jag hittade såklart typ hundra plagg jag vill ha... Ska dock unna mig 2 finfina randiga tröjor på Gina Tricot, 49 kr/styck känns överkomligt. Har dessutom dreglat över dem hela hösten, har bara blivit lite snål. Visserligen har jag inte direkt underskott på randiga tröjor i min garderob, men å andra sidan är det ju sånt jag använder nästan jämt. Blir nog ett par nya tights också, de jag har nu har hål - lägligt nog - i grenen. Men dom är ju sååå bekväma, så ni ska veta att det tar emot att slänga dem! Ni vet, man har ett sånt där plagg ibland som man absolut inte vill slänga, oavsett hur trasigt det är? SÅ är det med mina tights. Har även varit och kikat på en massa skor, bland annat kikat så att mina studentskor finns kvar, haha, gör alltid det då jag är i Luleå, bara för att försäkra mig att de är kvar.

Just nu sitter jag och lyssnar på mitt nytillskott bland musikfavoriterna (ovanligt va? Haha), denna gång är det Olle Nyman som hoppat in bland mina favoriter. Denna pärla går varm i spotify just nu.

Imorgon ska jag ut till Farmen och se 2ornas genrep inför UF-galan, ska nog bli kul! Dessutom är det ju på hemvägen, vilket är ännu bättre. Nu måste jag spurta som tusan med engelska-talet, trodde vi skulle hålla det på torsdag för att vi ska till farmen, men då är genrepet flyttat, attans!


DREMING WITH A BROKEN HEART

har precis renskrivit mitt svenskatal, och nu ska jag lägga mig och plugga samhälls, BLÄ! Vem tusan ger sina elever ett prov och bara en vecka på sig att plugga?! Sen då man dessutom ägnar typ 100 timmar åt att surra om delicatobollar, tårtor, köttbullar och gud vet vad för att sen ha enbart en genomgång veckan före? Ja, det låter ju som receptet till ett lyckat snittresultat, eller? Jaja, det är väl bara att plugga järnet så här kvällen innan (vi i ESMK07 är inte direkt kända för att vi börjar att plugga i god tid, däremot är vi väl smått berömda för att vi är utomordentligt bra på att skjuta upp prov, uppgifter etc), man kan ju alltid hoppas på ett någorlunda positivt resultat.

Börjar morgondagen med ett pass NK B, sedan ska jag bege mig ut på stan tillsammans med Sara och leta praktikplats - lite i sista stunden, med tanke på att vi ska lämna besked imorgon efter lunch. Gissa om paniken börjar stiga litegrann? Sen har vi ju då det välförberedda (?) samhällsprovet, och sen pyser jag till Luleå! Anna ska och klippa sig, så jag hakar på, och hade tänkt att hinna med att möta upp min kära syster, byta tillbaks lite grejer och sådant. Kanske även tar mig en titt på mina studentskor - bara för att försäkra mig att de fortfarande finns kvar - och annat trevligt.

För övrigt så är det bara 69 dagar kvar till John Mayer-konserten och 81 dagar kvar till studenten. Tror ni jag längtar? Kommer att bli gryyyyymt!

Och för övrigt 2 så har jag idag lärt mig en hel del om Hjärt- och lungräddning. Skulle kanske inte kalla mig själv för proffs, men nu kan jag iallafall - nästan - rädda folks liv, om det nu skulle krävas. Och jag fick ju faktiskt beröm för att jag hade bra lungkapacitet, det ni!

Nej, nu går jag och lägger mig och aktiverar geniknölarna, sov så gott och låt oss tillbedja alla gudar att samhällsprovet kan genomgås utan några större komplikationer imorgon. GOODNIGHT

DON'T HOLD YOUR LOVE OVER MY HEAD

har lyckats smälta liiite av min ilska, men inte helt och hållet. Är fortfarande jäkligt irriterad. Men det ska nog bli bättre till imorgon, hoppas jag.

Annars ser veckan ut att bli finfin, imorgon börjar vi (inte för att det direkt är något jag ser fram emot) med att ha en HLR-kurs, vet inte plats, bara tidpunkt men det blir nog bra ändå. Sen på tisdag har vi samhällsprov, ett prov jag för övrigt inte ens börjat plugga till. Fast å andra sidan, att få lite mer tid än en vecka på sig att plugga hade varit trevligt. På tisdag blir det en snabb sväng till luleå, på onsdag ska vi till Farmen och kika på 2ornas genrep inför UF-galan. Tittade litegrann i onsdags, och det såg grymt bra ut, så det ska bli mycket trevligt att få se programmet i sin helhet. Sen på torsdag öppnar H&M här i Boden, Ä-N-T-L-I-G-E-N! Ska dit och kika med Anna och Sara, och förhoppningsvis kan det hända att min studentklänning följer med hem, om den finns där bara.

Nu ska jag kila till min halvt nybäddade säng, godnatt!

ANNOYING

fy fan vad jag är arg... Kokar av ilska, i stort sett. Ska strax gå och lägga mig, hoppas jag kan sova bort lite av den värsta ilskan iallafall. Fattar inte hur folk orkar.

TRY SLEEPING WITH A BROKEN HEART

snart är helgen över, phu! Var på mitt livs första begravning igår, oerhört tungt men ändå fint. Ångrade i efterhand att jag sminkade mig, men det är smällar man får ta!

Ska fixa med läxor och sånt nu på eftermiddagen, sen ikväll blir det att jäsa framför tvn, tablån är - för ovanlighetens skull - proppfull med bra saker, inte mig emot.

Imorgon ska jag gå en HLR-kurs = ingen idrott, samhälls eller kuhi, gött! Dessutom är det ju något jag kan ta med på mitt CV, vilket bara är bra.

Började på en ny bok igårkväll, 19 minuter av Jodi Picoult, kvinnan bakom bl a My sister's keeper, som nyligt släpptes på DVD med bland andra Cameron Diaz. Bra film - och bok, för den delen - enda minuset är att de helt och hållet ändrat slutet. Lite kan man ju modifiera, men att ändra ett helt slut? Nja.

nej, nu ska jag packa ihop mina pinaler och bege mig mot stan!

