TIME'S A LOADED GUN

Måste väl kanske berätta om min helg lite mer än att bara tjuta av glädje över beskedet om att jag ska få se John Clayton Mayer 30/5? Ja, jag tänkte väl det.

Helgen började med en liten panikshopping under lunchen tillsammans med Sara. Inhandlade min efterlängtade parfym - Flora by Gucci - i en fin liten presentförpackning innehållandes en söt liten parfymflaska och en bodylotion, som för övrigt är helt ljuvlig. Den megafina, gråa klänningen fick också följa med hem. Satt som en smäck, ska ni veta! Sedan blev det lite småprylar också; hårspray, hårpuder på sprayflaska (underbart smart!), ögonskuggor (4 st från isadora för 29 spänn, såå värt!), kam, liten partyväska och läppglans. Ni vet, såna där nödvändigheter. Sedan åkte jag hem, åt lite mat, duschade och lite sånt där. Och jösses vad jag fixade, ska ni veta! Det skrubbades och rengjordes från topp till tå. Smorde in mig, fönade håret och klädde på mig innan jag drog till Sara för fix. Efter ett tag kom även Bea och Josse dit, vi drack lite cider, pratade och hade det trevligt. Då alla var färdigfixade och det började dra ihop sig så begav vi oss ner till Lotus och ställde oss i kö. Var väl där ungefär 21.45 och vi fick stå ute och frysa i 45 minuter. FYRTIOFEM MINUTER!!! Helt galet. Sedan var det ju inte direkt någon govärme, -24 visade termometern på. Och vi stod alla där ute och tights och tunna skor och frös arslet av oss. Så deras kösystem var ju inte direkt toppklass, med tanke på att vi faktiskt inte stod så värst långt bak i kön. Värdelöst. Väl inne åkte partyheelsen på, och partyhumöret var lite för enkelt att locka fram, men det tog ett tag innan man slutade skaka. Men sedan gjorde vi entré på dansgolvet, och då blev man varm ganska fort. Och jäklar vad vi dansade, man var helt slut då man kom hem, stupade i sängen direkt.

På lördagen bakade jag min kladdis och fixade inför mina vänners visit. Hittade dock inte receptet, så jag improviserade helt och hållet. Verkade dock gå hem, kladdisen var slut innan alla hade åkt hem. Vi såg Baksmällan och hade det mucho trevligt! Hade ont i magen efter allt skrattande (okej, jag tror att fikandet kan ha haft en liten del i det hela).

På lördagsmorgonen fick jag då alltså det där mycket efterlängtade telefonsamtalet från min kära faster, som berättade att biljetter till John Mayers extra-konsert i köpenhamn var fixade. Åh. Så. Underbart! Det satte verkligen en guldkantad start på min lördag, som trevligt nog fortsatte i samma anda, grymt!

Imorgon blir jag dessvärre berövad på min one and only sovmorgon (fast jag har en tillfällig en på onsdag!) på grund av ett tandläkarbesök, 08.10 måste jag infinna mig där, börjar inte förrän 10.05, surt! Men jag tar nog bara en dusch och frulle innan jag pyser till tandis, fixa mig lär jag ju ha gott om tid att göra på skolan. Nu tänkte jag gå och lägga mig. GODNATT

A DREAM COME TRUE

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! JAG SKA SE JOHN MAYER I KÖPENHAMN DEN 30/5!!! Gissa vem som dog av glädje då beskedet kom?! Ska snart boka biljetter, längtar som tusaaaaaaaaaaan. PUSS

GOOD NIGHT SWEETHEART

nu har jag slängt i mig en värktablett, ska bara hålla tummarna att den börjar verka snabbt som tusan så att jag får sova gott i min renbäddade säng. Finns inget skönare än att lägga sig i en renbäddad säng, man sover som en prins (eller ja, prinsessa blir det väl i mitt fall). Får bara hålla tummarna att prinssömnen infinner sig, trots att jag har så förbenat ont efter den där jäkla tandsingen. Och imorgon blir det värre. BUHU. (ja, jag tycker synd om mig själv. Litegrann iallafall)

men nu blir det sängen, lite läsning & musik och förhoppningsvis blir det en god natts sömn också. PUSS&GODNATT

WE DON'T NEED ANOTHER HERO

ÅH, kom ju på att det är den 29e på fredag! WOHO!! Utgång med ett gäng fina brudar, underbart! Och sen på lördagen blir det mysig brunch här hemma och sedan kommer några finisar hit och fikar, kalas! Längtar redan, brukar alltid ha så himla roligt då de är här. Fika, skratt, bus och film med mina favoritmänniskor. Ja, jag har då svårt att tänka mig hur det kan misslyckas. I mina ögon är den blandningen det ultimata receptet med ett resultat som stavas s-u-c-c-é. Och sen på fredag är det lite shoppingbestyr som ska göras, klänningen ska inhandlas och min efterlängtade parfym. Har haft samma sen typ högstadiet, kanske rätt lätt att förstå att jag är lite less? Från och med nu på fredag kommer jag knalla runt och dofta Flora från Gucci, lovely.

Nu ska jag ta och värktablett och sen tänkte jag lägga mig och läsa. PUSS

IT'S THE SAME OLD SONG

JAAAAAA, hade fått mitt sedvanliga nyhetsbrev från John Mayer, och gissa vad?! Det blir en extra show i Köpenhamn. Jag är typ SÅ HÄR glad!! Trots att jag har så sjukt ont i munnen att jag vill gråta. Men om allt går vägen så är det ju lätt värt. Drog ut tand nummer två av tre totalt idag. Själva utdragningen gjorde inte särskilt ont, det var en hyfsat snabb och smärtfri process, tog på sin höjd 10 min att dra ut tandjäkeln, vilket inte var så farligt. Det var snarare förberedelserna - alltså bedövningssprutorna (japp, 2 st denna gång också) - och allt som är nu efteråt. Eller nu efteråt har jag inte direkt ont, det är bara ömt, svullet och lite obehagskänslor, annars är det inte så farligt.

Har nyss pratat med mamma, de kommer inte hit på onsdag, utan mest troligt på torsdag och firar mig istället. Gör inte så mycket egentligen, gillar egentligen att fira lite utspritt, då känns det som att man fyller år liiiite längre. Då blir det iallafall 3 st födelsedagsfiranden denna vecka, och ett (tror jag) lite längre fram. Men inte mig emot, I like it that way.

Just nu sitter jag och lyssnar på lite musik och funderar litegrann. Känner mig inte sådär överdrivet exalterad för morgondagens 19-årsdag. Inte nog med att jag ska till tandläkaren och dra ut tand numero trois, jag måste dessutom äta middag själv. TRÅKIGT. Jag hoppas att folk kommer ihåg att gratulera mig, annars blir jag sad.

