Dagens låt 29/6

Jaa, givetvis är det Movits! som är the brains bakom dagens låt, som jag gissar kommer bli en riktig partyfavorit i sommar. Låten heter iallafall Fel del av gården och den är grym. Bara att lyssna, så fattar ni nog varför! Och hörni, den är bättre live. Plus att videon (och grabbarna som figurerar i den) är snygg! Tummen upp för det va? Skål!


ta på dig dansskorna

tjong i medaljongen, sitter och dunkar Movits! för fulla muggar, jag döööör, vad dom är bra! Ja, jag vet, att jag tjatar, men om ni inte sett dom live så vet ni inte vad ni missat. Såg dom för andra gången nu i fredags och tightare liveband får man tamigfan leta efter. Det är blås, fräna beats och en galet skillad frontman. Svårt att inte gilla, liksom. Funderar starkt på att klicka hem skivan från cdon.com, om jag inte hittar någon som säljer den här i staden. 139 kr för en platta värd så mycket mer får ju inte ses som något annat än ett kap. Grabbarna i bandet, som för övrigt kommer från mina hemtrakter (2 av killarna kommer från Luleå och den tredje från Piteå, jag är född och delvis uppväxt i den sistnämnda staden, bodde i säkert 10 år i den förstnämnda). Uppfriskande med ett så bra band här uppifrån, tyvärr finns det alldeles för få sådana.

Dagen idag har varit en riktigt bra sådan, även fast den började sisådär. Försov mig till 07.40, dvs tjugo minuter före arbetsdagens början. Dessutom är jag hundvakt, så jag hade en mucho kissnödig vovve att promenixa med. Kastade på mig kläderna, tog jycken på en promenad innan jag cyklade till jobbet, då klockan stod 07.55. Drygt 10 min senare, alltså 08.05 tryckte jag på handbromsen utanför jobbet. Och då hade varken Göran eller Cathrine anlänt = jag var inte ens sen. Eller ja, det var jag ju, men eftersom vi inte hade börjat så räknas det inte. Nöjd tjej! Snabbt möte i soffan, sedan ett snabbt rep av låtarna vi skulle köra på Åcenter idag, sedan blev det en massa bus ute på gården som involverade mig själv, Sara, Julia, Olle, Tim och Nikolaj och en volleyboll. Sedan tog vi lunch, men det blev en spontantripp till Tim där vi förtärde lunch och sen satt vi i Tims rum och dunkade musik och surrade innan vi drog till skolan igen, hämtade lite grejer och drog till Åcenter. Och hör och häpna: jag tror tamigfan att vi började våran spelning i tid! Det om något är ett stort jäkla mirakel. Kommer faktiskt att sakna sommarjobbet, man har blivit som en liten familj. Cathrine - våran handledare - är den snälla, hjälpsamma mamman, och vi andra, alltså jag, Sara, Julia, Olle, Tim och Nikolaj är dom jobbiga, gnälliga barnen. Haha. Ni skulle höra oss i minibussen på väg till och från spelningar (samma sak gäller turer till Tim osv), man blir knäpp av mindre! Nu ska jag bara njuta av det som är kvar av veckan, busa med gullungarna och skratta så mycket som möjligt. Och åtminstone de två sistnämnda lär ju bli nada problem.

Nu ska jag fortsätta hålla tummarna på att grabbarna drar ihop lite volleybollir, en favorit i repris, liksom.

tjarå!

Vi kommer och dö samtidigt du och jag

tjipp tjipp! Gaaaalet kul vecka! Andra veckan har susat förbi i 360 km/h. Hade våran första spelning i onsdags på gågatan, men det gick förbenat dåligt, men skitsamma. Sen i torsdags så var vi och spelade volleyboll. Och igår var det då dags för spelning på Boden Alive, och sen Movits!, kalaskul kväll, helt enkelt!

   

och om ni missat Movits! så tycker jag synd om er, haha! Nu ska jag kila till grannarna, och sen ikväll ska vi ut igen!
puss

*

För övrigt har min kusin skaffat en blogg! Haha. Facebook och blogg vid 11 års ålder, inte illa.

Hehe, har faktiskt fått lite färg efter mitt stek tidigare idag, chill! Ska ta och flytta gofikat till lite lådor osv, så att jag inte glömmer det sen. Vilket skulle vara grymt typiskt mig.

Förresten, på tal om ingenting, jag köpte ett sviiinbra schampoo igår på Coop för typ en 20-lapp. Det heter Highlight & Shine och kommer från Garnier Fructis, det var helt kanon, och luktar äpple! Håret blir babylent och lätt att reda ut, tummen upp för det! Toppade tvätten med ett balsam anpassat för blont hår, från VO5, fast det luktar verkligen apa. Eller typ aceton? Jaja, men det funkar finfint iallafall. Så om ni är på jakt efter ett billigt och bra schampoo så har ni här ett kanonbra tips.

Är taggad som ett as inför morgondagens jobbdag, vilket känns lite smått tragiskt, ja, men det kan inte hjälpas. Har man kanonkul (Benjamin!) på jobbet så har man, liksom.

Ska snart ta och förtära lite patronsallad, gryyyymt gott! Älskar jul, påsk och midsommar då jag får frossa i patronsallad.

nu ska jag fly från ett alldeles för ointressant radioprogram om Eddie Meduza (huvva) och bege mig till köket för att äta.

tjing!

jag ska fånga en sommar

yeheee, chilledill att sola! Blev lite less på alla myror och flygfän, så jag gick in, men jag fick iallafall drygt 2 timmar i solen, skönt!

Ska ta och titta lite busstider, så jag vet på ett ungefär när jag kommer anlända hem. Hu, känns inte ens att det är söndag, hade lika gärna kunnat vara en vanlig torsdag eller nåt. Nu är då alltså baket till imorgon färdigt, ska bara packa ner allt i lådor och påsar så jag kan frakta hem det.

Pratade igår om att klippa min lugg, och nu är det gjort! Fick ett litet ryck i morse, så jag letade rätt på en sax och klippte luggen. Den ser väldigt amatörklippt ut och är lite hackig, men skitsamma.

Hörde för övrigt en härlig, svensk låt på radion alldeles nyss. Fånga en sommar hette den. Blev lite chockad då jag hörde att det var Molly Sandén, men den var faktiskt riktigt bra. Somrig och härlig.

stek som en grek!

yesss, nu ska jag ut och pressa i solen, har stått i ett gassande varmt kök i typ två timmar och bakat järnet inför imorgon. Men nu ska jag, som sagt, ut i solen och bättra på färgen lite.

ciao!

sleepyhead

jag behöver sömn.

over and out

*

hoho i stugorna. Är fortfarande lite skakis efter gråtattacken som An American Crime frammanade. Men det var en helt otrolig film, se den!

Ska snart göra ett besök i sängen, ska bara skriva ut ett recept som jag ska använda mig av imorgon, då blir det bakning för hela slanten, minsann. Ska överraska mina lovely workmates med lite kalasfika på måndag. Fast kalasfika, det låter som att vi ska fira nånting, vilket vi inte ska... Vill bara vara lite snäll, antar jag. Ska försöka släpa med mig en kortlek, så man kan fördriva tiden med något annat än bara slapp i soffan. Är så himla sugen på att dra en omgång med blåsfisk, eller vad säger du Sara? haha

Och jag som hade tänkt att skriva ut text och allt till Dance with somebody, Gloria och Return to sender. Men funkar skrivaren? Självklart inte. Tusan också. Jaja, får väl fixa det på något vis. Vet bara inte hur.