DANCING IN THE MOONLIGHT

mmmhm, det blev en supermysig kväll igår på relaxen med några klassisar, det skrattades och pratades i massor. Enormt trevligt, helt enkelt. Det badades bubbelpool, bastades och vi hann även med att busa en del inne i äventyrsbadet (där jag än en gång konstaterades att min bikini inte är gjord för att bäras vid andra sammanhang än att sola).

Annars så var gårdagen inte riktigt min dag, om man säger så. Till att börja så försov jag mig, underbar start på dagen. Frukosten uteblev, så jag slängde ner en banan, ett äpple och en apelsin i påsen och gick till bussen. Lutade påsen mot sätet och lyssnade gott på min musik. Bussen bromsar plötsligt in, påsen välter omkull och ut rullar både mitt äpple och apelsinen. Och som om inte det var nog så fortsatte apelsinen att rulla framåt i bussen och ut ur bussen. Jag skämdes alldeles för mycket för att gå ut och hämta frukten. Det värsta? 1. Jag var extremt apelsinsugen. 2. Busschauffören var extremt snygg. Jobbigt läge!

Ska strax lägga mig och lyssna på det allra senaste tillskottet bland mina musikfavoriter; Olle Nyman. Underbart härlig röst och mysiga låtar, perfekt sovmusik!

I helgen ska jag avverka detta berg av skolarbete, får ångest bara att tänka på det... Sen ska jag även på en begravning på lördag. Planerar att bära svarta kostymaktiga byxor, något svart, slappt linne upptill, kofta och höga klackar till det. Toppar nog med ett rött läppstift på det. Ska prova lite mer ordentligt imorgon, sen så bestämmer jag mig mer ordentligt. Men byxorna är jag ganska säker att det blir iallafall, det är mest vad jag ska bära till som är det stora bekymret.

Har förresten fått tandställning idag. Är redan less, vill bara att den ska försvinna. Förutom att den gör ont så är den bara i vägen och fruktansvärt besvärlig. Gissar att det kommer kännas värre imorgon... Och inte nog med det jag nyss nämnde så läspar jag också. Hur kul är det?! Jaja, jag får väl se det positivt, även om det känns fruktansvärt svårt i nuläget.

Dagarna till John Mayer-konserten minskar med stormsteg, och nu är det bara 73 dagar. Och jag behöver väl knappast nämna att jag längtar så jag tror jag spricker? Om man sedan lägger på 12 dagar till det så är man framme vid studentdagen, gött!

Nästa vecka blir det full rulle, då ska det göras prov på löpande band, det ska hållas tal och så ska det eventuellt inhandlas en studentklänning, det ni! H&M invigs i Boden om exakt en vecka, och då hoppas jag att min goding finns där någonstans. 149 kr får jag hosta upp, vilket känns som ett helt klart överkomligt pris. Kan hända att även studentskorna får följa med då vi åker till Luleå (igen) på tisdag. Nu ska jag sova, är helt slut. GODNATT


LOVE

förresten så tror jag att jag är kär..


I'M SO HAPPY

phu, vilken dag igår alltså! Började med ensemble (woho, bara 2 veckor kvar av jazzskiten guuuuud vad jag längtar!!), sen lunch och idrott direkt efter det. Hade ingen samhälls, utan det var bara att bege sig direkt till Saga för genrep inför kvällens föreställning. Träffade även huvudpersonen och "orkestern" (eller vad jag/vi trodde skulle vara en orkester som visade sig vara en pianist, men en mycket duktig sådan), enormt trevliga och ödmjuka människor båda två och det var verkligen jätteroligt att samarbeta med dem och jag kommer iallafall sakna att ägna tid åt projektet litegrann, även fast jag tycker att det är oerhört skönt att få sluta så tidigt som 11:05 på fredagar, LYX är vad jag kallar det.

Skrev nyss färdigt min PA-rapport, GUD så underbart! Jag känner mig 143245643356 kilo lättare. Helt allvarligt. Den har utgjort ett stort, fett utropstecken i min vardag, som nu äntligen försvunnit. Nu har jag bara typ 100 andra saker att ha ångest för. Men imorgon kväll blir det iallafall - äntligen - relaxen med klassen, skönt är bara förnamnet! Före det ska jag även hinna förbi hos tandläkaren en sväng och biblioteket, hoppas för tusan att Battle studies har blivit återlämnad då, annars dör jag. Har längtat i flera veckor nu, så nu är det banne mig dags att den får snurra i min CD-spelare.

Nästa vecka börjar jag med att gå en HLR-kurs och sedan så öppnar - finally! - H&M i Gallerian, som jag har väntat! Planen är att jag ska besöka butiken tillsammans med Sara, och förhoppningsvis följer min studentklänning med hem. Den ska åtminstone provas, det är ett som är säkert. På tal om att prova måste jag komma ihåg att packa med mina skor imorgon, det ska längdkollas med balskor här! Följde även med Anton och kikade på hans balkläder idag, fint som tusan. Åh, vad jag längtar!

Men, nu ska jag gå och lägga mig (och ha lite ångest över det ej påbörjade svenskatalet)

BROOKLYN SUN

provade även en studentfrisyr i morse; lockade håret med en plattång och sprayade och satte lite glansserum för att göra det lite mer följsamt och mindre flygigt. Blev rätt fint, och för säkerhetsskull provade jag även med studentmössan, och det blev mucho bra! Ska dessutom shoppa studentklänning och eventuellt skor här inom någon vecka, jag längtaaaar! Flygbiljetterna till min "studentresa" är bokade nu, och holy guacamole vad jag längtar. Hoppas att vädret visar sig från sin bästa sida, så jag kan få lite färg i ansiktet & benen. Sedan så är ju John Mayer något jag ser fram emot litegrann... Blir alldeles gåshudig av bara tanken, att jag, den 30 Maj i år ska se John Clayton Mayer. Har vetat om att jag ska se honom i snart 2 månader, men det har fortfarande inte fastnat att det faktiskt ska inträffa. Och nu, då det väl ska hända, ska jag bara se till att njuta till 1335645643% och bara må så bra som man bara kan.

nu ska jag fixa mat och sen ska jag baka, CIAO!