CIAO

I'M FREE FALLIN'

Usch, förkylningen har inte lagt sig det minsta, snarare tvärtom. Har legat och snorat och haft mig hela natten. Ett jäkla gissel, det är vad det är. Hatar att vara förkyld, få saker är lika tråkigt. Både smak- och luktsinnet är ett minne blott, och jag gör allt för att försöka tvinga bort den under helgen. Hur jag ska gå tillväga har jag ingen aning, men jag ska försöka iallafall. Ska strax ta en dusch, så kanske man känner sig lite piggare iallafall. Sen ska jag ta och plinka lite på gitarren och läsa litegrann.

Är fortfarande grymt sugen på att slå till på Februari-numret av Rolling stone. Ja, bara för att det är en feature-artikel om John Mayer. Och för att han är på omslaget, förstås. Får se om jag blir bönhörd, har sagt det åt både mamma och Amanda, hoppas någon slår till!

nu tänkte jag slänga mig in i duschen. PUSS

ONE MORE THING

John Mayer. Ellen Degeneres. Två personer jag avgudar, i ett och samma klipp. B-e-a-utiful. Och hans kläder är så bedårande att jag dör.


DIRTY MIND & LONELY HEART

Sitter och kollar på lite intervjuer med - vem annars - John Mayer. Den första var en riktigt rolig intervju som han gjorde i australiensk tv ("John Mayer rips lamb cord from lambs and ties it on himself... For pleasure").



Nummer två är också en intervju han gjorde i australiensk tv.



Intervju med Alexa Chung






Mmmmhm, för övrigt måste jag bara säga att han klär sig oklanderligt bra, den där karln. Rutig skjorta, jeans och vita sneakers = PERFEKTION (notera att han bär det i videon till Who says också). En skinnjacka på det och jag är oerhört nära smältningsgränsen.

Och bara för att videon är så fantastiskt snygg så bjuder jag på Who says-videon också. Eller okej, rättelse: bara för att John Mayer är snygg. Så, nu känns det bättre.


ANYTHING LESS THAN I LOVE YOU IS LYING

förmodligen (läs: förhoppningsvis) har väl ingen missat att jag är ett enormt fan av herr John Clayton Mayer. Och om ni av någon konstig anledning missat det så vet ni det nu iallafall. Älskar hans röst och musikalitet och hur han helt obesvärat kan växla mellan pop, rock och blues, utan att det på något sätt känns konstigt eller onaturligt. Sedan är det ju text-biten, givetvis. Det är enkla, okomplicerade texter som man - eller åtminstone jag - har lätt at relatera till. Det är mycket kärlek, brustna hjärtan och vardagsproblem. Just nu är jag väldigt inne på Friends, lovers or nothing som för tillfället är en stor favorit. Förmodligen är det fler än jag som drabbats av det där problemet, då man inte riktigt vet om man passar bäst som vänner, "lovers" (hade lite dålig fantasi, därav dåligt ordval) eller ingenting alls. Jobbigt och oerhört frustrerande känsla. Det är visserligen inget jag går och grubblar över nu, men det har ju hänt. Dessutom - för att återgå till själva låten - är den helt grym live. Det är två text-delar i låten som jag gillar extra mycket:

Think we'll never fall into
The jealous game
The streets will flood
With blood of those who felt the same

Anything other than stay is go
Anything other than yes is no
Anything less than I love you is lying

Här är ett klipp då han framför låten hos David Letterman. Det är ju inte för intet han får stående ovationer. Amazing. Dessutom älskar jag körtjejerna, helt underbara röster.


I HAVE A DREAM

Har nyss pressat i mig lite potatis och köttbullar. Mitt smaksinne börjar sakta men säkert försvinna, så det var inte så mycket mat som gick ner. Så typiskt, att jag ska bli förkyld just nu, då jag har massor av saker inplanerade nästa vecka.

Märkte nyss att ett utav mina två stygn i munnen har gått upp. Eller jag kan då bara se och känna ett, eller så har det andra bara flyttat sig på något konstigt sätt.

Nu tänkte jag ta och lyssna på Martin Luther Kings berömda tal, I have a dream, som vi fick läsa - fast översatt till svenska - tidigare i veckan.

THE NIGHT BELONGS TO US

JAG ÄR FÖRKYLD. Så sjukt kass timing. Snuvig är jag och mitt luktsinne är knappt fungerande, var ett rent helsike att kuta runt på stan och försöka sniffa mig fram till vilken parfym som var min favorit. Lutar dock mot Flora från Gucci, den doften känns väldigt... Jag. Smaksinnet har jag - lyckligtvis - kvar än så länge, så för att passa på innan det försvinner (man vet aldrig) sitter jag och mumsar på lite choklad. Ska snart börja förbereda inför middagen, och sen då vi har ätit tänkte jag plocka fram gitarren och spela en liten snutt. Var och provade klänningen jag tänkt ha på mig nästa fredag. Den var lite stor i storleken, men snygg ändå. Det blir den gråa, den var klart snyggast. Blir så himla mycket svart, eftersom jag tänkt ha svarta strumpbyxor och svarta skor till. Kan hända att jag kör på röda läppar också, om jag vågar. Det känns väldigt... Statement och utstickande, men det är sjukt snyggt. Var även och kikade på lite andra småprylar. Hittade bland annat en spray som påminner om Osis Dust it, vilket är precis vad jag behöver. En volymgivande produkt som dessutom gör håret matt och lättstylat, perfekt. Dessutom var det en sprayflaska vilket känns väldigt praktiskt, lätt att ha i väskan och bättra på, och sedan så var flaskan liten, så den tar ju inte så mycket plats i väskan heller.

Bruce Springsteen - Because the night (live)

WHO SAYS I CAN'T GO HOME?