An American Crime

Har precis sett färdigt filmen An American Crime, med bland andra Ellen Page (Juno), Catherine Keener (Capote, I huvudet på John Malkovich) och James Franco (Spiderman) i rollerna. Filmen är baserad på en sann berättelse om då Sylvia Likens torterades till döds av Gertrude Baniszewski i mitten av 60-talet. Sylvia Likens och hennes syster, Jenny Likens, lever ett liv ute på vägarna, då föräldrarna Lester och Betty Likens är professionella tivoliarbetare. Föräldrarna åker på turné, och lämnar döttrarna för att bli omhändertagna av Gertrude, vars döttrar Likens-systrarna mött i kyrkan.

det är omöjligt att inte bli berörd av den här filmen. Man sitter under varenda sekund av filmens 93 minuter och hoppas att det ska gå bra för henne, att hon ska ta sig därifrån. Satt och grinade oavbrutet under filmens avslutande 15 minuter. Men, slutbetyget är en solklar femma. Helt otroliga skådespelare, alla gör verkligen mästarinsatser. Om ni söker efter en feel-goodfilm är ju det här inte direkt något jag kan rekommendera, men om ni är ute efter en fantastisk film som verkligen berör så kan jag verkligen rekommendera An American Crime.

nu; filmmys!

nu tänkte jag dra lite filmmys, se American Crime, som jag inhandlade idag, och förtära en hajkbanan!

ciao!


Dagens låt 20/6

Ja, jag vet, det var typ 100 år sen jag bjöd på ett Dagens låt-inlägg, men nu är jag back on track med den saken! Den som får figurera som dagens låt är en grym liten slinga musik jag upptäckte så sent som igår, och nu kan jag inte sluta lyssna på den. Låten heter All broken hearts och artisten är Tyrone Wells, lyssna och njut säger jag bara!


snyggt!

Sitter och kikar på videon till Lady Gagas låt Paparazzi. Har egentligen bara ett ord för att sammanfatta videon: snyggt. Och på tal om snygg, hallå, hur läcker är inte Alexander Skarsgård i videon? Det satte verkligen igång salivproduktionen, om man säger så. Och bara det faktum att en svensk medverkar i en relativt stor, utländsk artists video gör ju att man känner sig lite patriotiskt stolt. Videon är även regisserad av Jonas Åkerlund. Tyvärr så var inte låten vidare bra, men videon är grym.


it's time to let go of what we have

happ, jag som hade hoppats på stekjäklaväder, och vad får jag? Lite halvdassigt väder, ena stunden är det soligt, lite blåsigt & lite småvarmt, nästa stund är det back to Oktober-vädret, med en himmel täckt av moln så regntunga att dom nästan störtar i backen. Men, jag är glad ändå! Testade pannkaksreceptet, och det var inte fy skam, smakade nästan som Thailand. Fast, inte riktigt, förstås. Men det är helt klart värt att prova, för det är gott som tusan. Övertalade kusinen att prova och jo visst, nog blev han fast alltid. Och jag kan ju inte klandra han direkt, det är ju sååå gott!

John skulle till hans kompis i Öjebyn, så mamma åkte och skjutsade han dit, och jag hängde med som resesällskap. Blev att vi åkte och handlade lite efteråt, köpte schampoo och chokladsås. Sedan blev det film för hela slanten, hyrde tre filmer - Charlie Bartlett, Changeling och någon hundfilm - och köpte tre filmer - The Bucket List (yessss!), American Crime och en annan jag inte minns namnet på. Började filmtittandet med Charlie Bartlett, en film jag velat se i typ ett år, men den har inte kommit till Sverige förrän nu, så jag tog chansen. Och jag blev inte alls besviken, den var riktigt, riktigt bra! Ingen feel-goodfilm direkt, men helt klart något jag kan tänka mig att se igen. Så om ni vill se en bra independence-film så är det ett riktigt bra alternativ. Årets Napoleon Dynamite, typ.



Kunde inte hålla mig för skratt då jag nyss hörde mamma prata med min kusin en trappa upp. Mamma frågade "Vad gör du?" och John svarar "Ser på The Bucket List". Till saken hör att min kusin är - vilket jag säkert nämnt förut - 11 år gammal, och jag vet inte om det är så himla vanligt att 11-åringar tittar på dramafilmer, till exempel The Bucket List. Men lite stolt blir man ju.

Nu ska jag plocka i diskmaskinen,
ciao!

and I know that it's a wonderful world

god morgon! Är alldeles nyss uppstigen ur sängen, och nu väntar jag på att min kära kusin ska vakna och hoppa upp ur sängen, så att vi kan käka frulle och gå ut och steka, för gissa vad? SOLEN ÄR FRAMME IDAG! Woho. Ska bara flytta över lite gomusik till teflonen så blir det kalas.

ciao!

when all is said and done

In just one moment I was gone
I always thought that I was strong
This hole inside me is the deepest canyon
I'm shattered pieces all alone
And I can't make it on my own
I hear a melody come soft and slowly
Hallelujah, a whisper in the dark
Hallelujah, it's tearing me apart
Hallelujah, all broken hearts

mmm, kvällsfika måste vara det bästa som finns! Och nu struntar jag i vad alla bantningstokiga kottar (HEJ ANNA SKIPPER) säger om att fika efter ett visst klockslag, ibland måste man faktiskt få unna sig lite. Och även om ibland blir varje kväll någon gång mellan varven så spelar det ingen större roll.

Jag och lillkusinen (som inte är så liten längre) fixade fika, och han kläckte ur sig kommentaren: "om ni vill ha något annat ätbart så finns jag till ert förfogande". Extremt svårt att hålla sig för skratt då han gör sina vuxna kommentarer, så himla kul. Vi ska strax se Madagascar 2, och sen ska jag äntra sängen med lite ny musik i lurarna.

Imorgon ska jag bjuda la familia på thailändska pannkakor, hoppas bara att resultatet blir lyckat och att dom åtminstone påminner om originalet. Smakmässigt, alltså.

För övrigt så är Tyrone Wells helt jävla underbar. Håller på att nöta sönder totalt, så himla fint. Världens mysigaste röst (vilket jag visserligen säger om... Typ alla) och sjukt bra texter. Spana in på YouTube så fort ni får chansen, jag lovar, ni kommer inte ångra er, inte en sekund.

men nu ska jag pallra mig 20 trappsteg upp och se film med kusinisen.

puss & gonatt

YUMMIE

åh, då jag satt och tänkte på thailand fick jag världens pannkaksabstinens. Seriöst, ni vet inte innebörden av gott förrän ni smakat thailändska pannkakor. Helt vansinnigt gott. Googlade just därför efter ett recept, så att ni kan prova!



Tillagning

Ingredienser

* 2,5 dl vetemjöl (rismjöl)
* 1 stort ägg
* 1/4 tsk salt
* 0,5 dl iskallt vatten
* 1 msk smält smör
* Olja att steka i

* 2 bananer
* 1 tub chokladsås

Gör så här

1. Gör en hög av mjölet på ett rent "bakbord". Gör ett hål i mjölet och lägg där i ägg, smält smör, vatten och salt. Använd händerna och knåda till en mjuk deg (ungefär som man gör pasta). Dela degen i fyra delar. Rulla ytan lite lätt i olja. Låt ligga och dra sig i 3 timmar (jag hade bråttom och väntade inte, det funkade ändå)
2. Tag fram en teflonpanna och sätt på plattan på 6:an. Häll på olja (snåla inte).
3. Ta upp en degklump och smörj in fingrarna i olja. Olja lite på bakbordet också. Tryck ut degen i cirkelrörelser, fukta fingrarna med olja igen då och då. Degen ska bli så tunn att den nästan går sönder (det gör den på vissa ställen också). När pannkakan hamnar på plattan blir den stelare. Så tunt som möjligt alltså.
4. Stek pannkakan till den blir gyllene på ena sidan och vänd sedan. För banan/chokladpannis: Skiva på banan på pannkakan. Vik ihop den som ett kuvert. Lägg upp på tallrik och häll över chokladsås (på tub är lättast). Skär upp pannkakan och stick en tandpetare i den. Använd papperstallrik för den rätta känslan.

Ska själv ta och prova det imorgon, får väl meddela om det blev lyckat eller ej senare.