COWBOYS & DINOSAURS

åh, vad jag gillar det här vädret! Hoppas för guds skull att det håller i sig, blir alldeles lycklig i hela kroppen då solen skiner. Har varit ut på en långpromenad idag, så himla skönt! Hade dock helt fel skor, så mina fötter var helt djupfrysta då jag kom hem, men det var nästan värt det. Nu ska jag strax kila till affären och köpa en liter mjölk eller två, sen ska jag baka muffins!

Just nu sitter jag och njuter av Salems nya album, blir lite extra glad av att höra hans musik.

Igår hade vi lite mys framför Melodifestivalen, min favorit var ju Salem, men Anna var helt klart en värdig vinnare. Ikväll ska jag se Gossip girl och sen kanske det här efter-programmet för Melodifestivalen. Gillar såna program, då man får se bakom kulisserna osv. Imorgon blir det en rätt lång dag, kör en halvdag med vanlig skola, sen kl 16.00 ska vi samlas på Saga för genrep inför kvällens föreställning, en konsert/show om Elvis där vi i Kör B medverkar. Ska bli grymt kul, och jag ska senare ikväll plocka ihop kläderna jag ska ha på mig, vi har till och med en dresscode. Det är svart som gäller med en färgglad detalj. Så jag har tänkt att ha på mig svart body från Gina Tricot och en svart kjol från samma ställe, svarta strumpbyxor, kängor från Din Sko och en mönstrad sjal som mamma haft så länge jag kan minnas, som jag nu övertagit. Den är mjuk och jättemysig, en given favorit. Till detta tänkte jag köra röda läppar och lite lätt sotade ögon. Och detta toppas givetvis med den underbara doften Flora från Gucci som följer med mig som ett lätt doftmoln överallt.

nu ska jag se om allt jag behöver finns här hemma innan jag sätter igång med baket, PUSS

I'M SO EXCITED!

woho, nu är mina flygisar bokade! Åhhhh, vad jag längtar! Nu ska jag bara skaffa mig en killer helggarderob, ni vet typ 4 plagg som man kan kombinera, några snygga skor, solisar och en kamera. Men, nu ska jag börja fixa med mat, sen blir det att ladda inför ikväll!

REMEMBER MY NAME

phu, idag har det varit en väldigt produktiv dag! Steg upp halv åtta och satte ganska omgående igång med att baka, har hunnit göra pannbröd, rosenbröd, kanelbullar och två rulltårtor på morgonen. Har sedan hunnit ut på en liten powerwalk, skönt! Dessvärre hade solen hunnit gå i moln då jag väl tog mig ut, med det var skönt ändå. Tog med mig Lily i barnvagnen.

Ikväll blir det att mysa framför Melodifestivalen, undrar vem som vinner... Vem tror ni tar hem segern ikväll? Jag hoppas på Salem litegrann, han är helt fantastisk. Otroligt duktig kille. Imorgon ska vi baka mer, då blir det mjukkaka, sen ska jag ägna resten av dagen med att plugga och en massa annat. Måste även ta och plocka ihop lite kläder som jag ska ha på mig på måndag, då vi kommer medverka i en föreställning på Saga om Elvis, ska bli superkul!

nu ska vi boka mina flygbiljetter, GUUUUUD vad jag längtar! Skåne och John Mayer kombinerat, det kan ju inte bli mycket bättre än så, hehe. PUSS

DOES YOUR MOTHER KNOW THAT YOU'RE OUT?

tjoho! Tänkte att det var läge att visa lite tecken på liv. Har ikväll befunnit mig i Björknäsgymnasiets matsal där 3 tjejer i klassen hade modevisning, som de haft som sitt projektarbete. Det visades en hel del snygga kläder, grymt bra musik och trevligt sällskap. En riktig toppenkväll, med andra ord.

Imorgon ska det bakas för fulla muggar, det ska slängas ihop stekpannebröd, kanelbullar, rosenbröd och mjukkaka. Sedan ska vi även slå slag i saken och boka flygbiljetter till i Maj, guuuuuud vad jag längtar! Dagarna minskar med stormsteg, och jag får fortfarande världens fånleende på läpparna så fort det talas om det, eller honom för den delen. Nu ska jag ta och pysa till sängs, är trött som en get, och imorgon blir det upp tidigt för att sätta igång med bakandet. Så godnatt på er!

I DON'T WORRY CAUSE EVERYTHING'S GONNA BE ALRIGHT

nej, dags att bege sig till sängs! Är trött så det sjunger om det, och imorgon lär det bli en lång och slitsam dag. Har nyss sett min och Antons balbil, guuuuud vilken finis! Åh, jag längtar redan.

TELL MY WHY DOES LOVE HAVE TO BE SO UNFAIR?

phu, då var helgen över! Och lovet också, dessvärre. Men det har varit mycket bra, fast lite kort känns det som. Fast samtidigt var det skönt att komma tillbaka till verkligheten, träffa alla kompisar igen osv. Blev mycket flams och skratt, vilket inte är något särskilt ovanligt. Sen så hann jag även med att träffa systern en liten sväng, och även där levererades det en hel del skratt. Imorgon blir det NK, sen hål (tror jag?), Arbetsmiljö- och säkerhet innan vi till sist sätter igång med genrepet inför Wallmans, det är ju show på onsdag. Gissa vem som är nervös?! Typ tusen grejer som jag går runt och oroar mig för. Tänk om jag snubblar? Tänk om jag tappar alla tallrikar? Tänk om jag glömmer något jättejättejätteviktigt?

nu ska jag göra massage här hemma, sen ska jag ta och stryka lite kläder! PUSS

SIGH NO MORE

nej, dags att ta sig i kragen och packa ihop livet! (jag vet verkligen inte hur man packar lätt...)