hmmm... plugga lite mer (och framför allt njuta av lovely tunes på min favorit, spotify) eller gå och lägga sig? Då kan jag ju göra ett försök att hinna färdigt med Min far hade en dröm. Som ska vara utläst till imorgon, det är en veckas lånetid nämligen... Jag har halva boken kvar. Tror ni jag hinner? NJA. Men de lite drygt 200-nånting sidor jag läst har varit otroligt bra, så det är verkligen en bok jag kan rekommendera. Barack Obama är en utav världens mest mäktiga personer, och jag kan inte låta bli att tycka att han är en otroligt intressant person. Bara att läsa hur han växte upp i ett USA som fortfarande var oerhört styrt av vilken hudfärg man hade. Var man mörkhyad hade man helt inte samma rättigheter som vita människor. Och sedan att han, bokstavligt talat, arbetat sig från botten till toppen är ju en rätt otrolig historia i sig. Fantastiskt bra bok, helt enkelt. Satt och tittade lite på TV3 tidigare ikväll, där de visade ett inslag Oprah gjorde kring jul, då hon gjorde ett besök i Vita huset, fick en liten visning av huset av Michelle Obama (vilken kvinna hon är, alltså!), det traditionsenliga pepparkakshuset, som i år var en lite mindre variant av Vita huset gjord i pepparkaksdeg, såklart och vit choklad. Det var ett oerhört mäktigt bygge som enligt Vita Husets konditor (och som enligt Michelle Obama är "orsaken till att hon äter mer kolhydrater än vad hon bör") tog 6 veckor att bygga. Och let me tell you, det var inget vanligt litet pepparkakshus det där inte... Bara husstommen - alltså pepparkaka - vägde 64 kilo. SEXTIOFYRA KILO. Det är alltså mer än hela min kroppsvikt, plus åtminstone 10 kilo. Sjukt. Sedan så var det ju såklart inte bara pepparkaka, hela kalaset var ju inklätt i ett rejält lager vit choklad (hello, det är ju trots allt vita huset). Denna lilla utsmyckning adderade ungefär 117 kilo till huset. Japp, ni läste rätt. 117 kilo. Det var rätt intressant. Och ja, jag var oerhört fascinerad av det där pepparkakshuset. Visste ni till exempel att det är en tradition som funnits sedan 1969 att dom bygger ett pepparkakshus, som sedan dekoreras med något som kan kopplas direkt till den som har makten just det året + familj. Nu var det Michelles berömda grönsaksträdgård som fick pryda gården, samt en liten minivariant av familjens hund, Bo, i vad jag skulle tro var marsipan. Tidigare har pepparkakshusen bl a fått en liten gång gjord av Jelly Beans, som var Ronald Reagans favoritgodis. Oerhört intressant.

intressant hur jag kunde börja ett inlägg med att skriva om Barack Obamas bok, för att avsluta med pepparkaksbygge. Intressant var ordet, minsann.

men nu ska jag gå och sova. Fast först ett stopp på toaletten, är vansinnigt kissnödig. Japp, nödvändig information! GODNATT

John Mayer - Who says

DANCING THE WHOLE WAY HOME

Woho, efter en rätt usel vecka börjar det slutligen vända! Allt det onda börjar gå bort, jag kan (nästan) gå normalt och jag känner mig piggare och piggare. Har lite smått börja planera inför den kommande veckans födelsedagsfirande (okej, jag erkänner, såå mycket planerar jag väl inte inför det - vi ska göra en smörgåstårta som ska ätas, och så kanske jag får lite presenter, end of story) utan det är väl mest planering inför nästa fredags utgång med ett gäng härliga tjejer som planeras. Är så oerhört taggad, har inte varit ut sen vi var ut någon gång i november, jag och några härliga grabbar, sen dess har det inte riktigt hunnits med, så det passar perfekt nu, lagomt till min födelsedag och allt. Har hittat en vrålsnygg klänning jag tänkte investera två 100-lappar i, tycker jag förtjänar det efter veckor med jobb och slit, och så nu de senaste dagarna med totalt vidrig smärta, såklart. Strumpbyxor och heels till det blir nog super. Och med ett glatt humör och ett stort leende på läpparna blir det nog even better. Åh, det kommer bli grymt! Ett grymt tjejgäng, lite rosévin och en massa dans = ett utmärkt recept på en toppenkväll, tycker jag det låter som. Och sedan blir ju helgen inte direkt sämre av att några av mina absoluta favoritmänniskor ska till mig och fika och jäsa dagen därpå.

nu sitter jag och avnjuter några underbara tunes på spotify och ska sparka igång med min hemtenta i samhälls, sen ska jag vila mina tired eyes. PUSS

SO MANY CORNERS IN MY MIND, SO MUCH TO DO TO SET MY HEART RIGHT

sitter och lyssnar på några av låtarna vi ska ha till en Elvis-grej vi gör med kören. Riktigt kul, låtarna är bra och det känns som ett jätteroligt projekt att medverka i. Håller också på att lyssna på Monicas vals med Monica Zetterlund (go figure). Träningsvärken är still there, lika jävlig som igår. Fast kanske något snäpp värre. Hoppas det känns bättre imorgon dock, ska bära på Wallmans-lektionen...

Annars har jag bara tagit det lugnt och försökt röra mig så lite som möjligt under kvällen, spelat lite gitarr, övat på sångläxa, sett på Glee (åh vad jag älskar den serien!) och bara tagit det lugnt.

men nu ska jag pysa, massage väntar och sedan är det sängen som gäller. Måste ta tillfället i akt, har sovmorgon till 10.05 imorgon. PUSS

IT'S BEEN A LONG NIGHT IN NEW YORK CITY

SMÄRTA. Så kan väl min dag sammanfattas med ett ord. Har till att börja med en träningsvärk som heter duga, att gå ner för trappor och sätta sig ner är ingen rolig historia alls, allt jag vanligvis gör på 2 röda tar 10 gånger längre än vanligt. Sedan var jag och drog ut en tand imorse. Smärtsam upplevelse. Började med att dom smetade på bedövningssalva som sedan följdes upp med två (japp, inte en utav två) bedövningssprutor. Sedan lirkade och drog dom i ca 2 timmar innan tanden ploppade lös till slut. Och det var ungefär så bekvämt som det låter.

Kollade nyss på slutsalt.se, en sida som köper in/byter konsertbiljetter. John Mayer-konserten i köpenhamn är ju slutsåld sedan länge. Så man skulle kunna säga att det är en snabb-variant av självplågeri, typ. Och på tal om John Mayer (och självplågeri för den delen) sitter jag och tittar på klippet då han körde Who says hos Skavlan i Fredags


YOU'RE SIMPLY THE BEST

and the search continues... GAAH, blir galen på detta jäkla gissel med att hitta en systemkamera. Vill bara slita av mig håret, hårtuss efter hårtuss. Ska skicka ett sms till min kära mor och se om hon kan titta vidare, vill verkligen hitta någon bra nu.

Imorgon ska jag äntligen till tandläkaren, GUD VAD SKÖNT. Hoppas jag blir av med tandjäveln nu. Vill bara slippa att behöva ligga vaken för att det gör så ont.

Och om en vecka fyller jag år. EN VECKA. 19 år. Nitton jävla levnadsår. Hur hände detta?! Tyckte det var nyss jag kutade runt på Radiomasten och kände mig coolast på stället i mina döfräna Mumin-mockasiner. Oj oj oj. Och nu är det inte ens 5 månader innan jag står på flaket och gastar "för vi har tagit studenten! för vi har tagit studenten! för vi har tagit studenteeen! fy fan vad vi är bra!" med resten av ESMK07 för om det är nånting vi verkligen är så är det bra. Känns verkligen som att vi kan sträcka på oss lite extra och känna oss nöjda då vi står där på Vallen i - förhoppningsvis - solskenet den 11 Juni. JAG LÄNGTAR. Men samtidigt så gör jag inte det.