Nu ska jag fortsätta njuta av bramusiken och surra med folk på msn, längesen jag gjorde det ju!


himlen är oskyldigt blå

sitter och lyssnar på Himlen är oskyldigt blå, som Jessica Andersson sjunger på Midsommarfirandet på tv. Fantastiskt fint! Men jag funderar faktiskt på att slänga ihop en playlist och lyssna på nymusiken istället. Känns bara... Fel att lyssna på sommarmusik då det känns som Oktober utomhos.

over and out

Sea breeze

Sitter och lyssnar på ovanstående låt, framförd av Tyrone Wells, och jag satt och läste titeln om och om igen, kände igen den så sablarns mycket, men jag kunde inte komma på vartifrån jag kände igen det... Men sen så kom det, som en blixt från klar himmel: THAILAND. Vårat hotell hette ju Sea breeze, och vips, så dök det upp en massa minnen från den underbara resa som gjordes i December 2008. Mängder av skratt, upplevelser, bad i både hav och hotellpool, god mat och sjukt roliga kvällar med Johanna, Ban och Pae. Och inte att förglömma allas vår favoritkille som bodde på samma hotell som oss, Jesus, vilken pudding! Haha, många fina minnen, som sagt. Och thaimassage. Seriöst, ni har inte upplevt massage förrän ni fått massage på en strand i thailand. Nu ska jag försöka att inte drömma mig tillbaka nå mer, blir bara deprimerad för att min ekonomi är sämst och vädret här är pissdåligt.


Så himla fint, Thailand kan utan tvekan kvalificera sig som ett utav världens vackraste land.

KÄRLEK

jag gissar att även ni någon gång sett en reklam och fastnat för en låt, men inte vetat vad den heter, vem som sjunger osv, eller hur? Men, nu har jag hittat en riktig räddare i nöden: http://www.reklammusik.se, grymt är bara förnamnet!

how to save a life

usch, sitter och hör tvn prata... Den pratar danska. Har lite huvudvärk. Skulle kunna bero på det grötiga tugget som ramlar ur högtalarna på tvn.

Har nästan återhämtat mig från gråtattacken som läsningen av minnesbloggen framkallade, och nu sitter jag och saknar mina vänner ultramegajättemycket. Åh, jag vill heeeeem. Kan det inte bli måndag typ nu?

ska be lite snällt om att få låna mammas kamera, så man har nånting vettigt att fotografera med under sommarjobbet, mobilkameran känns bara så... Otillräcklig. Om Malmöresan i Augusti inte blir av så kommer jag att investera i en systemkamera, så det så!

wondering where you are

Sitter och läser bloggen http://minneavtherese.blogg.se och jag har svårt att hålla tillbaka tårarna. Usch, vad hemskt. Så ung och vacker tjej, hon blev bara 15 år. Skulle gå ut nian, fylla 16. Hon hade hela livet framför sig, och ändå fick hon inte ens uppleva sin egen 16-årsdag, bal eller sista avslutning i grundskolan. Jag blir så sjukt arg. Två ungdomar - en tjej och en kille - jämngamla med henne är misstänkta. Vad som fick mördaren att genomföra det hemska dåd vet jag inte, det enda jag vet är att jag hoppas att denna gärningsman får ett långt straff, som han/hon förtjänar.

Sänder en tanke till Therese vänner och familj. Jag kan inte ens tänka mig hur det känns att förlora sin dotter, syster eller bästa vän. Men jag beundrar dem alla för deras styrka, styrkan som gör att de tar sig igenom dagen, minnas alla härliga, underbara stunder de hade med sin vän innan hon blev bestulen på livet.

Jag är egentligen emot såna här inlägg, då man "hedrar" folk som dött, folk man inte ens känner, men jag blev så himla berörd av minnesbloggen, kunde verkligen inte låta bli.

Vila i frid, Therese

what are we fighting for?

Satt och googlade efter lite bilder, och satte ihop lite "Lika som bär"-montage i paint. Inget vidare seriöst dock.




no good without you

har ganska precis avnjutit en riktigt kick-ass middag; kokt färskpotatis med rökt regnbågslax med en klick smör till det. Gott så att hälften hade varit nog.

är sugen på att ta en liten "roadtrip" till Coop, inhandla senaste numret av Glamour, ett stycke glass och ligga i sängen och dega.

Har blivit helt hooked på Tyrone Wells, som jag berättade om tidigare. Sjukt underbar röst, och om man slänger ihop några av mina musikaliska favoritgrabbar; Gavin DeGraw, James Morrison, John Legend för att bara nämna några, tja, då har man Tyrone i ett nötskal. Just nu poppar jag No good without you, och den bara osar John Legend. Så, om ni vill ha lite träffsäker pop/soul borde ni spana in Tyrone Wells. Har visserligen bara hört typ fyra låtar, men jag har inte blivit besviken ännu.

*

Oh my, vad jag älskar att hitta ny musik! Alltså, inte bara en ny låt, utan en helt ny artist som man aldrig ens hört talas om. Sitter just nu och kikar runt på YouTube, och har redan hittat två lovande kandidater till mp3-spelaren; Phillip Larue och Tyrone Wells. Fint!

Håller tummarna att Hemmakväll har öppet ikväll, då kanske jag kan dra med mamma och John för att hyra en film eller nåt? Håller på att falla isär av tristess, har sjuuukt tråkigt. Hade mycket hellre jobbat idag och tjänat några mynt istället för att sitta här och mögla. Fattar inte riktigt varför midsommar ska vara en röd dag egentligen. Visst, det är supermysigt (om vädret är fint, vill säga) men är det ändå inte bara en gammal, svensk ursäkt för att få hinka i sig alkohol, som valborgs? Tyvärr så har vi aningen för många röda dagar, tycker jag. Och att dom sedan ska hålla på och ändra sig fram och tillbaka blir ju inte mycket bättre, ställer bara till en massa i kalendern!

Jaja, nu ska jag duka på bordet, så kanske man kan slänga i sig lite käk!

puss


AHA!

yesssss, nu har jag kommit på en sak som kommer finnas i min väska hela nästa vecka, och veckan efter det: en kortlek. Världens bästa tidsfördriv, och om jag har tur kanske jag får med mig Sara, och förhoppningsvis någon mer, på en omgång blåsfisk eller stress. Fint.

Gavin DeGraws guldpläterade stämma förgyller fortfarande, väldans bra.

I need your love, but it never hurt this much

ÅH, sitter och lyssnar på Gavin DeGraw's album, Free. Fy bubblan, så bra det är! Riktig jävla mysmusik.

Hade velat att mormor och morfar hade kvar sin gamla keyboard, så hade man kunnat spela lite. Och gitarren har jag inte heller här, tusiken också. Hittade en hel "karta" med en massa ackord, både till gitarren och keyboard, tror jag ska kopiera upp och lära mig lite. Fast inte nu, uppenbarligen, men senare någon gång.

Sitter fortfarande och väntar på att finvädret ska komma, utan några direkt givande resultat. Typiskt, just då man tror att vädergudarna ska vara lite snälla med en och ge en sol en helg åtminstone, men icket, är det inte regn så är det bara allmänt snorkallt. Sommar 2009, jo tjena! Kan räkna soldagarna som varit i Juni hittills på min ena hand. Varför var all govärme tvungen att komma i Mars/April? Dom hade väl kunnat spara det vädret till nu, då man faktiskt har tid att vara utanför husets väggar? Tusan också.

baby, didn't we almost have it all?

Åh, satt just och tänkte lite på skolan (sitter och kollar på en massa från bauta, därför dök skolan upp i huvudet på mig) och jag insåg precis (okej, vi har faktiskt pratat om det i veckan) att jag börjar trean i höst. Trean! Nyss var man ju en etta, bara en liten plutt. Längtar, men ändå inte. Kul att få göra lite större projekt, så som julshowen, projektarbetet och en massa annat! Fast å andra sidan kommer det bli grymt tråkigt att skiljas från klassen, och lämna det som varit ens vardag i tre år. Nej, jag hoppas att trean kommer röra sig sakta framåt. Men jag tvivlar ju på att det kommer bli så, men skitsamma. Får helt enkelt göra det bästa av situationen och bara njuta och ha kul hela året!

Tänkte leta fram lite musik, både så att jag har något att lyssna på och kanske lägga fram något förslag till sommarjobbet (I love it!) som man kan spela på Boden Alive nästa vecka. Ska även fixa fram lite recept så att jag kan baka till på måndag, och överraska gänget. Har dragit en liten slutsats av veckans arbetsdagar; de dagar vi fått godis eller fika har humöret varit på topp, så varför inte börja veckan med humöret på högsta nivå?