vädret ser strålande ut, och jag är lite besviken att jag glömde att packa med solisar. Men, nu, back to reality! Ha en fortsatt superfin helg, jag lär ju ha det iallafall. Ska åtminstone försöka få lite färg på kinderna i backen imorgon. PUSS

DANCING WITH MYSELF

nej, det börjar väl snart bli dags att börja göra sig i ordning! Ska ta och fixa risbusken till hår, packa ihop alla kläder. Håller även på att spåna lite på en liten examenspresent åt mina fina vänner! Ingen märkvärdig present direkt, men bara för att visa lite uppskattning för att de finns där och sätter guldkant på min vardag. Plus att det faktiskt är våran sista tid tillsammans så det är ju klart att man vill ta vara på den lite extra

tills vidare tycker jag ni ska lyssna på denna låt och bli glada. Och nej, det är inte Unfair, tro det eller ej.

I'M FREE FALLIN'

nej, nu tror jag det är dags för frukost! Frågan är bara vad tusan jag ska äta? Nåväl, det löser sig. Sen ska jag ta och se om min tvätt börjar bli färdig så att jag kan börja packa någon gång.

'CAUSE THIS IS MY LIFE MY FRIEND

nananaaaa, är uppe med tuppen, som ni kanske märker! Har hunnit duscha och sätta igång en tvättmaskin. Är inte riktigt vaken nog för att äta frukost än, så det får duga med att glas juice tills vidare. Lyssnar på - otippat, huh? - Unfair, lite bra, peppig (eller ja, texten är väl inte så värst peppig eller munter) wake-up-musik.

Dagen ser iallafall ut att bli något sånt här: packa och dona, dra till Boden, jäsa i Pagla på eftermiddagen och sen har jag ingen aning om vad som händer efter det. Gissar att det blir Mello ikväll, men jag är inte säker. Imorgon susar vi iväg till Klinten och hänger hela dagen. Vilket - som jag sade tidigare - kommer bli riktigt intressant... Bli inte förvånade om jag kommer hem med både armar och ben i gips.

Nu tror jag det börjar bli frukostdags för mig! PUSS

PANIC

IIIIIIH, insåg nyss att vårat projektarbete ska visas på mässan om typ 3 veckor!! Arbetet är ju klart så ingen fara på taket på den fronten, men ändå, panik!

HERE YOU GO

här är linken till asos-bloggen.

nu ska jag pysa till sängen, allt detta brödbakande har gjort mig helt slut i kroppen. Jag beundrar verkligen bagare. Inte nog med att de gör detta dagligen, de börjar sina arbetsdagar olagligt tidigt. Hatten av till dem, alltså. Men godnatt på er! Får se om jag hinner uppdatera här något imorgon, men det lär ni väl se. PUSS

STRAIGHT TOWARDS THE SUN

sådär, då var brödbaket avklarat! Det var visserligen ett tag sedan nu, men jag har efter det hunnit provsmaka brödet och se På spåret och Skavlan, samt början av 1408. Men de som känner mig vet nog också hur mitt förhållande till den typen av filmer och min uppsättning av nerver är väl inte de mest hållbara. Jag klarade kanske 15 minuter, sen fegade jag ur.

Imorgon blir det tidig uppstigning, ska duscha och packa och dona innan jag beger mig till Boden. Blir full rulle direkt, farfar kommer och hämtar mig och så blir det direkt till Pagla. Och på söndag blir det en sväng till klinten. Har faktiskt aldrig varit dit, så det blir spännande att göra ett besök där. Är inte direkt någon Anja Pärson i backen, om vi säger så. Det är snarare lite mer... Bambi på hal is, fast i snövariant. Inte särskilt smidigt eller graciöst någonstans. Det är bara väldigt klumpigt och... Ograciöst.

Sitter fortfarande och nöter Unfair på repeat, men den är ju så braaa! Kommer förmodligen ha den på repeat hela bussresan hem imorgon.

Just det, det jag pratade om tidigare idag, att utöka mitt bloggande, vet ni vad det var? Asos, ni vet den smått världsberömda shoppingsajten? Ja, iallafall, de har utökat med något slags lifestyle-grejs, så nu bloggar jag även där. Har dock ingen aning om adressen till den bloggen.. Ska dock nosa reda på det! LATER

ps. tills vidare tycker jag verkligen att ni ska spana in Unfair med Josh Kelley. Jag vet att jag tjatar, men den är grym!
ps2. har hittat en ny blogg - en manlig bloggare dessutom, woho! Som jag har letat - som jag fattat tycke för. Fantastiska bilder tar han dessutom. Här hittar ni bloggen iallafall.

CANNONBALL

åh, hör att det dukas för fullt inne i köket = MAT. Är helt otroligt hungrig, och för att göra saken bättre serveras det något hopkok innehållandes lövbiff (bland annat), gött! Sen ska jag dra på mig ett par sockar (av någon outgrundlig anledning har jag spatserat runt här i huset utan sockar, och först nu känner jag hur iskalla mina fossingar är). Ska efter maten ta och sparka igång med brödbaket. Har en enorm (okej, en enkel sats) bröd som ska tillverkas. Men med tilltugg och bra musik ska det nog gå som en dans. Måste bara komma ihåg att addera min nya favvo till spellistan. Nu; mat. CIAO

OH WHY DOES LOVE GOT TO BE SO UNFAIR BABY?

mmmhm, har hittat en ny favoritlåt som kommer bli en trogen följeslagare under alla powerwalks våren har att erbjuda. Härlig röst? Check. Souligt sound? Check. Grymt sväng? Check. En riktig fullpoängare, med andra ord. Bonusfakta: karln som ligger bakom låten är gift med Grey's Anatomy-skönheten Katherine Heigl, det ni! Här hittar ni fullträffen.