Nu tänkte jag snart ta och lägga mig, läsa några sidor ur Barack Obamas memoarer, Min far hade en dröm. Jag är inte alls mycket för självbiografier alls, men jag måste då bara få säga att den boken är helt fantastisk. Har visserligen bara läst halva, men hans sätt att skriva och uttrycka sig är underbart. Han är en väldigt intressant person, och det är spännande att läsa hur han arbetat sig från botten till toppen. För let me tell you, denna man har inte fått något serverat på silverfat, här snackar vi ren och skär arbetsvilja. Så det om något är ju beundransvärt. Sedan är det ju ganska häftigt att han faktiskt är USAs första afro-amerikanska president. Sjukt coolt.

SUNDAY MORNING RAIN IS FALLING

WOHO, imorgon ryker tandjäveln! Förhoppningsvis iallafall, vill inte ha ont längre. Hoppas det blir imorgon, vill inte behöva äta smärtstillande nå mer. Blir bara snurrig och knasig, plus att de inte lindrar så mycket som jag hade velat. Dock så funkar de alldeles utmärkt som sömnpiller, man sover som en död.

Nu ska jag packa ihop en liten väska med småprylar; en bok, vattenflarra och lite andra nödvändigheter. Ha en superkväll. CIAO

DON'T STOP BELIEVIN'

Det blev glest med uppdateringen igår (och med glest menar jag typ... ingen uppdatering alls). Fick en riktigt, riktigt hemsk tandvärk i torsdags då jag låg i sängen och försökte somna. Gick sådär halvbra, hade fruktansvärt ont. Till slut steg jag upp, letade fram en värktablett och tog ett glas vatten i till rummet, och somnade faktiskt till slut. På morgonen var det dock samma visa igen, ont till tusen, och denna gång var det värre. Så jag gick till tandläkaren, fick en akuttid, så jag fick genomlida en dryg timme, innan jag gick dit och fick smärtstillande. Vad jag dock inte väntat mig - trots att tandläkaren varnade mig - var att man skulle bli så där groggy och trött. Kändes som att man hade proppat mitt huvud fullt av bomull, det var som att vara lite full, typ. Man är som med, men ändå inte riktigt med. Somnade en stund på kvällen, skulle tro att jag sov i kanske en timme eller så. Kom hem, fick i mig en mannafrutti, såg fantastiska John Mayer hos Skavlan innan jag lade mig i sängen och lyssnade på - chockerande val - John Mayer. Sen somnade jag gott och sov oavbrutet från typ elva till HALV TOLV.

nu ska jag göra lite school work. CIAO

JA!

Luleå leder med 2-1, och det är mindre än 5 minuter kvar av matchen, HEJA! Hoppas att det går hela vägen, en 3-poängare hade inte alls varit dumt just nu.

nu tänkte jag (faktiskt) vara duktig och plocka fram matteboken och göra några tal åtminstone, eftersom att gitarren kändes mer lockande igår. Men nu ska matteboken fram, sen blir det sängen för mig. Imorgon ska jag prata med min lärare och be om lite tips & tricks då man ska skriva CV och personligt brev. LATER DUDES

DON'T LOOK BACK IN ANGER

oh, nu har jag slängt iväg ett mejl till Elgiganten och ett till LTU (Luleå Tekniska Universitet). Skickade ett mejl till det sistnämnda för att jag är väldigt sugen att läsa till sjukgymnast där, och man kan söka in senast (eller om det var tidigast) och behörigheten för den utbildningen är Idrott A, Samhälls A, Nk B och Matte B, kurser som jag läser nu, men inte hinner få slutbetyg i förrän till sommarlovet, så jag har mejlat och kollat om det går att söka ändå, hoppas verkligen att det går! Känns lite läbbigt att börja tänka på sånt nu, att om lite mer än ett halvår kanske jag är student på LTU... CREEPY! Nyss var man ju en liten plutt som började gymnasiet, och snart är man den som står där på studentflaket och skriker "fy fan vad vi är bra!" från tårna. För det är jag verkligen (om jag får säga det själv), bra. Inte på något sätt bättre eller sämre än alla andra, men bra helt enkelt.

Nu ska jag hålla tummarna att Luleå vinner ikväll, sen ska jag lägga mig och bläddra i någon tidning och lyssna på lite musik.

Imorgon ska jag göra lite mer skolarbete, skriva en jobbansökan och en massa annat. Har varit ganska effektiv idag också, var först och hämtade ut pengar, sen gick jag runt en stund i gallerian innan jag gick till Trudes och fick håret åtgärdat, gud så skönt!! Underbart att kunna dra fingrarna genom håret utan att fastna längs vägen. Sedan så ser det ju så mycket fräschare ut också. Sedan gick jag till skolan och slängde i mig lite lunch innan jag satte igång med NK-arbete, gjorde färdigt två stycken labbrapporter från scratch, känns skönt att det är gjort, nu slipper jag tänka på det. Imorgon ska jag börja med mitt arbete i engelska C, vi ska sätta ihop våran drömresa, hitta resor dit och tillbaka, boende och olika aktiviteter. Vi har en budget på €7000 och 3 månader på oss att genomföra resan (inte på riktigt då, men i fantasin). Känns som en rolig uppgift, och min resa kommer nog att gå till USA där det kommer bli hockey, surfing och shopping - såklart! En riktig drömresa, med andra ord. Åtminstone för mig, då jag får kombinera 2 av mina favoritsaker + att göra något jag alltid drömt om: att lära mig surfa. Låter som att det kan bli en superrolig uppgift iallafall, ska börja med den imorgon, kanske till och med går in på Resia och ber om lite hjälp.

Januari ser ut att bli en fullspäckad månad på alla sätt och vis; min födelsedag, dra ut typ 100 tänder, köpa kameran, hänga med gänget i casa del moi, eventuell utgång och en massa annat trevligt. Trots den otroligt jobbiga kylan och allt mörker känns det ändå som en riktig supermånad, hoppas att resten av året blir lika bra!

BAD NEWS

BUH, min kamera finns inte i butiken i luleå. Ska skicka ett mejl och kolla om det går att beställa hem, och i såna fall om det kostar extra och sådant. Annars fanns den i Piteå, så i värsta fall får jag väl åka dit, hehe. Men först och främst får jag väl se om det funkar. Nu ska jag undersöka vidare. TJARÅ!

ATTANS BANANER

shit vad det skulle vara svårt att hitta en kamera! Letar som en tok, och utbudet är ENORMT. Har dock lyckats välja ut typ... 10 stycken som jag kan tänka mig. Och det är sisådär... 9 st för mycket. Men det går framåt, sakta men säkert. Men en kamera som verkar passa mig är Sony DSLR-A380L den har fått bra betyg & ska tydligen vara nybörjarvänlig, vilket passar mig alldeles utmärkt. Men jag har planer att åka till Luleå i slutet av månaden och åka till Elgiganten och de andra elvaruhusen för att kolla lite, är säkert enklare att hitta något på plats, känna lite på kameran, få expertutlåtande osv. Men det blir med väldigt stor säkerhet en kamera redan denna månad, woho! Så lita på att jag kommer fotografera som en tok.