Ska även dra fram symaskinen och fixa min klänning. Och kopiera upp låtarna, förstås.

WHAAT?

jag fick för tusiken VG i Scenisk Gestaltning. VG! Hur tusan gick det till? Inte för att jag klagar, jag är extremt jävla nöjd. Fin start på dagen! Om man bortser från vädret, förstås.

-

åh, jag som hade hoppats på soligt och finväder, och vad får jag? Mulet och lite kyla, serverat på silverfat. Fint. Hoppas iallafall på en fin dag i övrigt, med en massa god mat och trevligt sällskap i form av den kära familjen.

Blev en relativt tidig kväll, somnade där runt 23-tiden, och vaknade med en rygg stel as ever. Sara vet ju på ett ungefär hur min rygg kan kännas. På en bra dag.

Sitter redan och taggar inför veckans rep och spelningar, kommer bli gryyyymt.

Måste fortfarande fila på lite låtförslag, ska rannsaka YouTube efter några kick-ass förslag.

en gång min älskling kommer jag hem till dig

åh, svenska låtar är verkligen helt fantastiska! Och då menar jag först och främst svenska äldre låtar, men det finns många nya godingar också. Ska ta och leta fram lite ackord och sånt till veckans repetitioner, och kopiera upp lite låtar som man kanske kan kika på iallafall. Känns lite lyxigt (och faktiskt lite småudda) att ha en kopiator hemma. Trodde dock aldrig att jag faktiskt skulle ha användning för maskinen. Men, det finns ju en första gång för allt, antar jag. Har lite planer inför morgondagen, förutom att bara äta gott och mysa;
- Sy upp min gamla skolavslutningsklänning (den känns för formell, så jag ska helt enkelt fixa till den lite, göra den lite mer vardaglig)
- Sola (om vädret är på min sida)
- Lära mig lite fler låtar till den kommande veckan
Och en massa annat

Jaja, låtletande var det nu, ja! Fast först fika, hehe. Jag kommer rulla fram efter sommarjobbet, woho.

tjock

sitter och trycker godis för kung och fosterland. Fick världens godissug då jag kom till luleå, så vi vandrade iväg till Hemmakväll och köpte varsin godispåse, Amanda den rackaren bjöd mig (y)

Fick för övrigt ett par nya skor igår; ett par röda Converse, knappt använda. Det är bara att tacka och ta emot, inget snack om den saken. Fast lite stora och obekväma, men skitsamma.

Forever 21

Jag och syrrilyrran satt och pratade på bussen om kläder till PDOL, och vi är båda sugna på att beställa kläder från Forever 21, alltså, att vi går ihop och gör en beställning tillsammans och delar på frakten. Sitter och kikar på kläder at this very moment, och jag måste säga, jag blir grymt sugen... Så himla fina grejer. Och riktigt billiga prylar, dessutom. Sweet! Verkar dock som att de flesta av klänningarna som jag gillat varit blommiga. Nåja, kunde varit värre. Blommor är fint. Fast jag har inte enbart kikat på klänningar, förstås, utan även kjolar och en massa annat. Och deras skor, oh my god, jag smälter. Och smycken... Forever 21 kan verkligen det här med smycken!

  
  
  
  
  
  
  


Detta var ett litet urval av mina önskeprylar. Som ni ser är alla utom typ tre plagg blommiga, haha. Men jag hade ju inte tackat nej till att vandra runt på stan i någon utav dessa godingar i sommar! Sitter just nu och avnjuter en parisare á la mig (gissar att det inte är många som äter parisare på samma sätt som mig; ketchup och bostongurka på ena sidan, aioli och chilisås på andra sidan. Och den ordningen är obligatorisk), med tonerna av Så länge skutan kan gå, framförd av Håkan Hellström och Sven-Bertil Taube, som strömmar ut ur högtalarna, fint. Det är riktig jäkla sommarmusik, ska ni veta. Allt med Evert Taube är sommar för mig. Och det väcker en hel del barndomsminnen, då vi för ett x antal år sedan, var väl 6 eller 7 bast skulle jag tro, då vi satte ihop en kabaré på Ebeneser i Luleå med Evert Taube-låtar och Astrid Lindgren-låtar. Spektaklet hade ett så simpelt namn som Evert & Astrid

Min 11-åriga kusin, John, är på besök här uppe, och han har blivit så lång! Vanligtvis brukar jag känna mig som en riktig flaggstång, men bredvid han är det ta mig fan omöjligt. Pojken når ju för fasen upp till ögonen på mig, snart är han väl ikapp mina 169 centimeter ovanför markytan. Tragiskt. I vilket fall, han är så söt (ibland), nyss kom han och frågade mormor om han fick gå ut och plocka blommor! Naaaw, nuttee.

FAN

glömde ju att nämna att förra inlägget var inlägg nummer 800. CHILL

hejdå

Och nej, jag har inte glömt...

Att SARA FYLLER 18 JÄVLA ÅR IDAG, KRATTIS SNUTTAN! :D

Cathrine och Louise åkte in till stan, först för att "leta efter Göran", men Sara spräckte minsann den planen och sade att han var i Luleå, vilket han säkert var också, men då var det något som involverade pengar som skulle fixas, så dom åkte iväg iallafall, och återvände med ballerinakakor, bulla och saft, GÖTT. Har aldrig sett fika försvinna så fort. Ever. Men trevligt var det, puss på finfin gemenskap (y)

somliga går med trasiga skor

hell yeah, första veckan på bästjobbet är färdig. Inte för att det är något att hurra över egentligen, vill inte sluta jobba! Dagen som varit idag skulle utan tvekan kunna kallas våran minst effektiva dag... Där runt tio tog vi rast, så jag och Sara gick upp till Coop, jag köpte nudlar, glass och tuggummi, och sen gick vi tillbaka. Då blev det soffchill och sen tog vi oss en lunchare och sen stekte vi på altanen. Men sen, minsann, så kom vi igång! Spelade igenom hela vår repertoar, sen skulle dom börja kika på Return to sender, men varken jag eller Sara kunde låten, och ingen hade texten heller, så vi fick sluta, nice som fan! Promenixade till stan tillsammans, jag gick till jobbet och lämnade två burkar och sen tog jag bussen till luleå. Sov en liten stund, mina allergimediciner har dessvärre bieffekten att man blir otroligt trött, så jag nickade till och sov en bra stund.

Annars har dagen varit allmänt flamsig och... Ja, oroväckande oseriös. Kan ju bara berättade om då en akustisk bas höll på att tippa omkull och falla i golvet, Cathrine skriker, vilket medför att resten av tjejerna - jag, Sara och Julia - också skriker. Sjukt kul. Låter inte så märkvärdigt, kanske, men det var helt hysteriskt. Hade ont i magen och tårarna sprutade, haha. Fin dag!

nu ska jag gå och gnälla lite på dom här hemma, så man kanske kan få lite käk.
ciao!

sweet!

just ja, på grund av den "ekonomiska kris" som råder i min plånbok + den mystiska sjukdom som befinner sig inne i min kropp och härjar fritt, bara väntar på att få bryta ut, så blir det inget krogbesök för min del i helgen, tyvärr. Istället blir det en traditionsenlig Piteåresa, har spenderat midsomrarna där så länge jag kan minnas. Hoppas solen kikar fram bara, så trist då det bara regnar och gormar hela tiden. Om vädret inte samarbetar med mig så kommer jag nog att flytta in i köket, och baka en massa och överraska mina mates på måndag. Så för deras skull så kanske det lönar sig om det är dåligt väder? Fast jag bakar nog iallafall. Har planerat att göra bountykaka, muffins och kanske sno med mig bullar också. Det gäller att förgylla dagarna med... Tja, vad som helst, i stort sett. Vi är inte kräsna inte. Uppenbarligen, eftersom en godispåse gjorde hela veckan, i stort sett.