YOU FINALLY FIND THAT YOU AND I COLLIDE

usch, detta är verkligen T-R-Å-K-I-G-T. Skolarbete på lov borde vara olagligt.. Men nu är det dags för den hundrade studiepausen i ordningen! Belönar mig själv med utomordentligt gott fikabröd (hemmabakat, of course) och lite vårinspiration här. Funderar även på att utöka mitt bloggande litegrann. Men mer om det kan jag berätta senare, nu ska jag bege mig till köket och hämta muffins.

A DROP IN THE OCEAN

sitter och plöjer ofantligt tråkigt skolarbete. Kul att sitta med det på lovet... Lyckligtvis har jag iallafall Spotify till min hjälp. Och så unnar jag mig "studiepauser" sisådär varannan (facebook, någon?) fast å andra sidan får man väl se dessa pauser som ett gott tecken, det betyder ju iallafall att det händer något på studiefronten. Sakta, visserligen.

FREAKY FRIDAY

sitter och kollar på bussar, har stigit upp ganska nyligt. Slängde precis in en tvätt i maskinen, vete Gudarna när den blir klar. Inte för att det spelar någon roll, I've got all day. Nåväl, ska återgå till busstidstittandet, sen ska jag ge mig själv en ordentligt frukost innan jag sparkar igång med - woho (notera den slående, enorma entusiasmen) - städningen. I can't wait....

CLOUDS OF SULFUR IN THE AIR, BOMBS ARE FALLING EVERYWHERE

jag trodde aldrig att denna dagen skulle komma, men jag blev nyss glad av en Spotify-reklam. Lite konstig känsla, men ändå skönt. Härligt att slippa svära och bli irriterad varje gång det blir reklam. Vad var det som det gjordes reklam för då? John Mayers album Battle studies. Hans uttal på albumnamnet var lite off, men ändå en trevlig reklam. Fast jag hade hellre sett - eller ja, hört - att John Clayton Mayer himself hade snackat men jaja, man kan inte få allt, antar jag.

I BETTER KEEP ON WALKING

sitter och kikar på priser för att färga + slinga håret hos Divine. Priserna börjar på 770 kr, men jag gissar att det rusar i höjden allt efter att håret blir längre, även om mitt hår inte är särskilt långt. Men det är ändå billigare än 1100 kr och uppåt som det skulle kosta hos Trudes på Gallerian i Boden. Men jag fortsätter att titta vidare, och ska även kolla priser hos Frisörskolan i Luleå.

Har även ett Glee-avsnitt på laddning som jag ska se så fort det är färdigt. Nu då jag sett hela säsong 1 vill jag bara ha mer, mer, mer. Och att vänta till April känns bara jobbigt. Så därför ser jag säsongen en gång till.

inhandlade ett par sulor till mina skor i stan. Köpte ett par svarta ballerinaskor på H&M förra veckan som jag ska ha då jag serverar på Wallmans nästa vecka (AAAAAH, panik!!). Men jag tror att vi alla - vi tjejer, alltså - vet ganska väl hur mycket dämpning och stöd det är i ett par ballerinaskor? Noll, zero, nollasta, nul, náid (noll på flera olika språk, ifall det inte kopplade). Så nu har jag köpt ett par riktiga tantsulor, ni vet såna där bruna som gamla tanter har? Sköna är dom iallafall. Anatomiskt formade sulor. Sug på den ni, verkar precis som avancerat som det låter.

Nu ska jag äta ett utav de muffins som jag bakade tidigare ikväll (#2 i ordningen, hjälp! Tur att det är sportlov = mycket tid för powerwalks!). Blev ett gäng bärmuffins med någon crunchig topping. Skulle dock vara havregryn, vilket vi inte hade. Så jag körde på fibervarianten istället, men det blev gott ändå! Och lite nyttigare, inbillar jag mig. Plus att det var helt osötade bär, pluspoäng åt mig. Så, på återseende, gott folk!

ps. Spana in dessa tre superlåtar på spotify, you won't regret it! 1 2 3

EXCITING

nej, nu ska vi bege oss mot stan och kika på - håll i er nu - skosulor. Oh boy, ibland är livet allt spännande!

BREAD-MAKIN'

tänkte dela med mig av receptet jag använde mig igår då jag bakade bröd. Brödsorten heter Stompa, som är ett slags tunnbröd som bakas i stekpanna.

5 dl filmjölk
1,5 dl ljus sirap
2 tsk hela fänkålsfrön
2 tsk hel anis
13 dl rågsikt
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat

1. Blanda filmjölk och sirap
2. Stöt fänkålsfrön och anis i en mortel.
3. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vätskan och knåda samman till en deg
4. Dela degen i 20 bitar, kavla ut dem till runda kakor och nagga med en gaffel.
5. Stek kakorna på medelvärme i en torr stekpanna, någon minut på varje sida. De ska inte bli för mörka. Låt svalna på brödgaller. Förvara i plastpåse.

Receptet hittar du annars här. Jag valde att göra mitt bröd utan kryddor, så därför strök jag fänkålsfrön och anis från mitt recept, och de blev supergoda ändå. Så om ni har tid över, ta er tid att göra detta bröd. Superenkelt och väldigt gott.

LEAN ON ME WHEN YOU'RE NOT STRONG I'LL BE YOUR FRIEND, I'LL HELP YOU CARRY ON

som den Glee-nörd jag är (eller Gleek, som det så fint kallas) måste jag ju bara få visa mitt absoluta favoritklipp från serien. Har berättat om scenen förut: då Glee-klubben sjunger Lean on me åt Finn och Quinn, för att visa att de finns där för dem. Det är så fint, och jag blir rörd varenda gång!



får mig att tänka litegrann på mig och mina egna vänner. Jag tror dock att vid det här laget så vet de rätt väl att jag alltid finns där för dem, men om jag skulle tillägna dem en låt, ni vet, för att visa vad jag känner skulle jag utan tvekan välja Lean on me. Glee-versionen, givetvis.