NO ONE REALLY EVER WINS IN HEARTBREAK WARFARE

HOHO! Sitter och tittar litegrann på olika systemkameror, har alldeles nyss varit ut med hundarna. -15 grader visar termometern, men det känns betydligt kallare. Men ändå skönt med en liten bensträckare.

Ska ta och skicka iväg mitt historiaarbete igen, det hade blivit lite krux med det, så det hade jag tänkt ta itu med nu, så jag slipper oroa mig senare.

Igår fick jag superglada nyheter, men jag kan inte berätta något ännu. Men helt suveräna nyheter var det iallafall.

nu ska jag återgå till kamerajakten, TJARÅ!

YOU HAVE TO FOLLOW THROUGH WITH EVERY WORD YOU SAY

Har precis tittat på en liten DVD-film jag fick i julklapp. Det är klipp från 70-talet på min pappa, mina fastrar, farfar, farmor och gammelfarmor och gammelfarfar (tror jag det blir?). Världens bästa julklapp, utan tvekan!

Nu ska jag återgå till jakten på skor & en kamera. LATER


HELLO GORGEOUS

och hörni, hur snygg är inte Joel Kinnaman?! Åh, är sjukt sugen att se Snabba cash. Dels för att filmen verkar riktigt bra, men det faktum att han är med gör ju inte saken sämre direkt.


SORRY SEEMS TO BE THE HARDEST WORD

Jomen visst, nog lever jag, tro det eller ej! Har varit hundvakt hela helgen och igår låg jag hemma med feber, vilket kändes sådär halvkul. Har sovit jättedåligt hela helgen, och i natt var det väl som värst, blev väl runt 4 timmars sömn eller något skulle jag tro, så jag har gått runt som en zombie hela dagen, sjukt trött har jag varit. Men förhoppningsvis får jag sova ordentligt ikväll, känns som att jag verkligen behöver en natts ordentlig sömn iallafall. Imorgon har jag min första lektion i svenska c, ska bli kul att börja med en ny kurs! Och sen på torsdag ska jag gå och klippa mig, gud så skönt! Ska inte göra någon jätteförändring, mest bara toppa och kanske klippa upp litegrann, fräscha upp barret, om man säger så. För det är verkligen på tiden.

Till helgen ska jag bara ta det lugnt, sitta och jäsa. Kanske fila på en önskelista, det är ju bara 2 veckor kvar tills jag fyller år nu. Men nu ska jag ta och kika på en kamera, CIAO

IT'S GONNA BE A LONG WALK HOME

här gick jag och trodde att kylan skulle vara tillfällig, både inomhus och utomhus, men ack vad jag bedrog mig. Håller på att frysa ihjäl, så sjukt kallt här inne. Det är som att det drar från alla fönster och kring golvet, som att det är små springor överallt som släpper in iskall luft. Ska strax ta och packa ihop mina prylar, åker hem idag för att vara hundvakt i helgen. Rätt mysigt, bara jäsa med vovvarna, ta långa promenader i kylan (okej, det ser jag bara lite halvt fram emot. Promenad? Ja tack! Kyla? I'll pass) och sen på måndag får jag träffa mina favoriter igen, jag längtar! Japp, jag längtar till skolan. Eller okej, jag längtar inte direkt tillbaka till själva skolan, men tanken att få träffa mina kära vänner och att - ja, faktiskt - få lite rätsida och rutin på livet, gör mig alldeles varm och go i kroppen. Borde kanske tänka på det lite oftare? Sedan är ju det faktum att det bara är en liten ynka termin kvar innan vi får stå och gasta "esmk 3 shalalalala!!" inte alltför omotiverande heller.

Annars, förutom det faktum att jag håller på att frysa bakdelen av mig, mår jag förträffligt bra. Sitter och lyssnar på lite tunes från tv-serien Glee (jösses vad jag vill se!) och hoppas innerligt att någon vänlig själ där inne i köket fixar lite käk.

Och min tröja är fortfarande inte ren, attans. 2 eller 3 omgångar i tvättmaskinen och en runda blekmedel utan resultat. Tusan, jag som gillade den så mycket. Hmm, frågan är om det kan gå att färga den? Håll tummarna! Är verkligen inte redo att slänga bort den där tröjan, det är min absoluta favorit, gick och spanade på den hela våren förra året och då jag väl slog till använde jag den sjukligt mycket. En solklar favorit, helt enkelt.

Bruce Springsteen - Long walk home

TIME TO HIT THE SHEETS

Nej, vet ni vad jag hade tänkt göra nu? SOVA. Japp, kl 23.18. Tidigaste sen 2009, hehe. Måste dock klä på mig en massa, det är så vansinnigt kallt här i huset så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen, min rygg är spänd som en gitarrsträng för att jag fryser så sjukt mycket. Ska ta och krafsa fram en värd bok också, lägga in lite nya tunes i mp3n och utnyttja alla värmekällor jag kan hitta. Godnatt på er!

PROBLEM

jag köpte en tröja i somras på MQ som jag älskar, den är ljusgrön med paljetter, har burit den hur mycket som helst. Men tidigare i höst hände något, det dök upp en massa fläckar över hela tröjan. Har ingen aning om vart fläckarna kommer ifrån, men de är lite gråaktiga. Har tvättat den en gång för hand och i maskin en gång, utan resultat. Någon som har något tips hur man får bort envisa fläckar? Vill inte slänga bort min favorit, den är ju så fin! Undrar om det funkar att färga den annars?

MY TEARS DRY ON THEIR OWN

Så, nu är min efterlängtade kladdis färdig, tvätten är i maskinen och jag är på finfint humör. Dessvärre blev det en förlust för Luleå, vilket innebär att deras segersvit (om det nu kan kallas det efter 3 raka vinster?) är bruten. Försöker få igång ett 90210-avsnitt, men får hela tiden "connection problem", enligt sidan. Hoppas att jag får igång det snart, vill seeeee. Meh, det vill inte funka. Vill dock se Glee, ska se om den går att hitta någonstans. Tills vidare lyssnar jag på låtar från serien (just nu lyssnar jag på deras version av min favoritlåt Don't stop believin' av Journey) och äter kladdkaka. Och väntar på att tvätten ska bli färdig. Hoppas att min favorittröja från MQ överlever mitt lilla experiment. Den har sedan ett tag tillbaka haft några mystiska fläckar, och den ska handtvättas, men då jag testade att handtvätta gick det inte bort. Så nu satte jag den i en bh-påse (för att skydda paljetterna) och hoppas att den inte krymper eller något.

Missa förresten inte Glee-versionen av Amy Winehouse låt Rehab.