Idag var förresten Bodens närradio och intervjuade oss, plus att vi spelade en låt för dom; En gång jag seglar i hamn. Man kan säga vad man vill om gammal, svensk musik, men tusan, vad bra det är! Helt seriöst, gamla låtar får alldeles för lite cred! Taube och hela eliten, vilka lirare egentligen.

nu ska jag renbädda min säng och läsa lite tidningar,
tjing!


*

hoho, tredje dagen på världens bästa sommarjobb är finished. Så jäkla kul! Kommer aldrig vilja sluta jobba, så roligt som vi har. Just denna dag har utan tvekan varit veckans höjdpunkt so far, med bland annat gåshudsframkallande blåsduetter och visselsolon som förgyllt dagen. Och GODIS. Tydligen så hade den andra gruppen - bäbisgruppen, som vi kallar dom - bett Göran köpa godis åt dom, vilket han också gjorde. Våran grupp blev aldrig informerade om detta, förräns efter ett tag, då burken var halvfull. Så Göran åkte och köpte en enorm påse åt oss. Och tro mig, han kunde sitt godis, minsann! Gött som tusiken var det iallafall, men jag tvivlar att det är speciellt mycket kvar. Underbart var det då utan dess like. Påbörjade ett ständigt ofärdigt projekt; pentryt i estetflygeln. Det är en massa disk och skräp som ska plockas bort. Dessvärre är det stopp i avloppet, så vattnet vill inte riktigt rinna ner i den hastighet som det ska, så jag har fått diska i omgångar, och mellan gångerna så har jag gått och plockat lite skräp, varit ut på gården och plockat blommor, torkat bordet och gjort fint. Det blev då uppskattat av de andra! Imorgon så ska jag avsluta detta projekt, måste åka med bussen 07:02 (idag igen), så jag har en halvtimme att döda, och då kan jag lika gärna göra nånting vettigt, det funkade inte riktigt med min lilla "powernap" i morse, blev att jag käkade frukost och målade naglarna istället.

.

för övrigt så fyller min pärla 18 år på torsdag! Planerna är ju att vi ska fira detta rejält med ett krogbesök i helgen, men jag har mått åt fanders sen i söndags, är det inte förkylning så är det feberaningar, så jag får se hur det blir med något krogbesök för min del. Om det inte blir någon utgång för mig i helgen så blir det Piteå istället, sweet! Blir kanonfint i vilket fall. Jaja, nu ska jag promenixa till fotbollen!

tjarå!

sommar, sommar, sommar?

Just nu känns det onekligen tveksamt... Vädret är pissdåligt, bara regn, mulet, grått och blåst. Japp, pissdåligt var ordet. Och det är kallt ute, huja, går fortfarande med min jacka som vanligtvis inte lämpar sig att bäras efter att Maj gått och blivit Juni, men nu är jag så illa tvungen. Om jag inte vill frysa häcken av mig. Tur att jag har världens kick-ass jobb som väger upp för allt detta gråa och tråkiga med god, mycket god, marginal. Fint. Medans vi repar och sliter (fast okej, det kan ju ifrågasättas) för fullt så droppar lite spelningar in, kul! Nästa vecka så ska vi göra två gig på Boden Alive, ett på onsdag och ett på fredag, då vi kommer agera förband åt bland andra Markus Fagervall. Och på onsdag kommer vi även att spela på ett café i Unbyn. Åh, jag älskar mitt jobb! Sedan att jag ägnar dagarna åt att - förutom att spela, förstås - umgås med ett gäng kick-ass människor gör ju inte saken sämre. Dock så har väl just denna dag varit lite sisådär, alla var ordentligt trötta, det gick inte många sekunder mellan gäspningarna, och sen efter lunchen idag har jag mått pyton, känt mig snurrig, hängig och bara allmänt dåsig. Men jag tog mig trots det igenom dagen, mycket tack vare att killarna bjöd på ett sjuhelsikes bra klarinett- och saxofonspel, seriously people, man får gåshud. GÅSHUD. Underbart. Och så såklart en massa skratt och flams. Ska snart promenera till Bossevallen och se knattarnas fotbollsmatch, sen hade jag planer på att däcka i soffan framför Paris Hilton; My new BFF. Tragiskt program, men rätt underhållande. Och då har jag och Sara en snackis för imorgon, haha. Imorgon ska jag i stort sett bara stiga upp, klä på mig och åka buss till skolan. Orkade inte cykla hem från skolan, pga min mystiska efter-lunch-åkomma, så Cathrine skjutsade hem mig (tack!), vilket innebär att min cykel står kvar på skolgården. Så jag kommer ta bussen från Björns 07:02 (GÄSP), ta en powernap på skolan och inta min frukost på plats. Fint? Not so much. Död åt lokalbussarnas sommartider.

men först ska jag checka och se om diskmaskinen är klar.

puss

jobbelijobb!

Idag var det första dagen på schtekarjobbet numero uno. I nuläget så känns det som att jag kommer att ha zero problem med att orka med jobbet, hur chilledill som helst. Plus att jag jobbar med världens underbaringar, vilket inte kommer vara några som helst problem för moi, snarare tvärtom. Dagen har ägnats åt en hel del skratt och flams, musikspelande och allmänt chill. Grymt! Nu ska jag och Fabian se Alvin och gänget,

tjing!

+

skriver några rader i pausen, ser Privileged. Rätt bra serie, känns väldigt OC. Och OC-känslan bara ökade då killen som spelade Zach, som Summer var tillsammans med ett tag, är med i Privileged också. Fint!

jaja, tillbaka till tvn!

tidsoptimist?

hm, jag hade alltså tänkt försöka hinna med att dammsuga OCH se färdigt One tree hill (ca 20 min kvar av avsnittet) före Privileged. Tidsoptimist? Jag?

Det skulle kunna vara denna osmidiga åkomma som orsakat att jag missat bussen 1 miljon gånger under alla mina skolår, för att jag - i sista stund - måste göra något akut fixande, typ hämta mp3-spelaren, fixa lite med håret eller andra, ni vet, totalt livsviktiga saker. Och gissningsvis kommer mitt tredje (och sista!) år på gymnasiet inte bli något undantag. Jösses, jag kommer aldrig lära mig, eller hur? Om sisådär 5 år då jag - förhoppningsvis - har jobb så kan jag ju nästan satsa pengar på en försening på åtminstone ett par minuter alltför ofta. Fin framtid, I must say! Jag kommer få sparken för min eviga tidsoptimism. Tur att man inte får indraget studiebidrag för att vara en "evig tidsoptimist". Än.

jaja, nog snackat om mig, nu ska undertecknad (som fortfarande är jag, visserligen) plantera bakdelen i soffan med en glass i handen och brillorna i högsta hugg (ser nada annars) och se Privileged. Och kanske dammsuga i pauserna. Notera det lilla, men åh så viktiga, ordet kanske.

ciao!

fresh

känner mig inte riktigt som rubriken, kan jag ju säga. Fast mitt hår blev rätt nice då det fick självtorka efter duschen. Synd bara att det lär försvinna till imorgon. Något som däremot gärna får försvinna till imorgon är denna förbannade förkylningen. Den håller på att driva mig till vansinne, nätt och jämnt.

Har för övrigt hittat en übermegasnygg blogg, ren och enkel design. I love it. Och ett stort + för schnygga bilder. Ja, då kanske en länk till superbloggen hade suttit fint, eller hur? Så klicka in på http://nataliek.blogg.se och NJUT.