 


I BELIEVE WE CAN DO IT

äntligen fick jag mitt fina väder! Begav mig ut i finvädret, med kameran i högsta hugg, och fotade litegrann. Bilderna blev ganska fina, lekte med motljus väldigt mycket. Har precis sett en OS-video - som kanske mest av allt hyllar det Amerikanska OS-laget - som visar en drös olika klipp det är skidåkare, konståkare, skridskoåkare, hockeyspelare, ja ni fattar, OS-folk, helt enkelt. Allt detta till tonerna av Tyler Hiltons I believe in you. Låten passar perfekt till videon, och jag hade gärna sett en svensk motsvarighet - fast gärna med samma låt, bara för att den är så bra.


I NEED SOMEBODY TO LOVE

nu har jag tagit hand om disken OCH bakat en sats med bröd, det ni! Effektivitet var ordet. Sen att det tog sin lilla tid (+1h) var en helt annan femma. Men brödet blev gott iallafall. Så den tid det tog var det helt klart värt.

ska strax ta och lägga mig och läsa, tror jag. Eller plocka fram kameran en sväng. Hade velat ha en ny profilis (låter som en könssjukdom, haha) på fb. Och även här. Näe, kameran it is! Ni får väl se lite senare om det dyker upp någon ny bild eller ej. PUSS

DREAM BIG

orkade inte se hela Fame, så det slutade med att jag satt och spolade mellan mina favoritscener, hehe. Har precis ätit middag och jag är extremt mätt. Thank god för rymliga tröjor, säger jag!

Sen ska jag ta och slänga ihop en drös mjukkakor, den varianten som man gör i stekpanna, muffins och eventuellt en smulpaj på det. Ska även ta och plocka i diskmaskinen (BLÄ). Men först fixa lite ny musik till mobilen, det kan nog göra arbetet lite enklare.

I'M GONNA LIVE FOREVER

nu laddar jag upp med lite fika och bänkar mig framför Fame, sen ska jag baka bröd och säkert något annat gott. PUSS

YOU'RE THE ONLY ONE I EVER BELIEVED IN

maximalt med inspiration från Shopbop och Zara. Vill flytta in hela Zaras vårkollektion i min garderob, i synnerhet den snygga koftan på #1, kavajen och byxorna på #2, Spetsdrömmen på #4, jeansshortsen och toppen på #5, kjolen och skorna på #6, väskan på #7, shortsen på #9 och byxorna på #11. Kort sagt, jag blev kär. Jordiga, neutrala färger med inslag av marint och lite spanska influenser, I like it! Älskar jumpsuitsen, som alla kommer från Shopbop, och jag gillar de lite mer dressade varianterna i silke. Helst ska de vara lite slappa, utan att vara säckiga, med fina snitt. Skulle mer än gärna dansa runt i någon utav dem i sommar, dag som natt, på dagtid matchas de med antingen gladiatorsandaler, ballerinaskor eller vita tygskor (låga, helst från Ked's), solglasögon (Wayfarer-modell är mitt val) och en snygg hatt, på kvällen öser jag på med ringar, sotiga ögon och - såklart - höga klackar på det. MUMS!

   

   

  

   

    

    

    

    

   


HAIR

hm, efter att ha kikat på Trudes - där jag brukar klippa mig - hemsida kan jag konstatera att jag kommer bli fattig om jag genomgår det hårfärgsbyte jag är så otroligt sugen på att göra. Men det är ändå ett sånt "ingrepp" jag helst av allt gör hos frisören, då vet jag iallafall att det är en kunnig person som utför jobbet. Balfrisyrer var ett riktigt krux att hitta, men jag är iallafall sugen på en stor, balettig knut iallafall. För att sedan bryta av med mörka, sotiga ögon. Mmmmhm. Den frisyren kommer dock att kräva en del löshår, så därför är det nog rätt bra att veta vilken frisyr jag vill ha i god tid, och framför allt vilken hårfärg, så att allt sådant kan beställas.
   
ungefär så här ser min inspiration ut... Blakes färg är dock lite i ljusaste laget kanske, men färgblandningen är fantastiskt snygg!

   

  


INSPIRATION

jag har planer på att bli ljushårig, men inte så blond som jag var här nedan, utan en mer guldig nyans, nästan så att det är lite ljusbrunt, med slingor.



Så nu sitter jag och kikar på bilder på Lauren Conrad, Whitney Port och en massa andra för att få lite inspiration. Kikar även på balfrisyrer jag kan tänka mig. Ska kika vidare nu, men kommer att visa lite bilder och sånt senare! puss


BROADWAY

gjorde en rätt tidig kväll igår, såg John Tucker must die, för att sedan lägga mig i sängen och läsa ett litet tag innan jag somnade gott. Vaknade runt 9-tiden idag, men låg och drog mig till 10, steg upp, duschade, åt frukost, lade mig och läste ett tag. En riktigt skön och slapp morgon, den ultimata lovmorgonen. Måste komma ihåg att skriva upp vaniljyoghurt på inköpslistan, den tog slut imorse...

nu ska jag plöja lite bloggar, innan jag fortsätter min jakt på nytillskott till Spotify-listan, PUSS

I BELIEVE IN YOU

åh, happy news! (för mig, iallafall). Kikade in på facebook, och fick direkt syn på en väldigt glädjeframkallande statusuppdatering från min gamla favorit Tyler Hilton. Ett album väntas senare i år, och redan i April kommer en demo, gissa vem som är GLAD? Och som en underbart trevlig bonus finns det redan smakprov på bl a hans MySpace. Där finns albumversionen av I believe in you, och någon variant på Keep on, en utav de låtar som jag allra mest ser fram emot. ENJOY.

PLAN-MAKIN'

sitter och mumsar på mackor (polarbröd in my heart) och sörplar på ett glas juice samtidigt som jag smider planer inför helgen. Just nu ser det ut att bli bowling med tjejerna, friluftsmys i Pagla, Oscarsgala-tittande (02.30 till 06.00 på måndag, blommor åt mig om jag pallar!) och annat trevligt. Ser fram emot vad helgen har att erbjuda.