BECAUSE THE NIGHT BELONGS TO LOVERS

fyyyy vad det är kallt! Det ligger väl runt -30 nu skulle jag tro, det drar kallt från varenda vrå här i huset och jag är totalt stelfrusen. Värme verkar vara överskattat i det här huset... Ska ta och hämta den där nedrans tvätten (hehe, jag fastnade framför andra, mer intressanta saker... typ 90210) och sen slänga ihop min favoritkladdis, i hopp om att få lite värme i kroppen. Och just det, medans vi kutat runt på stan och huttrat i äckelkylan, hur kallt tror ni det varit i Kiruna? -8 grader. ÅTTA GRADER!! Attans bananer vad jag är avis.

1-1 i hockeyn nu, ser lovande ut! Hoppas dom tar igen det och vinner, fjärde segern i såna fall.

nu ska jag leta fram det där receptet, TJARÅ!

BABY WE WERE BORN TO RUN

HOHO, jag lever! Har varit i luleå sedan i... måste kolla kalendern... tisdags. Helt in i helsikes dagvild är jag, ska ni veta. Har noll koll på datum, veckodag, knappt så att jag har koll på vart jag befinner mig. Okej, så illa är det inte. Tur att det snart är skola igen, så att jag kan få rätsida på livet igen, träffa mina lovely vänner igen och allt det där. Alltså fatta, en termin kvar nu!! Helt sjukt, kan inte fatta det. Snart ska man köpa studentkläder, fixa inför balen, hämta ut studentmössan. S-j-u-k-t, är ordet! Sitter och lyssnar på Bruce Springsteen och försöker tina upp min stelfrusna kropp. Det går sakta, det är inte nådigt kallt ute, sist jag kollade var det -29 minus. Ska ta tag i min tvätthög som börjar anta samma höjd som Mount Everest ungefär, har skjutit upp det alldeles för länge nu.

Nu ska jag googla på en helt fantastisk konsert jag såg tidigare i veckan - Rock & roll Hall of Fame 25 år, såg ni den? Den visades för första gången (tror jag) dagarna före nyår, men nu gick den i repris, vilket passade alldeles utmärkt, eftersom jag missade den förra gången. Det bjöds på Bruce Springsteen, Jeff Beck, Metallica, Simon & Garfunkel, Ozzy Osbourne, John Fogerty och en hel massa fler. Sjukt bra var det, iallafall! Nu ska jag ta mig an Roseanne Cash (som för övrigt är Johnny Cash dotter!) album The list.

I'M ON MY WAY

HOHO på er! Sitter och dricker ett glas juice (HEJ HALSBRÄNNA) och vaknar sakta men säkert till liv. Okej, jag har varit vaken ett bra tag nu, men lite trött är jag fortfarande. Väntar på att mamma ska komma hem från stan, behöver hjälp med symaskinen som i vanlig ordning vägrar samarbeta med mig. Jag börjar for real tro att den där jäkla apparaten hatar mig... Skulle sy in ett par jeans som är typ 10000 storlekar för stora, syr in ett ben och sen tar undertråden slut och efter det gick det bara utför. Så nu sitter jag här, och hoppas vid gud att mamma inte tänkt vara länge i stan. Sen då jeansen är färdiga ska jag hoppa in i duschen, fixa mig litegrann och sen drar jag till luleå för att sova hos Amanda, nice! Så vi hade tänkt att gå och fika någonstans och sen antar jag att det blir hockey ikväll, Sverige spelar ju sin bronsmatch mot Schweiz, hoppas verkligen att dom vinner nu.

nu ska jag kolla bussresor, TJARÅ!

GOOD NIGHT

Verkar som att Luleå hamnat i en positiv rutt, tredje vinsten på rad nu, ikväll besegrades kaffegänget Färjestad på bortais med 2-1. Detta innebar även att vi passerade Skellefteå (tror jag?) i tabellen, vilket bara får ses som en extra fin bonus.

Men fy, mannen som dödade sin fd. sambo i höstas fick 14 års fängelse. 14 ÅR!! Det är ju hur lite som helst. Att det ska vara så ynkliga straff för mördare är ju helt sinnessjukt.

Nu tänkte jag leta fram lite kvällsfika, sen ska jag gå och lägga mig, är helt slut efter nattens hockeytittande. Imorgon ska jag sy in mina jeans, kanske baka kladdkaka och sen tänkte jag åka till min syster och sova över. OVER & OUT


AT THIS MOMENT

sitter och spånar på lite idéer för mina 2 drömklänningar (de där jag visade från H&Ms The Garden Collection), vilka skor man kan tänkas ha till, när man kan bära klänningen osv.

Den röda
Tillfälle: helt klart lite mer festliga evenemang
Komplementförslag
Skor
ett - två - tre - fyra - fem - sex
Väska
ett - två
Övriga accessoarer
ett

Den blommiga
Tillfälle: kan funka både till vardags och fest, beroede på stylingen.
Komplementförslag
Skor
ett - två - tre
Väska
ett - två
Övriga accessoarer
ett - två - tre


THE GARDEN COLLECTION

har precis kikat på H&Ms kollektion The Garden Collection, som är en kollektion innehållande en drös plagg gjorda på ekologiskt material. Superbra initiativ av H&M, tycker jag! Och plaggen i kollektionen? M-U-M-S, säger jag bara. Ljust, luftigt, somrigt och färgglatt. Helt i min smak, med andra ord. Det var en hel drös med plagg som föll mig i smaken, och här nedan ser ni ett urval:

   

   
 

gillar verkligen kollektionen skarpt, dels för att det är ett oerhört bra initiativ av H&M att ta, fler borde följa deras exempel, och så är plaggen så jag att det bara skriker om det. De 2 sista klänningarna är mina stora favoriter, och jag kan lätt tänka mig att bära någon utav dom på studenten i Juni. Lite lätt solbränna, höga heels... Mmmm. Sen så är ju priserna inte alltför hemska heller. Tummen upp för H&M!


I'M AT THE WAR OF MY LIFE

Nej, det blev ingen finalplats för Sverige i JVM. Så himla, himla synd, hade verkligen varit jättekul att se dom stå i final mot Kanada, men så blev det inte. Det gjorde riktigt ont att se grabbarna igår efter matchen, så himla besvikna de var. Men ändå, trots nattens förlust, tycker jag att killarna har gjort en alldeles enastående insats hela turneringen. Visserligen räckte det inte riktigt hela vägen, men att ta sig igenom grundspelet ända in i semifinalen obesegrade är oerhört bra jobbat. Och vid det här laget är väl ingen det minsta tveksam om att vi de senaste veckorna fått bevittna Sveriges framtida stjärnor? Nej, just det, jag tänkte väl. Tråkigt nog var detta sista gången min stora favorit - Jacob Markström - fick medverka i JVM, men jag är oerhört exalterad att få se honom ta över Sverige och resten av världen med sin oerhörda talang.