Sitter och fördriver lite tid med en utav mina absoluta favoritsysselsättningar; jag parfymshoppar. På nätet. Vilket visserligen tar bort halva nöjet, eftersom det roligaste är ju att gå runt och sniffa på alla lovely parfymer. Sedan att jag får en allergireaktion efter bara ett butikstopp kan vi ju strunta i. Men seriously, har ni tänkt på att man, per automatik, känner sig ett x antal snäpp snyggare efter ett sprut eller två med favoritparfymen? Just nu är jag helt inne på Narciso Rodriguez for her. Och ett par andra, också... Hypnôse (Lancôme), In2U (Calvin Klein), Euphoria (Calvin Klein), Flowerbomb (Victor & Rolf), för att bara nämna några.

it drives me crazy

blä, har dragit på mig en rejäl jäkla förkylning. Sitter och nyser och snörvlar och känner mig allmänt dizzy och konstig. Blir en lugn kväll ikväll. Hoppas jag. Nej, nu ska jag återvända till One tree hill, sen ska jag laga lite käk innan jag beger mig in i tvns värld. Fin kväll. Seriously.

when everything falls down will you hold my hand?

det blev lite för mycket med allt dregglande framför nelly.se och senare även klassikern H&M, så... Ja, nu är jag här igen. Fast not for long, skulle jag tro. Tänkte se lite One tree hill, och snart ska jag väl gissningsvis börja laga lite med. Idag serveras så avancerad mat som köttbullar och makaroner. Börjar bli en riktig gourmetkock! Mikrolasagne 2 dagar i rad och nu köttbullar och makaroner.

nu lutar det mot att det blir jobb lördagen på pdol, så nu får jag se erik hassle, promoe och timbuktu. GRYMT! Längtar som attans. Nu gäller det bara att dra ihop några friends som man kan dra runt med i stan. Fint.

Måste dra en liten tur på stan och shoppa en riktig jäkla poweroutfit. Får se vad det blir. Är grymt sugen att glida runt på stan i ett par klackar, men på grund av min oerhörda klumpighet så tror jag att jag låter bli. Ett par gladiatorsandaler känns som ett säkert kort. Snygga skor, och jag hamnar inte alltför långt från marken. Men shorts funkade finfint förra året, kanske blir en favorit i repris? Eller kanske något så vågat som en HATT? Jaja, only time - och plånboken - will tell, antar jag.

nu tänkte jag se om tårtan i kylskåpet fortfarande är ätbar. Och försöka klura ut vad fanken min syster menar med hennes kryptiska sms...

see you.

-

hola chicos & chicas! Lördagkvällen avslutades på bästa möjliga sätt, först såg jag och Therese Yes man med Jim Carrey. Den var riktigt, riktigt bra! Längesen jag skrattade så mycket till en film, faktiskt. Sedan placerade jag mig själv i vertikalt läge och såg en tvättäkta high school-rulle, Picture this. Söt, men fruktansvärt förutsägbar. Men ändå lagomt okomplicerat med tanke på att mobilklockan visade 23.00. Idag låg jag och sussade till kl 11, sen hoppade jag upp, åt frukost framför tvn, sen tog jag itu med diskmaskinen, hängde lite tvätt och sen tog jag en härlig, välbehövlig dusch. Underbart. Efter det har jag och Linnea sett fula YouTube-klipp och ätit löjligt goda varma mackor. Då jag flyttar hemifrån ska jag då banne mig skaffa ett smörgåsjärn! Det är så underskattat med varma mackor att jag måste torka bort en tår från ögonvrån... Okej, inte så illa kanske, men det är gött.

Ikväll satsar jag på en relativt lugn kväll, största ansträngningsmomentet är väl att dammsuga, men det går på ett litet kick, så det borde inte vara några större problem. Sen ska jag placera ändalykten i soffan och se Privileged och sen den där filmen, Queen nånting, som visas på Kanal 5 kl 21.00. Fint.

Imorgon är det jobb, hoppas vädret vänder tills dess, så att jag kan cykla, hatar regnet (det enda positiva är att luften blir ren och klar och helt pollenfri) och bussarnas tider är usla.

Nu tänkte jag fördriva lite tid med att dreggla framför nelly.se

puss

*

hoho, är alldeles hög på socker efter kladdkakan med glasyr som Linnea och Hanna bakade, gött! Ska snart bege mig till the almighty soffa, glo lite tv eller kanske en film. Funderar på att slänga en ansiktsmask i fejjan också, känns som att ansiktet behöver lite re-freshing. Kanske ser Sweet Home Alabama? Igen. Men den är ju så braaaa. En riktig jäkla feel-good film, helt enkelt!

på måndag börjar jag jobba, och jag är oroväckande peppad. Om bara vädret piggnar till lite så finns alla möjligheter till att det skulle kunna bli GRYMT. (don't forget att jag är hög på socker, okej?)

jaja, film var det nu.
ciao!


-

åh, sitter och kikar på pdol-programmet. Ord är överflödiga. JAG LÄNGTAR! Det kommer bli så jävla grymt. Fint folk, party och förhoppningsvis nice väder. Can't wait. Tralalaaaaa. Bara min lillbög till syster hade kunnat svara så vi hade kunnat bestämma arbetsdag. Alla bra uppträder ju på lördag, men fredag är oftast roligaste dagen. Hej BESLUTSÅNGEST. Jaja, det löser sig på något vis!

nu ska jag fika.

SOMMARLOV!

känns ju rätt sweet, ja. Veckan har varit grym på många sätt och vis. Bauta, trots väderstrulet, gick finfint, alla var mucho duktiga och proffsiga. Sedan har jag attendat småkottarnas skolavslutning, fint. Och igår så var det då dags för my very own skolavslutning. Inget vidare märkvärdigt eller avancerat. Åtminstone inte för min egen del, men för studenterna är det ju ett himla galej. Började faktiskt längta lite smått till nästa år, då det är vi 07or som tar studenten. Fast jag vill ändå inte, det innebär ju att vi måste skiljas från varandra och det vill åtminstone inte jag... men än är det ett år kvar. Steg iallafall upp ungefär samtidigt som tuppen igår, duschade och fixade mig. Sen drog jag till skolan, väntade på mina classmates, sen blev det chillhäng i klassrummet tillsammans med klassen + ettorna, fikade och surrade en massa, sen blev det filmtittande i C-sam, Karin, Maggan och Lisa hade gjort en film, och jag höll tamigfan på att dö, helt hysteriskt kul. Sen spatserade vi bort till Vallen och satte oss på läktaren, för att agera åskådare till studentceremonin. Det var mycket fint, men fy fan vad det var varmt. Höll på att smälta bort likt chokladen som dumt nog befann sig i min väska. Tur att jag i sista stund bestämde mig för att vara barbent. Hittade ett CD-fodral i väskan som fick extraknäcka som solfjäder, men den hjälpte ju sådär. Såg iallafall hela ceremonin, trots att den var äckligt långdragen. Sen gick jag och såg utsläppet innan jag - med värkande fötter av blåsor och skoskav - vandrade in till stan, för att träffa Linnea och Therese och se studentkortegen.

Sen åkte vi hem och tog det piano. Såg filmen Wild Child med Linnea. För att vara en film som riktar sig åt tjejer mellan 10 och 15 år så var den faktiskt riktigt bra. Kvällen avslutades med mys framför tvn, vi såg My best friend's girl. Helt okej film, den var ganska... Skum i början, fast den återhämtade sig framåt slutet. Ovant att se Kate Hudson i en sådan roll. Dane Cook, som också medverkar i filmen? Not so much. Men riktigt kul film där emellanåt. Lite tragiskt kanske att de gånger jag skrattade mest var antingen då folk gjorde illa sig eller bara... Såg riktigt dumma ut. På andras bekostnad, pretty much. Ska inte gå in på detaljer, utan ni får se själva istället.

Idag har jag inte gjort något särskilt, steg upp, käkade frukost framför tvn, promenad med hunden och sen har jag rensat ogräs i rabatten. Fint. Något som inte var lika fint var alla myggen som var ett otroligt irritationsmoment under... Ja, hela förmiddagen. De kan verkligen förpesta ens liv.

för övrigt så är Alex Pettyfer - som medverkar i Wild Child - en riktig pudding, hehe.

dags att kila,
puss

it takes a worried man to sing a worried song

tjing i blåbärsskogen! Sitter och fördriver lite tid, ska ta och skriva ut mitt svenskaarbete, lämna in det och sen leta upp Hasse så jag kan ha min gitarrlektion. Kvällen igår avslutades på bästa möjliga sätt. Såg Paris Hilton: My new BFF och sen åt vi alla kvällsfika, stekta ägg, varm choklad och mackor. Lite udda blandning, men det var gott! Sen stupade jag i sängen, läste lite Glamour och somnade som en stock.