Imorgon håller jag tummarna stenhårt för lite fint väder, tycker det har snöat länge nog. Nästan så att man börjar tappa hoppet om en sommar 2010. Om vädergudarna bönhör mig så drar jag på mig täckisarna och andra varma kläder och beger mig ut på lite fotografering. Har sparat batterier enbart för detta. Så nu hoppas jag för fasen att vädergudarna ser till att leverera. Just nu sitter jag och plöjer ett gäng Goo Goo Dolls-låtar. Har en lite speciell relation till deras musik. Då jag skaffade min första mp3-spelare i 7an var jag dessvärre inte sådär jättehaj på hur man trixade med sådana tekniskt avancerade prylar, så jag överlät the hard work till en bekant som redan då var något utav ett proffs i ämnet. Så med min lilla älskade Creative Muvo bifogade jag en lista med diverse låtar och artister jag ville ha på min lilla darling. Några dagar senare fick jag tillbaka mp3n, fylld med en massa låtar som jag önskat, samt ett gäng som jag inte önskat, men som musikfixaren stoppat in iallafall. Det var dock andra låtar som de artister jag önskat gjort, men som inte fanns med på min önskelista. Med denna underbara mp3 fanns det dock 2 nackdelar. 1. Inget batteri-lock. Vilket visserligen är mitt eget fel, eftersom jag råkade bryta av den. 2. Ingen display = de låtar som jag inte redan hade hört hade jag ingen aning om vad de hette. Lyckligtvis har ju John Rzeznik en rätt speciell - men helt underbar - röst som är enkel att känna igen. Så nu då jag sitter och lyssnar på deras låtar får jag gång på gång återuppleva höstadiets glada - och mindre glada - dagar. Jag har, ifall ni inte visste det, ett oerhört låtminne. Kan minnas låtar jag hört i filmer, på discon osv, även om det bara rör sig om en gång.

TRUTH IS A WHISPER

nananaaa, nu är jag färdig med Glee! Trist, kommer att bli rätt tomt ett tag framåt, då säsongen inte fortsätter förrän i April. Så nu ska jag ta igen mig litegrann i One tree hill, i väntan på Gossip girl, som börjar på söndag. Och imorgon börjar Grey's Anatomy, yäi! Men nåväl, back to Glee, slutet var helt underbart, gud vad jag längtar till de nya avsnitten. Nu, medans OTH ska ladda färdigt, fyller jag min Spotify-lista med nya och gamla favoriter och dregglar framför görsnygga plagg och smycken på shopbop, som jag visar er på ett tag. PUSS

PEPP

ja, nu är det back on track! Håller på att låta avsnittet ladda färdigt, och medans det sker håller jag på att pyssla ihop en awesome playlist (som vanligt). So far har jag Glee, John Mayer, Salem, Mumford & sons, Franz Ferdinand, Asher Book, Bryan Adams... Oroväckande många killar, kanske, men attans bananer, så bra! Håller på att leta runt efter lite tillskott, så att det blir en riktigt ultimat, kick-ass playlist. Eller ja, det är den ju redan. Men den måste bli bättre.

Så, tillbaka till letandet, och sen Glee! (fast jag hoppas att en liten middag kan trilla in där emellan, är rätt hungrig). PUSS

GUILTY PLEASURE

förmodligen så har vi alla någon artist, låt eller film... Ja, vad som helst egentligen, som man verkligen gillar, men som man kanske inte riktigt skyltar med. Inte för att man skäms, det är bara något man håller för sig själv, sin egen lilla hemlis. Typ. Och vad är min då? Bryan Adams. Lite utav en barndomsfavorit, är i princip uppvuxen med hans musik. Sedan är det ju knappast en hemlighet att raspig röst + gitarr är en oslagbar kombination, åtminstone i mitt fall. Åtminstone hos killar. Hos tjejer är det helt andra saker som gäller.

Så, vad är er guilty pleasure?

DAMN YOU, MEGAVIDEO!

AAAAAAAAAAAAAAAAARGHH, DIE, MEGAVIDEO, DIEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!! Sitter och ser sista avsnittet av Glee, har typ en halv minut kvar av avsnittet, och vad händer? "You have watched 72 minutes of video today". Så surt så att jag vill gråta. Och det var ju så braaaaaaa.

ska gå och hämta min älskade glass och tröstäta for a while. LATER

YOU MAY SAY THAT I'M A DREAMER, BUT I'M NOT THE ONLY ONE

matchen igår var helt obeskrivligt dåligt. Inte alls särskilt kul att titta, trots att jag fick se matchen gratis. Nu hade jag iallafall tänkt se ytterligare ett Glee-avsnitt. PUSS


TIME TO GO

sådär, nu var jag fixad och klar! Finkläderna (= finare är mjukisbyxor, that is!) är på, favoritparfymen är sprayad och sminket är på. Kameran är med, har planerat att följa matchen delvis genom en kameralins. PUSS

LEAN ON ME

ÅHHH, love på Glee säger jag bara! Mitt absoluta favoritnummer i serien hittills är slutscenen i avsnittet som heter Ballad, då de sjunger Lean on me åt Quinn och Finn. Sjukt fint!

nu ska jag fixa mig inför hockeyn, go luleå! PUSS

FAME

efter att ha varit i Öjebyn ett tag, spelat kort och flamsat åkte jag och mamma och hyrde film. Stod och velade ett tag, men till slut blev det en Wallander, Tidsresenärens hustru och Fame. Såg den sistnämnda redan igårkväll. Mycket bra film. Märks att det var en rätt påkostad produktion, men aldrig så att det blir överdrivet eller tacky.  Sen så gillar jag att det inte är några jättekända skådisar, det blir mer... Trovärdigt på något sätt. Musikscenerna är såklart storslagna, och det är särskilt två stycken som fastnat. Eller okej, make that three. Så, here they are:

1. Ja, jag vet att den är dubbad, men det var den enda jag kunde hitta (men om ni verkligen inte gillar den dubbad så finns det en odubbad version här - fast med betydligt sämre kvalitét)