Nu ska jag ta mig en titt på H&Ms ekologiska kollektion: The Garden Collection. Ser spännande ut!

MOVIETIME!

NEJ, Bevvan 2.0 får vänta tills imorgon! Jag tar och rotar fram en film istället och fikar, hehe. Kanske tar och ser What happens in Vegas för miljonte gången, bara för att göra det lätt för mig. Eller den där med Sarah Jessica Parker och Matthew Mc-vars-efternamn-jag-aldrig-lär-mig-att-uttala-eller-stava, den är så himla söt. Ha en fin kväll/natt/morgon, och så hörs vi någon gång under morgondagen, antar jag. Eller ja, senare idag då, hehe. Men då kör jag lite film och sen hockey, TJARÅ!

ps. HEJAAAAAAA SVERIGE!!!!

JUST LOOK OVER YOUR SHOULDER

sitter här och dricker juice och äter peppisar (inte en bra kombination, förresten), ska strax ge mig på 90210 för andra gången. Som ni kanske fattar - eller kanske inte fattar - så har jag bunkrat upp ordentligt inför hockeyn. Juice, digistivekex, pepparkakor osv. Ska det vara så ska det vara ordentligt! Sen så vet ju alla att det inte är en riktig hockeymatch om man inte har mat. Inte för att jag skulle kalla detta för mat, men ändå. Funderar om man kanske skulle ta och se en film för att hålla sig sysselsatt före hockeyn, låter som att mamma har kapitulerat från TVn. Frågan är bara vilken man ska se? Eller så håller jag mig nog till 90210, vill ju se hur det slutar!

A SENTIMENTAL FOOL AM I

URK vad jag hatar megavideo. Sitter och ser första avsnittet av 90210, och efter 50 min dyker den vanliga, men sjuuukt irriterande lilla rutan med texten "you have watched 50 minutes of video today" upp. Argh, man vill bara... Slå riktigt hårt i nånting. Inte för att det lär hjälpa.

Ska ta och hämta mig ett glas juice och sockerbomba med lite choklad så jag håller mig pigg till hockeyn, bara typ 4 timmar kvar nu!! GO SVERIGE!

I BLAME YOU

TJING! Tänkte ta och se 90210 för första gången. Har inte TV400 hemma, så jag har inte kunnat se serien, men nu tänkte jag ta och plöja några avsnitt, i väntan på att semifinalen mellan Sverige-USA ska börja. Om sisådär 5,5 timmar, hehe. Funderar lite svagt på att baka, men jag vet inte om jag orkar? Letar nog fram något ätbart någonstans i huset, värmer nå bär och har glass till eller nåt. Något lär jag ju hitta på iallafall, kan inte tänka mig att jag kommer att klara en hel hockeymatch utan att äta nånting, haha.

Såg ett klipp från gårdagens match på Facebook nyss, satt och dumlog hela tiden. Vilken bra match det var!!


SO CLOSE TO MIDNIGHT UNDER THE STREETLIGHTS

So close to midnight
Under the streetlights
Leaving behind what I don’t need
I’ve walked like a blind man
and my eyes are open
And you are the only place for me
Won’t you hold on just for a while
Please don’t give up on me tonight

Coz I’m on my way
I chased the day
Yeah I’ll keep running all night
I just won’t rest to catch my breath
I will run every red light
To get to you
No I will get to you
No I will get to you

I’ll chase past the tail lights
Head for the skyline
Hoping that, that won’t change your faith
I see them appearing
The cracks in the pavement
Running I pray I’m not too late
Won’t you hold just for a while
Please
Please don’t give up on me tonight

Coz I’m on my way
I’ll chase the day
Yeah I’ll keep running all night
I just won’t rest to catch my breath
I will run every red light
To get to you
No I will get to you
No I will get to you
I will

I’ll get to you
Just hold on a little longer
I’ll get to you
Oh just don’t give up on me
I will get to
I will get to
I will get to you

Coz I’m on my way
I chased the day
Yeah I’ll keep running all night
just won’t rest to catch my breath
I will run every red light

To get to you
No I will get to you
No I will get to you
I will
I will get to
I will get to
I will get to you

åh, vad jag gillar den här låten alltså! Har haft den på repeat nu en sisådär 43267544324567 gånger, kan verkligen inte sluta lyssna på den.


I'VE CHASED THE DAY

shit vad jag är sugen att dra till Borlänge i slutet av juni, ni vet, och kika på Peace & love som äger rum då. Fast det är snordyrt, bara biljetten + camping går på närmare 2000 kr. Så det får nog vara. Ska dessutom investera i en kamera runt den tidpunkten (hoppas jag), så den kommer i första hand.

nu ska jag leta fram något att äta.

SO I REACH FOR YOU

MMMMHM, det blev en magisk seger igår i Coop Arena. Det fullkomligt kokade i arenan, både på och utanför planen. Det var nog två ganska revanschsugna lag som skulle mötas där på planen, sedan det slutade 1-1 sist de möttes. Det lag som gick segrande ur fighten blev Luleå, och det var en klart välförtjänt seger. 5-2 blev slutresultatet, och under resan till den där underbara segern bjöds vi bl a på en hejdundrande fight, med ett flertal utvisningar + 2 matchstraff som resultat. Detta var inget som hindrade Luleå dock, utan dem gjorde istället som så att de ökade sin ledning från 3-2 till 5-2, som också matchen slutade med. Jag var SÅ HÄR glad, detta var utan tvekan säsongens bästa match & skönaste vinst. Totalt lyckorus var det, ni anar inte. Har inte varit så glad på riktigt länge, och den känslan höll i sig hela kvällen. Sitter just nu och lyssnar på Get to you, har den på repeat, så sjukt bra låt.

Ikväll (eller snarare i natt) blir det ännu mer hockey, semifinal mellan Sverige-USA. Den börjar 03.00 har jag för mig. Om jag ska kolla? Givetvis. En liten powernap, kanske något med lite socker (typ kladdkaka?!) och jag är fit for fight. Hoppas såklart på en vinst, hade varit super-duper att få se Sverige i JVM-final. Vågar vi gissa på att det blir Kanada de möter i såna fall?

Och vet ni vad? Jag har nog ett nyårslöfte, trots allt! Kan ni tänka er, jag har ett nyårslöfte. Jag som aldrig har några, eftersom jag ändå aldrig kan hålla dem. Men detta är speciellt, jag känner på mig att jag kommer att klara det. Så vad är då detta unika (för mig), speciella nyårslöfte? Om vi säger så här, det handlar om mig - bara om mig. Okej, det låter bara hemskt och egotrippat, men get this: jag har blivit sårad ett x antal gånger. Ingen big deal tänker ni kanske. Och vem vet, det kanske det inte är. Om det nu inte hade varit för att de gånger jag blivit sårad har jag oftast fallit för idioter, som fått för sig att de kan behandla mig lite hur dem vill. Men det kanske värsta är väl att jag låtit dem. Medans de behandlade mig lite hur de själva ville ursäktade jag deras beteende, intalade mig själv att de ville mig väl egentligen, att de inte menade något illa och så höll det på sådär ett tag, innan jag fick nog, och åter igen grät jag bittra tårar. Men nu är det över. Jag tänker inte längre låta mig själv utsättas för det. Om de inte kan behandla mig bra från första början kan det lika gärna vara.