Ikväll blir det Grey's Anatomy och mys, och imorgon är jag LEDIG. Fast tekniskt sett är jag det idag också, men jag hade lite saker att göra i skolan, så nu är jag här iallafall. Måste komma ihåg att ta med mig mina avslutningsskor hem också, ska ju inte hit nåt imorgon.

Gruvar mig faktiskt lite inför fredag... Mest för delen då jag ska ta mig till/från skolan. Att cykla är totalt uteslutet, så min klänning är liiite för kort för sådana aktiviteter. Om man inte är ute efter att flasha allt man har, då är det ju en helt annan sak. Men jag har inga planer på just det, så cykeln får stanna hemma, helt enkelt. Så gissningsvis blir det ju bussen som kommer att transportera mig till skolan, men det känns bara så... Puckat att kliva på bussen helt uppklädd. Och mitt blonda tjorv till hår är ju ett annat dilemma, vad tusiken ska jag pussla ihop av det? Funderar på lite slarviga lockar eller någon enkel frisyr. Hästsvans känns lite väl vardag, så det är helt uteslutet. Om vädret tillåter kommer jag iallafall vara stencool med solbrillor all day long, hehe. Fint. Och om det är lite kyligare så tar jag med en kofta, och min svarta lilla väska lär säkert hänga med också. Jaja, nu ska jag skriva ut skiten, överlämna det till Carin och sen kanske jag tar en promenad till Dollar Store, är sugen på att köpa ett nagellack... Måste dock kurera mina stackars nagelband, dom är alldeles flisiga och trasiga.


jaja, see you when I see you.
puss

bautachilllll!

nämen hallå i stugorna! Idag vankades det Bautakonsert 2009, hosted by esmk07. Allt gick enligt planerna, vi kom igång i tid, inga större problem med ljudet eller så. Fast sen så kom ju regnet... Vi anade redan innan att det var på väg, det såg väldigt ostadigt ut, och till slut föll stora, blöta droppar från himlen, så det rådde totalt kaos, grejer fick bäras in, för att undgå regnet. Då alla instrument och övriga musikartiklar befann sig under tak och i säkerhet var det dags att bära in stolar och bänkar som stod utspridda över hela gräsmattan. Givetvis tyckte vädergudarna att det var ett utmärkt tillfälle att äka på regnet ytterligare - alla musikgrejer var ju redan inomhus, right? - så det dröjde inte särskilt länge förrän jag var alldeles genomblöt, det droppade vatten från mitt hår och i ansiktet bara rann det och jackan ska vi inte ens tala om... Jag hade nog kunnat vrida ur den och fylla en stor hink. Nåja, ingen fara på taket inte. Riggade upp allt i gropen, och sen var det bara att tuta och köra igen. Jag och Sofia tog tillfället i akt och käkade lunch, satt och surrade en stund, och sen gick vi och såg bauta. Satt på ett stengolv i flera timmar i sträck = hade typ stensmak i rumpan efteråt. Men, it was all worth it! Så jäkla grym konsert, flera grejer var klart gåshudframkallande. Några killar körde en instrumentallåt som hette Gazoot (tror jag), går och nynnar på den fortfarande, haha.

Sen tog jag bussen hem, käkat lite middag och nu tänkte jag bara... Ta det lugnt.

puss

you get mad, you get strong, wipe your hands, shake it off then you'll stand

grym helg, woho! Lämnade grejerna hos Amanda, bytte om och drog till Mathias en stund, sen drog vi till stan, käkade en svingod hamburgare på Max, träffade mamma en snabbis, köpte lite gotti på Kioskbaren, cyklade till Gültzaudden och hängde där. Synd att det var apjävlakallt, hade kunnat vara liiite varmare. Men det var trevligt ändå. Hängde med några tjejer Amanda kände, sen kom några till, tjejerna drog, vi satte oss och chillade vid en grillplats med en massa folk, och där stannade vi resten av kvällen. Efter elva någon gång drog jag, Amanda och hennes kompis som jag inte minns namnet på, till Tasty, tog en kisspaus och sen drog vi hem. Tyckte det kändes lite dumt att ha vantar och långkallingar 5e Juni, men då jag kom hem så var jag bara tacksam för det, höll på att frysa ihjäl då vi cyklade hem. Bytte om till mjukiskläder, gosade ner oss i sängen och såg Alvin och gänget, sen somnade jag som en liten prins. Vaknade halv nio, pigg som tusan, Amanda snarkade järnet, så jag såg tv, hann med MTV Movie Awards 2009, My Super Sweet 16 och The hills, sen steg vi upp, klädde på oss och åkte till stan, handlade lite, köpte tårta osv, åkte hem och sen kom det lite folk och fikade hos oss. Sen drog alla igen, vi - eller snarare dom, jag var inte det minsta delaktig i matlagandet - började laga mat, åt osv. Vi hade tänkt att åka på Pite Cruising först, men vi struntade i det, och körde lite gammalt hederligt kökskrök istället. Avslutade kvällen framför tvn, såg Ghost Rider, som för övrigt var helt värdelös.

Söndagen började på ungefär samma sätt; låg i sängen och såg tv i flera timmar, steg upp, gick till Roger och Pernilla och lånade Jessie, också känd som Råttan, och åkte ut en sväng. Det blev en tur med cyklarna till Lulsundet, skulle förbi Mathias och hämta Amandas vantar som den stackaren glömde kvar hos honom fredagkväll (japp, hon var alltså vantlös då vi cyklade från stan), fick världens fulaste kort på mig, som måste vara sisådär 7 år gammalt. Huvva, vad tiden går fort... Sen åt vi iallafall middag, tortellini med ostsås, sjuuuukt gott! Fick skjuts till bussen, skönt. Gjorde ett snabbt besök på Pressbyrån, inhandlade Glamour och Chic innan jag begav mig till linje 23 som skulle ta mig till Boden. Vet inte om det berodde på bussens icke-existerande luftkonditionering eller om det var att busschauffören körde som att han stulit bussen, men jag blev åksjuk. ÅKSJUK. Tror inte jag blivit åksjuk. Alltså typ, ever. Helt galet. Satte mig en stund, pratade med Anna medans jag satt och återblev mitt vanliga jag, sen gick jag till skolan för att hämta min cykel. Träffade Åsa, pratade med henne for a while, sen cyklade jag hem. Hade typ ett ton packning, och min cykel kändes helskum, trodde att någon hade varit och mixtrat med typ allt. Bromsarna lät, sadeln kändes weird. Gissar dock att jag hade hunnit vänja mig vid den underbara Crescent-cykeln jag glidit runt på i helgen. Vi såg Söndagsparty och hade det mys. Lite sad att det var säsongens sista avsnitt, det har ju varit så braaaa! Det har helt klart förgyllt mina söndagskvällar.

Idag hade vi engelskalektion, och Ewa, våran lärare, hade bakat fika åt oss. En massa supergott fika. Hon hade gjort en chokladkaka, dumlekakor och bärkaka. Sjuuukt gott. Ewa är så snäll. Sedan fick vi se lite teatrar och filmer, vi fick kika på Nationella, som jag fick VG på. Blev lite chockad att jag fick VG på speaking, tyckte det gick skitdåligt. Sen väntade vi en hel evighet på att få repa inför morgondagens bautakonsert, fick se mitt GeMu-prov under tiden. Jag lyckades få VG på teorin, och jag bättrade på min poäng i gehöret med typ 13 poäng. Så jag är rätt nöjd, ja. Mitt VG räckte dock inte för att höja betyget, men det gör inget, är så jäkla nöjd över att jag faktiskt lyckades få nånting högre än G. I GEMU. Galet, galet. Imorgon är det - som sagt - dags för bauta, och jag kommer både befinna mig i gräset som åskådare och på scenen (=altanen) som uppträdare. Kommer, tillsammans med resten av Bo Karl(spers) Orkester (som våran ensemble kallar sig) och framföra No Woman No Cry av Bob Marley, Oh, vilken härlig dag med Jill Johnson och Judy min vän med Tommy Körberg. Fint. Hoppas bara att vädret är det. Fint, alltså. Håller tummarna för ett riktigt stekjävla väder, typ som det var förra året, men det känns inte så troligt just nu. Men jaja, det löser sig säkert.

nu ska jag parkera arslet framför tvn,
tjing!

helvete

fan, svenskan går käpprätt åt helvete just nu. Kommer INGENSTANS. Nej, jag ska ta och leta upp mina boys så kanske man kan gå och käka lite, fylla på med lite energi.