2. LOVELOVELOVE (se den, tror inte jag behöver säga mer än så)



3. Le grand finale - maffigt, storslaget och alldeles underbart.


99 THINGS

1. Fullständigt namn? -  Ida Maria Lindgren
2. Exakt ålder? - 19 år, 1 månad och två dagar
3. Vart bor du? - Boden
4. Bor tillsammans med? - Anna, Jossan & Michaela
5. Husdjur? - 2 hundar
6. Färg på ditt hus? - rött med vita knutar
7. När är du född? - 26 Januari 1991
8. Klass? - ESMK07
9. Vilket år tar du studenten? 11 Juni 2010
10. Något jobb? - no
11. När ska du sova ikväll? - jag vet inte,
12. Opererat dig? - har opererat bort halsmandlarna
13. Duschat idag? - jo,
14. Kramat någon idag? - nej
15. Pussat någon idag? - nej
16. Vad har du ätit idag? - vaniljyoghurt
17. Dagens klädsel? - mjukisar och en tröja
19. Dagens sötnos? - Asher Book i Fame, mmmmhm!
20. Dagens roligaste? - Glee
21. Har du många vänner? - jag har några få bra, något jag klarar mig alldeles utmärkt på! Hellre få bra än många halvbra
22. Hur många har du kysst? - does it matter?
23. Vem kramade du senast? - någon av grabbarna, skulle jag tro att det var!
24. Hur många vill du ha sex med? - --
25. Hur ofta kollar du dig i spegeln? - inte särskilt ofta
26. Hur många har varit otrogna mot dig? - ingen hoppas jag
27. Har du pojk-/flickvän? - nej
28. Vem pratade du med i telefon senast? - Amanda
29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? Bea - "vet du jag har börjat fundera på om det är bättre att gå skola i stockholm i stället"

FAVORIT:
31. Film? - The Bucket list
32. Låt? - olika, men just nu är det dessa:
John Mayer - Say
John Mayer - Heartbreak warfare
Journey/Glee - Don't stop believin' (båda är lika bra!)
Glee - Sweet Caroline
33. Mat? - sushi, typ allt som involverar pasta & kyckling, thaimat, kryddigt!
34. Dryck? - oj, svårt.. men Snapple är grym! Loka Päron är också en favorit.
37. Stad? - Malmö är underbart
38. Land? - T-H-A-I-L-A-N-D
39. Ämne i skolan? - ensemble, engelska och wallmans
40. År? - hmm.. 2010 so far har varit fantastiskt

SENASTE:
41. Personen du tänkte på? - T
42. Personen du tittade på? - morfar
43. Gången du spydde? - då jag var sjuk i November
44. Gången du grät? - för en vecka sen
45. Pizzan du åt? - oj, svårt.. tror det var en kebab, men jag är inte säker.
46. Gången du var i göteborg? - har aldrig varit där. Och ändå planerar jag att flytta dit.. Some adventure alright.
47. Gången du var i stockholm? - om man ska vara riktigt petig så var det i somras, då vi åkte till Skåne, men annars var jag där "ordentligt" sommaren 07.
48. Gången du var full? - julshowsefterfesten
49. Gången du var hög? - -
50. Personen som såg dig gråta? - klassen

ANTINGEN ELLER:
51. Svart eller vitt? - svart, tror jag. Fast det beror väl på vad det gäller.
52. Hund eller katt? - båda
53. Ut och festa eller hemma och mysa? Beror på mitt humör, antar jag.
54. Tv-spel eller datorspel? - ingen aning
55. Lunarstorm, helgon eller playahead? - inget.
56. Ragga eller bli uppraggad? - båda, tror jag nog.
57. Big brother eller paradise hotel? - big brother
58. Svart hår eller blont? - blont
60. Blåa ögon eller bruna? - BRUNA
62. Choklad eller lakrits? - choklad
63. Göteborg eller stockholm? - hm, har ju bara varit i Stockholm, men jag vill ändå få för mig att jag är en Göteborg-människa.
64. Högerhänt eller vänsterhänt? - högerhänt
65. Coca cola eller fanta? - fanta
66. Pizza eller kebab? - pizza
67. Randigt eller prickigt? - randigt
68. Älska eller älskas? - båda
69. Leva eller dö? - leva, I guess

ANTAL:
70. Personer du älskar? - många.
71. Personer du hatar? - tror inte jag hatar någon
72. Personer som sagt jag älskar dig? -
73. Glassar du ätit på en dag? - många
74. Resor du åkt på i år? Öh, vet inte om resor till Piteå räknas? Haha
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? - Vet inte. PDOL är ju självklart, men jag hoppas på fler. Malmöfestivalen och Peace & Love är två drömmar.
76. Gånger du haft minnesluckor? - noll, tror jag.
77. Piercingar har du har? - två
78. Personer du saknar just nu? - flera
79. Gånger ditt hjärta brustit? - alldeles för många

VEM:
80. Vill du kyssa nu? - ingen
81. Ska du träffa imorgon? - hm, familjen? Typ
82. sjöng du senast för? - ensemblegruppen
83. Hade du senast en msnkonversation med? - Säkert Sara eller Kalle
84. Spelade du tv-spel med senast? - Fabian! Fick spö i NHL09, men attans, vad kul det var!
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu? - vet ej.
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? -  ingen
87. Förtjänar att dö? - finns säkert någon.
89. Vill du sova brevid inatt? - föredrar att sova själv

VAD:
90. Gör dig glad? - många saker; familjen, vännerna, musiken
91. Gör dig ledsen? - många saker
92. Vad vill du helst göra nu? - se Glee!
93. Önskar du att du slapp göra? - vara förkyld
94. Vill du ha nu? - sommar
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? - pengar
96. Längtar du till? - sommaren
97. Tycker du om dina betyg? - jodå
98. Ångrar du i ditt liv? - försöker att inte tänka så
99. Är det bästa som har hänt dig? - esmk07

99 saker du kanske inte visste om mig


RSS 2.0