GET TO YOU

sitter och lyssnar på James Morrisons nya (tror jag) låt, Get to you. Riktigt bra låt! Att James har en otrolig röst har väl ingen missat, och jag gillar då han gör dom här poppiga, tralliga up-tempolåtarna. Eller ja, jag gillar alla hans låtar.

Håller på att fixa mig inför hockeyn, jag är nyduschad, luggen är nyklippt och snart åker sminket på. Är förkyld, men det ger jag blanka fan i just nu, det är ett senare problem! Ska jobba ett tag på hockeyn, sälja matchprogram osv. Brukar vara rätt roligt, alltid träffar man någon man känner.

Ha en grym dag nu, hörni, det ska jag ha!

James Morrison - Get to you

SAD THING

Just det, måste berätta om en oerhört tragisk grej. Eller tragisk och tragisk... Jaja, i vilket fall. Då jag var i Luleå med Sara och Amanda bar jag mina nya finisar från Din Sko på fötterna. Klacken ligger ju på dryga decimetern, så jag blir ju typ 1.77 eller något i dem. Så tar Amanda på sig ett par ankelboots med betydligt lägre klack än vad det var på mina skor, högst 5 cm eller nåt. OCH TROR NI INTE LIK FÖRBANNAT ATT UNGEN ÄR LÄNGRE ÄN MIG?! Jag som var sååå himla nöjd, trodde ju helt säkert att jag skulle bli längre än henne, men icket. Besviken var bara förnamnet! Åh, det sved verkligen.

I'VE GOT A HAMMER AND A HEART OF GLASS

Sitter och lyssnar på John Mayers grymma Battle Studies, samtidigt som jag kikar på Lookbook.nu och The Sartorialist efter lite klädinspiration, min ligger på sisådär -10 just nu. Har iallafall lite halvt bestämt vad för klädtrasor som ska hänga på min förkylda kropp imorgon då jag drar till luleå för att se 60 minuter hockey (plus 40 minuter paus på det), kan nog bli helt okej, speciellt om jag lyckas bli kvitt min förkylning. Lär iallafall svida på mig ett par svarta tights, skjorta och mina älsklingsskor från Din Sko. Ingen aning vad jag ska ha under skjortan dock, men jag tippar att jag kommer att fiffla med lite linnen av olika slag. Eller så kanske jag rent utav hinner springa in på Gina Tricot eller Monki och köpa mig någon ny trasa?

nu tjatas det om efterrätt här, de andra ska äta fruktsallad, medans jag tänkte värma en bit av min übergoda kladdkaka. CIAO

A FALLING THROUGH

sitter och väntar på mat, är SÅ HÄR hungrig. Ingen aning om vad som serveras till middag, men jag håller tummarna att det är något gott. Dock så är väl min blåsprydda tunga ett rätt stort hinder, känner inte sådär överdrivet mycket smak.


YOU'LL BE IN MY HEART

Det är den första dagen på det nya året och jag är förkyld. Suverän start på året, helt klart. Rinnig näsa, ond hals, svidande ögon - you name it. En riktig dunderförkylning, med andra ord. Har dessutom ett gäng blåsor som flyttat in på min tungspets. I övrigt har året varit riktigt bra hittills! Okej, det har pågått i drygt 17 timmar, och hur mycket kan gå snett på den tiden, liksom? Är i vilket fall sjukt peppad inför det här året. Jag har bara på känn att det kommer bli ett år utöver det vanliga, ett riktigt superår. Okej, det säger man ju typ varje år, men jag vet inte, det känns speciellt i år. Vilket också är en återkommande fras varje år. Jag har inga nyårslöften, men jag lovar ändå att ta vara på den tid jag har kvar med mina vänner och jag hoppas att vi kommer få 5 riktiga kanonmånader tillsammans innan vi skiljs åt. Jag intalar mig själv att det bara är en tillfällig separation, att vi kommer hitta tillbaka till varandra under åren. Och jag hoppas verkligen att jag har rätt.

This bond between us
Can't be broken
I will be here don't you cry
Cause you'll be in my heart
Yes, you'll be in my heart
From this day on
Now and forever more
You'll be in my heart
No matter what they say
You'll be here in my heart
Always
<3

                                            Anton - Emil - Kalle - Martin - Sara - Sara - Tobbe

ni är mina 7 absoluta favoriter. Jag tror inte att mina 3 gymnasieår hade varit detsamma om jag inte hade haft er. Svett, blod, tårar och framför allt mängder av skratt har vi hunnit med under våra år tillsammans. Det är med stor säkerhet jag säger - eller ja, skriver - att ni kommer gå långt i livet. Vad ni än bestämmer er för att bli kommer jag finnas där, i vått och torrt, och stötta er. I motgång och framgång.


GOTT NYTT ÅR!!

Gott nytt år, allesammans! Har skickat ut sms åt mina närmsta, och drygt en timme senare får jag fortfarande leveransrapporter. Inte för att det direkt kommer som en chock, nyår brukar ju ha ganska tungt belastad sms-trafik. Det nya året firades in på ett väldigt lugnt och mysigt sätt, såg äntligen färdigt Benjamin Button, åt skagentoast och jag var till och med ut i kylan. I typ 2 minuter, visserligen, men jag var ut en stund, minsann.

Om ni nu missade det så vann Sverige mot vårat blå-vita grannland, 7-1 blev resultatet. En alldeles utomordentligt bra match, och det kom inte som någon större chock att det blev Markström som belönades med utmärkelsen "matchens lirare". Som han slet, kämpade och räddade hade det varit en enorm skandal om han inte fick det.

Kan inte låta bli att skratta åt morfar. Förra veckan satt han - min snart 68-åriga morfar - och såg på en Beyoncé-konsert som visades på tv. Och det var inget han bara zappade förbi, åh nej. Och nu sitter han och ser på Mr & Mrs Smith, som visas på SVT1.

Ska strax gå och lägga mig, bara ligga och dra in 2010 års luft i mina lungor, kanske fundera litegrann. Detta kommer bli ett bra år, det känner jag på mig. Nyårslöften då? Nej, inget sånt. Vet att jag inte kommer att hålla dem, så det är lika bra att låta bli! Fast okej, jag ska verkligen försöka ta tag i det här med att övningsköra så att jag åtminstone kommer igång med det.

Nej, nu ska jag ta och fira in det nya året med att sova en liten sväng! PUSS PÅ ER!

RSS 2.0