HEJDÅ

oh, what a lovely day

hejhopp! Har varit med Anton på hans Digitalt Skapande-lektion och redigerat lite film, och nu sitter jag och gör lite svenskawork. Som ni kanske märker.

Igår blev vi lite bored på kvällen, så vi drog till stan och gick på Rönnbäcks där vi köpte glass, gött som tusan! Jag knaprade i mig en mjukglass i bägare med karamellströssel, gott så det räcker och blir över.

jaja, tillbaka till svenskan!

puss

there's more in this world than we see

helg, helg, helg, äntligen helg! Nu har jag bara lite rep kvar, sen pyser jag till luleyo, mys med bästvännen och några till, sen ännu mera mys hos syrran. En helg fylld av maximalt mys, helt enkelt!

Håller tummarna som bara tusiken att vädret blir fint imorgon, så kanske man kan dra in till staden, käka lite jordgubbar och steka i parken med syrran och bästvännen. Fint.

Nu ska vi redigera våran kick-ass film till engelskan!

tjing!

+

heizan. Sitter och väntar på avrättning, också känt som slutprov i gehör. Men ändå skönt att göra bort skiten. Sen är kursen över, woho! Avslutade filmkunskapen igår, eller ja, egentligen avslutades den för typ 3 månader sen, men igår fick vi slutbetygen i kursen iallafall, Naturkunskapen blev klar idag, engelska b blir klart här i dagarna, tillsammans med ett gäng andra kurser. Fint!

Längtar som tusiken till helgen, och jag hoppas stenhårt på finväder, då gissar jag på premiärbad, stek i solen och allmänt mys. Helgen påbörjas hos Mathias med lite käk och mys där, sen ska jag och Amanda ta oss från honom till Björx, på EN cykel. Hur det kommer sluta är ett rent mysterium... Men jag gissar att det kommer sluta med att vi båda går istället, för våran egen, och alla andras, säkerhet.

Fick för övrigt en megabautamysig tröja av mor min igår, en randig, oversizad sak från Weekday. Den är mjuk som en fårbebis, skön och tunn, perfekt sommartröja! Och det är LÅNG ärm. Jag har typ högst 3 tröjor (som inte är munkjackor/huvtröjor), annars är det bara 3-kvarts eller kortärmat som gäller. Har på mig nykomlingen idag, tillsammans med ett linne, tights och Converse + ett hippieband runt skallen!

lägger nog upp en bild senare, men nu ska jag ha prov,

tjing!

heaven's on fire

Har slutat för typ 10 minuter sen. Eller ja, egentligen över 30 minuter sen, men eftersom jag har en svenskauppgift kvar så gick jag upp med Carin och Emil och Sara för att fixa de papprena, men så hade hon dom varken i sin hög på skrivbordet eller i datorn, så vi gjorde en snabb visit i bokrummet, inget där heller, sen kopierade hon upp en ny uppgift. Och då hade bussen gått för 5 min sen. SURT. Hatar verkligen sommartrafiken, bussarna går endast en gång i timmen, plus att det är väldigt skumma tider.

Så nu sitter jag kvar på skolan, försöker fördriva tiden så gott det går. Det går ju sådär. Jag är trött, hungrig, fryser som tusan och jag vill bara hem.

Pratade nyss med Bosse, en av våra ensemblelärare, och helt plötsligt säger han bara "brinner det i askkoppen?", tittade ut och det kom en massa rök ur en... Ja, askkopp. Trodde dock bara att någon släckt en cigg eller något, så jag vandrade vidare, men sen då jag passerade fönstret en stund senare så såg jag att det faktiskt brann i den. Vissa har verkligen inget liv. Tragiskt.

För övrigt så har jag en muskelknut som ligger och trycker på en nerv, och det gör sviiinont, dör typ.

Ska snart börja bege mig in mot "stan" (skulle knappast kalla det stan, men ändå) så jag inte missar nästa buss också.

hejrå!

if we fight what's true, will we ever be?

hoho i stugorna! Veckans kanske roligaste dag har idag varit veckans segaste. Kom hit strax efter nio, väntade ett slag, och så får jag veta vi inte har någon teaterlektion, så det blev lite ströhäng, var trött och hungrig som en bäver, låg och tog det piano i soffan, väntade, gick runt och gjorde absolut ingenting, väntade lite mer, sen gick vi och åt lunch, piggnade till lite då, sen lite mer soffhäng och sen ensemble. Vi måste ha varit världens tröttaste grupp, då inte jag gäspade så var det någon annan i gruppen. Men allt gick fint, vi börjar sätta No Woman No Cry riktigt bra, och vi börjar få lite fart på Oh, vilken härlig dag också, bara lite gorm där i mitten. Så vi lär ju skriva upp oss på Bautalistan på fredag med dom låtarna, plus Judy min vän och Eloise. Det blir nog finfint!

Idag kommer mami och hälsar på oss. Eller, rättare sagt, hon är redan här, men eftersom jag inte är hemma ännu så blir det inte riktigt samma sak. Jag hoppas att hon har med sig lite fina tygbitar (kläder) från den kungliga hufvudstaden, så man kanske har något fint att ha på sig i helgen, då Mathias, min kära vän, blir 18 år. Arton jävla år. Och i tolv av dessa har vi känt varandra. Livet går lite för fort ibland. Sen ikväll ska jag nog cykla till stan och se ettorna och treornas Jazz- & Bluesfestival, blev så sugen att åka och titta. Kanske kan dra med mig mamma?

Igår var jag, Sara, Sara och Emil hos Anton och filmade våran engelskasaga. Jag och Sara skrev manuset tillsammans hos henne före vi åkte till Anton, och det blev svinbra. Fast det var typ bara vi som tyckte det. Men slutversionen blev grymt, bara två småsaker kvar. Är dock orolig att det bara är vi som kommer tycka att det är roligt, haha. Men det är snart klart iallafall.

För tillfället är jag täppt som en eskimo, nyser, näsan svider/kliar och ögonen är inte heller att leka med. Fint. Allergier är ju verkligen underbart... Eller?

Min helg kommer spenderas i luleyo, fredagkvällen påbörjas hos min kära, nästan 18-åriga vän, sen till Amanda, lite mys hos henne och sen sover jag där till på söndag, SWEET, det var sjukt längesen jag sov där. Jag förväntar mig premiärbad, lite godis och utomordentligt mys. Kanske pyser till stan och glor lite på lördag. Om nu inte allt är stängt.

För övrigt så fick jag MVG I FILMKUNSKAP, sjuuuukt nöjd jag är! Hade förväntat mig ett VG kanske, men det skadade ju inte alls. Det gjorde min dag, helt klart.

nu ska jag gå och ha svenska, så man kanske tar sig hem under detta dygn.

puss

if you only knew

crap, glömde allt fika hemma! Får väl ta det imorgon... Fast då har jag inte ens någon lektion, damn it! Jaja, igår blev det ett riktigt slapphäng. Fikade och såg Gossip Girl på Annas jobb, åkte hem, tog det piano, surrade i telefon med både den ena och den andra, sen renbäddade jag min säng och sussade sött. Vaknade runt 3-tiden i natt av en mardröm. Hur ofta händer det, liksom? Och när tusan hände det sist? Var iallafall livrädd, låg vaken i typ 10 min, sen somnade jag om igen. Har ganska nyss haft mentorssamtal. Det gick helt okej, men jag kommer nog aldrig att vänja mig vid det ändå, det känns bara jobbigt och obehagligt, även om det brukar gå bra.

Oj, shit, nu har jag gitarrlektion. PANIIIIK!

RSS 2.0